Leave in Conditioner: Hvorfor du trenger det og hvordan det virkerSe alle artikler

Leave-in Conditioner: Hvorfor du trenger det og hvordan det virker

Når det kommer til hårpleie er det absolutt enklere å ta vare på et allerede sunt hår, enn å reparere skadet hår. En av de beste måtene å opprettholde et sunt hår på er en daglig dose med ekstra fuktighet med en leave in balsam for tørt hår. Den ekstra fuktigheten vil hjelpe deg å forhindre krus i håret, knekte hårstrå og slitte tupper, som er forbundet med tørt hår.

Et sunt hår trenger fuktighet, og dersom du allerede har et skadet hår er likevel ikke alt håp ute. De beste leave-in balsamene kan også hjelpe til med å reparere et tørt og skadet hår.

Dessverre er det mange som hopper over dette viktige steget i hårpleie. Høres det kjent ut? I denne artikkelen går jeg gjennom hva en leave-in conditioner faktisk er, hvorfor du burde bruke det, og når du burde bruke det.

Innholdsfortegnelse

Hva er en leave-in conditioner?

En leave-in conditioner er en fuktighetsgivende behandling du har i håret, men ikke skyller ut som en vanlig balsam. Normalt skal du påføre en leave-in conditioner i rent, håndkletørt hår før du styler det. En leave-in conditioner kan komme i både spray- og kremform. Begge typene tilfører en lett fuktighet, og skal beskytte håret uten å tynge det.

Vanlig balsam vs. leave-in balsam

Du bruker helt sikkert en vanlig balsam etter du har vasket håret, så hvorfor ikke bruke en leave-in conditioner? Både balsam du skyller ut og en leave-in conditioner tilfører fuktighet og næring til håret slik at det blir enklere å håndtere, men det er likevel noen forskjeller.

En vanlig balsam, som man skyller ut i dusjen, har ofte en tykkere konsistens enn en leave-in conditioner. Begge typene brukes til å tilføre fuktighet til håret etter at du har vasket det med sjampo, men ettersom du skyller ut en vanlig balsam vil du ikke oppnå like stor effekt.

Leave-in conditioners gir på den andre siden en langtidsvirkende fuktighet og beskyttelse. En leave-in conditioner vil forlenge effekten en normal balsam har.

I tillegg er de beste leave-in conditioners mer multifunksjonelle enn vanlige balsamer. I tillegg til å tilføre fuktighet og glans til håret kan det hjelpe til å beskytte håret fra skade, gjøre håret lettere å gre, forhindre krus/frizz, hjelpe til å bevare hårfarge og generelt gjøre håret enklere å håndtere.

Hvis du bruker produktene sammen vil det bidra til et sunt, hydrert og beskyttet hår. Jeg kommer nå til noen av de største fordelene med å legge til en leave in balsam i hårpleierutinen din!

7 grunner til å bruke en balsamspray

Trenger du litt mer overbevisning? Her er noen grunner til at du burde legge til en balsamspray i rutinen din:

7 grunner til å bruke en balsamspray

1. Ekstra fuktighet

Det er viktig å tilføre nok fuktighet i håret for et sunt hår. En leave in balsam for tørt hår er laget med fuktighetsgivende ingredienser som aloe vera ekstrakt og andre oljer som tilfører rikelig med fuktighet til håret fra utsiden. Og fordi du ikke vasker ut en balsamspray vil du oppleve at håret føles hydrert og sunt lenger enn ved en tradisjonell balsam du vasker ut.

2. Hjelper mot floker

Leave-in conditioners gjør hårstråene glattere, så det blir lettere å bli kvitt floker. Ettersom hårstråene blir glattere etter at du har påført en leave-in conditioner vil du enklere kunne gre gjennom håret uten å dra i det eller at hårstrå knekker (spesielt om du bruker en Wet Hair Detangler Brush).

3. Bekjemper frizz

Brekte hårstrå kan føre til krusete hår. Ettersom en leave-in conditioner gjør det enklere å gre gjennom håret uten å brekke det vil det også hjelpe til å redusere krus i håret over tid.

De beste leave-in conditioners hjelper også til å roe ned krus i håret umiddelbart. Frizz oppstår i håret når håret trekker til seg fuktighet fra luften. Dette sveller opp hårstrået og gjør det vanskeligere å håndtere. Fordi en balsamspray tilfører ekstra fuktighet til håret vil ikke håret trekke til seg like mye luftfuktighet i fuktig vær.

Den ekstra fuktigheten kan også hjelpe til å forhindre statisk elektrisk hår om vinteren!

4. Det får skadet hår til å se og føles bedre

Skadet hår har en helt annet tekstur enn et sunt hår. Når du tar på håret ditt, føles det tørt og sprøtt? Det betyr at det er skadet. En leave-in conditioner tilfører mye etterlengtet fuktighet i et skadet hår, så håret raskt vil se og føles mye glattere ut. 

5. Forbereder håret til styling

En god balsamspray inneholder også ingredienser som beskytter håret mot skade fra stylingverktøy. En balsamspray virker som en beskyttende barriere mellom hårstrået og varmen fra en hårføner eller rettetang. Hvis du ikke bruker en varmebeskyttende leave-in conditioner steker du på en måte håret hver gang du styler det, og ingenting godt kommer ut av et fritert hår!

En balsamspray beskytter ikke bare håret, men gjør det mykere og enklere å håndtere, og igjen enklere å style. Et enkelt håndterbart hår vil også korte ned på stylingtiden, en vinn-vinn i mine øyne!

6. Beskytter håret fra miljøskade

Flere miljøfaktorer kan påvirke håret ditt. Luftforurensning, UV-stråler, hardt vann og tørr vinterluft kan tørke ut og skade hårstråene. En leave-in conditioner rik på antioksidanter hjelper til å bekjempe frie radikaler fra miljøskade og holde det sunt.

7. Opprettholder fargebehandlet hår

Miljøfaktorene jeg nettopp snakket om kan også få den nye hårfargen din til å falme raskere. Det er ikke akkurat billig og få håret profesjonelt farget, så beskytt investeringen din ved å bruke en god leave-in conditioner. Husk å også bruke en fargebevarende shampoo og balsam!

Hvem burde bruke en leave-in conditioner?

Hvem burde bruke en leave-in conditioner?

Alle hårtyper kan ha nytte av en leave-in conditioner. Tørt, frizzy og skadede hårtyper burde absolutt bruke en balsamspray etter hver vask, i tillegg til en dypt fuktighetsgivende behandling, som Split Fix™ Hair Mask, minst en gang i uken.

Hår med krøller og mye tekstur er oftere på den tørrere siden av skalaen, så disse hårtypene kan også ha god nytte av å bruke en leave in balsam regelmessig. Det er også et supert produkt som hjelper til å friske opp krøllene mellom vaskedager! Tips: Bland litt vann og leave-in balsam i en fine mist sprayflaske for å fornye krøllene, bevare fuktigheten og få vakre, hydrerte krøller hver eneste dag.

Selv de med fint og tynt hår kan dra nytte av en balsamspray med varmebeskyttende kvaliteter, da denne hårtypen raskt kan bli tørt og skadet av varme.

De 4 beste leave-in balsam-produktene

Hva er den rette balsamen for deg? Dette er mine favoritt leave-in conditioner produkter.

Beste leave-in spray: Split Fix™ Leave-in Conditioner

Denne balsamsprayen er laget med en god dose planteekstrakter, som økologisk aloe vera, havrekjerneekstrakt, epleekstrakt og kokosvann for å forvandle et tørt, skadet og frizzy hår, til et sunt, næringsrikt, fuktig hår fult av gode antioksidanter.

Som en ekstra fordel beskytter også denne balsamsprayen mot brekte hårstrå så du kan gro håret ekstra langt. Hvis du opplever brekte hårstrå og slitte tupper er denne balsamsprayen for deg!

Best hårolje for skadet hår: Split Fix™ Hair Oil

Hvis du sliter med et veldig tørt og skadet hår kan det faktisk være bedre å bruke en rik hårolje enn en balsamspray så du er sikker på at håret får all næringen det så sårt trenger. Hvis du trenger en ekstra fuktighetsgivende behandling kan du også bruke begge deler sammen!

Split Fix™ Hair Oil er et multifunksjonelt produkt laget med fire økologiske oljer som hjelper til å forebygge slitte tupper, tilføre næring til håret og gjøre det glatt og glansfullt. Dette er et supert produkt for de som foretrekker et glansfullt og glatt utseende på håret.

Beste hydrerende håroljen: Moisture Hero™ Hair Oil

De med frizzy, grovt og krøllete hår trenger ekstra fuktighet til håret. Hvis du er på utkikk etter en ekstra fuktighetsgivende leave-in behandling trenger du ikke å lete lenger! Moisture Hero™ Hair Oil er en 100% naturlig hårolje laget med seks næringsrike oljer, i tillegg til sheasmør ester. Oljen hjelper til å redusere frizz, tilføre fuktighet og gjøre det mykt, samt å lukke fuktigheten inn i håret uten å gi et fett resultat.

Beste UV-beskyttende leave-in spray: Sun Defense Hair Mist

Spesielt under sommermånedene er det viktig å beskytte både hud og hår mot solskade. Sun Defense Hair Mist legger et usynlig slør over hår og hodebunn som beskyttelse mot skade fra solen. Denne utrolige næringsrike leave-in solbeskyttelse sprayen er spesielt bra for de med tørt, skadet, frizzy og krøllete hårtyper da den tilfører ekstra fuktighet, glans og beskyttelse. Det er som en leave-in conditioner og solkrem for håret i ett!

Hvordan bruke en leave-in conditioner

Er du klar for å prøve en leave-in conditioner? Slik burde du legge det til i hårpleierutinen din:

1. Vask håret

Ta deg en dusj og vask håret med en sjampo og balsam for din hårtype. Husk: En leave-in conditioner jobber sammen med balsamen din, så de er viktig å ikke hoppe over den vanlige balsamen når du vasker håret. Når du har skylt ut din vanlige balsam pakker du håret inn i et bambushåndkle som hjelper til å tørke håret raskere og mer skånsomt enn et vanlig bomullshåndkle.

2. Påfør balsamspray

Spray balsamsprayen din gjennom håndkletørket hår fra rot til spiss. Pass spesielt på å spraye godt der håret er mest skadet og tørt. Hvis håret ditt ofte blir fett og oljete skal du ikke spraye produktet ved hårrøttene.

3. Børst gjennom håret

Håret er mer skjørt og sårbart når det er vått, derfor er det viktig å bruke en skånsom børste laget for å gre gjennom vått hår, som Wet Hair Detangler Brush eller bredtannet Bamboo Comb. Begynn i tuppene på håret og jobb deg oppover mot røttene. Vær forsiktig når du grer ut floker av håret.

4. Style håret

Style håret slik du pleier, enten det er med en hårføner eller om du liker å lufttørke det. Hvis du føner håret går det absolutt raskere, men håret setter mer pris på om du lufttørker det. For å optimere fordelene til en leave-in conditioner burde du la håret lufttørke når du har mulighet.

Påfør på tørt hår for ekstra næring

Hvis håret ditt er ekstra tørt kan du også påføre en leave in balsam i tuppene og flette håret i en beskyttende frisyre før du legger deg. På den måten beskytter balsamen håret fra å tørke ut gjennom natten, og du våkner opp med et mykere, hydrert hår på morgenen.

Hint: Du kan bruke en balsamspray så ofte du føler håret trenger litt ekstra fuktighet. Du trenger ikke å vente på neste hårvask! Bare spray håret med litt balsamspray og børst gjennom håret for å fordele produktet jevn.

Hårtest

Produkter skreddersydd for ditt hår

Ta testen

Hva med en deep-conditioning behandling?

For noen er dessverre ikke en gjenoppbyggende balsamspray nok i seg selv for å reversere skade og gi nytt liv til håret. Det er her en deep conditioning hårmaske kommer inn! Men hvilken maske skal du velge?

Skadet, kjemisk behandlet eller livløst hår?

Håret består av flere lag med proteiner kalt keratin. Et skadet hår har mistet noe av proteinene og dette etterlater håret skjørt og skadet. Hvis du har en stor skade på håret burde du vurdere å legge til en deep conditioning proteinbehandling i hårpleierutinen. Protein Repair™ Hair Mask er laget med to typer aktive mikro-proteiner som hjelper til å gjenoppbygge skadet hår slik at det blir mykere, sterkere og enklere å håndtere. Avhengig av hvor skadet håret ditt er bruker du behandlingen en til tre ganger i måneden.

Frizzy, tørt eller grovt hår?

Hvis du har et tørt hår som ofte er frizzy kan selv den beste leave-in conditioneren komme til kort. For å tilføre ekstra fuktighet uten at håret føles fett kan du prøve en pre-sjampo behandling spesielt for tørt og frizzy hår før hårvasken. Moisture Hero™ Pre-Shampoo Balm gjenoppretter effektivt fuktighetsbalansen i håret samtidig som den bekjemper frizz. La produktet virke i minst 10 minutter før du vasker det, og ikke glem å avslutte vasken med en leave in balsam for tørt hår. Denne kan også virke i over natten for ekstra lang virketid.

Tørt hår med slitte tupper som brekker?

Hvis målet ditt er å vokse et langt hår er det viktig å gi ekstra kjærlighet til tuppene dine. I tillegg til en leave-in conditioner burde du bruke en deep conditioner spesielt laget for skadet hår, som Split Fix™ Hair Mask. Denne deep conditioning behandlingen transformerer og reparerer skadede lokker ved å tilføre ekstra næring gjennom økologiske planteekstrakter som aloe vera, acai bær og havre.

Tørre og frizzy krøller som trenger næring?

Et krøllete hår trenger ofte mye mer fuktighet og næring enn en balsam i seg selv kan gi. Jeg anbefaler en ukentlig hårmaske utviklet spesielt for tørt, krøllete hår. Du vil snart se en stor forandring i krøllene dine!

For å oppsummere: Hvis du vil ha et glatt, silkemykt, sunt hår er det viktig å legge til en balsamspray i hårpleierutinen din. Dessverre er det alt for mange som ikke gjør dette! For å beskytte, styrke og hydrere håret, pass på å bruke en leave-in conditioner etter hver hårvask.

Våre kunder sier

Enestående

Relaterte artikler

Se alle artikler
 • Uv spray for håret: Slik beskytter du håret mot solens skadelige stråler

  Uv spray for håret: Slik beskytter du håret mot solens skadelige stråler

 • De 8 beste milde shampoene med lav pH - Alt om hårets og hudens pH

  De 8 beste milde shampoene med lav pH - Alt om hårets og hudens pH

 • 6 Beste fuktighetsgivende balsamer for tørt hår

  Beste balsam for tørt hår: De beste ingrediensene og de du bør unngå helt

 • Hårgelé for krøller: Hvordan få sprettende og definerte krøller

  Hårgele for krøller: Hvordan få sprettende og definerte krøller

 • Hva er co-washing? Slik bruker du co-wash og finn de beste produktene

  Hva er co-washing? Slik bruker du co-wash og finn de beste produktene

Se alle artikler