Beste hårpudder: 7 fordeler med å bruke volumpulver for hårSe alle artikler

Beste hårpudder: 7 fordeler med å bruke volumpulver for hår

Er du som meg og har vært på en konstant søken etter et godt volumprodukt, men ender opp skuffet gang etter gang? Min absolutte favoritt, som jeg går tilbake til gang etter gang, er texture powder, hårpudder eller volumpulver (kjært barn har mange navn). Jeg kan love at dette innovative stylingproduktet alltid vil tilføre masse volum, selv til det tynneste, flateste hår.

Misforstå meg rett, jeg elsker også en glatt hestehale. En perfekt frisyre hvis du er ute etter en elegant frisyre (eller du ikke har tid til å vaske håret før du løper ut døra). Men noen ganger er volum alt jeg ønsker meg. Jeg vil ha tekstur i håret, og fyldige bølger som ikke legger seg flatt mot hodet. Det er her hårpulver for volum kommer inn.

Hvis du sliter med flatt hår eller ønsker å prøve noe nytt, men ikke helt har funnet det rette produktet enda, kan jeg ikke få anbefalt hårpudder nok. I denne artikkelen har jeg satt sammen fordelene til et hårpulver, de beste ingrediensene et volumpulver for hår burde inneholde og de beste frisyrene du kan få ut av et godt texture powder. Bli med på reisen!

Innholdsfortegnelse

Hva er hårpulver?

Et hårpudder er et fint pulver som drysses eller sprayes på håret og gir et ekstra boost med tekstur og volum.

Hair powder, texture powder og volume powder er i grunn det samme. Alle pulverene gir tekstur, volum, hold og en matt finish til frisyren. Et hårpulver får håret til å se fyldigere og mer voluminøst ut, samtidig som det gir en naturlig look.

Et texture powder inneholder ofte silisium (som ikke må forveksles med silikon). Hair powder skaper friksjon og luft mellom hvert hårstrå for å forhindre at håret mister frisyren og formen sin.

Fordeler med hårpudder

hair volume

Her er noen fordeler ved å bruke hair powder:

 • Det tilfører masse volum.
 • Det gir tekstur til håret, og gjør det lettere å style.
 • Det gir middels hold så frisyren varer lenger.
 • Det gir en naturlig, matt finish som er spesielt bra for de som sliter med fett hår.
 • Det passer de fleste hårtyper.
 • Det er enkelt å bruke, og supert å ha med seg på farta.
 • Det er enkelt å ha i vesken, da et hårpudder ofte har liten størrelse og er et pulver.

Kan et hårpulver være dårlig for håret?

Noen type volume powder kan inneholde sterke kjemikalier, som silikoner, uttørkende alkoholer eller parabener. Dette kan tørke ut håret og hodebunnen din, og føre til kløe, brekte hårstrå eller i verste fall hårtap. Men det finnes også veldig gode volumpulver for hår der ute, du må bare vite hva du skal se etter!

Enten det er et volume powder eller andre hårprodukter du er ute etter er et godt utgangspunkt alltid å se etter fuktighetsgivende og beskyttende ingredienser for hår og hodebunn. Her er et par ingredienser du burde være på utkikk etter i et godt hårpulver for volum:

 • Aloe vera – En av de beste ingrediensene innen hårpleie. Aloe vera har en gel-lignende konsistens, og en fantastisk fuktighetsgivende ingrediens for håret.
 • Glyserin – Denne naturlige fuktighetsgiveren lukker fuktigheten inn i håret og pleier dermed håret lenge.
 • Havreekstrakt – Havre er rik på fuktighetsgivende omega-3 og fettsyrer. Det hjelper til å reparere og fornye hudbarrieren, i tillegg til å redusere irritasjon og rødhet i hodebunnen.
 • Vitamin E – En kraftig antioksidant som beskytter håret mot frie radikaler.

Hvem kan bruke hårpulver?

Hvem som helst! Hvis du vil ha mer tekstur og fylde i håret er hårpudder for deg. Et texture powder passer til alle hårtyper, lengder, tykkelse og kjønn. Det er spesielt bra for de med et fint og tynt hår for en ekstra voluminøs boost som kan være vanskelig å oppnå med andre produkter.

Mitt valg: Det beste hårpulveret for volum

Nå som du vet hvor fantastisk et volume powder kan være vil jeg dele mitt absolutt favoritt hårpulver med deg.

Volume Wizard™ Hair Powder

Dette hårpulveret er vinneren for meg, og dette er grunnen:

 • Det inneholder gode ingredienser – Husk listen over de gode ingrediensene ovenfor. Dette volumpulveret inneholder alle de gode ingrediensene som tilfører næring og fuktighet til håret og hodebunnen.
 • Det inneholder ikke silikoner, uttørkende alkoholer, parabener, mineraloljer eller parfyme – Uttørkende og skadelige kjemikalier kan føre til betennelse i hårsekkene og skade hårvekst. Dette volumpulveret har en beroligende effekt, perfekt for de med sensitiv hodebunn.
 • Det har en praktisk forpakning – Jeg liker å kunne friske opp håret gjennom dagen, enten det er på kontoret eller en kveld ute med venner. Dette aerosol-frie pulveret kommer i en praktisk reisestørrelse og passer perfekt i vesken, og jeg kan alltid føle meg fresh uansett hvor jeg er.
 • Det er uten aerosol – Det finnes så mange giftstoffer i skjønnhetsprodukter, og det er i alle fall noe jeg vil prøve å unngå hvis jeg kan. Du trenger ikke å tenke på det med Volume Wizard™ Hair Powder, fordi produktet er trygt for både deg og miljøet.

Hvordan bruke et hårpulver

Endelig har du funnet et perfekt hair powder, men hvordan skal du faktisk bruke det? Her er noen enkle steg du kan følge for det mest effektive resultatet.

Steg 1. Påfør i tørt hår

Ta en liten mengde pudder og dryss eller spray det ved hårrøttene, men prøv å unngå produkt direkte i skillen. Ikke påfør for mye, men bygg deg heller opp til ønsket resultat.

Steg 2. Aktiver hårpulveret

Gi pulveret noen sekunder på å legge seg, før du forsiktig masserer produktet inn med fingertuppene for å aktivere det. Du kan også påføre litt produkt i lengden av håret hvis du ønsker mer volum og tekstur. Pass på å ikke påføre for mye, litt holder lenge!

Steg 3. Style håret

Når du har pudret ferdig er det på tide å skape din perfekte frisyre. Ikke bekymre deg for at håret faller ut eller blir flatt. Du kan enkelt «re-aktivere» produktet med fingrene gjennom dagen.

Andre produkter for å maksimere resultatet

Å kombinere et hårpudder med andre volumprodukter fører ofte til en perfekt hårdag. Her er mine anbefalinger:

Volume Wizard™ Shampoo og Conditioner

Dette settet gir et ustoppelig volum på vaskedager. Volume Wizard™ Duo inneholder en næringsrik volumsjampo og balsam som gir ekstra fylde til håret. De inneholder styrkende hveteprotein og lettvekts fuktighetsgivende ingredienser som omgjør fint, flatt hår til sprettent, sunt og mykt hår.

Volume Wizard™ Pre-Styling Spray

Mens et volumpudder er perfekt for styling av tørt hår, fungerer en volumspray også på fuktig hår. Volume Wizard™ Pre-Styling Spray er min valg for å oppnå øyeblikkelig volum. Takket være innholdet av sukrose og glyserin, etterlater det håret ditt hydrert og mykt.

Scalp Delight™ Detox Scrub

Føles håret livløst og tungt? Det kan være på grunn av oljer, produktoppbygging og skitt i håret. Løsningen er en rensende sjampo skrubb. Den holder hodebunnen frisk, og fjerner rester i hodebunnen som tynger ned håret.

Hårpudder vs. tørrsjampo

Disse pudder-baserte produktene kan enkelt forveksles, men de er ikke det samme. Et volumpulver er et stylingprodukt som gir fylde, tekstur og hold til håret. En tørrsjampo har som mål å friske opp fett hår. Begge har en mattende effekt på håret, men hvis hovedproblemet ditt er fett hår, bruk en tørrsjampo. Husk at du alltid kan bruke hårpudder og en naturlig tørrsjampo sammen hvis du ønsker den beste effekten fra begge produktene!

Hvordan unngå oppbygging av produktrester

How to Avoid Build-Up from Styling Products

Et volume powder kan få håret til å se fantastisk ut, men det er viktig å tenke på hvordan du kan forhindre oppbygging av produktrester:

1. Rens håret

Clarifying shampoo har litt sterkere rensende egenskaper enn en normal sjampo, og er spesielt laget for å bryte ned forurensning, fett og hårprodukter. Hvis du ikke renser håret og hodebunnen godt kan produkter og annet skitt tette hårsekkene og føre til irritasjon, kløe og til og med hårtap. Jeg anbefaler å bruke en skånsom hodebunnsskrubb i stedet for din vanlige sjampo en gang i uken om du bruker hårpudder ofte.

2. Dobbel sjampo

Din første vask bryter ned skitt, olje og produktrester. Det kan likevel hende at rester ligger igjen ved røttene og i håret ditt, så det kan være lurt å sjamponere håret en gang til for å være sikker på at det blir helt rent. Dette er spesielt viktig om du bruker en skånsom sjampo uten sulfater.

3. Bruk små mengder hårpudder

Det kan bli for mye av en god ting om du pøser på med pulver i hodebunnen hver dag. Dette kan gjøre håret klissete og irritere hodebunnen. Bruk produktet heller kun hvis du trenger en boost, og kombiner det med en volum sjampo og balsam for best resultat.

4. Velg produkter med skånsomme, naturlige ingredienser

Hårprodukter kan inneholde skadelige kjemikalier som er mer effektive i å fjerne rester fra håret. Men et stylingprodukt med naturlige ingredienser som forbedrer hårets helse er et mye bedre alternativ.

De beste frisyrene med hårpudder

Her er noen fantastiske ideer til frisyrer du kan forbedre med hårpulver.

Messy bun

Jeg elsker en messy bun. Det er en søt, ‘dette bare slang jeg sammen’ frisyre, men det kan være et mareritt å få riktig volum – som holder gjennom dagen! Det er her hårpulver kommer inn:

Steg 1. Prepp håret

Børst ut håret og påfør pudder ved røttene. Pass på å fordele produktet godt for et jevnt volum.

Steg 2. Aktiver pudderet

Vend hodet opp ned og rufs godt gjennom håret. Kast godt på håret for å få maksimalt volum. Prøv en hodebunnsmassasjer hvis du ikke liker å bruke fingrene.

Steg 3. Sett opp dotten

Etter at du har massert inn et pulveret samler du håret til en stor dult/dott/bun (hva du enn liker å kalle det) på hodet i den høyden du ønsker. Bruk fingrene til å gre gjennom håret for en naturlig, messy look, eller med en bred kam om du foretrekker det.

Når du har fått formen du ønsker på dotten kan du se deg i speilet og dra litt ekstra i den for å få den så stor og messy som du ønsker. Dra gjerne ut noen hårstrå i front for å ramme inn ansiktet og i nakken, så det ser ut som «du bare våknet sånn». Det kan være lurt å bruke noen lusespenner for å feste frisyren.

Bølger med tekstur

Noe av det verste jeg vet er flate bølger i håret. Greit, det finnes kanskje verre ting, men det føles dårlig at de perfekte bølgene du lagde faller ut en halvtime senere.

Steg 1. Skap bølger

Bruk en krølltang ( med varmebeskytter!), eller prøv heatless curls for å skape krøller uten et varmeapparat.

Steg 2. Tilfør pulver

Når du har satt krøllene, påfør litt pulver (påfør også produktet i hårfestet i nakken). La produktet sette seg og bruk fingrene til å forsiktig fordele produktet gjennom hodebunnen og aktivere pudderet.

Steg 3. Sett frisyren

Sett krøllene med en hårspray med middels hold. Husk, pulveret bruker et par minutter på å sette seg ordentlig, så ikke bli overrasket om du ender opp med mer volum enn du hadde tenkt.

En bustete hestehale

Jeg elsker en god hestehale, men jeg hater når den legger seg flatt. Slik setter du opp den perfekte hestehale:

Steg 1. Prepp håret

I likhet med en messy bun skal du først børste håret og påføre hårpudderet ved røttene. Masser inn pudderet, og kast forsiktig håret fra side til side for ekstra volum.

Steg 2. Lag den perfekte hestehale

Samle hestehalen høyt på hodet og fest den med en god hårstrikk som ikke drar i håret. Du kan også bruke en klype for å løfte hestehalen høyere, eller lage bølger i hestehalen for ekstra tekstur.

Bed head look

Et volumpulver virker også supert i kort hår. I motsetning til pomader og gel gir det en naturlig, matt look og er perfekt for å skape en kul ‘bed-head-look’.

Steg 1. Påfør pulver

Påfør hårpudder for volum jevnt gjennom håret. Fokuser spesielt produktet ved røttene og toppen av hodet.

Steg 2. Bust håret

Bruk fingrene til å massere produktet og buste til håret. Lek deg med frisyren til du får det ønskede resultatet. Hvis du trenger mer hold, bruk en ertestørrelse med Mineral Clay Wax.

Hårtest

Produkter skreddersydd for ditt hår

Ta testen

Hvis du er ute etter en lett, uanstrengt strandlook er texture spray veien å gå. Test ut volumpulveret for et ekstra løft ved hårsekkene, og gi håret livet det fortjener.

Våre kunder sier

Enestående

Relaterte artikler

Se alle artikler
 • Tynt hår hos kvinner: 8 gode tips som gir mer fylde i håret

  Tynt hår hos kvinner: 8 gode tips som gir mer fylde i håret

 • Beste volum shampoo og balsam for fint hår: Slik fungerer de!

  Beste volumshampoo og balsam for fint hår: Slik fungerer de!

 • Clarifying shampoo: Slik bruker du en rensesjampo

  Clarifying shampoo: Slik bruker du en rensesjampo

 • Hårvoks vs. Hårleire: Hvilken er best for deg?

  Hårvoks vs. Hårleire: Hvilken er best for deg?

 • Den beste shampoo for fett hår og fet hodebunn - Hva skal du se etter?

  Den beste shampoo for fett hår og fet hodebunn - Hva skal du se etter?

Se alle artikler