Bleking av hår? 10 etterbehandlingstips for bleket, blondt hårSe alle artikler

Bleking av hår? 10 etterbehandlingstips for bleket, blondt hår

Har du klikket deg inn her er sjansen stor for at du vurderer å bleke håret, eller kanskje du allerede har bleket håret? Kanskje du bare er interessert i å lære mer om bleking av håret? Les alt om bleking av hår om hvordan du best kan ta vare på et naturlig blondt hår eller bleket hår og om den generelle helsen til håret etter behandling. 

Er du i tvil om hvordan og om en bleking av hår påvirker hårets styrke og helse? Vel, det vil være en viss risiko for at skjellaget på hårstråene blir etterlatt permanent åpent (spesielt ved gjentatt bleking av hår). 

Selv om mange elsker synet av et skinnende blondt hår, er det ingen tvil om at bleking er skadelig for håret ditt. Om du likevel ønsker å bleke håret ditt burde du følge tipsene jeg lister opp for deg nedenfor. Jeg forteller deg om hvordan bleking av hår funker generelt, feil du burde unngå og hvordan du kan ta vare på farget blondt hår på best mulig måte. Jeg gir deg også tips om de beste produktene du kan bruke etter bleking av håret ditt.

...I tillegg vil jeg gi deg råd om kjøp av den beste sjampoen for blondt hår, slik at du kan holde håret sunt og skinnende og opprettholde den kalde nyansen i håret.

Innholdsfortegnelse

Hva er hårbleking?

Bleking av hår foregår gjennom en kjemisk prosess som lysner hårstråene dine ved å trekke ut pigmentene av håret ditt. Slik fungerer det:

 • Alkaliske salter åpner opp det beskyttende ytterste skjellaget i håret ditt, kalt kutikula.
 • Et oksidativt middel går så inn i håret ditt og løser opp melanin i håret ditt. Melanin er det som skaper pigmentene i håret ditt som gir deg den naturlige hårfargen din. Uten pigment fremstår håret grått, sølvfarget eller hvitt.

Jo lenger du har i blekingen i håret ditt, jo mer pigmenter løses opp og du ender opp med lysere hår.

Det er likevel forskjellige ting som påvirker hvordan bleking påvirker den enkeltes hår, og bleking av hår gir ikke nødvendigvis et kaldt blondt hår hos alle. De naturlige tonene i håret ditt bestemmer om du ender opp med en gul, oransje eller rød undertone i blondt hår, ettersom dette er naturlige pigmenter som er vanskeligere å løse opp. For å virkelig få ut alle pigmentene som kan påvirke blondt hår trenger man kanskje flere behandlinger.

Hvordan bleking påvirker håret ditt

Hvordan skader faktisk bleking håret ditt? Bleking av hår åpner som nevnt det øverste skjellaget i håret ditt. Dersom du bleker håret gjentatte ganger kan det føre til at skjellaget ikke lukker seg igjen. Det er dette laget som holder fuktigheten inne i håret, og når skjellaget blir skadet blir håret ditt raskere tørt, krusete og knekker raskere og fører til kjemisk skadet hår. Du har sikkert sett skrekkhistoriene med hår som har falt av og knekt helt etter noen har bleket håret!

Å bleke håret er ikke en sunn prosess i seg selv, men det er mye du kan gjøre for å bevare håret ditt på best mulig måte når du bleker håret.

Hvor ofte kan du bleke håret?

Dersom du trenger flere runder til bleking av hår for å få den ønskede fargen er det viktig å ta seg god tid. Det optimale er å vente mellom 6-8 uker mellom bleking av håret slik at håret får tid til å hvile og gjenoppbygge strukturen sin. Dersom du skal bleke håret, men utgangspunktet ditt er et ganske mørkt hår, tar det deg mest sannsynlig mer enn én runde for å oppnå lyst blondt hår. Hør gjerne med en frisør om hvor lenge du burde vente mellom de gangene du trenger å bleke håret ditt, og aldri blek håret flere ganger rett etter hverandre. Det er sånn du ødelegger håret ditt.

Visste du at mangel på protein kan gi deg tørt og krusete hår?

Tabber å unngå ved bleking av hår

1. Du bruker hjemmebleking for å oppnå blondt hår

Når det kommer til bleking av hår er det IKKE et eventyr du har lyst til å begi deg ut på, på egen hånd. Å bleke håret er en komplisert prosess, og selv for en frisør er det vanskelig å gjøre det helt riktig. Dersom du prøver å bleke håret på egen hånd kan du ende opp med et blondt hår du er nødt til å klippe rett av.

Sjekk ut et par forskjellige salonger og sjekk ut omtaler av frisører som spesialiserer seg på bleking for å finne ut hvor du burde gå for å gjennomføre behandlingen. Bleking av hår kan gå kjempefint, dersom du vet hva du ser etter og om du er ærlig med frisøren din om tilstanden til håret ditt.

2. Du er ikke ærlig med frisøren som skal bleke håret ditt

Bleking av hår fungerer best dersom du har en naturlig farge på håret som ikke er farget fra før. Det funker også best på hår som er lysebrunt eller lysere i utgangspunktet. Dersom du faktisk har farge i håret ditt er det viktig at du forteller frisøren din om dette før personen begynner å bleke håret ditt, da det kan påvirke prosessen. Når du bleker håret fjernes pigmentene fra hårstråene dine, og dersom du har farge i håret kan dette ødelegge blekeprosessen. Dette kan skape en rar misfarging i håret ditt, og du ender ikke opp med et rent blondt hår.

Gi hele hårhistorien din til frisøren din slik at dere kan sette sammen en behandling som er riktig for bleking av håret ditt.

Dersom håret ditt er mørkere enn lysebrunt går det fortsatt fint å bleke håret, men det kan ta litt lenger tid å få det optimale resultatet med et skinnende blondt hår.

3. Du forbereder ikke håret ditt til blekeprosessen

Det er skadelig for håret å bleke det, så det er riktig å forberede håret ditt på prosessen av bleking av hår. Dette gir håret ditt den beste sjansen til å holde seg sunt både under behandling og etter bleking av håret. Å bruke en hydrerende maske som Split Fix™ Hair Mask i ukene før du bleker håret vil gi håret god næring før reisen din mot blondt hår.

Tips: Ikke bruk sjampo på et par dager før du skal bleke håret. En nyvasket hodebunn kan reagere på den kjemiske prosessen ved bleking av hår og skape irritasjon.

4. Bleking av hårtuppene

Dersom du allerede har bleket håret er sjansen stor for at tuppene dine allerede er blonde. Det er ingen poeng i å putte mer stress på håret enn nødvendig, og jeg anbefaler deg derfor å unngå mer bleking på de områdene du allerede har blondt hår. Dersom du bleker håret mer, øker du sjansen for å ødelegge skjellaget i håret, og det kommer til å brekke mye lettere.

Naturlig bleking av hår

De mest brukte hårblekningsstoffene er hydrogenperoksid og ammoniakk. Det er flere hårblekningsprodukter som sier de ikke inneholder hydrogenperoksid, men dersom hårbleking skal fungere må det inneholde et eller annet blekningsmiddel. Det betyr at disse produktene har tilsatt et annet blekningsmiddel som erstatning.

Det finnes forskjellige måter for naturlig bleking av hår, men dersom du ønsker ordentlig blondt hår kommer du dessverre ikke unna blekningsmidler. Dersom du ønsker litt lysere hår generelt kan du prøve disse tipsene for en naturlig bleking av håret ditt:

sitronsaft

Sitronsaft og sol

Press 2-3 sitroner og bland sitronsaften sammen med 2 ss olje og 2 dl vann i en sprayflaske. Bland miksen godt og spray blandingen i håret ditt. La blandingen tørke i håret ditt mens du er ute og soler deg. Blandingen med sitron vil bleke håret ditt i solen. Etter behandlingen skyller du ut blandingen og bruker en god balsam i håret. Å bruke balsam etter naturlig bleking av hår er viktig for å bevare fuktighet, samt lukke skjellaget i håret ditt.

Kamille-te og sol

Noen skjønnhetsbloggere mener at du kan bruke kamille-te for naturlig bleking av hår. Dersom du ønsker blondere hår bruker du to kopper med sterk kamille-te (5 poser med kamille-te i to kopper med kokende vann) og saften fra 2-3 sitroner. Bland alt sammen og ha det i håret med en sprayflaske. Tørk håret i solen, rens håret og bruk balsam.

Rå honning

Enda et alternativ til naturlig bleking av hår er rå honning. Du blander sammen 4-5 ss rå honning, 1 dl vann, 1 ss kanel og 1 ss olivenolje. Bland sammen og la blandingen hvile en time. Ha i blandingen i fuktig hår et par timer, og vask så håret med sjampo og balsam.

Selv om disse metodene for naturlig bleking av hår er organiske, kan de fortsatt tørke ut og slite på håret ditt. Det er derfor viktig med god fuktighet og næring til håret etter behandlingene.

Hårtest

Produkter skreddersydd for ditt hår

Ta testen

10 etterbehandlingstips for bleket hår

Det er ingen tvil om at bleking av hår er skadelig, enten det er gjort med kjemikalier eller det er naturlig bleking av hår. Førstnevnte er mer skadelig enn sistnevnte, men uansett hvordan du velger å gå frem for å bleke håret ditt, finnes det måter du kan styrke håret på etter du har behandlet det.

1. Bruk en sjampo for blondt hår

Bruk en sjampo for blondt hår

Både naturlig bleking av hår og kjemisk bleking av hår har godt av produkter spesielt tilpasset blondt hår. Det finnes utallige sjampoer og balsamer der ute med forskjellig hensikt, og typen som passer best til blondt hår er lillasjampo og lillabalsam. Lillatonene hjelper med å trekke ut gultoner av håret, og du kommer til å merke stor forskjell på en vanlig sjampo og en lillasjampo.

Vær og vind, mineraler i vann, produkter og varmeapparater kan tørke ut håret ditt og gjøre det blast og til og med gi et rødlig skjær. Et hårpleieprodukt med lilla fargepigmenter som

Enriched Blonde™ Duo gir tilbake liv og sunn farge til håret ditt, og får frem de blonde tonene dine på best mulig måte.

Tips: Når du vasker håret anbefales det å bruke kaldt eller lunkent vann ettersom varmt vann tørker ut håret.

2. Hopp over et par vask

Hopp over et par vask

Når det er sagt, er det fortsatt en veldig god idé å hoppe over noen få hårvask, selv om du bruker den beste sjampoen for blondt hår. Hvorfor? Det er ikke sunt for håret og vaske det hver dag, og selv om du bruker gode produkter kan dette slite unødvendig på håret. Den naturlige oljen som produseres i hodebunnen din får ikke gjort jobben sin (gi fukt til håret) dersom du konstant vasker det bort.

Om du føler håret ser fett ut dersom du ikke vasker det hver dag anbefaler jeg å spraye litt økologisk, naturlig tørrsjampo ved hårrøttene mellom dusjene.

3. Skyll håret

Skyll håret

Etter bleking av hår kan håret som nevnt bli tørrere enn normalt, og selv om du kan få oljete røtter om du hopper over en vask eller to kan du faktisk oppleve tørre tupper samtidig. Jeg anbefaler derfor at du skyller håret og kun bruker balsam i tuppene av håret ditt. Du får igjen fuktigheten i tuppene dine, men avbryter ikke den naturlige oljeproduksjonen i hodebunnen din.

4. Invester i en fuktighetsgivende behandling for blondt hår

Invester i en fuktighetsgivende behandling for blondt hår

Dette tipset er super viktig. Fuktighet, fuktighet, fuktighet! Dette er virkelig bleket blondt hårs beste venn. Jeg anbefaler å bruke Enriched Blonde™ Hair Mask med hver andre eller tredje vask etter bleking av håret ditt. Denne plantebaserte hårmasken tilfører fuktighet, nærer og reparerer skadet hår, samtidig som den holder gule toner i sjakk.

5. Bruk en leave-in olje

Bruk en leave-in olje

Alle med blondt, bleket hår trenger en god leave-in behandling til håret sitt. Min favoritt er Split Fix™ Leave-in Conditioner. Denne sprayen fungerer som et beskyttende skjold for håret ditt, hjelper håret å holde på fuktighet og beskytter samtidig håret mot en rekke daglige miljømessige påvirkninger.

6. Proteiner for blondt hår

Proteiner for blondt hår

Det beskyttende skjellaget i håret ditt er bygget opp av proteiner kalt keratin. Bleking av hår skader keratinet, noe som gjør håret flisete.

For å styrke hårstråene dine anbefaler jeg at du bruker en proteinmaske i håret ditt, og jeg syns den beste er Protein Repair™ Hair Mask. Denne styrkende masken tilfører proteiner til håret ditt, og gjør håret sterkere og mer elastisk.

7. Vær forsiktig med bleket hår, spesielt når det er vått

Vær forsiktig med bleket hår, spesielt når det er vått

Bleket hår er mer utsatt før tørrhet, og har derfor en tendens til å brekke lettere. Når du børster gjennom håret ditt er det derfor viktig at du er forsiktig og ikke tar i for mye. Når håret er vått burde du bruke en bredtannet kam eller en børste for vått hår, og en vanlig hårbørste i tørt hår. Begynn alltid å børste håret fra tuppene og jobb deg oppover.

8. Klipp av slitte tupper

Klipp av slitte tupper

Bleking av hår kan raskt føre til slitte tupper, og dersom du ikke vil at håret skal spise seg oppover er det viktig å passe på tuppene sine. Bestill en time for å få bort slitte tupper, og ikke vent for lenge mellom hver hårklipp. Dette vil hjelpe deg å holde håret sunt.

9. Lær noen styling teknikker som ikke krever varme

Lær noen styling teknikker som ikke krever varme

Bleket hår er sprøere enn naturlig hår, og er derfor mer sensitivt mot varmeapparater. Det er nå du skal leke deg med den naturlige teksturen i håret ditt, og finne ut hvilke stiler som passer deg. Fordelen med bleket hår er at hårstråene ofte eser ut litt, og det vil derfor se ut som du har litt mer volum enn ellers.

Legg fra deg krølltanga og rettetanga og finn den perfekte varme-frie teknikken for å style håret ditt. Det finnes masse videoer og tips der ute, blant annet på YouTube med tips og triks for bleket hår. Du kan lære å krølle håret uten krølltang, og finne masse kule håroppsatser! Dersom du bruker varmeapparater anbefaler jeg på det sterkeste å bruke varmebeskyttende produkter i god kvalitet.

10. Vitaminer for et sterkere og sunnere hår

Vitaminer for et sterkere og sunnere hår

De som allerede har sterkt og sunt hår får ofte en bedre effekt av hårbleking. For å forberede håret ditt på bleking anbefaler jeg at du prøver Hair Formula Gummies for Women. Dette veganske hårsupplementet er laget med biotin, som hjelper med en normal hårvekst. Dette er også er godt supplement å ta etter du har bleket håret ditt.

Dersom du fortsatt ønsker å bleke håret etter du har lest denne artikkelen er det bare å kjøre på! Jeg håper jeg i alle fall har gjort deg litt klokere på hva du må tenke på både før bleking, under bleking og etter bleking av håret ditt. Det er viktig å ta vare på håret sitt, og med de produktene anbefalt i denne artikkelen kan du være trygg på at du får en god behandling for håret ditt. Og du finner kanskje ut at blondiner faktisk har det mer gøy?

Våre kunder sier

Enestående

Relaterte artikler

Se alle artikler
 • Uv spray for håret: Slik beskytter du håret mot solens skadelige stråler

  Uv spray for håret: Slik beskytter du håret mot solens skadelige stråler

 • Kjemisk skadet hår: 10 enkle tips mot ødelagt hår etter bleking!

  Kjemisk skadet hår: 10 enkle tips mot ødelagt hår etter bleking!

 • Beste shampoo for farget hår: Slik beskytter du hårfargen mot å falme

  Beste shampoo for farget hår: Slik beskytter du hårfargen mot å falme

 • Frizzy hår: 9 enkle metoder for å få orden på tørt og krusete hår

  Frizzy hår: 9 enkle metoder for å få orden på tørt og krusete hår

 • De beste fuktighetsgivende hårkurene for tørt og slitt hår: 6 favoritter

  De beste fuktighetsgivende hårkurene for tørt og slitt hår: 6 favoritter

Se alle artikler