Biotin for håret: Hvordan påvirker det hårvekst?Se alle artikler

Biotin for håret: Hvordan påvirker det hårvekst?

Hvis du ser i butikkhyllen hvor all hårpleie står vil du mest sannsynlig legge merke til at nesten alle produktene inneholder en spesiell ingrediens: biotin.

Mange har mest sannsynlig hørt om fordelene ved biotin, også kalt vitamin B7, men alle er kanskje ikke klar over hvilke fordeler vitaminet faktisk har for håret, huden og neglene våre.

I dagens artikkel skal vi se på fordelene til vitamin B7, bruken av biotin for hårvekst, og de beste kosttilskuddene med biotin til håret.

Innholdsfortegnelse

Hva er biotin?

For å forstå fordelene til biotin må vi ta en nærmere titt på hva dette kraftige vitaminet faktisk er.

Enkelt sagt er biotin (også kjent som vitamin H og B7) et vannløselig vitamin, og er en del av vitamin B familien. Biotin er en av mange kompliserte vitaminer som hjelper kroppen med å omgjøre maten vi spiser til næring og energi. I tillegg til å gjøre om energi i kroppen fra karbohydrater, proteiner og fett, er biotin bra for både hår, hud og negler nettopp på grunn av dette. Det er derfor biotin i hårprodukter er så populært!

Ordet biotin kommer fra det greske ordet «biotos» som kan oversettes til «liv». Dette gir mening ettersom biotin spiller en viktig rolle i de kroppslige funksjonene som holder oss i live. Det gir også mening at biotin er kjent som vitamin H, der H’en står for «haar og haut», som betyr «hår og hud» på tysk. Det er viktig å sørge for at du ikke har biotinmangel, og det kan være viktig å få i seg et kosttilskudd som inneholder biotin. Det finnes også flere matvarer som inneholder biotin, og vi kommer tilbake til hvilke matvarer dette er litt senere.

Hvilke type biotin er best for hårvekst?

Avhengig av hva håret ditt trenger kan du enten velge et kosttilskudd med biotin eller en topikal behandling av biotin for håret. Når det kommer til biotin spesifikt for hårvekst er det et par ting det kan være greit å være klar over før du velger et produkt. Vi har satt sammen en liste over forskjellige måter du kan ta biotin for hårvekst.

Biotin i et kosttilskudd:

De fleste velger å få i seg fordelene ved biotin sammen med andre vitaminer gjennom et kosttilskudd som for eksempel piller. Enten du lider av biotinmangel eller ikke, kan et kosttilskudd sørge for at du har riktige nivåer av biotin i kroppen. Kosttilskudd med biotin finnes i både tabletter og tyggevitaminer, og er den vanligste måten å få i seg biotin til håret på. Kosttilskudd du kan svelge er utrolig bra ettersom det tas raskt opp i blodet.

HairLust - Hair Growth Formula Gummies HairLust - Hair Growth Formula Gummies
Spar opptil 50%

Hair Growth Formula Gummies

Sukkerfrie tyggevitaminer med høyt innhold av biotin, som bidrar til å vedlikeholde normalt hår.

349 kr

Les mer
HairLust - Hair Growth Formula Tablets HairLust - Hair Growth Formula Tablets
Spar opptil 50%

Hair Growth Formula Tablets

Hårtabletter for kvinner, basert på silika fra bambus, aminosyrer, vitaminer og mineraler.

349 kr

Les mer

Biotin som en topikal behandling:

Sjampoer og andre produkter som inneholder biotin kan være hjelpsomme hvis du har skadet og usunt hår, men de er ikke veldig effektive dersom du ønsker å reversere hårtap. Det finnes likevel flere topikale behandlinger med biotin som inneholder fordelene ved vitamin B7 sammen med andre hjelpsomme proteiner som keratin, som kan hjelpe til å redusere slitte tupper og brekking av hårstråene. Hvis du ønsker et langt hår som ikke brekker kan det med andre ord være verdt å kikke på disse produktene!

Hvordan virker et biotin tilskudd for håret?

Hvis du mener du ikke får i deg nok biotin fra maten du spiser, eller du vil være sikker på at du har nok biotin i kroppen generelt, kan det være lurt å investere i et kosttilskudd med biotin. Et biotin tilskudd er en enkel måte du kan være sikker på at du får alle fordelene til biotin for håret så det kan vokse sunt og langt.

Hvordan fungerer et kosttilskudd med biotin? Biotin for håret tilfører ekstra næring og er enkelt for håret å ta opp. Vitamin B7 hjelper til å styrke hårstråene og hårsekkene slik at håret tåler mer. Ved bruk av biotin for håret vil du over tid merke en bedring i hårets struktur, det vil bli mer skinnende og oppleves sterkere. De som tar et kosttilskudd økt hårvekst vil begynne å se resultater etter noen måneder med kontinuerlig bruk.

Hvordan kombinere biotin med vitaminer som er bra for håret

Hvis du vil bruke biotin for håret spesielt til hårvekst anbefaler vi å ta biotin sammen med vitaminer i et kosttilskudd. Da vil du få fordelene til vitamin B7 sammen med andre styrkende ingredienser, slik som:

 • Silika (fra bambusekstrakt) - Denne naturlige ingrediensen hjelper til med å opprettholde normalt hår og negler, samt beskytte cellene mot oksidativt stress.
 • Vitamin D - Hjelper med å stimulere veksten i hårsekker. Forskning viser at personer med alopecia areata har mye lavere nivåer av Vitamin D enn personer som ikke har alopecia. 
 • Sink - Et typisk tegn på sinkmangel er nettopp hårtap, så vel som skjør hud, hår og negler.
 • Selen - En vitenskapelig studie har vist at selen er involvert i dannelsen av nytt hår.
 • Vitamin C - Forhindrer eventuelle skadelige påvirkninger fra frie radikaler og hjelper samtidig til å øke dannelsen av kollagen, noe som er utrolig gunstig for hår, hud og negler.

Vil du oppleve alle fordelene ved biotin til håret sammen med de andre sterke og effektive ingrediensene? Prøv Hairlust Hair Growth Formula kosttilskudd. Opplev fordelene ved biotin til håret og hvordan det påvirker hårveksten fra innsiden og ut! Våre Hair Growth Formula Tablets er det kraftigste kosttilskuddet vi har til kvinner, og er skapt med en blanding av silika fra bambusekstrakt, biotin, selen, sink og andre oppbyggende aminosyrer.

HairLust - Hair Growth Formula Tablets HairLust - Hair Growth Formula Tablets
Spar opptil 50%

Hair Growth Formula Tablets

Hårtabletter for kvinner, basert på silika fra bambus, aminosyrer, vitaminer og mineraler.

349 kr

Les mer
HairLust - Hair Growth Formula Tablets for Men HairLust - Hair Growth Formula Tablets for Men
Spar opptil 50%

Hair Growth Formula Tablets for Men

Hårtabletter for menn, beriket med 20 vitaminer, mineraler og aminosyrer.

349 kr

Les mer

De klinisk beviste ingrediensene støtter en optimal hårvekst for et sunnere, vakrere hår. Enten du ønsker et tykkere hår, et lenger hår eller å rette opp i skade fra bleket eller generelt skadet hår anbefaler vi Hair Growth Formula.

Matvarer rike på biotin

Hvis du ønsker å øke vitamin B7 inntaket ditt gjennom mat må du spise mat med et høyt innhold av biotin på en daglig basis for å faktisk merke en forskjell. Det kan også være verdt å nevne at mange av matvarene må spises rå, eller nesten utilberedt, for å faktisk få fordelene til biotin for håret. Her er matvarer som inneholder vitamin B7 (i mikrogram pr. 100 gram):

 • Eggeplomme (53)
 • Havre (27,0)
 • Hvetekim (17,0)
 • Hvit sopp (som sjampinjong) (16)
 • Spinat (6,9)
 • Ost, brie (6.2)
 • Melk (3,5)
 • Svinekjøtt (5.0)
 • Gulrot (5.0)
 • Eple (4.5)
 • Tomat (4,0)
 • Oksekjøtt (3.0)
 • Kylling (2,0)
 • Salat (1,9)

Hvis du velger å spise matvarer med biotin for å fremme hårvekst kan det være greit å vite at vitamin B7 er et vannløselig vitamin. Dette betyr at du må spise store mengder med disse matvarene hver dag for å få i deg et stort nok inntak av biotin. Dette er grunnen til at flere velger å heller bruke et kosttilskudd med biotin for å få nok biotin til håret, i tillegg til å spise den biotin-rike maten.

Hvor lang tid tar det før du ser resultater?

Når du tar biotin for håret vil du ikke se resultater med en gang. Som det meste i livet finnes det dessverre ingen pille som gjør alt bedre over natten. Hvis du er flink til å ta kosttilskuddet daglig over flere måneder vil du tilslutt merke store forandringer. Nøkkelen ligger i tålmodighet. I følge en kontrollstudie merket ikke deltakerne som fikk et kosttilskudd med biotin for håret en synlig effekt før det hadde gått rundt 90 dager.

Når du først begynner med et biotin tilskudd er det viktig at du tar det hver dag. Sett gjerne en alarm på telefonen din så du alltid husker på å ta det.

Før og etter HairLust

Hairlust før og efter
Før
Foreløpig resultat
Hairlust før og efter
Før
Foreløpig resultat
Hairlust før og efter
Før
Foreløpig resultat
Hairlust før og efter
Før
Foreløpig resultat
Hairlust før og efter
Før
Foreløpig resultat
Hairlust før og efter
Før
Foreløpig resultat

*Resultatene varierer fra person til person.

Se alle anmeldelser

Andre fordeler ved vitamin B7

Visste du at de beste kosttilskuddene med biotin for håret faktisk har flere fordeler enn et sunnere hår? Et kosttilskudd med biotin og andre vitaminer kan gi store fordeler for både håret, huden og neglene dine.

I tillegg til å bruke et kosttilskudd med biotin, vitaminer og kollagen for håret, kan et biotin tilskudd også forbedre hudens tekstur. Hvis du lider av biotinmangel kan det være du har opplevd utslett på huden eller andre hudproblemer. Det er ikke nok vitenskapelig forskning rundt dette helt enda, men flere mener at biotin faktisk gir en sunnere hud og til og med kan hjelpe å kontrollere akne.

Hvis du i tillegg har problemer med tørre eller sprø negler er det vist at biotin kan hjelpe mot dette. I en studie opplevde 91% av deltakerne at neglene ble sunnere og sterkere etter de hadde begynt å ta biotin. Selv om du tar biotin for håret er det med andre ord ikke den eneste fordelen du kan vente deg!

Hvem er i fare for biotinmangel?

Personer med helsemessige forhold som påvirker hvordan kroppen absorberer næringsstoffer, eller som bruker noen typer medisiner, kan ha risiko for å utvikle biotinmangel.

Biotinidase-mangel (BIOT) er den vanligste årsaken til biotinmangel. BIOT er en sjelden arvelig lidelse der kroppen ikke klarer å frigjøre biotin fra mat, samt metabolisere og konsumere biotin.

Andre faktorer som kan forårsake mangel på biotin:

 • Parenteral ernæring (PE)
 • Enkelte dietter
 • Typer medisiner
 • Antibiotika over lang tid, da disse kan ødelegge de biotinproduserende bakteriene i tarmen
 • Å ha en tilstand som Crohns sykdom som gjør det vanskelig for tarmen å absorbere næringsstoffer
 • Alkoholforbruk, som hemmer absorpsjonen av bl.a. biotinvitamin

Har biotin noen bivirkninger?

Vitamin B7 har mange fordeler, men noen kan likevel oppleve visse bivirkninger selv med det beste kosttilskuddet med biotin for håret.

I følge Mattilsynet finnes det ikke bevis på at høye biotin nivåer er giftige. Det er likevel noen som kan oppleve vond mage eller hudutslett når de tar biotin tilskudd, men dette er sjeldent. I Norge finnes det ingen maksgrense for inntak av biotin for håret, ettersom det ikke er vist noen skadelige bivirkninger. Siden det også er et vannløselig vitamin vil kroppen skille ut alt det ikke trenger. 

Hvis du har en medisinsk tilstand anbefaler vi likevel å snakke med legen din før du inntar biotin og andre vitaminer i et kosttilskudd.

Andre gode produkter for hårvekst

I tillegg til å ta biotin for håret (som vår Hair Lust Hair Growth Formula!), finnes det andre produkter som kan øke effekten biotin har for håret, og som kan hjelpe til å fremme hårvekst. Her er noen av favorittene våre:

Hair Growth & Repair Shampoo & Conditioner

Hair Growth & Repair Shampoo & Conditioner

Hairlust Hair Growth & Repair Shampoo and Conditioner inneholder gjenoppbyggende veganske mikro-proteiner som trenger dypt inn i kjernen av håret ditt. Dette hjelper til å reparere håret i tillegg til å tilføre næring og beskyttelse til håret. Dette er gode produkter for de som sliter med et tørt, skadet eller tynt hår.

Hair Growth & Repair sjampo og balsam er laget med økologiske planteekstrakter som beroligende aloe vera, kjent for sine fuktighetsgivende og reparerende egenskaper, og essensielle fettsyrer fra økologisk theobroma cacao, som gir en fuktighetsboost til håret, og i tillegg virker betennelsesdempende. Resultatet? Et synlig sunnere og sterkere hår som kan vokse langt.

HairLust - Hair Growth & Repair Set HairLust - Hair Growth & Repair Set
Selger fort ⚡️
Spar 15%

Hair Growth & Repair Set

Gjenoppbyggende shampoo og balsam som skaper optimale forhold for sunn hårvekst.

458 kr

389 kr

Les mer
HairLust - Hair Growth & Repair Shampoo HairLust - Hair Growth & Repair Shampoo
Selger fort ⚡️

Hair Growth & Repair Shampoo

Sulfatfri shampoo med proteiner som skaper optimale forhold for sunn hårvekst.

229 kr

Les mer

Hair Growth & Protection Mask

Hair Growth & Protection Mask

I tillegg til å ta biotin til håret for å opppnå et langt hår, er en av de beste måtene du kan fremme en sunn hårvekst på en ukentlig hårmaske.

Den næringsgivende, fuktighetsgivende og gjenoppbyggende behandlingen er perfekt til et tørt og krusete hår. I likhet med sjampoen og balsamen inneholder Hair Growth & Protection Mask veganske mikro-proteiner og effektive økologiske planteekstrakter fra aloe vera, açai og havregryn som gir nytt liv til selv det tørreste hår. Hvis du bruker masken ukentlig, vil du i tillegg motvirke fremtidig skade på håret. Den avanserte blandingen med mikro-proteiner gjenoppbygger proteinene i håret i tillegg til å forlenge vekstsyklusen til håret. Hva betyr dette for deg? Et synlig sunnere hår som er beskyttet mot skade og kan vokse langt og vakkert uten å brekke. Hvis målet ditt er å få håret til å vokse raskere anbefaler vi virkelig denne!

HairLust - Hair Growth & Protection Mask HairLust - Hair Growth & Protection Mask

Hair Growth & Protection Mask

Hårkur for tørt og skadet hår som reparerer og forhindrer splittede tupper.

249 kr

Les mer
HairLust - Hair Growth & Protection Mask Set HairLust - Hair Growth & Protection Mask Set
Spar 11%

Hair Growth & Protection Mask Set

Hårkur for tørt og skadet hår som reparerer splittede tupper inkl. Detangle Wet Brush.

338 kr

299 kr

Les mer

3. Hair & Scalp Detox Scrub

Hairlust Hair and Scalp Detox Scrub

Sunt hår starter i hodebunnen. Så derfor er hodebunnens velvære avgjørende for sunn hårvekst. Jeg anbefaler en ukentlig behandling med Hair & Scalp Detox Scrub, som renser i dybden slik at produktrester, flass, smuss og talg fjernes. Vi mener at en godt stimulert, frisk hodebunn gir de optimale forholdene for hårvekst og sunt hår.

HairLust - Hair & Scalp Detox Scrub HairLust - Hair & Scalp Detox Scrub
Selger fort ⚡️

Hair & Scalp Detox Scrub

Forfriskende hodebunnskrubb for tørr, kløende eller fet hodebunn.

249 kr

Les mer
HairLust - Scalp Massage Brush HairLust - Scalp Massage Brush
Selger fort ⚡️

Scalp Massage Brush

Hodebunnsbørste med myke silikontupper for skånsom eksfoliering og stimulering.

139 kr

Les mer

4. Protein Reconstructor Hair Mask

Hairlust Protein Reconstructor Hair Mask

Hvis du har opplevd skadet hår eller tynning på grunn av kjemiske hårbehandlinger, er Protein Reconstructor Hair Mask et produkt for deg! Denne hårmasken er en gjenopprettende behandling for et kjemisk skadet, matt eller fint hår som jobber med å gjenoppbygge viktige proteiner som kollagen og keratin i hårsekkene og effektivt forbedrer hårets elastisitet, styrke og helse innenfra.

HairLust - Protein Reconstructor Mask HairLust - Protein Reconstructor Mask

Protein Reconstructor Mask

Proteinkur for håret, som gjenoppbygger viktige proteiner og forbedrer elastisiteten.

299 kr

Les mer
HairLust - Protein Reconstructor Mask Set HairLust - Protein Reconstructor Mask Set
Spar 12%

Protein Reconstructor Mask Set

Proteinkur for håret, som gjenoppbygger viktige proteiner inkl. Detangle Wet Brush.

388 kr

339 kr

Les mer

Så hva er egentlig det beste kosttilskuddet for håret? Basert på våre undersøkelser og forskning slår Hair Growth Formula kosttilskuddet konkurrentene hver eneste gang! Uansett hva du bestemmer deg for håper vi du kommer til å utforske alle fordelene til biotin for håret, og at det kan hjelpe deg på veien til et langt og sunt hår. Få flere tips og triks til hvordan du både kan få og opprettholde det absolutt beste håret på Hairlust bloggen!

Våre kunder sier

Enestående

Relaterte artikler

Se alle artikler
 • Årsaker til ødelagt hår og hår som knekker - Hvordan reparere det

  Årsaker til ødelagt hår og hår som knekker - Hvordan reparere det

 • Hvordan virker et serum for hårvekst? Fordeler & hvordan bruke det

  Hvordan virker et hårserum? Fordeler & hvordan du bruker det

 • Renseshampoo: Slik velger du den beste hodebunnskrubben

  Renseshampoo: Slik velger du den beste hodebunnskrubben

 • Kan man få hårtap av stress? Årsak & behandling av hårtap etter stress

  Kan man få hårtap av stress? Årsak & behandling av hårtap etter stress

 • Kosttilskudd for håret: De 14 beste vitaminene og hvordan de fungerer

  Kosttilskudd for håret: De 14 beste vitaminene og hvordan de fungerer

Se alle artikler