Renseshampoo: Slik velger du den beste hodebunnskrubbenSe alle artikler

Renseshampoo: Slik velger du den beste hodebunnskrubben

De fleste får aldri gitt hodebunnen en ordentlig eksfolierende behandling, men å bruke en god renseshampoo kan være nøkkelen til god hårpleie og sunt hår.

Hvis du er opptatt av hårpleie vet du kanskje allerede hvor viktig det er å ta godt vare på håret. Men bruker du mye tid på pleie av hodebunn? De fleste renser eller skrubber aldri hodebunn godt, men en god scalp scrub er et veldig viktig steg i hårpleierutinen hvis du ønsker et sunt hår.

Les videre hvis du vil vite litt om hvorfor en god scalp scrub og shampo peeling er så viktig, hvordan du skal velge den beste hodebunnskrubben for ditt hår og hvordan du faktisk skal skrubbe hodebunn.

Innholdsfortegnelse

Hvorfor hodebunnskrubb er viktig

La oss først snakke om hvorfor det er så viktig med en hodebunnskrubb, eller  shampoo peeling for en sunn hodebunn. Huden erstatter naturlig døde hudceller med nye celler, og innimellom trenger huden litt ekstra hjelp med å fjerne de døde cellene. Det er her shampoo peeling kommer inn i bildet. På samme måte som du skrubber huden i ansiktet for å fjerne døde hudceller, kan en shampoo peeling hjelpe til å fjerne de døde hudcellene i hodebunn. Shampoo peeling og hårskrubb har også andre gode fordeler:

1. Hårskrubb hjelper med å bekjempe flass

Hårskrubb hjelper med å bekjempe flass

Hodebunn din produserer naturlige oljer, kalt sebum, som tilfører fuktighet til hår og hodebunn. Hvis hodebunn produserer for mye sebum, eller det blir liggende for lenge i hodebunn, blir dette mat for en gjærsopp kalt Malassezia globosa som er en årsak til flass. En scalp scrub for flass kan hjelpe til å kontrollere gjærsoppen og redusere irriterende flass.

Når du skal finne en ny scalp scrub mot flass er det viktig at du ser etter et produkt som inneholder naturlige ingredienser med soppdrepende egenskaper, som tea tree oil eller rosmarinolje. Min personlige favoritt når det gjelder scalp scrub mot flass er Scalp Delight™ Detox Scrub. Denne renseshampoo er laget med økologisk rosmarinolje, som hjelper med å bekjempe soppinfeksjon og lindre kløen som ofte kommer med flass.

Hvis du er plaget med flass, er det en god idé å investere i en flass-shampoo av høy kvalitet, i tillegg til en hodebunnsskrubb. Instant Relief™ Dandruff Shampoo inneholder antimikrobielle, Malassezia-bekjempende dermosoft® decalact MB og økologisk tea tree, samtidig som den lindrer irritasjon i hodebunnen.

Vil du lære mer om flass? Les artikkelen vår: "Flass i hodebunn? 6 måter å bli kvitt flass i håret en gang for alle".

2. En hårskrubb kan gi volum

En hårskrubb kan gi volum

En hårskrubb, også kjent som renseshampoo, hjelper med å fjerne rester fra blant andre stylingprodukter og hardt vann. Hvorfor er dette viktig? Restene kan føre til at du får fett hår og en oljete hodebunn. Hvis du har vasket håret med en vanlig shampoo, men syns håret fortsatt virker fett og oljete, er det på grunn av produktrester! Hvis du har et fint eller tynt hår vil du se disse restene ekstra godt. En god renseshampoo fjerner disse restene enkelt, slik at du kan få et mykt, glansfullt og voluminøst hår.

For å opprettholde hår med volum etter skrubb av hodebunnen, følg opp med en lett balsam som Scalp Delight™ Detox Conditioner som vil gi fuktighet til håret og berolige en kløende eller tørr hodebunn.

3. En hårskrubb lindrer kløe

En hårskrubb lindrer kløe

Rester fra stylingprodukter, hardt vann og sebum kan etterlate hodebunn irritert og kløende. Restene kan føre til en irritasjon ved røttene som gjør «vondt» for håret. En renseshampoo hjelper til å skånsomt fjerne rester, så du får en sunn hodebunn som ikke klør.

Tips: Hvis du sliter med en tørr, kløende hodebunn, prøv Instant Relief™ Scalp Spray. Produktets unike kombinasjon av økologiske, plantebaserte ingredienser har en pleiende og lindrende effekt på hodebunnen, samtidig som den bekjemper flass.

Vil du lindre kløe i hodebunnen? Sørg for å lese artikkelen "Klør hodebunnen? Finn den beste shampoo for tørr og kløende hodebunn".

4. En hårskrubb kan fremme hårvekst

En hårskrubb kan fremme hårvekst

Håret ditt vokser fra hodebunn, så derfor sier det seg selv at en sunn hodebunn vil bidra til en sunn hårvekst. En renseshampoo bidrar til økt blodtilførsel til hodebunn, noe som gir næring til hårsekkene dine og bidrar til en normal, god hårvekst.

Tips: Hvis målet ditt er å styrke hårveksten, bør du sjekke ut Hair Formula Gummies for Women, i tillegg til vårt Grow Perfect™ Hair Growth Serum!

5. En hårskrubb skaper balanse i hodebunnen

En hårskrubb skaper balanse i hodebunnen

Hvis du sliter med en oljete, fet hodebunn kan en renseshampoo gjøre underverker for å dempe oljeproduksjonen i hodebunn. Ved å skånsomt fjerne fettstoffer i hodebunnen, kan du bidra til å holde hodebunnens produksjon av fettstoffer under kontroll.

Hvordan vet du om du trenger en scalp scrub? Her er et par tegn på at hodebunnen din kan trenge en god rens:

   
 • Hodebunnen kjennes irritert og kløende ut, eller håret «gjør vondt».
 • Håret og hodebunnen din er fettete, selv når du nettopp har vasket håret.
 • Du kan se tørre flak på hodebunn, i håret eller på klærne dine.
 • Håret ser flatt og livløst ut.

Som du kanskje har skjønt kan en god shampoo peeling gjøre mye for håret ditt. Nå skal jeg snakke litt om hvilke alternativer du har når det kommer til eksfolierende behandling, og hvordan du velger den beste renseshampoo.

Forskjellen ved kjemisk og fysisk skrubb

Det finnes to typer av eksfolierende skrubb: Kjemisk skrubb og fysisk skrubb. En kjemisk skrubb bruker skånsomme syrer som løser opp forbindelsen mellom de døde hudcellene slik at de kan skylles bort med vann. Fysisk skrubb, som hodebunnskrubber og renseshampoo bruker på den andre siden kornete ingredienser, som rispulver eller sukker som skånsomt skrubber vekk død hud. Både hodebunnskrubber og renseshampoo er ofte laget med fuktighetsgivende, beroligende ingredienser som fremmer en sunn hodebunn.

Hvorfor er det bedre å bruke en hårskrubb når du skal skrubbe hodebunn? Kjemiske skrubber fungerer godt i ansiktet, men de kjemiske stoffene kan faktisk tørke ut og skade håret ditt. Hvis du ser etter en god eksfolierende behandling, er derfor en hårskubb det beste valget.

Slik finner du den beste renseshampoo

Så hvilken scalp scrub er faktisk best? Her er min anbefaling:

 • Velg en scalp scrub som ikke inneholder sulfater eller silikon. Begge disse ingrediensene jobber faktisk mot det målet du ønsker å oppnå. Sulfater kan tørke ut hud og hodebunn, som igjen fører til en overproduksjon av olje eller sebum. Silikoner bygger seg opp i håret og i hodebunn. Hvis målet ditt er en balansert, sunn og ren hodebunn, bør du unngå disse ingrediensene!
 • Se etter en renseshampoo som inneholder fuktighetsgivende, lindrende, anti-inflammatoriske ingredienser, som havreekstrakt, blåbærekstrakt og aloe vera. Disse ingrediensene hjelper til å forbedre resultatet til en renseshampoo.
 • De beste hodebunnskrubbene inneholder også aktive ingredienser som kan øke hårveksten og styrke hårstråene, som hydrolyserte proteiner og rosmarinolje.

Mitt beste valg til en scalp scrub? Scalp Delight™ Detox Scrub. Denne renseshampoo, uten sulfater, fjerner døde hudceller og rester som bygger seg opp i hodebunn fra produkter, sebum, forurensning og hardt vann. Den inneholder i tillegg mange hår-elskende ingredienser som:

Økologisk aloe vera juice – Når det kommer til å oppnå en lett fuktighetsgivende effekt, er det få ting som slår aloe vera juice. Hvis du noen gang har bruke aloe vera på solbrent hud vet du at dette gir en beroligende lindring på irritert hud. Det du kanskje ikke var klar over er at aloe vera også inneholder mange enzymer, mineraler, aminosyrer, næringsstoffer og vitaminer som bidrar til å opprettholde den naturlige pH verdien i hodebunn, og bidra til en sunn hårvekst.

Økologisk rosmarinolje – Flere undersøkelser viser at økologisk rosmarinolje kan bidra til å styrke den naturlige hårveksten. En studie fra 2015 testet om topisk påføring av rosmarinolje eller minoxidil var mest effektiv. Etter seks måneder viste det seg at personene som brukte rosmarinolje hadde en like stor hårvekst som de som brukte minoxidil. Det som er mer spennende med studien er imidlertid at personene som brukte rosmarinolje ikke opplevde like mye kløe i hodebunn som de som brukte minoxidil. Studien fastslår derfor at rosmarinolje er like effektiv som minoxidil når det kommer til hårvekst, men har mindre ubehagelige bivirkninger.

Gluadin® Kera-P LM – Gluadin® er en ingrediens laget av hydrolyserte veganske proteiner, også kjent som mikroproteiner. Mikroproteiner gir flere fordeler for både hår og hodebunn. Mikro-proteiner kan for eksempel trenge inn det ytre hårlaget for å gjenoppbygge håret fra innsiden. Dette styrker håret, bidrar til en bedre hårvekst og gjør at hårstråene brekker mindre. Gluadin® hjelper også til å beskytte håret mot skadelige frie radikaler.

Scalp Delight™ Detox Scrub er laget med havreekstrakt, carrageen-tang, økologisk blåbærekstrakt og økologisk açaifrukt-ekstrakt. I tillegg virker Scalp Delight™ Detox Scrub godt for alle hårtyper, inkludert tørt, skadet eller krøllete hår. Faktisk er denne renseshampoo godkjent i Curly Girl metoden, og et supert valg om du innimellom trenger en rensende vask.

Hårtest

Produkter skreddersydd for ditt hår

Ta testen

Trinn-for trinn: Hvordan skrubbe hodebunn

Vi har snakket om hva du skal se etter i en god ny scalp scrub, så la oss snakke om hvordan du faktisk best skrubber hodebunnen. Her er min favorittmetode.

1. Begynn med en hårskrubb uten sulfater, som Scalp Delight™ Detox Scrub. Påfør skrubben i vått hår og massér den inn i hodebunn med fingrene i en rolig, sirkulær bevegelse. Fokuser på hodebunn, ikke på håret, akkurat som du ville gjort med en vanlig shampoo. Hvis du trenger en kraftigere skrubb, prøv Scalp Delight™ Detox Scrub sammen med Scalp Delight™ Scalp Massage Brush. Scalp Delight™ Scalp Massage Brush har skånsomme silikontupper og et ergonomisk design som gjør hodebunnskrubben lett som en lek.

2. Bruk så en shampoo uten sulfater, som Split Fix™ Shampoo eller Grow Perfect™ Shampoo. Disse skånsomme shampooene passer på at håret blir helt rent, uten å tørke det ut. 

3. Fullfør med en god balsam som du bruker i lengdene på håret. Dette gjenoppretter fuktigheten i håret etter shampoo peelingen. Jeg anbefaler den komplementære Scalp Delight™ Detox Conditioner som har en lett og beroligende formel som passer for tørr, irritert eller kløende hodebunn.

4. Rens håret godt med lunkent vann. Varmt vann føles kanskje ekstra godt, men det kan faktisk bidra til å tørke ut håret og huden din. Det er nettopp det du prøver å unngå! Husk at et sunt hår er et hår med mye fuktighet.

Hvis du ser etter en mer skånsom skrubb du kan bruke oftere, prøv Scalp Delight™ Scalp Massage Brush med vanlig shampoo, eller i tørt hår.

Nå som du vet hvordan du kan skrubbe hodebunn lurer du kanskje på hvor ofte det burde gjøres. Hvor ofte du burde bruke en scalp scrub avhenger av flere ting, så det finnes ikke ett svar som vil passe alle. Men det er et par ting som kan være en indikasjon på at du trenger å skrubbe håret litt oftere:

   
 • Du bruker mye produkter i håret, spesielt de som inneholder silikon som etterlater rester i hodebunn og håret.
 • Du har oljete hud.
 • Du bor i et varmt, fuktig klima.

Mitt råd? Det er på tide å finne frem en renseshampoo når håret ser fett ut (selv om du nettopp har vasket det), eller hodebunn begynner å føles oljete og kløende. Et annet tegn på at hodebunn trenger en god skrubb er at håret ser flatt og livløst ut.

Som med alle gode ting i livet er det noe som heter «for mye av det gode». Selv om en shampoo peeling er viktig i en god hårpleierutine, kan det ha en negativ effekt med for mye shampoo peeling. Legg merke til hvordan håret og hodebunn ser og føles ut for å finne ut hvor ofte du trenger en god skrubb.

Jeg håper jeg har klart å overbevise seg om hvor viktig det er å legge til en god renseshampoo i rutinen din. En regelmessig shampoo peeling bidrar til en sunn hodebunn, glansfullt hår og en normal hårvekst.

PS: Hvis du er klar til å begynne med en hårskrubb anbefaler jeg vår Scalp Delight™ Bundle. Dette settet inneholder Scalp Delight™ Detox Scrub, Detox Conditioner og Scalp Massage Brush, hvor alle produktene er spesielt utviklet for å forbedre hodebunnen. Når du kjøper settet sammen sparer du 20%! Se også de beste gavesettene for hårpleie.

Våre kunder sier

Enestående

Relaterte artikler

Se alle artikler
 • Flass i hodebunn? 6 måter å bli kvitt flass i håret en gang for alle

  Flass i hodebunn? 7 måter å bli kvitt flass i håret en gang for alle

 • Kviser i hodebunnen: Slik forebygges små kuler i hodebunnen som klør

  Kviser i hodebunnen: Bli kvitt utslett og små kuler i hodebunnen som klør

 • Naturlig tørrsjampo-pulver: Hva er fordelene med pulver over aerosol?

  Naturlig tørrsjampo-pulver: Hva er fordelene med pulver over aerosol?

 • Clarifying shampoo: Slik bruker du en rensesjampo

  Clarifying shampoo: Slik bruker du en rensesjampo

 • Den beste flass-shampoo: Bli kvitt en flassende hodebunn

  Den beste flass-shampoo: Bli kvitt en flassende hodebunn

Se alle artikler