Varmebeskyttende spray: 4 fordeler ved å varmebeskytte håret dittSe alle artikler

Varmebeskyttende spray: 4 fordeler ved å varmebeskytte håret ditt

Mange av oss bruker daglig varmeapparater i håret sitt. Enten du bruker en rettetang for å få bort krus i håret eller den ene krøllen som nekter å legge seg riktig, en krølltang for å få frem Hollywood looken, eller den elskede hårføneren når man ikke har tid på morgenen til å vente på at håret skal lufttørke før man løper ut døren. Høres noe av dette kjent ut?

Selv om de fleste av oss har er varmeapparat liggende i hylla vår, og enten vi bruker det daglig eller litt sjeldnere, er det ikke bare fordeler som kommer med å utsette håret for jevnlig varme. Om du er en av de som ofte tilfører en eller annen form for varme i håret ditt har du kanskje merket at dette kan påvirke strukturen i håret ditt om du ikke passer på. Å bruke en varmebeskyttende spray eller et annet produkt for varmebeskyttelse av håret ditt er en veldig viktig del av rutinen din – eller burde i alle fall være det. I denne artikkelen skal jeg fortelle deg litt om hvorfor varmebeskyttelse for håret ditt er så viktig, og komme med tips til varmebeskyttende spray som kan redde håret ditt.

Innholdsfortegnelse

Hvordan kan varme skade håret ditt?

Hva er det som faktisk skader håret med varme? Og hvordan kan varmebeskyttelse for hår hjelpe, spesielt en varmebeskyttende spray?

Overforbruk av varmeapparater

Om du bruker for høy varme på apparatene dine kan dette føre til tørt og sprøtt hår med splittede tupper. Enten du bruker hårføneren nesten daglig eller bruker timevis i uken på å rette håret ditt er varmen veldig skadelig, og du kan være sikker på at om du ikke bruker noen form for varmebeskyttelse for håret kommer det til å bli ødelagt i lengden.

Du utsetter håret ditt for mye sol

Sol og varme er fint, men akkurat som at direkte sollys og UV stråler ikke er bra for huden din, er det heller ikke godt for håret ditt. Det er kanskje ikke mange som tenker over dette, men for mye sol uten noen form for varmebeskyttelse for håret ditt kan faktisk skade kvaliteten på håret. Derfor anbefaler jeg alltid å bruke en uv spray for håret når du skal være ute i solen. 

Det er heldigvis flere måter å beskytte de gyllene lokkene på. Du kan selvfølgelig holde deg i skyggen eller bruke en form for hodeplagg, men om du vil være ute og ta inn alt solen har å by på kan du også bruke en varmebeskyttende spray som Thermal Shield Heat Protectant. På sommeren bør du gå for Sun Defense Hair Mist for å beskytte mot skade fra uv-stråler.

Hva er egentlig varmebeskyttelse for håret?

Enkelt sagt er varmebeskyttelse for håret et produkt som hjelper deg å beskytte hårstråene dine mot skade fra solen eller fra forskjellige varmeapparater. Det finnes flere produkter, som eksempelvis varmebeskyttende hårspray eller noen form for krem eller andre leave-in produkter, som kan beskytte håret ditt mot varme.

Fordelene med varmebeskyttelse for håret

En varmebeskyttende spray eller andre varmebeskyttende produkter skaper en barriere mellom håret ditt og det du utsetter håret ditt for.

Fordeler med varmebeskyttelse for håret ditt #1: Gjenoppretter fuktighet

Når du utsetter håret ditt for varme kan dette fort tørke ut håret ditt. Når håret ditt er tørrere vil frisyren du prøver å oppnå kanskje sitte bedre, noe som kan være en fordel der og da, men ikke i det lange løp. Dersom du bruker en varmebeskyttende spray hjelper produktet med å tilføre ekstra fuktighet til håret ditt, og kommer i tillegg til å hjelpe deg å oppnå frisyren du ønsker deg.

Fordeler med varmebeskyttelse for håret ditt #2: Forhindrer tap av fuktighet

Dersom du bruker en varmebeskyttende spray før du styler det, hjelper dette også mot tap av den naturlige fuktigheten i håret ditt, noe som igjen holder håret ditt sunnere over tid. Varmebeskyttelse for hår tilfører altså ikke bare fuktighet fra den varmebeskyttende sprayen, men hjelper deg å holde på fuktigheten som allerede finnes i håret ditt.

Fordeler med varmebeskyttelse for håret ditt #3: Kontrollerer krusete og skadet hår

Varmebeskyttelse for hår gjør nettopp det navnet tilsier – beskytter håret fra uønsket skade. Du får likevel en ekstra fordel når du bruker varmebeskyttende spray i håret ditt. Den beskyttende barrieren som legger seg rundt håret hjelper også med å forebygge et krusete hår! Å bruke en varmebeskyttende hårspray er altså en vinn-vinn situasjon for håret ditt!

Fordeler med varmebeskyttelse for håret ditt #4: Glattere hår

Det ytterste hårlaget ditt, kalt kutikula, er det beskyttende laget av håret ditt som styrker selve hårstrået. Ved å påføre varme direkte på håret kan dette hårlaget bli skadet. En varmebeskyttende spray legger seg som en beskyttende hinne rundt kutikula, og sørger for et sunt og friskt hår.

Visste du at kokosolje er en av de mest fuktighetsgivende oljer til håret? Den bidrar til å gjenopprette hårets fuktighetsbalanse i dybden.

Hva inneholder en varmebeskyttende spray?

Det er ikke alle produkter du ville brukt på huden din, og det samme burde gjelde med hvilke produkter du bruker i håret ditt. Når det kommer til varmebeskyttelse av håret ditt, mener jeg naturlige ingredienser er det absolutt beste for å beskytte og bevare håret. Om du er på utkikk etter en ny varmebeskyttende spray er det spesielt et par ingredienser du burde være på utkikk etter at sprayen skal inneholde:

Aprikosolje

DayMoist CLR™

Denne naturlige, planteavledede ingrediensen gir fuktighet til de ytre lagene av hud og hår. DayMoist CLR™ har vist seg å effektivt beskytte håret mot direkte varme når det påføres under varmestyling. Dette gjør den til stjerneingrediensen i Thermal Shield Heat Protectant!

Aquaxyl™

Denne sukkeravledede blandingen gir dyp (men likevel lett) fuktighet til hår, hud og hodebunn. Ved å forhindre vanntap gjennom fordampning, hjelper Aquaxyl™ hår og hodebunn med å opprettholde fuktighetsnivået i 8+ timer. Denne ultrafuktighetsgivende ingrediensen er et must i varmebeskytteren din.

Rødbeterotekstrakt 

Rødbetekstrakt er et pulver laget av roten til Beta Vulgaris-planten. Den fungerer som en fuktighetsgivende og beskyttende ingrediens i hårpleieprodukter. Rødbeterot er svært rik på antioksidanter og vitaminer som beskytter mot ytre aggressorer, som ekstrem varme.

Aprikosolje

Aprikosolje inneholder essensielle og næringsrike fettsyrer, samt vitamin A, C og E. En varmebeskyttende spray som inneholder aprikosolje tilfører håret ditt antioksidanter som hjelper håret mot frie radikaler og oksidativt stress.

Kokosolje

Kokosolje er en utrolig nærings- og fuktighetsgivende olje. Blandet riktig med andre ingredienser kan kokosolje i en varmebeskyttende spray hjelpe å skape en sterk beskyttende barriere rundt hårstråene dine som vil hjelpe mot splittede tupper og brekking av hårstrå om du sliter med tørt hår.

Arganolje

Arganolje er full av E-vitamin og Omega-3 fettsyrer som er en naturlig varmebeskytter for hår, i tillegg til at det hjelper til å myke opp å temme krusete hår. Det er ikke rart denne oljen finnes i så mange varmebeskyttende hårsprayer!

Varmebeskyttende spray: mine favoritter

Min varmeste anbefaling erThermal Shield Heat Protectant, som er utviklet med DayMoist CLR™, Aquaxyl™ og rødbeterotekstrakt sammen med flere andre dypt hydrerende og beskyttende økologisk ingredienser som håret ditt vil elske. Denne silikonfrie varmebeskytteren forhindrer varmeskader opp til 200°C.

Et annet godt alternativ er Split Fix™ Hair Oil, som er en olje som er naturlig UV og varmebeskyttende. Håroljen passer til alle type hår, og er laget av noen av de beste og mest effektive oljene for håret ditt. Den næringsrike oljen inneholder både økologisk kokosolje, arganolje og aprikoskjerneolje som alle er anbefalt i teksten ovenfor.

Har du krøllete hår? så les med her. Hvis du ikke vil la håret lufttørke etter å ha vasket håret, men foretrekker å bruke en hårføner med diffuser, bør du huske å bruke litt varmebeskyttelse før du varmestyler håret. I stedet for en varmebeskyttende spray kan du velge Curl Crush™ Defining Gel, som i tillegg til å gi krøllene dine hold og en fin definisjon, også beskytter mot varmeskader og frizz.

Hvordan bruker du varmebeskyttelse til håret?

Nå som du har litt mer kunnskap om hvorfor varmebeskyttelse for håret ditt kan være en lur idé, er det på tide å sette kunnskapene dine på prøve. Vet du faktisk hva den beste måten å bruke varmebeskyttende spray på er, når du endelig har funnet den perfekte varmebeskyttende hårsprayen for håret ditt?

Begynn med vått hår

Det er alltid lurt å begynne med blanke ark. Ta deg først en dusj og vask håret som du pleier. Om du ønsker å starte behandlingen for håret ditt allerede i dusjen anbefaler jeg Split Fix™ Duo for ekstra næring og fuktighet som vil hjelpe deg å holde håret ditt sterkt og sunt.

Gre ut flokene dine

Etter dusjen tørker du håret forsiktig med et håndkle (ikke gni for mye). Dersom du ønsker et håndkle som sunnere for håret ditt kan jeg anbefale Bamboo Hair Towel Wrap som vil dra og slite mindre på håret ditt enn et vanlig bomullshåndkle. Etter du har tørket håret litt bruker du en hårbørste til å forsiktig gre ut flokene dine. Det er viktig å tenke på at når håret er vått er det ekstra elastisk, og jeg anbefaler derfor å bruke en børste spesielt for vått hår, som vår Wet Hair Detangler Brush. Denne børsten er spesielt laget for å passe på vått hår, og kan som et pluss gi deg en god hodebunnsmassasje.

Bruk en varmebeskyttende spray

På tide med showets stjerne – varmebeskyttelse for håret! Ha i varmebeskyttende hårspray mens håret ditt fortsatt er fuktig. Spray den varmebeskyttende sprayen jevnt over hele håret ditt, og fokuser spesielt på tuppene dine. Thermal Shield Heat Protectant kan også brukes på tørt hår.

Nå som du har forberedt håret ditt på varme er det bare å begynne stylingen!

Style med redusert varme først

Når varmebeskyttende spray er påført anbefaler jeg å ikke skru opp varmen på maks med en gang, men heller start med 25% eller til og med 50% av varmen du pleier å bruke. I de fleste tilfeller trenger man ikke maks varme på apparatet for å oppnå ønsket resultat. Dersom du ikke skrur opp varmen hele veien vil du først og fremst skåne håret mest mulig, og du vil la den varmebeskyttende sprayen gjøre jobben sin best mulig.

Avslutt med stylingprodukter

Avslutt stilen din for lite ekstra beskyttelse og hold med disse stylingproduktene.

Split Fix™ Hair Oil er den perfekte siste touchen etter styling med en varmebeskyttende spray for håret. Rik på nærende økologisk kokosolje, arganolje og aprikoskjerneolje. Denne lette håroljen gir effektivt næring og fuktighet til selv krusete og tørt hår.

Final Touch Hair Spray er en ikke-aerosol, anti-frizz hårspray som gir håret medium hold og vektløs glans uten flassete rester. Takket være den antioksidantrike formelen, beskytter denne naturlige hårsprayen håret mens den holder stilen din på plass.

Hvis du foretrekker en hårvoks for å gi håret hold og tekstur så kan jeg gi min anbefaling for Mineral Clay Wax. Denne 100 % naturlige, parfymefrie stylingvoksen gir fast styling til håret ditt med en tørr, matt finish, samtidig som den gir fuktighetsgivende fordeler.

Bli kjent med hele samlingen vår av naturlige hårstylingprodukter her. Uansett hvilket utseende du vil gå for, er det noe for enhver smak!

Voilá – håret ditt er nå sunnere og vakrere enn noen gang! Å bruke en varmebeskyttende spray krever ikke veldig mye av deg, men håret ditt vil takke deg for det. En varmebeskyttende hårspray burde være en del av alles rutine, enten du skal bruke rettetangen eller om du skal ut i solen.

Hårtest

Produkter skreddersydd for ditt hår

Ta testen

En varmebeskyttende spray trenger back up

En varmebeskyttende hårspray er absolutt din beste venn når det kommer til varmebeskyttelse av håret ditt. Å bruke en varmebeskyttende spray er likevel kun en liten del av hår rutinen for å opprettholde et sunt og næringsrikt hår.

Det er flere ting enn kun å bruke en varmebeskyttende spray du burde inkorporere i hårrutinene dine, dersom du ikke allerede har gjort det. Her er et par ekstra tips til hvordan du kan optimalisere hår rutinene dine for å sikre at håret ditt alltid vil være på sitt beste.

1. Rens hodebunnen din

Rens hodebunnen din

Et sunt hår starter med en sunn hodebunn. En god blodsirkulasjon er viktig for hårvekst og den naturlige næringen i hodebunnen din, og en god hodebunnsmassasje når du vasker håret med sjampo og balsam kan hjelpe til å øke sirkulasjonen.

Du kan også bruke en hodebunns skrubb, som Scalp Delight™ Detox Scrub, en gang i uken for å fjerne døde hudceller og flass som har bygget seg opp. Dette kan gi håret ditt et fint løft.

Når du tar vare på hodebunnen din legger du et godt grunnlag for et sterkt hår, og en varmebeskyttende spray vil virke bedre i håret ditt.

2. Bruk en god hårmaske

Bruk en god hårmaske

I tillegg til å beskytte håret med en varmebeskyttende hårspray og gi hodebunn en rensende shampoo, er en hårmaske for ekstra fukt og næring aldri en dårlig idé.

Du kan styrke håret gi en ekstra boost til den varmebeskyttende hårsprayen ved å bruke vår Split Fix™ Hair Mask. Dette er en hårmaske som inneholder aloe vera, açai og havreekstrakt som gjør håret sterkere og mer skinnende.

3. Bruk lavere temperaturer og lufttørk håret

Bruk lavere temperaturer og lufttørk håret

For at den varmebeskyttende sprayen skal fungere best mulig er det som nevnt anbefalt å skru ned varmen på apparatene dine.

Dersom du har tid og mulighet anbefaler jeg å la håret lufttørke fra tid til annen. Jeg anbefaler også å la håret ditt få hvile, og ikke bruke varmeapparater i det hele tatt når du ikke trenger det. La håret ditt få puste litt, legg fra deg hårføneren og rettetangen noen dager, og la den naturlige teksturen i håret ditt få skinne! Selv om du ikke bruker noen varmeapparater anbefaler jeg likevel at du fortsatt bruker varmebeskyttende hårspray for litt ekstra glans, og for en beskyttelse mot solen! Om du ønsker å lage krøller uten varme, kan du prøve vår Bamboo Heatless Curls Kit

Om du ikke kan gå en eneste dag uten å rette ut eller style håret ditt med varme, prøv i det minste å sette ned varmen for best mulig beskyttelse. Dersom du kan bake en kake på varmen til rettetangen din er det kanskje på tide å skru den ned et par hakk! Det er dessverre ingen mengde med varmebeskyttende spray som kan redde svidd hår, så det er vel ikke noe poeng i å utfordre med skjebnen?

En varmebeskyttende hårspray er alt i alt en viktig del av rutinen din for å opprettholde et sunt og glansfullt hår. Om du har lest så langt vet du at det er ikke kun den varmebeskyttende sprayen som er viktig, men både før- og etterbehandling av stylingen er viktig for et sterkt og næringsrikt hår, uansett hvilken frisyre du måtte gå for. Lykke til!

Våre kunder sier

Enestående

Relaterte artikler

Se alle artikler
 • Tynt hår hos kvinner: 8 gode tips som gir mer fylde i håret

  Tynt hår hos kvinner: 8 gode tips som gir mer fylde i håret

 • Beste volum shampoo og balsam for fint hår: Slik fungerer de!

  Beste volumshampoo og balsam for fint hår: Slik fungerer de!

 • Beste hårpudder: 7 fordeler med å bruke volumpulver for hår

  Beste hårpudder: 7 fordeler med å bruke volumpulver for hår

 • Clarifying shampoo: Slik bruker du en rensesjampo

  Clarifying shampoo: Slik bruker du en rensesjampo

 • Hårvoks vs. Hårleire: Hvilken er best for deg?

  Hårvoks vs. Hårleire: Hvilken er best for deg?

Se alle artikler