Beste shampoo for farget hår: Slik beskytter du hårfargen mot å falmeSe alle artikler

Beste shampoo for farget hår: Slik beskytter du hårfargen mot å falme

Hvis du leser denne artikkelen er det en stor sjanse for at du allerede har farget håret, eller tenker på å farge håret. Enten du prøver å farge etterveksten av grått hår eller vil ha en fresh ny hårfarge er det viktig å gi håret litt ekstra kjærlighet etter en fargebehandling.

Farget hår er skjørere enn ubehandlet hår. Hvis du ikke behandler håret riktig etter en fargebehandling kan håret bli tørt, skjørt eller knekke av. Hvis du ikke bruker riktige produkter kan hårfargen også falme raskere, og du kan ende opp med et uønsket resultat. For å beholde den nye fargen din så lenge som mulig og samtidig opprettholde et sunt hår er det viktig at du bruker den beste shampoo for farget hår.

Innholdsfortegnelse

En god fargebevarende shampoo renser ikke bare håret godt, men har også egenskaper som opprettholder fargepigmentene når du vasker håret. Den beste shampoo og balsamen for farget hår tilfører også masse fuktighet for å forhindre tørrhet og skade som oppstår i farget hår. En shampoo for farget hår er ekstra fuktighetsgivende så håret føles glatt og mykt.

I denne artikkelen vil jeg gi deg informasjon om hvorfor det er viktig å velge riktig shampoo til farget hår, hvordan du best kan beskytte et fargebehandlet hår og hva som faktisk er den beste shampoo og balsamen for farget hår.

Hvorfor bruke en shampoo for farget hår?

Så hvorfor trenger du egentlig en egen shampoo for farget hår? Er det ikke nok å bruke den shampoo du alltid har brukt? Er en shampoo for farget hår virkelig så forskjellig fra en vanlig shampoo?

Din vanlige shampoo inneholder kanskje ikke nøkkelingrediensene du trenger for å beskytte farget hår på samme måte en shampoo spesielt for farget hår har. De beste fargebevarende shampoene er spesielt laget for å beskytte og opprettholde din nye hårfarge. En fargebevarende shampoo renser skånsomt håret uten å tørke det ut, og du kan nyte din nye, flotte farge og et sunt hår så lenge som mulig.

Et farget hår er ofte tørrere og mer skadet på grunn av den kjemiske behandlingen fra fargeprosessen, så det er viktig at en fargebevarende shampoo har en reparerende og fuktighetsgivende formel. Shampoo for farget hår skal hjelpe til å opprettholde fuktigheten i håret, noe som i lengden vil minimere skade og tørrhet.

Som du nå vet er det noen viktige forskjeller på en fargebevarende shampoo og din vanlige shampoo. Så hva er faktisk den beste shampoo for farget hår?

Hvordan finne beste shampoo for farget hår

Hvordan finne den beste shampoen for farget hår

Det er utrolig mange produkter på markedet som lover å hjelpe fargebehandlet hår, så det er ikke alltid lett å vite hva som faktisk er best. En god regel er å se etter en shampoo for farget hår som er skånsom og reparerende. Et produkt som hjelper til å reversere skade og styrke hårstrukturen, slik at du kan fortsette å farge håret (om du ønsker) uten å ødelegge det. Hvis du tenker på dette når du leter etter en god shampoo og balsam for farget hår kan det gjøre jobben litt enklere.

En skånsom shampoo til farget hår skal ikke inneholde skadelige sulfater som fjerner hårets naturlige oljer. Silikon- og sulfatfri shampoo for farget hår er mer skånsomme for håret. Det er spesielt viktig å unngå sulfater, da dette kan få hårfargen til å falme raskere. Unngå spesielt shampoo beskrevet som «clarifying» da disse virker spesielt uttørkende på håret. Hovedpoenget er: Finn en sulfatfri shampoo for farget hår.

Den beste shampoo og balsam for farget hår hjelper til å reparere håret. Nøkkelingredienser, som mikroproteiner, hjelper til å reparere den kjemiske skaden på skjellaget i håret, holde håret sunt og skadefritt og beskytte fargen.

Den beste shampoo og balsam for farget hår inneholder gode ingredienser som holder på fuktighet og gjør håret sunt, glansfullt og vakkert. Jeg anbefaler produkter som er veganske og økologiske, og som inneholder antioksidanter for å bekjempe de frie radikalene i hår og hodebunn. Frie radikaler kan gjøre at fargen falmer, og antioksidanter hjelper til å motvirke dette så du kan opprettholde fargen.

Hvis du har farget håret blondt eller grått, bruk en sølvshampoo som inneholder lilla fargepigmenter. Dette hjelper til å holde de varme, gule tonene ute av håret, og opprettholder den kalde, nyfargede tonen lenger.

Fargebevarende shampoo for ulike hårtyper

Basert på hårtypen din er det forskjellige shampoo og balsam for farget hår du vil få de beste fordelene av. Hvis du vet hva som vil hjelpe best for ditt hår kan du spare deg for mye frustrasjon, og opprettholde et sunt hår på best mulig måte.

1. Fargebevarende shampoo for blondt, bleket eller grått hår

Blondt eller grått hår kan være de vanskeligste fargene å opprettholde. Blondt hår kan raskt få varme, gule toner. Dette oppstår på grunn av forskjellige miljøfaktorer og mye vasking av håret. Hvis du merker at håret begynner å bli varmere i tonen trenger du en lillashampoo. De rike lillatonene motvirker de gule undertonene, og du opprettholder den kalde, friske tonen du først farget det til. En lillashampoo og -balsam, som Enriched Blonde™ Duo, vil hjelpe til å holde på den friske, lyse tonen du ønsket deg.

2. Fargebevarende shampoo for skjørt, tørt eller skadet hår

Hvis du har et skjørt eller skadet hår, enten fra mye farging eller generelt et tørt hår, er det svært viktig å bruke en skånsom shampoo og balsam med gjenopprettende egenskaper så håret blir sunt og fargen ser fantastisk ut. Split Fix™ Duo er laget for å være skånsomme mot håret, reparere skade og tilføre god fuktighet til hår og hodebunn.

3. Fargebevarende shampoo for tynt eller fint hår

Hårtap eller tynt hår er et vanlig problem, spesielt for menn. Det beste du kan gjøre for tynt hår er å bruke produkter som stimulerer hårsekkene og fremmer hårvekst. Hvis du farger håret mye kan skjellaget i håret bli slitt, tørt og ekstra sensitivt, noe som kan føre til ekstra hårtap. Grow Perfect™ Shampoo inneholder naturlige ingredienser som skaper de beste forholdene for en sunn hårvekst.

4. Fargebevarende shampoo for krøllete og bølgete hår

De med krøller i håret vet hvor krevende det kan være å få definerte krøller uten at håret kruser seg. Krøllete hår krever ofte litt ekstra pleie for å være på sitt beste. Dette krever produkter som tilfører masse god næring og fuktighet for å sette krøllene på plass. Når det kommer til krøllete hår er det spesielt viktig å bruke en shampoo til farget hår uten sulfater, som Curl Crush™ Shampoo.

De med krøller kan også benytte seg av co-wash for ekstra fuktighet. Co-washing betyr å vaske håret kun med en balsam, og droppe shampooen. Dette alternativet passer ikke for alle, men det kan hjelpe til å holde et tørt hår sunt og lukke inn fuktigheten i håret, som vil hjelpe deg å opprettholde hårfargen lenger. Curl Crush™ Co-Wash virker både som en shampoo og balsam for farget hår – om du har krøller!

5. Fargebevarende shampoo for fint hår

Mange volumgivende sjampoer er formulert med altfor sterke ingredienser som kan føre til at hårfargen din falmer over tid. Men ikke Volume Wizard™ Shampoo! Denne skånsomme sjampoen er utviklet på en lett formel som passer for fint hår eller hår som klumper seg raskt sammen, samtidig som den er skånsom og fuktighetsgivende for farget hår. For maksimal effekt, bruk den sammen med Volume Wizard™ Conditioner og Volume Wizard™ Hair Powder, et stylingpulver som gir hårvolum på null komma fem som varer hele dagen!

Hvordan kan du ellers beskytte hårfargen?

Det er som nevnt mange produkter på markedet, men om du vil ha et sunt hår og beskytte den flotte fargen din er det første steget å begynne med den beste shampoo for farget hår. I tillegg til en god shampoo og balsam for farget hår er det også andre viktige måter du kan holde den flotte hårfargen din vedlike:

1. Ikke vask for mye

En ting du kan gjøre for å opprettholde fargen så lenge som mulig er å minimere hvor ofte du vasker håret. Noen kan gå flere uker mellom hver vask, mens andre kan kun gå en dag eller to. Du kjenner håret ditt best. Eksperimenter for å finne ut hvor lenge du kan gå uten en vask (uten at håret blir umulig). Pass på å bruke en shampoo og balsam for farget hår når du vasker det.

Selv bruker jeg tørrshampo mellom vaskene, for å redusere mengden ukentlige vask. Den aerosolfrie Refresh Powder™ Dry Shampoo frisker opp håret mitt på noen få sekunder. Og takket være dens naturlige formel, etterlater den ikke kløende produktrester i hodebunnen slik de fleste andre tørrsjampoer på markedet gjør.

2. Ikke sitt i solen

Beskytt håret fra UV-stråler ved å bruke en beskyttende uv spray for håret. Hvis du bruker mye tid i solen vil dette tørke ut skjellaget i håret, og du vil ende opp med tørt, skadet og krusete hår. Mye tid i solen kan også føre til at fargen falmer raskere, og kan gi uønskede varme toner i håret. Hvis du vil unngå å gjøre unødvendig skade på den nye hårfargen din, prøv Sun Defense Hair Mist for å beskytte håret og tilføre fuktighet for å bevare fargen din. Dette produktet hjelper til å minimere skadelig effekter fra UV-stråler.

3. Unngå varmeskade

Varme vil også få fargen til å falme raskere. Varmeverktøy, som hårføner, krølltang eller rettetang kan skade skjellaget i håret, gjøre håret tørt og føre til at hårstrå brekker. Unngå unødvendig varmeskade på håret og prøv for eksempel Heatless Curls Kit om du vil ha myke, glansfulle krøller uten å påføre håret ekstra skade.

Hvis du må bruke varme på håret er det viktig at du bruker en god varmebeskytter, som Thermal Shield™ Heat Protectant. Den skaper en barriere mellom varmeverktøyet og ditt fargete hår. Hvis du pleier å føne håret, prøv i stedet Bamboo Hair Towel Wrap. Bambus er naturlig absorberende og tørker håret raskt og effektivt. Om du minimerer varmen du utsetter håret for opprettholder du hårfargen bedre og holder håret glansfullt, fuktighetsrikt og sunt.

4. Bruk en hårmaske

Bekjemp tørt og skadet hår fra farget hår ved å tilføre et ekstra fuktighetsgivende og reparerende produkt i hårpleierutinen din. En god hårmaske en gang i uken gir en ekstra boost med fuktighet til et tørt å skadet hår mange kan oppleve fra farget hår. Split Fix™ Hair Mask virker ved å forhindre at håret brekker, slitte tupper og fremtidig skade. Hvis du opplever at håret har blitt skadet etter en fargebehandling, bruk et produkt som inneholder styrkende mikroproteiner som Protein Repair™ Hair Mask for å hjelpe til å reparere håret og styrke ditt naturlige hår.

Hårtest

Produkter skreddersydd for ditt hår

Ta testen

En shampoo for farget hår er den enkleste måten du kan opprettholde hårfargen på. Husk, den beste shampoo for farget hår avhenger av din spesifikke hårtype og farge. Pass på å ta vare på håret slik at hårfargen ikke falmer tidlig, og du kan holde håret sunt og vakkert til alle fremtidige fantastiske hårfarger!

Våre kunder sier

Enestående

Relaterte artikler

Se alle artikler
 • Kjemisk skadet hår: 10 enkle tips mot ødelagt hår etter bleking!

  Kjemisk skadet hår: 10 enkle tips mot ødelagt hår etter bleking!

 • Uv spray for håret: Slik beskytter du håret mot solens skadelige stråler

  Uv spray for håret: Slik beskytter du håret mot solens skadelige stråler

 • Vitaminer for håret: Virker det i det hele tatt?

  Vitaminer for håret: Virker det i det hele tatt?

 • Hva skyldes hårtap hos kvinner? 8 grunner til at kvinner mister håret

  Hva skyldes hårtap hos kvinner? 8 grunner til at kvinner mister håret

 • Tynt hår hos kvinner: 8 gode tips som gir mer fylde i håret

  Tynt hår hos kvinner: 8 gode tips som gir mer fylde i håret

Se alle artikler