Hva er The Curly Girl Method? Slik kommer du i gang med metodenSe alle artikler

Hva er The Curly Girl Method? Slik kommer du i gang med metoden

Hvis du har krøllete hår vet du at det kan være et ordentlig strev. Enten håret er bølgete eller krøllete, eller et sted i mellom, kan The Curly Girl Method - curly girl metoden på norsk - virkelig gjøre store endringer på utseende og helsen til håret ditt.

Det er likevel enklere sagt enn gjort å begynne med curly girl metoden (og faktisk finne curly girl metoden sine godkjente produkter) takket være utallige artikler og filmer der ute med motstridende råd.

Det er grunnen til at jeg har laget denne guiden, så du kan få de beste rådene samlet på ett sted om hvordan du kan begynne med curly girl metoden. Les videre om du vil lære hvordan du kan bruke metoden steg-for-steg. Jeg kommer til å gå gjennom godkjente produkter for curly girl metoden og hvordan du best kan bruke The Curly Girl Method (inkludert cowashing av håret). Med litt dedikasjon kommer du til å ta flotte før- og etterbilder av din reise med The Curly Girl Method før du aner det!

Innholdsfortegnelse

Hva er egentlig The Curly Girl Method?

The Curly Girl Method er en unik tilnærming til hårpleie og styling for naturlig krøllete hår. Når du skal begynne med curly girl metoden anbefales det å kun benytte curly girl metodens godkjente produkter og spesifikke teknikker for styling for å forbedre helsen til håret, fremheve krøllene og redusere krus.

Hairstylist og krølle-ekspert Lorraine Massey introduserte verden for curly girl metoden i starten av 2000-tallet, og selv om metoden har endret seg litt gjennom årene for å tilpasse seg forskjellige krølle-typer er det noen grunnprinsipper som alltid har vært gjeldende:

 • No-poo eller low-poo renseprodukter som renser krøllene uten å fjerne den naturlige beskyttende oljen fra hodebunn. Krøllete hår blir raskere tørt enn rett hår, og kan derfor enklere brekke og bli krusete.
 • Bruk produkter uten sulfater, silikon, voks eller mineraloljer når du utfører curly girl metoden.
 • Gre ut floker av håret i dusjen mens du fortsatt har i balsam. Typisk vil hårpleieeksperter anbefale å gre ut floker i fuktig hår utenfor dusjen med en bredtannet kam, men med curly girl metoden skal du faktisk gre ut flokene når du har balsam i håret i dusjen, og du skal helst bruke fingrene dine. Dette hjelper til å hindre at håret brekker, samtidig som du fordeler masse god fuktighet gjennom krøllene.
 • Når du tørker håret, skal du klemme håret med et krølle-aktiverende produkt som en hårgelé eller krøllekrem for å definere krøllene.
 • Bruk en gammel t-skjorte i bomull eller et håndkle i bambus for å tørke håret i stedet for et vanlig bomullshåndkle. Tradisjonelle bomullshåndklær har grove fibre som kan slite på krøllene og gjøre dem mer krusete, og er noe du skal unngå når du bruker The Curly Girl Method. Gamle t-skjorter i bomull eller håndklær i bambus har mykere og glattere fibre som tørker håret uten å skade det.

Hvem virker curly girl metoden for?

Curly girl metoden brukes først og fremst for å få sunne, definerte krøller, så det er kanskje ikke rart at denne tilnærmingen til hårpleie fungerer best i hår med naturlige krøller. Så enten du har bølger, krøller eller noe i mellom er denne metoden for deg. Curly girl metoden er med andre ord ikke hårpleierutinen for deg med rett hår.

Krølletyper

Mange av kvinnene som har lært seg å bruke metoden riktig har funnet ut at håret deres har blitt mer krøllete og definert enn de noen gang kunne drømt om (meg selv inkludert!). Hvis du ofte sliter med uhåndterlig, tørt og krusete hår har du faktisk kanskje skjulte krøller som curly girl metoden kan hjelpe deg å få frem. Hvis du lærer hvordan du bruker denne metoden riktig for ditt hår kan du virkelig endre utseende til håret ditt.

Ta en titt på før- og etterbildene til de som har prøvd The Curly Girl Method nedenfor!

Curly girl metoden: Det grunnleggende

Før jeg virkelig går inn i hvordan du utfører metoden er det viktig at du vet noe om hva som kjennetegner de godkjente produktene du kan bruke i The Curly Girl Method:

Dette er noen av de viktigste produktene du trenger å vite om når du skal begynne med curly girl metoden. Nå er det på tide å gå nærmere inn på hvordan du faktisk kan bruke metoden (og hva som faktisk gjør disse produktene så viktige).

Slik følger du curly girl metoden steg-for-steg

Her er det du har ventet på, hvordan du faktisk kan begynne med metoden selv! Så her har du den steg-for-steg:

Curly girl method steg 0: Dybderens håret

Det første du må gjøre før du begynner er å rense håret ved å fjerne produktrester og oppbygging. For å gjøre dette kan du enten bruke en shampoo med sulfater eller en eksfolierende renseprodukt som Hairlust Scalp Delight™ Detox Scrub. Den inneholder ikke sulfater, men inneholder til gjengjeld rispulver som skånsomt skrubber vekk rester fra hår og hodebunn.

Curly girl method steg 1: Rens håret

Vask håret med en cowash balsam eller en low-poo sjampo (altså en sjampo uten sulfater). Selv bruker jeg Hairlust Curl Crush™ Shampoo og Curl Crush™ Co-Wash om hverandre. Begge er godkjente produkter i curly girl metoden som skånsomt renser krøllene uten å fjerne de naturlige oljene fra hodebunn. Massér så hodebunn i minst ett minutt før du skyller ut produktet. Jeg elsker å bruke en Scalp Delight™ Scalp Massage Brush til dette! Med de myke silikon tuppene renser Scalp Delight™ Scalp Massage Brush krøllene enkelt, og det føles i tillegg supergodt. Skyll ut produktene ved å la skummet renne nedover og rense resten av håret.

Curly girl method steg 2: Balsam og floker

Neste steg er å bruke en grei mengde silikonfri balsam i krøllene. Pass på at du faktisk metter hele håret med balsam. Det burde føles klissete! Bruk så fingrene dine til å forsiktig gre gjennom krøllene for å fjerne floker i håret.

Til slutt skyller du ut nesten all (la litt være igjen) balsamen fra håret. Jeg bruker alltid Curl Crush™ Conditioner. Ikke bare lukter den supergodt, men dette er også et produkt som er godkjent for curly girl method.

Curly girl method steg 3: Style håret

Nå som håret er flokefritt og rent er det på tide å tilføre en aktivator for krøllene. Flere som bruker curly girl metoden sverger til hårgelé, krøllekrem eller krølleskum.

Jeg bruker alle tre produktene selv. Jeg begynner først med Curl Crush™ Defining Cream, for å gi håret fuktighet og pleie. Så tilsetter jeg hårgelé for ekstra hold, og krøller til slutt mousse i hårets røtter for å gi volum. Uansett hvilken type aktiveringsprodukt du velger å style håret med i curly girl metoden skal du enten gre produktet inn i fuktig hår, eller stryke det over krøllene. Klem deretter opp håret for å definere krøllene.

Curly girl method steg 4: Klem opp krøllene

Ta en gammel t-skjorte i bomull eller et Bamboo Hair Towel Wrap og bruk «plop» metoden. Bøy hodet fremover og pakk håndkleet rundt håret og fest det slik at det sitter godt på hodet, og slik at krøllene blir klemt inn i stoffet, altså «ploppet» opp. Når du føler at håret ditt er nesten tørt, bøyer du deg fremover igjen og klemmer opp krøllene med hodet ned slik at du virkelig får frem krøllene. Personlig liker jeg å legge sminken og gjøre meg klar mens håret er pakket inn, før jeg enten lufttørker håret eller tørker det med en hårføner med diffuser på lav varme.

Curly girl method steg 5: Gjenta prosessen

Gjenta steg 1-4 hver gang håret blir vått. Bytt på å bruke low-poo sjampo og cowashing av håret (mer om det snart).

Curly girl metodens produkter: Hva du må unngå

Når du skal holde deg til de godkjente produktene i curly girl metoden betyr det at det faktisk er mange produkter og vanlige ingredienser du må unngå. Dette er hva du må passe på:

 • Sulfater, som er sterke rensemidler som ofte blir tilført i shampoo.
 • Silikoner som polymer som blir tilført de fleste balsam og stylingprodukter. Silikon dekker hårstråene og gir håret et mykt og skinnende utseende. Silikon løser seg derimot ikke lett opp i vann, og mange typer silikon kan faktisk kun løses opp ved å bruke shampoo som inneholder sulfater. Ettersom sulfater er et stort nei i curly girl metoden kommer silikon til å bygge seg opp i hår og hodebunn dersom du fortsetter å bruke produkter med silikon i håret. Resultatet? Håret kommer til å se fett og flatt ut – akkurat det du prøver å unngå! Dette er grunnen til at det er veldig viktig å unngå silikon som ingrediens i produktene du bruker på curly girl metoden.
 • Voks og mineraloljer, som også kun kan fjernes fra håret med sulfater.
 • Alkohol, som kan skade og tørke ut håret. Likevel er det ikke alle alkoholer som er dårlige (som sukkeralkoholer funnet naturlig i planter som faktisk er bra for håret). Unngå likevel de som kan tørke ut håret ditt som du ofte finner i spraybokser som hårspray og tørrsjampo.
 • Vanlige sjampoer som inneholder sulfater. Tradisjonelle sjampoer blir som regel for hardt for krøllete hår, som ofte er skjørere og tørrere i tekstur.

Når du handler er det viktig at du sjekker ingredienslista for å finne ut hvilke produkter som faktisk er godkjente i curly girl metoden.

Krølletyper

Det finnes også tradisjonelle styling teknikker du burde unngå. For det første burde du unngå å bruke vanlige hårbørster! Hårbørster drar ut krøllene i håret slik at det ser krusete og bustete ut (hvis du har krøllete hår er jeg sikker på at du vet hva jeg snakker om). Men en spesiell krølldefinerende børste kan faktisk hjelpe deg med å få mer definerte krøller!

I tillegg må du unngå varme i håret så mye som mulig. Styling med varme tørker ut og skader krøllene dine. Å bruke en diffuser på lav varme er fortsatt greit innimellom. Flere som prøver curly girl metoden og slutter å bruke en hårbørste til å gre ut floker merker faktisk ofte en stor forskjell kun etter denne endringen.

Til slutt må du slutte å tørke håret med et vanlig bomullshåndkle! Som nevnt ovenfor har bomullshåndklær grove fibre som kan skade krøllene. Hvis du gnir et bomullshåndkle gjennom håret vil problemet bare bli større, ikke mindre.

Noen som sverger til curly girl metoden mener også at du ikke burde farge håret. Det er kanskje sant at hårfarge – spesielt bleking – kan skade krøllene dine, men noen fortsetter likevel å farge håret sitt og opplever fortsatt gode resultater med metoden. Dette er noe du må finne ut av selv.

Godkjente produkter for curly girl metoden

Henger du fortsatt med? Jeg vet det kan virke litt overveldende i begynnelsen. Hvis du er usikker på hvilke godkjente produkter du faktisk burde se etter til curly girl metoden har jeg gjort det litt enklere for deg og listet opp mine anbefalinger her:

Curl Crush™ Shampoo

Denne low-poo shampoo er et godt godkjent curly girl method produkt på grunn av sin milde formel som renser håret uten å fjerne de naturlige oljene i håret. Den inneholder en blanding av fuktighetsgivende og styrkende ingredienser som forbedrer helsen til krøllene dine etter hver vask.

Curl Crush™ Conditioner

Jeg elsker denne balsamen – perfekt for The Curly Girl Method! Fuktighetsgivende ingredienser som aloe vera tilfører fuktighet og definerer krøllene uten å gjøre dem tunge. De styrkende veganske mikro-proteinene støtter i tillegg en sunn hårvekst.

Curl Crush™ Co-Wash

Denne co-wash er spesielt formulert for å rense krøllete hår. Co-washing lar deg vaske håret regelmessig, samtidig som du holder krøllene hydrert og definert. Et flott alternativ for de med ekstra tørre og krusete krøller som ønsker å rense håret uten å fjerne oljene fra det. Hemmeligheten ligger i en blanding av fuktighetsgivende planteprodukter, inkludert økologisk aloe vera, avokadoolje og mangoekstrakt.

Curl Crush™ Hair Mask

Hvis du har mye krøller opplever du kanskje at håret kan bli veldig tørt til tider. Hvis du er på utkikk etter et godkjent produkt i curly girl metoden som er ekstra fuktighetsgivende og hjelper til å styrke håret er det bare å slutte og lete! Curl Crush™ Hair Mask tilfører en blanding av proteiner og fuktighetsgivende ingredienser som trenger inn i hårstrået og styrker håret fra utsiden og inn.

Curl Crush™ Defining Cream

Dette er et fantastisk produkt du kan bruke i The Curly Girl Method som hjelper til å definere krøllene uten at de blir sprø og tørre. Bruk Curl Crush™ Defining Cream i vått hår for å skape spretne krøller uten krus, eller i tørt hår for å glatte ut krøller på avveie.

Curl Crush™ Defining Gel

Hvis du foretrekker et sterkere hold, anbefaler jeg at du bruker Curl Crush™ Defining Gel, som er designet for å holde krøllene i form, og gi definisjon og glans, samtidig som du beskytter krøllene dine mot høy varme og frizz utenfra i løpet av dagen. Det perfekte valget for de som liker å tørke håret med en diffuser!

Curl Crush™ Defining Mousse

Hvis du mangler volum i håret, så bør du prøve en krøllemousse. Min favoritt er Curl Crush™ Defining Mousse, som gir mye volum og definisjon. Påfør den på hårrøttene og hårlokkene!

Curl Crush™ Fine Mist Spray Bottle

Denne sprayflaske for krøllete hår er en essensiell som hjelper til å jevnt tilføre fuktighet og gjør styling til en lek. Curl Crush™ Fine Mist Spray Bottle er laget for å kunne fylles opp med vann eller en blanding av vann og din favoritt leave-in balsam, eller andre flytende hårprodukter du bruker. Spray direkte i tørt hår for å fornye krøllene, bevare fuktigheten og få vakre, hydrerte krøller hver eneste dag.

Bamboo Defining Brush

Mens du generelt sett bør unngå å børste krøllene dine - spesielt når den er tørr, er denne børsten et unntak. Bamboo Defining Brush glir lett gjennom (fuktig) hår og gir frizz-kontroll, definisjon og volum. Denne innovative definerende børsten hjelper til med å danne krøllene dine ved å distribuere stylingprodukt, gi løft fra røttene og skape definerte krøller. Bruk den sammen med Curl Crush™ Defining Cream for best resultat.

Scalp Delight™ Detox Scrub

Jeg bruker Hairlust Scalp Delight™ Detox Scrub når jeg ved et uhell har bruk produkter som inneholder silikon, voks eller mineraloljer. Grunnen til at jeg elsker Scalp Delight™ Detox Scrub er fordi den skånsomt renser hår og hodebunn. Fordi den er laget med fuktighetsgivende aloe vera kan jeg være sikker på at den ikke kommer til å tørke ut krøllene mine.

Scalp Delight™ Scalp Massage Brush

Dette supre lille verktøyet er virkelig en livredder! Ett minutt høres kanskje ikke lenge ut, men du kan fort bli sliten i fingrene dine når du cowasher håret ditt. Derfor elsker jeg denne enkle løsningen. Denne børsten har et ergonomisk håndtak og myke tupper, og hjelper meg med å rense hår og hodebunn samtidig som jeg masserer hodebunn – helt uten å bli sliten i fingrene!

Split Fix™ Leave-in Conditioner

For å gi ekstra fuktighet og næring, spesielt mellom vaskedagene, prøv en silikonfri leave-in balsam. Det er et flott tillegg til krøllerutinen din sammen med en krøllekrem. Split Fix™ Leave-in Conditioner er formulert med økologisk aloe vera, kokosnøttvann, acai og eplefruktekstrakt som gir en umiddelbar boost av fuktighet til uttørkede krøller.

Bamboo Hair Towel Wrap

Etter min mening er Bamboo Hair Towel Wrap helt ideell for «plopping» av håret. Bambus har myke fibre og er svært absorberende slik at håret tørker mye raskere. Hvis du alltid lufttørker håret ditt utgjør dette faktisk en utrolig stor forskjell (husk at grove bomullshåndklær ikke er på den godkjente curly girl method listen)!

Bamboo Towel Pillowcase

Hvis du liker å vaske håret før sengetid anbefaler jeg å prøve Bamboo Towel Pillowcase. Teknisk sett skal du ikke sove med vått hår på curly girl metoden, men jeg vet av erfaring at det ikke alltid lar seg gjøre å vaske og tørke krøllene før du skal på jobb på morgenen. I likhet med Bamboo Hair Towel Wrap Wrap er Bamboo Towel Pillowcase laget med supermyke, absorberende bambusfibre som hjelper til å tørke krøllene - uten å tørke de ut og gjøre de krusete.

Silky Bamboo Pillowcase

Jeg vet at flere som bruker curly girl metoden anbefaler å pakke inn håret i et skjerf av silke eller sateng før sengetid. Dette hindrer at grove bomullsfibre i et tradisjonelt putevar gjør håret krusete og tørt. Hvis du ikke vil pakke inn håret før du legger deg kan du derimot prøve å bytte ut putetrekket i bomull med Silky Bamboo Pillowcase som også hjelper håret. Dette putetrekket er laget av bambusfibre som ikke sliter på hårstråene gjennom natten. Du kan med andre ord legge deg uten skjerf uten å være redd for å våkne som et bustehode på morgenen! Prøv også vår matchende Silky Bamboo Duvet Cover!

Hårtest

Produkter skreddersydd for ditt hår

Ta testen

The Curly Girl Method FAQ

Det er mulig du fortsatt sitter igjen med noen spørsmål, så jeg skal her gå gjennom de vanligste spørsmålene folk stiller rundt curly girl metoden.

Hva betyr det å gi håret sitt en "cowash"?

Cowash betyr rett og slett å rense håret med en balsam i stedet for en shampoo.

Å gi håret en cowash er helt klart den merkeligste delen å bli vant til når du begynner med curly girl metoden, fordi det går mot så mye av det vi har lært om hårpleie. Noen av hovedgrunnene til at du burde prøve cowash i stedet for å bruke shampoo er fordi krøllete hår ofte er tørrere enn rett hår. Du trenger altså ikke shampoo like ofte for å fjerne oljer fra håret.

Det er i stedet viktig at du bruker en god balsam som er spesifikt laget for cowash. Cowashing balsam er ulike fra vanlige balsamer fordi de er lettere i konsistensen, noe som er grunnen til at de fungerer godt når du skal rense håret.

Når du skal gi håret en cowash påfører du en cowash balsam og fokuserer på røttene (der olje ofte bygger seg opp). Bruk fingertuppene dine eller Scalp Delight™ Scalp Massage Brush og skrubb hodebunn i minst ett minutt. Hvorfor minst ett minutt? Når produktet du bruker ikke skummer krever det litt ekstra innsats for å få håret rent. Bøy hodet fremover og skyll ut produktet. Dette gjør at produktet renser nedover lengdene av håret ditt når du skyller det ut. Følg opp cowash med en god curly girl method godkjent fuktighetsmaske og fortsett med resten av rutinen din.

Hvor ofte burde jeg bruke shampoo?

Du bør bytte mellom cowashing og å vaske håret med en low-poo shampoo. Hvor ofte du skal bruke shampoo og cowash kommer derimot an på hodebunnen din, hårtypen din og typen stylingprodukter du bruker.

Her er noen generelle retningslinjer du kan begynne med:

 • Fine bølger eller krøller – Prøv å rense håret med en low-poo shampoo annenhver dag. Hvis håret blir vått oftere (hvis du for eksempel trener og svetter mye) kan du prøve cowash av håret. Enten du bruker shampoo eller cowash skal du alltid avslutte rensen med en balsam.
 • Medium til tykke krøller – Bruk en low-poo sjampo en gang i uken. Cowash håret mellom vaskene for å friske opp krøllene.
 • Sikksakk krøller – Cowash håret med vann og balsam en gang i uken.

Når du følger Curly Girl metoden, er det viktig å forstå hårtypen din og dens porøsitet for å lage en hårpleierutine som fungerer for deg. Hårtypen din avgjør hvilke produkter og teknikker som fungerer best for krøllene dine. Hårporøsitet refererer til hvor godt håret ditt holder på fuktigheten, og det påvirker hvilke ingredienser og behandlinger du bør prøve. Ved å lære om hårtype og hårporøsitet kan du velge produkter som gir næring og fuktighet til krøllene dine på en måte som passer best for din personlige rutine. Så eksperimenter og finn en rutine som fungerer for deg!

Trenger jeg en ekstra fuktighetsgiver til krøllene?

Selv om curly girl metoden er laget for å opprettholde fuktigheten i håret trenger du kanskje noen ganger en ekstra fuktighetsgivende behandling.

I likhet med hvor ofte du renser håret, kommer det an på hårtype og helsen til krøllene dine hvor ofte du faktisk trenger ekstra fuktighet. Jeg anbefaler at du begynner med en fuktighetsgivende behandling en gang i uken. Bruk behandlingen i stedet for din vanlige balsam og la den virke i håret i 5-10 minutter før du følger opp med resten av curly girl metode rutinen din.

Balanse mellom fuktighet og protein

Tips: Pass på å bruke et godkjent curly girl metode produkt til å gi håret en dyptvirkende behandling!

Min favoritt er Hairlust Curl Crush™ Hair Mask. Grunnen til at jeg elsker dette produktet er fordi det tilfører en blanding av proteiner og fuktighetsgivende ingredienser som styrker og tilfører masse fuktighet til tørre krøller. Hvis du har krøller som tidligere har blitt skadet av kjemiske behandlinger, hårfarge eller varmebehandling kommer du til å sette spesielt godt pris på denne behandlingen!

Når du fortsetter din reise på curly girl metoden vil du kanskje begynne å merke at en gang i uken er for mye eller for lite fuktighet til håret. Hvis du merker at håret begynner å bli slapt og flatt, du merker kanskje til og med at krøllene begynner å falle ut, da tilfører du for mye fuktighet i håret og kan prøve å gjøre behandlingen litt sjeldnere. Hvis håret på den andre siden føles tørt og sprøtt når du tar på det trenger håret mer fuktighet.

Hold et øye med krøllene dine for å finne ut hvor ofte du faktisk trenger å tilføre ekstra fuktighet i håret.

Resultatene: Curly girl metoden før og etter

Så hvor lang tid tar det før du faktisk merker resultater fra The Curly Girl Method? Selvfølgelig kommer du til å lure på hvor lang tid det tar å oppnå resultater av curly girl metoden når du har sett de flotte før- og etterbildene (du vet, de hvor håret er flatt og krusete ut før det magisk blir til flotte, skinnende krøller). Så hvor lang tid tar det før du kan forvente resultater fra curly girl metoden og kan ta dine egne før- og (spesielt) etterbilder?

Det er dessverre ikke så enkelt å gi et nøyaktig svar på det. Å lære hvordan man virkelig utfører curly girl metoden riktig krever mye eksperimentering. Du må antakelig prøve flere forskjellige rensemetoder og styling rutiner før du finner den perfekte rutinen for dine krøller. Derfor er det ingen satt tid jeg kan gi deg på hvor lang tid det tar før du ser resultater av curly girl metoden. Det viktigste er likevel å begynne på metoden dersom du ønsker å se resultatet, og holde deg til den.

Det er også viktig å tenke på at å følge curly girl metoden ikke kommer til å endre teksturen på håret ditt. Hvis du har bølgete hår, vil ikke The Curly Girl Method magisk gi deg masse krøller. Metoden kommer derimot til å øke helsen til håret ditt og definere bølgene dine. For de som sliter med veldig skadet hår kan man uansett oppnå svært gode og drastiske resultater dersom man følger curly girl metoden, og du kan få veldig overraskende før- og etterbilder!

Jeg håper virkelig denne artikkelen hjalp deg med alt du lurte på rundt hvordan du kan prøve curly girl metoden.

Våre kunder sier

Enestående

Relaterte artikler

Se alle artikler
 • Tips til styling av krøllete hår: Slik får du frem naturlige krøller

  Tips til styling av krøllete hår: Slik får du frem naturlige krøller

 • Krøllekrem eller krølleskum? Her er de 5 beste fordelene

  Krøllekrem eller krølleskum? Her er de 5 beste fordelene

 • Hårgelé for krøller: Hvordan få sprettende og definerte krøller

  Hårgele for krøller: Hvordan få sprettende og definerte krøller

 • Hva er co-washing? Slik bruker du co-wash og finn de beste produktene

  Hva er co-washing? Slik bruker du co-wash og finn de beste produktene

 • Clarifying shampoo: Slik bruker du en rensesjampo

  Clarifying shampoo: Slik bruker du en rensesjampo

Se alle artikler