Hårtap hos menn: Slik kommer du tynt hår i forkjøpet!Se alle artikler

Hårtap hos menn: Slik kommer du tynt hår i forkjøpet!

Det kan være veldig stressende, men håravfall hos menn og tynt hår hos menn er bare en av flere utfordringer livet har å by på. Faktisk vil over halvparten av alle menn oppleve håravfall hos menn innen de har fylt 50, og rundt en tredjedel av alle mennene vil oppleve hårtap hos menn innen de har fylt 30. Selv om tynt hår hos menn er helt naturlig, og er realiteten for millioner av menn, så kan være veldig vanskelig for de som opplever det.

Før du mister håpet helt, skal du vite at det finnes mange forskjellige naturlige metoder for å hjelpe med håravfall hos menn (uten at du må bruke masse tid og penger). For å hjelpe deg med å forstå hvilke tips og triks som kan hjelpe med tynt hår hos menn, har jeg laget denne guiden som vil gi svare på alle de spørsmålene som du måtte ha, og gi deg de beste behandlingene mot hårtap for menn.

Men før jeg begynner med alt det, la oss ta en nærmere titt på hva som forårsaker hårtap hos menn og tynt hår hos menn.

Innholdsfortegnelse

Mister jeg for mye hår?

Det virker kanskje som et veldig enkelt spørsmål - “er jeg i ferd med å bli skallet, eller ikke?!”. Det å miste litt hår her og der, er absolutt ikke det samme som å bli skallet. Hvis bare håravfall hos menn var så enkelt. For å miste litt hår er faktisk fullstendig naturlig og noe alle gjør hver eneste dag. Det er f.eks. veldig normalt å miste mellom 50-100 hårstrå om dagen, ettersom håret går gjennom en naturlig livssyklus. Men hva kjennetegner egentlig tynt hår hos menn?

Hvis du opplever at du mister mere hår enn før, eller mer enn gjennomsnittlig mengde (50-100 hår), kan det være et tegn på hårtap hos menn. Men det kommer i mange varianter, så her kan du få et raskt innblikk på hvordan hårtap hos menn oftest kan oppstå, slik at du kan finne ut hvorfor du får tynt hår:

 • Androgen alopeci: Hvis hårtapet skjer gradvis og fokusert i vikene og på toppen av hodet, kan det være androgen alopecia, også kalt genetisk hårtap hos menn du lider av. Det er den vanligste formen for hårtap hos menn som er funnet, og det er en tilstand, ikke en sykdom. 
 • Telogen effluvium: Mister du plutselig en stor mengde hår på samme tid, etter f.eks. en veldig belastende periode, eller en periode med alvorlig sykdom, kalles det sannsynligvis telogent hårtap.
 • Alopecia areata: Mister du store klumper av hår på tilfeldige steder på hodet ditt, og plutselig? Da kan det være du lider av alopecia areata, som er en autoimmun sykdom. Det sees noe sjeldnere og bare på ca. 1,7% av befolkningen.

Den gode nyheten er at tynt hår hos menn er utrolig normalt, så det er ikke noe du bør skamme deg eller bekymre deg for mye for.

Tynt hår og hårtap hos menn er genetisk i de fleste tilfeller, men det kan også komme av en rekke andre årsaker. Å kjenne forskjellen mellom vanlig hårtap hos menn, håravfall på grunn av stress eller lignende, og mer sjeldne sykdommer som f.eks alopecia vil hjelpe deg med å finjustere behandlingen og finne middelet mot håravfall hos menn som kan fungere best for deg. For hva som virker mot vanlig mannlig hårtap, er ikke nødvendigvis det samme som virker mot for eksempel alopecia.

Før og etter Hairlust

Hairlust før og efter
Før
Foreløpig resultat
Hairlust før og efter
Før
Foreløpig resultat
Hairlust før og efter
Før
Foreløpig resultat
Hairlust før og efter
Før
Foreløpig resultat

*Resultatene varierer fra person til person.

Se alle anmeldelser

5 kjappe fakta om hårtap hos menn

1. Hårtap hos menn er vanlig før man er 30 år

Vi har alle en tendens til å tenke at håravfall hos menn er noe som skjer når man blir eldre, men tynt hår hos menn er faktisk vanlig hos yngre menn også. Tynt hår hos menn er veldig vanlig allerede i en 30-års alderen. Det kan derfor variere mye når du får det, men også hvor lang tid det vil ta før håret forsvinner helt og gir etter for skallethet. Avhengig av hvem du er kan ta opp til 5-10 år å bli helt skallet, samtidig som noen aldri blir helt skallet.

2. Håravfall hos menn kan begynne i tenårene

Ja, du leste riktig. Det er ikke veldig vanlig, men hårtap hos menn kan begynne så tidlig som i slutten av tenårene dine. Kroniske sykdommer, høye stressnivåer eller spesifikke former for medisin kan blant annet føre til tynt hår hos menn og tenåringer før man når 20-års alderen.

3. Hårtap hos menn kommer ikke bare fra mors side

Selv om det er mange rykter om akkurat dette, kan jeg med dette avkrefte at hårtap hos menn kun stammer fra mors side. Akkurat som mye annet, er skallethet noe du kan arve fra hvilken som helst side av familien din. Det er faktisk studer som sier at man er mer tilbøyelig å oppleve tynt hår og hårtap hvis man har en far som har vært gjennom det samme. Med andre ord; ikke tro på alle kjerringrådene du hører!

4. Du blir ikke skallet av hatter/hodeplagg

Jeg kan forsikre deg om at hodeplagg ikke er årsaken bak hårtap hos menn. Dette er bare et av mange andre rykter om hårtap hos menn. Du trenger med andre ord absolutt ikke å legge favorittcapsen din på hyllen for godt, men du trenger selvsagt ikke gå bananas og bruke den hver eneste dag heller.

5. Hårtap hos menn kan føre til psykiske problemer

I samfunnet i dag er utseende veldig viktig, og det kan være veldig vanskelig for mange å forholde seg til dette idealet. Slike ting, som tynt hår hos menn og skallethet og høyt hårfeste kan være ting som er veldig vanskelig. Flere som har mistet håret eller blitt skallet, sier at de har gått gjennom stress, lav selvtillit, mindre sexlyst og depresjon. Mye av dette kan være på grunn av påkjenningene ved hårtap hos menn. Hvis du er blant dem som opplever hårtap hos menn bør du lese videre, for det er mange ting du kan gjøre! Og fortvil ikke, for det er ikke noe galt i få tynt hår som mann - dette er helt normalt!

Hovedårsakene for håravfall hos menn

Jeg har allerede vært inne på hvorfor menn kan slite med tynt hår og hårtap, men hva er det som er hovedårsaken for hårtap hos menn? Det finnes faktisk flere årsaker til hvorfor man opplever håravfall og tynt hår hos menn:

Hårtap hos menn årsak #1: Gener

Som nevnt før, stammer håravfall hos menn nesten alltid fra ens gener. Hvordan det går fra generasjon til generasjon er enda ikke kjent, men vi vet at tynt hår hos menn har en tendens til å gå i familien. Om en del av mennene i din familie har opplevd skallethet, er sjansene veldig høye for at du også kommer til å oppleve dette. Avhengig av familiehistorien din, varierer det med når du starter å få tynnere hår. Noen begynner allerede å merke tynnere hår i starten av 20-årene, mens andre ikke opplever hårtap før de er godt oppe i 50/60-årene.

Hårprodukter med rosmarin kan hjelpe med å stimulere blodsirkulasjonen til hårrøttene og fremme hårets vekstsyklus

Hårtap hos menn årsak #2: Stress

Stress kan være en stor årsak for mange sykdommer, men visste du at det også kan være en årsak til hårtap hos menn? Håravfall hos menn kan, på samme måte som f.eks ekstreme vektsvingninger, dårlig hud og dårlig immunforsvar, bli utløst av sjokket kroppen blir utsatt for under stress. Når du er stresset, påvirkes kroppens hormonbalanse og produksjonen av det mannlige kjønnshormonet. Når kroppen stresses, enten psykisk eller fysisk, produserer kroppen større mengder testosteron, og noe av det omdannes eller reduseres til et hormon som kalles dihydrotestosteron eller DHT. hos menns prostata, testikler, binyrene og hårsekkene. DHT kan til slutt føre til at håret faller av.

DHT forårsaker hårtap hos menn, da det forhindrer proteiner, vitaminer og mineraler i å gi den næringen til hårrøttene som er nødvendig for å vedlikeholde håret, og dermed begrenses hårrøttenes evne til å produsere hår. Hårrøttene vil produsere hårene saktere, hårene blir tynnere, livssyklusen forkortes og hårene vil gå raskere til avvisningsfasen og falle av.

Hårtest

Produkter skreddersydd for ditt hår

Ta testen

Hårtap hos menn årsak #3: Sykdom

Jeg har snakket om alopecia, men andre sykdommer som problemer med skjoldbrusk eller anemi kan også forårsake tynt hår hos menn og hårtap hos menn.

Hårtap hos menn årsak #4: Medisiner

Du vet nok at kreft eller andre sykdommer som krever intensiv medisinsk behandling med sterke medisiner kan føre til midlertidig skallehet eller hårtap hos menn. Heldigvis er håravfall som en følge av medisiner bare midlertidig, og de aller fleste får håret tilbake etter at behandlingen er over.

Hårtap hos menn årsak #5: Hårstylingrutiner

Det er imidlertid ikke bare ting som livsstil, genetikk og sykdom som kan resultere i tynt hår hos menn. Også noe så dagligdags som stylingsrutinene dine og måten du setter håret på, kan føre til håravfall for menn. For eksempel hvis håret settes opp i stramme hestehaler eller man-bun, eller f.eks. cornrows eller lignende stramme fletter som trekker mye i hårsekkene. Dette kan faktisk skade hårsekkene og til slutt håret. Så ikke glem å gi håret litt luft og ta en pause fra stramme frisyrer en gang i blant.

På samme måte er det lurt å ikke bruke for mye voks i håret, og hvis du gjør det, vil du ha en uten for sterk kjemi. Husk også å få renset hår og hodebunn i dybden en gang i uken - evt. med en hodebunnskrubb.

Hvordan forhindre hårtap hos menn?

Ok, la oss nå begynne å se på det som virkelig kan hjelpe. Nå som vi har sett på hva som kan forårsake håravfall hos menn, samt tynt hår hos menn, så kan vi begynne å se på hva du kan gjøre for å forhindre dette. Så les videre og få noen gode tips og produkter mot hårtap hos menn som kanskje kan hjelpe deg til et tykkere og fyldigere hår:

1. Pass på hva du spiser

Pass på hva du spiser

Hva er den aller beste behandlingen for hårtap hos menn? En sunn diett! Det å holde seg i form og spise sunt, med mange vitaminrike råvarer og grønnsaker, kan hjelpe for tynt hår hos menn. Du hørte riktig, grønnsaker, ikke bare kjøtt og proteiner! 

Når du drar på butikken for å handle, anbefaler jeg at du er litt oppmerksom på hva du tar med deg. Sørg for at handlekurven er full av masse av frukt, grønnsaker, fullkorn og proteinrik mat. Det er også en god idé å la søtsakene bli igjen på butikken, og ikke spise/drikke for mye melkeprodukter, da dette også kan være en årsak til hårtap hos menn.

Det finnes også forskjellige typer av vitaminer og mineraler som kan hjelpe mot hårtap hos menn, som biotin, omega 3-fettsyrer og jern.

2. Hold deg hydrert

Hold deg hydrert

En hydrert hodebunn er et av de beste rådene mine for å forhindre tynt hår hos menn. En tommelfingerregel er å være sikker på at du i alle fall drikker minst en tredjedel av vekten din i desiliter vann hver eneste dag. Hvis du for eksempel veier 60 kg, skal du gjerne drikke minst 20 desiliter vann om dagen, noe som tilsvarer 2 liter. Så husk at vann er veldig bra for å forhindre hårtap hos menn!

3. Ta vitaminene dine

Ta vitaminene dine

Du burde vurdere å balansere et sunt kosthold med et kosttilskudd for håret Hair Formula Gummies for Men er laget spesielt for å forhindre tynt hår hos menn. Vår unike formula inneholder en god dose biotin, folsyre og sink for å opprettholde sunt hår. I tillegg inneholder de selen, som kan forhindre håravfall hos menn.

4. Snakk med legen din

Snakk med legen din

Noen ganger er den aller beste behandlingen faktisk bare en god samtale med legen din. Om du har prøvd alt annet, men ikke føler at noe fungerer, så kan det tenkes at en lege kan hjelpe deg å finne den riktige veien til en behandling som du ikke har tenkt på før.

5. Unngå disse frisyrene

Unngå disse frisyrene

Prøv å unngå å sette opp håret så mye som mulig – det er ikke til fordel for håret eller hodebunnen din. Husk også å få renser alle stylingprodukter godt ut av håret når du vasker det. Gi håret to omganger med shampoo eller bruk en ukentlig hodebunnsskrubb for å få renset det i dybden og samtidig stimulere hodebunnen.

6. Hold stresset under kontroll

Hold stresset under kontroll

Som jeg har nevnt før, kan stress faktisk føre til hårtap hos menn. Om du føler deg stresset, anbefaler jeg deg å ta en snakk med lege eller en annen profesjonell. Du kan også eventuelt prøve med medisin, meditasjon, yoga eller andre metoder for å holde deg rolig, men det kan være lurt å forhøre deg med en ekspert først.

7. Begrens alkohol og røyk

Begrens alkohol og røyk

Det er kjent at røyking og mye alkohol ikke er bra for deg, men visste du at disse dårlige vanene også kan føre til håravfall hos menn?

Når du røyker eller drikker alkohol, blir kroppen stresset og immunforsvaret tvinges til å jobbe overtid. Kroppen begynner å bruke mye energi på å reparere skadene forårsaket av sigaretter og alkohol, og når helsen er kompromittert, så er håret og huden noen av de første steder skadene vil vise seg. Men det er faktisk en annen grunn til at alkohol spesielt kan føre til håravfall hos menn. Alkohol er kjent for å redusere kroppens sinknivå, og sink er et av de viktigste mineralene for at kroppen skal opprettholde sunt og sterkt hår. Prøv derfor så godt du kan å holde både alkoholinntaket og røykingen til et minimum, og kanskje kun til spesielle anledninger hvis du absolutt må.

8. Tren regelmessig

Tren regelmessig

Selv om det å trene ikke vil forhindre hårtap hos menn, iallfall ikke direkte, så vil trening hjelpe deg med å holde stress under kontroll og du vil generelt føle deg bedre. Trening fører også til at vitaminer og næringsstoffer kan transporteres lettere rundt i kroppen, så for at man skal få gode næringsstoffer fra en sunn kost er mosjon alfa og omega. For å unngå hårtap hos menn er det en god idé og overveie om man skal spise mer sunt og få mer fysisk aktivitet inn i hverdagen. Kom inn i en god rutine, så skal du se at det kan gjøre underverker for både stress og dårlig selvfølelse!

Kan hårtap påvirke andre deler av kroppen?

Det korte svaret er nei. Men det kommer an på hvilken type hårtap du lider av. Skallethet og tynt hår hos menn skjer i hodebunnen. Om du opplever andre typer av hårtap hos menn, som at du mister hårene på øyenbrynene, armhulene eller armene dine, bør du ta en prat med legen din. Men hvis du har et helt vanlig hårtap grunnet gener, en usunn livsstil eller stress, så vil du bare merke hårtapet på hodet. 

5 tips for å forhindre hårtap hos menn

1. Prøv hodebunnsmassasje

Et ekstra godt tips for å supplere din behandling av hårtap hos menn er noe så enkelt og deilig som en vanlig hodebunnsmassasje. Når hodebunnen stimuleres med massasje, starter du blodsirkulasjonen og får godt med oksygen og næring til hårrøttene.

Jeg anbefaler å bruke denne muligheten til å massere hodebunnen forsiktig med fingertuppene når sjampoen uansett skal masseres inn i dusjen. Og hvis du bruker en shampoo for hårvekst som vår Grow Perfect™ Shampoo, blir hodebunnen til og med dobbelt stimulert når du tilføyer en god massasje.

Hint: Det er også et godt triks å få kjæresten din til å skjemme bort deg med en massasje i hodebunnen litt oftere ... Bare si at det motvirker tynt hår og hårtap hos menn, da er det stor sannsynlighet for regelmessig velvære fra milde kjærestehender.

Du kan også bruke en hodebunn som Hairlust Scalp Delight™ Detox Scrub en gang i uken for å rense hodebunnen dypt, eksfoliere huden og stimulere blodsirkulasjonen. Det er ikke bare et utmerket middel mot håravfall hos menn, men også bra for å motvirke flass og tørr hodebunn.

2. Ikke bruk varme på håret

For mye varme fra hårfønere og lignende kan skade og tørke ut håret ditt, noe som kan føre til skallethet og tynt hår hos menn.

3. Unngå kjemikalier

Mangler du et godt middel mot hårtap hos menn? Da kan jeg anbefale deg å unngå hårpleieprodukter med skadelige kjemikalier, som det var pesten! Det gir tross alt ingen mening at du ønsker å unngå tynt hår hos menn og samtidig bruke mange produkter som faktisk bare gjør problemet verre, tørker ut hodebunnen og skader hårvekstsyklusen! Jeg vil anbefale å gå for en sulfatfri sjampo.

4. Vær skånsom

Noen ganger er den aller beste behandlingen helt enkelt å være forsiktig med både hår og hodebunn. Ikke bruk dårlige hårprodukter, ikke sett opp håret for stramt og ikke bruk for mye varme. Foruten å bruke en sulfatfri sjampo for tynt hår anbefaler jeg alltid å bruke en balsam etterpå - selv om du har kort hår. En matchende balsam vil booste resultatene dine og holde ditt eksisterende hår så sunt som mulig. Hvis du tar godt vare på hodebunnen i det daglige, kan du i større grad unngå eller i det minste forsinke håravfall hos menn.

5. Hold hodebunnen hydrert

Forsikre deg om at hodebunnen får godt med fuktighet og pleie. Vi har en tendens til alltid å fokusere på stell av håret, enten håret er tynt, tørt eller skadet, men vi glemmer litt at et sunt hår er avhengig av en sunn og velbalansert hodebunn. Derfor kan et godt middel mot hårtap hos menn være en fuktighetsgivende hodebunnspray som kan holde hodebunnen hydrert og godt næret. Grow Perfect™ Thickening Spray gir ikke bare næring og fuktighet i hodebunnen for å stimulere hårveksten, den gir også litt volum og hold for håret. Et ekstra pluss: mynteolje, som er en hovedingrediens, har vist seg å være et effektivt middel for å øke hårveksten og motvirke hårtap og tynt hår hos menn.

Et enda mer potent hårvekstforsterkende hodebunnsserum er Grow Perfect™ Hair Growth Serum, som er formulert med naturlige ekstrakter som er klinisk bevist for å øke hårveksten, redusere håravfall og forbedre den generelle helsen i hodebunnen.

Nå som du vet alt om hårtap hos menn og tynt hår for menn, samt alle de beste måtene å behandle og forhindre det på, må du gjerne dele din historie med oss! Vis oss før- og etterbilder på Instagram, og ikke glem å tagge oss @Hairlust!

Våre kunder sier

Enestående

Relaterte artikler

Se alle artikler
 • Vitaminer for håret: Virker det i det hele tatt?

  Vitaminer for håret: Virker det i det hele tatt?

 • Hva skyldes hårtap hos kvinner? 8 grunner til at kvinner mister håret

  Hva skyldes hårtap hos kvinner? 8 grunner til at kvinner mister håret

 • Tynt hår hos kvinner: 8 gode tips som gir mer fylde i håret

  Tynt hår hos kvinner: 8 gode tips som gir mer fylde i håret

 • Kaffe i håret: virker det? Alt du trenger å vite om shampoo med koffein

  Kaffe i håret: virker det? Alt du trenger å vite om shampoo med koffein

 • Virker rosmarinolje for hårvekst? Fordeler og andre tips for hårvekst

  Virker rosmarinolje for hårvekst? Fordeler og andre tips for hårvekst

Se alle artikler