Hvordan få håret til å vokse fortere: 5 tips for raskere hårvekst!Se alle artikler

Hvordan få håret til å vokse fortere: 5 tips for raskere hårvekst!

Det er ikke lett å få håret til å vokse fortere, bare spør hvem som helst som har fått en dårlig hårklipp i løpet av livet. Det lange vakre håret kommer dessverre ikke til å vokse tilbake over natten. Som med det meste i livet finnes det dessverre ingen enkel magisk løsning for å oppnå en raskere hårvekst.

Hvis du ser etter noe som kan øke hårveksten finnes det likevel noen tips og triks som faktisk kan få håret til å vokse fortere enn du er vant til.

Vil du vite hvordan du kan få håret til å vokse fortere? Jeg har samlet all informasjon du trenger, og skal ta deg gjennom hvordan hårets vekstfaser fungerer, hvor raskt håret faktisk vokser ut, og tips og triks du kan legge til i hårpleierutinen din for å faktisk stimulere hårvekst!

Innholdsfortegnelse

Hvor raskt vokser egentlig håret?

Visste du at når vi blir født er faktisk alle hårsekkene våre ferdig utviklet? Det vil si at mellom 100-150000 hårsekker allerede er spredt rundt under hodebunnen vår, noe som gir et godt utgangspunkt for et fullt hode med hår. Når vi blir eldre kan noen av hårsekkene gro ut hår saktere enn det pleide, eller stoppe å produsere nye hårstrå i det hele tatt. Dette er årsaken til at noen opplever et tynnere hår, eller til og med fullstendig skallethet, når de blir eldre.

Håret vårt vokser normal mellom 0,5 til 1,7 cm i måneden, altså mellom 6-20 cm i året. Raskere hårvekst avhenger imidlertid av en rekke faktorer, inkludert alder, kjønn og generell helse. Hvis du vil få håret til å vokse fortere holder det med andre ord ikke kun å endre på hårpleierutinen din, men det må en generell livsstilsendring til.

Hårets vekstfaser

Menneskehår har en livssyklus som innebærer tre vekstfaser, og alle hårstråene våre følger sin egen timeplan for disse fasene. Det betyr at du hele tiden har forskjellige hårstrå i alle de tre vekstfasene. Hvis du ønsker å stimulere hårvekst må du vite litt om hvordan de forskjellige vekstfasene faktisk fungerer. Heldigvis er det kun tre faser å holde styr på!

Hårets vekstfaser

1. - 2. Den anagene fase – vekstfasen

Den anagene vekstfasen er den første og lengste fasen hårstråene befinner seg i. Det er i denne fasen håret aktivt vokser, og denne fasen kan vare i alt fra 2 til 8 år. Det betyr at dersom du vil få håret til å vokse fortere er det denne fasen du må få til å vare så lenge som mulig. Fortsett å lese hvis du vil lære hvordan du kan holde håret i denne fasen så lenge som mulig.

3. Den katagene fase – regresjonsfasen

Den neste fasen håret kommer inn i er den katagene fasen. I motsetning til anagen fase er denne fasen relativt kort, og varer bare mellom 4 til 6 uker. I denne fasen slutter håret å vokse, og det er som en overgangsfase hvor hårsekken kutter blodforsyningen til hårsekken og hårsekken nærmer seg hudens overflate.

4. Den telogene fase – avvisningsfasen

Etter en overgang fra vekstfasen går håret over i en hvilefase, kalt telogen fase. Denne fasen varer i rundt 2-3 måneder, og det er her de gamle hårstråene faller ut for at nytt hår skal vokse frem. Hvis du noen gang har dratt fingrene gjennom håret ditt og fått med deg et par hårstrå er det en stor sannsynlighet for at dette er hårstrå som venter på å falle ut. Hvis du virkelig ønsker en raskere hårvekst er det denne fasen du ønsker å redusere.

Kan du forlenge den anagene fasen?

Hvis du ønsker å få håret til å vokse fortere må håret befinne seg i den anagene fasen så lenge som mulig. Den gode nyheten er at du kan forlenge den anagene fasen ved å opprettholde et sunt kosthold, trene regelmessig og bruke produkter som stimulerer hårvekst.

7 årsaker til at håret slutter å vokse

Det kan være mange grunner til hvorfor du ikke kan få håret til å vokse fortere. Heldigvis er de fleste av disse grunnene basert på dårlige vaner som enkelt kan endres med litt god gammeldags viljestyrke! Mange av oss er nemlig skyldige i vaner som kan hemme hårvekst, så det er viktig å vite nøyaktig hva disse vanene – eller uvanene – faktisk er. Vil du ha en raskere hårvekst? Hold deg unna disse tingene!

1. Du styler håret for mye

Du styler håret for mye

Ett av de beste tipsene jeg har for hvordan å få håret til å vokse fortere er å ikke ha for mye varme i håret. Over tid kan varme fra hårføner, krølltang og rettetang føre til skade på håret vårt, som tørt hår og slitte tupper som splitter deg. Hvis du fortsetter å skade håret på denne måten vil håret aldri bli langt, ettersom det kommer til å brekke av før vekstfasen i det hele tatt er ferdig.

Det samme gjelder også dersom du kjemisk behandler håret ditt. Hvis du ønsker å stimulere hårvekst burde du vurdere å droppe permanenten, anti-permanenten eller hårblekingen. Selv om du kanskje føler deg fantastisk rett etterpå er det faktisk det absolutte motsatte av hva du burde gjøre hvis du ønsker å øke hårveksten din.

2. Du spiser ikke riktig

Du spiser feil

Når vi snakker om å øke hårveksten hadde det vært veldig enkelt hvis vi bare kunne forandre alderen eller genene våre, men så enkelt er det dessverre ikke. Det du derimot kan endre er spisevanene dine! Et balansert kosthold rikt på vitaminer og mineraler er en enkel måte å stimulere hårvekst på. Matvarer som fremmer en raskere hårvekst er egg, avokado, bær, nøtter og søtpotet, så pass på å sette disse varene på handlelisten din.

3. Du bruker feil produkter

Et annet enkelt tips er å sjekke hårproduktene du bruker for øyeblikket. Bruker du riktig shampoo og balsam? Prøv å bruke en spesielt formulert shampoo og balsam for hårvekst, som Grow Perfect™ Duo. Eller velg den nærende og reparerende Split Fix™ Duo hvis knekt hår og flisete tupper hindrer deg i å vokse langt og sunt hår.

Det kan også være verdt å vurdere et daglig kosttilskudd for å virkelig kickstarte en raskere hårvekst. Dette vil garantere at du får i deg alle de viktige mineralene og vitaminene håret trenger for en raskere hårvekst.

4. Medisiner kan hinder en økt hårvekst

Visste du at visse medisiner kan hindre hårvekst? Ett eksempel er p-piller, som kan senke den naturlige androgenproduksjonen, altså det stadiet som fremmer en raskere hårvekst. Hvis du vil få håret til å vokse fortere kan det være viktig å sjekke eventuelle medisiner du går på. Jeg anbefaler alltid å prate med legen din, og selvfølgelig alltid sette helsen din først.

5. Du er stresset

Du er stresset

Hvis vi opplever mye stress i livet kan det gå ut over kvaliteten på håret vårt. Langvarig stress kan faktisk føre til plutselig hårtap, kalt Telogen Effluvium. En av nøklene til en raskere hårvekst er å lære oss hvordan vi best kan håndtere og redusere stress i hverdagen vår.

6. Du setter opp håret for stramt

Vil du vite den enkleste måten til å få håret til å vokse fortere på, uten å egentlig gjøre noe særlig for det? Slutt å sette opp håret i stramme hestehaler eller andre frisyrer som krever stramme strikker eller bånd som drar i håret. Hvis du ønsker å sette opp håret anbefaler jeg at du bytter ut den vanlige hårstrikken din med hair rings for å kontrollere skade, forhindre hodepine og for en raskere hårvekst.

7. Du har en hormonell ubalanse

Andre helsemessige problemer, slik som hypotyreose eller andre hormonelle ubalanser, kan også føre til hårtap.

Hårtest

Produkter skreddersydd for ditt hår

Ta testen

Hvordan kan du få håret til å vokse fortere?

Jeg har flere tips til hvordan du kan oppnå en raskere hårvekst, så hvis du vil vite hvordan du kan få håret til å vokse fortere er det bare å fortsette og lese!

Få håret til å vokse fortere: Hårpleie fra innsiden

En raskere hårvekst begynner med riktig næring og pleie til håret. Det er ikke bare et balansert kosthold som er viktig, men de riktige hårproduktene og gode kosttilskudd som stimulerer hårvekst. Hvis du virkelig ønsker en økt hårvekst er dette den sikreste metoden.

Få håret til å vokse fortere: Gi oppmerksomhet til hodebunnen

Hvordan få håret til å vokse fortere? Gi oppmerksomhet til hodebunnen din! Hodebunnen er en god indikator på den generelle helsen til håret ditt. Hvis du har mye produktrester, smuss eller flass i hodebunn kan det være på tide å prøve en Scalp Delight™ Detox Scrub for å fjerne alt som har bygget seg opp og kan bidra til en dårligere hårvekst.

Få håret til å vokse fortere: En regelmessig hårklipp

En regelmessig hårklipp

En av de enkleste tipsene for en raskere hårvekst er en regelmessig tur til frisøren. Hvis du klipper tuppene med jevne mellomrom vil det bidra til en raskere hårvekst ved å fjerne slitte tupper før de splitter seg oppover hårstrået og brekker av. Se også 10 Frisyrer for langt hår.

Få håret til å vokse fortere: Prøv en hårmaske

En hårmaske en gang i uken er en effektiv måte å stimulere hårvekst på. Jeg elsker vår Split Fix™ Hair Mask som effektivt nærer og fukter håret for å forhindre at håret knekker. Det er et av mine beste tips til en raskere hårvekst!

Få håret til å vokse fortere: Bytt ut putetrekket ditt

Ett av de siste rådene jeg har for hvordan å få håret til å vokse fortere er å bytte ut det gamle putetrekket ditt med ett som er laget av bambus. Du kan faktisk skade håret når du sover hvis du bruker et putetrekk med grove fibre, så det er viktig med et putetrekk som er laget for å ta vare på de delikate lokkene dine gjennom hele skjønnhetssøvnen. Silky Bamboo Pillowcase er spesielt laget for å fremme en økt hårvekst, og unngå et krusete hår som har lettere for å brekke.

Sjekk ut våre matchende Silky Bamboo Duvet Cover. De kommer i mange farger.

Flere tips og triks for en økt hårvekst

tips og triks for en økt hårvekst

Som en bonus har jeg samlet noen ekstra tips for å få håret til å vokse fortere! Nedenfor har jeg listet opp noen naturlige produkter som kan hjelpe til å stimulere hårvekst.

Prøv forskjellige oljer for en raskere hårvekst

Hvis du ser etter enkle tips for å få håret til å vokse fortere kan det være en idé å prøve peppermynteolje eller rosmarinolje. Disse oljene skal hjelpe til å øke hårvekst takket være deres stimulerende egenskaper i hodebunn. Hvis du ikke har noen av disse oljene i hus kan du også prøve solsikkeolje, kokosnøttolje eller lavendelolje for en raskere hårvekst.

Bruk produkter med koffein

Et annet naturlig produkt som kan få håret til å vokse fortere er produkter som inneholder koffein. I følge en vitenskapelig studie er koffein vist å øke forlengingen av hårskaftet, noe som resulterer i en forlengelse av den anagene vekstfasen hos både menn og kvinner. Dette betyr ikke at å drikke fire kopper kaffe om dagen vil øke hårveksten, men produkter som er laget med konsentrerte doser av koffein kan hjelpe til å stimulere hårvekst.

Se etter produkter som inneholder disse ingrediensene

I tillegg til spesielle oljer og koffein finnes det andre, mer spesialiserte ingredienser og sammensetninger som kan stimulere hårvekst. Patenterte ingredienser som AnaGain™ og RootBioTec™ som er vist å ikke bare hindre hårtap, men faktisk få håret til å vokse fortere og tykkere.

Enten du ønsker å gro ut en dårlig hårklipp, lider av hårtap eller bare vil eksperimentere med nye lengder i håret vil det være mye lettere for deg å faktisk få håret til å vokse fortere nå som du kan alle triksene. Selv om du kanskje ikke kan gro ut hår i Rapunsel stil over natten vil disse tipsene garantert hjelpe deg i starten på et langt, sunt og vakkert hår. Her kan du lese mer om hvordan man får langt hår fort.

Vil du ha flere tips til en økt hårvekst og et sunt hår? Sjekk ut Hairlust bloggen!

Våre kunder sier

Enestående

Relaterte artikler

Se alle artikler
 • Vitaminer for håret: Virker det i det hele tatt?

  Vitaminer for håret: Virker det i det hele tatt?

 • Hva skyldes hårtap hos kvinner? 8 grunner til at kvinner mister håret

  Hva skyldes hårtap hos kvinner? 8 grunner til at kvinner mister håret

 • Tynt hår hos kvinner: 8 gode tips som gir mer fylde i håret

  Tynt hår hos kvinner: 8 gode tips som gir mer fylde i håret

 • Kaffe i håret: virker det? Alt du trenger å vite om shampoo med koffein

  Kaffe i håret: virker det? Alt du trenger å vite om shampoo med koffein

 • Virker rosmarinolje for hårvekst? Fordeler og andre tips for hårvekst

  Virker rosmarinolje for hårvekst? Fordeler og andre tips for hårvekst

Se alle artikler