Brynserum: Hvordan få fyldige, fine øyenbryn med øyenbrynsserumSe alle artikler

Brynserum: Hvordan få fyldige, fine øyenbryn med øyenbrynsserum

Gjennom tidene har det vært flere forskjellige trender når det kommer til øyenbryn. De syltynne øyebryn fra 90-tallet plager mange av oss fortsatt i dag. Det kan virke som en evighet siden, og i dag er det tykke, naturlige, fyldige øyenbryn som står på agendaen. Hvis du vil ha fyldigere bryn har vi noen tips som kan hjelpe deg på veien.

Selv om naturlige tykke bryn er på moten akkurat nå er det dessverre ikke alle som har dette naturlig. Noen av oss (meg inkludert) har kanskje overplukket øyenbrynene på barneskolen og lider enda av konsekvensene fra det.

Den gode nyheten er at det faktisk finnes noe vi kan gjøre for å få naturlig, tykke, fine bryn igjen. Det finnes heldigvis flere forskjellige metoder for å stimulere veksten av øyenbrynene.

Det er bare å fortsette å lese hvis du vil vite hvordan du kan få fyldigere bryn. Jeg deler tipsene mine om hvordan du best kan bruke brynserum og hvordan du kan velge det beste øyenbrynsserumet for fantastiske resultater. Hvis du følger disse tipsene kommer du også til å ville dele før- og etterbildene av dine fyldige, fine bryn!

Innholdsfortegnelse

Hvordan vokser øyenbryn egentlig?

Før vi begynner å snakke om hvordan du kan få fyldige bryn må vi først snakke om hvordan øyenbryn vokser og hva som kan være grunnen til at du har tynne øyenbryn.

Hårene i brynene, og på resten av kroppen, gror fra hårsekken som ligger et lite stykke under hudens overflate. Håret får næring fra blodårer som sitter fast i hårroten og gir håret den næringen det trenger for å gro. Akkurat som hårveksten på hodet og veksten av vippene, gjennomgår hårene i brynene også en livssyklus inndelt i 3 faser; den anagene fase (vekstfasen), den katagene fase (overgangsfasen) og den telogene fase (hvilefasen). Alle hårene i brynene har deres egen, individuelle vekstsyklus og befinner seg derfor i ulike stadier, hvilket betyr at du ikke plutselig vil miste alle øyenbrynshårene på én og samme tid, men i stedet vil du hele tiden ha hår i brynene. Dermed er det også veldig normalt å miste et par hår kontinuerlig, akkurat som man også mister et par vipper daglig og ca. mellom 50-100 hårstrå hver dag.

Øyenbrynens vekstfase er imidlertid betydelig kortere enn vekstfasen til håret på hodet. Dette er grunnen til at øyenbrynene ikke blir lange!

Det kan være mange grunner til hvorfor du opplever tynne øyenbryn:

grunner til hvorfor du opplever tynne øyenbryn

1. Overnapping

En enkel måte til hvordan få fine bryn på er å nappe de. Men hvis du napper for mye kan det føre til tynne øyenbryn. Hvorfor det? Å nappe øyenbryn gjentatte ganger kan skade hårsekkene. Hvis du overnapper brynene over tid, vil de kanskje ikke vokse tilbake i det hele tatt. Men fortvil ikke! Selv de tynneste øyenbrynene kan se fyldigere ut med hjelp av et godt brynserum (vi kommer tilbake til det).

2. Genetikk

Noen mennesker har naturlig tynne øyenbryn. Fargen på øyenbrynene kan også påvirke hvordan de ser ut. Selv om du i utgangspunktet har fyldige øyenbryn kan de se tynnere ut på grunn av lys farge.

3. Helsemessige årsaker

Visse helsetilstander, som stoffskiftesykdommer, kan føre til at du mister hårene i brynene. Dersom du tror at dine tynne øyenbryn kan være forårsaket av en helsetilstand anbefaler vi deg å kontakte legen din for å undersøke eventuelle behandlingsalternativer.

Hva er et øyenbrynsserum?

Det finnes mange forskjellige måter å få fine bryn, som både går fortere og er dyrere enn å bruke et øyenbrynsserum. 3D-øyenbryn, også kalt mikropigmentering, kosmetiske tatoveringer, farging og sminke, for å nevne noen. Men når man konstant utsetter brynene for sterke kjemikalier, gjør man hvert fall ikke noe godt for ens naturlige øyenbryn - snarere tvert imot

For et varig og naturlig resultat er det derfor mye bedre å bruke et godt brynserum med effektive, men naturlige ingredienser, som kan gi deg varige fyldige og fine bryn.

Akkurat som med håret på hodet, trenger øyenbrynene dine også en god porsjon næringsstoffer for å bli fyldige og sterke. Hver dag blir brynene våre utsatt for slitasje når vi f.eks. plukker og legger sminke for å dekke mangelen på fylde. I tillegg er brynene også ekstra utsatt for uttørking og ytre faktorer som vind, vær og sollys.

Et øyenbrynsserum er et pleieprodukt som er utviklet for å bidra til tykkere og fyldigere bryn. Det virker ved å tilføre fuktighet til hårene i brynene og stimulere ny hårvekst. De fleste øyenbrynsserum har ofte en spesiell type børste til brynene, som gjør påføring av produktet enkelt.

Som alle skjønnhetsprodukter er selvfølgelig ikke alle brynserum laget likt!

Virker et øyenbrynsserum i det hele tatt?

Dette er selvfølgelig et av de største spørsmålene vi stiller oss hvis vi ønsker oss fyldigere bryn – virker det? Det er mange som skryter av fordelene ved et brynserum, men gir det faktisk fyldigere bryn?

Det er viktig å være realistisk: selv de beste brynserumene kommer ikke til å gi deg fyldige bryn over natten. Et godt øyenbrynsserum kan likevel hjelpe deg å gjøre det beste ut av utgangspunktet ditt ved å gi gode vekstforhold og beskytte øyenbrynene du har. Hvis du ikke har en spesiell resept for hånden, er et serum for øyenbryn derfor definitivt en god løsning hvis du vil ha de naturlige fyldige brynene du alltid har sett for deg.

Men husk: ikke forvent resultater over natten! Du må forberede seg på å måtte vente i flere uker før du kan forvente å se resultater.

Hvem kan bruke brynserum?

Personlig er jeg en stor tilhenger av å bruke både vippe- og brynserum. Jeg tror du kan ha nytte av et brynserum hvis:

 • Du har skadede eller svake øyenbryn
 • Du mister mye hår fra øyenbrynene
 • Du har flekkete hårtap i øyenbrynene
 • Du har tynne, fine øyenbryn, enten naturlig eller fra overplukking
 • Du ønsker tykkere øyenbryn
 • Du vil bruke mindre tid på å sminke øyenbrynene

Hvis du ikke er fornøyd med øyenbrynene dine og ønsker å få fine bryn kan et brynserum være hjelpen.

Slik finner du det beste brynserum

Det finnes utallige serum der ute, så hvordan vet du hva som faktisk er det beste brynserumet?

Her er ingrediensene du må se etter:

Jeg anbefaler å velge et produkt som inneholder en eller flere av disse ingrediensene:

 • Peptider – Peptider er korte kjeder av aminosyrer, som er viktige byggesteiner i proteinene kollagen, elastin og keratin, som både hud og hår består av. Proteiner danner grunnlaget for hud og hårs elastisitet og styke. Derfor vil peptider i et brynserum kunne styrke og fremme øyenbrynets vekstsyklus og optimalisere veksten av øyenbrynene dine.
 • Planteekstrakter – Jeg anbefaler å se etter et serum med nærende planteekstrakter, som aloe vera, for å tilføre fuktighet til skjøre øyenbryn og forhindre hårtap.
 • Koffein – Koffein er vitenskapelig bevist å stimulere hårvekst. Se etter koffein fra naturlige kilder som kaffefrøolje når du ser etter et brynserum.
 • Hyaluronsyre– Hyaluronsyre er en av de beste ingrediensene for å tilføre fuktighet til hud og hår.
 • CAPIXYL™ – Har du hørt om CAPIXYL™? Hvis ikke er det absolutt på tide! CAPIXYL™ er et peptidkompleks fra rødkløver. I flere kliniske studier har det vist seg at CAPIXYL™ økte tettheten til håret. Hvis du ser etter et godt serum for hårvekst som faktisk virker burde du være på spesielt utkikk etter denne fantastiske ingrediensen!

Når du er på utkikk etter et godt brynserum er det også et par ingredienser du burde styre unna:

Prostaglandinanaloger

Prostaglandinanaloger er kjemiske komponenter som har en hormonell effekt på kroppen. Prostaglandinanaloger finnes i mange vippe- og brynserum. Selv om de kan bidra til å stimulere hårvekst, kan de dessverre også forårsake mange bivirkninger som irritasjon, misfarging av huden og tidlige aldring av huden rundt øynene. Prostaglandinanaloger kan til og med endre øyenfarge! Det er i tillegg ikke trygt å bruke dersom du er gravid eller ammer.

Visste du at bruken av prostaglandinanaloger i vippe- og brynserum er ulovlig i Canada og Sverige?

Syntetisk produserte prostaglandiner

Syntetiske varianter av prostaglandinanaloger sies å dele noen av de samme bivirkningene. Syntetiske prostaglandinanaloger kan bli funnet under mange navn, inkludert:

 • Isopropyl cloprostenate
 • Isopropanol Phenyl-hydroxyl-pentene Dihydroxy-cyclopentyl-heptenate
 • Dichloro Dihydroxy Difluoro Ethylcloprostenolamide
 • Trifluoromethyl Dechloro Ethylprostenolamide

Pass med andre ord på å sjekke ingredienslisten, for å unngå disse, før du skaffer deg et brynserum.

Min anbefaling av brynserum

Nå som du vet hva du skal se etter når du skal finne det beste brynserumet vil jeg gjerne introdusere deg for min favoritt: Hairlust Superb Brow Eyebrow Enhancing Serum. Etter min mening er dette det absolutt beste brynserumet på markedet!

I motsetning til mange andre øyenbrynsserum er denne plantebasert og inneholder ingen skadelige ingredienser. Den er også laget med ingredienser som er vitenskapelig bevist å fremme hårvekst, som CAPIXYL™, Protectagen™, hydrolysert erteprotein og kaffefrøolje.

Hairlust Superb Brow Eyebrow Enhancing Serum virker ved å styrke og beskytte de eksisterende hårene i øyenbrynene og stimulere en jevn, sunn vekst av nye hår. Og det beste er at du kan merke resultater på så lite som fire uker uten å måtte tenke på irritasjoner eller andre bivirkninger andre øyenbrynsserum kan gi.

Det er derfor Hairlust Superb Brow Eyebrow Enhancing Serum er min absolutte favoritt når det kommer til det beste serum for øyenbrynene.

Selv om det ikke er noen skadelige ingredienser i Hairlust Superb Brow Eyebrow Enhancing Serum er det likevel anbefalt å sjekke med legen din før du begynner å bruke et nytt produkt, dersom du er gravid, ammer eller tar noen medisiner.

Hva om jeg bruker et prostaglandinbasert serum?

De hormonelle effektene av prostaglandinanaloger er ansvarlig for hårveksten du ville opplevd fra et serum som inneholder dette. Dessverre kan øyenbrynene dine tilvenne seg den ekstra tilføringen av hormoner, så dersom du slutter å bruke et brynserum som inneholder prostaglandinanaloger kan du oppleve å miste mye hår fra øyenbrynene.

Dette tapet av hår fra øyenbrynene er likevel midlertidig, og når hårsekkene får tid til å komme tilbake til sin naturlige tilstand burde hårveksten komme tilbake. Hvis du bytter fra et prostaglandin-basert øyenbrynsserum til et brynserum uten er det viktig at du gir brynene dine nok tid til å normalisere seg før du kan forvente å se et godt resultat.

6 tips til hvordan få fyldigere bryn

1. Legg til et øyenbrynsserum i din daglige skjønnhetsrutine

Legg til et øyenbrynsserum i din daglige skjønnhetsrutine

Hvis du vil vite hvordan du kan få fyldigere bryn er det beste du kan gjøre å bruke et godt brynserum. Men selv om du bruker det beste brynserumet kan du ikke forvente å se resultater dersom du ikke er konsekvent med bruken. Etter min erfaring er den beste måten å få en ny vane på å knytte den til en vane som allerede eksisterer.

Jeg anbefaler å påføre øyenbrynsserumet på morgenen og kvelden etter du har vasket ansiktet. Et lite tips: Vent 5-10 minutter så produktet får tørket ordentlig før du påfører sminke!

2. Fuktighet for øyenbrynene

Fuktighet for øyenbrynene

Selv om Superb Brow Eyebrow Enhancing Serum er fullpakket med fuktighetsgivende ingredienser som aloe vera er det aldri dumt å tilføre ekstra fuktighet til øyenbrynene. En enkel måte å tilføre ekstra fuktighet på er å bruke ricinusolje med jevne mellomrom. Dypp en ren øyenbrynbørste i ricinusoljen og påfør oljen forsiktig på brynene. Ricinusolje er både i stand til å forsyne brynene med fuktighet, men i tillegg er det faktisk også anekdotisk bevis på at ricinusolje kan stimulere veksten av brynene.

3. Et sunt kosthold

Et sunt kosthold

Øyenbrynene dine består av hår, så det gir mening at et sunt kosthold som er godt for håret også er bra for øyenbrynene. For å være sikker på at du får i deg riktig næringsstoffer for hårvekst kan det vært lurt å bruke et godt kosttilskudd, som Hair Formula Gummies for Women. Dette kosttilskuddet er laget med vitaminer og mineraler som er spesielt gode for håret, som biotin, selen og sink.

4. Slutt å nappe

Slutt å nappe

Gjenta etter meg: Legg vekk pinsetten! Hvis du vil ha fyldigere bryn er det viktig å la øyenbrynene få vokse ut naturlig i minst to måneder. Dette vil hjelpe deg å få et bedre bilde av vekstmønsteret til øyenbrynene dine før du begynner å forme dem igjen.

5. Lett farge

Lett farge

Hvis du har lyse øyenbryn kan en farge til bryna være en enkel måte å få et fyldigere utseende. Flere frisører tilbyr farging av bryn, eller du kan farge brynene selv hjemme.

6. Brynsgelé med fiber

Brynsgelé med fiber

En enkel, ikke-permanent måte å få fyldigere bryn på er å bruke en brynsgelé med fiber. Disse produktene har små fibre som fester seg til brynene dine slik at de ser tykkere og fyldigere ut.

Før- og etterbilder med øyenbrynsserum

Før- og etterbilder øyenbrynserum

Du trenger ikke å ta mitt ord for det – disse resultatene snakker for seg selv!

Hva skjer når jeg slutter å bruke serum?

Hvis du stopper de gode vanene med å bruke et øyenbrynsserum, kan øyenbrynene til slutt komme tilbake til sin opprinnelige tilstand, ettersom de ikke lenger får de gode fuktighetsgivende ingrediensene og næringsstoffene regelmessig.

Hva med øyevippene?

Jeg vil raskt gå innom et annet svært viktig tema for mange: øyevipper! Mange av de samme hårvekst-konseptene som gjelder for øyenbryn er også gyldige for øyevipper. På samme måte som det beste brynserumet kan hjelpe deg med å få fyldigere bryn vil det beste vippeserumet hjelpe deg å få lenger og fyldigere øyevipper. Min favoritt er Hairlust Superb Lash Eyelash Enhancing Serum. I likhet med Hairlust sitt brynserum benytter dette vippeserumet skånsomme, men effektive, ingredienser for å gi deg lange, vakre vipper.

Hvis du ønsker både flotte bryn og vipper, har Hairlust også et spesielt sett som inneholder både vippe- og brynserum!

Husk: når det kommer til hvordan få fine bryn er det viktig å være konsekvent! Ved å følge disse enkle stegene vi har nevnt i denne artikkelen og regelmessig bruke brynserumet burde du oppleve fyldigere øyenbryn på kort tid!

Våre kunder sier

Enestående

Relaterte artikler

Se alle artikler
 • Psoriasis i hodebunnen: Symptomer, behandling og kjerringråd

  Psoriasis i hodebunnen: Symptomer, behandling og kjerringråd

 • Vitaminer for håret: Virker det i det hele tatt?

  Vitaminer for håret: Virker det i det hele tatt?

 • Krøllekrem eller krølleskum? Her er de 5 beste fordelene

  Krøllekrem eller krølleskum? Her er de 5 beste fordelene

 • Hva er The Curly Girl Method? Slik kommer du i gang med metoden

  Hva er The Curly Girl Method? Slik kommer du i gang med metoden

 • 12 must-have hårprodukter i reisestørrelse + gode hårpleietips på farten

  12 must-have hårprodukter i reisestørrelse + gode hårpleietips på farten

Se alle artikler