Kokosolje i håret: Slik får du ALLE fordelene ved å bruke kokosolje i håretSe alle artikler

Kokosolje i håret: Slik får du ALLE fordelene ved å bruke kokosolje i håret

På grunn av alle de sunne fettsyrene, næringsstoffene og antioksidantene som finnes i kokosolje, er denne vidunderoljen blitt kjent for sine utallige bruksmuligheter for hår, hud og kropp. Kokosolje kommer i alle størrelser og formularer, og siste nytt er: Kokosolje i håret. Jeg har lenge vært tilhenger av kokosolje i håret, men det var først her nylig, at jeg fant ut hvor mange fordeler kokosolje har for håret. I denne artikkelen finner du mine beste anbefalinger og gode råd til bruk av kokosolje i håret.

Før du går til anskaffelse av en kokosolje, bør du sørge for å være bevisst på hvordan du bruker den korrekt, slik at du får alle de gode fordelene! Når det kommer til de såkalte multitasking-oljene på markedet, er det ikke mange oljer som kan leve opp til kokosoljens brede spekter. Du kan bruke en pleiende kokosolje i håret, eller som en fuktgivende olje til hud og kropp - og du kan til og med bruke den til å fjerne sminke med.

Hvis du har undret deg over hvorfor nesten alle de profesjonelle hårpleieproduktene benytter kokosolje som ingrediens, bør du lese videre her, og lære mer om kokosolje, hvordan den skal brukes, og hva den helt nøyaktig kan gjøre for håret ditt!

Innholdsfortegnelse

Derfor bør du bruke kokosolje i håret

Kokosolje er den rikeste, naturligste kilden til mellomkjedede fettsyrer, som er essensielle og nærende for kroppen. Mellomkjedede fettsyrer bidrar til et mer effektiv opptak av de viktige næringsstoffene i hår, hud og kropp.

Kokosolje i håret er også full av laurinsyre, som er naturlig forekommende i morsmelk, og er understøttende for hormonell og cellulær helse. Det naturlige mellomkjedede fettet i kokosoljen gjør at oljen kan trenge inn i håret på måter som andre oljer ikke kan. Derfor vil mange oppleve relativt hurtige fordeler med kokosoljen, når de f.eks. bruker den til tørre hårtupper eller tørr og sensitiv hud.

Selv om den rene, fete kokosoljen har blitt anvendt i matoppskrifter i flere tiår, er det først nå nylig at oljen blir tilsatt i kosmetikk, hårpleie og hudprodukter. Men bruk av kokosnøttolje stopper ikke der...

3 fordeler med å bruke kokosolje i håret

1. Kokosolje i håret virker forebyggende mot mangel av protein

Kokosnøttolje er grunnet det høye innholdet av laurinsyre og lav molekylvekt, i stand til å trenge dypt inn i hårets fibre og bidra til forebygge mangel på protein.

2. Kokosolje er en fantastisk fuktgiver

Fordi kokosnøtt er rik på laurinsyre og enkelt trenger inn i håret, er den god å bruke som en daglig fuktbooster - med stort sett gir øyeblikkelige resultater!

3. Kokosoljen kan gi raske resultater

På grunn av oljens sammensetning og struktur, vil mange oppleve raskere og mer effektive resultater, uansett hud- eller hårtype.

Hvilken kokosolje i håret bør jeg bruke?

En god tommelfingerregel er å velge en ren, økologisk kokosolje. Dermed unngår du de raffinerte eller prosesserte kokosoljer, som ikke har de samme gode fordelene for håret. Kokosnøttolje kan også prosesseres kjemisk for å øke holdbarheten på produktet.

Kan jeg bruke en rå kokosolje i håret?

Kokosoljer kan godt brukes direkte (rene) som de er, og både dagligvarebutikker og helsekost selger det i rå form for ulike bruksområder. Du bør dog passe litt på når du bruker en rå kokosolje til håret, da håret fort kan bli fett, og kokosoljen i denne rå formen har det med å tynge håret. Samtidig kan håret også ha godt av at man kombinerer flere ingredienser, så kokosoljen sammen med fettsyrene, vitaminene og mineralene kan gi enda bedre resultater for håret.

Hårtest

Produkter skreddersydd for ditt hår

Ta testen

Andre ingredienser er også viktige

Det kan være en god idé å finne en kokosolje som inneholder andre stoffer fra plantefett eller essensielle oljer. Ved å kombinere kokosolje i håret, med andre næringsrike oljer, kan du få enda flere fordeler med håroljen din. Jeg liker selv å bytte mellom Moisture Hero™ Hair Oil og Split Fix™ Hair Oil som i tillegg til kokosolje, også inneholder bla. arganolje og aprikoskjerneolje, og nettopp er utviklet slik at kokosoljens virkning styrkes av de kombinerende ingredienser. Utover det gjør de verken håret fett eller tynger det, og med innholdet av arganolje, er de også naturlig varmebeskyttende og UV-beskyttende. Dette gjør de ideell til bruk før styling eller til å ta med på ferie.

Slik kan du bruke kokosnøttolje i håret

På grunn av de mange bruksmetodene ved kokosolje i håret, kan det være en god idé å prøve seg litt frem for å se hva du og ditt hår foretrekker. Jeg anbefaler deg følgende fremgangsmåte når du bruker en kokosolje i håret.

HUSK: Start med små mengder

Når du bruker en olje med høyt innhold av kokosolje i håret, er det ikke nødvendigvis slik at jo mer du bruker, jo bedre. Start med å tilføye litt, så kan du alltid tilføye mer kokosolje, hvis det er behov for det. Inntil du vet hvordan håret ditt reagerer på kokosoljen, anbefaler jeg å bruke en liten mengde og jobbe det godt inn i tørt hår, og fokuser gjerne spesielt på tuppene.

Pass på hodebunnen

Selv om det kan være både nyttig og bra å bruke ren kokosolje til tørr hodebunn eller til å bekjempe flass, kan den rene og uprosesserte oljen ha en tendens til å tynge håret eller stope til porer og forårsake irritasjon for mange hudtyper. Hvis du ønsker å bruke kokosolje til tørr hodebunn, skal du derfor være oppmerksom på å benytte et produkt som er egnet til formålet. Selv bruker jeg Scalp Delight™ Detox Scrub, som er en eksfolierende skrubb til både tørr og fet hodebunn, basert på økologisk aloe vera, olivenolje, grønn mynte og peelende korn fra rispulver. Den er svært velegnet til å fjerne skitt, flass, sebum og produktrester i hodebunnen.

Bruk kokosoljen i vått hår

Du kan med fordel bruke kokosoljen i vått hår, og som en avsluttende og pleiende behandling etter hårvask med shampoo og balsam. Ved å bruke kokosoljen i vått hår, får håret et ekstra fuktboost og etterlates mykt og glansfullt hele dagen.

Fordeler med kokosolje i håret

Gjør det enklere å gre håret

Opplever du at håret blir mer flokete enn normalt? Da anbefaler jeg deg å bruke en kokosolje i håret. Den fete oljen fungerer som "smøring" for håret, og gjør håret mye enklere å gre gjennom - fungerer både i vått og tørt hår!

Slik gjør du: Varm opp litt kokosolje i håndflaten. Bruk f.eks. Split Fix™ Hair Oil, da den er utrolig lett å jobbe med, og ikke tynger håret. Del håret inn i to seksjoner (eller flere hvis du har tykkere hår), og fordel oljen. La den sitte et øyeblikk, og børst deretter håret med en paddle brush eller wet brush, hvis håret er vått.

Temmer krusete hårlokker

Siden kokosolje hovedsakelig består av mellomkjedede fettsyrer, trenger oljen dypere og fortere inn i håret sammenlignet med andre oljer på markedet. Bruk kokosolje i håret hvis du ønsker å forebygge og temme krusete hår.

Slik gjør du: Tilføy en liten mengde kokosolje i håret og massér oljen inn i lokkene. Gre deretter gjennom med en god hårbørste og la håret lufttørke. I stedet for å bruke ren kokosolke, liker jeg å bruke Moisture Hero™ Hair Oil, som er rik på kokosolje og 5 andre nærende oljer. 

Gir øyeblikkelig glans til håret

Kokosoljen gir øyeblikkelig glans til håret, og er perfekt til travle morgenstunder hvor du gjerne vil gjøre litt ekstra ut av håret på rekordtid.

Slik gjør du: Unngå hodebunnen, påfør i tørt hår, og fordel i håret med en hårbørste eller kam. Utover at oljen gir øyeblikkelig glans, beskytter en kokosolje i håret også hvert hårstrå mot uttørring, inntil du vasker håret med shampoo.

Bruk som leave-in balsam

Hvis du har langt, krøllete eller tørt hår kan det være en god idé å gi litt ekstra fukt til håret etter hårvasken. Utover å løsne floker i vått hår, er oljen også en intensiv fuktgiver - og gir ren kjærlighet til krøller eller tørt hår.

Slik gjør du: Før du grer eller styler håret ditt, påfører du bare litt Split Fix™ Leave-in Conditioner og fordeler ut i endene av håret og jobber deg deretter opp mot røttene. La kokosoljen trenge godt inn i håret og børst deretter håret som vanlig. Det er ingen grunn til å skylle kokosoljen ut av håret. Et tips til ekstra tørt hår er å bruke en ukentlig hårkur til tørt hår.

Bruk kokosolje til håret som pre-shampoo behandling

Langvarig bruk av kjemiske shampooer, balsam, stylingprodukter eller hårfarge kan etterlate håret tørt og slitt. Ved å bruke kokosolje i håret som en pre-shampoo behandling, kan du forebygge tørre hårlokker, da kokosnøttolje bidrar til at håret suger til seg mindre vann og såpe under hårvasken.

Slik gjør du: Tilføy rå kokosolje i håret, og la den sitte i og trenge inn i ca. 15-20 minutter. Fokuser på hårtuppene og lengdene, og unngå hodebunnen. Skyll deretter håret med lunkent vann, og vask med shampoo og balsam som du pleier.

Bruk kokosoljen som en "overnight" behandling

Kokosolje i håret kan også brukes som en naturlig måte å hjelpe håret med å vokse seg lengre, tykkere og sterkere. Det høye innholdet av vitaminer og essensielle fettsyrer, som naturlig finnes i kokosolje, trenger dypt inn i hårstråene og virker fuktgivende på håret. Hvis du anvender en god kokosolje til håret, spesielt i tuppene av håret, kan du forebygge at håret knekker eller splittes. På den måten vil håret også ha lettere for å vokse seg langt og sunt.

Slik gjør du: Du kan med fordel gjøre dette til en rutine før sengetid. Vask håret med lunkent vann og tørk deretter håret med et håndkle. Tilføy en liten mengde rå kokosolje til håret. Gre håret forsiktig med en kam og pakk deretter puten din inn i Bamboo Towel Pillowcase, så du beskytter puten mot oljen og vått hår. Morgenen etter skyller du kokosoljen ut av håret, og vasker med shampoo og balsam. Gjør dette 2-3 ganger i måneden.

Bruk en kokosolje i håret for å beskytte det mot solskader

Denne oljen kan gjøre underverker på tørt og solskadet hår. Kokosolje er naturlig UV-beskyttende og kan beskytte mot solens stråler med opptil 20%. Du kan altså med fordel ta en kokosolje med deg i vesken, når du skal ned i sydens sol. På den måten kan du forebygge solskader på håret! Husk likevel at kokosoljen ikke beskytter 100% mot sterk sol og UV-stråler, så hvis du skal du være i solen i lengre tid, er det en god idé å ha med en hatt eller et tørkle til håret, så er du sikker på at håret er 100% beskyttet mot UV-skader.

Slik gjør du: Tilføy litt kokosolje i håret - husk spesielt tuppene. Du kan tilføye den både i håndkletørt eller tørt hår. Massér den godt inn i håret og tuppene, og la det sitte. Morgenen etterpå skyller du kokosoljen ut av håret, og vasker med shampoo og balsam.

Våre kunder sier

Enestående

Relaterte artikler

Se alle artikler
 • Uv spray for håret: Slik beskytter du håret mot solens skadelige stråler

  Uv spray for håret: Slik beskytter du håret mot solens skadelige stråler

 • Kjemisk skadet hår: 10 enkle tips mot ødelagt hår etter bleking!

  Kjemisk skadet hår: 10 enkle tips mot ødelagt hår etter bleking!

 • De beste fuktighetsgivende hårkurene for tørt og slitt hår: 6 favoritter

  De beste fuktighetsgivende hårkurene for tørt og slitt hår: 6 favoritter

 • Hvordan bruker man en hårmaske? Alt du trenger å vite om hårkurer

  Hvordan bruker man en hårmaske? Alt du trenger å vite om hårkurer

 • Hair Porosity Guide: Har du high eller low porosity hair?

  Hair Porosity Guide: Har du high eller low porosity hair?

Se alle artikler