Høyt hårfeste og hårviker? Finn den riktige behandlingenSe alle artikler

Høyt hårfeste og hårviker? Finn den riktige behandlingen

For mange menn er høye viker og et høyt hårfeste (som blir høyere og høyere..) ofte noen av de første tegnene på hårtap. Dette kan ha mange årsaker, alt fra dårlig kosthold til valg av feil hårpleieprodukter. Men i tillegg kan både stress og hormonell ubalanse føre til at du blir tynnere i håret og at du får høye viker. Et høyt hårfeste, som ikke var det fra naturens side, kan ha stor innvirkning på selvtillit og til og med livskvalitet. Heldigvis finnes det hjelp for deg med synlige hårviker:

Dersom du har høye viker eller høyt hårfeste, er du absolutt ikke alene om dette. Det er utrolig vanlig, spesielt for menn, at hårfestet etterhvert kryper lenger og lenger opp, og du blir sittende igjen med hårviker du aldri før har hatt. Det er faktisk så vanlig, at to av tre menn opplever en eller annen for hårtap, som for eksempel høye viker, i løpet av livet. For mange menn er dette bare et tegn på modenhet, og en del av at man blir eldre. Men om du ikke er spesielt fornøyd med de høye viker, er det noen grep du kan ta for å få tilbake et tykkere og fyldigere hår.

Les videre for å finne ut av hva som kan forårsake høye viker og tynt hår, og ikke minst: hvordan du kan fikse det.

Innholdsfortegnelse

De første tegnene på høyt hårfeste?

Synlige hårviker er et av de første tegnene på hårtap. Menn har en tendens til å gradvis miste hår rundt tinningene, noe som gir hårfestet en karakteristisk V-form. Etterhvert som de miste mer hår, vil hårfestet til slutt formes til en M-form.

Det er faktisk også mulig at du har høye viker, og ikke engang er klar over at du plutselig har fått det! Hårtap hos menn er ofte er treg prosess. Så treg at du kanskje ikke engang merker noen endringer i hårfestet fra dag til dag.

For å se om du har begynnende hårviker kan du starte med å sammenligne bilder av ditt nåværende hår med et bilde tatt for et lenger stykke tid siden. Prøv å finn bilder med noenlunde samme lyssetting, da lys kan ha en stor effekt på hvordan man ser håret. Dersom hårfestet ditt ser merkbart annerledes ut på bildene, er det stor sannsynlighet for at du har begynnende høye viker.

Hva er årsaken bak høye viker?

Hva er årsaken bak høye viker

Genetikk

Genetikk står bak de fleste tilfeller av høyt hårfeste og hårviker. Androgen alopeci, også kjent som “male pattern baldness” (mønstret skallethet hos menn), er forårsaket av en genetisk følsomhet for et hormon kalt dihydrotestosteron (DHT). Over tid vil DHT kunne krympe hårrøttene til de til slutt slutter å gro flere hår. Androgenic alopecia viser seg ofte først som høyt hårfeste eller hårviker, tynt hår på toppen av hodet, eller alt dette på en gang.

Dersom noen i familien din har høyt hårfeste eller høye viker, er det dessverre stor sannsynlighet for at du også får dette etterhvert. Denne typen hårtap er progressiv, så det er ofte tydeligere hos eldre mennesker. Men det er slett ikke noe som bare inntreffer hos den eldre garde, androgen alopecia kan nemlig begynne så tidlig som i tenårene.

Før og etter Hairlust

Hairlust før og efter
Før
Foreløpig resultat
Hairlust før og efter
Før
Foreløpig resultat
Hairlust før og efter
Før
Foreløpig resultat
Hairlust før og efter
Før
Foreløpig resultat

*Resultatene varierer fra person til person.

Se alle anmeldelser

Bruk av feil hårpleieprodukter

Noen hårpleieprodukter kan tette igjen hårrøttene, som fører til at håret vokser senere, og at du dermed kan oppleve at hårfestet trekker seg tilbake og du plutselig sitter igjen med hårviker som du aldri før har hatt.

I tillegg sies det at shampoo og balsam som inneholder sulfater kan ødelegge hårrøttene og hemme hårveksten. Siden hårsekkene i hårfestet har en tendens til å være mindre i størrelse, er de også mer utsatt for denne typen skader. Det er med andre ord mulig at hårpleieprodukter med disse sulfatene kan bidra til høye viker og i verste fall også tynt hår eller hårtap. Lær mer om sulfatfri shampoo her.

Dårlig kosthold

Vi vet jo alle at ernæring spiller en stor rolle for helsen vår, og dette gjelder også i forhold til hårvekst og hårets generelle kvalitet. Kroppen anser ikke håret som en livsviktig faktor (selv om det kanskje føles livsviktig for deg!). Dersom du ikke spiser riktig, vil kroppen omdirigere næringsstoffene fra maten du spiser til de vitale organene dine, og bort fra hårsekkene dine. På tross av at denne lille manøveren holder deg i live, kan det også føre til høye viker og høyt hårfeste dersom kostholdet ditt ikke er som det burde.

Livsstil

Det sies også at andre livsstilsfaktorer som daglig stress, hvor mye du trener, og til og med hvor mye alkohol du drikker, kan påvirke hårveksten din. Da er det er vel nok å si at en usunn livsstil ikke akkurat gjør at du får mindre hårviker?

Sykdommer eller medisiner

Visste du at høye viker og tynt hår også kan være et symptom på sykdom eller en bivirkning på en form for medisin?

Det er selvsagt kun leger som kan sette en diagnose på årsakene bak hårtap og begynnende hårviker. Dersom du er bekymret for høyt hårfeste, anbefaler jeg deg å få en time hos en hudlege, slik at dere kan diskutere ulike behandlinger mot dette. I mange tilfeller kan hvor fort du får snakket med en lege eller en ekspert på feltet, faktisk være avgjørende. Det er med andre ord absolutt ingen skam i å henvende seg til en ekspert, dersom du sliter med høyt hårfeste eller synlige hårviker.

Hårtest

Produkter skreddersydd for ditt hår

Ta testen

Høyt hårfeste: 7 måter å bekjempe hårtap

Bare fordi du har begynt å få hårviker og høyt hårfeste, trenger du absolutt ikke kaste inn håndkleet og barbere hele hodet (med mindre du vil det, så klart!). Ved hjelp av noen enkle tips og triks, kan du se stor forskjell på høye viker og håret generelt.

1. Sørg for å ha et sunt kosthold

Sørg for å ha et sunt kosthold

Som jeg nevnte tidligere, kan et dårlig kosthold føre til hårviker og hårtap, fordi det ikke tilfører hårsekkene de næringsstoffene de behøver for å vokse i vanlig hastighet. Du kan sakke ned farten på begynnende hårviker ved å ha et kosthold som er rikt på magre proteiner, sunt fett og rikelig med frukt og grønnsaker. Prøv å sett deg litt inn i hva du faktisk spiser i løpet av en dag, og hvilken type næring du får i deg via denne kosten. Kanskje det er noen enkle grep du kan ta, for å gi hår og hårsekker en liten boost?

2. Ta et kosttilskudd mot hårtap og høye viker

Ta et kosttilskudd mot hårtap

Uansett hvor hardt du prøver, kan det likevel være vanskelig å få i seg alle næringsstoffene håret trenger for å vedlikeholde en normal vekst. Det tror jeg vi kan være enige om? Det er nettopp derfor vi har laget Hairlust Hair Growth Formula for Men. Formulert med en kraftig dose biotin, folsyre, sink og selen samt andre anerkjente næringsstoffer for å opprettholde sunt hår, er disse velsmakende tyggevitaminene et utmerket valg for menn med høyt hårfeste og høye viker. Her kan du lese mer om hvordan vitaminer for hår fungerer

3. Endre shampoorutinen din

Endre shampoorutinen din

Dersom du har begynt å få høye viker, er det kanskje på tide å skifte til en shampoo som er spesielt tilpasset din hårtype? Det kan faktisk ha mye å si!

Å bruke feil type hårpleieprodukter kan nemlig føre til opphoping av produktrester, som tynger på håret og klistrer hårstråene sammen, som igjen gjør de irriterende hårviker enda synligere. I tillegg inneholder mange shampooer sulfater. Sulfater antas ofte å være syndere bak tynt, ved å drepe hårsekkene og redusere hårveksten. Nei takk!

Istedenfor anbefaler jeg å bruke Hairlust Grow Perfect™ Shampoo. Denne gjenoppbyggende formelen har aktive ingredienser som faktisk styrker og gjenoppbygger håret ditt. Så hver gang du vasker, forbedrer du faktisk helsen til håret ditt, ikke ødelegger det! For best resultat, bruk den sammen med Grow Perfect™ Conditioner som styrker og helbreder håret du har, samtidig som det fremmer sunnere hårvekst.

Vil du booste resultatene dine ytterligere? Etter å ha vasket håret, påfør litt Grow Perfect™ Hair Growth Serum drevet av flere klinisk beviste hårvekstaktive midler på hodebunnen.

4. Gjør hodebunnskvalitet til en prioritet

Gjør hodebunnskvalitet til en prioritet

Håret gror fra hodebunnen, så det gir vel egentlig god mening at å holde hodebunnen i best mulig form, kan gjøre at du unngår hårviker og høyt hårfeste?

I tillegg til å bruke en shampoo for tynt hår mot høye viker, bør du også få inn Scalp Delight™ Detox Scrub i rutinen din. Denne forfriskende behandlingen skrubber skånsomt vekk rester fra olje, skitt og produktrester, som kan tette igjen hårrøttene og tynge ned håret. Den stimulerer og avkjøler hodebunnen, mens de eksfolierende kornene fra rispulver har en dyptrensende effekt på utsatt eller irritert hodebunn. Dette er med andre gull verdt for deg som sliter med høye viker eller høyt hårfeste!

Et annet produkt som er perfekt for begynnende høye viker, er vår Grow Perfect™ Thickening Spray. Med en deilig og forfriskende mynte-basert formula, stimulerer denne behandlingen blodsirkulasjonen i hodebunnen for å underbygge en normal hårvekst. Bonus: den gir også volum til hårrøttene, slik at du øyeblikkelig får et mer voluminøst hår!

Jeg anbefaler at du bruker Scalp Delight™ Scalp Massage Brush til å massere begge behandlingene godt inn i hodebunnen. Visste du at hodebunnsmassasje faktisk er kjent for å booste hårveksten? Du vet alle de sunne og gode næringsstoffene du nå får i deg fra Hair Formula Gummies for Men? Hodebunnsmassasje øker som sagt blodsirkulasjonen i hodebunnen, som gjør at disse næringsstoffene enklere finner veien til hårrøttene. Dette er med på å gjøre at håret vedlikeholder sin normale vekstsyklus, og kan i beste fall gi håret et lite ekstra vekst-boost! Bruk begge disse behandlingene ukentlig for å sørge for at hodebunnen din er i balanse.

5. Prøv et putetrekk i bambus

Prøv et putetrekk i bambus

Tro det eller ei, å bytte ut det vanlige bomullstrekket med et putetrekk i bambus, kan faktisk gjøre utgjøre en stor forskjell på kvaliteten på håret ditt (og huden din!).

Bomullsfibre er grove og hekter seg i håret, og etterlater det krusete og bustete om morgenen - derav begrepet “bedhead”! I tillegg er bomullsfibre svært absorberende, noe som betyr at det trekker fuktigheten rett ut av håret ditt, slik at det igjen blir sprøtt og skjørt. Når du i forveien har høye viker, er hårtap det siste du ønsker!

Et putetrekk i bambus derimot, har en mykere overflate som er mindre absorberende, hvilket gjør at du våkner opp med mykere og mer håndterlig hår. I tillegg er bambushåndkleet fra Hairlust både allergi- og miljøvennlig, hvilket selvsagt også er en stor fordel!

6. Søk råd hos legen

Søk råd hos legen

Arvelige typer for hårtap, som androgenic alopecia, kan roes ned ved hjelp av behandlinger for høye viker og hårtap, men det finnes dessverre ingen kur. Dersom du sliter med begynnende høye viker og høyt hårfeste, vil du nok etterhvert begynne å Google deg frem til medisinske behandlinger som medisin, hårtransplantasjon eller PRP-behandling (autologt blodplaterikt plasma). Men - disse behandlingene mot synlige hårviker og hårtap er både dyre og ofte også ganske omfattende.

7. Besøk frisøren din

Besøk frisøren din

Mange menn som sliter med høye viker prøver iherdig å gro ut håret, noen prøver seg til og med på en “comb-over” - men det er som regel uten hell. En av de enkleste måtene å skjule høyt hårfeste er faktisk å gå til en frisør eller barberer med mye erfaring, og få håret klippet kortere.

Korte frisyrer funker generelt bedre for tynt hår og høye viker. Lengre hår er tyngre, noe som gir mindre volum til hårrøttene. Kort hår derimot, er lettere og er dermed enklere å gi volum til. Volum skaper en illusjon av tykkere og fyldigere hår, samtidig som det skjuler høyt hårfeste og hårviker.

Klar for å prøve en bedre frisyre for høyt hårfeste? Dette er mine favoritter, og jeg er sikker på at du også finner er passende klipp her. Om du er usikker på hvordan hver enkelt frisyre faktisk ser ut, er det kun et enkelt Google-søk unna!

 • Buzz Cut - Denne frisyren er superkort over hele hodet, noe som gjør at begynnende hårviker ikke synes like godt.
 • Crew Cut - Denne frisyren er noen lengre på toppen enn førstnevnte, men likevel en god kamuflasje av høye viker.
 • Faux Hawk - Denne velprøvde og enkle frisyren fungerer ved å trekke oppmerksomhet til toppen av hodet og bort fra en moden hårfeste. Tenk deg en en litt mer nedtonet hanekam.
 • Bro Flow - Dersom du har høye viker, men fremdeles foretrekker lengre hår, anbefaler jeg deg å prøve å dra håret bak, slik at det ser litt tilfeldig og casual ut.
 • Close Shave - Er du lei av hårviker og tynt hår, bør du prøve en “close shave” frisyre! Den krever svært lite vedlikehold og du viser garantert selvtillit.
frisure til høje tindinger
frisure til høje tindinger
frisure til høje tindinger
frisure til høje tindinger
frisure til høje tindinger

Hva er utsiktene for høyt hårfeste?

Utsiktene for høyt hårfeste avhenger av årsaken bak det. Androgenic alopecia er progressiv og har dessverre ingen kur. Etterhvert vil hårfestet fortsette å trekke seg tilbake til en klassisk hesteskoform. Å prøve noen behandlinger for høye viker og hårtap kan imidlertid definitivt bidra til å utsette det uunngåelige, kanskje til og med på ubestemt tid. Men den eneste måten å vite årsaken bak hårviker og høyt hårfeste, er ved å spørre legen.

De beste produktene for tynt hår & høye viker

Er du klar for å starte med en behandling for høyt hårfeste og hårviker? Dette er de produktene jeg anbefaler fra Hairlust:

Kan kvinner få høye viker?

Kvinner med hårtap kan også oppleve å få høye viker og høyt hårfeste. Tynt hår hos kvinner kan imidlertid være mer diffust enn kun på en spesifikk plass. Dermed er det mer sannsynlig at kvinner merker symptomer på hårtap ved at man får mindre eller tynnere hår på et større område eller at hestehalen plutselig er blitt mye tynnere, i stedet for en høyt hårfeste eller hårviker. Men, kvinner kan også dra nytte av å følge de samme tipsene mot hårtap og høye viker! Vi har faktisk også en helt egen artikkel med fokus på håravfall hos kvinner hvor du blant annet kan lese om årsaker, behandling og gode råd mot håravfall.

Selv om høye viker og tynt hår kan føles katastrofalt, er det faktisk mulig å senke prosessen ved å implementere disse behandlingene inn i rutinen din.

Våre kunder sier

Enestående

Relaterte artikler

Se alle artikler
 • Vitaminer for håret: Virker det i det hele tatt?

  Vitaminer for håret: Virker det i det hele tatt?

 • Hva skyldes hårtap hos kvinner? 8 grunner til at kvinner mister håret

  Hva skyldes hårtap hos kvinner? 8 grunner til at kvinner mister håret

 • Tynt hår hos kvinner: 8 gode tips som gir mer fylde i håret

  Tynt hår hos kvinner: 8 gode tips som gir mer fylde i håret

 • Kaffe i håret: virker det? Alt du trenger å vite om shampoo med koffein

  Kaffe i håret: virker det? Alt du trenger å vite om shampoo med koffein

 • Virker rosmarinolje for hårvekst? Fordeler og andre tips for hårvekst

  Virker rosmarinolje for hårvekst? Fordeler og andre tips for hårvekst

Se alle artikler