Hårbørste med naturbust eller svinebust vs. myk vegansk hårbørste?Se alle artikler

Hårbørste med naturbust eller svinebust vs. myk vegansk hårbørste?

I en verden av hårpleie er det en gjengående debatt rundt hvilken hårbørste som er den beste for håret, og en hårbørste med svinebust topper ofte listene. Men i disse tider går skjønnhetsindustrien mot mer etiske praksiser, og en villsvinbørste byttes derfor ofte ut mot en vegansk hårbørste. Men hva er fordelene og ulempene til begge typene myk hårbørste? Det skal vi ta for oss i denne artikkelen.

I en god hårpleierutine er riktig verktøy or produkter svært viktig for et sunt, vakkert hår. Alt fra riktig sjampo til hvilke stylingprodukter du bruker har en påvirkning på håret. En hårbørste har faktisk en viktig plass i rutinen din, både for å gre ut floker og for styling av håret, så det er viktig at du velger riktig verktøy.

En hårbørste med naturbust er godt kjent for å kunne fordele naturlige oljer, temme krus og øke glansen i håret. Myke tupper i børsten gir en skånsom, men effektiv måte å opprettholde et sunt hår.

I denne artikkelen går jeg gjennom fordelene og ulempene med en villsvinbørste, sammenlignet med en cruelty-free, myk hårbørste. Jeg deler også mine beste styling tips for en skånsom hårbørste, og hvordan du kan velge riktig børste for nettopp ditt behov.

Innholdsfortegnelse

Villsvinbørster har blitt brukt i hårpleie i århundrer, gjennom mange kulturer. Hårbørster med svinebust hjelper til å fordele de naturlige oljene fra hodebunnen gjennom håret, for ekstra glans og enklere håndterlighet.

Den lange tradisjonen med naturlige hårbørster er fortsatt sterk, men den skånsomme hårbørsten har blitt mer modernisert i design og materiale.

8 fordeler med en hårbørste med naturbust

En villsvinbørste har mange grunner til å ha toppet listene like lenge som den har. Denne skånsomme hårbørsten sine fordeler er mange, men dette er de viktigste:

8 fordeler med en hårbørste med naturbust

 1. Fordeler naturlige oljer: En av de største fordelene til en hårbørste med svinebust er at den jevnt fordeler hodebunnens naturlige oljer gjennom håret. Dette hjelper til å regulere oljeproduksjon, slik at håret virker sunnere og mindre fett.
 2. Ekstra glans: Den myke hårbørsten grer effektivt ned krus i håret, for en silkemyk finish. Den naturlige glansen gir et uttrykk av sunt hår.
 3. Skånsom håndtering av floker: Villsvinbust glir skånsomt gjennom håret når du grer ut floker. Dette minimerer også hår som knekker. En villsvinbørste er med andre ord spesielt bra for de med tørt, delikat eller skadet hår.
 4. Passer de fleste hårtyper: En naturlig hårbørste er allsidig og passer til mange hårtyper. Den håndterer enkelt rett, bølgete og middels tykt hår. Men det er kanskje ikke det beste alternativet for de med svært krøllete eller tykt hår.
 5. Forhindre krus og brukne hårstrå: Ved å glatte ut skjellaget i håret og redusere friksjon hjelper en hårbørste med svinebust til å forhindre krus og brukne hårstrå. Dette resulterer i et glattere, sunnere hår med mindre småhår som nekter å legge seg fint.
 6. Perfekt for glatte frisyrer: Myke buster passer perfekt for de som ønsker glatte, polerte frisyrer ved å glatte ned håret.
 7. Massér hodebunnen for bedre sirkulasjon: En skånsom massasje med hårbørsten med naturbust bidrar til økt blodsirkulasjon i hodebunnen, som hjelper til å holde håret sunt og bidrar til en sunn hårvekts.
 8. Forhindrer statisk hår: En hårbørste med svinebust hjelper til å redusere statisk elektrisitet i håret, som igjen minimerer løse hårstrå.

Fordelene med hårbørster med naturbust går med andre ord lenger enn kun floke håndtering, men hjelper også til å holde hår og hodebunn sunt.

Hvem burde bruke en villsvinbørste?

En naturlig hårbørste passer til de fleste hårtyper og teksturer. De beste hårtypene som kan dra fordel av børstens egenskaper er:

 • Rett eller bølgete hår: En hårbørste med naturbust passer perfekt for alle med rett eller bølgete hårsturktur. De tette børstehårene passer dårligere til de med svært krøllete tekstur, ettersom den kan ødelegge og børste ut krøllene.
 • Fint eller tynt hår: De med fint eller tynt hår kan oppnå gode resultater med hårbørste med naturbust. Hårbørsten hjelper til å forhindre brukne hårstrå og skade, slik at håret kan oppnå sitt fulle potensiale.
 • Normal til oljete hodebunn: Naturlige hårbørster hjelper til å fordele hodebunnens naturlige oljer gjennom håret og fjerne smuss. Dette gjør børsten perfekt for dem med oljete hodebunn. En hårbørste med naturbust hjelper til å opprettholde balansen i hodebunn, slik at håret virker mindre fett.
 • De som ønsker glatte frisyrer: En villsvinbørste er perfekt om du ønsker en glatt, polert frisyre. Du skaper enkelt en elegant look, med minimal innsats.

Negative sider med villsvinbørster

Det er mange fordeler ved en tradisjonell villsvinbørste, men det finnes også noen baksider, og andre alternativer som kanskje er bedre (vi kommer tilbake til disse). Her er noen negative sider å ta i betraktning ved en hårbørste med svinebust:

Etikk og dyrevelferd

En hårbørste med svinebust lages med villsvinhår. Dessverre er det en del desinformasjon om hvordan disse hårene høstes, og dyrene behandles. Mesteparten av villsvinhår kommer også fra Kina, hvor regulering av dyrevelferd er mindre streng enn i Europa. Mangelen på oversyn bringer opp bekymringer rundt hvordan dyrene blir behandlet i denne prosessen. Dessverre gir ikke de fleste produsenter av villsvinbørster innsyn i sin produksjon.

Vanskelig å holde rene

En annen utfordring med hårbørster med naturbust er hvor vanskelig det kan være å holde dem rene. De tette hårene holder på smuss, oljer og stylingprodukter, og gjør vasken vanskeligere. Hvis du ikke vasker børstene regelmessig vil villsvinhårene bli mindre effektive over tid, og bakterier kan begynne å utvikle seg. Hvis du lærer å vaske børsten riktig kan du unngå disse problemene.

Passer dårlig til tette krøller

En villsvinbørste er ikke det beste valget for å få ut floker av svært krøllete eller tyk hår. De tette hårene kan ha problemer med å gre ordentlig gjennom tykt hår, og kan forstyrre det naturlige krøllemønstret. Men en hårbørste med svinebust kan likevel være god for presisjon og krus. Hvis du ønsker et godt verktøy for å få ut floker av krøllete hår, prøv heller en bred kam.

5 grunner til å velge en vegansk hårbørste

I en verden som er mer opptatt av dyrevelferd velger mange å gå for en vegansk hårbørste som et alternativ til villsvinbust. Her er noen grunner til hvorfor du burde velge en vegansk variant:

 1. Cruelty-free: En vegansk, myk hårbørste lages uten animalske materialer, slik at ingen dyr skades i prosessen.
 2. Åpenhet: I motsetning til en svinebust, er veganske hårbørster laget med syntetiske fibre eller plantemateriale. Denne åpenheten under produksjonen gir kundene innsikt og et informert valg rundt produktet de kjøper.
 3. Allsidighet: En vegansk, myk hårbørste passer en rekke hårtyper og teksturer, som gjør den til et allsidig valg. Enten du har rett, bølgete eller krøllete hår kan en cruelty-free børste effektivt gre ut floker, glatte ut og style håret.
 4. Lignende kvalitet og yteevne: I motsetning til vanlige misoppfatninger kan en høykvalitets vegansk børste gi resultater likt en tradisjonell hårbørste med svinebust.
 5. Pris: En stor fordel med en vegansk, myk hårbørste er prisen. En høykvalitets villsvinbørste kan komme med en heftig prislapp grunnet mangel på håret og selve håndverket. En vegansk børste gir et rimelige alternativ, uten å gå utover utførelse eller holdbarhet.

Oppsummert er en vegansk, myk hårbørste et kosteffektivt og etisk alternativ til en tradisjonell svinebust, uten å kompromittere kvalitet eller ytelse.

Hvordan bruke en myk hårbørste

Her er en enkel bruksanvisning for en myk hårbørste med naturbust:

For floker:

For floker

Start fra endene av håret, og jobb deg oppover mens du lar den skånsomme hårbørsten gre forsiktig gjennom flokene. Ikke ta i for hardt, men jobb deg sakte gjennom håret for å ikke dra unødig i det. Hvis du møter på en tøff floke holder du seksjonen med floken i en hånd mens du forsiktig børster den opp, knute etter knute. Tålmodighet er en dyd, da denne børsten ikke er ment for å dra og slite unødvendig i håret, men en sakte tilnærming for et sunnere resultat.

De fleste anbefaler å bruke en hårbørste med naturbust bare i tørt hår for å forhindre skade. Men mange veganske alternativer er skånsomme nok til å også kunne brukes i fuktig hår.

For styling:

For Styling

Glatte, elegante frisyrer kan oppnås ved å børste en myk hårbørste forsiktig gjennom håret. Start fra røttene for best resultat.

Ønsker du ekstra volum bruker du børsten til å forsiktig tupere håret i seksjoner. Jeg anbefaler en spesiell tuperingsbørste for ekstra volum og styling etter presisjon.

Rengjøring

Rens den naturlige hårbørsten regelmessig for å fjerne olje, smuss og andre produktrester. Først fjerner du alt hår og smuss du enkelt kan se, med fingrene. Bruk en kam til å fjerne vanskeligere rester. Etterpå bruker du en mild sjampo og varmt vann for å forsiktig vaske børsten. Hvis børsten har et håndtak av tre må du ikke la den ligge i vann. La børsten tørke helt, med børstehodet nedover, før du bruker den igjen.

Hvilken type hårbørste burde jeg velge?

Når du velger en hårbørste med naturbust er det viktig å tenke på hårtype, lengde og styling preferanser. Dette er det viktigste å ta hensyn til:

Kvalitet

Velg en høykvalitets børste som er slitesterk, ergonomisk og med vellagde hår. Ved å velge en god børste vil du ikke bare ha glede av den i mange år, men håret vil også takke deg.

For håndtering av floker

Hvis du effektivt vil gre ut floker av håret anbefaler jeg en børste med en blanding av en villsvin-liknende bust, og tykkere, syntetiske tupper, som Hairlust Vegan Bristle Brush. Denne kombinasjonen gir en skånsom, men effektiv håndtering av floker og passer godt for alle hårtyper, inkludert tykkere hår.

For tykt og langt hår

Hvis du har tykt eller langt hår, prøv en børste med større overflate. Den store overflaten er effektiv i å gre ut floker og glatte ut håret, og passer bedre til de tykt, stort hår.

For styling

Hvis du ønsker en skånsom hårbørste for styling anbefaler jeg en tynnere variant, som en teasing børste. Disse børstene gir større presisjon og kontroll, og er perfekt for mer definerte frisyrer.

For barn

Til barn anbefaler jeg en mindre, myk hårbørste som de enkelt kan bruke på egenhånd. Se etter en børste som er skånsom mot små hoder og tynnere hår.

Ved å velge riktig børste for din hårtype sørger du for at håret får det beste utgangspunktet. Enten du ønsker en børste for floker eller styling vil en myk hårbørste være et viktig verktøy i hårpleierutinen din.

Hårtest

Produkter skreddersydd for ditt hår

Ta testen

En naturlig hårbørste har lenge blitt elsket for sine evner til å holde håret sunt og glansfullt. Fordeler som enkel håndtering av floker, effektiv styling og etiske retningslinjer gjør en vegansk hårbørste til et godt alternativ til den tradisjonelle villsvinbørsten. Men uansett om du velger et naturlig eller cruelty-free alternativ er det viktigste at du finner en børste som passer perfekt til nettopp ditt hår og preferanser.

Våre kunder sier

Enestående

Relaterte artikler

Se alle artikler
 • Hvordan få håret til å vokse fortere: 5 tips for raskere hårvekst!

  Hvordan få håret til å vokse fortere: 5 tips for raskere hårvekst!

 • Shampoo mot hårtap, virker det? Her er ingrediensene du skal se etter

  Sjampo mot hårtap, virker det? Her er ingrediensene du skal se etter

 • Uv spray for håret: Slik beskytter du håret mot solens skadelige stråler

  Uv spray for håret: Slik beskytter du håret mot solens skadelige stråler

 • Wet hair look: Slik skaper du den populære wetlook frisyren

  Wet hair look: Slik skaper du den populære wetlook frisyren

 • Aloe vera for hår: Fordeler og de beste aloe vera shampoene

  Aloe vera for hår: 5 fordeler og de beste aloe vera shampoene

Se alle artikler