De 7 beste vitaminer mot hårtap: Få svar på de mest stilte spørsmåleneSe alle artikler

De 7 beste vitaminer mot hårtap: Få svar på de mest stilte spørsmålene

Du trenger ikke å scrolle lenge gjennom Instagram for å få med deg at vitaminer mot håravfall for en sunn hårvekst er trendy om dagen. Det er ikke uten grunn! For hvem vil vel ikke ha et lengre, sterkere og vakrere hår hvis man kan påvirke det selv?

Det er kanskje noen der ute som lurer på om vitaminer mot håravfall faktisk virker, og hvilke vitaminer som i så fall gir det beste resultatet. Jeg har satt sammen en liten guide om alt du trenger å vite rundt vitaminer for hårtap, så fortsett å lese hvis du vil ha svar på spørsmålene dine om hvordan du kan oppnå et sunnere hår og motvirke hårtap som kommer av vitaminmangel!

Innholdsfortegnelse

Hva er årsaken til hårtap?

På et eller annet tidspunkt i livet vil de fleste av oss se at vi mister hår og at håret vårt har blitt tynnere. Noen ganger kan det være for en kort periode i livet hvor man virkelig mister mye hår og ser at håret har blitt tynnere, mens andre ganger kan det kanskje strekke seg utover en lengre periode. Før du begynner å ty til behandlinger, kurer eller vitaminer for hårtap, er det viktig å finne ut hvorfor du begynte å miste håret. De fleste gangene vil du se at hårtap og vitaminmangel har en sammenheng.

For både kvinner og menn kan hårtap være arvelig eller et resultat av endringer i hormonelle nivåer. Andre årsaker til hårtap kan være av sunnhetsmessig karakter, som dårlig kost eller reaksjoner på medisinske behandlinger og sykdomsforløp, eller graviditet og stress.

Håravfall hos menn og kvinner kan også skyldes feil vedlikehold av håret. Hårfarging, stramme frisyrer, børste håret feil, bruk av rettetang, hårføner, eller andre varme stylingverktøy er eksempler på hva vi daglig utsetter håret vårt for. Disse dårlige vanene kan føre til alvorlig håravfall hos menn og kvinner, det er derfor ganske vanlig for både unge og gamle å være på jakt etter en kur mot hårtap. Hvis hårtapet ditt er et resultat av dårlige vaner, er det beste rådet å stoppe med disse dårlige vanene og begynne å ta godt vare på håret ditt. Et godt tips kan være å begynne å ta kosttilskudd mot hårtap, fordi det ofte går hånd i hånd med vitaminmangel.

Virker et kosttilskudd mot hårtap?

For det første: kan vitaminer faktisk hjelpe håret ditt? Det korte svaret: ja! Akkurat som i resten av kroppen din, har hårsekkene behov for rikelig med næring slik at at et sunt, langt og voluminøst hår kan vokse ut. Hvis du ikke får i deg riktige vitaminer og mineraler kan dette gå ut over hårveksten og kvaliteten på håret ditt. Men hvorfor er det sånn? Hårsekkene dine inneholder de cellene i kroppen som deler seg raskest, og de trenger derfor rikelig med næring for å støtte opp rundt denne prosessen. Samtidig er ikke hårveksten din en del av det mest essensielle for overlevelsen din, så dersom du har vitaminmangel vil kroppen tildele næring og energi til andre viktigere funksjoner først, og du kan derfor oppleve hårtap.

Hvis du ikke får i deg nok mineraler og vitaminer til å støtte alle de viktigste funksjonene til kroppen din, kommer altså ikke kroppen til å prioritere at du skal få et langt og sunt hår. Dersom hårsekkene dine ikke får den næringen de trenger, kommer håret som vokser ut til å være tynnere og svakere. 

Den beste måten du kan være sikker på at du får i deg alle næringsstoffene du trenger for en sunn hårvekst er selvfølgelig gjennom et sunt, variert og balansert kosthold. Dette innebærer også å prøve å unngå sukker og fet mat basert på umettet fett. Et høyt forbruk av alkohol og tobakk er heller ikke bra for verken håret, huden eller neglene. Vi vet alle at et variert kosthold ofte er enklere sagt enn gjort, og det er her et kosttilskudd med vitaminer mot hårtap kommer inn. De beste kosttilskuddene for håret er laget med vitaminer, mineraler og andre næringsstoffer spesielt tilsatt for å opprettholde sunne og sterke hårsekker for en optimal hårvekst.

sunt kosthold

Hvordan kan vitaminer påvirke håret? Det er stor forskjell på forskjellige vitaminer, individuelle forskjeller hos personer, og hvor flink man er til å huske på å faktisk ta sine kosttilskudd for håret hver dag som kan påvirke resultatet. De beste kosttilskuddene inneholder flere vitaminer, mineraler og andre ingredienser som er kjent for å fremme en sunn hårvekst (jeg kommer tilbake til dette litt senere), men det hjelper dessverre lite dersom personen har underliggende sykdommer eller glemmer å ta vitaminer for hårtap regelmessig.

Påvirker vitaminmangel håret?

Den eneste måten du kan være sikker på at det er vitaminmangel som påvirker kvaliteten på håret ditt og hårtap hos deg personlig, er å snakke med legen din. Hvis du er usikker på om du trenger en legetime for å sjekke opp dette, har jeg satt sammen en liste med tegn du kan være på utkikk etter:

 • Sprøtt hår og negler
 • Flass og hud som skaller av
 • Hårtap og tynt hår
 • Røde eller hvite klumper på huden

De 7 beste vitaminene mot hårtap

Er du på utkikk etter de beste vitaminene for hårtap? Det enkleste er å ta en titt på lista over ingrediens til kosttilskuddet for å se at det inneholder spesifikke vitaminer og mineraler som er bevist å fremme en sunn hårvekst.

Obs: Vitaminer mot håravfall trenger ikke å inneholde alle vitaminene jeg lister opp for å faktisk være effektive, men jo flere som er inkludert, jo bedre er det.

 • Biotin - Biotin er kanskje det mest kjente vitaminet mot hårtap. Hvis du lider av mangel på biotin kan det være du opplever å miste håret, noe som er grunnen til at biotin er så populært i kosttilskudd for håret.

 • Vitamin A - Vitamin A støtter veksten av nye celler i kroppen. Dette er spesielt viktig for håret vårt, ettersom håret er det menneskelige vevet som vokser raskest. Vitamin A hjelper også hodebunn med å produsere talg, noe som bidrar til en sunn og naturlig oljeproduksjon. Vitamin A er faktisk så viktig for håret at hvis du lider av vitaminmangel vil du kunne oppleve hårtap. Det er likevel viktig å ikke overdrive. Dersom du får i deg for mye vitamin A kan dette faktisk også føre til håravfall. I følge retningslinjer i EU er det anbefalt å holde seg på en daglig dose med vitamin A på mellom 800-1500 µg, og ikke mer enn dette.

 • Vitamin C - Vitamin C er en kraftig antioksidant som beskytter hårsekkene fra frie radikaler og fører til en mer effektiv hårvekst. Vitamin C hjelper også til med produksjonen av kollagen i kroppen, som er en utrolig viktig del av en god hårstruktur. Dette er grunnen til at vitamin C er sett på som en av de beste vitaminer for hårtap.

 • Sink - Sink er viktig for produksjon av proteiner (som håret ditt er laget av), og celledelingen som foregår i kroppen din. Begge disse prosessene er essensielle for en optimal hårvekst, og sink som vitaminmangel er også linket opp mot hårtap.

 • Niacin - Niacin, også kjent som vitamin B3, tilfører viktig næring til håret, og hjelper til å opprettholde et sunt hår. Alopecia areata, en spesiell type hårtap, har blitt koblet til vitaminmangel av vitamin B2.

 • Vitamin D - Lave nivåer av vitamin D kan også kobles til hårtap, men akkurat hvilken rolle vitamin D spiller for hårveksten din er det fortsatt noen usikkerhet rundt. Når huden din blir eksponert for sollys produserer den vitamin D. Dersom du ikke får noe særlig sol (for eksempel på vinteren, eller hvis du bor på et sted hvor det ofte er overskyet) kan det føre til mangel på vitamin D, og det kan påvirke produksjonen av nye hårstrå.

 • Vitamin E - Likt som med vitamin C, er vitamin E en antioksidant som beskytter hårsekkene dine mot frie radikaler, og de kan være gode vitaminer mot hårtap. I en studie fra 2010 opplevde personer som led av hårtap en økning på 34,5% i hårvekst etter de fikk et kosttilskudd som inneholdt vitamin E, sammenlignet med 0,1% av personer som ikke fikk et kosttilskudd med vitamin E.

Andre vitaminer mot håravfall det kan være verdt å se etter i et kosttilskudd:

 • Selen
 • Folsyre
 • Pantotensyre
 • Vitamin B6
 • Jod
 • Kolin
 • Vitamin B12
 • Silisiumdioksid
 • Kalsium

Fordeler med alt-i-ett kosttilskudd

Hvilke fordeler er det med å velge alt-i-ett kosttilskudd for håret? Du kan vel bare kjøpe de vitaminene du vet du trenger litt ekstra av? Den beste måten du kan få i deg alt du faktisk trenger for en sunn hårvekst (og få håret til å vokse fortere) er å ta et kosttilskudd som dekker alle dine næringsmessige behov. Det er mye lettere å huske å ta dem dersom det kun er én alt-i-ett boks å huske på, og det er i tillegg billigere enn å kjøpe alt hver for seg!

konsekvent bruk er viktig

Når det kommer til vitaminer mot hårtap er det viktig å være konsekvent når du tar vitaminene. Ved å velge alt-i-ett vitaminer for hårtap vil du enklere huske på å ta den daglige dosen din, og du er raskere på vei til et flottere, mer voluminøst hår. Fortsett å lese dersom du vil ha tips til hva de beste kosttilskuddene med vitaminer for hårtap er.

Før og etter Hairlust

Hairlust før og efter
Før
Foreløpig resultat
Hairlust før og efter
Før
Foreløpig resultat
Hairlust før og efter
Før
Foreløpig resultat
Hairlust før og efter
Før
Foreløpig resultat
Hairlust før og efter
Før
Foreløpig resultat
Hairlust før og efter
Før
Foreløpig resultat
Hairlust før og efter
Før
Foreløpig resultat

*Resultatene varierer fra person til person.

Se alle anmeldelser

Produktanbefaling for hårtapsvitaminer

Her er mine anbefalinger til deg som opplever hårtap grunnet vitaminmangel, eller ønsker et sunnere og friskere hår generelt:

Hair Formula Tablets for Women

Hairlust Hair Formula Tablets for Women inneholder alle vitaminene og mineralene hårsekkene dine trenger for en sunn hodebunn og normal hårvekst. Dette er vår sterkeste blanding av vitaminer mot håravfall, så dersom du er på leting etter en skikkelig boost til håret ditt har du kommet til riktig sted! Hair Growth Formula Tablets inneholder en kraftig dose med klinisk beviste ingredienser, inkludert biotin, vitamin B12, silisiumdioksid og sink. Tablettene er i tillegg laget med helt naturlige, veganske ingredienser, og utformet spesielt for kvinners hårbehov.

Hair Formula Gummies for Women

Likt som tablettene våre, inneholder Hairlust Hair Formula Gummies for Women vitaminer og mineraler som er klinisk bevist å hjelpe med hårvekst. Kosttilskuddet kommer i en deilig og smakfull tyggevitamin-variant som gjør det lett for deg å huske på å ta dine vitaminer for hårtap hver dag!

Vi tilbyr også Hair Formula Gummies for Men og Hair Formula Tablets for Men, som er laget spesielt for menn og de vanligste problemene de møter på når det kommer til vitaminmangel og hårtap, som for eksempel androgen alopeci.

Hvor lang tid tar det før du ser resultater?

De beste vitaminer mot hårtap vil hjelpe deg med å få lengre hår, men som det meste her i verden skjer det dessverre ikke over natten. Hvis du er flink til å ta kosttilskudd mot hårtap daglig (og du ikke har andre underliggende sykdommer som kan påvirke hårveksten din), er det normalt å se resultater mellom tre til seks måneder etter du startet med piller mot hårtap. Men hvor fort vokser håret egentlig? Det er mange faktorer som spiller inn, som kosthold, alder og gener.  

Nøkkelen ligger i å huske på å faktisk ta vitaminene sine daglig. Hvis du ikke er vant til å ta piller mot hårtap eller andre kosttilskudd har jeg et par råd som kan hjelpe deg å på veien mot et sunnere hår:

 1. Sett vitaminene på et sted hvor de er synlige. Dette vil hjelpe deg å huske på dine vitaminer mot håravfall hver dag. Et par smarte steder å oppbevare vitaminene kan være på nattbordet, på kontorpulten, ved siden av tannbørsten eller på kjøkkenbenken.
 2. Legg til vanen med å ta vitaminer mot hårtap sammen med en annen vane du allerede har. Du kan for eksempel alltid ta vitaminene før du pusser tenner eller vasker ansiktet på kvelden.
 3. Sett en alarm på telefonen din som minner deg på at det er tid for de daglige vitaminene mot håravfall.

Prøv ut et par forskjellige varianter for å finne den metoden som passer best for deg!

Hvis du har hatt en dårlig erfaring med vitaminer mot hårtap tidligere og kanskje sitter igjen med følelsen av at dette er bortkastet å teste ut, er ofte grunnen til at det ikke gikk så bra sist at man ikke var flink nok til å ta vitaminer mot håravfall regelmessig over en lenger tid. Dersom du klarer å innarbeide kosttilskuddet i den daglige rutinen din vil du med mye større sannsynlighet merke resultater, og du vil oppleve at et sunnere og sterkere hår begynner å vokse ut.

Hårtest

Produkter skreddersydd for ditt hår

Ta testen

Har vitaminer for hårtap bivirkninger?

Selv de beste vitaminer for hårtap kan dessverre ha noen bivirkninger. Dette gjelder spesielt dersom du ikke bruker kosttilskuddet som anvist på pakken. For å unngå bivirkninger når du skal ta vitaminer mot håravfall (eller kosttilskudd generelt) anbefales det at du tar vitaminene sammen med et lite måltid og et par glass vann.

Det er også viktig å huske på at kosttilskudd mot hårtap kun er ment som et tilskudd, og skal ikke erstatte et normalt kosthold. Jeg anbefaler heller ikke å kombinere piller mot hårtap med andre kosttilskudd som inneholder de samme vitaminene og mineralene. Dersom du er i tvil om hvordan du skal bruke kosttilskuddet anbefaler jeg deg å rådføre deg med legen din før du legger til vitaminer mot håravfall i kosten din.

Andre måter å fremme hårvekst

Hvis du virkelig har et ønske om å få et sterkt og langt hår er det et par andre vaner du burde tillegge deg, i tillegg til å ta vitaminer mot hårtap. Her er mine anbefalinger:

Oppdater vaskerutinen til håret ditt

Oppdater vaskerutinen din

Gå til innkjøp av en sjampo og balsam laget spesielt for en sunn hårvekst. Split Fix™ Shampoo + Conditioner er for deg som opplever at knekt hår og flisete tupper hindrer deg i å vokse langt og sunt hår. I stedet, hvis du lider av hårtap eller tynt hår, velg Grow Perfect™ Shampoo + Conditioner som er formulert med Anagain™ og økologisk rosmarinolje for håret, som begge er klinisk bevist for å forbedre hårvekst og tetthet.

For å øke resultatene dine med denne sjampoen og balsamen ytterligere, anbefaler jeg å bruke en aktuell hårvekstbehandling, som Grow Perfect™ Hair Growth Serum samtidig. Den er formulert med naturlig avledede ingredienser som er klinisk bevist å øke hårveksten, redusere hårtap og forbedre den generelle hodehelsen.

Bruk hårmaske

Bruk hårmaske

En ukentlig dyptgående fuktighetsgivende behandling kan gjøre underverker for håret ditt. Jeg anbefaler Split Fix™ Hair Mask som er laget med en stor dose beskyttende og fuktighetsgivende planteekstrakter.

Hvis du har lurt på om vitaminer for hårtap faktisk fungerer, har du svaret ditt her! Vitaminer for hårtap kan øke hårveksten din, gi et sunnere hår, og er spesielt effektivt dersom du lider av hårtap på grunn av vitaminmangel. 

Våre kunder sier

Enestående

Relaterte artikler

Se alle artikler
 • Tynt hår hos kvinner: 8 gode tips som gir mer fylde i håret

  Tynt hår hos kvinner: 8 gode tips som gir mer fylde i håret

 • Beste volum shampoo og balsam for fint hår: Slik fungerer de!

  Beste volumshampoo og balsam for fint hår: Slik fungerer de!

 • Beste hårpudder: 7 fordeler med å bruke volumpulver for hår

  Beste hårpudder: 7 fordeler med å bruke volumpulver for hår

 • Clarifying shampoo: Slik bruker du en rensesjampo

  Clarifying shampoo: Slik bruker du en rensesjampo

 • Hårvoks vs. Hårleire: Hvilken er best for deg?

  Hårvoks vs. Hårleire: Hvilken er best for deg?

Se alle artikler