Beste volum shampoo og balsam for fint hår: Slik fungerer de!Se alle artikler

Beste volumshampoo og balsam for fint hår: Slik fungerer de!

Det kan være vanskelig å få godt volum i fint og tynt hår. I denne artikkelen går jeg gjennom hva som er viktig å se etter i en god volum shampoo og balsam for fint hår, inkludert hvilke ingredienser de beste volumsjampoene inneholder.

Håret mitt legger seg gjennom dagen helt paddeflatt (som vi sier på godt norsk) inntil hodet.

Jeg har prøvd flere produkter som skal gi et mer voluminøst resultat, men et produkt jeg lenge har slitt med å finne er den beste volum shampoen for fint hår. Nå har jeg endelig funnet den perfekte volumsjampo og volumbalsam, og jeg har satt sammen denne guiden for at du skal kunne dra nytte av all kunnskapen jeg har samlet.

Her får du vite alt du trenger å se etter i en volum shampoo og balsam for fint hår, hvordan du får best resultat fra produktene, min anbefaling til den beste volumsjampoen og volumbalsamen, og noen ekstra tips så du får det sunne, voluminøse håret du alltid har drømt om.

Innholdsfortegnelse

Hva er volum shampoo?

De beste volum shampoene for fint hår gjør at håret ser og føles midlertidig fyldigere ut.

Jeg vet hvor frustrerende et fint hår kan være, og det er dessverre lite du kan gjøre med den faktisk tykkelsen på hårstråene dine. Størrelsen på hårsekkene og hårstråene dine er forutbestemt av genetikken din. Jo større hårsekk, desto tykkere hårstrå.

En volum shampoo for fint hår er likevel en super måte å gi illusjonen av et fyldig, voluminøst hår. Og det er ikke bare de med fint hår som kan dra nytte av egenskapene til en god volumsjampo. En god volum shampoo passer for alle som vil ta volumet til neste nivå.

Passer en volum shampoo til de som sliter med hårtap?

Du kan få god effekt av å bruke en volum shampoo i tynt hår, men hvis målet er å få en tykkere hårvekst er ikke dette løsningen for deg. Husk at det er stor forskjell på generelt fint og tynt hår, og de som sliter med hårtap. Hvis du føler at håret begynner å bli tynnere og du vil jobbe for å motvirke det, anbefaler jeg å heller prøve en god sjampo mot hårtap.

En god sjampo og balsam mot hårtap er Grow Perfect™ Duo​​ (et sjampo og balsam sett). De inneholder ekstrakt fra bønnespirer, kalt Anagain™, rosmarinolje og koffein for å fremme hårvekst. Produktene er også beriket med aloe vera og acai ekstrakt for å beskytte og tilføre fuktighet til tynne hårstrå.

Hva er unikt med en volumbalsam?

En god volume conditioner skal tilføre fuktighet og næring til håret, og samtidig glatte ut håret uten å tynge det ned. Mange med fint hår liker ikke å bruke balsam da de føler det gjør håret flatt. Dropp den tanken med en gang! Hvis du hopper over balsamen vil du i stedet tørke ut tuppene av håret, og håret blir raskere slitt og brekker av.

Volume conditioners inneholder ofte mer lettvekts ingredienser enn svært fuktighetsgivende balsamer laget for tørt og skadet hår. En god balsam for fint hår skal både tilføre fuktighet og etterlate håret luftig, mykt og sterkt.

Hva er en god volumshampoo?

Det er noen essensielle kvaliteter som må inngå i den beste volumshampoen og volumbalsamen.

Velg en shampoo for fint hår som renser håret godt

Både hudceller, oljer og hårprodukter kan bygge seg opp i hodebunnen og tette hårsekkene, samt gjøre håret klissete og tungt. Forskjellige rester i håret gjør fort at fint hår ser livløst og flatt ut, og i lengden kan det i verste fall føre til hårtap.

Den gode nyheten er at en høykvalitets volum shampoo renser håret for alle disse urenhetene så du får det beste utgangspunktet for et luftig, voluminøst hår.

Unngå store mengder smør og tunge oljer

Tunge oljer er fine hårets verste fiende. Hvorfor? Disse har en høyere molekyltetthet som tynger ned håret. Hvis målet er et luftig hår med masse volum burde du holde deg til produkter med lite innhold av tunge, næringsrike ingredienser som sheasmør og arganolje.

Unngå svært fuktighetsgivende, utglattende produkter

Tungt fuktighetsgivende sjampoer inneholder ofte ingrediensene nevnt ovenfor (tunge oljer og smør). Dette fester seg ved røttene og er vanskelig å vaske bort, noe som gjør det til volumets store fiende. Slike produkter passer perfekt for dem med tørt, krusete, krøllete hårtyper som trenger ekstra fuktighet og pleie. Med andre ord, ikke fint og tynt hår! Gå heller for en god volum shampoo for fint hår med lettvekts fuktighet.

Unngå sulfater og silikoner

Sulfater kan tørke ut håret og hodebunnen ved å strippe det for gode naturlige oljer, og silikoner legger seg rundt hårstrået slik at andre gode ingredienser ikke kommer inn og får gjort jobben sin ordentlig. Velg heller mer skånsomme produkter som hjelper til å beskytte fint hår, og samtidig tilføre etterlengtet volum.

Se etter styrkende ingredienser

Fint hår brekker lettere, og den beste volum shampoen og balsamen for fint hår inneholder styrkende ingredienser. Jeg skal gå gjennom nøkkelingrediensene du burde være på utkikk etter i en god volumsjampo og volumbalsam i neste seksjon.

De beste ingrediensene i volumprodukter

De beste volumshampoene og volumbalsamene inneholder gode ingredienser. Når du ser etter volumprodukter er det disse ingrediensene du skal være på utkikk etter:

Styrkende mikroproteiner

Styrkende mikroproteiner

Mesteparten av håret ditt består av proteinet keratin. Hvis håret lider av proteinmangel mister det elastisiteten sin, blir livløst og brekker.

Hydrolysert hveteprotein kan motvirke dette. Det er et mikroprotein med molekyler så små at de kan trenge inn i hårstrået, tette hullene i hårstrukturen og gi deg et tykkere og fyldigere utseende.

Lettvekts fuktighetsgivende ingredienser

Lettvekts fuktighetsgivende ingredienser

Hydrerende ingredienser er viktig for å tilføre fuktighet og beskyttelse til håret uten å tynge det ned. Glyserin er et godt fuktighetsgivende element som trekker vannmolekyler inn i håret og gjør det mykt og glansfullt uten å gjøre det flatt og livløst.

Antioksidanter mot skade

Antioksidanter mot skade

Antioksidanter beskytter håret mot frie radikaler som angriper hårsekkene og kan føre til hårtap, treg hårvekst og tynnende hår.

Den beste volumsjampoen og volumbalsamen for fint hår inneholder ingredienser som beskytter håret ved hjelp av antioksidanter og gir deg et fantastisk volum​​. Noen av de gode antioksidantene som beskytter håret er økologisk eple og tranebær ekstrakt. Disse hjelper til å øke effektiviteten i de beste shampoene for fint hår.

Ingredienser for en sunn hodebunn

Ingredienser for en sunn hodebunn

Hodebunnspleie er ofte oversett av mange. Hvis målet ditt er et fyldigere, sunnere hår og en sunn hårvekst må du starte i bunn!

Hår består hovedsakelig av keratin, og hud består hovedsakelig av kollagen. En god volum shampoo og volume conditioner inneholder derfor ingredienser som støtter kollagenproduksjon, som økologisk grapefrukt- og tranebærekstrakt. Grapefrukt har i tillegg soppdrepende egenskaper og hjelper til å bekjempe bakterier så du får en sunn hodebunn med de beste forutsetningene for et fantastisk hår.

En annen fantastisk ingrediens som tilfører næring til hodebunnen er havreekstrakt. Havre er kjent for å reparere hudbarrieren og redusere irritasjon.

Hvordan bruke volum shampoo og balsam

Kan vi være enige i at du nå har forkunnskapene du trenger for å velge den beste volum shampoen og balsamen for fint hår? Da er det på tide å snakke om hvordan du skal få mest mulig ut av en volum shampoo og volume conditioner.

1. Dobbel-sjamponer håret

Dobbel-sjamponer håret

Det er fort gjort når du har dårlig tid å slenge litt sjampo i håret, skrubbe fort og skylle ut. Etterpå har du kanskje lurt på hvorfor hodebunnen klør og håret ikke føles helt rent. Du har jo nettopp vasket det?

Trikset er å vaske håret to ganger med sjampo. Den første vasken løser opp smuss og rester som ligger i håret og hodebunnen, og den andre vasken skyller bort alt du ikke fikk med deg første runde. Dette gjør håret skinnende rent, sunt og klart til et ekte volum løft.

2. Påfør volumbalsam i lengdene

Uansett hva du har lest tidligere, IKKE påfør balsam i hodebunnen. Balsam i hodebunnen vil motvirke jobben en volumsjampo har gjort for å løfte hårrøttene opp fra hodebunnen.

Påfør i stedet balsam for fint hår fra ørene og nedover, og fokuser spesielt nederst på tuppene. La en god volume conditioner sitte i noen minutter før du skyller den godt ut.

3. Bruk et stylingprodukt som fremmer volum

Bruk et stylingprodukt som fremmer volum

Du kan ikke bruke hvilket som helst produkt hvis du ønsker himmelsk volum, du trenger et produkt som virkelig tar jobben på alvor!

Invester i den beste volum shampoen og volumbalsamen, og kombiner disse med andre volumprodukter, som Volume Wizard™ Hair Powder eller Volume Wizard™ Pre-Styling Spray​​ (flere anbefalinger kommer senere).

4. Finn den beste vaskerutinen til ditt hår

Fint hår brekker lettere enn andre hårtyper, så unngå å vaske håret for mye. Du vil ikke risikere å strippe alle de sunne oljene fra håret. Hvis du venter for lenge vil derimot smuss og andre rester bygge seg opp i håret. Så hva er løsningen?

Prøv å vaske håret maks to-tre ganger i uken, og frisk heller opp med en naturlig tørrsjampo​​ mellom vaskene. Min favoritt er Refresh Powder™ Dry Shampoo​​, en tørrsjampo uten aerosol som frisker opp håret umiddelbart. Men det er viktig å finne ut hva som funker best for deg, så prøv deg litt frem for å finne din perfekte rytme.

5. Bruk et bambushåndkle for å tørke håret

Bruk et bambushåndkle for å tørke håret

Som nevnt et par ganger allerede kan fint hår enklere brekke av hvis det ikke blir behandlet riktig. Det innebærer også å unngå røffe håndklær som skaper friksjon i håret.

Pakk heller håret inn i et bambushåndkle etter at du har vasket det. Klem ut så mye vann du kan av håret og la ha håndkleet rundt håret i 10 minutter før du tar i en god varmebeskytter i håret og føner det helt tørt på lav-middels varme.

Best volumshampoo og balsam for fint hår

Her er min absolutt beste anbefaling til volum shampoo og volume conditioner!

Volume Wizard™ Duo (Shampoo og balsam)

Den beste volumsjampoen og volumbalsamen for fint hår er absolutt Volume Wizard™ Duo settet. Du kan gjerne kjøpe sjampoen og balsamen separat, men sammen er de et drømmeteam.

Sjampoen inneholder ikke sulfater og silikoner, og stripper dermed ikke håret for de gode oljene eller legger igjen produktrester. Den er laget med økologisk grapefruktekstrakt, glyserin og hydrolysert hveteprotein for å tilføre god fuktighet og gjøre håret sunt og fyldig.

Volume Wizard™ Conditioner er etter min mening den aller beste balsamen for fint hår. Den tilfører næring til hårstråene gjennom økologisk inulin, tranebærekstrakt og hveteprotein og gir håret en hydrert, vektløs følelse.

Tips til ekstra fylde og volum

Nå som du har en oversikt over den beste volumsjampoen og balsamen vil jeg dele noen ekstra tips til hvordan du kan ta volumet til neste nivå.

Bruk gode volumprodukter

I tillegg til en god sjampo og balsam er det viktig at du bruker gode produkter som fremmer volum for fint hår hvis du ønsker en skikkelig wow-effekt. Her er noen av favorittene mine:

Volume Wizard™ Hair Powder

Dette innovative hårpudderet gir umiddelbart volum og tekstur med middels hold og en matt finish. Pudderet passer perfekt for de som ønsker mer fylde og tekstur i håret, med en naturlig finish.

Volume Wizard™ Volumizing Mousse

Volume Wizard™ Volumizing Mousse har en lettvekts mousse konsistens. Den er utviklet for å påføres i fuktig hår før styling, og gir et voluminøst grunnlag for alle frisyrer. Moussen gir et middels hold og gir ekstra tekstur og definisjon i håret.

Volume Wizard™ Pre-Styling Spray

Volume Wizard™ Pre-Styling Spray legger en perfekt base for alle frisyrer ved å gi fleksibel tekstur som varer gjennom hele dagen.​​ Påfør volum sprayen før du føner håret, eller spray direkte i tørt hår.

Grow Perfect™ Thickening Spray

Grow Perfect™ Hair Thickening Spray er en 3-i-1 hodebunnsbehandling som både beroliger hodebunn, forbedrer sirkulasjon og støtter en normal hårvekst, som i tillegg til umiddelbart volum ved røttene. Dette er et supert produkt hvis du ønsker et naturlig volum og i tillegg har en irritert hodebunn eller ønsker en sterkere hårvekst.

Ocean Water Sea Salt Spray

Denne næringsrike saltvannsprayen gir en voluminøs strand-look uten å tørke ut håret. Den tilfører tekstur til alle hårtyper og er perfekt om du ønsker et litt mer bustete resultat i bølgene, eller kanskje i en messy bun?

Mineral Clay Wax

Denne naturlige hårvoksen gir et sterkt hold, tekstur og en matt finish. Den holder frisyren på plass, og har fuktighetsgivende egenskaper.

Curl Crush™ Defining Mousse

Denne krøllemoussen er et supert produkt hvis du ønsker spretne, voluminøse krøller. I motsetning til mange produkter for krøllete hår vil ikke dette produktet for krøller veie ned tynnere, finere hårtyper. Du vil heller merke et flott volum, og mindre krus i håret.

Hårvitaminer

Et godt kosttilskudd er en super måte å få i seg næringsstoffene man trenger for å oppnå et sunt og sterkt hår, for husk at et sunt hår starter innenfra.

Du kan prøve Hair Formula Tablets for Men eller for kvinner. Hvis du ikke liker tabletter kan du prøve supergode vingummier! Disse finnes også spesielt utviklet både for menn og for kvinner.

Rens håret

Smuss, oljer og produktrester vil alltid finne veien til håret på et tidspunkt. Her kommer et godt renseprodukt inn. De beste rensesjampoene renser effektivt bort alt overflødig smuss fra hodebunnen og håret. Pass på å bruke en god rensesjampo maks et par ganger i måneden, så det ikke tørker ut håret.

Hårtest

Produkter skreddersydd for ditt hår

Ta testen

Hvis det er et show-stoppende volum du er ute etter, velg den beste volum shampoen og volumbalsamen for fint hår. Hvis du i tillegg prøver mine andre tips og triks kommer du til å få et fyldig, voluminøst, vakkert og sunt hår før du aner det!

Våre kunder sier

Enestående

Relaterte artikler

Se alle artikler
 • Tynt hår hos kvinner: 8 gode tips som gir mer fylde i håret

  Tynt hår hos kvinner: 8 gode tips som gir mer fylde i håret

 • Beste hårpudder: 7 fordeler med å bruke volumpulver for hår

  Beste hårpudder: 7 fordeler med å bruke volumpulver for hår

 • Clarifying shampoo: Slik bruker du en rensesjampo

  Clarifying shampoo: Slik bruker du en rensesjampo

 • Hårvoks vs. Hårleire: Hvilken er best for deg?

  Hårvoks vs. Hårleire: Hvilken er best for deg?

 • Den beste shampoo for fett hår og fet hodebunn - Hva skal du se etter?

  Den beste shampoo for fett hår og fet hodebunn - Hva skal du se etter?

Se alle artikler