Gå tilbake

Våre verdier

Saker nær og kjær til våre hjerter

Hårpleie utover utseendet.

Hos Hairlust har vi gitt et løfte om å gi naturlig hårpleie uten å gå på kompromiss med kvaliteten. Vi er bevisste på effekten våre produkter har på hår, helse og miljø. Fra det stammer vår vilje til å forbedre oss.

Kunder bør kunne stole på merkevarene de støtter. Hva er nøkkelen til det? Åpenhet. Det er derfor vi ønsker å gi våre kunder innsikt i våre forretningsprosesser, prinsipper og produkter.

Som et rammeverk for vårt bærekraftarbeid bruker vi FNs bærekraftsmål som hjelper oss å strukturere vårt arbeid for klimanøytralitet. Vi har tatt flere initiativ for å oppfylle dette, inkludert vårt samarbeid med Ecologi, en plattform som er vert for klimahandlingsløsninger. Siden vi ikke tror på å sløse med dyrebare materialer, er det meste av emballasjen vår produsert av post-forbruker-resirkulert (PCR) materiale.

Nøye valg av ingredienser, utelukkende veganske produkter og utvikling av ikke-skadelige prosesser har gitt oss Ecocert-sertifiseringen i henhold til COSMOS Organic-standarden, en av de strengeste økologiske standardene i bransjen. I tillegg er produktene våre sertifisert av Vegan Society. Hairlust gir rene hårpleieprodukter som betyr at det aldri vil bli funnet skadelige eller uønskede kjemikalier i dem.

Bærekraftig, vegansk, økologisk. Hvis dette er ting som ligger deg varmt om hjertet, er Hairlust valget for deg.

Er du nysgjerrig på de nevnte punktene i vårt engasjement for å forbedre hår, helse og miljø? Klikk nedenfor for å finne mer detaljert informasjon!

Saker nær og kjær til våre hjerter

 • Vi i Hairlust mener at din naturlige skjønnhet bør fremheves, ikke skjules. Utseendet ditt forteller historien din. En historie om selvuttrykk, kreativitet og selvtillit.

  Hår er mer enn bare ytre estetikk. Det er en viktig brikke i din personlige reise - din historie. Du bestemmer hvordan du skal fortelle den historien.

  Vi er her for å gi deg megafonen slik at du kan bære håret ditt med stolthet.

  hairlust Your hair. Your story.™
 • Vi er her for å bli, og du kan stole på oss. Vi er stolte av produktene våre og alt de inneholder; fra de naturlige og økologiske ingrediensene, til emballasjen som pakker dem inn.

  Våre kunder fortjener det aller beste. Derfor tar vi ingen sjanser med hensyn til kvalitet. Vi tar produktkvalitet så alvorlig at vi ønsker å gjøre mer enn bare å love god kvalitet – vi vil sørge for å holde disse løftene.

  For å gjøre det tester vi produktene våre hos Eurofins, et uavhengig tredjepartslaboratorium. Eurofins er et anerkjent uavhengig laboratorium som utfører dybdeanalyser for å sikre at alle produserte produkter oppfyller våre standarder. Som et resultat kan vi trygt hevde at produktene våre oppfyller de høyeste kvalitetsstandardene, og ikke inneholder skadelige eller uønskede kjemikalier.

 • Vi gjør vårt absolutte beste for å inkludere bærekraft i hver prosess av selskapet vårt. Det er vår garanti til deg. Enten det gjelder valg av partnere, produksjonsbeslutninger, fraktpolitikk eller interne forhold, tror vi bærekraft er den eneste veien videre.

  Vi synes også det er viktig å være åpen om våre daglige aktiviteter. Vi ønsker å dele alt med kundene våre for å gi deg viktig innsikt i våre forretningsprosesser og prinsipper. Dette gir oss troverdighet, og kundene våre nærhet til oss som merkevare.

  For å gi et rammeverk for vår innsats for bærekraft og åpenhet, jobber vi med FNs mål for bærekraftig utvikling, som tar sikte på å oppnå en mer bærekraftig fremtid for alle.

  Mer spesifikt har vi bestemt oss for å fokusere på følgende ærekraftige utviklingsmål (SDGs):

  Ren energi (Mål 7): Implementering av nye energiløsninger er nå billigere, mer pålitelig og mer effektivt enn noen gang før. Det er viktig å motvirke klimaendringer siden dagens avhengighet av fossilt brensel er skadelig for planeten.

  Ansvarlig forbruk og produksjon (Mål 12): Mennesker har ikke brukt overfloden av naturressurser planeten har gitt på en ansvarlig måte. Derfor trenger vi bærekraftige forbruks- og produksjonsmønstre for å reversere den påførte skaden.

  Klimatiltak (Mål 13): Utdanning, innovasjon og overholdelse av klimaforpliktelser er nødvendig for å gjøre nødvendige endringer for å beskytte planeten. Disse endringene vil modernisere infrastrukturen og skape nye arbeidsplasser med mer.

 • Det er ingen hemmelighet at hver person og bedrift har en innvirkning på klimaet på en eller annen måte. Vi produserer hårprodukter og sender produktene til våre kunder. I den prosessen er det mange grep som kan jobbes med for å redusere klimaavtrykket. Vi har for eksempel flyttet størstedelen av produksjonen vår til Danmark for å være nær kundene våre. Vi gjøre nøye utvalg av våre råvareleverandører basert på ansvarlige prinsipper og vurderer alltid avstander og leveringsmetoder.

  I 2021 har vi bestemt oss for å gjøre ekstra tiltak ved å kompensere for CO2-utslippene våre fullt ut for å bli klimanøytrale. I samarbeid med Ecologi, en plattform som er vert for klimahandlingsløsninger, gjør vi dette ved å plante trær og støtte ideelle organisasjoner (NGOer) som gjennomfører omfattende klimainitiativer rundt om i verden gjennom direkte donasjoner.

  Noen prosjekter vi støtter med vårt bidrag inkluderer:

  Det første vindkraftprosjektet noensinne i Honduras:

  Som et land med over 10 millioner innbyggere og et skifte fra landbruk til den energiintensive tekstilindustrien, har Honduras etterspørsel etter energi mer enn doblet seg de siste 20 årene. «Cero de Hula Wind Project» bidrar til landets mål om å produsere 60% av energien fra fornybare kilder. I tillegg til at vindparken bygges, er det plantet 57.000 trær og lokalbefolkningen tjener på prosjektet, for eksempel gjennom mulighet for sysselsetting.

  Gjør om avfallsbiogass til elektrisitet i Thailand:

  Store mengder avløpsvann som inneholder organisk avfall genereres av destillerier, noe som fører til kraftige drivhusgasser som metan som slippes ut i atmosfæren når de ikke behandles. Papop Biogas har installert metanbeholdere mellom den spennende sumpbrønnen til det thailandske San Miguel Liquor-destilleriet og lagunene. Disse kokerne renser avløpsvannet og bruker den etterfølgende innfangede metanen til elektrisitetsproduksjon. Anslagsvis reduserer dette prosjektet utslippene med over 87 000 tonn per år.

  Reskoging i Changalane, Mosambik:

  Mosambik har blitt påført mye skade de siste århundrene. Mangrove-elvemunningene og skogene som er hjemmehørende i regionen har i stor grad blitt desimert på grunn av intensiv trehogst for ved og trekull. I tillegg har nylig pågående ekstremisttrusler i Nord-Mosambique fortrengt og fordrevet tusenvis av allerede sårbare lokalbefolkningen. Nesten 70% av mosambikanerne bor i store landlige områder og 66% av dem er under 24 år. Den ideelle organisasjonen «Eden Reforestation Projects» ansetter lokale folk til å dyrke, plante og vokte modenheten til plantede trær. I Changalane, en landsby som har en majoritet av voksne kvinner, ble dette konseptet brukt for å støtte samfunnet hvis levebrød historisk sett er avhengig av jordbruk. Ved utgangen av 2021 ble over 2 millioner trær plantet på stedet.

  Lurer du på andre prosjekter vi støtter? Mer informasjon finner du her.

  hairlust Klimanøytralt selskap
 • Vi bryr oss om opprinnelsen til materialet vi bruker i emballasjen, og hvilken innvirkning vi har på planeten. Derfor bruker vi resirkulert materiale (PCR) i emballasjen. Vi gir brukte materialer et nytt liv.

  Vi er stolte av å være forretningspartner hos Plastic Change, som er en dansk miljøorganisasjon som kjemper for en verden uten plastforurensning. Vi støtter en fremtid uten plastforurensning og deltar i kampen for et avfallsfritt samfunn der plast blir brukt om og om igjen. Bruk mindre og bedre plast til fordel for miljø, klima og helse.

  All emballasje i produktene våre er 100% resirkulerbar, enten den består av plast, papp eller glass.

  Vi har inngått et samarbeid med SMALL Revolution, en misjonsdrevet dansk start-up som er fast bestemt på å gjøre plastavfall til dekorative deler. Etter vår rebranding i september 2022 satt vi igjen med emballasje og vi visste at disse ressursene var for dyrebare til å kastes. Partneren vår hjalp oss med å gjøre intensjonen vår til en visjon og derfra til et totalt blikkfang. Den lilla innpakningen til vår gamle Hair Growth & Repair for Blondes-serie ble til vakre lavendelfargede vaser og møbler.

  Vi håper virkelig at våre kunder følger bevegelsen og hjelper oss ved å resirkulere emballasje på riktig måte. Flere upcycling-ideer finner du her.

  hairlust resirkulert materiale
 • Størstedelen av produktene våre er sertifiserte økologiske og basert på naturlige ingredienser og rene råvarer. De er fordi vi mener det gjør en forskjell! For kvaliteten på produktene og for helsen din.

  Å bruke ingredienser som du kan kjenne igjen, plukke i naturen og spise uten å måtte frykte for ditt velvære er noe vi alle foretrekker når det gjelder matlaging. Men det vi inntar gjennom kosttilskudd, smører hodebunnen med eller bruker for å vaske håret, trenger også inn i kroppen og påvirker helsen vår. Derfor mener vi at rene og økologiske ingredienser er nøkkelen til de gode produktene, og vi bruker derfor økologiske og naturlige ingredienser når det er mulig.

  Noen av ingrediensene våre er utelukkende avledet fra økologisk landbruk. Dette betyr at disse ingrediensene dyrkes i et landbrukssystem som bruker færre økologisk baserte skadedyrbekjempelser og biologisk gjødsel som til gjengjeld bidrar til redusert jorderosjon. Punica Granatum fruktekstrakt er en av disse ingrediensene. Det samme utledningsprinsippet gjelder også for den fuktighetsbevarende ingrediensen Theobroma Cacao Seed Butter aka kakaosmør samt Aloe Barbadensis Leaf Juice, en viktig fuktighetsgivende og nærende ingrediens i produktene våre. Simmondsia Chinensis Seed Oil aka jojobaolje er like økologisk og rik på næringsstoffer, vitaminer og mineraler.

  Alle disse nevnte ingrediensene brukes i vår mest naturlige produktlinje, Moisture Hero™-serien. Hair oil og Pre-Shampoo Balm består av 100% ingredienser av naturlig opprinnelse, hvorav minst 21% kommer fra økologisk landbruk, veldig tett fulgt av Moisture Hero™ Shampoo, Conditioner og Hair Mask.

  Moisture Hero™-produktene er ikke de eneste som er økologiske. Faktisk er de fleste av produktene våre sertifisert som COSMOS Organic av Ecocert Greenlife-byrået, en godt anerkjent europeisk sertifisering for kosmetiske produkter. Når et produkt er COSMOS Organic-sertifisert, kan du som forbruker alltid sjekke nøyaktig prosentandel av ingrediensene som er av naturlig opprinnelse og økologiske. Som et minimum for å oppnå sertifisering, må et produkt inneholde minst 99% ingredienser av naturlig opprinnelse, 95% av plantene i formelen må være økologiske og 20% av økologiske ingredienser må være til stede i den totale formelen (10% for produkter som skyldes ut). Dette garanterer også fravær av GMO og petrokjemiske ingredienser som parabener eller syntetiske fargestoffer.

  COSMOS Organic sørger for at ingrediensene produseres ansvarlig og med respekt for miljøet. Derfor kan du være sikker på at et produkt med denne sertifiseringen produseres under forhold som tar hensyn til både miljø og ansatte, og at emballasjen er ansvarlig utviklet i samsvar med alle gjeldende regler. Du kan lese mer om COSMOS Organic Standard her.

  Hairlust Sertifiserte økologiske produkter
 • De fleste av produktene våre er sertifiserte vegansk, og de som ikke er sertifiserte produseres fortsatt under 100% veganske forhold uten bruk av animalske ingredienser eller dyreforsøk. De er fordi vi mener at verken dyr eller mennesker skal lide for skjønnheten!

  Vi har tatt et standpunkt, og her står vi. Vi streber etter å gjøre en forskjell for dyrenes livskvalitet, for miljøet, for helsen din og håret ditt, og vi gjør det best ved å gå hele veien.

  De veganske verdiene stikker dypt, og derfor er en stor del av produktene våre sertifiserte vegansk av The Vegan Society og merket med The Vegan Trademark, som er en anerkjent internasjonal sertifisering for autentiske veganske produkter som brukes over hele verden.

  For å oppnå sertifiseringen, The Vegan Trademark, må produktet ikke inneholde noen animalske ingredienser, og ved fremstilling av både produkter og ingredienser må det ikke ha vært brukt noen form for testing på dyr. I tillegg må det være klart om produktet inneholder genetisk modifiserte organismer (GMO), og hvis de gjør det, kan det ikke ha blitt brukt noen animalske gener eller stoffer. Sist men ikke minst må produktet produseres helt uten risiko for kontakt med animalske ingredienser eller produkter.

 • Dessverre er det mange ingredienser som gjør mer skade enn godt i kosmetiske produkter. Selvfølgelig har vi valgt å unngå dem helt i alle produktene våre. Skjønnhet må ikke gå på bekostning av verken helse eller velvære!

  Hairlust-produkter er ren hårpleie, noe som betyr at vi ikke bruker skadelige eller uønskede kjemikalier i dem. Med andre ord sier vi nei til parabener, ftalater, sulfater og allergifremkallende dufter. Det er heller ingen per- og polyfluoralkyl-stoffer (PFAS), Methylisothiazolinone (MIT), hormonforstyrrende kjemikalier (EDC), formaldehyd-frigjørende konserveringsmidler (FRP) eller animalske ingredienser i produktene våre.

  Hairlust Ingen skadelig eller uønsket kjemikalier
 • Vi bruker parfyme i noen produkter, men det er viktig for oss at parfymen vi bruker er dosert i små mengder og består av helt naturlige parfymer. Det er derfor vi ikke bruker noen av de 26 allergifremkallende duftene. Vi mener at gode hårpleierutiner ikke skal kunne skade verken hår eller helse, og vi tror derfor sterkt på at produktene våre ikke er allergifremkallende - slik at du trygt kan ta vare på håret ditt med Hairlust.

  Hairlust Ingen allergene parfymer

Kanskje du er interessert i

 • Video Studio

  Dra på eventyr til vårt video-studio.
  Les mer
 • Inspire

  Bli med i gruppen for hårentusiaster på Facebook.
  Les mer
 • Bak logoen

  Bli med bak logoen og les om historien vår.
  Les mer