15 Frisyrer for kort hår for kvinner + Enkle stylingtipsSe alle artikler

15 Frisyrer for kort hår for kvinner + Enkle stylingtips

Tenker du at det kan være på tide med en hårklipp? Om du vil prøve ut en ny frisyre, opprette ekstra volum eller få det meste ut av krøllene dine, er denne utfyllende guiden alt du trenger å vite om korte frisyrer for damer.

Frisyrer for kort hår kan være utrolig allsidige og flotte. Denne kolleksjonen av korte frisyrer for eldre og yngre kvinner er noe for enhver smak. Jeg kommer til å gå over alt fra pixie frisyrer, for den ekstra tøffe typen, til vakre frisyrer for kort, krøllete hår som passer til din naturlige tekstur.

Opplever du at håret har blitt tynnere? Ingen grunn til bekymring! Det er også korte frisyrer for tynt hår som gir deg en ekstra boost med volum, selv for de fineste hårstrå. Jeg går også gjennom andre ting som kan være greit å tenke over før du klipper av deg lengdene, så du føler deg fantastisk hver dag.

Det finnes mange damefrisyrer for kort hår som er i vinden om dagen, og det finnes mye allsidighet når det kommer til korte frisyrer.

Innholdsfortegnelse

Den beste korte frisyren for deg

Har du tenkt på en kort frisyre, men kanskje ikke turt eller visst hva du skal gå får? Her er noen ting du burde tenke over før du går under saksen:

Den beste korte frisyren for deg

1. Tenk på hårtype og tekstur

Hårets tekstur, enten det er rett, bølgete eller krøllete, er en viktig faktor når du skal tenke på å få deg en kort frisyre. Velg en frisyre som faller med din naturlige hårtype, hvis du ikke vil bruke mye tid daglig på å style det. Har du krøller er det viktig å tenke på at håret kommer til å krølle seg enda kortere med en kort frisyre, så gå til en frisør som vet hvordan man jobber med denne hårtypen.

2. Hvor stor endring ønsker du?

Føler du deg ekstra modig? Det kan være en stor endring å tenke på en kort frisyre hvis du i utgangspunktet har langt hår. Vil du virkelig snu hoder? Da er det bare å kjøre på. Hvis du vil starte i det små finnes det også flere diskré alternativer.

3. Tid som faktor

Hvor glad er du i hårstyling, og hvor mye tid er du villig til å bruke på det daglig? Noen korte frisyrer kan du rulle ut av sengen med, mens andre krever daglig kjærlighet. Det er viktig at du tenker over hvor mye tid du vil bruke på håret før du plukker en hvilken som helst tøff inspo-frisyre.

4. Tenk på ansiktsform

Forskjellige ansiktsformer passer til forskjellige frisyrer. Enten du har rundt, ovalt, firkantet eller hjerteformet ansikt er det visse frisyrer som passer bedre enn andre for å fremheve de ønskede trekkene. Hvis du er usikker på hva som passer din ansiktsform, kan du enkelt spørre frisøren din om råd.

5. Personlighet og stil

Hårsveisen er en forlengelse av personligheten. Er du ekstra røff i kantene, eller er du mer klassisk og elegant? Stilen din kan fremheves av riktig frisyre, så velg en klipp som passer til nettopp deg.

Ting å tenke på før du klipper håret kort

Føler du deg klar for en kort klipp? Fantastisk! Men først er det et par ting du burde være klar over. Her er noen fordeler og ulemper ved blant annet korte frisyrer for tynt hår eller en pixie klipp.

 1. Kort hår er enklere å vaske å pleie - En av fordelene ved korte frisyrer for damer er at de er enklere å vaske og opprettholde. Både shampoo og hårprodukter varer lengre, og de trenger ofte mindre vedlikehold.
 2. Kort hår tørker raskere - Tidsaspekt er alltid noe å tenke på. Kort hår betyr kortere tørketid, noe som kan gi deg tilbake viktige minutter på morgenen.
 3. Styling basert på stil - Svært korte frisyrer krever ofte svært lite, men andre korte frisyrer, som en pixie klipp eller frisyrer for kort, krøllete hår kan være mer tidkrevende og trenge mer styling for å se bra ut.
 4. Kort hår ser sunnere og mer voluminøst ut - Noe av det beste med kort hår er at det ofte ser sunnere, skarpere og mer voluminøst ut, selv når håret er på den tynnere siden. Kortere hår har mindre vekt som trekker det ned, noe som skaper et fyldigere utseende.
 5. Kort hår må klippes oftere - Hvis du vil holde formen på en kort frisyre er det viktig med regelmessige turer til frisøren. En frisyre av kort hår burde klippes hver 4-8 uke for å se like bra ut over tid.
 6. Begrensede frisyrer - Kort hår betyr mindre alternativer når det kommer til å style håret. Det kan være vanskeligere å sette opp håret i hestehale eller andre oppsatser, men en kort frisyre kan på den andre siden gi en skarpere stil med mer personlighet.
 7. Velg riktig frisør - En damefrisyre med kort hår krever en frisør som vet hva de driver med. En god frisør kan gi deg de kuleste stiler, så pass på at du velger en frisør som passer din stil, og vet hvordan man jobber med din hårtekstur.
 8. Finn inspirasjon - Har du funnet bilder av den perfekte frisyre? Ta de med når du skal klippe deg. Det gjør frisørens jobb enklere, og hvis du har funnet en frisyre som faktisk ikke passer din ansiktsform eller hårtekstur, kan dere alltid finne et lignende alternativ som gir den en frisyre du vil elske.

5 korte pixie frisyrer

Det er på tide å snakke om de beste damefrisyrene med kort hår. Et av de røffeste alternativene er pixie frisyrer. Men hva er en pixie klipp? Det er en frisyre som er lengre på toppen, og kortere på sidene, ofte med pannelugg.

1. Dristig, svært kort pixie klipp

Denne pixie klippen er en av de røffeste. Denne flotte pixie frisyren krever en viss stil for å passe, og en god dose selvtillit, men den vil garantert gjøre at du skiller deg ut fra resten av flokken. Dette er en super, kort frisyre for tynt hår, hvis du er klar for en modig forandring.

Den korte pixie klippen krever i tillegg svært like vedlikehold, og er enkelt å røffe opp, eller gjøre mer klassisk.

Styling tips:

 • Omfavn teksturen ved å bruke litt hårvoks for en røff, nettopp rullet ut av sengen look.
 • Prøv frisyren med morsomme accessoirer, som statement øredobber eller hårbånd som fremhever frisyren.

2. Klassisk pixie frisyre

Dette er den mest klassiske pixie klippen. Frisyren er litt lengre på toppen, så du får et mykere, mer sofistikert utseende. Denne klassikeren er en super frisyre for eldre damer som har begynt å få tynnere hår, men den passer egentlig godt til alle aldre som ønsker en tøff, kort frisyre.

Ettersom denne pixie klippen er litt lengre, har du mye styling muligheter. Enten du vil ha en glatt, polert look eller en leken tekstur kan denne pixie klippen enkelt tilpasses humøret ditt og planene dine.

Styling Tips:

 • Lek deg med teksturer ved å krølle håret for en moderne tvist på den klassiske looken.
 • Eksperimenter med sidelugg eller en glatt bakoversleik for å finne din personlige stil.

3. Bølgete pixie frisyre med skarpe kanter

Denne pixie klippen for kvinner er en perfekt blanding av røff og myk. De myke, naturlige bølgene gir et hint av eleganse, og de skarpe, korte kantene på siden gir et moderne look.

Dette er en pixie frisyre som passer perfekt for de med tykkere hårstrå eller en naturlig, bølgete tekstur, da den fremhever hårets naturlige utseende.

Styling Tips:

 • Fremhev bølgene med en saltvannspray for en uanstrengt frisyre.
 • Eksperimenter med diskré striper for en større dimensjon i håret.

4. Rufsete pixie klipp

Denne korte damefrisyren gir en uanstrengt, chic look. Hvis du liker en «jeg rullet bare ut av sengen sånn» type stil er dette frisyren du vil gå for. Det fine med denne rufsete pixie frisyren er evnen til å gi selv de fineste hårtyper mer volum og fylde, noe som gjør det til en perfekt kort frisyre for tynt hår.

En liten mengde stylingvoks er hemmeligheten bak den rufsete frisyren. Klem produktet lett gjennom håret, og du er klar for en ny dag.

Styling Tips:

 • Omfavn den bustete viben ved å rufse fingrene gjennom håret når du vil ha litt ekstra liv i det.
 • Lette, lyse striper vil gi mer liv til klippen.

5. Elegant pixie klipp med lugg

Denne tidløse pixie frisyren med pannelugg er et klassisk og elegant valg. Det er en favoritt for mange, og en svært populær stil for eldre kvinner. Kombinasjonen av presisjon og en myk lugg gir både sjarm og klasse.

Et godt volumprodukt vil gi ekstra fylde til håret, men også gi et mer polert utseende.

Styling Tips:

 • Bruk en volumspray eller et hårpulver for et naturlig volum.
 • Eksperimenter med sideskill eller krøller for en mer moderne vri på den klassiske elegansen.

5 hakelange frisyrer for kvinner

En frisyre med kort hår trenger ikke bety at klippen må ikke gå over ørene. En frisyre som går ned til haken vil hjelpe til å ramme inn ansiktet på en naturlig måte. Fra klassisk bob til en vågal mullet eller «bixie» (en blanding mellom bob og pixie), disse damefrisyrene for kort hår vil gi en ekstra boost til stilen din.

1. Lett bustete bob

Denne frisyren for kort hår tar den tidløse sjarmen til en bob og gir den en moderne vri. Et hint av tekstur og fargespill gjør den klassiske frisyren leken og uanstrengt.

Hvis du er ute etter en allsidig frisyre er dette kanskje den beste korte frisyren for damer. Den kan styles på utallige måter, dratt tilbake for en polert look, naturlig og avslappet eller bustete for et røft utseende.

Styling Tips:

 • Eksperimenter med forskjellige produkter og verktøy for å få det ønskede utseende, fra lette bølger til bustete tekstur.
 • Lek deg med forskjellige skiller, enten midtskill for et klassisk utseende, eller sideskill for en mer moderne vri.

2. Likesidet bob

Denne boben er en frisyre som skinner av eleganse med sitt rette utseende hvor alt håret er i samme lengde. Boben er klassisk enkel, og den rette klippen fremhever glattheten til rett hår, og gir et polert resultat. Dette er en kort frisyre som passer fint for både fine og tykkere hårtyper.

Selv om klippen i seg selv er rett og enkel, kan du enkelt gi ekstra tekstur og liv til frisyren. Enkle bølger gir denne frisyren en mer dynamisk, men fortsatt et sofistikert utseende.

Styling Tips:

3. Shaggy, kort frisyre med lugg

Denne teksturerte, korte boben er den perfekte blanding mellom leken og sofistikert. En shaggy klipp gir en edge til den klassiske looken. Den passer spesielt bra for dem med bølger eller lette krøller for å få frem ekstra tekstur og et ungdommelig utseende. En lugg tar frisyren til nye høyder ved å ramme inn ansiktet ekstra.

Styling Tips:

 • Omfavn den shaggy teksturen med en liten (ert størrelse) mengde voks som du rufser gjennom håret med fingrene.
 • Eksperimenter med forskjellige pannelugger. En full lugg for en vågal stil, eller sideskill for en mer subtil effekt.

4. Hakelang frisyre med gardinlugg

Disse damefrisyrene med kort hår er en fantastisk variant av den klassiske boben i lik lengde. Gardinluggen (curtain bangs på engelsk) hjelper til å forhøye frisyren så du får et resultat som er både moderne og mykt.

Gardinlugg krever ofte litt ekstra styling, men er generelt ganske enkel å style og opprettholde.

Styling Tips:

 • Style luggen ved å lage en bøy med rundbørste eller rettetang for en myk, innrammende effekt.
 • Ønsker du en ekstra effekt kan du prøve hårtilbehør som hårbånd eller å lage ekstra spretne krøller med en krølltang.

5. Moderne, kort mullet

Dette er en kort, moderne vri på den klassiske mulleten, eller en «mixie» som noen kaller det (en blanding av kort pixie klipp og en lengre mullet). Dette røffe alternativet fremhever en kort lugg, kinnskjegg og lengre tekstur bak, men det er likevel en mykere og mer moderne vri på den klassiske 80-talls mulleten. Denne modige hårsveisen er virkelig en statement-frisyre som også passer godt for dem med fint hår.

Styling Tips:

 • Eksperimenter med forskjellige stylingprodukter for forskjellig tekstur, for å gi den moderne mulleten det uanstrengte utseende.
 • Er du på den tøffere siden kan du prøve ut frisyren med forskjellige farger.

5 frisyrer for kort, krøllete hår

Krøllete hår får virkelig nytt liv med en kort frisyre, og dette er de beste frisyrene for kort, krøllete hår. Pass på at du finner en frisør som er vant til å jobbe med krøllete hårtyper.

1. Rund frisyre for krøller

Denne frisyren for kort, krøllete hår får frem krøllenes naturlige sjarm. Noen frisyrer passer ikke like godt til rett hår, og dette er en klipp som er skreddersydd for krøller. Den runde formen gir ekstra sprett til krøllene, og et lekent resultat.

Style håret ved å forsterke dine naturlige krøller og la din naturlige tekstur skinne gjennom.

Styling Tips:

 • Påfør krøllekrem i fuktig hår, og klem inn produktet for å definere krøller og redusere krus.
 • Hvis krøllene er på den fine, tynnere siden, påfør litt krølleskum for ekstra volum.

2. Svært kort pixie for krøller

Pixie klipp er ikke bare for rett hår. Denne flotte frisyren for kort, krøllete hår viser frem allsidigheten til krøllene. Det er en letthåndterlig, vedlikeholdsvennlig frisyre som gir en perfekt balanse mellom tøft og mykt utseende.

De som vil ha det enkelt uten å la det gå utover stil vil elske denne pixie klippen. Den krever mye mindre vedlikehold og styling enn lengre krøller, noe som gjør frisyren både praktisk og tidsbesparende.

Styling Tips:

 • Hopp over stylingproduktene og omfavn hårets naturlige tekstur ved å la krøllene være showet i seg selv.
 • Hvis du trenger å temme krus og tilføre ekstra fuktighet, påfør en liten mengde krøllekrem eller gel gjennom fuktige krøller.

3. Lagvis bob for krøller

Denne korte boben fremhever krøllenes naturlige tekstur. I motsetning til rett hår handler en krøllete bob om å fremheve de naturlige bevegelsene i håret. Den etasjeklipte frisyren får frem krøllenes naturlige fall, samtidig som det pent rammer inn ansiktet.

Dette er en frisyre for kort hår som passer både yngre og eldre kvinner, og ser både avslappet og chic ut.

Styling Tips:

 • Påfør hårskum jevnt gjennom fuktig hår for å tilføre ekstra volum og definisjon.
 • Eksperimenter mer en dyp sideskill for et asymmetrisk utseende som komplimenterer lagene.

4. Pixie klipp for krøller

Denne sjarmerende, litt lengre pixie klippen er skreddersydd for krøller. Den er herlig og søt, og fremhever lekenheten i krøllene. Den korte frisyren har lengre hår på toppen, og kortere ved nakken og på sidene. Pixie frisyren hjelper til å fremheve dine naturlige krøller.

Styling Tips:

 • Påfør krøllekrem eller -skum gjennom fuktig hår ved å klemme inn produktet med fingrene for å definere krøllene og tilføre fuktighet.
 • Eksperimenter med forskjellige skiller for å finne stilen som komplimenterer ansiktsformen og preferansen din best.

5. Bølgete pixie frisyre

Få frem de naturlige krøllene dine med denne enkle pixie klippen. Den uanstrengte looken er perfekt for de som både vil ha noe stilig og enkelt å opprettholde.

Si farvel til kompliserte stylingrutiner, for denne pixie klippen gjør det lekende lett. La din naturlige tekstur ta førersetet, og la de naturlige bølgene skinne.

Styling Tips:

 • Omfavn lufttørking, og pakk håret inn i et skånsomt, mykt håndkle for å få frem naturlige, enkle bølger.
 • Prøv enkle, lyse striper i håret for å få mer dimensjon og bevegelse i bølgene.

9 beste stylingproduktene for kort hår

beste stylingproduktene for kort hår

Skal du style korte frisyrer er de rette produktene et must hvis du vil oppnå det perfekte resultatet. Dette er mine absolutte favorittprodukter:

For rufsete tekstur: Mineral Clay Wax

Skap den uanstrengte, teksturerte looken med både hold og fleksibilitet med Mineral Clay Wax. Voksen skaper et perfekt kontrollert kaos til korte frisyrer.

For volum med matt finish: Volume Wizard™ Hair Powder

Ta volumet til nye høyder! Dette hårpulveret gir umiddelbart løft og tekstur til alle damefrisyrer med kort hår.

For glatt resultat: Final Touch™ Hair Spray and Styling Stick

Oppnå glatt perfeksjon med Final Touch™ Hair Spray og/eller Styling Stick. Disse produktene, uten aerosol, holder hårstråene på plass samtidig som det gir et glansfullt og glatt resultat.

For korte krøller: Curl Crush™ Defining Gel, Cream, and Mousse

Omfavn krøllene med Curl Crush™ serien som inneholder Defining Gel, Defining Cream og Defining Mousse. Enten det er hydrerte, definerte eller ekstra spretne krøller du er ute etter har disse produktene alt du trenger.

Varmebeskyttende: Thermal Shield™ Heat Protectant

Pass ekstra på håret når du styler det med Thermal Shield™ Heat Protectant. Produktet beskytter mot varmeskade og hjelper til å holde håret sunt og sterkt.

For en strand-tekstur: Saltvannspray

Få strand-vibber i det korte håret med Ocean Water Sea Salt Spray. Sprayen er perfekt for en rufsete, teksturert og uanstrengt look.

Hårtest

Produkter skreddersydd for ditt hår

Ta testen

I denne artikkelen har vi avdekket noen av de beste korte frisyrene for kvinner. Enten du liker den lekne, korte pixie klippen eller du vil ha flotte frisyrer for kort, krøllete hår er mulighetene endeløse. Et kort hår gir umiddelbart et mer definert, stilfullt, sunt og fyldig hår som garantert vil hjelpe å fremheve både selvtillit og stil.

Våre kunder sier

Enestående

Relaterte artikler

Se alle artikler
 • Hårbørste med naturbust eller svinebust vs. myk vegansk hårbørste?

  Hårbørste med naturbust eller svinebust vs. myk vegansk hårbørste?

 • Tips til styling av krøllete hår: Slik får du frem naturlige krøller

  Tips til styling av krøllete hår: Slik får du frem naturlige krøller

 • Wet hair look: Slik skaper du den populære wetlook frisyren

  Wet hair look: Slik skaper du den populære wetlook frisyren

 • 20 fine halvlange frisyrer fra korte bob-frisyrer til lob-frisyrer

  20 fine halvlange frisyrer: Fra korte bob-frisyrer til lob-frisyrer

 • 10 Frisyrer for langt hår: Fra etasje klippet langt hår til hårklipp med lugg

  10 Frisyrer for langt hår: Fra etasje klippet langt hår til hårklipp med lugg

Se alle artikler