Hårgelé for krøller: Hvordan få sprettende og definerte krøllerSe alle artikler

Hårgele for krøller: Hvordan få sprettende og definerte krøller

Er du så heldig å ha et naturlig krøllete hår har du mest sannsynlig noen gode hårpleie- og stylingtips allerede (f.eks. unngå sulfater, lufttørke håret eller bruk en hårføner med diffuser, bruk en god krøllekrem etc.). Det er likevel kanskje et produkt du kanskje ikke har gitt så mye tanke: en curl gel!

En høykvalitets stylinggel for krøller kan fullstendig forvandle utseende og følelsen av krøllene dine. I denne artikkelen skal jeg gå gjennom min anbefaling til den beste curl gel, samt andre produkter og teknikker som får krøllene mer glansfulle og definerte enn noen gang.

Alle krølletyper, fra bølger til coily små korketrekkere, trenger gode produkter for at krøllene skal være på sitt beste. Hvis det er et krølleprodukt jeg ser på som helt nødvendig i hårpleierutinen min, er det en stylinggel for krøller. En god curl gel inneholder næringsrike, fuktighetsgivende ingredienser som er gode for lokkene. Hvis du er ute etter en god krølle-gelé trenger du ikke lete lenger.

I denne artikkelen skal jeg gå gjennom hva den beste hårgeleen for krøller burde inneholde, hvordan du kombinerer en hårgel for krøllete hår med andre produkter og teknikker til hvordan du får de mykeste, mest spretne og definerte krøllene du har hatt.

Innholdsfortegnelse

Hva er en stylinggel for krøller?

Hvis du har krøller er det en stor sjanse for at du allerede har hørt om stylinggel for krøller. Dette fantastiske produktet passer til alle type krøller, fra bølger til tette spoler, korketrekkere og alt imellom. Stylinggel for krøller er et vannbasert produkt som typisk påføres i fuktig til vått hår for å håndtere krøllene og holde de definerte og på plass gjennom hele dagen. De beste hårgeleene for krøller tilfører masse god fuktighet, roer krus i håret og tilfører glans.

En curl gel påføres typisk som siste steg når du styler krøllene. Her er de største grunnene til at du burde prøve en curl gel.

Fordelene med en hårgele for krøller

 • En krølle-gel gjør krøllene spretne og glansfulle
 • Den gir bedre hold på krøllene
 • En krølle-gel tilfører fuktighet og hjelper til å holde på fuktigheten
 • Den definerer krøllene og forhindrer krus og babyhår
 • En curl gel holder krøllene samlet så du får mer volum og fylde
 • Den forhindrer at krøllene blir flate gjennom dagen
 • Den beskytter krøllene ved å danne et beskyttende lag rundt krøllene
 • En krølle-gel hjelper til å kontrollere krøllene og «låse» dem inn i formen sin
 • De beste hårgeleene for krøllete hår inneholder flere næringsrike ingredienser som fremmer et sunt hår og beskytter håret mot skade fra luftfuktighet og varme.

Er hårgele for krøller som vanlig hårgele?

Det finnes noen forskjeller på vanlig hårgele og hårgele for krøller. De fleste hårgeleer inneholder alkohol og andre uttørkende ingredienser som kan være skadelig for krøllete hår. En hårgele for krøller er på den andre siden spesielt utviklet for krøllete hår og inneholder næringsrike, fuktighetsgivende ingredienser for et definert, hydrert og skinnende hår.

Krøllekrem vs. hårgele for krøller

Både krøllekrem og hårgele for krøller er gode produkter, men det er en forskjell mellom dem. Krøllekrem, som Curl Crush™ Defining Cream, er ofte oljebasert (en kombinasjon mellom olje og vann) og kan føles mer næringsrik og fuktighetsgivende enn hårgel for krøllete hår. Kremprodukter gir mykere hold og definisjon, og lager ikke alltid en hinne rundt krøllene. Curl gels fokuserer mer på styling og hold, men kan også inneholde fuktighetsgivende ingredienser. Curl gels gir et sterkere hold, og et glatt, glansfullt resultat uten krus. De er også perfekte for en wet look frisyre.

Krøllekrem:

 • Gir et mykt, lett hold
 • Tilfører håret med næringsrike og fuktighetsgivende naturlige oljer og/eller smør
 • Definerer, balsamerer og mykgjør krøllene
 • Reduserer krus og babyhår
 • Minsker og forhindrer floker

Hårgele for krøller:

 • Hovedsakelig brukt for styling
 • Gir godt hold
 • Ikke like fuktighetsgivende som kremer, men inneholder ofte gode, fuktighetsgivende ingredienser
 • Definerer, gir fylde, glans og spretne krøller
 • Fjerner krus og babyhår for en glatt, jevn finish

Et annet produkt du kanskje har hørt om er krøllemousse. Krøllemousse skiller seg fra krøllekrem og gel for krøllete hår ved at det først og fremst er for å lage volum ved hårrøttene. Krøllemousse er ofte luftige og lette, og kan hjelpe til å bekjempe krus i høy luftfuktighet.

Hva er den beste curl gelen?

Når du skal finne den beste curl gelen er det viktig å begynne med ingredienslisten. Pass på at produktet du velger ikke inneholder uttørkende alkoholer, silikoner eller mineralolje som kan gjøre håret tørt, veie det ned og legge igjen produktrester. En god curl gel skal inneholde masse gode fuktighetsgivende, varmebeskyttende ingredienser. Min personlige favoritt er Curl Crush™ Defining Gel.

Curl Crush™ Defining Gel tilfører mye fuktighet til krøllene samtidig som den gir et middels hold og glans. Produktet inneholder SymHair® Thermo, en unik blanding av polyporus sopp, hyaluronsyre og fruktose, som skaper en film over hårets overflate som beskytter mot varmeskade og krus fra luftfuktighet.

Denne stylinggelen for krøller passer alle krølletyper, men er spesielt god for de med krølletype 2A-2C, 3A-3C, og 4A-4C. Det beste er at den er laget med 99,8% naturlige ingredienser og inneholder ikke sulfater, silikoner, uttørkende alkoholer, parabener eller mineraloljer. Den er også godkjent i curly girl metoden!

Hvordan bruke curl gel?

Hvordan bruke curl gel

Hvis du har krøller er det et must å legge til en god stylinggel for krøller i hårpleierutinen. Når du har funnet en god curl gel er det noen tips du burde følge for å alltid få et godt resultat. Jeg har satt sammen en steg-for-steg-guide til hvordan du bruker en curl gel på best mulig måte:

Steg 1: Vask krøllene

Vask håret med en god sjampo og balsam som er spesielt laget for krøllete hårtyper, som Curl Crush™ Shampoo og Curl Crush™ Conditioner. Co-washing med en næringsrik co-wash formel er også et supert alternativ for de med krøller, da det fjerner smuss og rester, og tilfører fuktighet uten å tynge ned håret.

Steg 2: Plopp håret

Gel for krøllete hår skal påføres i fuktig hår. «Plopping» er en måte å tørke håret på. Bruk et skånsomt håndkle fra bambus, sateng eller mikrofiber for å klemme ut fuktighet av håret.

Steg 3: Påfør gel for krøllete hår

Stryk en liten mengde (på størrelse med en enkrone) stylinggel for krøller gjennom håret fra røttene og ned til endene. Stryk gelen gjennom håret mellom håndflatene, ikke gre med fingrene slik at krøllegeleen legger seg godt rundt hver krølle og for definisjon og hold.

Steg 4: Tørk krøllene

Etter du har påført gel for krøllete hår skal du la håret lufttørke eller bruke en føner med diffuser.

Steg 5: Klem krøllene

Når krøllene er helt tørre klemmer du godt gjennom håret for å bryte opp gelé-casten. Dette gjør at håret vil føles mykere, men fortsatt opprettholde et fleksibelt hold og roe ned krus i håret.

Tips: bytt ut sengetøyet i bomull med silke- eller bambussengetøy. Når du er på vei inn i drømmeland vil du få en ekstra god natts søvn når du vet at krøllene beskyttes mot skade gjennom natten.

Hvorfor blir hårgele for krøller hard?

Selv den beste curl gel vil etterlate håret hardt og sprøtt. Dette er fordi det legger seg et beskyttende lag med film, "cast", rundt krøllene for beskyttelse og hold, samtidig som det hjelper til å skape volum i håret. Stylinggel for krøller legger alltid igjen en cast når det tørker for å hjelpe til å holde formen på krøllene, men en god gel for krøllete hår etterlater også krøllene myke og gir en naturlig finish.

Hvis du syns casten rundt krøllene er for hard kan du gni noen dråper med fuktighetsgivende hårolje, som Moisture Hero™ Hair Oil, mellom håndflatene og forsiktig klemme på krøllene. Håroljen vil mykgjøre lokkene, og i tillegg gjøre håret mer glansfullt.

Andre tips til krøllete hår

Du har funnet den beste hårgeleen for krøller, lært om casten som legger seg rundt håret og hvordan du skal fordele krølle-gelé gjennom håret. Det finnes også noen flere tips til hvordan du kan få det meste ut av krøllene dine:

 • Følg Curly Girl metoden og unngå produkter (spesielt sjampo) som inneholder sulfater, parabener og silikoner.
 • Bruk en «low-poo» (lite skum) sjampo eller co-wash som Curl Crush™ Co-Wash.
 • Gjenopprett tørre eller flate krøller med en intensiv, deep-conditioning hårmaske spesielt laget for krøllete hår, som Curl Crush™ Hair Mask.
 • Bruk et skånsomt håndkle i bambus for å «ploppe» håret. Denne tørketeknikken bruker ikke varme, og gir krøllene en pause fra diffuseren.
 • Hvis håret føles tørt og sprøtt, prøv en leave-in balsam som Split Fix™ Leave-In Conditioner eller en krøllekrem for å tilføre ekstra fuktighet.
 • Hvis du vil definere krøllene dine mellom vaskedagene, kan du bruke Curl Crush™ Fine Mist Spray Bottle til å fukte og friske opp krøllene før du påfører gelen.
 • Varm noen dråper hårolje mellom håndflatene og klem lett gjennom krøllene for å bryte opp krølle-gelé filmen.
 • Bruk en hårbørste tilpasset krøllete hår, som Bamboo Defining Brush. Denne fantastiske børsten har avtagbare rader med myke, antistatiske tupper som er skånsom mot krøllene, tilfører ikke krus og brekker ikke av hårstrå.
 • La håret lufttørke eller bruk en diffuser med hårføneren.
 • Sov på et silkemykt putetrekk i bambus for å forhindre krus og brukne hårstrå.

Det er mange som syns et krøllete hår kan være tidkrevende og utfordrende og holde styr på, men det trenger ikke å være et slit! De rette produktene gjør en verden av forskjell, og når du har prøvd en god curl gel i hårpleierutinen kan jeg nesten love at du aldri vil gå tilbake!

Hårtest

Produkter skreddersydd for ditt hår

Ta testen

Som oppsummering er en stylinggel for krøller et viktig produkt hvis du ønsker definerte, spretne og sunne krøller. I motsetning til vanlig hårgele er en hårgele for krøller laget med næringsrike, fuktighetsgivende ingredienser som beskytter håret uten å tørke det ut.

Det er viktig å unngå curl gels med uttørkende alkoholer, silikoner og mineralolje som kan legge igjen rester og tynge ned håret. Bruk heller en stylinggel for krøller som inneholder gode fuktighetsgivende ingredienser som støtter en sunn hårvekst og beskytter håret mot varmeskade og luftfuktighet.

Ett av mine beste råd er å bruke en kombinasjon av krøllekrem og hårgele for krøller for å gi et mykere hold og mer definerte krøller. Med riktig produkter og teknikk vil du oppnå vakre, sunne krøller, og du vil elske håret ditt mer enn noen gang! Bruk tid på å finne den beste hårgeleen for din krølletype, finn en stylingteknikk som passer deg, og nyt hver eneste krøll!

Våre kunder sier

Enestående

Relaterte artikler

Se alle artikler
 • Tips til styling av krøllete hår: Slik får du frem naturlige krøller

  Tips til styling av krøllete hår: Slik får du frem naturlige krøller

 • Krøllekrem eller krølleskum? Her er de 5 beste fordelene

  Krøllekrem eller krølleskum? Her er de 5 beste fordelene

 • Hva er The Curly Girl Method? Slik kommer du i gang med metoden

  Hva er The Curly Girl Method? Slik kommer du i gang med metoden

 • Hva er co-washing? Slik bruker du co-wash og finn de beste produktene

  Hva er co-washing? Slik bruker du co-wash og finn de beste produktene

 • Clarifying shampoo: Slik bruker du en rensesjampo

  Clarifying shampoo: Slik bruker du en rensesjampo

Se alle artikler