Biotin for håret: Hvordan påvirker det hårvekst?Se alle artikler

Biotin for håret: Hvordan påvirker det hårvekst?

Hvis du ser i butikkhyllen hvor all hårpleie står vil du mest sannsynlig legge merke til at nesten alle produktene inneholder en spesiell ingrediens: biotin.

Mange har mest sannsynlig hørt om fordelene ved biotin, også kalt vitamin B7, men alle er kanskje ikke klar over hvilke fordeler vitaminet faktisk har for håret, huden og neglene våre.

I dagens artikkel skal gå gjennom fordelene til vitamin B7, bruken av biotin for hårvekst, og de beste kosttilskuddene med biotin til håret.

Innholdsfortegnelse

Hva er biotin?

For å forstå fordelene til biotin må man ta en nærmere titt på hva dette kraftige vitaminet faktisk er.

Enkelt sagt er biotin (også kjent som vitamin H og B7) et vannløselig vitamin, og er en del av vitamin B familien. Biotin er en av mange kompliserte vitaminer som hjelper kroppen med å omgjøre maten vi spiser til næring og energi. I tillegg til å gjøre om energi i kroppen fra karbohydrater, proteiner og fett, er biotin bra for både hår, hud og negler nettopp på grunn av dette. Det er derfor biotin i hårprodukter er så populært!

Ordet biotin kommer fra det greske ordet «biotos» som kan oversettes til «liv». Dette gir mening ettersom biotin spiller en viktig rolle i de kroppslige funksjonene som holder oss i live. Det gir også mening at biotin er kjent som vitamin H, der H’en står for «haar og haut», som betyr «hår og hud» på tysk. Det er viktig å sørge for at du ikke har biotinmangel, og det kan være viktig å få i seg et kosttilskudd som inneholder biotin. Det finnes også flere matvarer som inneholder biotin, og jeg kommer tilbake til hvilke matvarer dette er litt senere.

Hvilke type biotin er best for hårvekst?

Avhengig av hva håret ditt trenger kan du enten velge et kosttilskudd med biotin eller en topikal behandling av biotin for håret. Når det kommer til biotin spesifikt for hårvekst er det et par ting det kan være greit å være klar over før du velger et produkt. Jeg har satt sammen en liste over forskjellige måter du kan ta biotin for hårvekst.

Biotin i et kosttilskudd:

De fleste velger å få i seg fordelene ved biotin sammen med andre vitaminer gjennom et kosttilskudd som for eksempel piller. Enten du lider av biotinmangel eller ikke, kan et kosttilskudd sørge for at du har riktige nivåer av biotin i kroppen. Kosttilskudd med biotin finnes i både tabletter og tyggevitaminer, og er den vanligste måten å få i seg biotin til håret på. Kosttilskudd du kan svelge er utrolig bra ettersom det tas raskt opp i blodet.

Biotin som en topikal behandling:

Sjampoer og andre produkter som inneholder biotin kan være hjelpsomme hvis du har skadet og usunt hår, men de er ikke veldig effektive dersom du ønsker å reversere hårtap. Det finnes likevel flere topikale behandlinger med biotin som inneholder fordelene ved vitamin B7 sammen med andre hjelpsomme proteiner som keratin, som kan hjelpe til å redusere slitte tupper og brekking av hårstråene. Hvis du ønsker et langt hår som ikke brekker kan det med andre ord være verdt å kikke på disse produktene!

Hvordan virker biotin tilskudd for håret?

Hvis du mener du ikke får i deg nok biotin fra maten du spiser, eller du vil være sikker på at du har nok biotin i kroppen generelt, kan det være lurt å investere i et kosttilskudd med biotin. Et biotin tilskudd er en enkel måte du kan være sikker på at du får alle fordelene til biotin for håret så det kan vokse sunt og langt.

hvordan virker biotin?

Hvordan fungerer et kosttilskudd med biotin? Biotin for håret tilfører ekstra næring og er enkelt for håret å ta opp. Vitamin B7 hjelper til å styrke hårstråene og hårsekkene slik at håret tåler mer. Ved bruk av biotin for håret vil du over tid merke en bedring i hårets struktur, det vil bli mer skinnende og oppleves sterkere. De som tar et kosttilskudd økt hårvekst vil begynne å se resultater etter noen måneder med kontinuerlig bruk.

Hvordan kombinere biotin med vitaminer som er bra for håret

Hvis du vil bruke biotin for håret spesielt til hårvekst anbefaler jeg å ta biotin sammen med vitaminer i et kosttilskudd. Da vil du få fordelene til vitamin B7 sammen med andre styrkende ingredienser, slik som:

 • Silika (fra bambusekstrakt) - Denne naturlige ingrediensen hjelper til med å opprettholde normalt hår og negler, samt beskytte cellene mot oksidativt stress.
 • Vitamin D - Hjelper med å stimulere veksten i hårsekker. Forskning viser at personer med alopecia areata har mye lavere nivåer av Vitamin D enn personer som ikke har alopecia. 
 • Sink - Et typisk tegn på sinkmangel er nettopp hårtap, så vel som skjør hud, hår og negler.
 • Selen - En vitenskapelig studie har vist at selen er involvert i dannelsen av nytt hår.
 • Vitamin C - Forhindrer eventuelle skadelige påvirkninger fra frie radikaler og hjelper samtidig til å øke dannelsen av kollagen, noe som er utrolig gunstig for hår, hud og negler.

Vil du oppleve alle fordelene ved biotin til håret sammen med de andre sterke og effektive ingrediensene? Prøv Hair Formula kosttilskudd. Opplev fordelene ved biotin til håret og hvordan det påvirker hårveksten fra innsiden og ut! Våre Hair Formula Tablets for Women er det kraftigste kosttilskuddet vi har til kvinner, og er skapt med en blanding av silika fra bambusekstrakt, biotin, selen, sink og andre oppbyggende aminosyrer.

De klinisk beviste ingrediensene støtter en optimal hårvekst for et sunnere, vakrere hår. Enten du ønsker et tykkere hår, et lenger hår eller å rette opp i skade fra bleket eller generelt skadet hår anbefaler jeg Hair Formula.

Matvarer rike på biotin

Hvis du ønsker å øke vitamin B7 inntaket ditt gjennom mat må du spise mat med et høyt innhold av biotin på en daglig basis for å faktisk merke en forskjell. Det kan også være verdt å nevne at mange av matvarene må spises rå, eller nesten utilberedt, for å faktisk få fordelene til biotin for håret. Her er matvarer som inneholder vitamin B7 (i mikrogram pr. 100 gram):

 • Eggeplomme (53)
 • Havre (27,0)
 • Hvetekim (17,0)
 • Hvit sopp (som sjampinjong) (16)
 • Spinat (6,9)
 • Ost, brie (6.2)
 • Melk (3,5)
 • Svinekjøtt (5.0)
 • Gulrot (5.0)
 • Eple (4.5)
 • Tomat (4,0)
 • Oksekjøtt (3.0)
 • Kylling (2,0)
 • Salat (1,9)

Hvis du velger å spise matvarer med biotin for å fremme hårvekst kan det være greit å vite at vitamin B7 er et vannløselig vitamin. Dette betyr at du må spise store mengder med disse matvarene hver dag for å få i deg et stort nok inntak av biotin. Dette er grunnen til at flere velger å heller bruke et kosttilskudd med biotin for å få nok biotin til håret, i tillegg til å spise den biotin-rike maten.

Hvor lang tid tar det før du ser resultater?

Konsekvent bruk

Når du tar biotin for håret vil du ikke se resultater med en gang. Som det meste i livet finnes det dessverre ingen pille som gjør alt bedre over natten. Hvis du er flink til å ta kosttilskuddet daglig over flere måneder vil du tilslutt merke store forandringer. Nøkkelen ligger i tålmodighet. I følge en kontrollstudie merket ikke deltakerne som fikk et kosttilskudd med biotin for håret en synlig effekt før det hadde gått rundt 90 dager.

Når du først begynner med et biotin tilskudd er det viktig at du tar det hver dag. Sett gjerne en alarm på telefonen din så du alltid husker på å ta det.

Før og etter Hairlust

Hairlust før og efter
Før
Foreløpig resultat
Hairlust før og efter
Før
Foreløpig resultat
Hairlust før og efter
Før
Foreløpig resultat
Hairlust før og efter
Før
Foreløpig resultat
Hairlust før og efter
Før
Foreløpig resultat
Hairlust før og efter
Før
Foreløpig resultat

*Resultatene varierer fra person til person.

Se alle anmeldelser

Andre fordeler ved vitamin B7

Visste du at de beste kosttilskuddene med biotin for håret faktisk har flere fordeler enn et sunnere hår? Et kosttilskudd med biotin og andre vitaminer kan gi store fordeler for både håret, huden og neglene dine.

I tillegg til å bruke et kosttilskudd med biotin, vitaminer og kollagen for håret, kan et biotin tilskudd også forbedre hudens tekstur. Hvis du lider av biotinmangel kan det være du har opplevd utslett på huden eller andre hudproblemer. Det er ikke nok vitenskapelig forskning rundt dette helt enda, men flere mener at biotin faktisk gir en sunnere hud og til og med kan hjelpe å kontrollere akne.

Hvis du i tillegg har problemer med tørre eller sprø negler er det vist at biotin kan hjelpe mot dette. I en studie opplevde 91% av deltakerne at neglene ble sunnere og sterkere etter de hadde begynt å ta biotin. Selv om du tar biotin for håret er det med andre ord ikke den eneste fordelen du kan vente deg!

Hårtest

Produkter skreddersydd for ditt hår

Ta testen

Hvem er i fare for biotinmangel?

Personer med helsemessige forhold som påvirker hvordan kroppen absorberer næringsstoffer, eller som bruker noen typer medisiner, kan ha risiko for å utvikle biotinmangel.

Biotinidase-mangel (BIOT) er den vanligste årsaken til biotinmangel. BIOT er en sjelden arvelig lidelse der kroppen ikke klarer å frigjøre biotin fra mat, samt metabolisere og konsumere biotin.

Andre faktorer som kan forårsake mangel på biotin:

 • Parenteral ernæring (PE)
 • Enkelte dietter
 • Typer medisiner
 • Antibiotika over lang tid, da disse kan ødelegge de biotinproduserende bakteriene i tarmen
 • Å ha en tilstand som Crohns sykdom som gjør det vanskelig for tarmen å absorbere næringsstoffer
 • Alkoholforbruk, som hemmer absorpsjonen av bl.a. biotinvitamin

Har biotin noen bivirkninger?

Vitamin B7 har mange fordeler, men noen kan likevel oppleve visse bivirkninger selv med det beste kosttilskuddet med biotin for håret.

I følge Mattilsynet finnes det ikke bevis på at høye biotin nivåer er giftige. Det er likevel noen som kan oppleve vond mage eller hudutslett når de tar biotin tilskudd, men dette er sjeldent. I Norge finnes det ingen maksgrense for inntak av biotin for håret, ettersom det ikke er vist noen skadelige bivirkninger. Siden det også er et vannløselig vitamin vil kroppen skille ut alt det ikke trenger. 

Hvis du har en medisinsk tilstand anbefaler jeg likevel å snakke med legen din før du inntar biotin og andre vitaminer i et kosttilskudd.

Andre gode produkter for hårvekst

I tillegg til å ta biotin for håret (som vår Hairlust Hair Formula!), finnes det andre produkter som kan øke effekten biotin har for håret, og som kan hjelpe til å fremme hårvekst. Her er noen av favorittene mine:

Grow Perfect™ Duo

Hvis du leter etter en shampoo og balsam for tynt hår, er Grow Perfect™ Duo min anbefaling. Disse multi-tilnærmingsproduktene beskytter og styrker dine nåværende hårstrå og fremmer tykkere og fyldigere hårvekst ved å skape ideelle hårvekstforhold i hodebunnen. Produktene inneholder Anagain™, avledet fra ertespirer, som har vist seg å forlenge hårets vekstfase samtidig som den reduserer avfallsfasen, noe som effektivt fører til forbedret hårvekst og tettere hår på så lite som tre måneder.

Grow Perfect™ Hair Growth Serum

For å øke resultatene dine med biotin for hårvekst ytterligere, anbefaler jeg å bruke en topisk hårvekstbehandling, som Grow Perfect™ Hair Growth Serum samtidig. Den er formulert med naturlig avledede ingredienser som er klinisk bevist å øke hårveksten, redusere hårtap og forbedre den generelle hodehelsen.

Split Fix™ Hair Mask

Hindrer flisete tupper og brudd håret i å vokse lenger? Sammen med å ta biotin for hårvekst, er en av de beste måtene å fremme langsiktig hårvekst å unne deg en ukentlig hårmaske som holder håret sunt og motstandsdyktig mot skader.

Den næringsgivende, fuktighetsgivende og gjenoppbyggende behandlingen er perfekt til et tørt og krusete hårSplit Fix™ Hair Mask er en ukentlig behandling som bidrar til å styrke og beskytte håret mot fremtidig skade takket være dens innhold av dypt reparerende og fuktighetsgivende organiske ingredienser. Hvis målet ditt er å få håret til å vokse raskere anbefaler jeg virkelig denne!

Så hva er egentlig det beste kosttilskuddet for håret? Min anbefaling er Hair Formula kosttilskudd! Uansett hva du bestemmer deg for håper jeg du kommer til å utforske alle fordelene til biotin for håret, og at det kan hjelpe deg på veien til et langt og sunt hår. Få flere tips og triks til hvordan du både kan få og opprettholde det absolutt beste håret på Hairlust bloggen!

Våre kunder sier

Enestående

Relaterte artikler

Se alle artikler
 • Vitaminer for håret: Virker det i det hele tatt?

  Vitaminer for håret: Virker det i det hele tatt?

 • Hva skyldes hårtap hos kvinner? 8 grunner til at kvinner mister håret

  Hva skyldes hårtap hos kvinner? 8 grunner til at kvinner mister håret

 • Tynt hår hos kvinner: 8 gode tips som gir mer fylde i håret

  Tynt hår hos kvinner: 8 gode tips som gir mer fylde i håret

 • Kaffe i håret: virker det? Alt du trenger å vite om shampoo med koffein

  Kaffe i håret: virker det? Alt du trenger å vite om shampoo med koffein

 • Virker rosmarinolje for hårvekst? Fordeler og andre tips for hårvekst

  Virker rosmarinolje for hårvekst? Fordeler og andre tips for hårvekst

Se alle artikler