Wet hair look: Slik skaper du den populære wetlook frisyrenSe alle artikler

Wet hair look: Slik skaper du den populære wetlook frisyren

En wet hair look har blitt synonymt med glamour og eleganse, og kan ofte ses på Hollywoods største stjerner og influensere. I denne artikkelen har jeg satt sammen alt du trenger å vite om for å selv kunne gjenskape den glatte, polerte wetlooken til håret hjemme. Og det er faktisk enklere enn du tror.

Wet look stilen har blitt en favoritt blant de som ønsker en enkel, elegant og moderne frisyre. Vi skal nå ta et dypdykk ned i hemmeligheten bak den perfekte wet hair look, hvilke produkter og teknikker som er de beste, og generell inspirasjon til den trendy stilen.

Wetlook hår ser kanskje ut som en komplisert prosess, men det er faktisk ganske enkelt å oppnå stilen. Vi går gjennom steg-for-steg, enten du skal på et stort arrangement eller bare vil heve hverdagsfrisyren til neste nivå. Jeg har også noen eksperttips til hvordan du kan oppnå en perfekt wet hair look i krøllete hår, og hva som er de beste wet look hårproduktene.

Innholdsfortegnelse

Hva er wet hair look?

I motsetning til hva navnet kanskje indikerer, er ikke wet look faktisk vått hår. Frisyren er en illusjon, oppnådd med bruken av riktige produkter og teknikker. Wet hair look krever spesielle wet look hårprodukter, som gir det ønskede resultatet, for eksempel glansgivende wet look hair gel eller hårolje. Denne type produkter jobber sammen for en glansfull finish som gir et vått utseende. Den glatte frisyren kan brukes til en rekke frisyrer, fra en stram oppsats til krøller.

Hvem kan oppnå en wet hair look?

Det fine med en wet hair look er at den er så allsidig, og fungerer med en rekke hårtyper og lengder. Enten du har rett, bølgete, krøllete, kort eller langt hår, kan en wet look tilpasses dine unike forutsetninger.

For de med rett hår er det nok enklest å oppnå wet look hår. Glattheten og glansen til frisyren komplimenterer godt det rette håret. Men selv om du har en mer krøllete tekstur kan du også se fantastisk ut med denne frisyren. Bølger eller krøller gir en unik vri på wet look frisyren, med en flott struktur av krøller som står i kontrast til glattheten av wetlooken.

I de neste seksjonene skal vi snakke mer om hvordan du kan oppnå wetlooken i forskjellige hårtyper, og hva som skal til for at den skal se best ut i nettopp ditt hår.

Hvordan oppnå en wetlook: De grunnleggende

Det er et par grunnleggende steg til å oppnå en wet look. Enten du vil ha en enklere, eller mer polert frisyre, er dette de grunnleggende stegene du må gjennom.

1. Begynn med fuktig hår

Første steg mot den perfekte wet look er riktig utgangspunkt. Start med fuktig (ikke vått), nyvasket hår. Det er best dersom håret er rundt 50-60% tørt når du begynner. Du kan også gjøre håret fuktig med en sprayflaske for hår. Hvis du kun ønsker en wet look oppsats, som en bun eller hestehale, i stedet for en full wetlook, kan du også starte med tørt hår. Dette kan også fungere bedre hvis du har oljete røtter.

2. Bruk riktige produkter (generøst)

Magien bak en god wet look ligger i produktene. Påfør en generøs mengde wet look gel fra rot til spiss, med ekstra fokus på røttene. For best resultat blander du geleen med andre produkter, som hårolje, krem eller mousse. Gel i seg selv kan etterlate håret litt sprøtt, men med riktig blanding av produkter kan du oppnå et langvarig, mykt resultat. Så vær gjerne kreativ i bruken av produkter, og bruk alltid en generøs mengde. Dette steget er grunnlaget til det glansfulle resultatet til frisyren.

Ekstra tips: Hvis du har spesielt tykt hår, jobb produktene inn i seksjoner for et jevnt resultat.

3. Presisjon er nøkkelordet

Finn dine preferanser til hvordan du ønsker at frisyren skal ligge. For et ekstra glatt resultat, bruk en børste med myke tupper eller en kam med tette tenner. Har du krøllete hår, bruk fingrene eller andre verktøy utviklet spesielt for krøllete hår, for å opprettholde hårets naturlige tekstur. Dette steget lar deg forme wetlooken til din personlige preferanse, enten det er en glatt hestehale, myke bølger eller definerte krøller.

4. Avslutt med glans og hold

Den perfekte finishen til en ekte wetlooken krever en god, glansgivende olje. Du kan i tillegg bruke en god hårspray for å sette frisyren, og være sikker på at den holder gjennom hele dagen. Hvis du opplever småhår som ikke vil sette seg, kan en setting gel eller hårstyling stick være redningen, og gi deg det polerte resultatet til en perfekt wet look.

Med disse grunnleggende stegene vil du enkelt kunne mestre kunsten bak en wet hair look, og oppnå det glansfulle, perfekte resultatet du ser på den røde løperen. La oss nå gå litt dypere på forskjellige hårtyper, så du enklere kan tilpasse frisyren til din struktur.

Wet look i krøllete hår

Med krøller får du en mer dynamisk vri på den klassiske frisyren. Her er noen ekstra ting du kan tenke på for å få det perfekte resultatet i krøllete hår.

1. Start med hydrerte krøller

Krøllete hår er ofte mer på den tørre siden, så pass på at krøllene er godt hydrerte. Start med å vaske håret med næringsrike Curly Girl-godkjente produkter, og at krøllene er fuktige når du påfører stylingproduktene.

2. Velg stylingprodukter utviklet for krøllete hår

Bruk produkter spesielt utviklet for krøllete hårtyper som hjelper til å opprettholde integriteten til din naturlige tekstur. Velg en krølle-gel som gir hold, uten å tynge ned krøllene. Kombiner geleen med en fuktighetsgivende krøllekrem, krøllemousse og/eller en silikonfri hårolje, for et mykt, fantastisk resultat. Krøllete hår trives best i god fuktighet, så det er anbefalt å bruke en rikelig mengde wet look hårprodukter. Pass på at produktene blir jevnt fordelt gjennom alle krøllene, for et langvarig resultat.

3. Style og definer krøllene

Bruk fingrene eller en krøllebørste for å definere krøllene etter behov, slik at du oppnår en perfekt balanse mellom krøller og wet look. Hvis du ønsker en mer tradisjonell, glatt wet look kan du bruke klyper for å dra ut krøllene, mens produktene tørker. På denne måten vil krøllene bli mindre definerte, og du vil likevel få en holdbar effekt.

Video: Enkel wet look for krøllete hår

Denne videoveiledningen gir en enkel forklaring på hvordan du kan oppnå den perfekte wet look i krøllete hår. Toppen av håret er stylet med en krøllekrem, og festet bak ørene, og resten av håret holdes i sin naturlige struktur med hjelp av en volum mousse.

Produktene brukt i videoen:

Hvordan sette opp en glatt, wet look bun

En glatt dott eller hårknute er en frisyre som passer til alle hårtyper. Dette er en enkel, elegant frisyre som passer til de fleste anledninger, fra en venninne lunsj til et julebord.

1. Fuktighet i moderasjon

En oppsats krever mindre fuktighet enn utslått hår. I en oppsats kan du enten ha et tørt utgangspunkt, eller et lett fuktig hår, avhengig av dine preferanser. Et tørt utgangspunkt er spesielt bra for de som har dårligere tid, eller en generelt oljete hodebunn. En stram, wet look bun kan gi ikke kun et polert resultat, men kan også skjule oljete røtter mellom hårvaskene.

2. Produkter i moderasjon

Noe av det beste med en wet look bun, er hvor enkel, men likevel elegant, frisyren er. En oppsats vil også kreve mindre produkter enn i utslått hår. En wet look hair gel eller litt hårspray holder normalt for ønsket resultat. Mindre produkter betyr en enklere hårpleierutine, men også et rent, raffinert utseende.

3. Næringsrik hårolje eller pre-shampoo

En glatt bun gir en perfekt mulighet for en pre-shampoo behandling før du skal vaske håret, for en skarp og elegant look. I stedet for et stylingprodukt kan du faktisk kun påføre en oljerik pre-shampoo behandling eller hårolje, for å glatte ut håret og oppnå en perfekt wet look. Har du allerede olje i håret, eller litt fett hår, men ønsker å vente med hårvasken, er en wet look bun den perfekte frisyren.

4. Sett opp håret

Samle håret i en høy eller lav hestehale, avhengig av hvordan du liker det. Glatt ut småhår med en kam eller myk børste og tvinn eller samle håret i en bun. Sikre oppsatsen med lusespenner eller en strikk, så frisyren blir stram og elegant.

5. Den perfekte avslutning

For den perfekte finish, spray oppsatsen med en glansspray, for langvarig perfeksjon. Sikre småhår med ekstra lusespenner, om nødvendig.

En wet hair look bun er ikke bare et godt alternativ på farten, men passer godt i de aller fleste sammenhenger. Enten du trenger en rask frisyre på farten, eller skal i finere lag, er dette alltid en show-stopper.

Video: Glatt wet look bun

Følg denne enkle veiledningen for å oppnå denne flotte frisyren, med næringsrik hårolje og krem. Det er den perfekte frisyren mellom hårvaskene.

Produktene brukt i videoen:

7 flotte wet look frisyrer

Wet hair looken er et flott utgangspunkt for å fremheve din egen personlige vri. Det finnes en rekke varianter av frisyren, og jeg har satt sammen noen av mine favoritter.

1. Glatt bun med midtskill

Ta den klassiske oppsatsen til nye høyder ved å sette opp en stram, glatt bun, men med en midtskill. Dette gir en eleganse til den tidløse hårknuten, og er perfekt for mer formelle anledninger, eller en tur ut med venner.

2. Ekstra wet look i langt hår

Slipp løs din indre Megan Fox med en ekstra wet look, i langt hår. Den glatte, glansfulle effekten av en wet look i langt, rett hår gir et dristig, glamorøst utseende.

3. Krøllete wet look bob

Ta en side ut av boken til Rihanna, med en krøllete wet look bob. Omfavn din naturlige tekstur med en glansfull wet look, for et lekent utseende.

4. Wet hair oppsats med klyper

Skap en dynamisk wet hair oppsats, inspirert av Cara Delevigne. Bruk klyper for å plassere håret i kurver og bølger. Når håret er tørt, fjerner du klypene for en unik, chic finish.

5. Glatt hestehale for krøller

Oppgrader den klassiske hestehalen med et wet look alternativ. Det meste av håret holdes naturlig, mens toppen av håret glasset ut i en elegant wet look. En god wet look gel kan hjelpe med småhårene som ikke vil legge seg ordentlig.

6. Wet look bob med vipp

Prøv Jennifer Lopez ikoniske stil med en wet look bob med vipp nederst på håret. Dette er en leken, men glamorøs tvist på den tradisjonelle bob frisyren, som fint kan prøves ut på flere lengder.

7. Rufsete wet look bølger

En rufsete wet look på krøllete hår gir et uanstrengt, stilig utseende. Dette er en avslappet variant med tilfeldige bølger, kombinert med en glamorøs wet look, for de som ønsker en mer avslappet stil.

Du kan enkelt eksperimentere med alle disse variantene for å finne din perfekte wet hair look. Enten du liker en glatt, sofistikert stil, eller en mer avslappet variant, gir wetlook hår endeløse muligheter til å uttrykke deg på nettopp din måte.

De beste wet look hårproduktene

Den perfekte wetlooken krever, som du nå vet, gode hårprodukter for å gjøre frisyren perfekt. Jeg har satt sammen en liste over mine absolutte favoritter, for en glatt, glansfull og glamorøs wet look, som får alle hoder til å snus.

Final Touch™ Hair Spray

Denne hårsprayen uten aerosol gir middels hold og en vakker glans. Den setter lokkene på plass, og sørger for at wetlooken holder seg godt gjennom dagen.

Final Touch™ Hair Styling Stick

Si farvel til babyhår som aldri legger seg slik du vil, med vår Hair Styling Stick. Dette er et allsidig produkt som virkelig setter frisyren på plass, i tillegg til ekstra glans, for et polert resultat.

Curl Crush™ Defining Gel

Geleen er spesielt utviklet for krøllete hårtyper, men kan fint brukes av alle hårtyper for en perfekt wet look. Den fuktighetsgivende formelen gir en god balanse mellom hold og glans.

Split Fix™ Hair Oil

Split Fix™ Hair Oil gir en myk, glansfull finish. Bland gjerne oljen sammen med geleen for et silkemykt resultat. Den allsidige oljen gir et hint av luksus og glød til wet hair looken.

Moisture Hero™ Hair Oil

En 100% naturlig hårolje som ikke kun tilfører næring og fuktighet, men også gir en flott glans til håret. Denne oljen passer perfekt til de som ønsker en sunn glans til frisyren.

Moisture Hero™ Pre-Shampoo Balm

Gi håret ekstra fuktighet og næring med denne pre-shampoo balmen. Den er overraskende effektiv i å skape en glatt frisyre, og tilfører både glans og hold samtidig som den gir en god dose fuktighet.

Curl Crush™ Defining Mousse

Denne definerende moussen gir godt volum og definisjon til krøller, men fungerer også fantastisk for en wet look til krøllete hår, for et sprettent resultat.

Curl Crush™ Defining Cream

For de som foretrekker en mer kremet konsistens og naturlig resultat, gir Curl Crush™ Defining Cream rikelig med fuktighet, samtidig som den elegant definerer krøllene dine.

Curl Crush™ Fine Mist Spray Bottle

Denne sprayflasken med fin mist passer perfekt for de som starter med tørt hår, men ikke vil stikke hodet inn i dusjen. Sprayen fukter håret jevnt, for et godt utgangspunkt.

Vegan Bristle Brush

Denne Vegan Bristle Brush har myke tupper, med tekstur som likner villsvinhår, perfekt for å skape glatte frisyrer. De myke tuppene hjelper til å skape et polert utseende, og å fordele produkter jevnt gjennom håret uten å skade hårstråene.

Hårtest

Produkter skreddersydd for ditt hår

Ta testen

I verden av hårstyling har wetlooken utviklet seg til tidløse, spennende frisyrer som aldri ser ut til å gå av mote. Jeg håper denne guiden hjelper deg på veien mot den perfekte wetlooken for ditt hår, enten det er en tidløs, rett wet look, eller en mer moderne, krøllete og leken finish. Uansett hva du skulle velge, vet jeg at denne frisyren alltid vil være en vinner, uansett hva anledningen skulle være.

Våre kunder sier

Enestående

Relaterte artikler

Se alle artikler
 • Uv spray for håret: Slik beskytter du håret mot solens skadelige stråler

  Uv spray for håret: Slik beskytter du håret mot solens skadelige stråler

 • Aloe vera for hår: Fordeler og de beste aloe vera shampoene

  Aloe vera for hår: 5 fordeler og de beste aloe vera shampoene

 • Psoriasis i hodebunnen: Symptomer, behandling og kjerringråd

  Psoriasis i hodebunnen: Symptomer, behandling og kjerringråd

 • Vitaminer for håret: Virker det i det hele tatt?

  Vitaminer for håret: Virker det i det hele tatt?

 • Krøllekrem eller krølleskum? Her er de 5 beste fordelene

  Krøllekrem eller krølleskum? Her er de 5 beste fordelene

Se alle artikler