Virker rosmarinolje for hårvekst? Fordeler og andre tips for hårvekstSe alle artikler

Virker rosmarinolje for hårvekst? Fordeler og andre tips for hårvekst

Du har kanskje sett flere innlegg på sosiale medier om rosmarinvann eller rosmarinolje for håret, men virker det egentlig? I denne artikkelen har vi satt sammen alt du trenger å vite om fordelen denne naturlige ingrediensen har for håret, og hvordan du kan oppnå best mulig resultater om du vil prøve rosmarinolje for hårvekst selv.

En vanlig misoppfatning mange har er at naturlige ingredienser ikke er sterke nok til å faktisk bidra til en forbedret hårvekst. Det er rett og slett ikke sant. Rosmarinolje for håret kan være like effektiv når det kommer til økt hårvekst eller beskyttelse mot hårtap som syntetiske midler, som for eksempel minoksidil. Så hvis du vil lære mer om rosmarinolje for hårvekst er det bare å fortsette og lese. I denne artikkelen kommer jeg til å snakke om fordelene til rosmarin for hårvekst, potensielle bivirkninger og hvordan du best kan bruke rosmarin for håret.

Innholdsfortegnelse

Hva er rosmarinolje og rosmarinvann?

Rosmarin er en plante fra middelhavslandene som har blitt brukt i århundrer for sine kulinariske og medisinske egenskaper. Den har en lett duft av barnåler.

Rosmarinolje er en lys olje fra bladene og blomstene til rosmarinplanten.

Rosmarinvann for håret kan på den andre siden lages selv hjemme ved å koke rosmarinkvister i vann. Når vannet blir avkjølt kan du spraye blandingen i hodebunnen med en sprayflaske, eller bruke det som en rens i dusjen.

Sannheten om rosmarin for hårvekst

Flere vitenskapelige studier har vist at rosmarinolje kan forbedre hårvekst, tetthet i håret og forhindre hårtap når det påføres i hodebunnen. De nåværende studiene viser svært lovende resultater, men flere studier vil også være nødvendig. Men selv om mange Tiktokere sverger til rosmarinvann for håret er det ingen studier som beviser fordelene til denne bruken av rosmarin for håret.

Hva er fordelene til rosmarin for håret?

Rosmarinolje har mange fordeler som kan hjelpe med hårvekst. Rosmarinolje og rosmarinvann for håret inneholder karnosinsyre som hjelper til å reparere skadet vev og forbedre hudens cellefornyelse. Dette kan bidra til en økt blodsirkulasjon som kan forhindre hårtap og fremme hårvekst. En studie fra 2015 sammenlignet for eksempel rosmarinolje med hårtapsbehandlingen minoksidil. Etter seks måneder med topisk påføring fikk deltakerne signifikant mer hår. Deltakerne som brukte rosmarinolje for håret rapporterte også mindre irritasjon enn de som brukte minoksidil.

Rosmarinolje har mange fordeler

Rosmarinolje for håret har også sterke antioksidante egenskaper. Antioksidanter kan bidra til å beskytte mot frie radikaler som kan skade hårsekkene eller påvirke dannelsen av grått hår. Les mer om grått hår.

I tillegg har rosmarinolje for håret antimikrobielle egenskaper som kan hjelpe til å forhindre flass.

Bivirkninger av rosmarinolje for hårvekst

Rosmarinolje er et potent middel som aldri burde påføres direkte på huden. En rosmarinolje for håret burde alltid blandes med en bæreolje, som jojoba olje, før den påføres i håret. Det er også anbefalt å prøve ut rosmarinolje for håret på et lite området først, spesielt hvis du har en sensitiv hodebunn. Når du bruker rosmarinolje eller rosmarinvann for håret skal du også alltid unngå øyne, munn og områder med sensitiv hud.

Ren rosmarinolje for håret kan også gjøre håret tungt og flatt, spesielt om du har et fint og tynnere hår. Hvis du har et tynnere hår kan rosmarinoljen brukes som en pre-shampoo behandling.

Hvis du vil unngå bivirkninger når du bruker rosmarin for håret er det viktig å velge produkter som inneholder riktig dose rosmarin så du ikke irriterer huden, men fortsatt får den gode effekten.

Hvordan bruke rosmarinolje for håret?

Hvordan bruke rosmarinolje for håret?

Det finnes et par alternativer å velge mellom når du skal bruke rosmarinolje for hårvekst:

1. Påfør rosmarinolje i hodebunnen

Bland ut to til tre dråper rosmarinolje med to spiseskjeer bæreolje (min favoritt er jojoba). Påfør blandingen direkte i hodebunnen. Bruk blandingen først en til to ganger i uken for å se hvor bra du tåler det. Du kan gradvis øke behandlingen hvis du ikke opplever noe irritasjon.

2. Tilfør rosmarinolje i sjampoen din

Hvis du har et tynt eller fint hår kan håret bli tynget ned og faktisk fremstå enda tynnere hvis du påfører olje rett i håret. Hvis du fortsatt ønsker fordelene rosmarinolje kan gi til håret kan en løsning være å blande ut oljen i favoritt sjampoen eller balsamen din. Dette vil tilføre den gode næringen rosmarinolje har for hårvekst, uten at håret blir oljete.

3. Bruk produkter som inneholder rosmarinolje for håret

En enklere (og mindre grisete) løsning er å bruke gode produkter som allerede inneholder rosmarinolje. Noen av mine favoritter er:

 • Grow Perfect™ Shampoo & Conditioner – Laget med Anagain™ og rosmarinolje for håret, begge er bevist å forbedre hårvekst og tetthet.
 • Grow Perfect™ Thickening Spray – Denne leave-in sprayen inneholder rosmarinolje og flere andre økologiske super-ingredienser som hjelper å forbedre hårets tetthet.
 • Scalp Detox™ Scrub & Conditioner – Denne detoxende duoen er en drøm hvis du sliter med oljete og fett hår. Skrubben inneholder rosmarinolje for håret og hjelper til å skånsomt fjerne smuss, talg og produktrester, og bidrar til en sunn hodebunn og hårvekst. Balsamen gir en god fuktighet som ikke tynger ned håret. Tips: Bruk sammen med Scalp Delight™ Scalp Massage Brush for et ekstra bra resultat!

Husk: Det er viktig å være konsekvent. I studiene jeg snakket om tidligere i artikkelen så ikke deltakerne resultater før de hadde brukt rosmarinolje for håret i seks måneder. Så få deg en god rutine, og ikke gi opp om du ikke ser resultatene du ønsker de første ukene. Pass også på å ha realistiske forventninger. Hår vokser (på sitt meste) rundt 1,7 cm i måneden. Hvis du vil lære mer, sjekk ut denne artikkelen: “Hvor raskt vokser håret?”

Hvem kan bruke rosmarin for hårvekst?

Rosmarinolje for hårvekst jobber i hårsekkene, ikke på selve hårstrået. Rosmarin for håret passer derfor for alle hårtyper. Det er også trygt å bruke rosmarin for hårvekst på fargebehandlet hår, ettersom produktet påføres direkte i hodebunnen. Det er alltid anbefalt å teste på et lite område før du bruker ren rosmarin, spesielt hvis du har sensitiv hud. Jeg anbefaler ikke å påføre store mengder av rosmarin for håret for noen som er gravide eller ammende.

Tips for bruk av rosmarin for hårvekst

1. Påfør rosmarin for håret kun i hodebunnen

Rosmarinolje har gode fordeler for alle hårtyper, og skal kun påføres i hodebunnen. Det er derfor ingen grunn til å bruke oljen i lengdene av håret, med mindre du er ute etter et oljete hår. Bruk heller sjampo, spray eller oljer som masseres inn i hodebunnen for det beste resultatet.

2. Gi det tid

Gi det tid

Det er viktig å la rosmarinolje for hårvekst få virke i hodebunnen i minst en time før du renser ut produktet for at det skal få gjort jobben sin ordentlig. Eller du kan bruke et leave-in produkt, som Grow Perfect™ Thickening Spray, som du ikke trenger å skylle ut. Husk at det tar tid å få synlige resultater, så vær konsekvent med bruken av rosmarin for håret for det beste resultatet.

3. Velg en god olje

Pass på å velge 100% ren, økologisk rosmarin for håret. Andre ingredienser kan svekke effekten eller føre til irritasjon. Se etter produkter som er økologisk sertifisert for å være sikker på at du får det beste produktet.

4. Start sakte og bygg deg opp

Test produktet først på et lite område, før du påfører rosmarinolje i hele hodebunnen. Dette er spesielt viktig dersom du har sensitiv hud. Begynn å bruke rosmarinolje for håret en gang i uken, og øk gradvis til tre ganger i uken. Hvis du opplever irritasjon skal du slutte å bruke produktet eller redusere antall ganger du bruker produktet i uken.

5. Bruk en liten mengde

Rosmarinolje for hårvekst er svært potent, så du trenger ikke en stor mengde for å se resultater. Den enkleste måten å ta inn rosmarin for håret inn i hårpleierutinen din er å bruke et produkt som allerede inneholder riktig mengde rosmarin for hårvekst.

6. Vær tålmodig

Rosmarin for hårvekst krever minst seks måneder med konsekvent bruk før du ser gode resultater, så vær tålmodig!

Hva med rosmarinvann for håret?

Det er enkelt å lage rosmarinvann for håret hjemme. Som nevnt tidligere trenger du bare å koke friske rosmarinblader (dette kan du få kjøpt i urteseksjonen i matbutikken din) i destillert vann. La det stå i et par timer før du bruker blandingen. Du kan oppbevare rosmarinvannet i kjøleskapet i opptil to uker.

Det er flere måter du kan bruke rosmarinvann for håret på:

 1. Bruk en sprayflaske for å påføre rosmarinvann for hårvekst som en leave-in spray.
 2. Bland rosmarinvann for hårvekst i favoritt sjampoen din.
 3. Massér rosmarinvann for hårvekst inn i hodebunnen.

Ettersom rosmarinvann er mye mer utvannet enn rosmarinolje vil også effekten være mindre intens. Dessverre er det ingen vitenskapelige studier på rosmarinvann for hårvekst. Selv om flere Tiktokere sverger til rosmarinvann for hårvekst, anbefaler jeg å holde deg til økologisk rosmarinolje eller bruke det sammen med rosmarinvann for håret for best resultat.

Andre tips for hårvekst

I tillegg til en god rosmarin for håret finnes det også andre gode hårveksttips som kan være hjelpsomme:

1. Kosttilskudd for håret

Et sunt hår starter innenfra! Hårvekstvitaminer som Hair Formula Gummies for Women og menn inneholder viktige vitaminer og mineraler, inkludert biotin, sink og selen, som bidrar til å opprettholde normalt hår. De hjelper med å "fylle hullene" i kostholdet ditt. Disse hårvitaminene er i tillegg sukkerfrie og veganske. Ingen syntetisk smak eller fargestoffer!

2. Hodebunnsmassasje

Som nevnt tidligere er en av måtene rosmarin for håret virker på å forbedre sirkulasjon. Du kan også øke sirkulasjon i hodebunnen ved å gi deg selv en god hodebunnsmassasje med Scalp Delight™ Scalp Massage Brush eller fingrene dine. Hodebunnsmassasje er en super måte å slappe av på. Du kan også bruke metoden i dusjen sammen med rosmarinolje for hårvekst.

3. Forhindre knekte hårstrå

Mange tror at håret deres ikke blir lengre etter at det har nådd en viss lengde, men problemet er faktisk at håret brekker av. Derfor er det viktig at en god hårpleierutine jobber mot å forhindre knekte hårstrå. Her er et par punkter du kan følge:

 • Bruk en fuktighetsgivende eller styrkende hårmaske, som Split Fix™ Hair Mask, minst en gang i uken.
 • Bruk en god fuktighetsgivende olje i lengdene av håret, som Moisture Hero™ Hair Oil.
 • Vær forsiktig med varmeverktøy som hårføner og rettetang. Bruk den laveste varmen du kan, og alltid påfør en varmebeskyttende spray. Når det er mulig anbefaler jeg å hoppe over varmen og heller style håret uten varme.
 • Ikke flett håret for stramt, varier heller frisyrene dine.

Rosmarin for hårvekst kan være den perfekte løsningen hvis du er på utkikk etter en naturlig måte for å støtte en sunn hårvekst. Rosmarin har lenge vært kjent for sin evne til å fremme sunn hårvekst og forbedre helsen til hodebunnen. Rosmarin for håret er i tillegg fullpakket med antioksidanter og betennelsesdempende egenskaper som kan hjelpe til å forhindre hårtap.

Hvis hårvekst er målet ditt anbefaler jeg å bruke en god rosmarinolje for hårvekst, ikke rosmarinvann. Selv om begge kan bidra til å fremme hårvekst og forbedre hodebunnens helse, er rosmarinolje mer konsentrert og kan gi bedre resultater. Rosmarinolje kan enten brukes alene som behandling ved å blande noen dråper sammen med en bæreolje som masseres inn i hodebunnen, eller du kan bruke produkter som allerede inneholder rosmarinolje. Det siste alternativet kan gjøre starten på din reise med rosmarinolje hårvekst enklere.

Konklusjon: Rosmarinolje og vann er naturlige ingredienser som har blitt brukt i århundrer for å fremme hårvekst og en sunn hodebunn. Hvis du ser etter en naturlig måte å få en sunnere hårvekst på, anbefaler jeg deg virkelig å legge til rosmarinolje eller rosmarinvann for håret i din hårpleierutine.

Våre kunder sier

Enestående

Relaterte artikler

Se alle artikler
 • Hvordan få håret til å vokse fortere: 5 tips for raskere hårvekst!

  Hvordan få håret til å vokse fortere: 5 tips for raskere hårvekst!

 • Shampoo mot hårtap, virker det? Her er ingrediensene du skal se etter

  Sjampo mot hårtap, virker det? Her er ingrediensene du skal se etter

 • Vitaminer for håret: Virker det i det hele tatt?

  Vitaminer for håret: Virker det i det hele tatt?

 • Hva skyldes hårtap hos kvinner? 8 grunner til at kvinner mister håret

  Hva skyldes hårtap hos kvinner? 8 grunner til at kvinner mister håret

 • Tynt hår hos kvinner: 8 gode tips som gir mer fylde i håret

  Tynt hår hos kvinner: 8 gode tips som gir mer fylde i håret

Se alle artikler