Hva skyldes hårtap hos kvinner? 8 grunner til at kvinner mister håretSe alle artikler

Hva skyldes hårtap hos kvinner? 8 grunner til at kvinner mister håret

De fleste kvinner, uansett alder, blir utrolig frustrerte når de opplever at håret plutselig begynner å bli tynnere, og spesielt hvis de mister så mye hår at det utvikler seg til hårtap.

Å miste håret er alltid vanskelig, men det er kanskje spesielt vanskelig å akseptere når det skjer for kvinner. Hårtap kan påvirke selvtilliten til kvinner, spesielt hvis hårtapet er plutselig og alvorlig.

Den gode nyheten er at plutselig håravfall hos kvinner er noe man kan gjøre noe med i de aller fleste tilfeller. Hvis du vil vite mer om grunner til at du mister hår som kvinne er det bare å lese videre. Jeg kommer også til å gi deg råd om de beste behandlingene mot hårtap hos kvinner.

Innholdsfortegnelse

Symptomer på plutselig hårtap hos kvinner

Alle mister hår som en vanlig del av vekstsyklusen til håret. Det er faktisk helt normalt å miste opptil 150 hårstrå om dagen! Det høres kanskje mye ut, men vi har jo faktisk 90.000-150.000 hårsekker på hodet, så de 150 hårstråene om dagen vil ikke være synlige.

I noen tilfeller, hvor du mister hår som kvinne, kan man begynne å miste mer enn 150 hårstrå om dagen, som til slutt kan føre til hår som oppleves og ser tynnere ut. Dette skjer i nesten alle tilfeller av plutselig håravfall hos kvinner og kan være diffust. Hvis du opplever at skillen plutselig blir bredere eller at hestehalen blir tynnere kan dette være tegn på at du mister mer hår enn normalt som kvinne. Noen ganger er plutselig håravfall hos kvinner konsentrert på ett området på hodet, som på kronen eller tinningen.

Det viktigste symptomet på plutselig håravfall for kvinner er at det skjer raskt. Kvinner som opplever slikt hårtap sier at de faktisk kan dra ut never med hår.

Den gode nyheten er at kvinner som plutselig mister håret som regel ikke mister alt håret de har. Plutselig håravfall hos kvinner kan likevel være ganske merkbart.

Før og etter Hairlust

Hairlust før og efter
Før
Foreløpig resultat
Hairlust før og efter
Før
Foreløpig resultat
Hairlust før og efter
Før
Foreløpig resultat
Hairlust før og efter
Før
Foreløpig resultat
Hairlust før og efter
Før
Foreløpig resultat

*Resultatene varierer fra person til person.

Se alle anmeldelser

Årsaker til plutselig håravfall hos kvinner

Hva er årsaken til plutselig håravfall hos kvinner? De fleste tilfeller skyldes telogen effluvium.

Telogen effluvium er den nest vanligste grunnen til at du mister hår som kvinne. Det oppstår når du har gått gjennom en stressende hendelse som fører til at hårstråene dine slutter å vokse. Rundt to måneder etter den stressende hendelsen kan opptil 70% av håret falle av.

8 ting som kan utløse telogen effluvium:

 • Fødsel
 • Endring av hormonelle prevensjonsmidler
 • Bivirkninger av medisiner
 • Intens slankekur
 • Psykologisk stress
 • Operasjoner
 • Ulykker (som en bilulykke)
 • Sykdom

Hvordan kan du behandle plutselig håravfall hos kvinner? Hvis du allerede har begynt å merke at du plutselig mister håret som kvinne er det dessverre lite du kan gjøre for å stoppe det. Som jeg nevnte tidligere kan man få telogen effluvium når en utløsende faktor gjør at håret slutter å vokse. Når du begynner å merke at du mister hår er det for sent å stoppe prosessen.

Noe du kan gjøre er å oppfordre til en sunn hårvekst ved å ta gode kosttilskudd, som for eksempel Hairlust Hair Formula Tablets for Women og få sunne hårpleierutiner (jeg kommer tilbake til det).

Andre årsaker til at kvinner mister håret

Hvis du merker at du mister hår som kvinne mer gradvis, kan det hende du har en annen type hårtap. Andre typer hårtap hos kvinner oppstår fordi hårsekkene slutter å produsere hår eller fordi håret som vokser ut er skjørere og brekker lettere. Hårtap hos kvinner kan også skje hvis du skader håret eller hårsekkene ved for mye styling eller kjemisk behandling av håret.

Grunner til at du mister hår som kvinne inkluderer:

 • Androgen alopeci – Bedre kjent som flekkvis skallethet eller arvelig hårtap. Dette er den vanligste typen hårtap hos kvinner.
 • Alopecia Areata - Dette er en autoimmun lidelse som fører til flekkvis hårtap, i hodebunn.
 • Frontal fibroserende alopeci – Denne sykdommen gir betennelse i hårsekkene, noe som ødelegger hårsekkene og fører til et flekkete hårtap.
 • Tinea capitis – Dette er en soppinfeksjon i hodebunn som fører til hårtap. Det er også kjent som ringorm.
 • Hypotrikose – Dette er en sjelden arvelig sykdom som fører til hårtap på hele kroppen.
 • Traction alopecia – Dette er en type tilstand hvor du mister håret fordi man drar i eller gnir håret.
 • For mye styling – Denne type hårtap kommer av kjemiske behandlinger som bleking eller antipermanent.
 • Stoffskiftesykdom – Skjoldbruskkjertelen produserer hormoner som kontrollerer hårvekst. Når denne ikke virker som den skal kan man oppleve hårtap.

Hvis du opplever å miste håret som kvinne er det viktig at du tar deg en tur til legen. En lege kan utføre tester og utelukke andre årsaker til hårtap, som vitaminmangel. Det er kun en lege som kan sette en diagnose på hva som forårsaker hårtapet ditt.

Hvor vanlig er hårtap hos kvinner?

Mange er ikke klar over hvor normalt det er å miste hår som kvinne. Ifølge noen undersøkelser vil så mange som 50% oppleve å miste håret som kvinne på ett eller annet tidspunkt i livet. Hvis du opplever å miste håret som kvinne er du med andre ord på ingen måte alene om det!

Den vanligste typen hårtap hos kvinner er androgen alopeci, eller kvinnelig skallethet. Hvis du mister hår som kvinne på grunn av androgen alopeci vil du normalt begynne å merke det når du er mellom 12 og 40 år gammel. Likevel er ikke hårtapet i denne alderen veldig merkbart. Det er først når man blir rundt 65 år gammel at over 50% av mennesker får et merkbart hårtap fra androgen alopeci.

Fullstendig hårtap hos kvinner, absolutt skallethet, er svært sjeldent. Denne typen hårtap hos kvinner er kalt alopecia universal. Dette er liknende alopecia areata, men i stedet for å miste runde flekker med hår, kommer alt håret til å falle av. Alopecia universal påvirker 1 av 4000 mennesker. Totalt hårtap hos kvinner kan også oppstå på grunn av cellegiftbehandling. Den gode nyheten her er at håret kommer tilbake når behandlingen er ferdig.

Behandling av hårtap hos kvinner: 8 tips

Hvis du opplever plutselig håravfall som kvinne, hvilke behandlingsmuligheter har du egentlig? Alt du kan gjøre for å fremme sunn hårvekst og opprettholde god helse i håret du har kommer til å hjelpe deg. Å hindre at håret brekker er spesielt viktig. I de fleste tilfeller av telogen effluvium vil håret komme tilbake av seg selv så lenge stresset i livet ditt forsvinner. Hvis du har tørt hår som brekker vil likevel håret ditt se enda tynnere ut før nytt hår vokser ut, noe som dessverre ikke skjer over natten.

Behandling mot hårtap hos kvinner #1: Fokuser på ernæring

Fokuser på ernæring

Mitt beste tips til behandling av hårtap hos kvinner er å tilføre næring til håret fra innsiden. Et godt kosthold med riktige næringsstoffer vil bidra til at hårsekkene dine gjenoppretter en sunn hårvekst etter du har mistet ekstra hår over en periode.

Jeg anbefaler derfor å ta Hairlust Hair Formula Tablets for Women, et godt kosttilskudd laget med ingredienser klinisk beviste å støtte en optimal hårvekst. Bare to tabletter daglig inneholder hele 5,000 mcg med biotin i tillegg til høye nivåer av sink, silika, vitamin B12 og aminosyrer. De er laget med helt naturlige, veganske ingredienser.

Tips: Hvis du har problemer med å svelge piller, kan jeg anbefale å prøve Hairlust Hair Formula Gummies for Women!

Behandling mot hårtap hos kvinner #2: Øk sirkulasjon i hodebunn

Øk sirkulasjon i hodebunn

En sunn hodebunn er grunnlaget til et sunt hår, så pass på å ta vare på den! Frisk opp hodebunnen din med Grow Perfect™ Thickening Spray. Denne næringsrike behandlingen roer og gir fuktighet til en tørr og irritert hodebunn. Den inneholder gode ingredienser som økologisk aloe vera-saft, mynteolje, tyttebærekstrakt og olivenoljeekstrakt. Mynteolje bidrar i tillegg til økt blodsirkulasjon i hodebunn som fører gode vitaminer og mineraler til hårsekkene for en sunn hårvekst.

For å optimalisere resultatene anbefaler jeg å kombinere Grow Perfect™ Thickening Spray med Scalp Delight™ Scalp Massage Brush. Scalp Delight™ Scalp Massage Brush har myke silikontupper som skånsomt eksfolierer hodebunnen og øker blodsirkulasjon.

Behandling mot hårtap hos kvinner #3: En sunn vaskerutine

En sunn vaskerutine

Du har kanskje ikke tenkt så mye over det, men både å vaske håret for mye OG for lite kan påvirke volumet, følelsen og helsen til håret ditt. Hvis du vasker håret for ofte kan du ende opp med et tørt og sprøtt hår og en tørr og kløende hodebunn. Hvis du på den andre siden vasker håret for sjeldent kan du ende opp med oppsamling av produkter og olje både i hodebunn og i håret. Det fører til at håret ser flatt og fett ut, tetter hårsekkene og øker flass i hodebunn.

En god rutine er å vaske håret to til tre ganger i uken. Husk å alltid bruke balsam etter du har vasket håret! Balsam tilfører fuktighet og beskytter håret etter du har vasket det.

Pass også på å bruke en sjampo og balsam som er laget spesielt for håravfall hos kvinner. Vår Grow Perfect™ Duo er laget med klinisk beviste ingredienser som Anagain™ og rosmarinolje. Det hjelper til å hindre at håret brekker av og blir tynnere!

Behandling mot hårtap hos kvinner #4: Vær forsiktig med flokene

Vær forsiktig med flokene

Et annet alternativ for å behandle hårtap hos kvinner er å være forsiktig når du grer ut floker av vått hår. Håret er mest sårbart når det er vått, så hvis du ikke behandler det forsiktig kan håret lett brekke av, og håret vil føles tynnere enn det allerede er.

Jeg anbefaler å påføre en leave-in behandling i vått hår før du grer det ut, som for eksempel Split Fix™ Hair Oil. Denne leave-in behandlingen tilfører fuktighet samtidig som den beskytter håret med en kombinasjon av naturlige næringsrike oljer. Børst deretter forsiktig gjennom håret med Wet Hair Detangler Brush. Den unike silikonbørsten er utviklet spesielt for å gre ut floker av vått hår. Takket være de myke, fleksible silikon tuppene grer Wet Hair Detangler Brush lett gjennom flokene uten å brekke eller dra ut håret.

Behandling mot hårtap hos kvinner #5: Styrk håret utenfra

Styrk håret utenfra

En annen måte du kan forhindre at håret brekker på er å bruke en dyp fuktighetsgivende behandling, som Split Fix™ Hair Mask. Denne hårmasken er fullpakket med styrkende og nærende botaniske stoffer som jojobaoljeestere som etterlater håret mykt og mer motstandsdyktig mot knekt hår og tynning. I tillegg tilfører denne masken tørt hår lett fuktighet takket være formelen som inkluderer organisk aloe-bladjuice, havreekstrakt og acai-fruktekstrakt. For best resultat, bruk en til to ganger i uken. Det finnes også shampoo mot hårtap

Sørg for at du holder tritt med den nye rutinen din etter å ha inkorporert nye produkter mot hårtap hos kvinner. Bruk av serumene for hodebunn og hårvekst krever vanligvis mye tålmodighet og folk har en tendens til å kaste dem litt for tidlig, spesielt når de ikke er i stand til å se resultater raskt. Hvis du stopper produktet for tidlig, vil du ikke se de ønskede resultatene. Så som alltid i livet er konsistens nøkkelen.

Behandling mot hårtap hos kvinner #6: Unngå triggere for hårtap

Unngå triggere for hårtap

For å behandle hårtap hos kvinner handler det om å legge energi i å forhindre problemet, i stedet for å behandle det! Hvis du vet det er visse ting, for eksempel slankekurer eller et strengt kosthold, som kan bidra til å utløse telogen effluvium kan det vært smart å unngå de triggerne. Det er kanskje lettere sagt enn gjort noen ganger, så jeg anbefaler at du snakker med legen din for å legge en plan om hvordan du kan unngå å trigge telogen effluvium.

Behandling mot hårtap hos kvinner #7: Stressmestring

Stressmestring

Stress kan trigge plutselig håravfall hos kvinner, så en annen type behandling mot hårtap hos kvinner er å finne noen strategier for stressmestring. Å skrive dagbok, trene, meditere og bruke tid utendørs kan hjelpe deg med å senke stress i hverdagen. Hvis du reduserer stressnivåene dine kan du komme deg raskere fra telogen effluvium, eller til og med hindre at det oppstår i utgangspunktet.

Behandling mot hårtap hos kvinner #8: Oppdater produktene dine

Oppdater produktene dine

Hvis du bruker stylingprodukter kan det kanskje vært på tide oppdatere noen av produktene. Mange produkter til håret, som hårspray, voks og tørrshampoo, kan inneholde masse kjemikalier som kan tørke ut hår og hodebunn, som gjør at det lettere brekker av og at hårtap oppstår.

Bytt i stedet til Final Touch Hair Spray eller Mineral Clay Wax, med økologiske planteekstrakter og naturlige ingredienser. Når du slutter å utsette håret for sterke kjemikalier kan det faktisk virke som en behandling mot hårtap hos kvinner.

10 raske fakta om hårtap hos kvinner

Nå har jeg visst vært gjennom alt det viktigste du bør vite om håravfall hos kvinner, slik at du enkelt kan identifisere symptomene, finne årsaken og få den riktige behandlingen.

For å oppsummere noen av de viktigste poengene om hårtap, får du her 10 raske fakta om hårtap hos kvinner:

 1. Rundt halvparten av alle kvinner opplever hårtap på et tidspunkt i løpet av livet.
 2. Vi mister normalt rundt 30-150 hår om dagen, så hvis du mister litt hele tiden, er det ingen grunn til panikk.
 3. Hårtap hos kvinner ses hyppigere med alderen og i takt med at man blir eldre.
 4. Androgen alopeci, også kjent som arvelig hårtap, er den vanligste årsaken til kvinnelig hårtap. Derfor kan man se på andre familiemedlemmer, for å få en indikasjon på om man selv vil miste håret en dag.
 5. Telogen effluvium er den nest vanligste typen av hårtap.
 6. Det er veldig normalt å oppleve betydelig hårtap etter graviditet, mens håret kan føles mye sunnere, tykkere og mer glansfullt under selve graviditeten, hvor kroppen er full av hormoner.
 7. Hårtap hos kvinner ses oftest på kronen av hodet, i hårskillen eller at hestehalen har blitt tynnere.
 8. Kvinner blir sjelden helt skallede. En av formene for skallethet der en kvinne faktisk kan bli helt skallet kalles alopecia universalis, og påvirker ca. 1 av 4000.
 9. Dårlige rutiner for hårpleie og utilstrekkelig kosthold kan føre til hårtap.
 10. Det er viktig å finne årsaken til hårtapet hvis det skal behandles riktig.

Hårtest

Produkter skreddersydd for ditt hår

Ta testen

Husk: Hvis du opplever å miste håret som kvinne anbefaler jeg at du tar kontakt med legen din for å utelukke underliggende problemer. Jeg håper du syns at denne artikkelen om hårtap hos kvinner var nyttig! Lykke til i kampen din mot et sunnere og sterkere hår.

Våre kunder sier

Enestående

Relaterte artikler

Se alle artikler
 • Hvordan få håret til å vokse fortere: 5 tips for raskere hårvekst!

  Hvordan få håret til å vokse fortere: 5 tips for raskere hårvekst!

 • Shampoo mot hårtap, virker det? Her er ingrediensene du skal se etter

  Sjampo mot hårtap, virker det? Her er ingrediensene du skal se etter

 • Vitaminer for håret: Virker det i det hele tatt?

  Vitaminer for håret: Virker det i det hele tatt?

 • Tynt hår hos kvinner: 8 gode tips som gir mer fylde i håret

  Tynt hår hos kvinner: 8 gode tips som gir mer fylde i håret

 • Kaffe i håret: virker det? Alt du trenger å vite om shampoo med koffein

  Kaffe i håret: virker det? Alt du trenger å vite om shampoo med koffein

Se alle artikler