Lilla shampoo: Derfor er den et must-have for blondt hår & slik bruker du denSe alle artikler

Lilla shampoo: Derfor er den et must-have for blondt hår & slik bruker du den

Har du noen gang opplevd oransje toner etter du har bleket det, eller kanskje merket at håret har blitt litt gulaktig og matt etter en ferie i solen? I så fall kan en lilla shampoo være et nyttig produkt som raskt kan hjelpe deg å få tilbake riktig fargetone i håret uten å måtte betale i dyre dommer for en tur til frisøren.

Hvis du har blondt hår, grått hår eller blonde striper, men ikke enda har prøvd en silver shampoo, kommer du til å bli svært positivt overrasket. Ikke vær redd for lillafargen – lilla shampoo er en nødvendighet for alle med blondt hår, enten det er naturlig eller farget. 

Hvis du vil lære alt om lilla shampoo og silver shampoo for blondt hår er det bare å fortsette og lese. Jeg har alt av tips og triks til hvordan du kan bruke den spesielle lillasjampoen for blondt hår uten at håret får lilla toner i seg. Jeg kommer i tillegg til å fortelle deg hva som er den beste lilla shampoo for blondiner. 

Innholdsfortegnelse

Hva er lilla eller silver shampoo?

Før jeg faktisk snakker om lilla og sølvshampoo må jeg snakke om gult hår. Hvis du har blondt hår er du mest sannsynlig allerede kjent med at håret kan få gulaktige eller oransje toner i håret mellom frisørbesøkene. Blondt hår med gule, varme toner er forårsaket av eksponering til vann, UV-stråler og luftforurensing.

Lilla shampoo, også kjent som silver shampoo, er en rensende shampoo laget for å dempe eller nøytralisere gule, varme toner i håret. Lillasjampo er laget for alle med lyst hår (inkludert blondt, platinablondt, grått, hvitt, pastell eller stripet), enten håret ditt er naturlig lyst eller farget. Hemmeligheten er de lilla pigmentene.

Så, hvorfor er lilla shampoo lilla? Ideen er basert på klassisk fargeteori. Tenk på fargehjulet du lærte om på barneskolen. Hvis du ser på et fargehjul, er lilla motsatt av gul. Ettersom fargene er motsatser betyr det at de kan avbryte hverandre. Når du bruker silver shampoo i blondt hår hjelper det med andre ord til å fjerne gulaktige toner og lysne håret.

Lilla, silver eller blå shampoo – Hva er hva?

Spoiler alert: det er ikke noen forskjell på silver shampoo og lilla shampoo for blondt hår. Begge inneholder lilla pigmenter som nøytraliserer gule toner i lyst hår. Det er derfor jeg bruker begrepene om hverandre i denne artikkelen.

Blå shampoo virker på samme måte som lilla shampoo, men er til brunetter. Fordi blå er på motsatt side av fargespekteret som oransje, kansellerer de blå tonene ut de oransje og røde tonene. Frisører anbefaler ofte at brunette bruker blå shampoo for å fjerne uønskede røde eller oransje toner fra håret.

Hvor ofte burde jeg bruke lilla shampoo?

Jeg anbefaler å bruke en lillasjampo eller silver shampoo for blondiner, som for eksempel Enriched Blonde™ Silver Shampoo, en til to ganger i uken. Hvis du vasker håret oftere kan du også veksle med en annen sjampo som er laget til fargebehandlet hår, som Split Fix™ Shampoo.

Men, det er ingen av oss som har helt lik struktur i  håret, så hvis du opplever at du ikke blir kvitt de gule, varme tonene i håret så lett kan du bruke en silver shampoo oftere. Det gjelder også motsatt - hvis du begynner å merke lilla toner i håret burde du bytte til en sjampo uten pigmenter frem til hårfargen din nøytraliseres igjen.

Du kan også gjøre silver shampooen litt svakere ved å blande inn en annen sjampo hvis du syns den har for sterke pigmenter.

Er lilla shampoo kun for blondiner?

Selv om du ofte ser silver shampoo for blondiner kan også brunetter med lyse striper ha god nytte av å bruke en silver shampoo. Velg en shampoo for farget hår, for å beskytte hårfargen fra å falme. 

Lilla shampoo for blondiner hjelper også til å fjerne gule, varme toner hos de med sølv, hvitt eller grått hår. Det er med andre ord en grunn til at lillasjampo noen ganger blir kalt sølvshampoo!

Hvordan velge den beste lillasjampo

Hvordan velge den beste lillasjampo

Med så mange merker og typer der ute kan det være vanskelig å finne ut hva som faktisk er den beste lilla shampooen til blondt hår. For å finne den beste lilla shampoo anbefaler jeg å se etter produkter som inneholder disse ingrediensene:

Proteiner

Blondt hår – spesielt bleket hår – trenger ekstra proteiner. Håret får strukturen sin fra et protein kalt keratin. Når du farger håret kan denne strukturen bli ødelagt. Som er resultat blir hårstråene svakere og kan lettere brekke. Du kan unngå dette ved å bruke proteinkur for håret, eller bruke hårprodukter som er rike på proteiner. Så ifølge oss, bør den beste lilla sjampoen for blondt hår inneholde proteiner som hjelper til med å reparere kjemisk skadet hår.

Enriched Blonde™ Silver Shampoo inneholder Protectagen, som er et risprotein. Siden disse proteinene er så små, kan de trenge gjennom håret og gjenoppbygge skadede hårstråene utenfra og inn.

Fuktighetsgivende ingredienser

Hår som er skadet gjennom bleking trenger masse fuktighet! De beste lilla shampooene inneholder fuktighetsbevarende stoffer som trekker fuktighet fra luften til håret. Dette hjelper håret med å bedre holde på fuktighet, og gir et skinnende og sunt hår gjennom hele dagen! Vanlige fuktighetsbevarende ingredienser i lilla shampoo er glyserol, propylenglykol og panthenol.

Hairlust Enriched Blonde™ Silver Shampoo er laget med AQUAXYL™, en naturlig plante-avledet fuktighetsgiver som holder håret hydrert.

Antioksidanter

Antioksidanter, som planteekstrakter, hjelper til å beskytte hårstråene ved å nøytralisere skader fra miljøet som for eksempel UV-stråler og luftforurensning. Dette kan hjelpe å forhindre at varme og oransje toner oppstår i utgangspunktet!

Hairlust Enriched Blonde™ Silver Shampoo inneholder kraftige naturlige antioksidanter som økologisk multebærekstrakt og økologisk mangoekstrakt som beskytter håret mot skader og uønskede gule toner.

Lilla pigmenter

Selvfølgelig inneholder de beste lilla shampooene lilla pigmenter. Vår Enriched Blonde™ Silver Shampoo er laget med lilla pigmenter kalt CI 60730.

I tillegg har de beste lilla shampooene en tykkere konsistent enn vanlige sjampoer. En tykk konsistens gjør at produktet legger seg godt rundt håret mens det utfører magien sin.

Steg for steg: Hvordan bruke lilla shampoo

For å få det resultatet du ønsker er det bare å følge disse stegene til hvordan du best kan bruke lilla shampoo:

 1. Først skyller du håret godt under varmt vann. Den varme temperaturen i vannet hjelper til å åpne opp det ytterste hårlaget slik at de lilla pigmentene i sølvshampooen kan trenge dypt inn i hårskaftet.
 2. Masser silver shampooen inn i hodebunn, og skyll deretter med varmt vann. Husk: ved første vask vil ikke silver shampooen lage noe særlig skum.
 3. Så skal du vaske håret med sølvshampoo én gang til! Igjen skal du massere silver shampooen fra hodebunn og ned til hårtuppene dine. Skyll deretter med varmt vann. Den andre gangen du vasker gjennom håret fjerner du fett og olje mer effektivt slik at oksygen får ordentlig tilgang til røttene dine. Dette forbereder også håret til å kunne ta til seg næringen fra balsamen på best mulig måte.
 4. Etter å ha vasket håret med en sølvsjampo, påfør dyptrensende og reparerende Enriched Blonde™ Silver Hair Mask som reduserer gule toner samtidig som den reparerer og pleier skadet hår effektivt. Dette kan virke som et unødvendig ekstra skritt, men tro meg - håret ditt vil takke deg for det!
 5. Bruk så en balsam for blondt, farget hår, for eksempel Hairlust Enriched Blonde™ Silver Conditioner. Påfør balsamen fra røttene av håret og ned til tuppene, og masser forsiktig balsamen inn i håret så det dekker alle overflater. La balsamen virke i ett til tre minutter før du skyller godt.

For best resultat anbefaler jeg å bruke silver shampoo til blondt hår en til to ganger i uken, eller hver gang du merker at uønskede gule, varme toner sniker seg inn i håret.

Hint: solen kan gi uønsket varme til håret. Spesielt kan blondiner merke at solen får fargen til å endre seg, og du kan ende opp med et veldig tørt hår. Bruken av varmeapparater, som hårføner, rettetang eller krølltang, kan også bidra til gule og varme toner. For å holde de gule tonene på avstand kan det være en idé å legge fra seg varmeapparatene en periode, eller i hvert fall bruke en varmebeskyttende spray som Thermal Shield™ Heat Protectant. Husk å bruke en UV beskyttende spray som Sun Defense Hair Mist, når du skal ut i solen. Dette hjelper ikke bare blondt hår fra å utvikle oransje og varme toner, men beskytter også håret fra skade generelt!

5 ting blondt hår virkelig trenger

I tillegg til å bruke den beste lilla shampooen er det er par ting jeg anbefaler at du legger til i hårpleierutinen din:

1. Moisture Hero™ Pre-Shampoo Balm

Moisture Hero™ Pre-shampoo Hair Balm

Denne innovative fuktighets-boosten er laget til bruk på tørt og skadet hår før du tar i sjampo. Den næringsgivende masken inneholder fuktighetsgivende oljer, som olivenolje og sheasmør, og tilfører fuktighet, vitaminer og antioksidanter til hvert hårstrå, slik at blondt hår ikke blir tørt og krusete. Den inneholder i tillegg 100% naturlige ingredienser!

2. Protein Repair™ Hair Mask

Protein Repair™ Hair Mask

Hvis du har hår som er skadet etter bleking anbefaler jeg også å bruke Protein Repair™ Hair Mask. Denne styrkende masken er proppfull av veganske mikro-proteiner, som Gluadin® Kera-P LM og Dynagen™, som styrker håret fra utsiden og inn, slik at håret blir synlig sunnere og mer motstandsdyktig.

Dynagen™ hjelper også til med å redusere hårtap (som er normalt ved skadet hår), og studier viser en signifikant forbedring i hårets fylde og glans etter 90 dagers bruk!

3. Kosttilskudd for håret

Kosttilskudd for håret

Alle som ønsker seg et sunt hår kan ha nytte av kosttilskudd for håret. Fordi? Kosttilskudd inneholder alle de vitaminer og mineraler hårsekkene trenger for å gro ut et sunt og sterkt hår. Hair Formula Gummies for Women er både veganske og sukkerfrie, så du vet det er godt for deg! De smaker i tillegg utrolig godt, så du kommer aldri til å glemme å ta dem.

4. Putetrekk i bambus

Bamboo Pillowcase

Tro det eller ei, men hvilke type putetrekk du har kan gjøre en stor forskjell på hårets helse. De fleste bruker sengetøy i bomull, men bomullsfibre er grove og dårlig for hår og hud. Bomull fører til unødvendig friksjon som gjør håret tørt og sprøtt gjennom natten.

Jeg anbefaler å bruke et putetrekk av bambus og et matchende dynetrekk av bambus. Bambus er mye mykere enn bomull, så det blir mindre friksjon i håret. Du kommer til å merke stor forskjell, og våkne med et hår som er mykere og sunnere. Med et putetrekk i bambus trenger du ikke å våkne opp med bustete hår lenger!

5. Bambushåndkle

Bamboo Hair Towel Wrap

Det kan også være smart å bytte ut bomullshåndkle med ett i bambus. Håret ditt er mest sårbart når det er vått, så hvis du gnir håret mellom bomullsfibre når det er vått kan det faktisk skade håret. Som er et bambushåndkle til håret mykere fibre enn bomull. Det er i tillegg mer absorberende, som betyr at håret kommer til å tørke raskere når du bruker et bambushåndkle.

Hva du må unngå når du bruker lillasjampo

Det er lett å bli litt ivrig når man skal prøve et nytt produkt som sølvshampoo og balsam. For å unngå en hår-katastrofe kan det være greit å ha et par ting i tankene rundt hvordan du skal bruke en lilla shampoo:

Unngå over-toning

Husk at litt går en lang vei! Det finnes faktisk et par feller du kan gå i, så det er et par ting du burde være ekstra oppmerksom på i tillegg til stegene ovenfor om hvordan du burde bruke lilla shampoo. Hvis du lar lilla shampooen virke for lenge i håret kan du ende opp med et lillaskjær i håret, men du kan også ende opp med å tørke ut håret! Jeg anbefaler å begynne forsiktig og finne ut hva som fungerer best for ditt hår. Hvis du sliter med tørt hår eller tørr hud anbefaler jeg å bruke produkter som kombinerer organiske grønnsaksoljer og er mildt rensende.

Bruk riktig fargetone

Som jeg har nevnt tidligere finnes det forskjellige pigmenter i sjampoer. Hvis du har blondt, grått eller bleket hår burde du velge en lilla shampoo. Hvis du har et mørkt blondt eller brunt hår burde du velge en blå shampoo. En blå shampoo er best egnet for røde toner som ofte finnes i brunt hår.

Hvis du er usikker burde du alltid velge en lilla shampoo i stedet for en blå, ettersom en blå shampoo faktisk kan gjøre blondt hår grønt!

Hårtest

Produkter skreddersydd for ditt hår

Ta testen

Jeg håper du har fått noe nyttig ut av artikkelen min om silver shampoo, og at du har lært hvordan du på best måte kan bruke en lilla shampoo. Hvis du ender opp med å ta dine egne før- og etterbilder blir vi veldig glad om du tagger oss i bildene! Vi elsker å se hvordan kundene våre bruker produktene våre, og jeg tror du kommer til å elske vår lillasjampo!

Våre kunder sier

Enestående

Relaterte artikler

Se alle artikler
 • Kjemisk skadet hår: 10 enkle tips mot ødelagt hår etter bleking!

  Kjemisk skadet hår: 10 enkle tips mot ødelagt hår etter bleking!

 • Beste shampoo for farget hår: Slik beskytter du hårfargen mot å falme

  Beste shampoo for farget hår: Slik beskytter du hårfargen mot å falme

 • Uv spray for håret: Slik beskytter du håret mot solens skadelige stråler

  Uv spray for håret: Slik beskytter du håret mot solens skadelige stråler

 • Wet hair look: Slik skaper du den populære wetlook frisyren

  Wet hair look: Slik skaper du den populære wetlook frisyren

 • Aloe vera for hår: Fordeler og de beste aloe vera shampoene

  Aloe vera for hår: 5 fordeler og de beste aloe vera shampoene

Se alle artikler