Kaffe i håret: virker det? Alt du trenger å vite om shampoo med koffeinSe alle artikler

Kaffe i håret: virker det? Alt du trenger å vite om shampoo med koffein

Morgenkaffen er kanskje en daglig rutine for mange, men visste du at kaffe faktisk også kan være bra for håret? I denne artikkelen har jeg satt sammen alt du trenger å vite om de utrolige fordelene kaffe har for håret, og hvordan du får den beste effekten fra koffein.

Drømmer du om tykkere, sunnere hår som vokser raskt? Da er du ikke alene. Du har kanskje hørt om utallige løsninger til hvordan du kan oppnå drømmehåret, og ett av rådene er å bruke kaffe i håret. Jeg er her for å fortelle deg hvorfor dette faktisk er et godt råd, og produktene, som caffeine shampoo, som har best effekt på håret.

Jeg kommer til å gå gjennom vitenskapen bak fordelen til kaffe, hvorfor en shampoo med koffein kommer til å bli din nye bestevenn og hvorfor kaffe og hår går så godt hånd i hånd.

Innholdsfortegnelse

Er kaffe virkelig bra for håret?

Is Coffee Really Good for Your Hair?

Har kaffe faktisk andre fordeler enn å vekke deg på morgenen? Ja, det viser seg faktisk å ha flere fordeler!

Så hvordan virker kaffe på håret? Den magiske ingrediensen er koffein, og kaffebønner er selvfølgelig en rik kilde på dette. Kaffe er kjent for å sin stimulerende effekt, men koffein har også flere gode egenskaper for håret:

 • Stimulerende effekt: Hårsekkene dine ser ut til å like en dose koffein på morgenen like mye som deg (om du er en kaffeelsker). Når koffein påføres topisk, eller inntas i moderasjon, kan det hjelpe til å stimulere hårsekkene. Det er som en oppvekker for håret.
 • Forbedret blodsirkulasjon: Koffein kan øke blodsirkulasjonen i hodebunnen. Bedre sirkulasjon betyr mer oksygen og næring til hårsekkene, som er spesielt viktig for en sunn hårvekst.
 • Beskytt håret med antioksidanter: Kaffe gir ikke bare energi, men er også fullpakket med antioksidanter som beskytter håret mot frie radikaler og oksidativt stress. En koffein shampoo eller en annen kaffebehandling kan altså beskytte håret mot miljøfaktorer og hjelpe til å opprettholde hårets glans og motstandsdyktighet.
 • Naturlig hårfarge: Noen bruker kaffe i håret av helt andre grunner: som en naturlig hårfarge. Denne teknikken ble populær blant hår- og kaffeentusiaster fordi metoden er mye mer skånsom enn kjemisk hårfarging. Traktet, kald kaffe kan påføres i håret, spesielt på grå hårstrå, for en diskré og midlertidig farge, takket være de mørke pigmentene.

Vitenskapen bak koffein for håret

Nå som du har en bedre oversikt over noen av fordelene koffein kan ha for håret, er det på tide å trekke frem det vitenskapelige aspektet. At koffein er bra for håret er nemlig ikke bare en teori, men faktisk vitenskapelig bevist.

Flere vitenskapelige studier har forsket på koffein sin påvirkning på hårsekkene, spesielt som en naturlig behandling for hårtap. En banebrytende studie fra 2007 viste at koffein faktisk stimulerer hårsekkene og fremmer hårvekst. Forskerne så også at koffein kunne motvirke testosterons negative effekt på hårvekst, og er et lovende middel som behandling for androgen alopeci, eller arvelig hårtap.

En annen studie fra 2014 viste at koffein forbedret lengden på hårstrået, og forlenget perioden håret er i den anagene vekstfasen hos både menn og kvinner. En tredje studie fra 2018 viste at koffeinbasert topisk væske nesten var like effektivt som minoksidil 5% løsning i behandling av hårtap hos menn.

Hvis du er bekymret for hårtap kan med andre ord koffein være din ridder i skinnende rustning. Å legge til et produkt med koffein i hårpleierutinen din kan hjelpe til å redusere hårtap og øke veksten av håret du har. En shampoo med koffein eller et annet hårpleieprodukt er med andre ord ikke bare en tilfeldig trend, men faktisk en vitenskapelig bevist god ingrediens for håret.

Jeg kommer nå til å gå mer innpå hvordan du kan bruke koffein i hårpleierutinen din for best resultat, og hvorfor du burde vurdere å prøve en shampoo med koffein. Men først er det viktig at du vet litt om mulige bivirkninger.

Bivirkninger av å bruke kaffe i håret

Det er et par ting du burde være klar over før du dypper håret i kaffetrakteren:

Farging

Hvis du har lyst hår, burde du være forsiktig med kaffe i håret. Kaffe har naturlige fargepigmenter som midlertidig kan farge håret og etterlate en uønsket nyanse. For å unngå dette anbefaler jeg å prøve et produkt med koffein som faktisk ikke legger igjen denne fargetonen.

Høyt koffeininntak

Koffein kan gjøre mye godt når det påføres topisk, men et stort inntak av kaffe er kanskje ikke like sunt. Å drikke mye kaffe for å oppnå en god effekt for håret kan forårsake flere helseproblemer, inkludert økt hjerterytme, nervøsitet, fordøyelsesproblemer og søvnforstyrrelse.

Tørrhet og skjørt hår

Kaffe kan virke uttørkende på håret. Hvis du prøver å lage egne hårbehandlinger som inneholder kaffe kan dette tørke ut håret, og gjøre det sprøtt og skjørt.

Det er viktig med en balansert tilnærming hvis du ønsker alle de gode fordelene fra kaffe, uten dårlige bivirkninger.

Koffein og hår: Det beste resultatet

How to Use Caffeine for Hair

Det er et par måter du kan få en effekt av koffein i håret uten å påføre unødvendig skade, men noen er helt klart bedre enn andre.

Drikk kaffe

Det kan være fristende å bare drikke et par ekstra kaffekopper i håp om en sunnere hårvekst, men det er viktig å forstå at koffeininnhold i drikke ikke er nok i seg selv til å få en stor merkbar effekt på håret. Det er heller ikke bra å drikke for mye kaffe daglig, så hold deg til morgenkaffen før jobben, og se heller etter andre, sunnere måter å inkorporere koffein i hårpleierutinen din.

Kaffe-vask

Noen DIY-entusiaster går for å skylle håret med traktet, kald kaffe. Dette kan virke morsomt å prøve, men konsentrasjonen av kaffe og effekten det har på håret er ikke like bra som et produkt spesielt utviklet for å ta vare på håret. Resultatet av denne metoden er derfor usikkert, og det er en større sannsynlighet for at kaffen vil etterlate en farge i håret eller irritasjon, spesielt for de med lysere hår eller en sensitiv hodebunn.

Hårprodukter med koffein

Den beste og tryggeste måten å bruke kaffe i håret på er å bruke et spesielt utviklet produkt som inneholder koffein for å stimulere hårvekst. Disse shampoene, balsamene og behandlingene er utviklet spesielt for å stimulere hårsekkene og hodebunnen for optimal effekt, og minimal risiko. Disse produktene er laget med riktig konsentrasjon av koffein for håret, så du får mest mulig ut av hårpleien. Gode produkter inneholder også ofte andre hårvennlige ingredienser, som rosmarinolje og biotin. Det er min anbefaling å gå for et godt, spesielt utviklet hårprodukt, som en shampoo med koffein, hvis du vil ha den beste effekten av koffein.

Hvis du skal bruke kaffe i håret er det beste rådet å bruke hårprodukter laget med koffein. Dette er en mer målrettet, praktisk og effektiv tilnærming som vil sørge for at du får den ønskede effekten koffein har på håret. La oss hoppe rett inn i mine beste anbefalinger for hårprodukter med koffein.

De 4 beste koffein shampoene

Det finnes flere caffeine shampoer, men etter å ha satt meg inn i hva som gjør en virkelig god shampoo så bra, har jeg noen absolutte anbefalinger tilpasset forskjellige hårproblemer:

Grow Perfect™ Shampoo: For tynt hår og hårtap

Er målet ditt et tykkere, fyldigere hår? Da anbefaler jeg Grow Perfect™ Shampoo. Dette er en potent caffeine shampoo for hårvekst som i tillegg inneholder Anagain™, en effektiv ingrediens som hjelper til å stimulere hårvekst. Koffein shampoen inneholder også andre gode ingredienser for hårvekst, som rosmarinolje, som sammen hjelper til å stimulere hårsekkene og fremme en sunn hårvekst. Shampoen, sammen med Grow Perfect™ Conditioner, er en effektiv duo som hjelper deg på veien mot det fyldige håret du alltid har ønsket deg.

Split Fix™ Shampoo: For skjørt og skadet hår

Denne er for alle som ønsker seg lengre hår! Split Fix™ Shampoo er ditt hemmelige våpen mot skjørt hår, så du endelig kan få de lange, misunnelsesverdige lokkene. Denne shampoen tilfører ikke bare næring til tørre, slitte tupper, men stimulerer hodebunnen for en sunn hårvekst. Du vil merke at håret blir sterkere og vokser lengre enn noen gang tidligere. Det beste resultatet får du hvis du bruker caffeine shampoen sammen med den næringsrike Split Fix™ Conditioner, som også inneholder koffein for hårvekst.

Moisture Hero™ Shampoo: For tørt, krusete hår

Hvis håret trenger en real runde med fuktighet trenger du ikke lete lenger! Moisture Hero™ Shampoo og balsam er den ultimate løsningen for tørt, krusete og porøst hår. Denne koffein shampoen gir langvarig fuktighet samtidig som den behandler røttene og stimulerer hodebunnen. Si ha det til krus, og ønsk et silkemykt hår velkommen.

Wonder Beard™ Shampoo: En skånsom skjeggrens

For alle med et skjegg, eller de som ønsker seg et! Ansiktshåret fortjener også en dose kjærlighet, og her kommer Wonder Beard™ Shampoo inn i bildet. Dette skånsomme, men effektive produktet renser ikke bare skjegget, men med den kombinerte effekten av koffein, Capixyl™, rosmarinolje og biotin vil du også få et sunt, vakkert skjegg.

Med disse nøye utvalgte shampoene med koffein vil du kunne oppnå dine mål raskere, med et resultat du kan være stolt av. Opplev et vakrere hår, vask etter vask!

Hvis du vil ta resultatet ett steg videre finnes det også andre produkter du burde bruke i tillegg til en god koffein shampoo. Det er viktig å finne ut hva dine spesifikke mål og problemområder er, og hvis du kombinerer en god shampoo med koffein sammen med andre koffein tilsatte produkter, som serum, masker og balsam, kan du skape din personaliserte hårpleierutine som gir deg den fulle effekten av alt koffein har å tilby.

5 fantastiske produkter med koffein

Som nevnt er det andre produkter, i tillegg til en god caffeine shampoo, som kan få deg nærmere drømmehåret:

1. Grow Perfect™ Hair Growth Serum

Ønsker du en skikkelig boost i hårveksten? Da burde du teste Grow Perfect™ Hair Growth Serum. Dette effektive serumet er fullpakket med aktive hårvekst ingredienser, inkludert Redensyl®, RootBioTec™, Capixyl™ og AnaGain™. Ingrediensene jobber sammen med koffein for å stimulere hårsekkene, øke blodsirkulasjon og fremme hårvekst.

2. Wonder Beard™ Growth Serum

Til alle skjeggentusiaster presenterer jeg Wonder Beard™ Growth Serum. Serumet inneholder CAPIXYL™ peptidkompleks, koffein og biotin, ingredienser som sammen både tilfører næring og stimulerer hårvekst så du kan oppnå et fyldig, lengre og sunnere skjegg.

3. Split Fix™ Hair Mask

Si farvel til tørt, skadet og skjørt hår. Split Fix™ Hair Mask er en næringsrik behandling som gir nytt liv til håret. Masken er beriket med koffein og trenger dypt ned i håret for å tilføre fuktighet og forsterke hårstråene. Ønsker du deg et mykt, sterkt og glatt hår er denne masken for deg!

4. Split Fix™ Leave-in Conditioner

Split Fix™ Leave-in Conditioner er skreddersydd for tørt, skadet hår med slitte tupper. Leave-in balsamen tilfører både mye etterlengtet næring til håret, og støtter en sunn hårvekst med hjelp av koffein. Spray produktet gjennom fuktig hår etter du har vasket det, og opplev sunnere, sterkere lokker.

5. Moisture Hero™ Hair Mask

Denne intensive, hydrerende behandlingen gir håret en etterlengtet fuktighetsboost og ekstra næring. Med en luksuriøs blanding av koffein og andre gode ingredienser hjelper masken til å temme krus, gjenopprette fuktighet og puste liv tilbake i tørt hår.

Disse effektive koffein tilsatte hårproduktene gjør at du enkelt kan tilpasse en hårpleierutine til dine problemområder, og oppnå resultatet du drømmer om. Gi håret, og skjegget, (koffein)pleien det fortjener!

Hårtest

Produkter skreddersydd for ditt hår

Ta testen

3 ekstra tips for sunn hårvekst

I tillegg til koffein for hårvekst har jeg satt sammen tre ekstra tips som virkelig kan hjelpe deg på veien til et sunt, fyldig, vakkert og langt hår:

1. Kosttilskudd for håret

Sunnhet og skjønnhet starter innenfra, det er også sant for håret. Det kan være vanskelig å få i seg alle vitaminer og mineraler man trenger daglig, så et kosttilskudd for håret kan gi deg alt du trenger for å starte en sunn hårreise. Se etter kosttilskudd som inneholder klinisk beviste ingredienser, som biotin og sink, som Hair Formula Gummies og tabletter.

2. Hodebunnsmassasje

Gi hodebunnen litt kjærlighet med en regelmessig hodebunnsmassasje. Bruk gjerne en hodebunnsmassasje børste eller en rensende hodebunnsskrubb for best resultat. En god massasje vil øke blodsirkulasjonen og hjelpe hårsekkene med å få næringen de trenger for en sunn hårvekst. Husk, en sunn, ren hodebunn er utgangspunktet for en god hårvekst.

3. Ikke glem tuppene

Endene av håret fortjener like mye oppmerksomhet som hodebunnen. For å forhindre slitte tupper som splitter seg er det viktig å bruke en god balsam, næringsrike håroljer og hårmasker regelmessig. Disse produktene vil hjelpe til å holde håret hydrert, glatt og sterkt. Vær forsiktig når du tørker håret og bruk et mykt håndkle i stedet for et grovt, og bruk gjerne en bredtannet kam for å gre ut floker uten å dra i hårstråene.

Nå som du har en bedre forståelse for hvilke fordeler kaffe har for håret, er det bare å finne ut hvilke produkter du bør inkorporere i hårpleierutinen din for det beste resultatet. Test ut effekten koffein har på håret selv, men som alt annet er tålmodighet en dyd. Vær konsekvent med bruken av produktene, og du vil snart se det fantastiske resultatet du har ventet på!

Våre kunder sier

Enestående

Relaterte artikler

Se alle artikler
 • Vitaminer for håret: Virker det i det hele tatt?

  Vitaminer for håret: Virker det i det hele tatt?

 • Hva skyldes hårtap hos kvinner? 8 grunner til at kvinner mister håret

  Hva skyldes hårtap hos kvinner? 8 grunner til at kvinner mister håret

 • Tynt hår hos kvinner: 8 gode tips som gir mer fylde i håret

  Tynt hår hos kvinner: 8 gode tips som gir mer fylde i håret

 • Virker rosmarinolje for hårvekst? Fordeler og andre tips for hårvekst

  Virker rosmarinolje for hårvekst? Fordeler og andre tips for hårvekst

 • Hvor fort vokser håret? 7 faktorer som påvirker hårveksten

  Hvor fort vokser håret? 7 faktorer som påvirker hårveksten

Se alle artikler