Shampoo mot hårtap, virker det? Her er ingrediensene du skal se etterSe alle artikler

Shampoo mot hårtap, virker det? Her er ingrediensene du skal se etter

Var du klar over at valg av shampoo faktisk kan påvirke hvor mye hår du har på hodet, og at det faktisk finnes shampoo for hårtap?

Noen av de vanligste ingrediensene i mange typer shampoo, som sodium lauryl sulfat, kan faktisk påvirke håret negativt. Andre ingredienser, som koffein og rosmarinolje, kan derimot fremme en sunn hårvekst.

Jeg har tips og anbefalinger til den beste shampoo for tynt hår, så fortsett å lese hvis du sliter med hårtap og vil vite hvordan du kan hindre at det blir verre enn det allerede er. Jeg skal fortelle deg hvilke ingredienser du burde inkludere og holde deg unna i de beste sjampo mot hårtap.

Innholdsfortegnelse

Hva er hårtap, og hva forårsaker det?

Det er normalt å miste mellom 50-150 hårstrå hver dag. Hvis du begynner å miste mye mer enn det kan det være du sliter med hårtap.

For de fleste menn er hårtap genetisk bestemt. På den andre siden er det hormonelle endringer som er en av de største årsakene til hårtap hos kvinner. Det finnes likevel flere årsaker til at man mister håret, som vitamin- eller mineralmangel, stress, aldring og infeksjoner i hodebunnen. Hårtap kan også være et symptom på andre underliggende sykdommer. Hvis du føler du mister mer hår enn det som er normalt anbefaler jeg at du bestiller en time hos legen din for å finne ut hva årsaken til hårtapet ditt er.

Hvordan virker shampoo for tynt hår?

Uansett hva som forårsaker hårtapet du opplever, kan shampoo for tynt hår forbedre kvaliteten på håret ditt. I noen tilfeller kan til og med shampoo for tynt hår bidra til en økt hårvekst.

De fleste shampoo du får kjøpt på dagligvaren kommer ikke til å hjelpe deg hvis du sliter med hårtap. Faktisk inneholder flere av dem ingredienser som faktisk kan forverre problemet. Hvis du bytter til en sjampo spesifikt mot hårtap kan du unngå skadelige ingrediensene. Dette vil i tillegg tilføre en rekke gode ingredienser til håret og hodebunnen som dermed skaper optimale forhold for hårvekst.

optimale forhold for hårvekst

Den beste shampoo for tynt hår inneholder noen ingredienser, som forbedrer hårets volum, styrker helsen til hodebunnen din, er fuktighetsgivende og øker blodsirkulasjonen til hårsekkene.

Sjampo mot hårtap: 3 ingredienser

AnaGain™

Når du er på jakt etter den beste sjampoen for hårtap, må du sørge for at den inneholder AnaGain™. AnaGain™ ekstraheres fra ertespirer, og har ifølge flere studier vist seg å være i stand til å stimulere hårvekst og redusere hårtap. Og disse resultatene er kun etter 90 dagers bruk! Av den grunn er AnaGain™ en viktig ingrediens i Grow Perfect™ Shampoo.

Rosmarinolje

Det kommer kanskje som et sjokk, men rosmarinolje har faktisk vist seg å være mer effektiv for å øke hårveksten enn det velkjente produktet Minoxidil! I tillegg har rosmarinolje ingen kjedelige bivirkninger. Dette gjør rosmarinolje til en veldig viktig ingrediens i de fleste Hairlust-produkter, bl.a. i Grow Perfect™ Shampoo og Grow Perfect™ Thickening Spray.

Aloe vera ekstrakt

Når du er på utkikk etter en sjampo mot hårtap, vil du sannsynligvis merke at mange av inneholder aloe vera. Det er faktisk en spesiell grunn til det! Aloe vera har tradisjonelt blitt brukt for å behandle hårtap. Selv om det ikke er noen vitenskapelige studier som direkte knytter aloe vera til forebygging av hårtap, er denne planten rik på et bredt spekter av vitaminer. Disse vitaminene, som vitamin A, C og E styrker sunne celler og hindrer skade fra frie radikaler.

Ingredienser du bør unngå

Hvilke ingredienser burde du unngå når du ser etter en shampoo som får håret til å vokse fortere? Styr unna følgende ingredienser:

Sodium Lauryl Sulfate (SLS)

Mange av de vanligste sjampoene på markedet inneholder SLS, som er et sterkt, kjemisk rensemiddel og overflateaktivt middel. SLS fjerner all den naturlige beskyttende oljen fra hodebunn og håret, og kan føre til et tørt og sprøtt hår og en tørr, kløende hodebunn.

Det som kanskje er enda mer skremmende er de vitenskapelige studiene som har indikert at SLS har en nedbrytende effekt på cellemembranen i hodebunnen. SLS irriterer hodebunnens hudceller som kan ha en negativ innvirkning på hårveksten din. Derfor bør du unngå denne ingrediensen når du ser etter en sjampo mot hårtap!

Parabener

Mange produsenter av sjampo tilfører ofte en rekke konserveringsmidler kalt parabener for å forlenge holdbarheten på produktet. Dessverre, som med SLS, kan parabener irritere hodebunn og til og med føre til allergiske reaksjoner. Hvis du ser etter en sjampo mot hårtap som ikke ødelegger strukturen på håret ditt så unngå for all del denne ingrediensen!

Methylchloroisothiazolinone (MCI)

Mange hårprodukter inneholder methylchloroisothiazolinone, også kjent som MCI. MCI er et konserveringsmiddel som beskytter skjønnhetsprodukter mot bakterievekst, gjærvekst og sopp. MCI blandes ofte med methylisothiazolinone (MI). Både MCI og MI er koblet til allergiske reaksjoner, og noe du burde unngå når du ser etter shampoo for hårtap. I følge en studie fikk så mange som 8% av deltakerne en allergisk reaksjon på denne blandingen. Det er grunnen til at EU har forbudt blandingen med MCI-MI i produkter som skal etterlates på huden, som i kremer.

MCI-MI er fortsatt lovlig i produkter som skal skylles ut raskt, som sjampo og balsam. Det er derfor viktig at du sjekker ingredienslista for en kombinasjon av disse før du kjøper en sjampo mot hårtap.

Hvordan velge riktig shampoo mot hårtap

Slik velger du den riktige shampoo

Når du er på utkikk etter en ny god shampoo som kan få håret til å vokse fortere burde du gjøre følgende:

 • Alltid sjekk ingredienslisten før du kjøper en shampoo mot hårtap. Ikke fall for markedsføringstriks! Før du kjøper en shampoo som kan bidra til en bedre hårvekst pass på å undersøke hva den faktisk inneholder.
 • Hold deg til effektive ingredienser som er bevist å faktisk virke. Nå som du vet hvilke ingredienser som er de beste i shampoo for hårtap (og hvilke du burde unngå) kan du sjekke ingredienslisten for å passe på at den faktisk kommer til å være bra for håret og hodebunnen din. Hvis en sjampo mot hårtap hevder visse ting om noen ingredienser, sjekk det opp selv ved å lese noen vitenskapelige studier om ingrediensene.
 • Se etter et kvalitetsstempel. For å være sikker på at en sjampo mot hårtap har blitt laget med trygge metoder og bærekraftige teknikker kan du se etter et kvalitetsstempel, som for eksempel Ecocert COSMOS-standard, som er en felles europeisk sertifisering av økologisk kosmetikk.

Hårtest

Produkter skreddersydd for ditt hår

Ta testen

Min anbefaling for beste sjampo mot hårtap

Dette er mitt beste valg når det kommer til sjampo mot hårtap.

Den beste sjampo mot hårtap for menn

Denne shampoo mot hårtap, Grow Perfect™ Shampoo, har en innovativ, økologisk sertifisert formel som fremmer optimal helse i hodebunnen og sterkt, sunt hår. Formelen inkluderer klinisk bevist Anagain™ og økologisk rosmarinolje, som er mer effektiv enn minoxidil når det gjelder å fremme hårvekst!

Den beste sjampo mot hårtap og hår som knekker

Split Fix™ Shampoo er utviklet for å pleie og gjenopprette et tørt og skadet hår, og samtidig fremme en naturlig, sunn hårvekst. Derfor kan denne shampoo for skadet hår være til god hjelp om du opplever slitte tupper eller hår som knekker.

Hemmeligheten ligger i inkluderingen av jojobaolje-estere, som hjelper håret med å holde på fuktigheten og forbedre barrierefunksjonen. I tillegg inneholder den fuktighetsgivende aloe vera og koffein, som har blitt brukt som behandlinger for hårtap.

Den beste sjampo mot hårtap for blondiner

Blondiner har det kanskje mer gøy, men håret deres trenger faktisk ekstra pleie. Denne shampoo som får håret til å vokse fortere er laget med styrkende veganske mikroproteiner i tillegg til fuktighetsgivende ingredienser som er fylt med antioksidanter, som økologisk mango- og blåbærekstrakt. Den inneholder også lillapigmenter som motvirker gule, varme toner i lyst hår.

Andre gode hårpleierutiner mot hårtap

I tillegg til å bruke den beste shampooen som får håret til å vokse fortere er det flere ting du kan gjøre for å få et sunt og sterkt hår. Disse hårpleierådene kan hjelpe til å øke hårets helse og vekst, forhindre at det brekker, og få håret til å virke generelt fyldigere.

Skrubb hodebunn

Når skrubbet du hodebunn sist? Hodebunnen din består av hud, så det er viktig med en skrubb innimellom for å gi et best mulig utgangspunkt for en sunn hårvekst. Oppbygging av olje, døde hudceller og produkter i hodebunn kan tette porene til hårsekkene og forhindre en normal hårvekst. Pass på at du skrubber hodebunn regelmessig for å opprettholde en sunn hårvekst.

Når du skal skrubbe hodebunn anbefaler jeg å bruke Scalp Delight™ Detox Scrub. Denne skånsomme skrubben inneholder plantebaserte ingredienser som økologisk aloe vera, rosmarinolje og havreekstrakt. De fjerner effektivt oppbyggede rester i hodebunn og bidrar til et balansert miljø i hodebunn. Dette skaper optimale forhold for sunn hårvekst.

Bruk en topisk hårvekstbehandling

En spesiell topisk behandling eller serum formulert med kraftige hårvekstfremmende ingredienser kan hjelpe deg med å få enda bedre resultater med shampoo mot hårtap. Grow Perfect™ Hair Growth Serum er formulert med naturlig avledede ingredienser som er klinisk bevist for å øke hårveksten, redusere hårtap og forbedre den generelle hodehelsen. I kliniske studier har noen av ingrediensene i Grow Perfect™ Hair Growth Serum vist resultater i løpet av de to første ukene!

En sunn sirkulasjon

En annen måte du kan sørge for en sunn hårvekst i tillegg til en god shampoo for hårtap er å øke blodsirkulasjon i hodebunn. Hårsekkene dine trenger visse næringsstoffer for en sunn hårvekst. Næringsstoffene blir ført til hårsekkene gjennom de røde blodcellene dine, så ved å øke sirkulasjonen i hodebunn kommer flere av de viktige mineralene og vitaminene til hårsekkene dine og vil positivt påvirke hårveksten din.

Du kan øke blodsirkulasjonen i hodebunnen på to måter: manuell stimulering (hodebunnsmassasje), eller kjemisk stimulering (med rosmarinolje).

Scalp Delight™ Scalp Massage Brush gjør det lett å massere hodebunn og gjøre det til en normal del av rutinen din, takket være de myke silikontuppene og det ergonomiske designet på børsten. På den andre siden kan du bruke Grow Perfect™ Thickening Spray som inneholder økologisk mynteolje som er vitenskapelig bevist å forhindre hårtap. For det absolutt beste resultatet burde du bruke disse to sammen, i tillegg til Hairlust beste shampoo for hårtap.

Ta et kosttilskudd for sunn hårvekst

Å øke sirkulasjon i hodebunn kommer ikke til å være effektivt med mindre du faktisk får i deg de næringsstoffene som vil bidra til en sunn hårvekst.

Det er her Hair Formula Gummies for Women kommer inn. Disse supergode tyggevitaminene inneholder alle vitaminene og mineralene hårsekkene dine trenger for en sunn hårvekst, inkludert biotin, vitamin C, folsyre og sink. De er i tillegg veganske, glutenfrie og laget med veganske ingredienser, så du kan være sikker på at de er gode for deg!

Hint: kosttilskuddet kommer også i tablettform, i tillegg til en spesiell formel for menn som tyggevitaminer og tabletter.

Bruk balsam

Hodebunnen din produserer naturlige oljer som dekker hårstråene og holder håret sunt og hydrert. Dersom du har langt hår er det derimot ikke så lett for oljen å nå tuppene på håret, og kan være en årsak til at håret (spesielt tuppene) blir tørt. Jeg anbefaler alltid å bruke balsam etter du har vasket håret, men det er spesielt viktig dersom du har langt hår.

Tips: Du kan spare 15% hvis du kjøper shampoo og balsam sammen som et sett!

Vær forsiktig med flokene

Selv om hårtapet du opplever ikke er direkte relatert til skade på håret eller at det brekker så hjelper det ikke at du røyter ekstra når du grer det. For å forhindre at håret blir ekstra tynt fordi det brekker er det viktig at du er forsiktig når du skal gre ut floker, spesielt fra vått hår.

Håret er på sitt mest sårbare når det er vått, så det er viktig at du enten bruker en bredtannet kam eller Wet Hair Detangler Brush når du grer ut floker fra vått hår. Alltid begynn å gre fra tuppene av håret ditt og fortsett oppover mot røttene. Vær forsiktig når du grer ut floker, og ikke ta i for hardt, bruk heller litt ekstra tid.

Husk at hårvekst er en prosess som tar tid, så det kan ta opptil fire måneder før du kan være sikker på at en shampoo for tynt hår faktisk virker. Du kan følge progresjonen din med før- og etterbilder når du bruker den beste sjampo mot hårtap.

Våre kunder sier

Enestående

Relaterte artikler

Se alle artikler
 • Vitaminer for håret: Virker det i det hele tatt?

  Vitaminer for håret: Virker det i det hele tatt?

 • Hva skyldes hårtap hos kvinner? 8 grunner til at kvinner mister håret

  Hva skyldes hårtap hos kvinner? 8 grunner til at kvinner mister håret

 • Tynt hår hos kvinner: 8 gode tips som gir mer fylde i håret

  Tynt hår hos kvinner: 8 gode tips som gir mer fylde i håret

 • Kaffe i håret: virker det? Alt du trenger å vite om shampoo med koffein

  Kaffe i håret: virker det? Alt du trenger å vite om shampoo med koffein

 • Virker rosmarinolje for hårvekst? Fordeler og andre tips for hårvekst

  Virker rosmarinolje for hårvekst? Fordeler og andre tips for hårvekst

Se alle artikler