Kosttilskudd for håret: De 14 beste vitaminene og hvordan de fungererSe alle artikler

Kosttilskudd for håret: De 14 beste vitaminene og hvordan de fungerer

Har du opplevd å miste mer hår enn normalt? Kosttilskudd for hårtap kan kanskje hjelpe situasjonen din. Hvis du er nysgjerrig på hva som er det beste for håret og hvilket som faktisk kommer til å hjelpe deg er det bare å fortsette og lese.

Selv om en proteinrik shampoo og en fuktighetsgivende hårmaske kan gjøre underverker for hårets helse, kan de ikke erstatte hårets indre pleie - nemlig den du får fra kostholdet ditt.

Kosthold og ernæring er alfa og omega for sunt hår og hud. Så hvis du vil gjøre noe godt for håret ditt, bør du først og fremst sørge for å få dekket vitaminene dine.

Les videre her og hør mer om hvilke vitaminer som er bra for håret og hvordan du finner et kosttilskudd for håret som faktisk fungerer.

Innholdsfortegnelse

 

Burde jeg ta kosttilskudd mot hårtap?

Det er helt normalt å miste 50 til 150 hårstrå hver dag. Hvis du begynner å miste mye mer hår enn det kan det hende du lider av hårtap. Hvis dette er tilfelle, vil du vanligvis merke at det er mer hår i hårbørsten enn normalt, eller at det er mer hår i avløpet i dusjen. Noen kan også fysisk se at håret begynner å bli tynnere. Menn har en tendens til å oppleve hårtap rundt tinningen eller kronen på hodet. For kvinner er det mer normalt med et diffust hårtap over hele hodet. Dette betyr at kvinner ikke får et høyt hårfeste og høye hårviker som menn, men heller at hestehalen blir tynnere eller skillen blir bredere.

Hvis du opplever at du mister flere hårstrå enn vanlig, eller at håret ditt ikke vokser, kan du dra nytte av å prøve kosttilskudd mot hårtap som er rik på de beste vitaminene for håret ditt.

Dette er fordi vitaminer er avgjørende for funksjonen av alle celler i kroppen, inkludert de som er ansvarlige for å opprettholde sunt og sterkt hår. Dine synlige hårstrå er ikke levende celler, det er derfor det er mulig for oss å klippe håret. Det betyr at nøkkelen til sunt voksende hår begynner ved roten - og det vil si i hodebunnen.

Det er mange årsaker til hårtap, inkludert hårtap på grunn av vitamin- eller mineralmangel. I disse tilfellene kan visse typer kosttilskudd mot hårtap, som Hair Formula Gummies for Women eller Hair Formula Gummies for Men være til veldig god hjelp for å få tilbake fyldig og sunt hår. Selv om du kanskje ikke lider av hårtap, kan det være et smart grep å ta et kosttilskudd for håret, da det kan gi en forebyggende effekt på et mulig hårtap i fremtiden. Det kan i tilfeller ved hårtap hjelpe til å gjenopprette balansen i hodebunn så du igjen får et fyldig, sunt hår.

Som med alle tabletter burde du snakke med legen din før du begynner å ta kosttilskudd for hårtap, og finne ut hva som er det beste alternativet for deg!

Hvordan fungerer kosttilskudd for håret?

Et velbalansert kosthold vil hjelpe deg med å opprettholde en god helse, og et sunt hår. Et sunt kosthold burde for det meste inneholde frukt, grønnsaker og fullkornsprodukter, samt en mindre mengde protein, bønner, magre meieriprodukter, magert kjøtt, fisk og umettet fett. Potetgull, godteri, kjeks og andre søtsaker burde absolutt spises sjeldnere.

kosthold

Men å spise sunt er derimot lettere sagt enn gjort! Med alt det daglige stresset de fleste går gjennom kan det være vanskelig å alltid få i seg alle vitaminene man burde få i seg for å opprettholde en sunn hårvekst. I mange tilfeller kan det derfor være en god idé å ta et kosttilskudd for hårtap ettersom et dårlig kosthold med vitamin og næringsmangel kan være en stor årsak til at du begynner å miste mer hår enn normalt.

Siden hår består av raskt skiftende celler, betyr det at vitaminer for håret er essensielle for å opprettholde denne aktiviteten.

Den gode nyheten er at det finnes gode kosttilskudd for håret som støtter kostholdet ditt ved å tilføre alle mineralene og vitaminene hårsekkene dine trenger for en sunn hårvekst. Disse hjelper til å fylle inn hullene av det du ikke får i deg gjennom maten du spiser, slik at håret får i seg all den næringen det trenger.

Det finnes flere kosttilskudd for hårtap, men de beste må inneholde spesifikke ingredienser for å faktisk være effektive og hjelpe deg med en sunn hårvekst. Vi har selvfølgelig listet opp de viktigste ingrediensene du må se etter!

De viktigste vitaminene i kosttilskudd for håret

Mineraler

Hvis du er på utkikk etter det beste kosttilskudd for hårtap må de inneholde de beste mineralene og vitaminene for håret, som er:

Vitamin A

En av de viktigste vitaminene for håret er vitamin A. Alle celler trenger vitamin A for å vokse og fungere, og hjelper kroppen med å forbedre og opprettholde en sunn balanse i hud og hår.

Vitamin A støtter også produksjonen av sebum, den naturlige oljen som tilfører fuktighet til huden og hodebunnen din. Uten normal produksjon av sebum kan håret bli svakt, tørt, og kan lettere brekke.

Men husk at selv om det er viktig for kroppen å dekke behovet for vitamin A, må du ikke få for mye av det! Vitamin A er et fettløselig vitamin, og derfor kan store doser være vanskelig for kroppen å skille det ut.

Slik får du i deg vitamin A: Mat som er rike på vitamin A inkluderer søtpoteter, gulrøtter, meloner og mørke bladgrønnsaker.

Vitamin B12

Mekanismen til hvorfor dette vitaminet er så virkningsfull for håret er enda ikke helt forstått, men teorien til at vitaminet virker så bra er fordi det spiller en viktig rolle i celledelingen som er viktig for hårvekst. Dette er grunnen til at mangel på vitamin B12 er nært koblet til hårtap og hvorfor det er en viktig ingrediens for håret.

De som har et vegansk eller vegetarisk kosthold har oftere mangel på vitamin B12 ettersom animalske produkter som kjøtt og melkeprodukter er de beste kildene til dette vitaminet. Hvis du spiser et plantebasert kosthold kan det være spesielt lurt å vurdere et kosttilskudd for hårtap som inneholder vitamin B12.

Slik får du i deg vitamin B12: Husk å spise godt og varier, og et kosthold som er rikt på kjøtt, melk, gjærede melkeprodukter, ost, egg og fisk.

Biotin

Biotin spiller en viktig rolle når det gjelder å opprettholde sunt hår, hud og negler. Biotin er et vitamin som er svært viktig når det kommer til hårvekst. Lave nivåer av biotin, også kjent som vitamin B7, har blitt knyttet til hårtap. I en studie fra 2016 med kvinner som led av hårtap, var det hele 38% av deltakerne som hadde mangel på biotin.

Slik får du i deg biotin: Sørg for å spise svinekjøtt, oksekjøtt, egg, solsikkefrø og peanøttsmør. Hvis du ikke spiser kjøtt, bør du vurdere å supplere med et kosttilskudd med biotin.

Vitamin C

Vitamin C er en immunforsterker som bidrar til immunforsvarets funksjon og blant annet virker forebyggende mot sykdommer, utmattelse og tretthet. Det er også et av de beste hårvitaminene. Vitamin C hjelper til å bekjempe oksidativt stress, som er ansvarlig for aldringen av håret. Ett av symptomene på mangel av vitamin C er at de enkelte hårstrå tar form som en korketrekker og blir skjørt.

Vitamin C hjelper også kroppen med å gjenopprette og absorbere vitamin E, jern og kalsium, og bidrar til dannelsen av kollagen som håret primært består av. Jernmangel (også kjent som anemi) er en annen stor årsak til hårtap. Så vitamin C hjelper kroppen å få alle de gode fordelene fra andre vitaminer og næringsstoffer. 

Slik får du i deg vitamin C: Noen av matvarene som er fulle av C-vitamin inkluderer appelsiner, rød paprika, koriander, grønnkål, grapefrukt og ikke minst i chili. Hvis du vil øke tilførselen av vitamin C, spis frukt og grønnsaker rå når det er mulig. For når du koker dem, reduserer du noen av de viktige næringsstoffene. Matlaging påvirker spesielt vannløselige vitaminer, som vitamin C.

Vitamin D

Mangel på vitamin D er både koblet til alopecia areata, en spesifikk type hårtap, og androgent hårtap hos kvinner. Vitamin D er en viktig vitamin for håret ettersom det bidrar til sunne hårsekker.

Størstedelen av vitamin D blir dannet i huden av solstråler, mens resten inntas fra dietten. Dette betyr at flere mennesker kan oppleve mangel på vitamin D i de mørke vinterperiodene med lite sol.

Slik får du i deg vitamin D: Du kan optimalisere inntaket av vitamin D ved å spise fet fisk (sardiner, laks og makrell), egg, sopp og melk. Prøv også å holde deg ute i minst 20 minutter i dagslys hver dag - både sommer og vinter!

Vitamin E

Vitamin E er en kraftig antioksidant som kan hjelpe til å øke hårveksten hos personer som lider av hårtap. I en studie fra 2010 opplevde personer med hårtap en 34,5% økning i ny hårvekst etter å ha tatt et vitamin E-supplement. 

Slik får du i deg vitamin E: Spis matvarer som mandler, solsikkefrø, mandler, avokado, rød paprika og brokkoli.

Sink

I likhet med vitamin D har mangel på sink blitt assosiert med alopecia areata. Sink spiller en viktig rolle i funksjonen til hårsekkene, og hjelper til å bidra til en sunn hårvekst. I tillegg til hårtap, kan sinkmangel svekke immunforsvaret ditt, føre til fordøyelsesbesvær og ustabile hormoner. Den gode nyheten er at det ikke er vanskelig å få dekket sink-behovet.

Slik får du i deg sink: Matvarer med høyt sink-innhold er frø og nøtter, inkludert hampfrø, peanøtter, cashewnøtter og mandler, samt belgfrukter, kjøtt og fisk.

Selen

Selen er et sporstoff som også er viktig i et kosttilskudd for håret, og hjelper til å opprettholde sunt hår og hårvekst og er derfor et viktig hårvitamin. Selen er blant annet i stand til å bekjempe soppinfeksjoner som fører til flass i hodebunn, samtidig som de beskytter håret mot frie radikaler. Hårtap er også et av symptomene på mangel på selen.

Silisiumdioksid

Silisiumdioksid, også kjent som silika, er et annet sporstoff kjent for å styrke håret og forhindre ødelagt hår. Selv om silisiumdioksid ikke kan reversere hårtap, kan det bidra til å forhindre ytterligere hårtap ved å forhindre at håret knekker og faller av.

Folsyre

Folsyre tilhører et av vitaminene for hår og negler som bidrar til sunn cellevekst, det inkluderer også cellene i hårsekkene dine som gror nye hår. Folsyre bidrar også til å skape nye røde blodceller som transporterer næringsstoffer til hårsekkene så et nytt sunt hår kan vokse ut.

Pantotensyre (Vitamin B5)

Pantotensyre bidrar også til celledelingen som skjer i hårsekken. Pantotensyre antas også å bidra til å forhindre for tidlig produksjon av grått hår.

Jod

Jod støtter funksjonen til skjoldbruskkjertelen som frigjør hormoner som regulerer hårvekst. Dette er grunnen til at hårtap er et velkjent symptom på jodmangel.

Riboflavin (Vitamin B2)

Riboflavin bidrar til å styrke veksten av celler og opprettholde deres normal funksjon. En av syptomene til riboflavinmangel er hårtap. Riboflavinmangel er kanskje sjeldent, men hvis du ikke får i deg nok riboflavin fra kostholdet kan det føre til at du begynner å miste håret.

Niacin (Vitamin B3)

Niacin hjelper til å omgjøre maten du spiser til energi som cellene dine kan utnytte. Mangel på niacin kan derfor også forårsake hårtap.

Hva annet er viktig å vite?

Noe som kan være viktig å tenke på når du tar et kosttilskudd mot hårtap er at noen har høyere kvalitet og er laget av en bedre formel enn andre. I tillegg kan det være en idé å dobbeltsjekke at ingredienslista ikke inneholder noen allergifremkallende ingredienser.

Noen kosttilskudd for håret kan vise seg å inneholde en rekke syntetiske smaksstoffer, gluten eller andre potensielt allergifremkallende ingredienser, som du ikke tåler. Hvis du er vegetarianer, bør du også sjekke om produktet har blitt testet på dyr eller at den røde fargen stammer fra karmin fra bladlus. Se etter de som er vegansk, ikke testet på dyr og er laget med helt naturlige ingredienser som er gode for kroppen din.

Hårtest

Produkter skreddersydd for ditt hår

Ta testen

Kosttilskudd mot hårtap jeg anbefaler

Nå som du vet hva de beste vitaminene og mineralene for håret er det på tide å snakke om de beste måtene du faktisk kan få i deg disse på. Kosttilskudd for håret er laget med vitaminer, mineraler og andre næringsstoffer som støtter en sunn hårvekst. Her er mine anbefalinger:

Hair Formula Gummies for Women

Dette populære og høyt vurderte veganske kosttilskuddet for hårtap er fullpakket med ingredienser som er bevist å hjelpe mot hårtap. Dette inkluderer vitamin C, silisiumdioksid, vitamin E, pantotensyre, biotin, sink, vitamin A, folsyre, jod, vitamin B12 og vitamin D. Disse pillene mot hårtap kommer i supergode tyggevitaminer, så det er enkelt å huske og ta dem hver dag! For husk at nøkkelen til gode resultater er å være konsekvent. 

Hair Formula Gummies for Men

De populære kosttilskudd for hårtap kommer også i en formel spesielt utviklet for menn! Dette kosttilskuddet er fullpakket med alle vitaminer og mineraler du trenger for en sunn hårvekst, og inneholder ingredienser spesielt utviklet for hårtap hos menn.

Hair Formula Tablets for Women

Hvis du trenger ekstra kraftige tabletter mot hårtap kan jeg anbefale å prøve Hairlust Hair Formula Tablets for Women. Disse tablettene mot hårtap er laget med aminosyrer, byggesteinene i proteiner, for å virkelig styrke håret og sørge for en sunn hårvekst.

Hair Formula Tablets for Men

Hairlust har også utviklet ekstra kraftige tabletter for menn. For å støtte hårvekst hos menn som lider av hårtap inneholder disse tablettene også en rekke ekstra vitaminer, som riboflavin og niacin, samt aminosyrer.

Du trenger ikke å bekymre deg for gluten eller syntetiske fargestoffer når du tar vårt kosttilskudd mot hårtap. Alle Hairlust kosttilskudd for håret er veganske, ikke testet på dyr, uten gluten, og kun laget med ingredienser som er gode for deg.

Foruten vitaminer: 4 måter å styrke håret

I tillegg til å ta kosttilskudd for håret finnes det noen andre metoder som kan støtte hårveksten på. Her er et par forslag:

1. Forbedre sirkulasjon

Som du sikker allerede vet, sender blodet alle vitaminene og mineralene du spiser til hårsekkene dine. Derfor kan man få en sunnere hårvekst og sunnere hårsekker ved å øke blodsirkulasjonen til hodebunnen. En regelmessig hodebunnsmassasje med jevne mellomrom kan altså forbedre effekten av å ta et godt kosttilskudd for håret.

En av de enkleste måtene du kan øke sirkulasjonen i hodebunnen på er å regelmessig massere hodebunn med Scalp Delight™ Scalp Massage Brush. Denne børsten har myke silikontupper som skånsomt eksfolierer, masserer og stimulerer hodebunn. Den har også et ergonomisk design som gjør børsten god å holde i, og gjør massasjen enkel og behagelig.

2. Rutine for hårvask

I tillegg til å ta kosttilskudd for hårtap, anbefaler jeg å bruke andre hårvekstfremmende produkter som virker utenfra. Grow Perfect™ Shampoo og Conditioner inneholder aktive ingredienser som AnaGain™, energigivende koffein og økologisk rosmarinolje som bremser håravfallssyklusen for å forhindre overdreven hårtap og for å reaktivere hårveksten.

For å booste resultatene dine ytterligere, bruk Grow Perfect™ Hair Growth Serum etter dusjen. Dette serumet er drevet av naturlige ekstrakter som er klinisk bevist for å øke hårveksten, redusere håravfall og forbedre den generelle hodehelsen.

3. Hindre at håret brekker

En annen effektiv måte du kan sørge for en sunn hårvekst på er å hindre at håret brekker. Når håret er tørt eller skadet blir det skjørt og brekker lettere. Dette kan føre til at håret både ser og kjennes tynnere.

For å forhindre at håret brekker anbefaler vi Split Fix™ Hair Mask. Denne nærende masken inneholder økologiske planteekstrakter og oljer som hydrerer, mykgjør og styrker hårstråene dine. Bruk en til to ganger i uken for best resultat.

4. Rens hodebunnen

En annen vanlig årsak til hårtap er å ha en usunn hodebunn, og det er derfor det er lurt å rense hodebunnen.

I dusjen kan du gi hodebunnen en god skrubbing med Scalp Delight™ Detox Scrub. Følg deretter opp med Grow Perfect™ Thickening Spray.

Jeg elsker dette produktet fordi det hjelper tynt hår på flere måter. Dens nærende formel med økologisk mynteolje frisker opp og forbedrer sirkulasjonen til hodebunnen, i tillegg til å oppmuntre til sunn hårvekst. Grow Perfect™ Thickening Spray gir også volum ved røttene, for tykkere hår umiddelbart!

Jeg håper virkelig denne artikkelen har gitt deg en bedre innsikt i hvordan kosttilskudd for håret virker og hva du burde se etter. Sørg for at du får dekket alle de viktige vitaminene, slik at du har de beste forutsetningene for et sunt hår fra innsiden og ut.

Husk å alltid sjekke med legen din før du begynner på et kosttilskudd for håret, for å avklare den nøyaktige årsaken til ditt hårtap. Da kan dere sammen finne frem til hvilket kosttilskudd mot hårtap som er den rette løsningen for deg. 

Våre kunder sier

Enestående

Relaterte artikler

Se alle artikler
 • Vitaminer for håret: Virker det i det hele tatt?

  Vitaminer for håret: Virker det i det hele tatt?

 • Hva skyldes hårtap hos kvinner? 8 grunner til at kvinner mister håret

  Hva skyldes hårtap hos kvinner? 8 grunner til at kvinner mister håret

 • Tynt hår hos kvinner: 8 gode tips som gir mer fylde i håret

  Tynt hår hos kvinner: 8 gode tips som gir mer fylde i håret

 • Kaffe i håret: virker det? Alt du trenger å vite om shampoo med koffein

  Kaffe i håret: virker det? Alt du trenger å vite om shampoo med koffein

 • Virker rosmarinolje for hårvekst? Fordeler og andre tips for hårvekst

  Virker rosmarinolje for hårvekst? Fordeler og andre tips for hårvekst

Se alle artikler