De beste produkter for krøllete hår: Alt du må viteSe alle artikler

De beste produkter for krøllete hår: Alt du må vite

Det er viktig å ta godt vare på håret om du har krøller, og så lenge du bruker de beste produktene for å få frem krøllene vil du se gode resultater. Det finnes mange krøllete hår produkter på markedet, og du må vite hva du skal se etter for å finne produkter som faktisk gir et sunt hår med en god effekt. Vi har satt sammen noen gode tips rundt hva de beste produktene for krøllene dine er, og hva du burde unngå.

Hvor mange hårprodukter som lover vakre krøller finnes det der ute? Eller produkter for å få krøller som lover å øke volumet i krøllene, som en høykvalitets Curl Activator Cream burde gjøre, men ender opp med å være en stor skuffelse. Dessverre finnes det for mange av disse produktene.

Jeg vet hvor tidkrevende denne prosessen kan være, så jeg er her for å hjelpe deg. I denne artikkelen definerer jeg de forskjellige krølletypene og går gjennom hvilke produkter for å få krøller som er best for ditt hår. Jeg har også noen råd om hvordan du best kan ta vare på de naturlige krøllene dine.

Fortsett å lese om du vil lære mine hårpleietips og hva de beste produkter for krøllete hår er.

Innholdsfortegnelse

Hvordan finne de beste produkter for krøllete hår

Før du begynner å lete etter de beste produkter for krøllete hår må du vite hva håret ditt trenger. Dette vil hjelpe deg å finne riktig produkter for bølgete hår eller eller krøllete hår.

Bli kjent med håret ditt

Alle har en bestemt hårtype, og det finnes mange typer og teksturer mellom bølger og krøller. Mitt hår er for eksempel mellom type 2A og 2B. Hva betyr det? Det betyr at min hårtekstur er fint og bølgete, og jeg har noen seksjoner med S-formede bølger. Siden jeg har bølgete hår bruker jeg spesielle produkter for bølgete hår. Hvis du er usikker på hvilken krølletype du har kan jeg hjelpe deg.

Når du skal finne ut hvilken krølletype du har må du først se på om håret er bølgete, krøllete eller har små «coily» krøller. Type 2 er bølgete, med bøyde hårstrå og S-formede bølger. Type 3 er krøllete, og går fra løse krøller til store korketrekkere. Denne hårtypen trenger ofte mer fuktighet, da det raskere blir tørt. Type 4 er de som har veldig krøllete hår, med små korketrekkere. Denne typen kan ofte se mye kortere ut fordi hårstråene er krøllet opp mye.

Hver hårtype har også en underkategori basert på tekstur, form og diameter på krøllene. Det er vanlig å ha forskjellige krølle-mønstre i håret, så det er ikke rart om du ser du har flere type krøller i håret ditt.

Finn krølle-mønsteret ditt

Her er en liste over bølgete, krøllete og coily hårtyper som kan hjelpe deg å finne de beste hårprodukter for dine krøller:

Type 2A-C: Bølgete hår

Som nevnt over er 2A, 2B og 2C bølgete hårtyper. 2A har minst tekstur og volum, og er nesten helt rett. Type 2B har større S-formede bølger enn 2A, men bølgene begynner ofte lenger ned på håret. 2C type er den tykkeste type bølgete hår, og kan ofte se nesten krøllete ut. Denne typen har mer definerte S-mønstre som begynner ved hårrøttene.

Om du har bølgete hår, eller fall i håret, anbefaler jeg å bruke produkter for bølgete hår som skaper volum, som Sea Mineral Wave Spray eller en hodebunnsbehandling som Scalp Follicle Treatment & Volumizer for å tilføre tekstur og volum ved røttene. Et annet godt råd til de med hårtype 2A til C er å fokusere på lette produkter for bølgete hår i stedet for tunge produkter for mer krøllete hår.

HairLust - Sea Mineral Wave Spray HairLust - Sea Mineral Wave Spray
Spar 20%

Sea Mineral Wave Spray

Saltvannspray for håret, beriket med Aquaxyl™, som skaper volum, tekstur og lett hold.

189 kr

151,20 kr

Les mer
HairLust - Scalp Follicle Treatment & Volumizer HairLust - Scalp Follicle Treatment & Volumizer

Scalp Follicle Treatment & Volumizer

Beroligende kur mot kløende, tørr hodebunn, beriket med RootBioTec™ for hårtap.

299 kr

Les mer

Type 3A-C: Krøllete hår

Her begynner håret å bli krøllete. Type 3A er den hårtypen som har største krøller, og har mer volum og tekstur enn bølgete hår, men er ikke like tett som de andre krølletypene. 3B krøller er korketrekkere som er ca like store som en sprittusj. Type 3C er den tetteste krølletypen, og krøllene er små nok til å snurre seg rundt en blyant.

De beste produkter for å få krøller er de som inneholder mye god fuktighet. For å forbedre utseende på type 3A-C krøller anbefaler jeg hårprodukter for krøller, som Curl Activator Cream som hjelper til å definere krøllene og roe ned krus i håret. Den beste shampoo for krøllete hår er ​​Hair Growth & Repair Shampoo for Curls, fordi den både tilfører fuktighet, beskytter håret og øker hårveksten.

HairLust - Curl Activator Cream HairLust - Curl Activator Cream

Curl Activator Cream

Leave-in krøllekrem som pleier håret, motvirker krus og fremhever krøller.

189 kr

Les mer
HairLust - Hair Growth & Repair Shampoo for Curls HairLust - Hair Growth & Repair Shampoo for Curls

Hair Growth & Repair Shampoo for Curls

Sulfatfri shampoo for krøller, som skånsomt vasker hår og hodebunn.

229 kr

Les mer

Typ 4A-C: Coily hår og korketrekkere

Hårtype 4 er små, coily krøller, også kalt korketrekkere. Når hårtype 4A er vått er krøllene mindre synlige, men når det tørker løftet håret opp i krøllene. 4B er tykkere, har større Z-mønstre og er grovere. Type 4C er den tetteste krølletypen. Håret virker mye kortere når det er tørt. Det som er kult med veldig coily hårtyper er at det er veldig allsidig, og enkle å style i mange forskjellige frisyrer.

Coily hår er ofte tørrere og mer krusete, så det er svært viktig å bruke gode produkter som tilfører nok næring og fuktighet i håret. De beste krøllete hår produkter for denne hårtypen er hårprodukter som inneholder tyngre oljer, slik at krøllene får nok fuktighet og definisjon. Det er viktig med produkter for krøllene som er spesielt laget for å beskytte og ta vare på krøllene dine. Hair Growth & Repair Conditioner for Curly Hair er en super balsam for krøllete hår, og kan brukes både som en balsamvask (co-wash), en leave-in balsam eller en vanlig balsam du vasker ut! I tillegg til en balsam for krøllete hår kan en god, styrkende og fuktighetsgivende behandling, som Curl Recovery & Protection Mask være viktig å legge til i hårpleierutinen din.

HairLust - Hair Growth & Repair Conditioner for Curls HairLust - Hair Growth & Repair Conditioner for Curls

Hair Growth & Repair Conditioner for Curls

3-i-1 balsam for krøllete hår: Bruk det som co-wash, leave-in og vanlig balsam.

229 kr

Les mer
HairLust - Curl Recovery & Protection Mask HairLust - Curl Recovery & Protection Mask

Curl Recovery & Protection Mask

Hårkur for krøller med den perfekte balansen mellom protein og fuktighet.

249 kr

Les mer

Finn ut hvor porøst håret ditt er

Porøsiteten til håret sier noe om hvor godt håret ditt klarer å ta opp produkter og fuktighet. Det bestemmes av formen og størrelsen på skjellaget til håret – det ytterste laget på hårstrået. Skjellaget til håret er normalt genetisk bestemt, men skadelige produkter og overdreven bruk av varmeapparater og feil krøllete hår produkter kan påvirke skjellaget og gjøre håret mer porøst. Du kan ha høy, middels eller lav porøsitet i håret.

Flyte-testen er en rask måte å finne ut av hvor porøst håret ditt er. Ta et hårstrå og legg det i et glass med vann. Hvis håret flyter har du lav porøsitet, men om det synker har du høy porøsitet. Hår som synker sakte, har middels porøsitet. Det er viktig å tenke på at dette kun er en indikasjon på hvor porøst håret er.

En annen måte å se hvor porøst håret ditt er på er å legge merke til hvor raskt det tørker. Jo raskere håret tørker, desto mer porøst er det. Hår som er veldig porøst kan tørke på under to timer, men de som har lav porøsitet i håret kan måtte vente i over 8 timer på et helt tørt hår.

Nå som du vet litt mer om hvor porøst håret er, skal vi snakke om hva dette faktisk har å si for håret ditt:

 • Høy porøsitet - Høy porøsitet betyr at skjellaget har større åpninger i seg, enten på grunn av genetikk eller skade på håret. Håret kan trekke til seg (for) mye fuktighet, men klarer ikke å holde på fuktigheten like lett. En leave-in behandling eller andre krøllete hår produkter som hjelper til å lukke fuktigheten inn i håret er de beste produktene for krøllete hår med høy porøsitet. Det krever mer fuktighet i hår med høy porøsitet, og det er lurt å bruke flere leave-in produkter for å roe ned krus i håret. Dekk krøllene i Hair Growth & Repair Conditioner for Curls og Curl Activator Cream for best resultat. Husk at jo mer skadet håret er, desto mer proteiner trenger håret for å repareres. Hvis du vil ha sunne krøller er det derfor også viktig med en god proteinbehandling om du har svært porøst hår.
 • Middels porøsitet - Middels, eller normal porøsitet betyr et mer jevnt skjellag. Det betyr at håret trekker til seg og holder på fuktigheten godt, og trenger ikke noe særlig ekstra pleie. Hvis du har middels porøsitet er du med andre ord svært heldig!
 • Lav porøsitet - Lav porøsitet er sett på som det sunneste og mest glansfulle håret, og hårstråene har nesten ingen, eller ingen, mellomrom i skjellaget. Det dårlige med dette er at fuktighet og næringsstoffer ikke trekkes inn av håret enkelt. Hvis du har lav porøsitet anbefaler jeg lettvekt produkter med fuktighetsbevarende midler som glyserin som hjelper til å tiltrekke seg fuktighet, og unngå tyngre produkter som vil legge seg rundt håret og gjøre det fett raskere. Etter min mening er Hair Growth & Repair Shampoo for Curls den beste shampoo for krøllete hår med lavere porøsitet.
HairLust - Hair Growth & Repair Shampoo for Curls HairLust - Hair Growth & Repair Shampoo for Curls

Hair Growth & Repair Shampoo for Curls

Sulfatfri shampoo for krøller, som skånsomt vasker hår og hodebunn.

229 kr

Les mer
HairLust - Hair Growth & Repair Conditioner for Curls HairLust - Hair Growth & Repair Conditioner for Curls

Hair Growth & Repair Conditioner for Curls

3-i-1 balsam for krøllete hår: Bruk det som co-wash, leave-in og vanlig balsam.

229 kr

Les mer

Få frem dine naturlige krøller

Det kan hende du trenger å integrere produkter med proteiner og ekstra fuktighet i hårpleierutinen din for å få frem de vakre, naturlige krøllene dine. Hvis håret har mye elastisitet og føles for mykt, eller krøllene faller ut raskt og virker mindre krøllete enn det kunne ha vært kan det hende du trenger produkter med ekstra proteiner for krøllete hår. Hvis håret er sprøtt, stivt og tørt trenger du produkter med ekstra fuktighet. Nøkkelen til et sunne krøller er riktig balanse mellom fuktighet og proteiner.

Produkter med proteiner:

De med høy eller middels porøsitet kan ha nytte av ekstra proteiner i håret:

Produkter uten proteiner:

Hvis håret ditt har lav porøsitet eller føles svært tørt og skjørt er det ekstra fuktighetsgivende produkter for å få krøller du må se etter:

 • Curl Activator Cream - Dette er nok et av de beste produktene for krøllete hår. Kremen etterlater krøllene myke og uten krus, og inneholder masse gode antioksidanter som hjelper til å beskytte og styrke krøllene dine. Les denne artikkelen om krøllekrem og krølleskum om du er usikker på hvilke produkter som er best for krøllene dine.
 • Hair Defence & Hydration Mist - Jeg elsker denne fuktighetsgivende sprayen fordi den er enkel å bruke, og gjør håret skinnende og mykt. Det er en av favoritter når det kommer til produkter for bølgete hår.
 • Anti-Frizz & Hydration Pre-Shampoo Hair Balm - Dette er en fuktighetsgivende behandling som gir et skinnende resultat, og er et godt produkt når krøllene trenger litt ekstra kjærlighet.
HairLust - Anti-Frizz & Hydration Pre-Shampoo Hair Balm HairLust - Anti-Frizz & Hydration Pre-Shampoo Hair Balm

Anti-Frizz & Hydration Pre-Shampoo Hair Balm

Hårkur, beriket med 100% naturlige ingredienser, som gjenoppretter hårets fuktighetsbalanse.

319 kr

Les mer
HairLust - Hair Defence & Hydration Mist HairLust - Hair Defence & Hydration Mist

Hair Defence & Hydration Mist

Ekstra fuktighetsgivende hår-mist som også gir solbeskyttelse.

229 kr

Les mer

4 viktige hårpleietips for krøllete hår

I tillegg til gode produkter for å få krøller er det noen andre viktige ting du burde legge til i hårpleierutinen din:

 • Bruk shampoo uten sulfater - Du burde kun bruke sulfatfri shampoo for krøllete hår, og unngå å vaske håret for ofte da det kan tørke ut håret. Det samme gjelder for produkter med silikon og uttørkende alkohol.
 • Dropp hårbørsten - Hvis du grer håret for mye kan du ende opp med mer krus i håret og brukne hårstrå. Hvis du trenger å gre gjennom håret burde du bruke en bredtannet kam når håret er vått og du har i balsam for krøllete hår. Dette vil hjelpe deg med å enkelt gre ut floker og fordele produktet jevnt over håret, uten å skade hårstråene.
 • Ingen varme - I tillegg til å droppe hårbørsten er det på tide å slutte med varmeapparater. I stedet for en hårføner, prøv heller et mykt turban håndkle i bambus for å tørke håret.
 • Beskytt håret når du sover - For å gi mest mulig definisjon i krøllene og holde håret krusfritt er det viktig å unngå friksjon i håret gjennom natten. Det silkemyke Pure Bamboo Pillowcase drar ikke ut fuktighet av håret når du sover, og beskytter håret under den viktige nattesøvnen.

For flere råd om hårpleie for krøllete hår, les denne artikkelen om Curly Girl metoden.

HairLust - Bamboo Turban Hair Towel, Rosa HairLust - Bamboo Turban Hair Towel, Rosa
Spar opptil 12%

Bamboo Turban Hair Towel, Rosa

Turbanhåndkle for håret av bambus, som skånsomt tørker håret etter hårvask.

119 kr

Les mer
HairLust - Pure Bamboo Pillowcase, Hvit HairLust - Pure Bamboo Pillowcase, Hvit
Spar opptil 10%

Pure Bamboo Pillowcase, Hvit

Putetrekk av bambus, med en silkemyk, glatt overflate som beskytter hår og hud.

249 kr

Les mer

Andre viktige produkter for krøllete hår

Her er noen andre gode krøllete hår produkter du kan legge til i hårpleierutinen din:

 • Hair & Scalp Detox Scrub + Scalp Massage Brush - Pass på å gi hodebunnen din nok oppmerksomhet med en god rens innimellom. En rensende vask er spesielt viktig for personer med krøllete hår ettersom skånsomme shampoer, co-washing og stylingprodukter kan etterlate mye produktrester i håret. Hvis du ønsker sunne og spretne krøller er det viktig at du bruker en sulfatfri skrubb i ny og ne.
HairLust - Hair & Scalp Detox Scrub HairLust - Hair & Scalp Detox Scrub
Selger fort ⚡️

Hair & Scalp Detox Scrub

Forfriskende hodebunnskrubb for tørr, kløende eller fet hodebunn.

249 kr

Les mer
HairLust - Scalp Massage Brush HairLust - Scalp Massage Brush
Selger fort ⚡️

Scalp Massage Brush

Hodebunnsbørste med myke silikontupper for skånsom eksfoliering og stimulering.

139 kr

Les mer
 • Hair Growth Formula Gummies - For å opprettholde et sunt hår fra innsiden kan et godt kosttilskudd for håret hjelpe håret å bli sunt.
 • Sea Mineral Wave Spray - Dette er en silikonfri stylingspray som gir ekstra tekstur og volum til alle hårtyper uten å tørke ut håret. Dette er et godt volumprodukt for bølgete hår for å løfte lokkene på flatere områder.
HairLust - Hair Growth Formula Gummies HairLust - Hair Growth Formula Gummies
Spar opptil 50%

Hair Growth Formula Gummies

Sukkerfrie tyggevitaminer med høyt innhold av biotin, som bidrar til å vedlikeholde normalt hår.

349 kr

Les mer
HairLust - Hair Growth Formula Tablets HairLust - Hair Growth Formula Tablets
Spar opptil 50%

Hair Growth Formula Tablets

Hårtabletter for kvinner, basert på silika fra bambus, aminosyrer, vitaminer og mineraler.

349 kr

Les mer

For de som har rett eller bølgete hår, men ønsker å skape vakre krøller er Heatless Curl Kit et godt verktøy som gir deg spretne krøller over natten, helt uten varme.

Jeg håper du har fått noen hjelpsomme tips på hva de beste produktene for å få frem krøllene dine er i forhold til din hårtype og tekstur. Hvilke produkter for krøllete hår bruker du? Fortell oss i kommentarfeltet nedenfor!

Våre kunder sier

Enestående

Relaterte artikler

Se alle artikler
 • Heatless curls: Hvordan få krøller uten varme steg-for-steg

  Heatless curls: Hvordan få krøller uten varme steg-for-steg

 • Sjampo uten silikon: Her er alt du trenger å vite om silikonfri sjampo og balsam

  Sjampo uten silikon: Her er alt du trenger å vite om silikonfri sjampo og balsam

 • Hva er The Curly Girl Method? Slik kommer du i gang med metoden

  Hva er The Curly Girl Method? Slik kommer du i gang med metoden

 • Krøllekrem eller krølleskum? Her er de 5 beste fordelene

  Krøllekrem eller krølleskum? Her er de 5 beste fordelene

 • Bambushåndkle til håret: Derfor er det en god hår-investering

  Bambushåndkle til håret: Derfor er det en god hår-investering

Se alle artikler