Statisk elektrisk hår: Her er 9 metoder for å unngå elektrisk hårSe alle artikler

Statisk elektrisk hår: Her er 9 metoder for å unngå elektrisk hår

De fleste har nok på et eller annet tidspunkt stått foran speilet med et statisk elektrisk hår som står ut til alle kanter. Selv om det skjer de aller fleste av oss fra tid til annen, er det fryktelig irriterende.

Dette virker kanskje som et evigvarende problem for noen, spesielt i de tørre vintermånedene. Men det trenger ikke å være et problem! Hvis du vil lære mer om statisk hår og hvordan du kan stoppe det er det bare å fortsette og lese.

Innholdsfortegnelse

Hva er elektrisk hår?

Hvis du hadde fysikk på skolen, har du kanskje lært at alt materie består av atomer som er sammensatt av protoner, nøytroner og elektroner. Elektroner er negative ladede. Innimellom kan elektroner komme seg fri fra sitt eget atom og feste seg til andre atomer, noe som gir dem en elektrisk ladning.

Statisk elektrisk hår oppstår når håret får ekstra elektroner, og derfor bygger opp en elektrisk ladning. Denne ladningen gjør at hårstråene dine støtes bort fra hverandre, som magneter. Håret blir vanskelig å ha med å gjøre, og kan feste seg til huden, klærne dine, eller stå til alle kanter.

Hva er årsaken til at man får elektrisk hår?

Hva er egentlig årsaken til at noen opplever elektrisk hår? Hvordan får håret de ekstra elektronene?

Årsaken til statisk hår er friksjon mellom håret og andre objekter. Dette kan være en hårbørste, jakken din, et skjerf, osv. Friksjonen mellom objektet og håret gjør at elektroner overføres til håret, og gir det en elektrisk spenning.

Hvis det er mye fuktighet i luften går denne ladningen ofte over av seg selv, men dersom enten håret eller luften er veldig tørr (eller begge deler), vil du oppleve mer statisk elektrisk hår.

Statisk hår blir mye verre under tørre forhold. Derfor er det vanligere å oppleve statisk elektrisk hår om vinteren. Kald temperatur ute og varm temperatur inne fører til tørre forhold som fører til mye elektrisitet. Hvis håret i tillegg er tørt fra før vil du oppleve enda mer elektrisk hår. Om du vil unngå det er det viktig å finne gode produkter mot statisk hår (vi kommer tilbake til dette).

Hva er forskjellen på krusete og statisk hår?

krusete og statisk hår

Det kan kanskje se likt ut – hårstrå som står til alle kanter og er vanskelig å holde styr på – men statisk hår og krusete hår er litt forskjellig fra hverandre. Krus i håret oppstår når tørre, skadede hårstrå trekker til seg fuktigheten i luften, og bøyer og krøller seg. Et statisk hår oppstår når luftfuktigheten er lav. Derfor opplever mange et krusete hår på sommeren (når det er mye luftfuktighet) og elektrisk hår på vinteren (når luften er tørr).

Den gode nyheten er at hvis du lærer å unngå statisk hår på vinteren vil du også kunne stoppe det krusete håret på sommeren.

Hvis du vil ha litt ekstra beskyttelse for håret ditt om natten, kan du bruke Moisture Hero™ Pre-Shampoo Balm i lengdene av håret og sette håret opp i en eller annen beskyttende frisyre, f.eks. løse fletter før leggetid.

HairLust - Moisture Hero™ Pre-Shampoo Balm HairLust - Moisture Hero™ Pre-Shampoo Balm
Forhåndsbestill

Moisture Hero™ Pre-Shampoo Balm

Hårkur, beriket med 100% naturlige ingredienser, som gjenoppretter hårets fuktighetsbalanse.

319,00 kr

Les mer
HairLust - Sun Defense Hair Mist HairLust - Sun Defense Hair Mist

Sun Defense Hair Mist

Ekstra fuktighetsgivende hår-mist som også gir solbeskyttelse.

229,00 kr

Les mer

9 metoder for å unngå elektrisk hår:

Som nevnt gjør tørre forhold statisk hår mye verre, derfor er det viktig å bruke gode produkter mot statisk hår i hårpleierutinen som tilfører lett fuktighet til håret. Du kan unngå statisk elektrisk hår ved å følge disse enkle rådene.

1. Begynn med en fuktighetsgivende shampoo

Begynn med en fuktighetsgivende shampoo

Det første produktet mot statisk hår er en god shampoo for tørt hår. Min favoritt er Split Fix™ Shampoo, som inneholder naturlige ingredienser som hjelper til å rense, gjenoppbygge og tilføre fuktighet til hår som trenger litt ekstra kjærlighet.

HairLust - Split Fix™ Shampoo HairLust - Split Fix™ Shampoo
Forhåndsbestill

Split Fix™ Shampoo

Skånsom, Sulfatfri shampoo for skjørt, skadet hår utsatt for splittede tupper.

229,00 kr

Les mer

Et tips: Split Fix™ Shampoo finnes i flere utgaver til forskjellige hårtyper, inkludert en shampoo for blondt hår, krøllete hår og for menn.

HairLust - Curl Crush™ Shampoo HairLust - Curl Crush™ Shampoo

Curl Crush™ Shampoo

Sulfatfri shampoo for krøller, som skånsomt vasker hår og hodebunn.

229,00 kr

Les mer
HairLust - Enriched Blonde™ Silver Shampoo HairLust - Enriched Blonde™ Silver Shampoo
Forhåndsbestill

Enriched Blonde™ Silver Shampoo

Lillashampoo, som frisker opp blondt eller grått hår ved å fjerne uønskede gulaktige toner.

229,00 kr

Les mer

2. Endre vaskerutinen

Endre vaskerutinen

Hvis du vasker håret med shampoo hver dag bør du vurdere å kutte ned på antall ganger du vasker håret. Hvis du vasker håret for ofte kan håret faktisk tørke ut, og du vil ende opp med et mer statisk elektrisk hår som også har større sjanse for å knekke av. For å unngå elektrisk hår burde du kutte ned hårvasken til maks 2-3 ganger i uken.

Pass også på at du vasker håret med lunkent vann, aldri varmt vann. Selv om varmt vann føles godt å dusje i kan det også tørke ut håret og gjøre det mer utsatt for elektrisitet.

3. Bruk balsam

Bruk balsam

Er det ett produkt mot statisk hår du ikke må hoppe over er det en balsam av god kvalitet. Gjenta etter meg: Aldri hopp over balsam når du har vasket håret! En god balsam tilfører næring og fuktighet til håret, som hjelper til å forhindre elektrisk hår. Men alle balsamer er ikke like gode. Hvis du har et fint, tynt, tørt eller skadet hår trenger du en balsam som tilfører god fuktighet og styrkende proteiner til håret.

Det er her Split Fix™ Conditioner kommer inn i bildet. Denne balsamen hjelper til å styrke ødelagt hår, og skape de beste forholdene for sunn hårvekst. Den er i tillegg laget helt uten silikoner, så den etterlater ikke rester i håret.

HairLust - Curl Crush™ Conditioner HairLust - Curl Crush™ Conditioner

Curl Crush™ Conditioner

3-i-1 balsam for krøllete hår: Bruk det som co-wash, leave-in og vanlig balsam.

229,00 kr

Les mer
HairLust - Enriched Blonde™ Silver Conditioner HairLust - Enriched Blonde™ Silver Conditioner
Forhåndsbestill

Enriched Blonde™ Silver Conditioner

Lillabalsam som frisker opp blondt eller grått hår ved å fjerne uønskede gulaktige toner.

229,00 kr

Les mer

Når du bruker balsam skal du kun bruke balsam i lengdene og tuppene av håret, ikke ved hodebunn. Dette fordeler fuktigheten der det trengs mest.

4. Prøv en dyptvirkende hårmaske

Prøv en dyptvirkende hårmaske

I tillegg til å bruke balsam hver gang du vasker håret anbefales det også å bruke en dyptvirkende hårmaske minst en gang i måneden.

Jeg anbefaler Moisture Hero™ Pre-Shampoo Balm. I motsetning til andre hårmasker du påfører i fuktig hår, skal du faktisk bruke dette produktet før du vasker håret. Det er fordi tørt hår bedre trekker til seg de næringsrike ingrediensene i produktet, som sheasmør, jojobasmør og solsikkefrøolje. Hvis du sliter med ekstra tørt og skadet hår kan du påføre balmen i håret før du legger deg og la ingrediensene jobbe gjennom natten.

HairLust - Moisture Hero™ Pre-Shampoo Balm HairLust - Moisture Hero™ Pre-Shampoo Balm
Forhåndsbestill

Moisture Hero™ Pre-Shampoo Balm

Hårkur, beriket med 100% naturlige ingredienser, som gjenoppretter hårets fuktighetsbalanse.

319,00 kr

Les mer
HairLust - Sun Defense Hair Mist HairLust - Sun Defense Hair Mist

Sun Defense Hair Mist

Ekstra fuktighetsgivende hår-mist som også gir solbeskyttelse.

229,00 kr

Les mer

5. Velg tilbehør til håret med omhu

Velg tilbehør til håret med omhu

Børster og kammer i metall er ikke lurt å bruke dersom du sliter med statisk hår. Se heller etter børster av naturlige materialer, som tre eller bambus.

HairLust - Bamboo Vented Brush HairLust - Bamboo Vented Brush
Forhåndsbestill

Bamboo Vented Brush

Mellomstor bambushårbørste for daglig børsting eller ved hårføning.

229,00 kr

Les mer
HairLust - Bamboo Paddle Brush HairLust - Bamboo Paddle Brush
Forhåndsbestill

Bamboo Paddle Brush

Stor bambushårbørste, som lett og skånsomt grer gjennom tykt, langt hår.

229,00 kr

Les mer

Det aller beste er om du ikke grer håret i det hele tatt. Hvis du sliter med statisk elektrisk hår vil den ekstra fiksjonen fra børsten gjøre ting verre. Prøv heller å spraye børsten med anti-statisk spray hvis du føler du må gre gjennom håret.

6. Bruk en anti-statisk spray

Bruk en anti-statisk spray

Hvis luften er veldig tørr (som på vinteren), trenger du kanskje å tilføre ekstra fuktighet i håret gjennom dagen, og et godt produkt mot statisk hår som vil hjelpe med dette er en anti-statisk spray. Jeg anbefaler å alltid ha et leave-in produkt som Sun Defense Hair Mist tilgjengelig for å hjelpe til å temme de elektriske hårstråene ved behov.

HairLust - Sun Defense Hair Mist HairLust - Sun Defense Hair Mist

Sun Defense Hair Mist

Ekstra fuktighetsgivende hår-mist som også gir solbeskyttelse.

229,00 kr

Les mer
HairLust - Split Fix™ Hair Oil HairLust - Split Fix™ Hair Oil
Forhåndsbestill

Split Fix™ Hair Oil

Multifunksjonell hårolje som jevner ut krusete hår for en skinnende og myk finish.

189,00 kr

Les mer

7. Bruk naturlig fiber

Bruk naturlig fiber

Har du lagt merke til at syntetiske fibre i ulike stoff kan bidra til et mer elektrisk hår? Selv om sateng ser fantastisk ut på sengen kan dette stoffet faktisk bidra til mer statisk elektrisitet i håret.

Prøv heller et putetrekk og håndkle i naturlige fibre, som bomull, silke eller bambus. De naturlige materialene holder dårligere på den elektriske spenningen enn det syntetiske stoffer gjør, som resulterer i et mindre statisk hår.

For eksempel anbefaler jeg å teste ut vårt Silky Bamboo Pillowcase. Bambus har myke fibre som hjelper til å forhindre statisk hår og floker. Du kan også prøve vår Bamboo Hair Towel Wrap som hjelper til å tørke håret raskere uten å etterlate det krusete eller statisk.

HairLust - Silky Bamboo Pillowcase, Pearl White HairLust - Silky Bamboo Pillowcase, Pearl White
Spar opptil 10%
Forhåndsbestill

Silky Bamboo Pillowcase, Pearl White

Putetrekk av bambus, med en silkemyk, glatt overflate som beskytter hår og hud.

249,00 kr

Les mer
HairLust - Bamboo Hair Towel Wrap, Pink HairLust - Bamboo Hair Towel Wrap, Pink
Spar opptil 10%
Forhåndsbestill

Bamboo Hair Towel Wrap, Pink

Turbanhåndkle for håret av bambus, som skånsomt tørker håret etter hårvask.

119,00 kr

Les mer

8. Vær forsiktig med varme

Vær forsiktig med varme

Hvis du bruker mye stylingverktøy med varme vil dette også tørke ut håret og bidra til mer statisk elektrisitet i hårstråene. Hvis du er en som liker å style håret, prøv nye metoder som ikke innebærer varme. Hvis du først skal bruke varme i håret er det spesielt viktig at du beskytter håret godt på forhånd med en varmebeskyttende spray.

9. Hold deg unna uttørkende ingredienser

Hold deg unna uttørkende ingredienser

Tro det eller ei, men visse hårprodukter inneholder ingredienser som faktisk tørker ut håret ditt, og derfor bidrar til å gjøre det mer elektrisk. Sulfater er en av de største skurkene her, og det er spesielt uttørkende for krøllete hårtyper. Hvis du ser etter et produkt mot statisk hår, hold deg unna denne ingrediensen!

Raske løsninger: 6 produkter for å unngå elektrisk hår

Alle rådene ovenfor vil hjelpe deg å unngå elektrisk hår over tid, men hva om du trenger å unngå elektrisk hår akkurat nå?

1. Final Touch Hair Spray

Flere hårsprayer tørker ut håret og gjør det mer utsatt for elektrisitet, men ikke denne! Final Touch Hair Spray har en unik, fuktighetsgivende formel som inneholder økologisk aloe vera juice, açai-ekstrakt og glyserin. Sprayen fungerer også som en anti-statisk spray for håret. Bruk Final Touch Hair Spray på vått hår før du bruker en hårføner, eller i tørt hår for å få orden på frisyren og unngå elektrisk hår.

HairLust - Final Touch Hair Spray HairLust - Final Touch Hair Spray
Forhåndsbestill

Final Touch Hair Spray

Non-aerosol hårspray som gir håret middels hold, struktur og glans.

229,00 kr

Les mer

2. Final Touch Hair Styling Stick

Et annet produkt du kan bruke for å unngå elektrisk hår og som også hjelper til å forhindre krus og løse hårstrå er Final Touch Hair Styling Stick. Dette produktet er rik på plantebaserte antioksidanter, og gir et middels hold og lett glans til hår som trenger å legges på plass.

HairLust - Final Touch Hair Styling Stick HairLust - Final Touch Hair Styling Stick
Selger fort ⚡️
Forhåndsbestill

Final Touch Hair Styling Stick

Innovativ hårspray stick, som holder flygende babyhår på plass og temmer krus.

139,00 kr

Les mer

3. Split Fix™ Hair Oil

Som nevnt blir tørt hår raskere statisk, og denne næringsrike håroljen hjelper deg med nettopp dette! Split Fix™ Hair Oil hjelper til å stoppe statisk hår med sin unike blanding av lette, men næringsrike oljer som tilfører masse fuktighet til håret uten å tynge det. (Hvis du aldri har prøvd en hårolje før, pass på å få med deg vårt blogginnlegg Den beste hårolje? Slik finner du den riktige olje til håret.)

HairLust - Split Fix™ Hair Oil HairLust - Split Fix™ Hair Oil
Forhåndsbestill

Split Fix™ Hair Oil

Multifunksjonell hårolje som jevner ut krusete hår for en skinnende og myk finish.

189,00 kr

Les mer

4. Sun Defense Hair Mist

Denne leave-in spray fungerer som både en anti-statisk spray, i tillegg til å tilføre fuktighet og glans til et tørt, skadet eller krusete hår (altså den type hår som raskets blir elektrisk). Produktet beskytter i tillegg mot skade fra solen! Bruk den anti-statiske sprayen som en del av hårpleierutinen din, eller ha den i vesken for å bli kvitt elektrisk hår når du er på farta.

HairLust - Sun Defense Hair Mist HairLust - Sun Defense Hair Mist

Sun Defense Hair Mist

Ekstra fuktighetsgivende hår-mist som også gir solbeskyttelse.

229,00 kr

Les mer

5. Bruk et såkalt dryer sheet - et antistatisk tørketrommel-ark

Det høres kanskje rart ut, men et tørketrommelark er faktisk en super måte å bli kvitt statisk elektrisitet på. Tørkearkene inneholder ingredienser som fjerner de ekstra elektronene i håret ditt. Ha et ark i vesken dersom du skulle oppleve en statisk krise. Men vær forsiktig dersom du har sensitiv hud, da noen tørketrommel ark inneholder dufter som kan irritere huden.

6. Prøv en håndkrem

Hvis du befinner deg i en elektrisk situasjon, men ikke har et tørketrommelark eller et annet produkt mot statisk hår, som en anti-statisk spray, kan du prøve en liten mengde håndkrem (hør: liten mengde!). De samme fuktighetsgivende ingrediensene som tilfører fuktighet til huden vil også tilføre fuktighet til tørre hårstrå og gjøre at du unngår elektrisk hår. Bare pass på å ikke bruke for mye, hvis ikke kan du ende opp med et hår som ser fett ut.

Unngå elektrisk hår ved å endre hårpleierutinen din og prioritere produkter som tilfører fuktighet til håret. Min største anbefaling til et produkt mot statisk hår er en anti-statisk spray du kan ha med deg uansett hvor du er. Hvis du følger disse tipsene vil du merke en stor forskjell i statisk elektrisitet i håret. Har du noen tips for å unngå elektrisk hår?

Våre kunder sier

Enestående

Relaterte artikler

Se alle artikler
 • Hvordan virker et serum for hårvekst? Fordeler & hvordan bruke det

  Hvordan virker et hårserum? Fordeler & hvordan du bruker det

 • Heatless curls: Hvordan få krøller uten varme steg-for-steg

  Heatless curls: Hvordan få krøller uten varme steg-for-steg

 • Renseshampoo: Slik velger du den beste hodebunnskrubben

  Renseshampoo: Slik velger du den beste hodebunnskrubben

 • Sjampo uten silikon: Her er alt du trenger å vite om silikonfri sjampo og balsam

  Sjampo uten silikon: Her er alt du trenger å vite om silikonfri sjampo og balsam

 • Klør hodebunnen? Finn den beste shampoo for tørr og kløende hodebunn

  Klør hodebunnen? Finn den beste shampoo for tørr og kløende hodebunn

Se alle artikler