Tynt hår hos kvinner: 8 gode tips som gir mer fylde i håretSe alle artikler

Tynt hår hos kvinner: 8 gode tips som gir mer fylde i håret

Det kan være mange grunner til at håret blir tynt - alt fra hva vi spiser til hvordan vi styler håret kan påvirke hårets styrke og sunnhet. Men heldigvis er det gode nyheter for kvinner med tynt hår: bare med noen få, enkle justeringer i livsstil og hårrutiner, kan sunnere og tykkere hår være innen rekkevidde.

Er du kvinne og opplever at håret begynner å bli tynnere på hodet? Det er du i så fall ikke alene om. Opp mot 40% av kvinner opplever faktisk en eller annen form for tynt hår på toppen av hodet innen de fyller 40 år. Hvis du vil vite hva som kan være årsakene til tynt hår hos kvinner og de beste behandlingene for det, er det bare å fortsette og lese.

Innholdsfortegnelse

Hva er symptomene på tynt hår hos damer?

Tynt hår hos kvinner oppleves ikke helt på samme måte som hos menn. Menn har en tendens til å miste håret i en hesteskoform som starter i hårfeste. Kvinner opplever ofte å bli tynn i håret jevnt over hele hodet.

Hvis du sliter med tynt hår på hodet kan det være du har lagt merke til disse symptomene:

 • Hestehalen er tynnere enn den pleide å være
 • Skillen din virker bredere enn normalt
 • Du opplever mer hår i børsten din
 • Det er flere hårstrå enn normalt på puten din
 • Det er mer hår som faller av i dusjen

Hvis du opplever noen av disse symptomene er det ingen grunn til panikk! Jeg har flere forslag til hvordan du kan bekjempe uttynning av håret, og forskjellige styling teknikker som kan gi deg følelsen av å ha et tykkere hår (jeg kommer tilbake til dette).

Hva er årsaken til tynt hår hos kvinner?

Det finnes mange årsaker til hvorfor tynt hår oppstår hos kvinner. Her har jeg listet opp noen av de vanligste årsakene:

Genetikk

Genetikk er nok den største årsaken til tynt hår hos kvinner. Denne typen hårtap kalles androgen alopeci, eller kvinnelig skallethet. Hvis en eller begge foreldrene dine sliter med tynt hår på toppen av hodet er det større sannsynlighet at du også kommer til å oppleve tynt hår. Men det er likevel ingen grunn til bekymring. Det finnes behandlinger som kan være til god hjelp, som for eksempel rosmarinolje.

Kosthold

Ernæringsmessige mangler kan være en av årsakene til tynt hår hos kvinner. Kroppen trenger en viss mengde vitaminer og mineraler for å kunnde opprettholde en rekke nødvendige prosesser. Når du ikke får i deg riktig mengde av disse næringsstoffene vil kroppen prioritere å sende de næringsstoffene du får i deg til livsviktige organer, og hårsekkene dine står sist i køen. Over tid kan dette føre til at du blir tynn i håret.

Overbehandling eller feil styling av håret

Hvis du ofte setter opp håret i stramme frisyrer kan du oppleve en type hårtap kalt traction alopecia hvor håret sakte trekkes ut av hårsekken. Varme stylingverktøy kan også føre til stor skade på håret og føre til at håret brekker av, noe som resulterer i veldig tynt hår.

Flass, produktrester i hodebunnen kan resultere i hårtap eller tynt hår. Visste du at noen ingredienser i produktene du bruker, som voks, tørrshampoo osv. kan bygge seg opp i håret ditt over tid? Det skyldes at noen typer ingredienser kan være svært vanskelig å få vasket ut med en vanlig shampoo. Resultatet er blokkerte porer og enda verre: en kløende, tørr hodebunn. Gjentatt kløe, skraping og riving i hodebunnen kan skade hårets fibre og skade hårrøttene. På samme tid kan det resultere i infeksjoner og sår i hodebunnen, noe som gjør tynt hår enda tynnere.

Stress

Stressende livshendelser (som å slå opp med noen, miste jobben eller store operasjoner) kan være årsaken til en hårtap kalt telogen effluvium. Dette er en type tynt hår som oppstår rundt tre måneder etter den stressende hendelsen har skjedd. Denne tilstanden går som oftest over av seg selv etter en stund uten behandling.

Kronisk stress over tid har også blitt linket til hårtap. Hvis du opplever kronisk stress er det viktig at du finner aktiviteter som virker stressdempende i hverdagen, som for eksempel trening, meditasjon eller å skrive dagbok.

Graviditet

Graviditet kan også være årsaken til tynt hår hos damer, og er en type telogen effluvium kalt postpartum hårtap. Kvinner har en tendens til å røyte mindre under selve graviditeten, og etter fødselen faller ofte alt håret som har blitt samlet opp under graviditeten av samtidig, noen ganger i klumper. Hårtap etter graviditet kan kanskje virke ekstremt, og i noen tilfeller traumatiserende, men håret gror tilbake normalt etter 6-12 måneder.

Overgangsalderen

De fleste kvinner vil oppleve å bli tynn i håret når de kommer i overgangsalderen. I følge en rekke undersøkelser vil rundt halvparten av kvinner over 65 oppleve å få tynt hår på toppen av hodet.

Medisin

Enkelte medisiner eller hormonelle tilskudd som p-piller kan forårsake tynt hår og hårtap. Disse kan forstyrre hårets normale vekstsyklus og resultere at du blir tynn i håret. Hormonforstyrrende medisiner eller ledemidler kan være en viktig årsak til hårtap og tynt hår og du kan ofte se på pakningsvedlegget til medisinen din om en av bivirkningene kan være hårtap.

Hvis du opplever å bli tynn i håret kan det være lurt å snakke med legen din. Det er kun legen din som kan sette en riktig diagnose på tilstanden og gi råd om hvilke behandlinger som kan hjelpe situasjonen din.

Før og etter Hairlust

Hairlust før og efter
Før
Foreløpig resultat
Hairlust før og efter
Før
Foreløpig resultat
Hairlust før og efter
Før
Foreløpig resultat
Hairlust før og efter
Før
Foreløpig resultat
Hairlust før og efter
Før
Foreløpig resultat

*Resultatene varierer fra person til person.

Se alle anmeldelser

Behandlinger for tynt hår: Hva virker?

Hos Hairlust har vi troen på en todelt tilnærming for å behandle tynt hår hos kvinner:

 1. Bruk av behandling for tynt hår som er bevist å redusere hårtap.
 2. Følg smarte hårpleierutiner som forhindrer et hår som knekker, og som øker volumet i håret.

Først skal jeg snakke om noen forskjellige behandlinger som kan hjelpe mot tynt hår hos damer. Det finnes enkle steg du kan endre i hverdagsrutinene dine som kan hjelpe til å fremme en sunn hårvekst fra hårsekkene dine.

Gi hårsekkene næring

Gi hårsekkene næring

Som nevnt kan ernæringsmessige mangler føre til tynt hår hos damer. For å få tilbake en sunn hårvekst er det viktig at du får i deg et velbalansert kosthold med magre proteiner (som kylling og belgfrukt), sunne fettsyrer (som laks og avokado) og masse frukt og grønt.

Prøv et kosttilskudd for hårvekst

Å opprettholde et sunt kosthold kan ofte være lettere sagt enn gjort til tider. Dagene går, og livet har en tendens til å løpe fra oss som gjør det vanskelig å planlegge et sunt måltid hver gang du trenger å få i deg noe på farten.

Det er her et kosttilskudd kommer inn i bildet. Et godt kosttilskudd, som Hair Formula Gummies for Women, sørger for at du får i deg alle vitaminene og mineralene kroppen trenger for en sunn hårvekst. Tyggevitaminene er fullpakket med 5,000 mcg med biotin, en B vitamin assosiert med sunn hårvekst. For å få den samme mengden biotin fra vanlig kost må du faktisk spise rundt 500 egg!

Hair Formula Gummies for Women er veganske og inneholder kun naturlige farge- og smaksstoffer og de er dessuten sukkerfri! De smaker i tillegg supergodt, så du kommer aldri til å glemme å ta de. For å få en sunn hårvekst og få riktig hjelp for tynt hår, er stikkordet utholdenhet!

Hvis du ikke er fan av tyggevitaminer kan du heller prøve våre Hair Formula Tablets for Women med ekstra styrke.

Ta vare på hodebunn

Når du får i deg nok mineraler og vitaminer er det viktig å sørge for at de faktisk kommer til riktig sted i kroppen slik at du kan begynne å gro ut et nytt, sunt og sterkt hår.

Trikset er å øke blodsirkulasjonen til hodebunn. Blod fører næringsstoffer rundt i kroppen til alle cellene dine. Hvis du trenger mer næring til hårsekkene er det derfor viktig å øke blodsirkulasjonen i hodebunn. Det kan gjøres på to måter:

 1. Scalp Delight™ Detox Scrub - Denne behandlingen for tynt hår inneholder økologisk rosmarinolje som naturlig øker sirkulasjonen i hodebunn.
 2. Scalp Delight™ Scalp Massage Brush - Med denne smarte hodebunnsbørsten gir du seg selv enkelt en deilig hodebunnsmassasje hjemme helt selv. En hodebunnsmassasje er en fantastisk måte å øke sirkulasjonen på, slik at du ikke lenger trenger å bekymre seg for tynt hår på toppen av hodet.

Prøv minoksidil (eller rosmarinolje)

Prøv minoksidil (eller rosmarinolje)

Minoksidil er et reseptfritt legemiddel som både stimulerer ny hårvekst og forebygger håravfall. Det er som regel brukt for å forebygge håravfall hos menn, men kan også bli brukt for å forebygge tynt hår hos kvinner. Dessverre virker ikke dette middel for alle, og dersom det virker for deg vil effekten dessverre avta når du slutter å bruke produktet.

I følge en studie fra 2015 kan rosmarinolje produsere lignende effekter for personer som er veldig tynne i håret, men uten så mye kløe i hodebunn (en normal bivirkning av minoksidil).

Prøv forskjellige naturlige løsninger

Det finnes visse essensielle oljer som kan hjelpe til å bekjempe tynt hår hos damer. I følge en studie fra 2014 kan blant annet mynteolje produsere en større hårvekst enn minoksidil!

Hvis du ønsker å prøve essensielle oljer som en behandling mot hårtap anbefaler jeg å blande et par dråper med mynte- eller rosmarinolje sammen med en god, hårvennlig og vegetabilsk olje, som for eksempel jojobaolje. Massér blandingen inn i hodebunn og rens med en god shampoo og balsam.

Det finnes flere ekstrakter som kan hjelpe mot hårtap. Her er par det kan være verdt å vite om:

 • RootBioTec™ HW er et kraftig rotekstrakt fra basilikumplanten som er bevist å redusere hårtap med 31% etter kun 2 måneder.
 • AnaGain™ er basert på økologske ertespirer, og er vist å kunne øke hårveksten med 78% på kun tre måneder.

For å dra best mulig nytte av disse behandlingene for tynt hår må du se etter produkter som inneholder RootBioTec™ HW og AnaGain™ i ingredienslisten.

Forskjellen på tynt hår og knekt hår

Å være tynn i håret og å ha hår som brekker er to forskjellige ting. Tynt hår oppstår når unormale mengder med hår går inn i røytefasen av hårets vekstfaser (den telogene fasen), eller når noen av hårsekkene stopper å produsere nye hårstrå.

Når håret brekker skjer dette fordi hårstrået blir svakt på grunn av skade og brekker av. Dette kan også føre til at du blir tynn i håret.

Kvinner som opplever å bli tynn i håret kan derfor dra stor nytte av noen gode hårpleierutiner som hindrer at håret brekker. Hvis du sliter med et tynt hår i utgangspunktet vil du vel gjøre det du kan for å hindre at du mister mer hår enn nødvendig?

Hårtest

Produkter skreddersydd for ditt hår

Ta testen

8 tips som kan gi mer fylde til håret

Jeg har satt sammen en liste over smarte styling tips du kan benytte deg av for å hindre at håret brekker av, og som samtidig vil gi deg følelsen av et mer voluminøst hår:

1. Begynn med en sterk base

Hvis du opplever at du begynner å få tynt hår på toppen av hodet kan det være lurt å bruke Grow Perfect™ Duo. Hvis håret ditt knekker eller du opplever slitte tupper, vil jeg anbefale Split Fix™ Duo i stedet. Disse skånsomme duoene er formulert spesielt for å rette seg mot behovene til tynt hår.

2. Næring fra utsiden

Kvinner som sliter med veldig tynt hår kan også ha gode resultater med en god proteinrik hårmaske, som Protein Repair™ Hair Mask. Protein Repair™ Hair Mask er laget med hydrolyserte veganske proteiner som gjenoppbygger hårstrået, og hindrer at håret brekker og tuppene blir slitte.

3. Få mer volum i håret

For at håret skal se fyldigere og mer voluminøst ut er det viktig å begynne med røttene. Grow Perfect™ Thickening Spray inneholder mange gode ingredienser for håret, inkludert mynteolje for en bedre blodsirkulasjon i hodebunn. Denne behandlingen mot tynt hår hos damer bidrar til en sunnere hodebunn for en optimal hårvekst, og gir deg i tillegg volum ved røttene slik at håret ser fyldigere ut.

En annen veldig kraftig hårvekstløsning er Grow Perfect™ Hair Growth Serum, som er formulert med 4 ingredienser som er klinisk bevist for å fremme hårvekst og gi optimale forhold i hodebunnen. Dette er et hårserum som vil gi mer volum i håret over tid.

4. Vær forsiktig med vått hår

Håret er ekstra sårbart når det er vått, så det er viktig å behandle håret forsiktig. Når du skal gre ut floker av vått hår anbefaler jeg å droppe den vanlige hårbørsten din og heller prøve en bredtannet kam eller Wet Hair Detangler Brush. Vår Wet Hair Detangler Brusher laget med myke silikontupper som enkelt løser opp flokene i håret uten å rive ut eller brekke unødvendig mange hårstrå.

5. Alltid bruk varmebeskyttelse

Repeter etter oss: alltid bruk varmebeskyttende spray når du påfører varme i håret ditt! Varmeapparater som rettetang, krølltang og hårføner tørker ut håret, og gjør at det lettere brekker.

Jeg anbefaler å bruke Thermal Shield™ Heat Protectant før du styler håret for å beskytte det mot varme. Denne behandlingen er full av antioksidanter og fuktighetsgivende ingredienser som økologisk kokosvann, blåbærekstrakt og DayMoist CLR™.

6. Beskytt håret mot UV-stråler

Selv om du kanskje ikke er den som soler deg mest, er det gode sjanser for at håret ditt regelmessig blir utsatt for UV-stråler. Langvarig UV-eksponering forårsaker at hårlokkene svekkes og brytes ned, noe som resulterer i tørt og tynt hår. På samme måte som solen kan brenne huden, kan den også skade håret og få håret til å eldes raskere enn normalt. Så sørg for å beskytte håret ditt med en hatt eller et solbeskyttende hårprodukt når du er ute i direkte sollys. Min beste anbefaling er en uv spray for håret.

7. Riktig hårfrisyre

Det høres kanskje ut som en plan å droppe alt av varmeapparater og bare gå med håret i en hestehale for å unngå slitasje, men det er dessverre ikke fullt så enkelt. Normale hårstrikker med metalldeler kan også gjøre stor skade på håret ditt, og fører ofte til slitasje og brekking av hårstrå.

Jeg anbefaler Hair Rings. Hair Rings er mye mer skånsomme mot håret en vanlige hårstrikker, og drar ikke eller strammer for mye på håret når du har de i.

8. Fullfør frisyren med en god hårspray

Hvis du bruker en hårspray, volumpulver eller hårpudder, så er det kanskje på tide å oppdatere ditt valg av produkter. Enkelte typer inneholder sterke kjemikalier som kan være svært tørkende for håret, og kan være en stor årsak til tørt og skadet hår som fører til tynt hår hos damer.

Den gode nyheten er at du ikke trenger å fjerne alle stylingprodukter fra samlingen din for godt. Gå i stedet for Final Touch Hair Spray, Volume Wizard™ Pre-Styling Spray eller Volume Wizard™ Hair Powder, en hårpudder utviklet ved hjelp av økologiske planteekstrakter, som for eksempel aloe vera juice og havrekjerneekstrakt. Her får du produkter som vil gi deg et sunnere hår samtidig som de holder på plass frisyren!

Hvilken frisyre passer for tynt hår?

Se om du finner en frisyre som kan passe for deg, så kanskje du glemmer at du har tynt hår (eller i det minste ikke trenger å tenke like mye over det)!

Asymmetrisk bob: En vanlig bob kan fort gi en illusjon av at du ser eldre ut enn du egentlig er - en asymmetrisk bob derimot, kan skape mer volum i håret. En asymmetrisk bob vil si at håret er klippet litt kortere på den ene side, og dermed er lenger på den andre siden. Du kan også skape enda mer volum ved å lage en dypere sideskill. Se også 15 frisyrer for kort hår.

Bølgete lob: Lob er rett og slett slang for “lang bob”, og er blitt en utrolig populær frisyre, fordi den kler nesten hvem som helst. Den er perfekt for de med tynt hår, da den akkurat er kort nok til at håret ikke blir veldig flatt. I tillegg gir den bølgete effekten en illusjon av mer volum og fylde.

Dyp sideskill: Om du sliter med tynt hår på toppen av hodet bør du, under alle omstendigheter, unngå midtskill! Denne frisyren gjør at håret ser totalt flatt og kjedelig ut. Istedenfor bør du prøve deg på en sideskill. Du velger selvsagt hvor dyp du ønsker at den skal være, så her kan du gjerne prøve deg frem. Det gir mye mer volum til håret, og skaper en følelse av tykt og fyldig hår. Det er garantert litt uvant i starten, men etterhvert vil du aldri ville gå tilbake til den kjedelige midtskillen.

Rufsete pannelugg: Dersom du er tynn i håret og ønsker å klippe pannelugg, skal du være oppmerksom på hvilken type pannelugg du bør gå for. For de med tynt hår er det absolutt best å teste ut en litt mer ujevn og “tilfeldig” lugg, istedenfor den tradisjonelle bene. Dette gjør at du enkelt kan velge å enten dele panneluggen to, eller å ha den hengende ned foran. Superenkelt tips som gjør at håret ikke ser like tynt ut!

Hestehale med en vri: Her kan du prøve deg litt frem, det viktigste er at du finner en metode som gjør at du føler at håret får mer volum. Prøv å tupere håret bittelitt, gre alt sammen bakover, og deretter samle det i en mellomhøy hestehale som treffer ca. midt bak på hodet. Bruk gjerne Hair Rings fra Hairlust, som ikke skader håret, men som piffer opp frisyren med fine farger. Deretter kan du også bruke en god krølltang til å lage krøller eller bølger i hestehalen, som gir hestehalen litt ekstra volum. Voliá!

Ofte stilte spørsmål om tynt hår hos kvinner

 • 1. Hva er årsaken til tynt hår hos kvinner?

  Tynt hår hos kvinner kan være forårsaket av ulike faktorer, inkludert genetikk, stress, hormonelle endringer, livsstil, medisiner og valg av hårprodukter.

 • 2. Tynn i håret som kvinne - Hva gjør jeg?

  Det finnes ulike måter å fremme hårvekst på fra hårvitaminer til kirurgiske prosedyrer. Gode ​​hårprodukter er avgjørende for å fremme hårvekst, men krever kontinuerlig bruk. Det kan for eksempel være en sjampo mot hårtap og et hårvekstserum fra Hairlust.

Jeg håper dette innlegget har svart på alle spørsmålene dine om tynt hår hos kvinner! Hvis du er en kvinne som opplever å bli tynn i håret anbefaler jeg først og fremst og kontakte legen din for å se hvilke muligheter du har. Ellers oppfordrer jeg selvfølgelig til en sunn livsstil, og at du gjør det du kan for å ikke forverre hårtapet. Lykke til!

Våre kunder sier

Enestående

Relaterte artikler

Se alle artikler
 • Beste volum shampoo og balsam for fint hår: Slik fungerer de!

  Beste volumshampoo og balsam for fint hår: Slik fungerer de!

 • Beste hårpudder: 7 fordeler med å bruke volumpulver for hår

  Beste hårpudder: 7 fordeler med å bruke volumpulver for hår

 • Clarifying shampoo: Slik bruker du en rensesjampo

  Clarifying shampoo: Slik bruker du en rensesjampo

 • Hårvoks vs. Hårleire: Hvilken er best for deg?

  Hårvoks vs. Hårleire: Hvilken er best for deg?

 • Den beste shampoo for fett hår og fet hodebunn - Hva skal du se etter?

  Den beste shampoo for fett hår og fet hodebunn - Hva skal du se etter?

Se alle artikler