Virker vippeserum? Slik får du fyldige, lange vipper med et øyevippeserumSe alle artikler

Virker vippeserum? Slik får du fyldige, lange vipper med et øyevippeserum

Hvordan kan man få lengre vipper? Hvis du ønsker deg fyldige og lange øyevipper, er du ikke alene! Faktisk mener 3 av 4 kvinner at øyevippene deres er for lyse, tynne eller korte. Vippeserum har blitt veldig populært de siste årene, og det er ikke uten grunn. Bli klokere ved å lese denne komplette guiden om alt du trenger å være oppmerksom på før du kjøper et øyevippeserum!

Maskara, falske vipper og vippeextensions er kanskje en kortvarig løsning til lange vipper, men det kan faktisk være skadelig for de naturlige vippene dine. Hvis det du ser etter er en langsiktig løsning til flotte lange vipper som ikke må fjernes før sengetid eller trenger påfyll annenhver uke har jeg løsningen: Øyevippeserum!

Vippeserum stimulerer både til vekst samtidig som det gir pleie og næring til vippene. Men det er viktig å tenke på at ikke alle serum for øyevipper er like gode! Hvis du vil vite hvordan du kan finne det beste vippeserumet for deg er det bare å fortsette og lese! Har du dine tvil? Sjekk ut disse før- og etterbildene med vippeserum nedenfor!

Innholdsfortegnelse

Hvordan fungerer øyevippenes vekstsyklus?

Før jeg kommer inn på hvordan du kan få lengre vipper må jeg først snakke litt om hvordan øyevipper faktisk vokser.

De fleste har mellom 90 og 160 øyevipper på den øvre vippekanten. Hver vippe består av et hårstrå og en hårsekk som vippene vokser fra.

Øyenvippenes hårvekstsyklus

I likhet med håret på hodet ditt vokser øyevippene i en syklus med tre steg:

 1. Den anagene fasen eller vekstfasen, som varer i mellom fire og ti uker. Rundt 35-40% av de øvre vippene dine befinner seg i denne vekstfasen til enhver tid.
 2. Den katagene fasen eller nedbrytningsfasen, som varer i rundt 15 dager.
 3. Den telogene fasen eller hvilefasen, som varer mellom fire til ni måneder. Rundt 50% av vippene dine er i den telogene fasen til enhver tid.

  Etter den telogene fasen vil øyevippene falle av og syklusen begynne på nytt. Så hvis du finner en øyevipp på puten din på morgenen er det ingen grunn til bekymring. Å miste øyevipper er en naturlig del av vekstsyklusen. Hver av vippene dine er i forskjellige deler av syklusen, og det er derfor du ikke mister alle vippene på en gang.

  Hvor lange kan øyevipper egentlig bli? Ettersom den anagene fasen til vippene er mye kortere enn den anagene fasen til håret på toppen av hodet ditt (som kan vare i flere år) vil sjeldent øyevippene bli lenger enn 12mm. Gjennomsnittlig vokser øyevipper mellom 0.12 mm og 0.14 mm om dagen.

  Hvorfor mister vi øyevipper?

  Etter den telogene fasen er det normalt at øyevippene faller ut. Det kan likevel hende at måten du behandler vippene på kan få de til å falle av tidligere enn de normalt hadde gjort. Nøkkelen til lengre og fyldigere vipper ligger i å øke veksten til vippene under den anagene fasen, og i tillegg hindre av vippene brekker eller faller av ved å gi dem god pleie (jeg kommer tilbake til dette).

  Du kan se resultatene nedenfor. Bildet viser resultatet før og etter bruken av øyevippeserum i tre måneder.

  Hairlust øyevippeserum før og etter

  Hvorfor har jeg korte, lyse eller få øyevipper?

  Det kan være flere grunner til at du har få, lyse eller korte øyevipper:

  • Genetikk – Enten du har lyse og korte øyevipper eller lange vipper har det mye med bakgrunnen din å gjøre. Noen har også veldig lite bøy på de naturlige vippene sine som kan føre til at de ser kortere ut enn hva de egentlig er.
  • Alder – Når vi blir eldre får vi ofte færre øyevipper. Det er fordi vekstsyklusen vår går saktere, så det tar lenger tid før nye vipper vokser ut etter at de gamle har falt av. I tillegg blir vippene mer sprø og tørre med tiden, som gjør at de enklere kan brekke eller falle av for tidlig.
  • Feil pleie – Uttørkende maskara eller falske vipper og vippeextensions kan føre til færre, svakere eller kortere naturlige hår.
  • Feil ernæring – Hårsekkene krever en viss mengde vitaminer og mineraler for å gro sunne lange vipper. Hvis du ikke får i deg nok riktige næringsstoffer kan det gå ut over håret ditt – inkludert øyevippene. Feil type kosthold kan også føre til at hårene som faktisk vokser ut blir tynnere og svakere enn normalt.
  • Medisinske årsaker – Visse type sykdommer, som alopecia, hypotyreose eller trikotillomani kan føre til vippene faller av. Noen ganger kan hårtap (også for vipper) være en bivirkning av medisiner. Hvis du tror at du mister vipper på grunn av en medisinsk årsak anbefaler jeg at du tar kontakt med legen din.

  Hvordan kan jeg øke veksten til øyevippene?

  Hvis du vil vite hvordan du kan få lengre vipper har jeg satt sammen en liste over naturlige metoder du kan prøve deg frem på.

  Søke veksten til øyevippene

  1. Ta en pause fra maskara

  Flere av ingrediensene i maskara kan faktisk tørke ut vippene dine så de lettere brekker eller faller av.

  2. Fjern sminken forsiktig

  Hvis du bruker øyesminke er det viktig at du fjerner det før du legger deg. Det siste du ønsker er at de uttørkende ingrediensene i øyesminken skal få virke over natten! Vær også forsiktig når du fjerner øyesminken så du ikke drar ut øyevipper unødvendig. Bruk gjerne en oljebasert sminkefjerner som forsiktig løser opp maskara, eyeliner og øyenskygge.

  3. Dropp vippetangen

  Du er sikkert klar over hvor mange øyevipper du selv har mistet til vippetangen! Det virker kanskje ikke så farlig å dra ut en øyevipp her og der, men etter hvert kan antallet plutselig bli mange.

  4. Unngå falske vipper og vippeextensions

  Hvordan få lengre vipper? Lim på noen falske så blir de fyldigere og lengre med en gang! Det virker kanskje lurt der og da, men det er utrolig skadelig for de naturlige vippene dine. Det er nesten umulig å fjerne limet fra falske vipper uten å skade de naturlige vippene dine, så spar de falske vippene til spesielle anledninger.

  5. Prøv et kosttilskudd

  Øyevipper er jo hår, så et kosttilskudd for håret vil selvfølgelig bidra i jakten på flotte lange vipper!

  Hairlust Hair Formula Gummies for Women inneholder en blanding av vitaminer og mineraler som er bevist å støtte en sunn hårvekst, inkludert silika, biotin, folsyre, viamin C og sink. De er i tillegg sukkerfrie og veganske, så du vet det er godt for deg. Ingen syntetiske fargestoffer eller smakstilsetninger her i gården! Hvis du er konsistent i bruken av disse vil du få hår og vipper som er mye sunnere.

  6. Påfør vitamin E olje

  Hvis du har sprø eller tørre vipper kan vitamin E være løsningen! Vitamin E er en effektiv antioksidant som beskytter og gir fuktighet til de delikate vippene dine. Vær forsiktig dersom du bestemmer deg for å prøver vitamin E på øyevippene dine, du har ikke lyst på olje i øynene!

  Så, hvordan kan du få lengre vipper? Disse tipsene kan hjelpe deg et stykke på veien, men dersom du virkelig ønsker å gjøre en stor forskjell på veien til lange vipper må du bruke et øyevippeserum. Hva er det beste vippeserumet for deg?

  Hva er øyevippeserum, og hvordan virker det?

  Øyevippeserum virker ved å tilføre næring til vippene og stimulere hårvekst. Hvis du ville ha hemmeligheten til hvordan du kan få lengre vipper trenger du ikke lete lenger! Vippeserum faller under en av tre hovedkategorier basert på de aktive nøkkelingrediensene de inneholder:

  Peptidbasert

  Peptider er små proteiner som stimulerer hårsekkenes vekst og fremmer en naturlig hårproduksjon. Når du påfører et peptidbasert serum for øyevipper på vippekanten vil du stimulere hårsekkene så de produserer mer hår.

  Vitaminbasert

  Et øyevippeserum basert på vitaminer virker ved å gi næring til vippene fra utsiden og inn. Ved å gi næring til vippene gjennom vitaminer kan du hindre at vippene brekker og faller av. Som et resultat vil vippene føles lengre og sunnere.

  Vippeserum som er utvunnet av prostaglandiner

  Dette vekstserumet er basert på en medisin som i utgangspunktet ble utviklet for å behandle en øyesykdom kalt grønn stær. Andre former for prostaglandiner (PG) av typer E og F kan bruker til å fremkalle medisinsk abort og sette i gang fødsel. Så dette er noe du ikke vil ha i vippeserumet ditt!

  Denne typen serum for vippene fungerer ved å kunstig forlenge den anagene vekstfasen til øyevippenes vekstsyklus.

  Vippeserum som er basert på prostaglandin inneholder ingredienser som isopropyl kloprostenol, isopropyl phenylhydroxypentene dihydroxycyclopentylheptenate og dechloro dihydroxy difluoro ethylcloprostenolamide (DDDE). Mens andre prostaglandin-liknende stoffer er Bimatoprost, Norbimatioprost, Kloprostenol, Decloro Dihydroxy Difluoro Ethycloprostenolamide, Methylamino Dihydro Noralfaprostal, Latanoprost, Isopropyl Cloprostenate, Prostaglandin I.C. & Travoprost. En fellesbetegnelse for disse stoffene er at navnene ofte inneholder “prost”.

  Det er et effektivt serum, men mange kan oppleve sterke bivirkninger av dette (jeg kommer tilbake til det).

  Hvordan finner jeg det beste vippeserumet?

  Nå som du vet litt om hovedtypene innen serum for øyevippene, hvordan kan du finne det beste vippeserumet for deg? Jeg anbefaler å se på det positive og det negative ved alle serumene. Jeg skal gi deg alle rådene for de forskjellige vippeserumene, hvordan de virker og hvilke bivirkninger de har, så du kan velge det beste vippeserumet for lange vipper!

  Prostaglandinbasert vippeserum

  Den gode nyheten om prostaglandin basert vippeserum er at det virker på de aller fleste mennesker. Den dårlige nyheten er at bivirkningene ofte overskygger resultatet.

  Prostaglandin basert vippeserum har mange potensielle bivirkninger:

  • Redusert trykk i øynene hvis serumet kommer i kontakt med selve øyet
  • Mørkere øyelokk
  • Permanent endring av øyefarge (f.eks. kan blå øyne bli brune!)
  • Uønsket hårvekst på andre steder enn øyevippene
  • Kløe, hevelse, betennelse eller rødhet

  Ettersom prostaglandinbasert vippeserum har så alvorlige bivirkninger har blant annet det norske mattilsynet og det amerikanske Food and Drug Administration (FDA) advart mot bruken av vippeserum som inneholder dette virkestoffet.

  Visste du at bruk av prostaglandinanaloger i bryn -og vippeserum er ulovlig å bruke i et stort antall land, inkludert i Canada og Sverige?

  Peptidbasert vippeserum

  Denne type serum for vippene har samme effektive vekstpotensialet som prostaglandinbasert vippeserum har, men med mange færre bivirkninger.

  Vitaminbasert vippeserum

  Vitaminbaserte vippeserum virker ikke like godt til å fremme vekst, men de vil hjelpe til å forbedre tilstanden til de normale vippene dine.

  Jeg mener det absolutt beste vippeserumet er et som inneholder både peptider og vitaminer, som Hairlust Superb Lash Eyelash Enhancing Serum.

  Superb Lash Eyelash Enhancing Serum er et trygt alternativ til et prostaglandin basert serum for øyevipper. Serumet får effekten sin fra en klinisk bevist peptideblanding, kombinert med en innovativ blanding av aktive botaniske ingredienser, som for eksempel aloe vera, jojobaolje, kaffefrøolje, erteprotein og rødkløverblomst. Den næringsrike og fuktighetsgivende formelen vil gi sterkere, fyldigere og sunnere øyevipper.

  Steg for steg: Påføring av serum for øyevipper

  Å påføre et vippeserum er enkelt! Sånn gjør du det:

  • Steg 1: Først renser du ansiktet og fjerner sminke, døde hudceller og overflødig olje fra øyeområdet.
  • Steg 2: Påfør en tynn linje med Eyelash Growth Serum på vippekanten på oversiden av øyevippene - men ikke direkte på øyevippene.
  • Steg 3: Vent mellom fem til ti minutter før du påfører sminke.

  Så enkelt er det! For absolutt best resultat anbefaler jeg å bruke Eyelash Serum både på morgenen og på kvelden. Husk at konsistens er nøkkelen til suksess! Hvis du bruker serumet som anvist vil du merke at vippene dine blir lengre og fyldigere innen fire til åtte uker*. (*Disse studiene ble utført av Lucas Meyer Cosmetics. For mer informasjon om studiene, besøk www.lucasmeyercosmetics.com.)

  Hva skjer hvis jeg slutter å bruke vippeserumet?

  Hvis du slutter å bruke et prostaglandin basert vippeserum kan du merke at du mister mye øyenvippehår, som i verste fall kan få øyenvippene til å se ut som de er tynnere og mindre fyldige.

  Siden verken peptidbaserte og vitaminbaserte serum går inn å endrer vekstsyklusen til vippene vil det ikke ha samme negative effekt, med tap av øyenvipper, hvis man velger å stoppe med denne behandlingen. Resultatet vil i stedet gradvis forsvinne over tid. Det er grunnen til at jeg mener at peptid- og vitaminbaserte vippeserum er det absolutt beste vippeserumet!

  Jeg håper denne artikkelen har svart på spørsmålene du hadde om vippevekst og hvordan du kan få lengre vipper ved velge det beste vippeserumet!

  Våre kunder sier

  Enestående

  Relaterte artikler

  Se alle artikler
  • Uv spray for håret: Slik beskytter du håret mot solens skadelige stråler

   Uv spray for håret: Slik beskytter du håret mot solens skadelige stråler

  • Wet hair look: Slik skaper du den populære wetlook frisyren

   Wet hair look: Slik skaper du den populære wetlook frisyren

  • Aloe vera for hår: Fordeler og de beste aloe vera shampoene

   Aloe vera for hår: 5 fordeler og de beste aloe vera shampoene

  • Psoriasis i hodebunnen: Symptomer, behandling og kjerringråd

   Psoriasis i hodebunnen: Symptomer, behandling og kjerringråd

  • Vitaminer for håret: Virker det i det hele tatt?

   Vitaminer for håret: Virker det i det hele tatt?

  Se alle artikler