Den beste flass-shampoo: Bli kvitt en flassende hodebunnSe alle artikler

Den beste flass-shampoo: Bli kvitt en flassende hodebunn

Det er lite som er mer irriterende enn å gjøre seg klar for skole eller jobb og se et dryss av hvit flass legge seg på den svarte genseren din. Tro meg, jeg har vært der. De fleste opplever flass fra tid til annen, men hvis du ofte sliter med flass er det på tide å investere i en sjampo mot flass av god kvalitet.

Hvilken flass shampoo burde du velge? Hva er den beste shampoen mot flass? Jeg har undersøkt dette sånn at du slipper. Fortsett å lese om du vil vite mer om hva som forårsaker flass, hvordan du skal bruke en shampoo mot flass og mitt valg av den beste flass shampoo.

Innholdsfortegnelse

Hva forårsaker flass?

Flass er en vanlig hudtilstand som får huden til å skjelle av. Det er ikke smittsomt, men det kan være ganske sjenerende for mange. I tillegg til de synlige hvite flakene er kløe et annet irriterende symptom av flass.

Vanlige årsaker til flass

Vanlige årsaker til flass:

 • Tørr hud (Som er grunnen til at flass ofte blir verre på vinteren når huden ofte er tørrere).
 • Et fett og oljete hår som ikke vaskes ofte nok (hvis du tror du har flass fra oljete hår, sjekk ut denne artikkelen om den beste shampoo for fett hår).
 • Allergier eller sensitivitet for ingrediensene i hårproduktene dine.
 • Overvekst av Malassezia, en type sopp.
 • En medisinsk tilstand som seboreisk dermatitt, eksem eller psoriasis i hodebunnen.

For å lære mer om årsakene til flass, les “Flass i hodebunn? 7 måter å bli kvitt flass i håret en gang for alle”.

Uavhengig av årsaken til flass kan en flass shampoo hjelpe mot de fleste milde tilstander av flass.

Hvordan virker en flass shampoo?

En flass shampoo er en spesiell sjampo med aktive ingredienser som hjelper til å bli kvitt flass, redusere hudcelle- og talgproduksjon og roe kløe og irritasjon. I tillegg inneholder de ofte antibakterielle og soppdrepende ingredienser for å fjerne overvekst av sopp.

Du trenger ikke å brygge sammen grisete hårmasker på kjøkkenet eller vaske håret med eddik. De beste sjampoene mot flass og kløe behandler effektivt milde tilstander av flass, og du kan ofte se umiddelbare resultater. Mange kan faktisk oppleve at en god shampoo mot flass er alt som trengs for å bli kvitt flasset for godt.

Hvilke ingredienser inneholder en shampoo mot flass?

De beste shampoo mot flass inneholder beroligende og fuktighetsgivende ingredienser, i tillegg til soppdrepende og antibakterielle ingredienser som retter seg mot selve årsaken til problemet.

Hvilke ingredienser inneholder en shampoo mot flass?

Se etter beroligende, fuktighetsgivende, soppdrepende og antibakterielle ingredienser som:

 • Aloe Vera - Hvis du noen gang har blitt solbrent er du nok kjent med aloe vera. Denne berolige geleen kommer fra aloe vera planten og er god for flere hudproblemer, inkludert flass. Aloe vera har i tillegg fuktighetsgivende og betennelsesdempende egenskaper som hjelper til å roe en sensitiv eller øm hodebunn. Derfor inneholder de beste shampoo mot flass aloe vera.
 • Glyserin - Glyserin trekker fuktighet fra luften for å gi ekstra fukt til hår og hodebunn. Glyserin er en utmerket fuktighetsgiver, selv i kaldt og tørt vær. Studier har vist at glyserin også kan hjelpe til å bekjempe flass. En studie viste for eksempel at glyserin kan redusere flass på rundt åtte uker. Selv om navnet høres veldig kjemisk ut kan stoffet utvinnes fra planteoljer.
 • Tetreolje - De beste flass shampoo inneholder ofte tetreolje, eller tea tree oil. Den plantebaserte oljen har fuktighetsgivende og soppdrepende egenskaper som hjelper å bekjempe årsaken til flass, inkludert tørr hud og en overvekst av sopp. Flere studier har vist effekten av tetreolje, inkludert en studie fra 2002 som viste at den beste sjampo mot flass og kløe som inneholde tea tree oil reduserte flass med 41%. Tetreolje hjelper også til å roe hodebunn og redusere kløe fra flass.
 • Dermosoft® decalact MB - ​​Dermosoft® decalact MB er en 100% naturlig, antimikrobiell aktiv ingrediens som er bevist å være effektiv mot mikroorganismene som forårsaker flass. Det er et naturlig alternativ til andre aktive ingredienser i flass shampoo som kan være harde mot huden og håret.

Hvorfor velge en flass sjampo uten sulfater?

Jeg har gått gjennom ingredienser du burde se etter i flass shampoo, men hvilke ingredienser burde du unngå? En ingrediens du absolutt burde styre unna i en flass shampoo er en gruppe av ingredienser kalt sulfater.

Sulfater er et rensende stoff som er vanlig å se i mange husholdninger i blant annet såper og sjampoer. Sulfater kan irritere huden, tette porer og føre til akne eller kviser i hodebunnen. Sulfater kan i tillegg tørke ut huden og være en årsak til flass. Ettersom at sulfater er så uttørkende er de spesielt ikke velegnet for de med en krøllete hårtype. Sulfater kan også fjerne pigmenter fra håret, så det egner seg heller ikke for de med fargebehandlet hår.

Faktisk har frisøren min anbefalt meg å bruke en sjampo med sulfater om jeg ønsker å bli kvitt fargen i håret! Derfor er det viktig å bruke en sjampo mot flass uten sulfater.

Fordeler med en sjampo mot flass uten sulfater

 • De irriterer ikke huden eller tørker ut håret.
 • De egner seg til sensitiv hud og tørt eller krøllete hår.
 • De er trygge for fargebehandlet hår.
 • Du kan bruke det oftere enn sterke, medisinske shampoer mot flass.

Ta det med ro, sjampoer uten sulfater vil fortsatt skumme og rense håret. Mange naturlige ingredienser er mer skånsomme mot håret samtidig som det gir deg det gode skummet!

Se etter de fuktighetsgivende og soppdrepende ingrediensene nevnt ovenfor når du trenger den beste sjampoen mot flass.

Min favoritt: Den beste sjampo mot flass

Etter min mening er den beste, naturlige shampoo mot flass Instant Relief™ Dandruff Shampoo. Denne shampoen mot flass inneholder alt en flassende hodebunn trenger: fuktighet, den hjelper mot kløe og den inneholder naturlige, soppdrepende ingredienser. I tillegg til glyserin, aloe vera, tea tree olje og dermosoft® decalact MB inneholder i tillegg denne sjampoen mot flass og kløe økologisk epleekstrakt.

Epleekstrakt har et høyt innhold av antioksidanter som hjelper til å beskytte hår og hodebunn mot miljøskader. Epleekstrakt er i tillegg rik på en naturlig polyfenol kalt procyanidin B2 som er vist å stimulere hårvekst. Hvis du ser etter noe som også kan hjelpe på en sunn hårvekst (hvem vil vel ikke det?) er dette den beste shampoen mot flass for deg.

Jeg elsker også at Instant Relief™ Dandruff Shampoo er laget uten uttørkende sulfater, i tillegg til at den er vegansk og økologisk sertifisert. Og effekten er umiddelbar! Fra første vask jobber de fuktighetsgivende ingrediensene for å berolige tørre, kløende hodebunner med flass. Derfor er dette den beste shampoen mot flass, i alle fall i min bok!

Hvordan bruke flass shampoo

Nå som du har en litt større innsikt hva som utgjør de beste naturlige flass sjampoene er det på tide å snakke om hvordan du best kan bruke dem.

Den beste sjampo mot flass og kløe skal brukes på en litt annen måte enn en vanlig sjampo, så hør etter:

 • Steg 1: Gjør håret vått og påfør flass shampoo i hodebunnen. Bruk fingertuppene til å skånsomt jobbe produktet inn i hodebunn. Du kan også bruke en hodebunnsbørste for å skrubbe bort flakene. Faktisk er en god renseshampoo viktig for å hjelpe hodebunn med å produsere mindre flass.
 • Steg 2: For best resultat skal du la flass shampoen få virke i håret i noen minutter så de aktive ingrediensene kan gjøre jobben sin.
 • Steg 3: Rens ut sjampoen godt med lunkent vann. Varmt vann vil tørke ut hår og hodebunn, så du burde unngå dette når du vasker håret.
 • Steg 4: Påfør balsam i håret. Hvis du bruker en balsam laget for bruk i hodebunn, som Scalp Delight™ Detox Conditioner, kan du påføre balsamen ved hodebunn og røttene. Hvis ikke skal du kun bruke balsamen i lengden av håret, ikke i hodebunn.
 • Steg 5: Rens ut balsamen godt med lunkent vann. Når jeg sier «godt» mener jeg det! Produktrester i hodebunn (inkludert balsam) kan føre til irritasjon og flass i hodebunn. Du kan også skylle håret i kaldt vann som vil gjøre håret mer glansfullt.

Hvor ofte skal du vaske håret? Jeg anbefaler å vaske det to til tre ganger i uken, men hvis du sliter med mye flass kan det hende du trenger å vaske det oftere.

Eksperimenter litt for å finne ut hva som virker best for deg. Jeg har en liten notatblokk på badet for å holde styr på produktene jeg bruker og hvor ofte jeg bruker dem så jeg kan se hvordan det påvirker håret mitt. Alle har et forskjellig utgangspunkt, så den beste måten å finne ut av hva som virker for deg er å prøve forskjellige ting for å se hvordan håret reagerer.

De beste produktene for en flassende hodebunn (i tillegg til flass shampoo)

Hvis du mener alvor har jeg noen flere produkter å anbefale. Å investere i de rette produktene kan gjøre en verden av forskjell. I tillegg til den beste flass sjampoen anbefaler jeg følgende:

Instant Relief™ Scalp Spray

Si farvel til flass og irritasjon med den fantastiske Instant Relief™ Scalp Spray. Denne naturlige behandlingen mot flass fjerner effektivt skjellende hud, roer irritasjon og hjelper til å gjenopprette den optimale fuktighets- og pH-balansen i hodebunnen.

Scalp Delight™ Bundle

Denne pakken til hodebunn inneholder Scalp Delight™ Detox Scrub, Conditioner og Scalp Massage Brush. Disse produktene jobber sammen for å rense, skrubbe, stimulere og tilføre næring til hodebunn og hår. Du trenger ikke bekymre deg for tørrhet, de dyprensende produktene tilfører rikelig med fuktighet til både hår og hodebunn samtidig som de renser.

Jeg anbefaler disse produktene til alle som sliter med flass for et oljete hår eller om de ikke vasker håret ofte nok. Produktene hjelper til å tilbakestille håret ved å fjerne rester fra død hud, talg og produkter.

Grow Perfect™ Thickening Spray

Sliter du med en kløende hodebunn? Prøv denne. Denne leave-in hodebunnsbehandlingen lindrer umiddelbart ubehag og tilfører fuktighet til en kløende hodebunn. Den hjelper i tillegg til å forbedre blodsirkulasjon som støtter en sunn hårvekst. Det jeg liker absolutt best med dette produktet er at det inneholder RootBioTec™ som er vist å redusere hårtap med opptil 31% etter to måneders bruk.

Hårtest

Produkter skreddersydd for ditt hår

Ta testen

Naturlige hårstyling produkter

Hvis du allerede bruker den beste flass sjampoen, hvorfor stoppe der? Mange syns hårprodukter med syntetiske ingredienser kan irritere hodebunn og legge igjen mye produktrester. Jeg anbefaler å heller prøve naturlige hårstylingprodukter som Mineral Clay Wax og Ocean Water Sea Salt Spray som bidrar til et sunt hår selv når du styler det!

Lurer du på hvordan du velger riktig stylingprodukt for deg? Les mer om forskjellene mellom hårvoks og hårleire.

Selv om flass er normalt, kan det også være irriterende og skjemmende. Vit at du ikke er alene, og de fleste opplever flass fra tid til annen. Ved å velge den beste flass sjampoen og følge en rutine som fremmer en sunn hodebunn vil du i mange tilfeller kunne bli kvitt flass uten noen videre medisinsk intervensjon. Men hvis du fortsetter å flasse etter at du har endret rutinen din anbefaler jeg å ta en prat med legen din.

Våre kunder sier

Enestående

Relaterte artikler

Se alle artikler
 • Flass i hodebunn? 6 måter å bli kvitt flass i håret en gang for alle

  Flass i hodebunn? 7 måter å bli kvitt flass i håret en gang for alle

 • Kviser i hodebunnen: Slik forebygges små kuler i hodebunnen som klør

  Kviser i hodebunnen: Bli kvitt utslett og små kuler i hodebunnen som klør

 • Naturlig tørrsjampo-pulver: Hva er fordelene med pulver over aerosol?

  Naturlig tørrsjampo-pulver: Hva er fordelene med pulver over aerosol?

 • Clarifying shampoo: Slik bruker du en rensesjampo

  Clarifying shampoo: Slik bruker du en rensesjampo

 • Den beste shampoo for fett hår og fet hodebunn - Hva skal du se etter?

  Den beste shampoo for fett hår og fet hodebunn - Hva skal du se etter?

Se alle artikler