Hair volume: En guide for deg som vil ha ekstra volum i håretSe alle artikler

Hair volume: En guide for deg som vil ha ekstra volum i håret

Å få et stort, flott volum i håret kan være vanskelig å oppnå for mange, spesielt dersom du har et tynnere hår i utgangspunktet. Tynt hår blir raskt flatt og livløst uansett hvor mye volumspray man bruker for å prøve og oppnå hair volume. Hvordan kan man da oppnå volum i håret? I denne artikkelen skal jeg gi deg alle tips og råd jeg kan rundt gode kosttilskudd og volumspray, samt generelle triks du kan bruke i hverdagen for å få volum i håret. 

Det finnes en rekke forskjellige produkter og styling triks du kan bruke for å få volum i håret ditt, og som gir nytt liv og fylde til tynt hår. Det finnes som regel en løsning for ethvert hår, enten det er å prøve ut en ny volumspray eller å endre hårpleierutinene dine. Dersom du vil lære deg noen raske og enkle metoder for ekstra hair volume er det bare å fortsette og lese.

Ettersom jeg kommer til å ta for oss flere produkter for volum i håret, som volumspray og volymshampoo, kan det være nyttig for deg å vite et par ting om hvordan produktene faktisk virker. Hvordan skal man få fylde i et flatt og kjedelig hår? Jeg skal lære deg det jeg kan om hair volume produkter i denne artikkelen.

Innholdsfortegnelse

Hvordan virker hair volume produkter?

Det finnes utallige produkter som lover fantastisk hair volume på markedet i dag, men hvordan gir det deg faktisk det volum i håret som du ønsker? Dersom du er glad i kjemi, og kan noe om hvordan forskjellige ingredienser virker sammen, vet du kanskje hva som skal til for å skape en reaksjon som faktisk gir volum i håret.

De fleste produkter for hair volume skaper en type hinne med næring rundt hvert hårstrå. Denne hinnen gjør at håret ser og føles tykkere ut, og tar for seg problemene som ofte kommer med et flatt og fint hår. Når olje og produkter bygger seg opp i håret ditt, blir håret tørt og svakt ved hårrøttene.

Så, hvordan få volum i håret? Hair volume produkter, som volumspray, skaper et ekstra hold i håret som løfter hårrøttene dine fra hodebunn. Dette skaper effekten av et større volum i håret. Det finnes også spesielle volumsprayer som inneholder ingredienser som gir håret en kationisk ladning. Dette høres kanskje komplisert ut, men det betyr enkelt forklart at håret får et større løft, og føles vektløst.

Hva burde en god volumspray inneholde?

Aerosol Spray vs Non-Aerosol Spray

Volumspray kommer i mange former, men de er generelt delt inn i to forskjellige typer:

 • Uten aerosol - hårspray basert på naturlige komponenter med større partikler som gir et medium hold i håret. En hårspray uten aerosol er i væskeform, ofte i en pumpesprayflaske.
 • Med aerosol - hårspray basert på syntetiske polymer eller dispergeringsmidler som utgir mindre partikler og gir et sterkere hold. En hårspray med aerosol er tettpakket i en pressbeholder, og trykket sprayer misten, eller gassen, ut i luften.

Hårspray med aerosol var standarden i flere år, men de siste årene har hårspray uten aerosol blitt mer populært. Hårspray uten aerosol er mindre skadelig for miljøet, ettersom tradisjonell hårspray med aerosol inneholder klorfluorkarbon.

Hvis du virkelig bryr deg om kvaliteten på håret ditt burde du holde deg unna hårspray med aerosol. Dette vil garantert håret ditt takke deg for, og er en god regel å følge. 

Når du ser etter en god hair volume spray (eller et hvilket som helst produkt for hair volume), burde du holde et øye med listen over ingredienser. Når du tenker på hvordan du kan oppnå hair volume, tenk «jo bedre blanding av ingredienser, jo mer volum i håret».

La oss ta en titt på hvilke viktige ingredienser en god volumspray burde inneholde:

volumingredienser

1. Fuktighetsgivende ingredienser

Forskjellige ingredienser som faller under denne kategorien, slik som xylitylglucoside, anhydroxylitol, glukose, glyserin og betain, kan være nyttige tilskudd i en volumspray.

Grunnen til at fuktighetsgivende ingredienser er viktige er at de hjelper håret å holde på fuktighet, noe som hjelper til å øke volum i håret. De kan ha en sukker-base, slik som glukose eller glyserin, eller være plantebasert. Fuktighetsgivende ingredienser lar håret absorbere mer fuktighet, noe som hjelper mot tørt, krusete hår og knekte tupper. Dette burde være en av de første ingrediensene på lista i en volumspray.

2. Sukker eller salt

Disse ingrediensene fra kjøkkenet er også gode til å øke hårvolumet. Du har kanskje brukt en saltspray før for å oppnå tekstur i håret ditt. Men visste du at sukker er et annet godt alternativ for ekstra tekstur og volum? Takket være dens fuktighetsbindende egenskaper etterlater sukker håret mykt og næret - i motsetning til de fleste saltsprayer som kan være ganske tørkende.

3. Ingredienser for hodebunnen

Ingredienser som aloe vera, havre og peppermynteolje spiller en viktig rolle i opprettholdelsen av en sunn hodebunn, som igjen vil gi et bedre volum i håret. Når du er på utkikk etter en volumspray burde du sjekke at ingredienslista inneholder naturlige ingredienser som açai og aloe vera, eller andre ting som er godt for hodebunnen din.

En sunn hodebunn er ikke bare viktig for den generelle helsen til håret ditt, men det vil også hjelpe deg å få et større naturlig volum i håret. Når du bruker mye produkter i håret bygger det seg opp mye avfallsstoffer i hodebunn, noe som tynger ned håret ditt. Å ta godt vare på hodebunnen reduserer avfallsstoffer som legger seg der, og du vil få et mer skinnende og voluminøst hår.

4. Styrkende proteiner

Håret vårt består først og fremst av proteinet keratin. Så for å gjøre håret sterkere, sunnere og mer voluminøst, velg volumgivende produkter som er formulert med hydrolyserte proteiner fra f.eks. hvete eller ris.

Min favoritt volumspray, Volume Wizard™ Pre- Styling Spray, inneholder sukrose (sukker), fuktighetsgivende glyserin, styrkende hveteprotein og ekstrakter fra grapefrukt, havre og tranebær. Så det sjekker av alle boksene! Den får håret til å virke umiddelbart tykkere og mer voluminøst med bare noen få spritzer, samtidig som den opprettholder en myk følelse.

Hvilke andre produkter kan gi hair volume?

skum og spray

I tillegg til volumspray finnes det andre produkter du kan teste ut for ekstra volum i håret. Jeg har satt opp en listet med de vanligste produktene for et større hair volume du gjerne kan teste ut:

Volumenshampoo og balsam

Å vaske det fine håret med en "tung" shampoo og balsam kan få håret til å se flatt, fettete og livløst ut. Noen hårprodukter inneholder "tunge" oljer som kan tynge ned fint hår. Hvis du ønsker å maksimere hårvolumet ditt, er det viktig å starte hårrutinen på riktig måte med en volumshampoo og balsam. Det som skiller disse produktene fra andre produkter er at de er formulert med styrkende ingredienser som mikroproteiner som gjør hvert hårstrå tykkere. I tillegg er de utviklet med lette oljer og vaskemidler, som gir næring og fukt til håret uten å gjøre det tungt eller fett. Volume Wizard™ Shampoo og balsam er min hemmelighet for å få det fine håret mitt til å se supervoluminøst og sunt ut!

Volumpulver

Hårpulver er en perfekt løsning for deg hvis du ønsker å gi håret et øyeblikkelig løft, men ikke vil gå på akkord med hårets og hodebunnens velvære. Volume Wizard™ Hair Powder er et naturlig hårpudder som gir håret et fint volum og tekstur med et sterkt hold og en matt finish.

Volumskum

Både skum og mousse er populære valg hos de som ønsker et ekstra vektløst hair volume. En god hårmousse er en uunnværlig del av daglig hårpleie, spesielt hvis du har fine krøller uten volum. Curl Crush™ Defining Mousse løfter krøllene for et mer voluminøst utseende, samtidig som det gir fuktighet og forhindrer krus. Resultatet? Voluminøse krøller med mye definisjon. Du påfører en mengde skum eller mousse på størrelse med en femkroning i håndkletørt hår etter du har vasket det. La så håret lufttørke, eller føn det med en diffuser på lav varme.

Håroljer

Det virker kanskje litt motstridende at oljer kan hjelpe til å løfte hårstråene for ekstra hair volume, men det virker faktisk! Hør oss ut. Håroljer med innhold av pleiende ingredienser, som aprikoskjerneolje og peppermynteolje, kan faktisk forbedre hårets generelle helse og tekstur, som igjen gir en sunnere hodebunn og mer volum i håret.

Når du påfører hårolje er trikset å fokusere på tuppene og opp til midten av håret ditt. For mye olje nær røttene til håret ditt kan tynge ned håret, og resultatet blir motsatt av det du ønsker. Altså, ikke noe hair volume.

Serum

I likhet med håroljer kan et hårserum hjelpe deg til å oppnå mer volum i håret på kort tid. Et serum sørger for en tilføring av effektive og spesialiserte ingredienser som trekkes inn i håret og hodebunnen, og kan gi store fordeler. Det finnes et hårserum der ute for alle typer problemer. Når du er på utkikk etter nye produkter for hair volume, se etter et serum som spesialiserer seg på fint og tynt hår. Prøv det sammen med din favoritt volumspray!

Oppnå volum i håret på kun 5 minutter

Her er noen ekstra tips til hvordan få volum i håret. I tillegg til å bruke volumspray eller andre produkter for volum i håret, er det et par styling tips du kan prøve.

Løft hårrøttene dine

Om du tørker håret ditt fra toppen og nedover, ber du faktisk om et flatt hår. Når du har vasket håret ditt og påført favorittproduktene dine for ekstra hair volume bøyer du hodet fremover, tar i ekstra volumspray, og føner håret opp-ned. Når du tørker håret opp-ned skaper du et naturlig løft i hårrøttene dine, og du får et ekstra hair volume løft som varer hele dagen. Hvis du vil gå for en mer naturlig look lar du håret ditt lufttørke. Når du lar håret lufttørke vil du i tillegg spare håret for skaden det kan pådra seg under varmebehandling.

Bytt på skillen din

Et annet tips for ekstra hair volume du kanskje ikke har tenkt over er å flytte på hvor du har skillen din. Om du er vant til å ha skillen på en spesiell side, prøv å legg den over på andre siden. Når du alltid har skillen på samme sted kan hårene legge seg flatere der, og det blir vanskeligere å opprettholde et naturlig hair volume. Ved å bytte på hvor du har skillen innimellom vil du gi nytt volum i håret, og røttene løftes. Jeg anbefaler å prøver det!

Tupere håret

Å tupere håret er det eldste trikset i boka. Om du er alt for hardhendt med håret kan det likevel gjøre mer skade enn nytte, så vær forsiktig med håret ditt. Stryk tilbake håret ditt ved røttene, og bruk fingrene til å børste forsiktig gjennom håret for et lett og naturlig hair volume i håret.

Avslutt med hårspray

Når du har tørket håret ditt, enten med føner eller lufttørket det, og du har stylet det sånn du liker, avslutt med litt hårspray som hjelper deg å holde på volumet hele dagen. For ekstra hold og hair volume, ha håret opp-ned og spray fra røttene og ned mot tuppene av håret ditt.

Hårtest

Produkter skreddersydd for ditt hår

Ta testen

Tipsene for hair volume som varer lenger

1. Begynn med hodebunnen

Et sunt hår begynner med hodebunn. Pass på at hodebunn er i tipp topp stand ved å bruke produkter som er snille mot hodebunnen din, og gir næring fra røtter til tupper. Det er også en god idé å fjerne rester fra hodebunn rundt en gang i uken. Dette kan du gjøre ved å bruke en skånsom skrubb for hodebunnen til å fjerne død hud og olje som har bygget seg opp.

Kombiner den med en lett balsam som ikke tynger håret ditt, for eksempel Scalp Delight™ Detox Conditioner utviklet for å passe selv fint eller fett hår.

2. Dobbel shampoo

Ved å vaske håret to ganger med sjampo forebygger du at håret blir flatt og livløst på grunn av oljer og andre ting som tynger ned håret. Bruk shampoo to ganger når du dusjer (shampoo uten sulfater, vær så snill!), og masser hodebunn med fingertuppene for å fjerne olje og rester som har satt seg godt fast. I første hårvask fokuserer du på hodebunnen, og i andre vask fokuserer du på resten av håret. Prøv f.eks. Volume Wizard™ Shampoo hvis du har fint eller flatt hår, eller Grow Perfect™ Shampoo hvis du har problemer med hårtap.

3. Bruk riktig hårbørste

Å bruke feil type hårbørste i vått hår kan faktisk føre til unødvendig skade på håret. Det kan også føre til et mer livløst og flatt hår, og det er derfor viktig å bruke riktig type hårbørste når håret er fuktig. Se etter en børste med myke tupper som ikke river og sliter på håret. Husk også viktigheten med å vaske hårbørsten.

4. Bytt ut putetrekket ditt

Visste du at du faktisk kan skade håret når du sover? De fleste putetrekk er laget av bomull. Bomull trekker ut fukt av håret ditt, og skaper unødvendig friksjon i håret. Dette kan føre til et tørt hår som knekker lettere, og at håret blir oljete raskere. For å opprettholde et sunt hår når du sover burde du bytte ut putetrekket ditt med et putetrekk laget av bambus.

8 gode produkter for hair volume

Hairlust er opptatt av å lage naturlige veganske produkter som hjelper deg med alle hårproblemene dine. For deg som sliter med tynt og flatt hår har Hairlust utviklet hårteknologier med naturlige ingredienser som bygger opp håret fra innsiden, hjelper deg å få et sunnere hår, og et mer naturlig volum i håret. Her har du noen av mine favoritter for hair volume.

Volume Wizard™ Duo

Denne volumserien for fint hår gir næring til håret og hodebunnen uten å tynge det ned eller etterlate håret tørt og krusete. Ved å bruke en spesiell kombinasjon av økologiske ekstrakter og styrkende proteiner, virker Hair Volume Wizard™ Shampoo og Conditioner for å gi håret en lett fylde, skape tekstur, gjøre det mykt og velstelt.

Produktene er basert på minimum 99,5 % naturlige ingredienser og helt fri for sulfater, silikon, parabener eller mineraloljer.

Volume Wizard™ Pre-Styling Spray

Få salong verdig volum hjemme ved å påføre volum sprayen før du føner håret, eller spray direkte i tørt hår for å friske det opp gjennom dagen. Volumsprayen legger en perfekt base for alle frisyrer ved å gi fleksibel tekstur som varer gjennom hele dagen.

Volume Wizard™ Hair Powder

Dette innovative volumpudderet for håret gir øyeblikkelig håret et fint volum og tekstur med et sterkt hold og en matt finish. Volume Wizard™ Hair Volume Powder styrker individuelle hårstrå og gir dem sterkere struktur, fylde og hold, noe som gjør vårt naturlige hårpudder til det opplagte valget når du vil lage en frisyre som varer hele dagen!

Grow Perfect™ Thickening Spray

Grow Perfect™ Thickening Spray: Denne volumsprayen skaper umiddelbar løft når den brukes i rent, fuktig hår 1-3 ganger i uken!

Final Touch™ Hair Spray

Final Touch Hair Spray: Denne anti-frizz hårsprayen uten aerosol gir håret middels hold og vektløs glans mens den glatter ut løse hår uten å virke klissete. Spray i fuktig hår for en frizz-fri hårføning med volum. Eller bruk i tørt hår for å låse frisyrene på plass.

Mineral Clay Wax

Mineral Clay Wax: Denne lette, 100% naturlige hårvoksen gir en fast styling til håret ditt med en tørr, matt finish, samtidig som den gir fuktighetsgivende fordeler. Denne hårvoks uten parfyme er egnet for å gi volum og hold til alle hårtyper.

Scalp Delight™ Detox Scrub

Scalp Delight™ Detox Scrub: Bruk den ukentlig for å forsiktig fjerne rester og holde hodebunnen i optimal tilstand.

Hair Formula Tablets

Hair Formula Tablets for Women: Forbedre helsen til håret ditt fra innsiden! Dette kosttilskuddet inneholder ingredienser som elsker håret ditt, som biotin og sink, noe som hjelper til å styrke og løfte flatt hår.

Hvis du (som så mange av oss) ikke har blitt velsignet med et tykt og fyldig hår som du ofte ser på filmstjerner og modeller, ikke vær lei deg. Det er sant at man skal lære å være fornøyd med den man er, men innimellom kan det være godt å kjenne på litt ekstra hair volume. Selv om du kanskje har tynt hår finnes det som sagt flere måter du kan øke volumet i håret ditt på. Enten det er en volumspray som inneholder de rette ingrediensene, en ny hårrutine, eller en kombinasjon av begge, er det lettere enn noen gang å få et naturlig og flott hair volume.

Våre kunder sier

Enestående

Relaterte artikler

Se alle artikler
 • Tynt hår hos kvinner: 8 gode tips som gir mer fylde i håret

  Tynt hår hos kvinner: 8 gode tips som gir mer fylde i håret

 • Beste volum shampoo og balsam for fint hår: Slik fungerer de!

  Beste volumshampoo og balsam for fint hår: Slik fungerer de!

 • Beste hårpudder: 7 fordeler med å bruke volumpulver for hår

  Beste hårpudder: 7 fordeler med å bruke volumpulver for hår

 • Clarifying shampoo: Slik bruker du en rensesjampo

  Clarifying shampoo: Slik bruker du en rensesjampo

 • Hårvoks vs. Hårleire: Hvilken er best for deg?

  Hårvoks vs. Hårleire: Hvilken er best for deg?

Se alle artikler