Frizzy hår: 9 enkle metoder for å få orden på tørt og krusete hårSe alle artikler

Frizzy hår: 9 enkle metoder for å få orden på tørt og krusete hår

Vi har alle vært borti frizzy og krusete hår fra tid til annen, det er dessverre noe ingen er immune mot. Til og med store stjerner som Kendall Jenner har dårlige dager med krusete hår. Litt frizzy hår er selvfølgelig helt normalt, men dersom vi kan unngå det gjør vi jo selvfølgelig det. Selv om vi prøver produkter mot tørt og krusete hår, så hjelper ikke alltid dette (spesielt på dager med høyere luftfuktighet!). Hvorfor funker det ikke?

En av grunnene til at vi får krusete hår er feil bruk av produkter, og feil produkter i seg selv (vi kommer tilbake til dette). Den største grunnen til at du opplever krusete hår er likevel at den hårrutinenen du har, mest sannsynlig ikke er optimalisert mot frizz kontroll.

Ønsker du å bli kvitt krusete hår en gang for alle? Vi har samlet våre beste tips mot tørt og krusete hår, samt hvilke produkter du burde bruke, i denne artikkelen.

Innholdsfortegnelse

Hva er årsaken til krusete hår?

Dette er den faktiske årsaken til krusete hår: om håret ditt er tørt eller skadet løftes hårkutikula (altså det ytterste beskyttende laget av håret ditt). Når håret løftes på denne måten, blir det raskt tørrere, frizzy og vanskeligere å ha med og gjøre. Det er selvfølgelig veldig kjedelig.

Om du sliter med tørt og krusete hår kan dette være noen av årsakene:

Årsak til frizzy hår Nr. 1: Du har krøllete og/eller fint hår

Dersom du har masse krøller vil du mest sannsynlig oppleve frizzy hår. Krøllete hår blir ofte lett tørt, og dermed kruser det seg raskere.

De som har veldig tynt og fint hår, får også lett frizzy hår. Det tynne håret legger seg ofte ikke pent av seg selv, og kruser seg heller (mot din vilje). Uavhengig om du har krøllete eller fint hår kan du fortsatt oppnå et sunt og vakkert hår uten frizz ved å følge tipsene våre, samt produktene vi anbefaler.

Årsak til frizzy hår nr. 2: Du dusjer i for varmt vann

Jeg skal ikke lyve, en varm dusj er noe av det beste som finnes. Dessverre er ikke denne varme dusjen det beste du kan gjøre for håret ditt. Det varme vannet bidrar faktisk at hårkutikulaen løftes, noe som tørker ut håret og gjør at det trenger mer fuktighet. Dette fører igjen til krusete hår.

Dette betyr ikke at du må dusje i iskaldt vann, men vær oppmerksom på temperaturen du dusjer i, og ikke alltid velg glovarmt.

Årsak til frizzy hår r. 3: Du bruker feil shampoo

Vi trenger mest sannsynlig ikke å fortelle deg dette, men det er faktisk en stor forskjell på såpene du bruker når du dusjer. Flere shampoo inneholder alkoholer og sterke sulfater som tørker ut håret ditt og gjør det ekstra frizzy.

Vær likevel oppmerksom på at det finnes gode og dårlige alkoholer. (kortkjedet og langkjedet alkohol). Kortkjedede og tørkende alkoholer er bl.a. ethanol, SD alcohol 40, denatured alcohol, propanol, propyl alcohol og isopropyl alcohol, som bør unngås da de kan ha en uttørrende effekt på hud og hår. De langkjedede alkoholene, som er fettalkoholer som cetyl, stearyl og cetearyl alcohols, er utvunnet fra planter og er viktige i dine hår- og hudpleierutiner, da de forhindrer uttørking og sprekker i huden/håret og hjelper til med å opprettholde fuktighet.   

Så for å gjøre det enkelt, så kan visse typer av fettalkoholer være en veldig gunstig ingrediens for håret ditt. Men husk å velge de riktige typene. Du kan kontrollere krusete hår ved å bruke en SLS/SLES sulfatfri shampoo som inneholder glyserol. Dette vil fungere som et fuktighetsgivende middel som legger seg i et beskyttende lag rundt håret og vil forhindre frizzy hår.

Tips: Du trenger ikke å sjekke ut ingredienslista på alle shampoo i butikken. Vi har laget en liste med gode produkter du kan benytte deg av lenger nede..

HairLust - Hair Growth & Repair Shampoo HairLust - Hair Growth & Repair Shampoo
Selger fort ⚡️

Hair Growth & Repair Shampoo

Sulfatfri shampoo med proteiner som skaper optimale forhold for sunn hårvekst.

229,00 kr

Les mer
HairLust - Hair Growth & Repair Shampoo for Blondes HairLust - Hair Growth & Repair Shampoo for Blondes

Hair Growth & Repair Shampoo for Blondes

Lillashampoo, som frisker opp blondt eller grått hår ved å fjerne uønskede gulaktige toner.

229,00 kr

Les mer

Årsak til frizzy hår nr. 4: Du vasker håret for ofte

Selv om du bruker masse penger på shampoo for krusete og frizzy hår kan de tørke ut håret ditt om du bruker de for ofte. Om du vasker håret ditt hver dag (eller flere ganger daglig) blir den naturlige fuktigheten i håret ditt blir borte, og det blir da tørt og krusete mye raskere.

For å få kontroll på tørt og krusete hår burde du begrense bruken av shampoo til 3-4 dager i uken. Dersom du trenger å vaske håret oftere burde du kun skylle gjennom håret ditt med vann og kun bruke balsam i stedet for en full vask.

Årsak til frizzy hår nr. 5: Rettetanga jobber på overtid

På samme måte som en varm dusj ødelegger fuktigheten i håret ditt gjør rettetangen din samme skade. Om du bruker varmeapparater i håret ofte, eller ikke benytter varmebeskyttende spray først, kommer dette absolutt til å slite på håret ditt.

Årsak til frizzy hår nr. 6: Du bruker et bomullshåndkle

Har du gode og myke bomullshåndklær? De er kanskje gode å tørke seg med etter en dusj, men de kan også skade håret ditt. Gnir du håndkleet ditt i håret for å tørke det kan det skade det ytterste laget av håret, noe som vil ødelegge håret ditt.

HairLust - Bamboo Turban Hair Towel, Hvit HairLust - Bamboo Turban Hair Towel, Hvit
Spar opptil 12%

Bamboo Turban Hair Towel, Hvit

Turbanhåndkle for håret av bambus, som skånsomt tørker håret etter hårvask.

119,00 kr

Les mer
HairLust - Bamboo Turban Hair Towel, Rosa HairLust - Bamboo Turban Hair Towel, Rosa
Spar opptil 12%

Bamboo Turban Hair Towel, Rosa

Turbanhåndkle for håret av bambus, som skånsomt tørker håret etter hårvask.

119,00 kr

Les mer

Årsak til frizzy hår nr. 7: Du bruker hårbørsten din for mye

Å børste håret ditt er selvfølgelig viktig, og noe alle gjør. Det får ikke bare bort floker, men kan også hjelpe med å fordele hårets naturlige olje fra hodebunnen. Dersom du børster håret for mye kan det derimot ha en negativ effekt på håret, og du kan ende opp med tørt og krusete hår.

Vi anbefaler at du kun børster håret ditt to ganger om dagen for å hjelpe mot krusete hår, og ikke være for tøff med børsten. Du burde også være forsiktig med å børste gjennom vått hår. Når håret er vått knekker det lettere enn når det er tørt, noe som kan være veldig skadelig på håret. Dersom du ønsker å børste håret når det er vått burde du bruke en wet brush som er spesielt laget for vått hår (eller børste veldig forsiktig).

HairLust - Detangle Wet Brush, Fersken HairLust - Detangle Wet Brush, Fersken

Detangle Wet Brush, Fersken

Hårbørste, spesielt utviklet for bruk i flokete, vått hår, som reduserer risikoen for knekt hår.

89,00 kr

Les mer
HairLust - Detangle Wet Brush, Rosa HairLust - Detangle Wet Brush, Rosa

Detangle Wet Brush, Rosa

Hårbørste, spesielt utviklet for bruk i flokete, vått hår, som reduserer risikoen for knekt hår.

89,00 kr

Les mer

9 tips for frizz-kontroll

Alle opplever frizzy og krusete hår innimellom, og de fleste ønsker seg nok et hår som heller er glatt og glansfullt. Kanskje du har tørt og krusete hår på grunn av skade på det, og du ønsker egentlig et hår som generelt er sunnere. Uansett hva du ønsker med håret ditt, er disse tipsene veien din til et sunnere hår.

1. Få deg en ordentlig hårklipp

Få deg en ordentlig hårklipp

Det første du må gjøre er å bli kvitt slitte tupper. Slitte tupper kryper seg opp i håret ditt, og gjør at du får enda tørrere og mer krusete hår. Dersom du klipper håret ditt ofte nok slipper du slitte tupper, og håret ditt blir mye sunnere.

Tips: Dersom du lever i et veldig fuktig klima burde du ikke klippe opp håret ditt, men holde endene rette. Dette hjelper med å tynge ned håret, noe som gir deg mer kontroll over krusete hår.

2. Bruk en shampoo for krusete hår

Bruk en shampoo for krusete hår

Som nevnt tidligere, ikke bruk for varmt vann når du dusjer. Du burde også bruke en shampoo som inneholder glyserin som gir fukt til håret. Et godt eksempel på shampoo for krusete hår er Hairlust Hair Grow & Repair Shampoo.

HairLust - Hair Growth & Repair Shampoo HairLust - Hair Growth & Repair Shampoo
Selger fort ⚡️

Hair Growth & Repair Shampoo

Sulfatfri shampoo med proteiner som skaper optimale forhold for sunn hårvekst.

229,00 kr

Les mer
HairLust - Hair Growth & Repair Conditioner HairLust - Hair Growth & Repair Conditioner

Hair Growth & Repair Conditioner

Silikonfri balsam med proteiner som skaper optimale forhold for sunn hårvekst.

229,00 kr

Les mer

3. Balsam er din beste venn

Balsam er din beste venn

Vi får ikke sagt det nok: Glem ALDRI balsam når du vasker håret. Selv de beste shampooene kan gjøre at håret ditt tørker ut, og balsam vil balansere dette. Balsam er laget for å øke fuktigheten i håret ditt, og det er viktig at man bruker både shampoo og balsam sammen. Det gjør ikke bare håret ditt sunnere, men hjelper også mot tørt og krusete hår.

En hvilken som helst balsam er bedre enn ingen balsam, men dersom du sliter med veldig tørt og krusete hår er balsam spesielt viktig. Min anbefaling er Hairlust Hair Growth & Repair Conditioner som er laget med Gluadin® Kera-P LM. Dette er et vegetabilsk protein som gjenoppbygger og styrker hårstråene dine.

4. Bruk en hårmaske for krusete hår

Bruk en hårmaske for krusete hår

I tillegg til shampoo og balsam burde du legge til en hårmaske i rutinen din for å motvirke krusete hår. Vi anbefaler Hair Growth & Protection Mask én gang i uken i nyvasket hår. La masken virke i 5-10 minutter, og skyll deretter håret ditt. Masken er laget med fuktighetsgivende ingredienser som aloe vera, açai, og havregryn.

HairLust - Hair Growth & Protection Mask HairLust - Hair Growth & Protection Mask
Spar 50%

Hair Growth & Protection Mask

Hårkur for tørt og skadet hår som reparerer og forhindrer splittede tupper.

249,00 kr

124,00 kr

Les mer
HairLust - Protein Reconstructor Mask HairLust - Protein Reconstructor Mask
Spar 50%

Protein Reconstructor Mask

Proteinkur for håret, som gjenoppbygger viktige proteiner og forbedrer elastisiteten.

299,00 kr

149,00 kr

Les mer

5. Tørk håret ditt smartere

Tørk håret ditt smartere

Vi har vel allerede konkludert med at det er en dårlig idé å tørke håret med et bomullshåndkle. Og vi har heldigvis en løsning; Bamboo Hair Turban Towel! Bambusfibre er mye bedre for håret enn bomull, og trekker til seg mer fuktighet. Dette fører til at håret ditt tørker raskere, og håret blir ikke like tørt og krusete. Bambus er også et mer miljøvennlig materiale.

HairLust - Bamboo Turban Hair Towel, Blå HairLust - Bamboo Turban Hair Towel, Blå
Spar opptil 12%

Bamboo Turban Hair Towel, Blå

Turbanhåndkle for håret av bambus, som skånsomt tørker håret etter hårvask.

119,00 kr

Les mer
HairLust - Bamboo Turban Hair Towel, Rosa HairLust - Bamboo Turban Hair Towel, Rosa
Spar opptil 12%

Bamboo Turban Hair Towel, Rosa

Turbanhåndkle for håret av bambus, som skånsomt tørker håret etter hårvask.

119,00 kr

Les mer

6. Oppdater sengetøyet ditt

Oppdater sengetøyet ditt

Akkurat som at et bomullshåndkle tørker ut håret ditt gjør også putetrekk i bomull dette. Dersom du noen gang har våknet opp med «bed head», altså et skikkelig bustehue, vet du hva vi snakker om.

Det finnes heldigvis en enkel løsning på dette. Bytt ut det vanlige putetrekket ditt med Pure Bamboo Pillowcase. Dette er en veldig enkel metode mot tørt og krusete hår. Det hjelper håret ditt med å holde seg sunt når du sover, og det er i tillegg godt for huden din. Du kommer til å våkne opp med en mer fuktighet i både hud og hår!

HairLust - Pure Bamboo Pillowcase, Blå HairLust - Pure Bamboo Pillowcase, Blå
Spar opptil 10%

Pure Bamboo Pillowcase, Blå

Putetrekk av bambus, med en silkemyk, glatt overflate som beskytter hår og hud.

249,00 kr

Les mer
HairLust - Pure Bamboo Pillowcase, Rosa HairLust - Pure Bamboo Pillowcase, Rosa
Spar opptil 30%

Pure Bamboo Pillowcase, Rosa

Putetrekk av bambus, med en silkemyk, glatt overflate som beskytter hår og hud.

249,00 kr

199,20 kr

Les mer

7. Bruk en leave-in balsam

Bruk en leave-in balsam

Du vet allerede at stylingverktøy med varme er skadelig for håret ditt, og du får raskt tørt og krusete hår ved høy bruk. Vi sier ikke at du må la håret ditt være som det er, og at det ikke er noe du kan gjøre med det, men det er alltid godt for håret med noen ‘pausedager’.

Når du styler håret ditt burde du alltid benytte en leave-in balsam eller en hårolje med varmebeskyttende egenskaper for tørt og krusete hår, som f.eks. Hair Strengthening & Protection Oil. Den inneholder mange gode fuktighetsgivende oljer som beskytter mot varmen du utsetter håret ditt for. Ha et par dråper i håret ditt for beskyttelse mot tørt og krusete hår før du føner eller retter/krøller håret ditt.

HairLust - Hair Strengthening & Protection Oil HairLust - Hair Strengthening & Protection Oil

Hair Strengthening & Protection Oil

Multifunksjonell hårolje som jevner ut krusete hår for en skinnende og myk finish.

189,00 kr

Les mer

8. Sov på det

Sov på det

Om du virkelig sliter med krusete og frizzy hår trenger du en effektiv løsning. Her kommer vår Anti-Frizz & Hydration Pre-Shampoo Hair Balm inn. Dette er en ekstremt fuktighetsgivende behandling med en unik balsamaktig olje som smelter inn i tørt og krusete hår. Ingredienser som sheasmør, økologisk olivenekstrakt, jojobaolje og solsikkefrøolje tilfører håret fuktighet og næring som gjør det sterkere, mykere og glattere.

Til de fleste med tørt og krusete hår anbefaler vi å bruke Anti-Frizz & Hydration Pre-Shampoo Hair Balm før du legger deg, mens du sover på vårt Bamboo Towel Pillowcase. Du kommer til å våkne opp med et glansfullt og frizz-fritt hår.

HairLust - Anti-Frizz & Hydration Pre-Shampoo Hair Balm HairLust - Anti-Frizz & Hydration Pre-Shampoo Hair Balm

Anti-Frizz & Hydration Pre-Shampoo Hair Balm

Hårkur, beriket med 100% naturlige ingredienser, som gjenoppretter hårets fuktighetsbalanse.

319,00 kr

Les mer
HairLust - Bamboo Towel Pillowcase HairLust - Bamboo Towel Pillowcase
Få på lager ⏱
Spar opptil 10%

Bamboo Towel Pillowcase

Håndkleputetrekk av bambus, som skånsomt tørker håret over natten.

249,00 kr

Les mer

9. Hårolje for frizz kontroll

Hårolje for frizz kontroll

Det er lite som er så irriterende som når håret begynner å kruse seg bare timer etter du har stylet det. Vi kjenner alle til det, og det er grunnen til at vi har skapt Hair Strengthening and Protection Oil. Dette produktet er laget med naturlige oljer som skal holde håret ditt frizz-fritt som kokosolje, argan olje, aprikoskjerneolje og solsikkeolje.

Dette er en olje du kan bruke etter du har stylet håret ditt. Varm et par dråper mellom hendene dine og ha det i håret på steder som er tørre og krusete. Bruk heller for lite enn for mye, og bygg det heller opp. Børst gjennom håret ditt for å jevne ut oljen.

Om du er skeptisk til håroljer fordi du har tynt og fint hår trenger du ikke bekymre deg. Dette er en lettvektsolje som ikke kommer til å tynge ned håret ditt og gjøre det flatt og fettete!

Hva er de beste produktene mot frizzy hår?

Dette er mye informasjon, så la meg oppsummere for deg her. Dette er de beste produktene for tørt og krusete hår, og mot forebygging av krusete hår (og hvordan de skal brukes):

Hair Growth & Repair Shampoo & Conditioner

Prøv å unngå og vaske håret ditt mer enn 3-4 ganger ukentlig. Når du vasker det burde du benytte Hair Growth & Repair Shampoo, som er laget med glyserin og fuktighetsgivende ingredienser for forebygging av frizz. Benytt deretter Hair Growth & Repair Conditioner, som tilfører håret ekstra fuktighet. Dersom du føler du trenger å vaske håret oftere, skyll det heller bare med vann, og benytt kun balsam.

Hair Growth & Protection Mask

Én gang i uken anbefaler jeg å bruke Hair Growth & Protection Mask i rent og fuktig hår. Etter du har brukt shampoo har du masken i håret i 5-10 minutter og skyller deretter godt. Bruk Hair Growth & Repair Conditioner etter masken, og skyll ut alt av håret før du tørker og styler det.

Hair Strengthening & Protection Oil

Før du tørker håret ditt har du litt olje i håret for ekstra fuktighet og varmebeskyttelse, eller som en frizzkontroll om du lufttørker håret. Om du ønsker å forhindre at håret kruser seg etter du har stylet det varmer du et par dråper av oljen mellom hendene og påfører de over tørt og krusete hår.

Anti-Frizz & Hydration Hair Balm

For den optimale behandlingen mot tørt og krusete hår burde du benytte Anti-Frizz & Hydration Pre-Shampoo Hair Balm før du legger deg på kvelden. På morgenen skyller du ut produktet, og vasker håret med Hair Growth & Repair Shampoo og Conditioner.

Nå som vi har delt alle hemmelighetene våre om hvordan du kan motvirke og bekjempe tørt og krusete hår, er det opp til deg å ta tilbake kontrollen over håret ditt!

Har Hairlust hjulpet deg med å kontrollere det krusete håret ditt? Vi vil gjerne se resultatene dine! Tagg oss i dine før- og etterbilde på Instagram hos @hairlust.

Våre kunder sier

Enestående

Relaterte artikler

Se alle artikler
 • Uv spray for håret: Slik beskytter du håret mot solens skadelige stråler

  Uv spray for håret: Slik beskytter du håret mot solens skadelige stråler

 • Årsaker til ødelagt hår og hår som knekker - Hvordan reparere det

  Årsaker til ødelagt hår og hår som knekker - Hvordan reparere det

 • Kan man få hårtap av stress? Årsak & behandling av hårtap etter stress

  Kan man få hårtap av stress? Årsak & behandling av hårtap etter stress

 • Kosttilskudd for håret: De 14 beste vitaminene og hvordan de fungerer

  Kosttilskudd for håret: De 14 beste vitaminene og hvordan de fungerer

 • Kjemisk skadet hår: 10 enkle tips mot ødelagt hår etter bleking!

  Kjemisk skadet hår: 10 enkle tips mot ødelagt hår etter bleking!

Se alle artikler