De 8 beste milde shampoene med lav pH - Alt om hårets og hudens pHSe alle artikler

De 8 beste milde shampoene med lav pH - Alt om hårets og hudens pH

Visste du at når du ser etter ny hud- og hårpleie er det viktig å tenke på hårets og hudens pH-verdi? Forskjellige problemområder, som tørr hud og irritasjon, kan faktisk oppstå fra produkter med feil pH-verdi for huden, og det er derfor viktig å velge riktige produkter som unngår dette.

Har du merket at noen shampoer etterlater håret vakkert og mykt, mens andre ikke ser ut til å gjøre noe for deg? Det kan være på grunn av pH-verdien i shampoen.

Det er ikke enkelt å finne frem i en jungel av hårprodukter og ingredienser, og du har kanskje ikke tenkt på at hår og hodebunn trenger en shampoo med lav pH. Men ta det med ro, jeg har samlet all infoen du trenger rundt shampoo og pH-verdi i denne artikkelen, så du kan få håret du alltid har drømt om.

Innholdsfortegnelse

Hvorfor er pH-verdi viktig i hårpleie?

Hvorfor er pH-verdi viktig i hårpleie?

Riktig pH-verdi i hårpleieproduktene dine er ikke bare en gimmick, men faktisk et viktig element som har mye å si for hårets helse.

La oss gå tilbake til kjemiklassen på skolen og snakke om hva pH faktisk er. pH måler hvor syrlig en væske er. En pH mellom 0-7 er syrlig, 7 er nøytral, og mellom 7-14 er pH-en alkalisk.

Hva betyr faktisk dette? Hvis du bruker en shampoo med for lav eller høy pH kan det ødelegge balansen i håret og hodebunnen. En for høy pH kan få skjellaget i håret til å åpne seg og føre til krus, elektrisk hår eller brukne hårstrå. På den andre siden kan en for lav pH få skjellaget i håret til å trekke seg sammen så du ender opp med et livløst hår. pH-verdien i en shampoo kan i tillegg direkte påvirke hvor effektiv den er. Rett pH verdi i et produkt sørger for at håret ikke blir skadet eller stripper håret for dens naturlige gode oljer.

Når det kommer til hardt vann som har en høyere pH-verdi er det viktig å bruke hårprodukter med en lav pH som motvirker alkaliene i hardt vann, og dermed motvirker skade på hårets skjellag og hodebunnen.

Hva er den optimale pH for hår og hud?

Hva er den optimale pH for hår og hud?

Hårets naturlige pH-verdi ligger på rundt 3,7, og pH på huden ligger på 5,5. Begge er med andre ord mer på den syrlige siden. Surhet høres kanskje rart ut når vi snakker om hår, men det er faktisk det som gir det sunneste håret.

I hår- og hudpleie har de beste produktene en pH-verdi nærmest mulig kroppens naturlige pH. Du burde se etter produkter med en pH-verdi på mellom 4,0 og 5,5. Dette surhetsnivået hjelper til å holde skjellaget glatt og opprettholde balanse i hodebunnen for en sunn hårvekst.

Hva er en pH-balansert shampoo?

En pH-balansert shampoo er en mild shampoo som er spesielt utviklet for å opprettholde et sunt hår. En mild shampoo er tilpasset hårets og hudens pH-verdi (mellom 4,0 til 5,5).

Man kan lure på om ikke all shampoo er pH-balansert, men slik er det dessverre ikke. En studie fra 2014 viste at av 123 shampoer testet hadde kun 38% en pH-verdi på under 5,5. Dette er overraskende, da ifølge samme studie en shampoo med pH på over 5,5 faktisk kan være skadelig for hår og hodebunn. På mange produkter står ikke engang pH-verdien oppført på etiketten.

Det er med andre ord lurt å holde seg unna produkter som holder pH-verdien sin skjult. Gå heller for et produkt som tydelig viser pH-verdien så du er sikker på at produktet er balansert for riktig pH i huden, og håret får den pleien det trenger.

Fordeler ved en shampoo med lav pH

Fordeler ved en shampoo med lav pH

 1. Skånsom rens: Produkter med for mye alkalier kan strippe håret for oljer og tørke det ut. En shampoo med lavere pH renser på den andre siden håret skånsomt, og etterlater det hydrert og sunnere.
 2. Sterkere skjellag: Alkalier åpner skjellaget i håret og eksponerer derfor håret for skade. En mild shampoo med rett pH gjør skjellaget sterkt og lykkelig.
 3. Balansert hodebunn: Hvis shampoens pH-verdi er for høy, kan det skape irritasjon, kløe og tørrhet i hodebunnen. En mild shampoo vil hjelpe til å balansere pH på huden og gi et godt utgangspunkt for en sunn hårvekst.
 4. Fargebeskytter: Si farvel til falmende farge. En god shampoo med lav pH vil hjelpe til å holde fargen vedlike lenger, så du slipper like mange turer til frisøren.
 5. Motkjemper krus og brekte hårstrå: For høye pH-verdier kan skape en elektrisk ladning i håret og føre til friksjon, statisk elektrisitet og krus. En shampoo med lav pH etterlater håret mykt og hydrert.

Hvordan finne shampoens pH-verdi

Hvordan finner du ut hva en shampos pH-verdi er?

 1. Sjekk etiketten: Begynn med det mest åpenbare. Noen ganger er pH-verdien skrevet rett på etiketten til et produkt eller på produktets hjemmeside. Se etter termer som «pH-balansert», eller det faktiske pH-nummeret. Dette er den enkleste metoden.
 2. Kontakt merket: Hvis du etter litt etterforskning ikke har funnet ut av pH-verdien kan du ta det ett steg lenger, og kontakte merket direkte. En e-post vil ofte gi deg svaret du leter etter.
 3. DIY pH-testing: Ta på deg lab hanskene og test etter produktets pH-verdi selv. pH-strips finnes enten på nett, eller på apoteket. Ta litt shampoo på stripsen og sammenlign enkelt fargene som kommer frem med fargene som finnes i esken for å sjekke produktets pH.
 4. Online ressurser: Internett inneholder som du vet et hav av informasjon. Det er mest sannsynlig andre der ute som allerede har funnet ut pH-verdien til de mest kjente merkene, så et raskt søk kan spare deg for å utføre etterforskningsarbeidet selv.

Hvis du ikke helt har klart å finne den rette shampoen for ditt hår, men kanskje tenker at det kan være lurt å prøve ut en shampoo med lav pH, har jeg noen gode anbefalinger til deg. Men det er også viktig at du vet hvilken hårtype og andre eventuelle problemområder du har for å finne den absolutt beste shampoen for deg.

Hva annet må du tenke på i tillegg til pH?

Selv om pH-verdien er svært viktig så betyr ikke det at enhver shampoo med lav pH vil passe til ditt hår. Her er andre faktorer du må tenke på:

1. Hårtype

Selv om du finner en mild shampoo med lav pH må du i tillegg tenke på om håret ditt er oljete, tørt, krøllete eller rett. Forskjellige shampoer er tilpasset forskjellige behov, så hvis du velger rett shampoo vil du se en stor forskjell i helsen til håret ditt.

2. Ingredienser

Ta en titt på ingredienslisten. Se etter næringsrike ingredienser som naturlige oljer, antioksidanter og styrkende proteiner. Høykvalitets ingredienser er viktig hvis du vil ha et sunt, glansfullt og sterkt hår.

På den andre siden anbefaler jeg å styre unna sulfater, silikoner, parabener, ftalater, uttørkende alkoholer, mineraloljer og syntetiske parfymer. Disse ingrediensene kan tørke ut, veie ned eller skape nye problemer for håret og hodebunnen.

3. Hår- og hudproblemer

Sliter du med flass, krus eller har fargebehandlet hår? Det finnes flere shampoer som er laget for å spesifikt behandle visse problemer du måtte ha, så velg et produkt som du vet vil hjelpe deg med å oppnå et sunt, sterkt og hydrert hår.

4. Cruelty-free og bærekraftig

Hvis du bryr deg om miljøvennlige, ikke-skadelige produkter finnes det mange merker som tilbyr cruelty-free, ECO-vennlige produkter om dagen. Disse produktene er milde og skånsomme både mot håret ditt, og mot planeten.

De 8 beste pH-balanserte shampoene

Jeg har satt sammen en liste over mine anbefalinger til de beste, milde shampoene med en pH på mellom 4,0 og 5,2, som også tar for seg spesielle hårtyper og problemområder.

Shampoo med lav pH for hårtap: Grow Perfect™ Shampoo

Grow Perfect™ Shampoo er spesielt utviklet for å øke hårveksten for de med fint eller tynnende hår, og er godt tilpasset hudens pH-verdi for en sunn hodebunn og hårvekst. Shampoen inneholder naturlig Anagain™, koffein og økologisk rosmarinolje for å øke sirkulasjon i hodebunn, fremme hårvekst og forhindre overdreven røyting.

pH-verdi: 4,5-5,0

For optimalt resultat burde du bruke shampoen sammen med Grow Perfect™ Conditioner. Sammen er de en dynamisk duo som styrker og fornyer håret.

Shampoo med lav pH for krøller: Curl Crush™ Shampoo

Si hei til Curl Crush™ Shampoo, dine krøllers nye bestevenn. Denne sulfatfrie, low-poo shampoen er en vinner for alle krølle typer. Den inneholder en blanding av veganske mikroproteiner, nærende planteekstrakter og oljer, og er laget spesielt for å ta vare på krøllene dine, og etterlate de spretne, myke og uten krus.

pH-verdi: 4,5-5,0

Par shampoen med Curl Crush™ Conditioner. Med deres lave pH-verdi skaper de en duo som virkelig gir nytt liv til krøllene.

Shampoo med lav pH for skadet hår: Split Fix™ Shampoo

De som opplever skadet, skjørt hår som virkelig trenger redning, burde teste ut Split Fix™ Shampoo. Denne shampoen er spesielt laget for å redde slitte tupper og brukne hårstrå, og er laget med jojobaolje og økologiske planteekstrakter som tilfører næring og fornyer håret. Resultatet er et mer motstandsdyktig, glatt og glansfullt hår.

pH-verdi: 4,5-5,0

For å virkelig redde slitte tupper burde du bruke shampoen sammen med andre Split Fix™ produkter, som hårmasken, balsamen og leave-in balsamen. Sammen gir de deg det ultimate resultatet, og hjelper til å gjenoppbygge hårets struktur og motstandsdyktighet.

Shampoo med lav pH for fuktighet: Moisture Hero™ Shampoo

Si farvel til tørt, krusete hår med Moisture Hero™ Shampoo! Denne milde shampoen tilpasser seg godt pH i huden, og tilfører langtidsvirkende fuktighet til håret gjennom hydrerende oljer, økologisk inulin og fuktighetsbevarende mikroproteiner.

pH-verdi: 4,5-5,0

Trenger håret en ekstra boost med fuktighet bruker du den sammen med Moisture Hero™ Conditioner. Sammen etterlater de håret hydrert og lykkelig.

Skrubb shampoo med lav pH: Scalp Delight™ Detox Scrub

Gi hodebunnen litt ekstra kjærlighet med Scalp Delight™ Detox Scrub som er spesielt tilpasset hudens pH-verdi. Denne forfriskende skrubben passer perfekt til de som har tørr, kløende eller oljete hodebunn. Shampoen inneholder havre-ekstrakt, aloe vera og rosmarinolje som skånsomt fjerner produktrester, overflødig olje og flass, og hjelper til å balansere og opprettholde riktig pH på huden.

pH-verdi: 4,0-4,5

Bruk gjerne shampoen sammen med Scalp Delight™ Detox Conditioner og Scalp Massage Brush. Sammen hjelper disse til å opprettholde hudens pH-verdi, og gir samtidig følelsen av et ekte hjemmespa hvor du virkelig får skjemt bort hodebunnen.

Shampoo med lav pH for volum: Volume Wizard™ Shampoo

Alle med fint, flatt hår, møt din ridder i skinnende rustning, nemlig Volume Wizard™ Shampoo! Takket være formelen med økologisk fruktekstrakt og styrkende proteiner etterlater shampoen deg med hår som trosser tyngdekraften, samtidig som håret føles mykt og sunt.

pH-verdi: 4,0-4,5

Maksimer volumet ved å i tillegg bruke Volume Wizard™ Conditioner og volum stylingprodukter i samme serie. Sammen skaper de et volum som garantert vil snu hoder.

Lillashampoo med lav pH: Enriched Blonde™ Silver Shampoo

Blondiner, se hitover! Enriched Blonde™ Silver Shampoo er en lillashampoo uten sulfater, og garantert din nye bestevenn som hjelper deg å fjerne brazzy, gultoner i håret. I tillegg til å lysne håret, skjemmer det også bort lokkene med økologiske ingredienser som reparerer og tilfører næring til bleket og skadet hår.

pH-verdi: 4,8-5,2

For optimalt resultat, bruk shampoen sammen med Enriched Blonde™ Silver Conditioner. Sammen er de den perfekte duo for at ditt lyse hår skal se og føles glatt, glansfullt og fullt av liv!

Shampoo med lav pH mot flass: Instant Relief™ Dandruff Shampoo

Hvis du sliter med flass er Instant Relief™ Dandruff Shampoo her for å bringe balanse tilbake til hodebunnen. Denne skånsomme shampoen inneholder antibakteriell Dermosoft® Decalact MB og tea tree olje som lindrer symptomer ved flass, og balanserer pH i huden. Si farvel til flass, irritasjon og kløe.

pH-verdi: 4,0-4,5

5 ekstra tips for å opprettholde pH-balanse

5 ekstra tips for å opprettholde pH-balanse

Å opprettholde en sunn pH i huden og håret stopper ikke med shampoen du velger. Her er noen ekstra råd for å holde håret og hudens pH-verdi på et sunt nivå:

1. pH-balansert balsam

Velg en balsam som passer hårets pH-verdi. Dette gjør at håret får den kjærligheten det fortjener gjennom hele hårvasken. Alle balsamene jeg nevnte ovenfor har en lav pH.

2. pH-balanserte stylingprodukter

Oppretthold hårets pH-balanse med riktige stylingprodukter. Se etter alternativer som passer hårets naturlige pH-verdi for å vedlikeholde hårets balanse fra begynnelse til slutt. Her er noen av favorittene mine:

3. Kald dusj

En kald dusj etter at du har vasket håret hjelper til å lukke skjellaget, slik at fuktigheten låses inn i håret, og håret føles sunnere lengre.

4. Ikke vask håret for ofte

Selv om det er viktig med et rent hår kan du faktisk fjerne alle de sunne, naturlige oljene i håret om du vasker det for ofte. Finn rett balanse for å både opprettholde hårets og hudens pH-verdi, og hold håret rent uten å gå for langt.

5. Eksperimenter med eplecidereddik

Prøv deg frem med eplecidereddik (som har en pH på rundt 2-3) i hårpleierutinen, spesielt hvis du er i et område med spesielt hardt vann. Tynn ut eddiken i vann og skyll over håret etter shampoen for å motvirke alkalisk effekt og gjenopprette riktig pH i huden og håret. Men pass på å ikke overdriv, husk at alt handler om balanse!

Hårtest

Produkter skreddersydd for ditt hår

Ta testen

Dette er altså hemmeligheten til å oppnå hårets fulle potensial, pH-balanse. En god hårpleierutine med gode produkter med riktig pH er virkelig det beste for huden og hodebunnen, og hjelper til å skape rett harmoni og utgangspunkt for sunt hår og hårvekst. Så finn den beste milde shampoen og andre hårprodukter med rett pH-verdi tilpasset nettopp ditt hår, og du kommer til å se fantastiske resultater!

Våre kunder sier

Enestående

Relaterte artikler

Se alle artikler
 • Uv spray for håret: Slik beskytter du håret mot solens skadelige stråler

  Uv spray for håret: Slik beskytter du håret mot solens skadelige stråler

 • 6 Beste fuktighetsgivende balsamer for tørt hår

  Beste balsam for tørt hår: De beste ingrediensene og de du bør unngå helt

 • Hårgelé for krøller: Hvordan få sprettende og definerte krøller

  Hårgele for krøller: Hvordan få sprettende og definerte krøller

 • Hva er co-washing? Slik bruker du co-wash og finn de beste produktene

  Hva er co-washing? Slik bruker du co-wash og finn de beste produktene

 • Beste hårolje for tørt hår - 9 grunner til å bruke en naturlig hårolje

  Beste hårolje for tørt hår - 9 grunner til å bruke en naturlig hårolje

Se alle artikler