Hvordan bruker man en hårmaske? Alt du trenger å vite om hårkurerSe alle artikler

Hvordan bruker man en hårmaske? Alt du trenger å vite om hårkurer

Det kan føles som en evig kamp å kjempe mot tørt, krusete, utemmelig hår, men det finnes heldigvis gode løsninger. I denne artikkelen skal jeg ta for meg det som kommer til å bli hårets nye bestevenn: Hårmasken.

Hvis du lurer på hva en hårmaske faktisk er, og hvordan du kan få best resultat av produktet, har jeg satt sammen alt du trenger å vite i denne artikkelen. I denne guiden får du svar på blant annet hvordan du kan bruke hårkur i tørt hår, om du burde bruke hårkur før eller etter balsam og burde du egentlig bruke en hårmaske over natten?

Si farvel til tørre, krusete lokket og velkommen til et sunt, mykt og glansfullt hår!

Innholdsfortegnelse

Hva er en hårmaske?

Hvis du aldri har brukt hårkur har du noe å glede deg til. En god hårkur er som en spa behandling for håret, hvor du får tilføre masse etterlengtet fuktighet, næring og kjærlighet. En hårmaske går steget lengre enn den vanlige balsamen din, og tilfører næring som trenger dypt inn i håret. Det er derfor på tide at du lærer hvordan man bruker en hårkur på rett måte, for å få håret du alltid har drømt om.

Det finnes uendelig med kurer der ute, og hvilken hårkur som er rett for deg kommer an på hva din største utfordring er. Hydrerende hårmasker er som et stort glass vann for tørt og krusete hår. Har håret vært utsatt for behandlinger? Proteinmasker passer godt til skadet, skjørt hår med sine styrkende og beskyttende egenskaper. Har du dårlig tid? En hårmaske over natten gjør jobben mens du sover.

Hvis du vil lære mer om hvordan du kan bruke hårmasker og de forskjellige typene som finnes der ute, har jeg satt sammen alt du trenger å vite her.

Fordelen med hydrerende hårkurer

Benefits of Deep Conditioning with Hair Masks

Det er ikke uten grunn at det finnes så mange hårmasker der ute. Her er de største fordelene med en god hårmaske:

Intens fuktighet

Tørre lokker? Gjør hårmasken til ditt hemmelige våpen. En god hårmaske beriker håret med fuktighet og næring som gjør håret luksuriøst, mykt og håndterlig.

Reparerer og gjenoppliver

Hvis håret har blitt mye farget, stylet eller utsatt for miljøfaktorer er en reparerende hårkur redningen. Kuren jobber med å styrke skadet hår og generelt gjøre håret sunnere og mer motstandsdyktig.

Kruskontroll

Det kan være en kamp å temme krusete hår, men en god hårkur tar på seg utfordringen. Mange masker er spesielt utviklet for å roe krus, og etterlater håret mykt og glatt.

Forhindre slitte tupper

Drømmer du om et langt, vakkert hår? Da er det på tide at du lærer hvordan du bruker en hårkur. En god kur kan hjelpe til å forhindre slitte tupper som fliser seg ved å styrke hårstrået, slik at håret kan vokse langt og sunt.

Nå er det på tide å snakke om hvordan du bruker hårmaske for det beste resultatet.

Hvordan bruke en hårkur

Hvordan bruker du egentlig en hårkur for best resultat? Skal en hårkur i før eller etter balsam? Disse enkle stegene vil hjelpe deg å få mest mulig ut av hårmasken:

1. Vask håret

De fleste hårmasker skal påføres i nyvasket hår. Dette lar håret absorbere alle de gode ingrediensene i kuren. Vask håret med en mild sjampo og skyll ut godt.

2. Klem ut overflødig vann

Klem forsiktig ut overflødig vann fra håret. Dette hindrer at masken tynnes ut.

3. Påfør masken

Ta en generøs mengde hårkur i håndflaten. Påfør kuren fra midten av lengdene og ut til tuppene av håret.

4. La kuren virke

Det er på tide å la magien virke. La masken sitte i håret i minst 3 minutter. Den faktiske tiden masken skal sitte i, avhenger av produktet så pass på å lese instruksjonene godt.

5. Skyll ut

Etter at produktet har gjort jobben sin skyller du håret godt med lunkent vann.

6. Avslutt med balsam

Hårmaske før eller etter balsam? Svaret er: Før! En balsam legger seg som et lag rundt hårstrået, og lukker alle de gode egenskapene fra masken inn i håret. Det er derfor viktig å bruke balsam etter hårkuren. Pass på å skylle håret godt til slutt så det ikke blir liggende igjen produktrester.

Nå som du har de grunnleggende kunnskapene er det på tide å gå mer i detalj. Hvor ofte burde du bruke hårmaske? Burde du bruke hårmaske over natten?

Hvor ofte burde du bruke en hårkur?

Som med alt annet i livet kommer det an på flere faktorer hvor ofte du faktisk burde bruke en hårmaske.

 • Hårtype og tilstand - Hvis håret er på den tørre siden, burde du bruke en hårmaske mer regelmessig. Hvis håret ditt er relativt sunt trenger du kanskje ikke å kure det like ofte.
 • Andre hårprodukter - Andre hårprodukter, som leave-in balsam, serum eller oljer kan påvirke hvor ofte du faktisk trenger å bruke en hårmaske.
 • Type hårkur - Forskjellige kurer har forskjellig hensikt og intensitet. En gjenoppbyggende proteinmaske er for eksempel en sterk behandling som kun burde brukes rundt 2-3 ganger i måneden for å ikke overbelaste håret med proteiner. En hydrerende maske kan på den andre siden brukes oftere, opptil 2 ganger i uken hvis du har behov for det.

Nøkkelen til å finne ut hvor ofte du burde bruke en kur er å lytte til håret. Hvis håret føles tørt og er vanskelig å ha med og gjøre kan det være på tide med en god kur. Finn en hårkur som passer til ditt behov, og prøv deg frem hvor ofte håret trenger litt ekstra kjærlighet.

Kan du bruke hårkur i tørt hår?

De fleste hårmasker er laget for å brukes i fuktig hår. Å vaske håret med en skånsom sjampo før du påfører masken er et viktig steg for mange hårkurer, da en sjampo renser håret og skaper et rent ark kuren kan jobbe på.

Det finnes likevel noen type hårkurer som kan brukes i tørt hår – for eksempel pre-shampoo hårmasker. Disse fuktighetsgivende behandlingene, ofte oljebaserte, gjør jobben sin før du går inn i dusjen. De er utviklet for å tilføre næring til håret og fungerer som et beskyttende skjold mot den påfølgende rensen. Det er viktig å bruke en god sjampo etter hårmasken for å avdekke et gjenopplivet, glatt hår uten krus.

Burde du bruke en hårkur over natten?

Can You Leave a Hair Mask on Overnight

Tanken på å våkne med et vakkert, oppfrisket hår er fristende, men kan man virkelig ha i en hårmaske over natten?

Det kommer an på hvilken hårkur du bruker. Hvis du bruker en kur med proteiner eller fargepigmenter burde du ikke la masken virke lenger enn instruksene på produktet indikerer. Hvis du lar en slik hårmaske sitte over natten kan det faktisk skade håret – og ødelegge sengetøyet ditt.

Fuktighetsgivende masker kan på den andre siden være tryggere. Hvis du sliter med veldig tørt hår kan det faktisk gi gode fordeler å la masken sitte i over en lengre periode. Hvis du er interessert i å prøve en hårkur i tørt hår over natten anbefaler jeg en kur med en tykkere konsistens som er drøy i bruken, for eksempel en pre-shampoo balm. En tykkere, hydrerende hårkur vil også være mer skånsomt mot sengetøyet. Jeg anbefaler likevel å bruke et håndkle-putetrekk for å beskytte sengetøyet mot masken.

Må du bruke balsam etter hårkur?

Du har allerede fått svar på om man skal bruke en hårmaske før eller etter balsam, men mange lurer kanskje fortsatt på om det faktisk er nødvendig å bruke balsam etter en hårkur. Svaret er et klart «Ja!». Men hvorfor er det så viktig?

En god balsam etter hårkur er like viktig som en god ansiktskrem etter en ansiktsmaske. En god balsam og hårmaske gir rett og slett en dobbel dose kjærlighet til håret. En kur behandler spesielle problemer håret har, og balsamen etter hårkuren gir et ekstra lag fuktighet og gjør håret mer håndterlig. Balsamen legger seg i tillegg som et beskyttende lag rundt hårstrået og passer på at håret får trukket til seg alle de gode fordelene masken har. Så husk: alltid balsam etter hårkur!

Kan man påføre hårkur i hodebunnen?

En hårmaske kan gjøre undere for hårets lengder, men det ender ikke alltid like bra hvis du påfører masken i hodebunnen.

Fuktighetsgivende hårmasker er ofte rik på oljer og smør-baserte ingredienser. Det er nettopp det et tørt, krusete hår trenger. Hodebunnen din produserer på den andre siden sin egen olje, og en rik hårmaske kan dermed føre til en oljete, fet hodebunn, og produktet kan tette hårsekkene. Dette kan faktisk føre til flere hodebunnsproblemer, som kløe eller akne i hodebunnen.

Få det beste resultatet fra hårkuren

Enhancing Your Deep Conditioning Results: Pro Tips

Det finnes måter å virkelig optimalisere resultatet fra en hårmaske, så her kommer mine beste råd:

Varm opp et håndkle

Håret får en ekte VIP-behandling hvis du pakker et oppvarmet håndkle rundt håret når du har i masken, eller bruker en hårføner på lav varme. Når du påfører varme, vil skjellaget i håret åpne seg og alle de gode ingrediensene i kuren vil trenge dypt ned i håret for maksimalt resultat. Dette er spesielt nyttig for dem med lav porøsitet i håret. Pass på å ikke bruke for høy varme, da dette kan skade håret!

Børst håret

Børst forsiktig gjennom håret med en wet hair detangler brush eller bredtannet kam for å fordele kuren godt gjennom håret. Da er du sikker på at hårkuren virkelig dekker alle hårstråene.

Tørk håret forsiktig

Det er alltid viktig å være snill mot håret, også når det nylig har fått en god behandling. Unngå å bruke grove håndklær som drar i håret, og prøv heller en mer skånsom tilnærming. Pakk håret inn i et mykt bambushåndkle som hjelper til å tørke håret uten å skape unødvendig friksjon. Hvis du bruker en hårføner burde du alltid påføre et varmebeskyttende produkt uten silikon først.

Finn rett sjampo og balsam for din hårtype

For å få det meste ut av hårmasken er det viktig å bruke riktig sjampo før, samt balsam etter hårkuren. Velg en sjampo og balsam som passer din hårtype og problemområder. Hvis du har fint hår, velg volumprodukter som tilfører fylde uten å tynge ned håret. Hvor du har krøllete hår, se etter produkter som tilfører fuktighet og definerer krøllene.

Riktig hårmaske til dine behov

Du har nå fått masse tips og råd til hvordan du bruker en hårkur på best måte, så nå er det på tide å finne ut hvilket produkt som er rett for nettopp ditt hår. Det finnes som sagt et hav av hårmasker der ute, så det er viktig å finne ut hva ditt mål med masken faktisk er. Her er mine beste anbefalinger, basert på din hårtype:

Hårkur for slitt hår og flisete tupper

Slitt og tørt hår ender ofte i flisete tupper, og Split Fix™ Hair Mask blir din nye bestevenn hvis dette er ditt problemområde. Masken er laget med næringsrike oljer og jojobaolje ester som hjelper til å gjenopplive skjørt hår, og gjør det sterkere og mer motstandsdyktig.

Hårkur for krusete og svært tørt hår

Krusete, porøst og ekstremt tørt hår er ingen match for Moisture Hero™ Hair Mask. Masken er fullpakket med hydrerende planteekstrakter som ikke bare tilfører fuktighet, men også reparerer hårets skjellag slik at det holder bedre på fuktigheten i fremtiden. Resultatet er et silkemykt, godt hydrert, lykkelig hår.

Hårkur for krøllete hår

Krøllete og bølgete hårtyper trenger ofte litt ekstra kjærlighet, og det er her Curl Crush™ Hair Mask kommer inn i bildet. Masken er utviklet for å bevare hårets naturlige tekstur, og etterlate krøllene definerte, spretne, myke og fulle av liv.

Hårkur for blondt, bleket og grått hår

Blondt og bleket hår kan trenge litt ekstra hjelp, og Enriched Blonde™ Silver Hair Mask tar på seg utfordringen. Den inneholder spesielle lilla pigmenter som holder gule og oransje undertoner på avstand, så håret i stedet blir vibrant, lyst, mykt og vakkert.

Hårkur for skadet hår med lite proteiner

Hår som er svært skadet, kjemisk behandlet og mangler proteiner trenger et ekte løft for å gjenopprette balansen i håret. Protein Repair™ Hair Mask er redningen! Masken jobber hardt for å tilføre etterlengtet fuktighet, styrke og gjenopplive ødelagte hårstrå.

Hårkur i tørt hår eller over natten

I motsetning til tradisjonelle hårkurer påføres denne pre-shampoen som en hårkur i tørt hår, før du vasker håret. Moisture Hero™ Pre-Shampoo Balm er fullpakket med gode, næringsrike ingredienser som klargjør håret før hårvasken. Det beste med denne hårkuren til tørt hår er at du kan ha i behandlingen så lenge eller kort du selv ønsker. Bruk den som en rask 10-minutters oppfrisker, eller som en hårkur som virkelig får pleiet godt gjennom natten for maksimal fuktighet. Valget er ditt!

Uansett hvilken hårmaske du velger, husk å les instruksjonene på flasken nøye for best resultat.

Hårtest

Produkter skreddersydd for ditt hår

Ta testen

En god hårmaske er et viktig steg i alle hårpleierutiner, og vil hjelpe deg på reisen mot håret du alltid har drømt om. Enten du bruker en hårkur i tørt hår over natten, eller som en del av vaskerutinen din, håper jeg du nå har fått den informasjonen du trenger for å vite hvor ofte du burde bruke en hårmaske, hvordan den skal brukes, at balsam skal brukes etter hårkuren og hvordan du skal få best resultat fra masken. Det er bare en ting igjen å gjøre: Begynn å gi håret all den kjærlighet det fortjener med den beste hårmasken for ditt hår!

Våre kunder sier

Enestående

Relaterte artikler

Se alle artikler
 • Uv spray for håret: Slik beskytter du håret mot solens skadelige stråler

  Uv spray for håret: Slik beskytter du håret mot solens skadelige stråler

 • Wet hair look: Slik skaper du den populære wetlook frisyren

  Wet hair look: Slik skaper du den populære wetlook frisyren

 • Aloe vera for hår: Fordeler og de beste aloe vera shampoene

  Aloe vera for hår: 5 fordeler og de beste aloe vera shampoene

 • Psoriasis i hodebunnen: Symptomer, behandling og kjerringråd

  Psoriasis i hodebunnen: Symptomer, behandling og kjerringråd

 • Vitaminer for håret: Virker det i det hele tatt?

  Vitaminer for håret: Virker det i det hele tatt?

Se alle artikler