Hvordan få håret til å vokse fortere: 5 tips for raskere hårvekst!Se alle artikler

Hvordan få håret til å vokse fortere: 5 tips for raskere hårvekst!

Det er ikke lett å få håret til å vokse fortere, bare spør hvem som helst som har fått en dårlig hårklipp i løpet av livet. Det lange vakre håret kommer dessverre ikke til å vokse tilbake over natten. Som med det meste i livet finnes det dessverre ingen enkel magisk løsning for å oppnå en raskere hårvekst.

Hvis du ser etter noe som kan øke hårveksten finnes det likevel noen tips og triks som faktisk kan få håret til å vokse fortere enn du er vant til.

Vil du vite hvordan du kan få håret til å vokse fortere? Vi har samlet all informasjon du trenger, og skal ta deg gjennom hvordan hårets vekstfaser fungerer, hvor raskt håret faktisk vokser ut, og tips og triks du kan legge til i hårpleierutinen din for å faktisk stimulere hårvekst!

Innholdsfortegnelse

Hvor raskt vokser egentlig håret?

Visste du at når vi blir født er faktisk alle hårsekkene våre ferdig utviklet? Det vil si at mellom 100-150 tusen hårsekker allerede er spredt rundt under hodebunnen vår, noe som gir et godt utgangspunkt for et fullt hode med hår. Når vi blir eldre kan noen av hårsekkene gro ut hår saktere enn det pleide, eller stoppe å produsere nye hårstrå i det hele tatt. Dette er årsaken til at noen opplever et tynnere hår, eller til og med fullstendig skallethet, når de blir eldre.

Håret vårt vokser normal mellom 0,5 til 1,7 cm i måneden, altså mellom 6-20 cm i året. Raskere hårvekst avhenger imidlertid av en rekke faktorer, inkludert alder, kjønn og generell helse. Hvis du vil få håret til å vokse fortere holder det med andre ord ikke kun å endre på hårpleierutinen din, men det må en generell livsstilsendring til.

Hårets vekstfaser:

Menneskehår har en livssyklus som innebærer tre vekstfaser, og alle hårstråene våre følger sin egen timeplan for disse fasene. Det betyr at du hele tiden har forskjellige hårstrå i alle de tre vekstfasene. Hvis du ønsker å stimulere hårvekst må du vite litt om hvordan de forskjellige vekstfasene faktisk fungerer. Heldigvis er det kun tre faser å holde styr på!

Hair Growth Phase

Den anagene fase – vækstfasen

Anagen Growth Phase

Den anagene vekstfasen er den første og lengste fasen hårstråene befinner seg i. Det er i denne fasen håret aktivt vokser, og denne fasen kan vare i alt fra 2 til 8 år. Det betyr at dersom du vil få håret til å vokse fortere er det denne fasen du må få til å vare så lenge som mulig. Fortsett å lese hvis du vil lære hvordan du kan holde håret i denne fasen så lenge som mulig.

Den katagene fase – regresjonsfasen

Catagen Growth Phase

Den neste fasen håret kommer inn i er den katagene fasen. I motsetning til anagen fase er denne fasen relativt kort, og varer bare mellom 4 til 6 uker. I denne fasen slutter håret å vokse, og det er som en overgangsfase hvor hårsekken kutter blodforsyningen til hårsekken og hårsekken nærmer seg hudens overflate.

Den telogene fase – avvisningsfasen

Telogen Growth Phase

Etter en overgang fra vekstfasen går håret over i en hvilefase, kalt telogen fase. Denne fasen varer i rundt 2-3 måneder, og det er her de gamle hårstråene faller ut for at nytt hår skal vokse frem. Hvis du noen gang har dratt fingrene gjennom håret ditt og fått med deg et par hårstrå er det en stor sannsynlighet for at dette er hårstrå som venter på å falle ut. Hvis du virkelig ønsker en raskere hårvekst er det denne fasen du ønsker å redusere.

Kan du forlenge den anagene fasen for en raskere hårvekst?

Hvis du ønsker å få håret til å vokse fortere må håret befinne seg i den anagene fasen så lenge som mulig. Den gode nyheten er at du kan forlenge den anagene fasen ved å opprettholde et sunt kosthold, trene regelmessig og bruke produkter som stimulerer hårvekst.

7 årsaker til at håret slutter å vokse

Det kan være mange grunner til hvorfor du ikke kan få håret til å vokse fortere. Heldigvis er de fleste av disse grunnene basert på dårlige vaner som enkelt kan endres med litt god gammeldags viljestyrke! Mange av oss er nemlig skyldige i vaner som kan hemme hårvekst, så det er viktig å vite nøyaktig hva disse vanene – eller uvanene – faktisk er. Vil du ha en raskere hårvekst? Hold deg unna disse tingene!

1. Du styler håret for mye

Ett av de beste tipsene vi har for hvordan å få håret til å vokse fortere er å ikke ha for mye varme i håret. Over tid kan varme fra hårføner, krølltang og rettetang føre til skade på håret vårt, som tørt hår og slitte tupper som splitter deg. Hvis du fortsetter å skade håret på denne måten vil håret aldri bli langt, ettersom det kommer til å brekke av før vekstfasen i det hele tatt er ferdig.

Det samme gjelder også dersom du kjemisk behandler håret ditt. Hvis du ønsker å stimulere hårvekst burde du vurdere å droppe permanenten, anti-permanenten eller hårblekingen. Selv om du kanskje føler deg fantastisk rett etterpå er det faktisk det absolutte motsatte av hva du burde gjøre hvis du ønsker å øke hårveksten din.

2. Du spiser feil

Når vi snakker om å øke hårveksten hadde det vært veldig enkelt hvis vi bare kunne forandre alderen eller genene våre, men så enkelt er det dessverre ikke. Det du derimot kan endre er spisevanene dine! Et balansert kosthold rikt på vitaminer og mineraler er en enkel måte å stimulere hårvekst på. Matvarer som fremmer en raskere hårvekst er egg, avokado, bær, nøtter og søtpotet, så pass på å sette disse varene på handlelisten din.

3. Du bruker feil produkter

Et annet godt tips for hvordan du kan få håret til å vokse fortere er å vurdere om produktene du bruker faktisk er bra for håret ditt. Bruker du for eksempel riktig sjampo og balsam? Vi har produsert en shampoo og balsam med Gluadin® Kera-P LM + Protectagen™, ingredienser som er bevist å stimulere hårvekst.

HairLust - Hair Growth & Repair Shampoo HairLust - Hair Growth & Repair Shampoo
Selger fort ⚡️

Hair Growth & Repair Shampoo

Sulfatfri shampoo med proteiner som skaper optimale forhold for sunn hårvekst.

229 kr

Les mer
HairLust - Hair Growth & Repair Set HairLust - Hair Growth & Repair Set
Selger fort ⚡️
Spar 15%

Hair Growth & Repair Set

Gjenoppbyggende shampoo og balsam som skaper optimale forhold for sunn hårvekst.

458 kr

389 kr

Les mer

Det kan også være verdt å vurdere et daglig kosttilskudd for å virkelig kickstarte en raskere hårvekst. Dette vil garantere at du får i deg alle de viktige mineralene og vitaminene håret trenger for en raskere hårvekst.

HairLust - Hair Growth Formula Gummies HairLust - Hair Growth Formula Gummies
Spar opptil 50%

Hair Growth Formula Gummies

Sukkerfrie tyggevitaminer med høyt innhold av biotin, som bidrar til å vedlikeholde normalt hår.

349 kr

Les mer
HairLust - Hair Growth Formula Tablets HairLust - Hair Growth Formula Tablets
Spar opptil 50%

Hair Growth Formula Tablets

Hårtabletter for kvinner, basert på silika fra bambus, aminosyrer, vitaminer og mineraler.

349 kr

Les mer

4. Medisiner kan hinder en økt hårvekst

Visste du at visse medisiner kan hindre hårvekst? Ett eksempel er p-piller, som kan senke den naturlige androgenproduksjonen, altså det stadiet som fremmer en raskere hårvekst. Hvis du vil få håret til å vokse fortere kan det være viktig å sjekke eventuelle medisiner du går på. Vi anbefaler alltid å prate med legen din, og selvfølgelig alltid sette helsen din først.

5. Du er stresset

Hvis vi opplever mye stress i livet kan det gå ut over kvaliteten på håret vårt. Langvarig stress kan faktisk føre til plutselig hårtap, kalt Telogen Effluvium. En av nøklene til en raskere hårvekst er å lære oss hvordan vi best kan håndtere og redusere stress i hverdagen vår.

6. Du setter opp håret for stramt

Vil du vite den enkleste måten til å få håret til å vokse fortere på, uten å egentlig gjøre noe særlig for det? Slutt å sette opp håret i stramme hestehaler eller andre frisyrer som krever stramme strikker eller bånd som drar i håret. Hvis du ønsker å sette opp håret anbefaler vi at du bytter ut den vanlige hårstrikken din med hair rings for å kontrollere skade, forhindre hodepine og for en raskere hårvekst.

HairLust - Hair Rings 6-Pack, Blå/Grønn HairLust - Hair Rings 6-Pack, Blå/Grønn

Hair Rings 6-Pack, Blå/Grønn

Skånsomme hårstrikk som holder frisyren på plass uten å skade håret.

39 kr

Les mer
HairLust - Hair Rings 6-Pack, Rosa/Lilla HairLust - Hair Rings 6-Pack, Rosa/Lilla

Hair Rings 6-Pack, Rosa/Lilla

Skånsomme hårstrikk som holder frisyren på plass uten å skade håret.

39 kr

Les mer

7. Du har en hormonell ubalanse

Andre helsemessige problemer, slik som hypotyreose eller andre hormonelle ubalanser, kan også føre til hårtap.

Hvordan kan du få håret til å vokse fortere? 5 tips

Vi har flere tips til hvordan du kan oppnå en raskere hårvekst, så hvis du vil vite hvordan du kan få håret til å vokse fortere er det bare å fortsette og lese!

Få håret til å vokse fortere: Hårpleie fra innsiden

Hårpleie fra innsiden

En raskere hårvekst begynner med riktig næring og pleie til håret. Det er ikke bare et balansert kosthold som er viktig, men de riktige hårproduktene og gode kosttilskudd som stimulerer hårvekst. Hvis du virkelig ønsker en økt hårvekst er dette den sikreste metoden.

HairLust - Hair Growth Formula Gummies HairLust - Hair Growth Formula Gummies
Spar opptil 50%

Hair Growth Formula Gummies

Sukkerfrie tyggevitaminer med høyt innhold av biotin, som bidrar til å vedlikeholde normalt hår.

349 kr

Les mer
HairLust - Hair Growth Formula Tablets HairLust - Hair Growth Formula Tablets
Spar opptil 50%

Hair Growth Formula Tablets

Hårtabletter for kvinner, basert på silika fra bambus, aminosyrer, vitaminer og mineraler.

349 kr

Les mer

Få håret til å vokse fortere: Gi oppmerksomhet til hodebunnen

Gi oppmerksomhet til hodebunnen

Hvordan få håret til å vokse fortere? Gi oppmerksomhet til hodebunnen din! Hodebunnen er en god indikator på den generelle helsen til håret ditt. Hvis du har mye produktrester, smuss eller flass i hodebunn kan det være på tide å prøve en Scalp Detox Scrub for å fjerne alt som har bygget seg opp og kan bidra til en dårligere hårvekst.

HairLust - Hair & Scalp Detox Scrub HairLust - Hair & Scalp Detox Scrub
Selger fort ⚡️

Hair & Scalp Detox Scrub

Forfriskende hodebunnskrubb for tørr, kløende eller fet hodebunn.

249 kr

Les mer
HairLust - Scalp Massage Brush HairLust - Scalp Massage Brush
Selger fort ⚡️

Scalp Massage Brush

Hodebunnsbørste med myke silikontupper for skånsom eksfoliering og stimulering.

139 kr

Les mer

Få håret til å vokse fortere: En regelmessig hårklipp

En regelmessig hårklipp

En av de enkleste tipsene for en raskere hårvekst er en regelmessig tur til frisøren. Hvis du klipper tuppene med jevne mellomrom vil det bidra til en raskere hårvekst ved å fjerne slitte tupper før de splitter seg oppover hårstrået og brekker av.

Få håret til å vokse fortere: Prøv en hårmaske

Prøv en hårmaske

En hårmaske en gang i uken er en effektiv måte å stimulere hårvekst på. Vi elsker vår Hair Growth & Protection Mask fordi den hjelper til å holde håret i den anagene vekstfasen lenger. Det er et av våre beste tips til en raskere hårvekst!

HairLust - Hair Growth & Protection Mask HairLust - Hair Growth & Protection Mask

Hair Growth & Protection Mask

Hårkur for tørt og skadet hår som reparerer og forhindrer splittede tupper.

249 kr

Les mer

Få håret til å vokse fortere: Bytt ut putetrekket ditt

Bytt ut putetrekket ditt

Ett av de siste rådene vi har for hvordan å få håret til å vokse fortere er å bytte ut det gamle putetrekket ditt med ett som er laget av bambus. Du kan faktisk skade håret når du sover hvis du bruker et putetrekk med grove fibre, så det er viktig med et putetrekk som er laget for å ta vare på de delikate lokkene dine gjennom hele skjønnhetssøvnen. Pure Bamboo Pillowcase er spesielt laget for å fremme en økt hårvekst, og unngå et krusete hår som har lettere for å brekke.

HairLust - Pure Bamboo Pillowcase, Hvit HairLust - Pure Bamboo Pillowcase, Hvit
Spar opptil 10%

Pure Bamboo Pillowcase, Hvit

Putetrekk av bambus, med en silkemyk, glatt overflate som beskytter hår og hud.

249 kr

Les mer
HairLust - Pure Bamboo Pillowcase, Blå HairLust - Pure Bamboo Pillowcase, Blå
Spar opptil 30%

Pure Bamboo Pillowcase, Blå

Putetrekk av bambus, med en silkemyk, glatt overflate som beskytter hår og hud.

249 kr

199,20 kr

Les mer

Flere tips og triks for en økt hårvekst

Som en bonus har vi samlet noen ekstra tips for å få håret til å vokse fortere! Nedenfor har vi listet opp noen naturlige produkter som kan hjelpe til å stimulere hårvekst.

Prøv forskjellige oljer for en raskere hårvekst

Hvis du ser etter enkle tips for å få håret til å vokse fortere kan det være en idé å prøve peppermynteolje eller rosmarinolje. Disse oljene skal hjelpe til å øke hårvekst takket være deres stimulerende egenskaper i hodebunn. Hvis du ikke har noen av disse oljene i hus kan du også prøve solsikkeolje, kokosnøttolje eller lavendelolje for en raskere hårvekst.

Bruk produkter med koffein

Et annet naturlig produkt som kan få håret til å vokse fortere er produkter som inneholder koffein. I følge en vitenskapelig studie er koffein vist å øke forlengingen av hårskaftet, noe som resulterer i en forlengelse av den anagene vekstfasen hos både menn og kvinner. Dette betyr ikke at å drikke fire kopper kaffe om dagen vil øke hårveksten, men produkter som er laget med konsentrerte doser av koffein kan hjelpe til å stimulere hårvekst.

Jeg vil derfor anbefale to produkter, som begge inneholder kaffefrøolje: Vår Hair Growth Serum og Scalp Follicle Treatment & Volumizer. Serumet, som vi nettopp har lansert, øker volumet, styrker hårets tykkelse, reduserer hårtap og forbedrer generelt hodebunnen. I tillegg til kaffefrøolje, inneholder Scalp Follicle Treatment også rosmarinolje, som en studie fra 2015 påpekte hadde en veldig positiv effekt på veksten av nytt hår.

HairLust - Scalp Follicle Treatment & Volumizer HairLust - Scalp Follicle Treatment & Volumizer

Scalp Follicle Treatment & Volumizer

Beroligende kur mot kløende, tørr hodebunn, beriket med RootBioTec™ for hårtap.

299 kr

Les mer
HairLust - Hair Growth Serum HairLust - Hair Growth Serum
Nyhet 🎉

Hair Growth Serum

Konsentrert hårvekstserum, utviklet med Redensyl™, RootBioTec™, CAPIXYL™ og AnaGain™.

619 kr

Les mer

Se etter produkter som inneholder disse ingrediensene

I tillegg til spesielle oljer og koffein finnes det andre, mer spesialiserte ingredienser og sammensetninger som kan stimulere hårvekst. Vi har allerede nevnt en, Gluadin® Kera-P LM + Protectagen™, som er klinisk bevist å stimulere ny hårvekst. I tillegg finnes ingredienser som AnaGain™ og RootBioTec™ som er vist å ikke bare hindre hårtap, men faktisk få håret til å vokse fortere og tykkere.

Enten du ønsker å gro ut en dårlig hårklipp, lider av hårtap eller bare vil eksperimentere med nye lengder i håret vil det være mye lettere for deg å faktisk få håret til å vokse fortere nå som du kan alle triksene. Selv om du kanskje ikke kan gro ut hår i Rapunsel stil over natten vil disse tipsene garantert hjelpe deg i starten på et langt, sunt og vakkert hår. Her kan du lese mer om hvordan man får langt hår fort.

Vil du ha flere tips til en økt hårvekst og et sunt hår? Sjekk ut Hairlust bloggen!

Våre kunder sier

Enestående

Relaterte artikler

Se alle artikler
 • Årsaker til ødelagt hår og hår som knekker - Hvordan reparere det

  Årsaker til ødelagt hår og hår som knekker - Hvordan reparere det

 • Hvordan virker et serum for hårvekst? Fordeler & hvordan bruke det

  Hvordan virker et hårserum? Fordeler & hvordan du bruker det

 • Renseshampoo: Slik velger du den beste hodebunnskrubben

  Renseshampoo: Slik velger du den beste hodebunnskrubben

 • Kan man få hårtap av stress? Årsak & behandling av hårtap etter stress

  Kan man få hårtap av stress? Årsak & behandling av hårtap etter stress

 • Kosttilskudd for håret: De 14 beste vitaminene og hvordan de fungerer

  Kosttilskudd for håret: De 14 beste vitaminene og hvordan de fungerer

Se alle artikler