Bambushåndkle til håret: Derfor er det en god hår-investeringSe alle artikler

Bambushåndkle til håret: Derfor er det en god hår-investering

Hvis du spør en hvilken som helst frisør vil de aller fleste være enige – det er ikke den beste ideen å bruke et vanlig håndkle når du tørker håret. Når håret er vått blir det mer sensitivt og har lettere for å brekke enn når det er tørt. Over tid kan bruken av et vanlig bomullshåndkle faktisk gjøre stor skade på håret, og generelt gjøre håret tørrere og mer krusete på en daglig basis.

Hvis du ønsker å tørke håret mer effektiv er det på tide å bytte ut det gamle håndkleet og tenke i nye baner. I dagens blogg skal jeg gå gjennom hvordan et turban håndkle kan utgjøre en stor forskjell på kvaliteten i håret ditt.

Jeg skal lære deg all den grunnleggende informasjonen du trenger om hvorfor et hurtigtørkende håndkle fungerer, til de beste materialene du burde se etter i et turban håndkle (og mer!). Er du klar til å bli en ekspert på håndkletørking og samtidig oppgradere hårpleierutinen din? La oss sette i gang!

Innholdsfortegnelse

Hva er et hurtigtørkende håndkle til håret?

Du vet de litt grove håndklærne i bomull du er vant til å tørke deg med etter en dusj? De kan faktisk bidra til å ødelegge kvaliteten på håret ditt. Vanlige håndklær i bomull hjelper kanskje til å tørke håret etter en dusj, men de gjør faktisk mer skade enn nytte hvis du sliter med et tørt og krusete hår som lett brekker, og bidrar ofte til at skaden oppstår i utgangspunktet. Så la oss få introdusere et hurtigtørkende håndkle! Et hurtigtørkende håndkle for håret er laget spesielt for å absorbere all den ekstra fuktigheten i håret etter en god dusj, og sitter godt festet på hodet så du kan holde på med andre ting når håret tørker.

I motsetning til et vanlig dusjhåndkle vil et hurtigtørkende håndkle effektivt trekke til seg fuktighet uten å dra eller strekke hårstråene dine. På grunn av materialene et hurtigtørkende håndkle for håret er laget av, korter det altså ikke bare ned på tørketiden, men det brekker heller ikke av hårstråene når du tørker håret. Jeg kommer snart til å gå gjennom noen av de vanligste materialene i et turban håndkle, og hvilket materiale som er det sunneste for håret.

Hvorfor bør du investere i et håndkle til håret?

I tillegg til å forenkle hårpleierutinen din, kan du forvente et generelt sunnere hår dersom du investerer i et godt bambushåndkle for håret. Her er noen av de viktigste årsakene til at du burde vurdere å skaffe deg et hurtigtørkende bambushåndkle til håret:

1. Et turban håndkle er mindre skadelig for håret

I motsetning til de vanlige bomullshåndklærne vi bruker til å tørke kroppen vår med er et hurtigtørkende håndkle til håret laget spesielt med tanke på hårets kvalitet og fine hårstrå. Når håret er vått er det spesielt utsatt, og grove bomullshåndklær skaper mye friksjon og river i hårstråene. Hvis du bruker et håndkle til håret i stedet vil håret holde seg mye sunnere.

2. Håret tørker raskere

Takket være materialene i et hurtigtørkende håndkle kommer du faktisk til å oppleve at du kan halvere tørketiden til håret etter du har dusjet. Dette frigjør med andre mye tid du heller kan bruke til å style håret, legge sminken eller kanskje rett og slett sove litt lenger på morgenen? Du kan faktisk tørke håret opptil 10 ganger raskere med riktig materiale i et turban håndkle enn med et vanlig bomullshåndkle!

3. Et hurtigtørkende håndkle til håret er utrolig praktisk

En annen fordel ved et turban håndkle er at det sitter godt på hodet når du holder på med andre ting. Et håndkle for håret har en liten knapp på seg, så du kan sikre håndkleet på hodet og fortsette med andre ting uten å bekymre deg for at håndkleet faller av.

Bamboo Hair Towel Wrap Wrap er av Bamboo Terry, som både er allergivennlig, bærekraftig, vegansk og cruelty free

4. Med et hurtigtørkende håndkle kan du droppe hårføneren helt

Ved hyppig bruk av hårføner kan du oppleve store varmeskader som kan påvirke kvaliteten til håret ditt. Hvis du derimot investerer i et godt håndkle kommer du aldri til å trenge hårføneren til å tørke håret igjen – så effektive er de faktisk!

Hvis du fortsetter å varmestyle håret en gang i blant, så husk å alltid bruke en varmebeskyttende spray.

Hva er de beste materialene i et turban håndkle?

Turban håndklær kan lages på mange måter, og noen materialer er uten tvil bedre enn andre. I søken etter det beste håndkle til håret er det tre materialer du mest sannsynlig kommer til å høre om: bomull, mikrofiber og bambus. Et bambushåndkle til håret vil for eksempel være mye bedre enn et mikrofiberhåndkle til håret, og jeg skal fortelle deg hvorfor. Jeg vet det er mye å sette seg inn i når det kommer til hvilke materialer som er det beste for et håndkle for håret, fra fordeler og svakheter ved bomull og bambus til de negative effektene ved å bruke et mikrofiberhåndkle for håret, så jeg skal prøve å gjøre det enkelt for deg.

Bomullshåndkle til håret

Bomull som materiale er veldig anvendelig. I et håndkle til håret er bomull et svært holdbart materiale som puster godt, og passer til alle hårtyper. Det negative med et håndkle for håret i bomull er at det ofte er laget av grove fibre som drar og skaper friksjon i håret, som vil føre til at håret raskere blir tørt og brekker. Bomull bruker i tillegg mye naturressurser når det produseres. Bomullsproduksjon står for eksempel for 3% av den globale vannforsyningen, i tillegg til 7% av landbrukskjemikalier brukt i jordbruk. Heldigvis finnes det andre mer bærekraftige valg der ute når det kommer til det perfekte turban håndkleet. Før jeg kommer til det beste alternativet skal jeg snakke litt om det verste: mikrofiberhåndkle for håret.

Mikrofiberhåndkle til håret

Selv om et mikrofiberhåndkle til håret suger til seg fuktighet raskt, er mikrofiberhåndkle et av de aller verste stoffene du kan velge når det kommer til et bærekraftig alternativ. Syntetiske mikrofiber bidrar til tonnevis av forurensning over hele verden, og gjør store skader på vannkilder og livet i havet. Si nei til bruken av mikrofiberhåndkle for håret - tenk på planeten vår!

Bambushåndkle til håret

Når det kommer til bærekraftige materialer er bambus absolutt veien å gå, og et bambushåndkle til håret vil få jobben gjort. Bambus er et av de mest bærekraftige alternativene du kan velge. I motsetning til trær blir bambusskudd kuttet uten å skade selve planten, og bambusplanten i seg selv vokser utrolig raskt. Det er en naturlig produktiv plante som ikke trenger gjødsel eller sprøytemidler for å vokse, i motsetning til andre fibre, som krever omfattende sprøytemidler og vanning for å oppnå optimal vekst.

Bambus er i tillegg svært absorberende, luktfritt, og hjelper deg å holde deg tørr! Det er faktisk alt du kan ønske deg i et turban håndkle!

Hva burde du se etter i et hurtigtørkende håndkle til håret

Når du skal finne et godt bambushåndkle til håret er det et par ting du burde være på utkikk etter:

Sørg for at turban håndkleet har et kvalitetsstempel

Et høykvalitets turban håndkle har alltid et kvalitetsstempel for å forsikre deg om den faktiske kvaliteten til håndkleet. Vær på utkikk etter et OEKO-TEX-merket eller et annet uavhengig og pålitelig miljøsertifiseringsmerke.

Velg et håndkle til håret i naturlige materialer (ikke et mikrofiberhåndkle for håret)

Når du skal investere i et nytt håndkle for håret, pass på at du kjøper et som er i naturlig og bærekraftige materialer. Et bambushåndkle til håret er det aller beste, men et håndkle i bomull kan være et godt andrevalg. Jeg anbefaler ikke å kjøpe et mikrofiberhåndkle til håret på grunn av de store negative miljømessige skadene stoffet utgjør.

Hårtest

Produkter skreddersydd for ditt hår

Ta testen

Hvilket håndkle for håret burde du velge?

Hos Hairlust har vi jobbet hardt med å lage et bambushåndkle til håret vi virkelig er stolte av. Hairlust Bamboo Hair Towel Wrap er enkelt å bruke, er godt for håret, har et super mykt stoff, og er i tillegg billig og bærekraftig. Det er en svært merkbar oppgradering fra et vanlig bomullshåndkle, og vil bidra til et sunt og strålende hår. Vårt turban håndkle er utrolig absorberende og tørker håret opptil ti ganger raskere enn et normalt bomullshåndkle. Håndkleet er laget av et miljøvennlig materiale og er antibakterielt og luktresistent!

4 enkle steg: Hvordan bruke et turban håndkle

Det er utrolig enkelt å bruke et bambushåndkle til håret. Følg disse fire enkle stegene, så blir du en ekspert på null komma niks!

Hairlust Bamboo Hair Towel Wrap Wrap

1. Gre ut floker

Det første du må gjøre er å børste ut floker av håret ditt. Her anbefaler jeg å bruke en wet brush for å enkelt gre ut floker i et vått hår uten å skade det. Som et pluss kan du gi deg selv en god hodebunnsmassasje med de myke tuppene på børsten.

2. Sikre turban håndkleet

Neste steg er å bøye hodet fremover, slik at du står bøyd med hodet nedover på samme måte som om du skulle fønet baksiden av håret. Håndkleet er formet som en hette, så i denne posisjonen tar du den største delen av håndkle på baksiden av hodet slik at håret foran hviler i den tynne enden av håndkleet.

3. Snurr turban håndkleet

Etter du har sikret håndkleet, pakker du den tynne enden av håndkleet rundt håret og snurrer det et par ganger. Hvis det begynner å gjøre vondt har du vridd for mye på håndkleet. Husk å være forsiktig med håret ditt!

4. Fest og ferdig

Til slutt avslutter du med å ta løkken på tuppen av håndkleet og feste det rundt knappen som befinner seg på baksiden av nakken din. Og du er ferdig! På tide å slapp av og vente til håret er tørt.

Flere praktiske tips om hårpleie

I tillegg til å ha et godt bambushåndkle er det flere måter du kan forbedre helsen til håret ditt på. Jeg har listet opp noen av mine beste hårpleie tips til et sunt og skinnende hår:

Prøv en behandling før du bruker sjampo

Når du skal ta deg en deilig dusj anbefaler jeg å prøve en fuktighetsgivende behandling i tørt hår før du begynner med din normale hårvask. En hårmaske en gang i uken kan gi nytt liv til tørt og livløst hår og forhindre skade! For det beste resultatet anbefaler jeg å ha i hårmasken i minst 20 minutter før du skyller den ut. Når du har skylt ut masken og vasket håret med en god sjampo er det selvfølgelig utrolig viktig å avslutte med en god balsam til håret!

Bruk en detox skrubb en gang i uken

Hvis du er vant til å bruke mye hårprodukter har du kanskje opplevd gamle produkter som blir liggende å irritere hodebunn. En gang i uken, eller så ofte hodebunnen din trenger litt ekstra pleie, anbefaler jeg å skrubbe bort alt som har bygd seg opp i hodebunnen med en detox hodebunnsskrubb. Å bruke en hodebunnsskrubb hjelper deg å fjerne oppbygde rester fra produkter som hindrer håret fra å skinne, i tillegg til harde mineraler fra vannet og oppbygd olje som kommer naturlig fra hårsekkene dine, slik at håret ser mindre fett ut.

Gi deg selv en hodebunnsmassasje med en myk børste

Som jeg har nevnt tidligere i teksten er en børste spesielt laget til vått hår den beste måten å gre ut floker på etter en dusj. En annen utmerket børste å bruke i dusjen er Scalp Massage Brush! Den kan brukes på både vått og tørt hår, og det gir en flott hodebunnsmassasje i dusjen mens du bruker sjampo!

Bruk et turban håndkle og kvitt deg med hårføneren

En av de største fordelene ved å bruke et hurtigtørkende bambushåndkle til håret er at du vil merke at du ikke trenger en hårføner lenger. Ved å fjerne hårføneren fra hårpleierutinen din kommer du til å merke et mykere, mer skinnende og generelt sunnere hår i lengden. Etter en stund skulle du nok ønske du hadde startet med et bambushåndkle for håret mye tidligere!

Nå som du har all informasjonen du trenger om et bambushåndkle til håret er det på tide å finne det riktige valget for deg og ditt unike hår! Et turban håndkle har så utrolig mange fordeler, fra å redusere skade på håret til å frigi mer tid til deg selv og tiden du bruker på håret ditt, alt i en liten enkel pakke (som i tillegg er bra for miljøet).

Våre kunder sier

Enestående

Relaterte artikler

Se alle artikler
 • Tips til styling av krøllete hår: Slik får du frem naturlige krøller

  Tips til styling av krøllete hår: Slik får du frem naturlige krøller

 • Krøllekrem eller krølleskum? Her er de 5 beste fordelene

  Krøllekrem eller krølleskum? Her er de 5 beste fordelene

 • Hva er The Curly Girl Method? Slik kommer du i gang med metoden

  Hva er The Curly Girl Method? Slik kommer du i gang med metoden

 • Hårgelé for krøller: Hvordan få sprettende og definerte krøller

  Hårgele for krøller: Hvordan få sprettende og definerte krøller

 • Hva er co-washing? Slik bruker du co-wash og finn de beste produktene

  Hva er co-washing? Slik bruker du co-wash og finn de beste produktene

Se alle artikler