Uv spray for håret: Slik beskytter du håret mot solens skadelige strålerSe alle artikler

Uv spray for håret: Slik beskytter du håret mot solens skadelige stråler

Har du opplevd at håret blir lysere og stritt, og at hodebunn blir solbrent om du tilbringer mye tid ute om sommeren? Dette er klare tegn på solskade. Det er ikke bare huden din solen er skadelig for, men både hår og hodebunn kan bli skadet om du er mye ute i solen uten uv-beskyttelse. Jeg har satt sammen noen tips til hvordan du best kan beskytte håret om sommeren i denne artikkelen.

For meg er det viktig å gjøre det jeg kan for å beskytte håret så godt jeg kan hele året. På vinteren er det viktig med ekstra fuktighet som jeg får gjennom hårmasker og oljer, og om sommeren bruker jeg solfaktor til håret og UV spray for håret. Det var likevel ikke før nylig at jeg faktisk hørte om solbeskyttelse og solfaktor til håret.

Enten du vil forhindre skade på håret denne sommeren, eller behandle et hår som allerede er skadet, er det noen ting om UV spray for håret det kan være viktig å vite.

Innholdsfortegnelse

Når jeg var ung pleide jeg å leke mye ute i solen på sommeren. Jeg pleide å bruke hele dagen på stranden eller i svømmebasseng fulle av klor. Dette gjorde fargen på håret mitt lysere, og håret generelt mer tørt og krusete. Jeg husker en venn av moren min nevnte at håret mitt kjentes ut som strå, og at det mest sannsynlig var solskadet.

Det tok mange år før jeg faktisk bestemte meg for å gjøre noe med det. Jeg var veldig klar over at jeg måtte beskytte huden i solen, men tenkte aldri over at solbeskyttelse for håret var noe jeg trengte. Jeg visste ikke engang at solfaktor til håret eksisterte, eller at en UV spray for håret var en enkel måte å bekjempe et solskadet hår på.

Nå er jeg heldigvis eldre og visere, og vet at solkrem for håret er like viktig som solkrem for huden. Sommeren nærmer seg raskt nå, så det er på tide å finne ut hvilken solkrem for håret som vil beskytte håret ditt best.

Hvorfor er UV spray for håret så viktig?

De fleste av oss beskytter huden og kroppen mot de skadelige effektene fra solen, men vi glemmer ofte håret og huden under håret. Hår og hodebunn trenger også uv-beskyttelse fra solen. En studie fra 2019 så at UV stråler ikke bare påvirket huden, men også har svært skadelig effekt på håret. Jeg kan love deg at en solbrent hodebunn ikke er godt. Solbeskyttelse for håret er like viktig som SPF for huden.

Hvis du tilbringer mye tid i solen kan du ende opp med tidlig aldring av huden, og i verste fall hudkreft. Derfor er solkrem for håret så viktig. UV-stråler fra solen ødelegger håret ved å skade skjellaget, det ytterste laget på hårstrået, og skade keratinnivået i håret. Keratin er proteinet i håret som gjør det glansfullt og sunt, og solskade gjør håret tørt og flatt. En UV spray for håret hjelper til å skape en barriere mellom solstrålene og håret ditt.

Solfaktor til håret kan være et kraftig hårpleieprodukt. Mens vi smører inn både armer og ben i solkrem, la oss også huske på solkrem for håret. Mer om det senere.

Tegn på et solskadet hår

Tegn på et solskadet hår

Solskadet hår er ikke unormalt, spesielt i sommermånedene. Solen tørket ut hårstråene og hårsekkene, og håret blir som et resultat mindre sunt. Hvis du bruker mye tid ute i solen kan det vært lurt å sjekke den eventuelle skaden. De vanligste tegnene på solskade er:

 • Falmet hårfarge
 • Sprøtt hår
 • Matt hår
 • Slitte tupper
 • Flassende hodebunn
 • Solbrent hodebunn
 • Tørrhet
 • Krusete hår

Hvis du har betalt masse penger for en flott hårfarge er det siste du ønsker at fargen skal falme. Hvis du er blond kan du oppleve mer varme, oransje fargetoner i håret (takk gud for lillashampoo som hjelper til å korrigere varme toner i håret).

Solskade kan generelt gjøre håret vanskeligere å håndtere, og gi et usunt utseende. Heldigvis finnes det solkrem som gir håret all solbeskyttelsen det trenger for å opprettholde et sunt og strålende hår gjennom sommeren.

Hvordan beskytte håret i solen

Solkrem for håret trenger ikke å være komplisert eller grisete. En liten mengde UV spray for håret holder lenge.

UV spray for håret

En god UV spray for håret

Det er ingen grunn til å holde seg i skyggen når det finnes gode produkter som beskytter både hår og hud. En spray er helt klart den enkleste løsningen. Spray litt UV spray i håret samtidig som du smører inn kroppen med din favoritt solkrem, så er du klar for noen timer i solen. En solfaktor til håret inneholder i tillegg også ofte andre næringsrike ingredienser som tilfører fuktighet og glans for et sunt utseende.

Bruk en hatt

En annen fin måte å beskytte håret i solen på er ved å bruke et hodeplagg, som en hatt eller et sjal. I tillegg til å beskytte hodet vil en hatt i tillegg også beskytte øynene dine, og kan være et kult tilbehør til resten av antrekket. Det er også den beste solbeskyttelsen da det skaper et skille mellom solstrålene og håret ditt.

Hold deg ute av solen

En annen god måte å beskytte hår og hodebunn på er ved å unngå solen generelt og holde deg i skyggen. Enten du nyter dagen under en parasoll ved bassenget eller på stranden under et palmetre er den beste solbeskyttelsen du kan få selvfølgelig å holde seg borte fra solen. Men det er ikke lett å konstant holde seg borte fra solstrålene, og du kan faktisk bli solbrent selv om du prøver å holde deg mest i skyggen. Glem derfor aldri solbeskyttelse når du går ut.

Ingen hårskill

Hvis du ikke bruker hodeplagg ute i solen, unngå en tydelig hårskill. Hvis du har en hårskill som blir direkte truffet av solstrålene er det en mye større sjanse for at du vil bli solbrent i hodebunn.

De beste produktene for solskadet hår

Enten du vil beskytte håret fra solen, eller reversere skade som allerede har oppstått, finnes det gode produkter som virker som en solkrem for håret og hjelper til å gjenopprette hårstrukturen. De rette produktene vil hjelpe til å holde håret sunt og holde skadelige solstråler på avstand.

1. UV spray for håret

Sun Defense Hair Mist er din beste venn når det kommer til solbeskyttelse for håret. Denne UV sprayen for håret skaper en usynlig barriere som virker som en solfaktor til håret og beskytter det mot skadelige UV-stråler. Produktet er laget spesielt for hår som er skadet, krusete eller tørt, men alle hårtyper kan dra fordel fra de beskyttende egenskapene til sprayen. Hvis det er ett produkt jeg anbefaler at du legger har i strandbagen din i sommer er det denne UV sprayen til håret.

2. Beroligende hodebunnsbehandling

Grow Perfect™ Thickening Spray er utviklet med 99,6% naturlige ingredienser som virker beroligende på hodebunn. Det er ikke en solfaktor til håret, men er supert leave-in produkt som hjelper til å gjenopprette håret etter at du har vært ute i solen hele dagen. Produktet er spesielt bra hvis du uheldigvis har blitt solbrent i hodebunn og opplever smerte eller flass på grunn av det.

3. Skånsom shampoo

Hvis du allerede har et solskadet hår og prøver å gjenopprette fuktigheten og sunnheten i håret trenger du gode produkter som hjelper til å reparere strukturen i håret. Tørrhet i håret oppstår når håret ikke får, eller holder på, nok fuktighet. Din shampoo kan faktisk spille en stor rolle i dette. Split Fix™ Shampoo hjelper til å skånsomt rense håret, samtidig som den gjenoppbygger hvert hårstrå og forhindrer at håret brekker i fremtiden.

4. Beskyttende hårolje

Split Fix™ Hair Oil er laget av en næringsrik blanding av økologiske solsikkefrø-, kokos-, argan- og aprikoskjerneolje. Den gir en naturlig varme- og solbeskyttelse for håret for å forhindre et tørt, krusete og skadet hår, og slitte tupper. Det er et supert produkt som både beskytter håret mot UV-stråler, og tilfører næring til solskadet hår, samtidig som det gjør håret mykt og glansfullt.

5. Dypt fuktighetsgivende behandling

Moisture Hero™ Pre-Shampoo Balm er laget for å tilføre mye næring og fuktighet til håret. Ingredienser som økologisk sheasmør og vitamin E hjelper til å gjøre håret silkemykt, sunt og uten krus. Etter en dag på stranden kan det være nettopp dette produktet du trenger om du glemte UV sprayen til håret.

6. Varmebeskyttende spray

Å bruke varmebeskyttende for håret er et must for alle, men spesielt for de med allerede solskadet hår! Velg en naturlig, silikonfri varmebeskyttelsesspray som Thermal Shield™ Heat Protectant, drevet av planteavledet DayMoist CLR™ for å danne et beskyttelsesskjold på håret, og forberede det for føning, retting og varmestyling.

UV beskyttelse for håret: De beste ingrediensene

Hvis du vil beskytte håret fra potensiell skade er det visse ingredienser i en UV spray for håret du burde se etter. Hvis du ønsker god uv-beskyttelse, fuktighet og gjenopprettende egenskaper, se etter disse ingrediensene:

Beste ingredienser for uv beskyttelse

 • Phytessence™ aka fransk eikekstrakt - Denne mirakelingrediensen er et naturlig UV-filter som beskytter håret mot de uttørkende og skadelige solstrålene.
 • Økologisk aloe vera - Aloe vera har naturlige, beroligende egenskaper. I hårprodukter hjelper ingrediensen til å motvirke krus, og etterlater håret mykt og hydrert.
 • Acai ekstrakt - Acai-frukt er fullpakket med fuktighet, og gir en naturlig glans til håret.
 • Blåbærekstrakt - Blåbær er en naturlig kilde til antioksidanter. Ekstraktet bidrar til en sunn hodebunn ved å forbedre blodsirkulasjon, noe som er viktig når du ønsker å bekjempe skadelige UV-stråler.
 • Glyserin - Denne plantebaserte ingrediensen har fuktighetsgivende egenskaper, og hjelper til å lukke fuktighet inn i hårstråene. Si ha det til statisk hår og krus.

Du finner disse fantastiske ingrediensene i Sun Defense Hair Mist, som er min absolutt favoritt UV spray for håret. I tillegg til å forhindre solskade etterlater den håret mykt, hydrert, og lukter som et pluss helt fantastisk.

Ingredienser å styre unna

Fuktighet er den viktigste faktoren i en god solkrem for håret. Hvis håret ditt allerede er tørt, unngå produkter som inneholder silikoner eller uttørkende alkoholer. Velg heller en naturlig spray uten aerosol som solfaktor for håret. Jeg anbefaler alltid økologisk sertifiserte produkter uten skadelige kjemikalier.

Hårtest

Produkter skreddersydd for ditt hår

Ta testen

Behandling for solskadet hår og hodebunn

Hvis du allerede har fått solskade i håret og hodebunn er det på tide med en god behandling for å minimere skaden. Fuktighet er den viktigste faktoren når du skal gjenopprette skaden som har oppstått.

Næringsrike hårmasker og oljer er en god start for å gjenopprette fuktighet i tørt hår. Tykke hårmasker som behandler tørt eller sprøtt hår, som Split Fix™ Hair Mask, er viktig for å gjenopprette strukturen i hår som har vært utsatt for mye skadelige UV-stråler. Veganske mikroproteiner gir en god fuktighetsgivende behandling som hjelper til å gjenopprette tørre og skadede hårfibre, og gjør håret sunnere og mer elastisk.

Sørg for å også gi hodebunn en god behandling. Bruk Grow Perfect™ Thickening Spray. Produktet lindrer og tilfører fuktighet til en skadet og irritert hodebunn.

Som nevnt tidligere er det viktig å bruke en naturlig, høykvalitets shampoo. En skånsom, fuktighetsgivende shampoo er en super måte å behandle håret ditt på. Vi har et godt alternativ for både tynt hår, lyst hår og de med krøller, så du kan være sikker på at håret får all oppmerksomheten det fortjener.

Generelt er solbeskyttelse til håret et flott produkt som tilfører næring og hjelper håret til å holde seg sunt når du tilbringer tid ute i solen. Husk at hår kan bli like skadet i solen som huden, så en solkrem for håret er viktig å legge til i hårpleierutinen hvis du vil holde håret sunt og vakkert gjennom hele året.

Våre kunder sier

Enestående

Relaterte artikler

Se alle artikler
 • Kjemisk skadet hår: 10 enkle tips mot ødelagt hår etter bleking!

  Kjemisk skadet hår: 10 enkle tips mot ødelagt hår etter bleking!

 • Beste shampoo for farget hår: Slik beskytter du hårfargen mot å falme

  Beste shampoo for farget hår: Slik beskytter du hårfargen mot å falme

 • Frizzy hår: 9 enkle metoder for å få orden på tørt og krusete hår

  Frizzy hår: 9 enkle metoder for å få orden på tørt og krusete hår

 • De 8 beste milde shampoene med lav pH - Alt om hårets og hudens pH

  De 8 beste milde shampoene med lav pH - Alt om hårets og hudens pH

 • 6 Beste fuktighetsgivende balsamer for tørt hår

  Beste balsam for tørt hår: De beste ingrediensene og de du bør unngå helt

Se alle artikler