Den beste shampoo for fett hår og fet hodebunn - Hva skal du se etter?Se alle artikler

Den beste shampoo for fett hår og fet hodebunn - Hva skal du se etter?

Det er lite som er mer frustrerende enn å våkne med fett hår dagen etter du har vasket det. Du vet kanskje allerede at det er normalt at hodebunn produserer olje, men en høy oljeproduksjon kan raskt få håret til å se fett ut. Fett hår kan være irriterende å håndtere, og det kan gå ut over selvfølelsen din. Hvis du kjenner deg igjen i dette er det på tide å investere i en god shampoo mot fett hår.

Den naturlige oljen som produseres i huden og hodebunnen kalles talg. Dette produseres i hårsekkene og er ment å tilføre naturlig fuktighet i hodebunnen. For høy talgproduksjon får imidlertid håret til å se fett ut, selv om du nettopp har vasket håret. Heldigvis finnes det spesielt formulerte shampoo for fett hår og hodebunn.

Fett hår kan gjøre at du føler deg usikker på håret ditt. Oljete hår kan oppstå som et resultat av flere faktorer. Den beste måten å bekjempe det på er å finne ut hva som forårsaker overflødig oljeproduksjon i din hodebunn. Dette kan innebære litt prøving og feiling, men noen ingredienser og produkter vil bedre bidra til å balansere hodebunnens talgproduksjon.

I denne artikkelen får du en større innsikt i hva som forårsaker ubalansen i hodebunn og hva som er den beste shampoo for fett hår.

Innholdsfortegnelse

Hva er årsaken til fett hår?

Det kan være flere ting som forårsaker fett hår. Det er viktig å finne ut hva som gjelder for deg for å finne den bakenforliggende årsaken, og hva som er den beste shampooen for problemet. Dette er noen av de vanligste årsakene til fett hår:

 • Hyppig hårvask: Å vaske håret for mye kan tørke ut håret. Når hodebunn og håret er tørt begynner hodebunn og produsere ekstra olje for å kompensere for den tørre huden.
 • Produktrester: Hvis du ofte bruker mye produkter i håret kan dette føre til at det ligger igjen produktrester i hodebunn. Hvis du ikke bruker en god "clarifying" shampoo for fett hår vil hodebunn bli ekstra oljete på grunn av produktrestene som blir liggende.
 • Genetikk (eller hormoner): Genene dine kan være en årsak til at du opplever fett hår. Sliter flere i familien din med fett hår? En hormonforstyrrelse kan også føre til at kroppen produserer for mye olje i hodebunn. En shampoo for fett hår burde hjelpe til å motvirke effektene til hormonforstyrrelse og ubalanse i hodebunn.
 • Hårtype: Noen hårtyper er mer utsatt for oljer fra hodebunn enn andre. Et fint, rett hår blir raskere fett enn et tykt, krøllete hår.
 • Feil hårprodukter: Livet blir mye lettere når du finner den riktige kombinasjonen av hårprodukter for ditt individuelle behov. Feil hårprodukter kan skape en ubalanse i pH-verdiene i hodebunn, som fører til forhøyet talgproduksjon.

Det beste du kan gjøre er å prøve ut forskjellige produkter for å finne ut hva som både fører til fett hår, og hva som hjelper best til å bli kvitt problemet. Lær mer om hvordan du blir kvitt fett hår for godt.

Hva er en god shampoo mot fett hår?

Nøkkelen til å bli kvitt fett hår er en god, høykvalitets shampoo. Det finnes mange alternativer på markedet, så hvordan vet du hva som er den beste shampoo for fett hår?

Hva er en god shampoo mot fett hår

Det er noen viktige ting å tenke på når du skal velge den beste shampoo for fett hår. Jeg har satt sammen en liste over de viktigste komponentene i en shampoo for oljete hår her:

 • Skånsom formel uten sulfater og silikon: Shampoer som inneholder silikoner og sulfater kan gjøre mer skade enn nytte for håret ditt. Over tid vil bruken av produkter som inneholder silikoner og sulfater bygge seg opp i hår og hodebunn. Det er disse ingrediensene som fører til at håret begynner å produsere overflødig olje. Velg heller et mer skånsomt produkt når du er ute etter en shampoo for fett hår.
 • Økologisk og vegansk: De beste shampoo for fet hodebunn er naturlige så de ikke skaper unødvendig irritasjon og fører til en sår hodebunn. En shampoo for fett hår burde lages med økologiske og veganske ingredienser av høy kvalitet. Gjør det lett for deg selv og se etter sertifiserte, naturlige produkter, som en økologisk shampoo og balsam, som ikke irriterer hodebunn eller sliter på håret, da det vil øke talgproduksjonen.
 • Aktive ingredienser som balanserer hodebunn og talgproduksjon: En shampoo for oljete hår burde jobbe for deg, ikke mot deg. Se på de aktive ingrediensene i en shampoo for fet hodebunn for å være sikker på at de hjelper til å opprettholde pH-balansen for en sunn talgproduksjon.

De beste ingredienser i shampoo mot fett hår

Når du prøver å finne en god shampoo for fet hodebunn er det viktig å se på ingredienslista. La oss se på ingrediensene en god shampoo og balsam for fett hår burde inneholde.

De beste ingrediensene i shampoo mot fett hår

 • Økologisk rosmarinolje: Denne ingrediensen hjelper til å lindre kløe, stoppe overdreven oljeproduksjon og redusere betennelse rundt hårsekkene. Jeg har påført rosmarinolje rett i håret tidligere, men å ha det som en nøkkelingrediens i et produkt som Grow Perfect™ Shampoo gjør livet lettere. Rosmarinolje er i tillegg bevist å stimulere hårvekst.
 • Maris Sal: Dette naturlige saltet fra Dødehavet har en mild, rensende effekt som er perfekt for å fjerne produktrester i hodebunn. Dette er absolutt en nøkkelingrediens i en shampoo for oljete hår. Det mineralrike havsaltet har tradisjonelt blitt brukt som en behandling for flere forskjellige hudtilstander.
 • Økologisk multeekstrakt: Multer er et bær som ligner på bjørnebær, og tilfører fuktighet og innehar beroligende egenskaper for hår og hodebunn. Multeekstrakt er også en rik kilde til beskyttende antioksidanter som vitamin A, C og E. I en shampoo for fett hår hjelper denne ingrediensen til å balansere og gi næring til hodebunn.
 • Økologisk aloe vera: Stappfull av antioksidanter, enzymer, mineraler, aminosyrer, næringsstoffer og vitaminer som lar fuktighet og næring trenge dypt inn i hårstrået. I en shampoo for fett hår virker aloe vera som en mildt fuktighetsgivende ingrediens som ikke irriterer hodebunn eller legger igjen rester.
 • Økologisk blåbærekstrakt: En av de beste kildene til antioksidanter som hjelper til å beskytte mot frie radikaler og øke blodsirkulasjon i hodebunn. Ingredienser med høyt innhold av antioksidanter hjelper til å beskytte hodebunn, så se etter økologisk blåbærekstrakt når du skal velge shampoo og balsam for fett hår.
 • Kolloid havregryn: Denne fuktighetsgivende, antioksidant og anti-inflammatoriske ingrediensen hjelper til å styrke håret og forhindre at det brekker. Dette er en av nøkkelingrediensene i Scalp Delight™ Detox Scrub, og hjelper til å bekjempe overflødig oljeproduksjon. Dette gjør det også til en viktig ingrediens i en shampoo for fet hodebunn.

Shampoo for fett hår basert på hårtype

Ikke alle shampoer er laget på samme måte. For å finne den beste shampoen mot fett hår for deg må du finne ut hva håret ditt faktisk trenger. Om du har tynt, fint hår trenger du blant annet ikke en shampoo med masse fuktighet laget for tykt, krøllete hår. Her kommer en liten guide til de beste shampoo mot fett hår for forskjellige behov.

1. For irritert, oljete eller kløende hodebunn

Hvis hodebunn ofte føles fet eller irritert kan du få god nytte av en effektiv, men skånsom, skrubb som fjerner produktrester, flass og skitt samtidig som den balanserer pH-verdien i hodebunn. I stedet for en vanlig shampoo, vurder en hodebunnsskrubb ukentlig for å balansere og nullstille hodebunn. Scalp Delight™ Detox Scrub er en forfriskende shampooskrubb uten sulfater som er laget på økologiske plantemidler, som kolloid havregryn og rosmarinolje som hjelper til å lindre en irritert hodebunn.

2. For de som opplever flass

Hvis du ikke bare opplever fett hår, men flass i tillegg, trenger du et produkt som er spesielt laget for å behandle flass. Prøv en sulfatfri shampoo mot flass som Instant Relief™ Dandruff Shampoo som er rik på antimikrobielle ingredienser, som tea tree oil og patentert dermosoft® decalact MB, som skånsomt og effektivt hjelper til å fjerne malassezia, en sopp som fører til flass i hodebunn.

3. For skjørt eller skadet hår

Hvis du har skjørt eller skadet hår burde du se etter en reparerende shampoo som er skånsom mot håret og ikke tynger det ned. Split Fix™ Duo er supre produkter som hjelper til å rense skadet hår uten å fjerne hårets naturlige talg.

4. For fint eller tynnende hår

Hvis du opplever at håret begynner å bli tynnere er du ikke alene. Et tynnende hår er et vanlig problem. Hvis du vil styrke hårveksten og samtidig behandle en fet hodebunn er Grow Perfect™ Shampoo den beste shampoen mot fett hår. Produktet hjelper til å opprettholde helsen til hår og hodebunn samtidig som den skaper det beste utgangspunktet for en optimal hårvekst.

5. For blondt, bleket eller grått hår

Hvis du har blondt hår, enten det er naturlig eller farget, prøv Enriched Blonde™ Silver Shampoo for å hjelpe til å bevare hårfargen. De fiolette tonene i produktet hjelper til å motvirke gule undertoner de med blondt hår ofte kan oppleve. Denne shampoo for farget hår har også en skånsom formula uten sulfater, så den passer også godt om du opplever fett hår.

6. For bølgete eller krøllete hårtyper

Bølgete og krøllete hårtyper er naturlig tørrere enn rett hår. Hvis du har krøllete hår, pass på å bruke en shampoo med god fuktighet slik at krøllene legger seg riktig. Jeg anbefaler en lett fuktighetsgivende shampoo og balsam for fett hår så du ikke tørker ut krøllene.

Tørrshampoo for oljete hodebunn?

Generelt anbefaler jeg å unngå tørrshampoo i oljete hår. I stedet for å bruke mer produkter i håret, som faktisk kan føre til en større talgproduksjon, prøv å balansere hodebunn ved å finne riktig shampoo og hårpleierutine.

Men selvfølgelig, trenger du en rask løsning kan en tørrshampoo være god å ha. Hvis du trenger en tørrshampoo, bruk et naturlig produkt uten aerosol og skadelige kjemikalier. Disse produktene forstyrrer ikke hodebunn på samme måte som tradisjonelle tørrshampoer.

Min favoritt er Refresh Powder™ Dry Shampoo, som er formulert med 99 % naturlige ingredienser, som aloe vera og havreekstrakt som beroliger en irritert og fet hodebunn.

Hvilken balsam er best for fett hår?

En shampoo og balsam for fett hår kan være den vinnende kombinasjonen for håret ditt. Hvis du har fett hår, bruk en lett balsam med naturlige ingredienser som ikke inneholder silikoner eller tunge oljer, som Scalp Delight™ Detox Conditioner. Hvis du bruker både en god shampoo og balsam for oljete hår vil dette hjelpe deg å oppnå hår-målene dine!

Bruk kun balsam ut i lengdene av håret for å unngå oljete røtter, og ikke i hele lengden av håret. Tuppene på håret ditt (fra rundt ørene og nedover til spissene) er ofte den tørreste delen av håret. Balsamen din mot fett hår vil være mest hjelpsom her.

Hårtest

Produkter skreddersydd for ditt hår

Ta testen

Den perfekte hårvaskrutinen

Det første du må gjøre er å finne ut hvor ofte du trenger å vaske håret. Alle har forskjellig utgangspunkt med sitt hår, så du må finne ut hvor lenge du kan (eller burde) gå mellom hver hårvask. En rutine på hvor ofte du vasker håret vil redusere hvor fett håret ser ut ved røttene. Pass i tillegg på at du bruker riktig shampoo. Den beste shampoen for fett hår for din hårtype vil effektivt rense og balansere hår og hodebunn, og fjerne trangen til å vaske håret oftere.

Det neste steget er å unngå produkter med dårlige ingredienser. Hold deg unna shampoer med tunge ingredienser som silikoner for å ikke tilføre ekstra tunge oljer i håret. Unngå også å ta på håret mye gjennom dagen. Oljete fingre legger igjen rester i håret og gjør det unødvendig fett.

Når du bruker en shampoo, fokuser produktet i hårrøttene for å rense hodebunn og bli kvitt overflødig olje som ligger fanget i røttene. Vask håret gjerne to ganger om du føler det er nødvendig.

Prøv en Scalp Message Brush for å skrubbe vegg rester som måtte ligge igjen. Børsten stimulerer i tillegg hårsekkene, som kan føre til ny og sunn hårvekst. Lær mer om hvordan du kan unngå produktrester og fett med hodebunnskrubb her. Bruk en lindrende hodebunnsbehandling etter du har brukt shampoo for å tilføre beroligende fuktighet til en normalt fet hodebunn.

Husk at det kan ta tid, og er en prosess, å finne ut hva som virker i ditt hår. Den rette kombinasjonen av shampoo og balsam for fett hår vil gjøre en stor forskjell for håret, så begynn å utforske din nye hårpleierutine for det beste resultatet.

Våre kunder sier

Enestående

Relaterte artikler

Se alle artikler
 • Kviser i hodebunnen: Slik forebygges små kuler i hodebunnen som klør

  Kviser i hodebunnen: Bli kvitt utslett og små kuler i hodebunnen som klør

 • Naturlig tørrsjampo-pulver: Hva er fordelene med pulver over aerosol?

  Naturlig tørrsjampo-pulver: Hva er fordelene med pulver over aerosol?

 • Clarifying shampoo: Slik bruker du en rensesjampo

  Clarifying shampoo: Slik bruker du en rensesjampo

 • Den beste flass-shampoo: Bli kvitt en flassende hodebunn

  Den beste flass-shampoo: Bli kvitt en flassende hodebunn

 • Har du en øm hodebunn? 6 behandlinger som hjelper mot sår hodebunn

  Har du en øm hodebunn? 6 behandlinger som hjelper mot sår hodebunn

Se alle artikler