Aloe vera for hår: Fordeler og de beste aloe vera shampoeneSe alle artikler

Aloe vera for hår: 5 fordeler og de beste aloe vera shampoene

Du vet kanskje at aloe vera er bra for huden, men er aloe vera produkter bra for håret ditt? I denne artikkelen tar jeg for meg aloe vera shampoo, hjemmelagde hårmasker og alt annet du trenger å vite om hvordan aloe vera kan være bra for både hår og hodebunn.

Aloe vera er kjent for sine fordeler i hudpleie, men det finnes også mange fordeler ved å bruke aloe vera i håret. Det kan blant annet hjelpe for hårvekst, mot tørrhet og irritert hodebunn.

Enten du vil berike hårpleierutinen din med aloe vera shampoo og balsam eller lage din helt egen aloe vera hair mask har denne guiden alt du trenger å vite om hvordan aloe vera kan hjelpe ditt hår til sitt fulle potensiale!

Innholdsfortegnelse

Aloe vera i hårpleie er ikke nytt, det har faktisk vært vanlig i flere århundre. Denne fantastiske planten har blitt brukt på tvers av generasjoner og kulturer til både skjønnhetspleie og av medisinske årsaker.

Aloe vera har nå blitt en viral trend. Når du blar deg gjennom TikTok og Instagram kommer du garantert til å snuble over flere influensere som snakker om den fantastiske effekten aloe vera har på hårvekst og fuktighet.

I denne artikkelen skal vi gå gjennom hvilke fordeler aloe vera for hår faktisk har, er all skryten planten får faktisk fortjent?

Næringsstoffer i aloe vera for hår

Nutrients in Aloe Vera for Hair

Aloe vera er ikke bare en fin inneplante, men inneholder en rekke essensielle vitaminer, mineraler og antioksidanter som kan hjelpe til å transformere håret ditt. Aloe vera inneholder faktisk mer enn 200 komponenter. Her er noen av de viktigste næringsstoffene aloe vera inneholder som kan hjelpe håret og hodebunnen din:

 • Vanninnhold: Aloe vera gel inneholder 99% vann, som bidrar til god hydrering som bekjemper tørrhet i hår og hodebunn.
 • Vitaminblanding: Aloe vera inneholder både vitamin A, B, C og E, som gir god næring til hodebunnen og hårsekkene.
 • Mineral boost: Sink, magnesium, kalsium og kobber er blant mineralene du finner i aloe vera.
 • Antioksidanter: Aloe veras innhold av antioksidanter hjelper med å beskytte håret mot miljøskader. Det legger seg som et beskyttende lag rundt hårstrået, og beskytter mot både forurensning, UV-stråler og frie radikaler. Dette hjelper til å holde håret sunt og vibrant.
 • Aminosyrer: Aloe vera inneholder en rekke aminosyrer, proteinets byggesteiner. Dette er bra, da huden og håret ditt hovedsakelig er laget av proteiner, spesifikt kollagen og keratin.
 • Betennelsesdempende stoffer: Aloe vera inneholder flere aktive stoffer, som polysakkarider acemannan og enzymer med betennelsesdempende egenskaper.
 • Fettsyrer: Aloe vera er rik på forskjellige fettsyrer, som omega-3 og linolsyre som tilfører næring gjennom hele håret.

Aloe vera: Fordeler for hår og hodebunn

Nå som du vet litt mer om de gode, næringsrike fordelene til aloe vera er det på tide å snakke om fordelene aloe vera har i hårpleie.

Benefits of Aloe Vera for Hair and Scalp

1. Dyp fuktighet

Aloe veras høye vanninnhold gir en intens fuktighet. Si farvel til tørre hårstrå, og la håret drikke av plantens fantastiske cocktail. De fuktighetsgivende fordelene til aloe vera gjelder ikke bare for håret, men også for hodebunnen.

2. Hodebunnspleie

De betennelsesdempende egenskapene til aloe vera er perfekte hvis du sliter med irritert hodebunn. Enden du vil redusere kløe eller rødhet vil aloe vera hjelpe til å roe tilstanden, og gi en sunn hodebunn. Studier har vist at aloe vera også kan hjelpe mot kroniske hodebunnsplager, som psoriasis.

3. Hud kollagen produksjon

Det som gjør aloe vera enda mer lovende er studier som viser at aloe vera stimulerer kollagen produksjon, det strukturelle proteinet ansvarlig for hudelastisitet. Å legge til et aloe vera produkt i hårpleierutinen kan med andre ord hjelpe til å lage en sunn barriere i hodebunnen.

4. Beskyttelse mot flass

Aloe veras naturlige betennelsesdempende egenskaper gjør det til en god ingrediens i kampen mot flass. En studie fra 1999 viste at aloe vera er effektivt i å redusere både flass og kløe relatert seboreisk dermatitt. Aloe vera hjelper til å opprettholde balansen i hodebunnen.

5. Skadekontroll

Aloe veras innhold av antioksidanter hjelper til å beskytte håret og hodebunnen mot miljøskader. En studie fra 2016 viste at aloe vera effektivt beskytter mot skade fra UVA-stråler, og er derfor en god ingrediens å bruke i produkter med UV-beskyttelse.

Aloe vera for hårvekst

Det er mye prat om effektiviteten aloe vera har på hårvekst, så la oss gå inn på hva som faktisk stemmer. Aloe vera har absolutt mange fantastiske egenskaper, men at den kan hjelpe til med ekstra hårvekst har ingen vitenskapelig bakgrunn.

Styrken til aloe vera ligger i dets evne til å gi næring og opprettholde sunt hår og hodebunn. De fuktighetsgivende, betennelsesdempende og næringsrike egenskapene bidrar til et sunt hår. Ved å forsterke hodebunnen og bekjempe problemer som tørrhet og betennelse, gir aloe vera et optimalt utgangspunkt for hårvekst. Med andre ord vil kanskje ikke aloe vera øke hårveksten, men gi sunt hår og hodebunn. Dette gjør det til et verdifullt tilskudd til hårpleierutinen din.

De 7 beste aloe vera shampoene

Så, hvordan kan du best bruke aloe vera i hårpleien din? Jeg har satt sammen en liste over de beste aloe vera shampoo og balsamene beriket med aloe vera. Enten du har en hårtype som trenger ekstra volum, krøller som trenger ekstra fuktighet eller blondt hår som trenger å gjenopplives har jeg produktene for deg. Disse produktene, uten sulfater og silikoner, inneholder en rekke gode, økologiske ingredienser, selvfølgelig med et godt innhold av aloe vera.

Aloe vera shampoo for hårvekst

Hvis du ser etter en aloe vera shampoo som også hjelper med hårvekst er Grow Perfect™ Shampoo aloe vera produktet for deg. Den økologiske formelen er spesielt utviklet for dem med tynt hår eller hårtap. Den er laget med rosmarinolje og Anagain™ som stimulerer hårsekkene og øker tettheten i hårstrået. For optimal hårvekst anbefaler jeg å bruke shampoen sammen med balsamen fra samme serie.

Aloe vera shampoo for slitte tupper

Sliter du med slitte og brukne tupper anbefaler jeg Split Fix™ Shampoo. Den er laget med en blanding av økologisk aloe vera, jojobaolje ester og økologiske planteekstrakter som gir liv til skjørt hår, og beskytter mot miljøskader. For best resultat brukes den sammen med Split Fix™ Conditioner.

Aloe vera shampoo for krøller

Krøllete hår fortjener ekstra pleie. Curl Crush™ Shampoo er skreddersydd for å passe alle krølletyper. Den skånsomme low-poo shampoen er beriket med økologisk aloe vera, glyserin, risprotein og bambusekstrakt som hjelper til å håndtere de unike behovene til krøllete hårtyper.

Bruk den sammen med Curl Crush™ Conditioner for ekstra næring. Hvis du trenger en enda mer skånsom vask er Curl Crush™ Co-Wash et godt alternativ som etterlater krøllene hydrerte og spretne. Og begge inneholder aloe vera!

Fuktighetsgivende aloe vera shampoo

Trenger du ekstra fuktighet til tørre lokker burde du sjekke ut Moisture Hero™ Shampoo. Dette er en ekte helt for tørt, livløst hår som hjelper til å gjenopprette fuktighetsbalansen. Vil du maksimere resultatet burde du i tillegg prøve Moisture Hero™ Conditioner.

Aloe vera shampoo skrubb

Den forfriskende Scalp Delight™ Detox Scrub er spesielt utviklet for de med tørr, flassende eller kløende hodebunn. Den hjelper til å fjerne oppbygging og rester i hodebunnen. Innholdet av økologisk aloe vera og havreekstrakt virker beroligende og fuktighetsgivende i hodebunnen. For en enda bedre opplevelse bruker du skrubben sammen med en lettvekts Detox Conditioner, perfekt for de med fett hår eller tørr hodebunn.

Aloe vera shampoo mot flass

Si farvel til flassende hodebunn med Instant Relief™ Dandruff Shampoo, et naturlig produkt beriket med aloe vera, tea tree olje og det potente antimikrobielle Dermasoft® Decalact MB. Den er utviklet for å skånsomt fjerne flass og gi umiddelbar lindring i hodebunnen.

Aloe vera shampoo med lilla pigmenter

Vil du bli kvitt uønskede gultoner i håret er Enriched Blonde™ Silver Shampoo din nye bestevenn. Denne lillashampoen hjelper til å opprettholde vibrante, blonde lokker. For en fullstendig rutine kan du også bruke Enriched Blonde™ Silver Conditioner med den aloe vera berikede lillashampoen.

12 ekstra aloe vera produkter

I tillegg til shampoo og balsam med aloe vera finnes det også flere andre aloe vera produkter du kan berike hårpleierutinen din med. Dette er mine favoritter:

 1. Grow Perfect™ Thickening Spray: En stimulerende leave-in spray utviklet for å vekke hårsekkene til live og roe hodebunnen, for fyldig hår fullt av liv.
 2. Refresh Powder™ Dry Shampoo: En naturlig, pulver tørrsjampo uten aerosol som frisker opp håret med beroligende ingredienser, så du kan gå lenger mellom hårvaskene.
 3. Volume Wizard™ Hair Powder: Ta stylingen til nye høyder med dette pulveret, som gir ekstra volum og tekstur til håret.
 4. Curl Crush™ Curl Cream, Gel og Mousse: Nyt en mektig trio av aloe vera produkter som gir krøllene ekstra definisjon og fuktighet.
 5. Thermal Shield™ Heat Protectant: Beskytt håret mot varmeskade med denne silikonfrie varmebeskyttende sprayen som både tilfører næring og beskyttelse på samme tid.
 6. Ocean Water Sea Salt Spray: Hvis du ønsker en uanstrengt, rufsete beach-look er denne saltvannsprayen din nye hemmelighet. Den gir deg ikke bare et perfekt resultat, men tilfører i tillegg næring til håret.
 7. Final Touch™ Hair Spray + Styling Stick: Få et middels hold uten aerosol med Final Touch™ Hair Spray, og tem i tillegg babyhår for et glansfullt, glatt resultat med Styling Stick.
 8. Sun Defense Hair Mist: Denne hårmisten inneholder UV-beskyttelse, samt fuktighetsgivende ingredienser som aloe vera for å beskytte lokkene mot solen.
 9. Split Fix™ Leave-in Conditioner: Skjem bort skadet hår og slitte tupper med denne næringsrike leave-in balsamen som tilfører både fuktighet og hjelper til å gre ut floker lettere.

Ta hårpleierutinen til nye høyder med denne utfyllende listen med aloe vera produkter for en helhetlig tilnærming til hår helse og styling.

Aloe vera hair mask: DIY behandlinger

DIY aloe vera hair mask

En populær tilnærming til hårpleie med aloe vera er såkalte DIY – gjør det selv – aloe vera hårmasker eller pre-shampoo behandlinger. Her er en enkel oppskrift du kan bruke for å skjemme bort håret og få alle fordelene aloe vera kan tilby håret og hodebunnen.

DIY Aloe Vera Hair Mask

Ingredienser:

 • Fersk aloe vera gel: Ta aloe vera rett fra bladet på planten. Bruk 2-3 spiseskjeer, avhengig av hårets lengde.
 • Kokos- eller olivenolje: Velg din foretrukne olje for ekstra næring. Bland inn 1-2 spiseskjeer.
 • Honning (valgfritt): Honning er et naturlig fuktighetsbevarende middel. En spiseskje gir ekstra fuktighet til tørt hår.

Instruksjoner:

 1. Forbered aloe vera gelen: Åpne et nytt aloe vera blad og grav ut gelen med en skje.
 2. Bland ingrediensene: Bruk en bolle til å blande sammen aloe vera og din foretrukne olje. Rør til du får en glatt røre. Bland inn honning godt, hvis du ønsker ekstra fuktighet.
 3. Påføring: Fukt håret lett. Påfør aloe vera hair mask generøst, fra røttene og jobb deg ned mot tuppene.
 4. Masser og pakk inn: Masser masken forsiktig inn i hodebunnen noen minutter for å stimulere blodsirkulasjon. Når masken er påført setter du opp håret i en dott og dekker det med en dusjhette eller et hårhåndkle.
 5. Ventetid: La aloe vera hair mask virke i minst 30 minutter. Masken kan sitte i lenger hvis du trenger en mer intensiv behandling.
 6. Rens og vask: Skyll ut masken godt med lunkent vann. Bruk så din vanlige shampoo og balsam for å vaske håret.

Dette er en DIY aloe vera hair mask som gir dyp fuktighet og næring til håret, samtidig som den roer hodebunnen. Blandingen av aloe vera, olje og honning gir en næringsrik og luksuriøs behandling for håret.

5 hårmasker med aloe vera

Et alternativ til en aloe vera hair mask er en god maske med en rik blanding av oljer, styrkende proteiner, økologiske planteekstrakter og aloe vera. Disse berikende maskene er utviklet spesielt for å håndtere spesielle behov håret har, og gir samtidig de fuktighetsgivende fordelene til aloe vera.

Split Fix™ Hair Mask

Denne masken passer perfekt til dem med skjørt, tørt hår. Aloe vera komplimenterer de fuktighetsgivende oljene og planteekstraktene for en målrettet behandling mot slitt hår.

Curl Crush™ Hair Mask

Krøllene dine vil elske denne fuktighetsgivende, styrkende masken. Her jobber aloe vera sammen med næringsrike oljer, risprotein og planteekstrakter for å definere og gi nytt liv til krøllene.

Moisture Hero™ Hair Mask

La ekstra tørt bade i et hav av fuktighet med Moisture Hero™ Hair Mask. Masken er beriket med aloe vera og luksuriøse oljer for å maksimere fuktighet og gi et glatt, sunt resultat.

Enriched Blonde™ Silver Hair Mask

Spesielt utviklet for blondt og bleket hår. Masken hjelper ikke bare med å reparere livløse hårstrå, men gir en dyp fuktighet. De naturlige, næringsrike ingrediensene jobber sammen med lilla pigmenter for å gi nytt liv, fjerne gultoner og gi et glansfullt, lyst resultat.

Protein Repair™ Hair Mask

Har du skadet hår med proteinmangel gir Protein Repair™ Hair Mask en gjenoppbyggende protein boost. Blandingen av aloe vera, gjenoppbyggende proteinkompleks og oljer hjelper sammen for å styrke og gjenopplive håret innenfra.

Disse hårmaskene vil være gode å legge til i hårpleierutinen for å la håret virkelig få oppleve fordelene av naturens beste ingredienser.

Hårtest

Produkter skreddersydd for ditt hår

Ta testen

I en verden av naturlig hårpleie er virkelig aloe vera produkter helt fantastiske. Selv om aloe vera i seg selv kanskje ikke hjelper mot hårvekst, vil ingrediensen hjelpe til å bekjempe problemer som tørrhet og betennelse, og indirekte føre til sunnere hår og hodebunn. Ved å bruke aloe vera produkter i håret og hodebunnen, enten det er gjennom en aloe vera shampoo og balsam eller andre produkter, vil du merke en god bedring av både irritasjon og tørrhet, men også skape et godt utgangspunkt for din helhetlige hår helse.

Våre kunder sier

Enestående

Relaterte artikler

Se alle artikler
 • Psoriasis i hodebunnen: Symptomer, behandling og kjerringråd

  Psoriasis i hodebunnen: Symptomer, behandling og kjerringråd

 • Kviser i hodebunnen: Slik forebygges små kuler i hodebunnen som klør

  Kviser i hodebunnen: Bli kvitt utslett og små kuler i hodebunnen som klør

 • Den beste flass-shampoo: Bli kvitt en flassende hodebunn

  Den beste flass-shampoo: Bli kvitt en flassende hodebunn

 • Den beste shampoo for fett hår og fet hodebunn - Hva skal du se etter?

  Den beste shampoo for fett hår og fet hodebunn - Hva skal du se etter?

 • Har du en øm hodebunn? 6 behandlinger som hjelper mot sår hodebunn

  Har du en øm hodebunn? 6 behandlinger som hjelper mot sår hodebunn

Se alle artikler