Har du et fint hår? 5 gode råd for å ta vare på tynt og fint hårSe alle artikler

Har du et fint hår? 5 gode råd for å ta vare på tynt og fint hår

Fint hår har en tendens til å kunne se flatt og livløst ut, noe som ikke er gøy for noen. Selv om du ble født med et tynt og fint hår betyr derimot ikke dette at du trenger å leve med et flatt og livløst hår for alltid! Produktene du bruker i den daglige rutinen din kan være med på å påvirke håret ditt, og i denne artikkelen har jeg samlet noen tips og råd på hva du burde gjøre, og hva du burde holde deg unna.

Hvis du har et fint hår betyr dette at du har smale tynne hårstrå, men du har også mest sannsynlig mye hår på hodet. Du trenger altså å finne ut av hvilke teknikker og produkter som vil gi håret ditt best mulig liv og fylde. Enten du har et fint og tynt hår eller et kort og fint hår finnes det noe som kan hjelpe deg.

Innholdsfortegnelse

Hva er fint hår?

Et fint hår er en type hårtekstur hos personer som har en liten omkrets på hårstråene sine. Dersom du har et fint hår, er du nok allerede ganske klar over dette selv. De som har et fint hår eller tynt får oftere floker i håret sitt, og det ser raskere fett ut. Ettersom hårstråene er veldig tynne, opplever man kanskje oftere også splitte tupper og knekking av hårstråene.

Det er en enkel test du kan gjøre for å finne ut om du har fint hår. Plukk ut et hårstrå og gni det mellom fingrene dine. Om du ikke egentlig kan kjenne hårstrået mellom fingrene dine har du et fint hår.

Om du har fint hår er det ingen grunn til bekymring, og det er ikke noe galt i å ha et fint hår (eller noen som helst type hår). Det er til og med noen fordeler de med fint hår har. De med fint hår trenger for eksempel mindre produkter enn andre hårtyper, så du kan spare litt penger på det. Det er også raskere og enklere å style et fint hår (om du vet de riktige teknikkene selvfølgelig – dette kommer jeg tilbake til).

Hva er forskjellen på fint og tynt hår?

Et fint hår er karakterisert av diameteren på hårstråene, og tynt hår betyr at man har mindre hår på hodet. Tykkelsen på håret er hvor mange hårstrå du har på hodet, og hvor tett disse hårstråene sitter. Genetikk er med på å bestemme om man har både tynt hår og fint hår, men også andre faktorer som diett og stress kan påvirke strukturen i håret ditt.

Det er kanskje mange som assosierer et fint hår med et tynt hår, men du kan faktisk ha et tykt å fint hår (et fint hår, men masse hårstrå), eller tykt og tynt hår (tykke hårstrå, men færre hårstrå). Uansett om du har et fint hår, fint og tynt hår eller et kort og fint hår kommer hårrutinen din til å bestå av så å si det samme.

6 tips til hvordan du tar vare på fint hår

1. Bruk produkter som gir håret volum

Mitt beste råd for pleie av fint hår er å bruke noen hårprodukter som er spesialdesignet for å øke volumet i fint eller flatt hår.

Det er et hav av volumshampoer og balsam å velge mellom. Jeg anbefaler produkter som er lette og sulfatfrie, da disse er snillere til fint hår og vil ikke tørke ut lokkene. Pass på å velge noen produkter med berikede proteiner og lette oljer som ikke tynger håret. Mine personlige favoritter er Volume Wizard™ Shampoo og Volume Wizard™ Conditioner.

Når du har vasket håret, kan du bruke litt Volume Wizard™ Pre-Styling Spray eller Volume Wizard™ volumpudder, som fremkaller volum og fylde i håret, som varer hele dagen!

2. Ta vitaminene dine

Ta vitaminene dine

Du har kanskje hørt det før – du blir hva du spiser! Røttene på håret ditt trenger visse næringsstoffer for at hårkvaliteten din skal holde seg best mulig. Om du ikke får i deg den næringen du trenger kan dette føre til et tynnere hår som knekker raskere.

For et sterkt og sunt hår anbefaler jeg at du tilfører noen vitaminer i kosten din, slik at du enkelt kan få i deg alt du trenger med Hairlust Hair Formula Gummies for Women. Disse gummivitaminene tilfører alt håret ditt trenger, som biotin, vitamin C og sink. De kommer i deilige tyggetabletter, så det er enkelt å huske og ta de hver dag. En god rutine er viktig når det kommer til vitaminer.

3. Spis mer protein

Spis mer protein

Håret ditt er laget av et protein kalt kreatin. Det vil derfor si seg selv at å tilføre mer proteiner i kosten din vil føre til et sterkere og sunnere hår. For de med fint hår og tynt hår er det viktig å få i seg en proteinrik diett. Dersom du ikke helt vet hvor du skal starte med dette anbefaler jeg å tilføre mer kjøtt, fjærkre og fisk i dietten. Spiser du ikke kjøtt? Tofu, linser, bønner og nøtter er også gode proteinkilder. Kollagenpulver er også noe du kan ha i favoritt drikken din for et ekstra tilskudd av protein.

4. Bli kvitt oppbygging

Bli kvitt oppbygging

Alle som har hår vil oppleve en oppbygging av forskjellig skitt, naturlig hårolje og produkter i håret ditt. Dersom man har et fint og tynt hår kan denne oppbyggingen av stoffer være ekstra synlig, og kan få håret til å bli ekstra flatt og livløst. Det er ikke akkurat det man ønsker av håret sitt! En ordentlig rengjøring av håret er veldig viktig for å fremme et sunt og voluminøst hår. For å fjerne denne oppbyggingen anbefaler jeg å bruke Scalp Delight™ Detox Scrub regelmessig.

5. Ta vare på hodebunnen din

Ta vare på hodebunnen din

En sunn hodebunn er starten på et sunt hår. For å gi håret ditt en best mulig sjanse burde du bruke Grow Perfect™ Thickening Spray etter hver vask. Denne leave-in behandlingen har beroligende egenskaper for hodebunnen din, og inneholder aloe vera og multeekstrakt. Den inneholder også Gluadin® Kera-P LM og Protectagen™, som er aktive mikro-proteiner som trenger dypt inn i hårsekkene og virker gjenoppbyggende og styrkende på hår og hud. I tillegg virker mynteekstrakt stimulerende på blodsirkulasjonen i hodebunnen din, og fremmer en sunn hårvekst.

Som en ekstra bonus løfter også Grow Perfect™ Thickening Spray røttene dine, og tynt hår kommer til å se tykkere og mer voluminøst ut. Håret ditt vil med andre ord bli sunnere når det vokser ut, men også se bedre og tykkere ut med en gang. Sa noen vinn-vinn?

6. Ta vare på lengdene dine

Ta vare på lengdene dine

Et fint hår er mye skjørere, og kan derfor bli skadet og knekke lettere enn andre hårtyper. Om du vil ha eller har et kort og fint hår som for eksempel en pixie cut eller en bob kan du hoppe over denne delen. Om du derimot ønsker et langt hår må du passe godt på lengdene av håret ditt.

Hår, og da spesielt tynt hår og fint hår, har en større tendens til å knekke om det er vått. Dette gjør at du må være spesielt forsiktig når du skal gre ut floker etter at du har vasket håret ditt. For å skåne det våte håret ditt best mulig burde du bruke en Wet Hair Detangler Brush eller en bredtannet kam som forsiktig grer ut floker i vått hår. Start alltid å gre håret fra tuppene og jobb deg oppover mot hodebunn. Børsten er laget spesielt med myke tupper for å ikke ødelegge fint hår. Den er også laget med et ergonomisk design som er enklere å bruke enn en vanlig børste. Les også hvordan vaske hårbørsten, for å unngå at hår og hodebunn blir fet.

Etter du har børstet gjennom håret ditt anbefaler jeg ikke å snurre det inn i et håndkle av bomull. Du er kanskje ikke klar over at å bruke et billig bomullshåndkle i håret ditt kan være noe av det mest skadelige du kan gjøre mot det. De som har tynt hår burde heller la det lufttørke, eller bruke Bamboo Hair Towel Wrap. Et håndkle som inneholder bambus er mye mindre skadelig for håret ditt, og håret vil også tørke raskere.

Dersom du virkelig vil ta vare på håret ditt anbefaler jeg å legge til Protein Repair™ Hair Mask i rutinen din. Ettersom fint hår lettere kan knekke, kan en forsterkende hårmaske være redningen om du ønsker et langt og sunt hår fra innsiden til utsiden av hårstråene dine.

Det kan også være lurt å ikke sette opp håret i stramme oppsatser om du har tynt hår eller fint hår, og dersom du setter opp håret ditt burde du benytte deg av Hair Rings i stedet for normale stramme hårstrikker som vil rive unødvendig i håret ditt.

Til slutt, og kanskje et av de viktigste rådene for de med et fint hår og tynt hår, er å alltid bruke en varmebeskyttende spray i håret. Aldri hopp over dette steget!

Vanlige problemer med fint hår og løsninger

Bustete hår

Du vet kanskje hvor mye lettere det er å få bustete hår med masse floker i, om du har fint og tynt hår. Å gre håret sitt ofte kan dessverre gjøre vondt verre, og håret kan knekke enklere. Hva kan man gjøre med dette?

Mye bevegelighet og friksjon fra trening, vind og gnissing mot puter kan føre til ekstra flokete hår. Når du er mye i bevegelse anbefaler jeg å sette opp håret i noen enkle fletter eller en oppsats som hindrer unødvendig slitasje på håret ditt.

Det er viktig å ha god fuktighet i håret sitt, og dette vil hjelpe mot floker. Jeg tror ikke jeg egentlig trenger å nevne dette, men bruk alltid balsam i håret når du dusjer. Om du skulle trenge ekstra fuktighet burde du også bruke en leave-in balsam som vil hjelpe deg med flokene. Finn den riktige leave-in conditioner for ditt hår. 

Fett hår

De med et fint hår og tynt hår får lettere fett hår enn de med en tykkere hårtype. Dette er fordi det er lettere for den naturlige oljen fra hodebunnen og skli nedover hårstråene dine.

Jeg anbefaler at du bruker en skånsom og mild sjampo 1 til 3 ganger i uken, slik som Volume Wizard™ Shampoo eller Grow Perfect™ Shampoo . Disse sjampoene inneholder ikke SLS sulfater, og vil derfor ikke tørke ut håret ditt. Balsam skal kun påføres fra rundt ørene dine og ned i tuppene, da det er her håret trenger mest fuktighet. Det er ikke lurt å vaske håret hver dag, så dersom håret ditt blir fett mellom hårvaskene dine, bruk heller en tørrsjampo får å friske opp og få vekk den ekstra oljen i håret ditt.

Flatt og livløst hår

Om du ikke vet hvordan du skal style fint og tynt hår kan det fort se flatt og livløst ut. Det finnes heldigvis måter å få litt ekstra volum i håret på. Får å få et ekstra løft ved røttene dine burde du prøve en hårvoks, Volume Wizard™ Hair Powder eller Volume Wizard™ Pre-Styling Spray. Dersom du vil ha et skikkelig løft i håret ditt bruker du en hårføner og føner håret ditt opp ned og avslutter med Final Touch Hair Spray.

Andre tips til volum:

 • Pass på at håret ditt er helt tørt før du går ut, og børst godt gjennom det før du går.
 • Vær forsiktig når du påfører produkter. Du trenger ikke mye produkt i et fint tynt hår, og for mye produkt vil heller gjøre håret tungt og flatt. Begynn heller med lite, og bygg opp om du trenger mer.
 • Du kan lett endre på skillen din. Å flytte skillen din bare en liten cm kan gi deg et løft og ekstra volum ved røttene dine. Du kan også prøve å la håret tørke med skillen på andre siden enn du er vant til og legge den der du pleier når det er tørt og du skal ut.

Hårtest

Produkter skreddersydd for ditt hår

Ta testen

De beste frisyrene for fint hår

Det er viktig å velge en frisyre som passer deg når du har fint tynt hår, og det kan være avgjørende for hvordan håret ditt oppfører seg. Dette er noen av de beste frisyrene for fint hår:

Lang pannelugg

Ettersom fint hår enklere knekker kan dette føre til korte hårstrå og babyhår rundt ansiktet ditt. Å ta hårvitaminer kan hjelpe mot dette, og få håret til å se tykkere ut. Det kan også være en løsning å prøve seg på pannelugg (men ikke prøv å klipp den selv!), og det kan være med på å gi håret ditt følelsen av ekstra fylde.

Bob

En kort hårfrisyre kan være en enkel løsning for deg med tynt hår for å få følelsen av et tykkere og fyldigere hår, uten å måtte gjøre mye med det. Langt hår har en tendens til å være tyngre, og flatt hår er derfor ikke langt unna. Kort hår vil gi deg et større løft! Enten du velger en bob som går til kinnbeina dine eller til skuldrene dine kan denne halvlange frisyren hjelpe deg med tynt hår å få det løftet du har lengtet etter.

Pixie cut

Om du ikke er redd for å eksperimentere med håret ditt kan en pixie cut virkelig være det beste for fint og tynt hår. Det er også kjempeenkelt og raskt å style! En pixie cut er ikke for alle og enhver, men om du har et tynt og fint hår er det absolutt verdt en tanke.

Dratt bakover

En skikkelig sleik er lett å få til for de med fint hår. Det krever mindre av deg å prøve å temme ned håret ditt, og om du rocker en sleik med alt håret dratt bakover vil du alltid se ordentlig, classy og sammensatt ut i alle antrekk!

Bustete bølger

Noen rufsete bølger kan gi mye tekstur i et fint og tynt hår, og vil gjøre at håret ser tykkere ut. Om du har naturlig krøller eller fall i håret ditt burde du prøve å ha litt teksturspray i håret når du tørker det. Om du ikke er velsignet med naturlige krøller finnes det heldigvis en krølltang! Pass på å alltid bruke en varmebeskyttende spray før krølltang, rettetang eller hårføner!

Se også 10 Frisyrer for langt hår.

De beste produktene til fint og tynt hår

Klar for handlelisten din? Her er de beste produktene du trenger for å få mest mulig ut av ditt fine og tynne hår:

 1. Hair Formula Kosttilskudd – Styrker fint tynt hår fra innsiden.
 2. Volume Wizard™ Duo – Gir håret et lett volum, skaper tekstur og etterlater det mykt og velstelt.
 3. Volume Wizard™ Pre-Styling Spray - Gir et umiddelbart voluminøst resultat, samtidig som det tilfører næring til håret.
 4. Volume Wizard™ Hair Powder – Parfymefritt hårpudder med økologisk aloe vera, som gir umiddelbart volum og fylde til håret.
 5. Grow Perfect™ Thickening Spray - Bidrar til en sunn hodebunn og gir mer volum til røttene for et fyldigere hår.
 6. Scalp Delight™ Detox Scrub - Fjerner oppbygging som tynger ned fint tynt hår.
 7. Protein Repair™ Hair Mask - Forsterker fint og tynt hår med en blanding av grønnsaksproteiner som forhindrer splitte tupper og knekking av håret.
 8. Wet Brush - Grer forsiktig ut knutene i håret ditt uten å tilføre ekstra skade på håret.

Våre kunder sier

Enestående

Relaterte artikler

Se alle artikler
 • Tynt hår hos kvinner: 8 gode tips som gir mer fylde i håret

  Tynt hår hos kvinner: 8 gode tips som gir mer fylde i håret

 • Beste volum shampoo og balsam for fint hår: Slik fungerer de!

  Beste volumshampoo og balsam for fint hår: Slik fungerer de!

 • Beste hårpudder: 7 fordeler med å bruke volumpulver for hår

  Beste hårpudder: 7 fordeler med å bruke volumpulver for hår

 • Clarifying shampoo: Slik bruker du en rensesjampo

  Clarifying shampoo: Slik bruker du en rensesjampo

 • Hårvoks vs. Hårleire: Hvilken er best for deg?

  Hårvoks vs. Hårleire: Hvilken er best for deg?

Se alle artikler