Frizzy hår: 9 enkle metoder for å få orden på tørt og krusete hårSe alle artikler

Frizzy hår: 9 enkle metoder for å få orden på tørt og krusete hår

Vi har alle vært borti frizzy og krusete hår fra tid til annen, det er dessverre noe ingen er immune mot. Til og med store stjerner som Kendall Jenner har dårlige dager med krusete hår. Litt frizzy hår er selvfølgelig helt normalt, men dersom vi kan unngå det gjør vi jo selvfølgelig det. Selv om vi prøver produkter mot tørt og krusete hår, så hjelper ikke alltid dette (spesielt på dager med høyere luftfuktighet!). Hvorfor funker det ikke?

En av grunnene til at vi får krusete hår er feil bruk av produkter, og feil produkter i seg selv (jeg kommer tilbake til dette). Den største grunnen til at du opplever krusete hår er likevel at den hårrutinenen du har, mest sannsynlig ikke er optimalisert mot frizz kontroll.

Ønsker du å bli kvitt krusete hår en gang for alle? Jeg har samlet mine beste tips mot tørt og krusete hår, samt hvilke produkter du burde bruke, i denne artikkelen.

Innholdsfortegnelse

Hva er årsaken til krusete hår?

Dette er den faktiske årsaken til krusete hår: om håret ditt er tørt eller skadet løftes hårkutikula (altså det ytterste beskyttende laget av håret ditt). Når håret løftes på denne måten, blir det raskt tørrere, frizzy og vanskeligere å ha med og gjøre. Det er selvfølgelig veldig kjedelig.

Om du sliter med tørt og krusete hår kan dette være noen av årsakene:

Årsak til frizzy hår Nr. 1: Du har krøllete og/eller fint hår

Dersom du har masse krøller vil du mest sannsynlig oppleve frizzy hår. Krøllete hår blir ofte lett tørt, og dermed kruser det seg raskere. Derfor er det viktig å finne de riktige produkter for å få krøller.

De som har veldig tynt og fint hår, får også lett frizzy hår. Det tynne håret legger seg ofte ikke pent av seg selv, og kruser seg heller (mot din vilje). Uavhengig om du har krøllete eller fint hår kan du fortsatt oppnå et sunt og vakkert hår uten frizz ved å følge tipsene mine, samt produktene jeg anbefaler.

Årsak til frizzy hår nr. 2: Du dusjer i for varmt vann

Jeg skal ikke lyve, en varm dusj er noe av det beste som finnes. Dessverre er ikke denne varme dusjen det beste du kan gjøre for håret ditt. Det varme vannet bidrar faktisk at hårkutikulaen løftes, noe som tørker ut håret og gjør at det trenger mer fuktighet. Dette fører igjen til krusete hår.

Dette betyr ikke at du må dusje i iskaldt vann, men vær oppmerksom på temperaturen du dusjer i, og ikke alltid velg glovarmt.

Årsak til frizzy hår nr. 3: Du bruker feil shampoo

Jeg trenger mest sannsynlig ikke å fortelle deg dette, men det er faktisk en stor forskjell på shampoene du bruker når du dusjer. Flere shampoo inneholder alkoholer og sterke sulfater som tørker ut håret ditt og gjør det ekstra frizzy.

Du kan kontrollere krusete hår ved å bruke en sulfatfri shampoo som inneholder glyserin. Dette vil fungere som et fuktighetsgivende middel som legger seg i et beskyttende lag rundt håret og vil forhindre frizzy hår.

Tips: Du trenger ikke å sjekke ut ingredienslista på alle shampoo i butikken. Jeg har laget en liste med gode produkter du kan benytte deg av lenger nede.

Årsak til frizzy hår nr. 4: Du vasker håret for ofte

Selv om du bruker masse penger på shampoo for krusete og frizzy hår kan de tørke ut håret ditt om du bruker de for ofte. Om du vasker håret ditt hver dag (eller flere ganger daglig) blir den naturlige fuktigheten i håret ditt blir borte, og det blir da tørt og krusete mye raskere.

For å få kontroll på tørt og krusete hår burde du begrense bruken av shampoo til 3-4 dager i uken. Dersom du trenger å vaske håret oftere burde du kun skylle gjennom håret ditt med vann og kun bruke balsamvask i stedet for en full vask.

En annen god måte å hoppe over en dag eller to før du vasker håret er å bruke en god tørrsjampo. Men pass på at du velger en naturlig tørrsjampo som er bra for helsen til håret, hodebunnen og miljøet. Min favoritt er Refresh Powder™ Dry Shampoo, som er en aerosolfri pulverspray basert på 99 % naturlige ingredienser, og inneholder f.eks. kaolin, økologisk aloe vera og havreekstrakt.

Årsak til frizzy hår nr. 5: Rettetanga jobber på overtid

På samme måte som en varm dusj ødelegger fuktigheten i håret ditt gjør rettetangen din samme skade. Om du bruker varmeapparater i håret ofte, eller ikke benytter varmebeskyttende spray først, kommer dette absolutt til å slite på håret ditt. Jeg vil anbefale å bruke Thermal Shield™ Heat Protectant.

Årsak til frizzy hår nr. 6: Du bruker et bomullshåndkle

Har du gode og myke bomullshåndklær? De er kanskje gode å tørke seg med etter en dusj, men de kan også skade håret ditt. Gnir du håndkleet ditt i håret for å tørke det kan det skade det ytterste laget av håret, noe som vil ødelegge håret ditt.

Årsak til frizzy hår nr. 7: Du bruker hårbørsten din for mye

Å børste håret ditt er selvfølgelig viktig, og noe alle gjør. Det får ikke bare bort floker, men kan også hjelpe med å fordele hårets naturlige olje fra hodebunnen. Dersom du børster håret for mye kan det derimot ha en negativ effekt på håret, og du kan ende opp med tørt og krusete hår. 

Jeg anbefaler at du kun børster håret ditt to ganger om dagen for å hjelpe mot krusete hår, og ikke være for tøff med børsten. Du burde også være forsiktig med å børste gjennom vått hår. Når håret er vått knekker det lettere enn når det er tørt, noe som kan være veldig skadelig på håret. Dersom du ønsker å børste håret når det er vått burde du bruke en wet brush eller en bredtannet kam som er spesielt laget for vått hår (eller børste veldig forsiktig). Det er også viktig å sørge for at hårbørste du bruker er ren, så husk å vaske hårbørsten

Hårtest

Produkter skreddersydd for ditt hår

Ta testen

9 tips for frizz-kontroll

Alle opplever frizzy og krusete hår innimellom, og de fleste ønsker seg nok et hår som heller er glatt og glansfullt. Kanskje du har tørt og krusete hår på grunn av skade på det, og du ønsker egentlig et hår som generelt er sunnere. Uansett hva du ønsker med håret ditt, er disse tipsene veien din til et sunnere hår.

1. Få deg en ordentlig hårklipp

Få deg en ordentlig hårklipp

Det første du må gjøre er å bli kvitt slitte tupper. Slitte tupper kryper seg opp i håret ditt, og gjør at du får enda tørrere og mer krusete hår. Dersom du klipper håret ditt ofte nok slipper du slitte tupper, og håret ditt blir mye sunnere.

Tips: Dersom du lever i et veldig fuktig klima burde du ikke klippe opp håret ditt, men holde endene rette. Dette hjelper med å tynge ned håret, noe som gir deg mer kontroll over krusete hår.

2. Bruk en shampoo for krusete hår

Som nevnt tidligere, ikke bruk for varmt vann når du dusjer. Velg en shampoo formulert med fuktighetsgivende glyserin og Aquaxyl™ for frizzkontroll, som Moisture Hero™ Shampoo. Den etterlater håret skinnende, glatt og frizzfritt uten at det føles tynget eller tungt.

3. Balsam er din beste venn

Jeg får ikke sagt det nok: Glem ALDRI balsam når du vasker håret. Selv de beste shampooene kan gjøre at håret ditt tørker ut, og balsam vil balansere dette. Balsam er laget for å øke fuktigheten i håret ditt, og det er viktig at man bruker både shampoo og balsam sammen. Det gjør ikke bare håret ditt sunnere, men hjelper også mot tørt og krusete hår.

En hvilken som helst balsam er bedre enn ingen balsam, men dersom du sliter med veldig tørt og krusete hår er balsam spesielt viktig. Jeg anbefaler Moisture Hero™ Conditioner, som er formulert med naturlige planteprodukter fra økologisk aloe vera, kakaosmør, jojoba og granateple for å gi næring til håret fra utsiden og inn med lett fuktighet.

4. Bruk en hårmaske for krusete hår

I tillegg til shampoo og balsam burde du legge til en hårmaske i rutinen din for å motvirke krusete hår. Jeg anbefaler å påføre Moisture Hero™ Hair Mask i fuktig, nyvasket hår. La produktet virke i 5 til 10 minutter før det skylles ut. Denne dypt fuktighetsgivende behandlingen er formulert med ultra-nærende ingredienser som aloe vera, kakaofrøsmør og jojobaolje som tilfører fuktighet til tørt, krusete hår.

5. Tørk håret ditt smartere

Tørk håret ditt smartere

Jeg har vel allerede konkludert med at det er en dårlig idé å tørke håret med et bomullshåndkle. Og vi har heldigvis en løsning; Bamboo Hair Towel Wrap! Bambusfibre er mye bedre for håret enn bomull, og trekker til seg mer fuktighet. Dette fører til at håret ditt tørker raskere, og håret blir ikke like tørt og krusete. Bambus er også et mer miljøvennlig materiale.

6. Oppdater sengetøyet ditt

Oppdater sengetøyet ditt

Akkurat som at et bomullshåndkle tørker ut håret ditt gjør også sengetøy i bomull det samme. Dersom du noen gang har våknet opp med «bed head», altså et skikkelig bustehue, vet du hva jeg snakker om. Derfor anbefaler jeg bambus sengetøy for frizzy hår.

Det finnes heldigvis en enkel løsning på dette. Bytt ut det vanlige putetrekket ditt med Silky Bamboo Pillowcase. Dette er en veldig enkel metode mot tørt og krusete hår. Det hjelper håret ditt med å holde seg sunt når du sover, og det er i tillegg godt for huden din. Du kommer til å våkne opp med en mer fuktighet i både hud og hår!

Legg til et matchende Silky Bamboo Duvet Cover og jeg garanterer den mest fantastiske skjønnhetssøvnen.

7. Bruk en leave-in balsam

Bruk en leave-in balsam

For å holde håret fritt for krus hele dagen, bruk en leave-in balsam med kruskontrollegenskaper som Split Fix™ Leave-in Conditioner. Fylt med nærende planteekstrakter, gjennomsyrer denne leave-in-behandlingen hårstråene med fuktighet for å forhindre flisete tupper, krus og floker. Finn den beste leave-in conditioner for din hårtype.

8. Sov på det

Sov på det

Om du virkelig sliter med krusete og frizzy hår trenger du en effektiv løsning. Her kommer vår Moisture Hero™ Pre-Shampoo Balm inn. Dette er en ekstremt fuktighetsgivende behandling med en unik balm-aktig olje som smelter inn i tørt og krusete hår. Ingredienser som sheasmør, økologisk olivenekstrakt, jojobaolje og solsikkefrøolje tilfører håret fuktighet og næring som gjør det sterkere, mykere og glattere.

Til de fleste med tørt og krusete hår anbefaler jeg å bruke Moisture Hero™ Pre-Shampoo Balm før du legger deg, mens du sover på vårt Bamboo Towel Pillowcase. Du kommer til å våkne opp med et glansfullt og frizz-fritt hår.

9. Hårolje for frizz kontroll

Hårolje for frizz kontroll

Det er lite som er så irriterende som når håret begynner å kruse seg bare timer etter du har stylet det. Vi kjenner alle til det, og det er grunnen til at vi har skapt Moisture Hero™ Hair Oil. Denne 100% naturlige, silikonfrie håroljen inneholder seks næringsrike oljer som trenger inn og hydrerer hårstråene dine med lett fuktighet.

Dette er en olje du kan bruke etter du har stylet håret ditt. Varm et par dråper mellom hendene dine og ha det i håret på steder som er tørre og krusete. Bruk heller for lite enn for mye, og bygg det heller opp. Børst gjennom håret ditt for å jevne ut oljen.

Om du er skeptisk til håroljer fordi du har tynt og fint hår trenger du ikke bekymre deg. Dette er en lettvektsolje som ikke kommer til å tynge ned håret ditt og gjøre det flatt og fettete! 

De beste produktene mot frizzy hår

Dette er mye informasjon, så la meg oppsummere for deg her. Dette er de beste produktene for tørt og krusete hår, og mot forebygging av krusete hår (og hvordan de skal brukes):

Moisture Hero™ Duo

Prøv å unngå og vaske håret ditt mer enn 3-4 ganger ukentlig. Når du vasker det burde du benytte Moisture Hero™ Shampoo, som er formulert med glyserin og andre fuktighetsgivende ingredienser for frizzkontroll. Følg med Moisture Hero™ Conditioner, som tilfører håret naturlig fuktighet. Mellom vaskene, påfør Split Fix™ Leave-in Conditioner for ekstra fuktighet.

Moisture Hero™ Hair Mask

Én gang i uken anbefaler jeg å bruke Moisture Hero™ Hair Mask i rent, fuktig hår. La virke i 5 til 10 minutter, og skyll deretter grundig. Følg med Moisture Hero™ Conditioner og en ny skylling før styling.

Moisture Hero™ Hair Oil

Før du tørker håret ditt har du litt olje i håret for ekstra fuktighet og varmebeskyttelse, eller som en frizzkontroll om du lufttørker håret. Om du ønsker å forhindre at håret kruser seg etter du har stylet det varmer du et par dråper av oljen mellom hendene og påfører de over tørt og krusete hår.

Moisture Hero™ Pre-Shampoo Balm

For den optimale behandlingen mot tørt og krusete hår burde du benytte Moisture Hero™ Pre-Shampoo Balm før du legger deg på kvelden. På morgenen skyller du ut produktet, og vasker håret med Split Fix™ Shampoo og Conditioner.

Nå som jeg har delt alle hemmelighetene mine om hvordan du kan motvirke og bekjempe tørt og krusete hår, er det opp til deg å ta tilbake kontrollen over håret ditt!

Har Hairlust hjulpet deg med å kontrollere det krusete håret ditt? Vi vil gjerne se resultatene dine! Tagg oss i dine før- og etterbilde på Instagram hos @hairlust.

Våre kunder sier

Enestående

Relaterte artikler

Se alle artikler
 • Uv spray for håret: Slik beskytter du håret mot solens skadelige stråler

  Uv spray for håret: Slik beskytter du håret mot solens skadelige stråler

 • De 8 beste milde shampoene med lav pH - Alt om hårets og hudens pH

  De 8 beste milde shampoene med lav pH - Alt om hårets og hudens pH

 • 6 Beste fuktighetsgivende balsamer for tørt hår

  Beste balsam for tørt hår: De beste ingrediensene og de du bør unngå helt

 • Hårgelé for krøller: Hvordan få sprettende og definerte krøller

  Hårgele for krøller: Hvordan få sprettende og definerte krøller

 • Hva er co-washing? Slik bruker du co-wash og finn de beste produktene

  Hva er co-washing? Slik bruker du co-wash og finn de beste produktene

Se alle artikler