De 7 beste vitaminer mot hårtap: Få svar på de mest stilte spørsmåleneSe alle artikler

De 7 beste vitaminer mot hårtap: Få svar på de mest stilte spørsmålene

Du trenger ikke å scrolle lenge gjennom Instagram for å få med deg at vitaminer mot håravfall for en sunn hårvekst er trendy om dagen. Det er ikke uten grunn! For hvem vil vel ikke ha et lengre, sterkere og vakrere hår hvis man kan påvirke det selv?

Det er kanskje noen der ute som lurer på om vitaminer mot håravfall faktisk virker, og hvilke vitaminer som i så fall gir det beste resultatet. Vi har satt sammen en liten guide om alt du trenger å vite rundt vitaminer for hårtap, så fortsett å lese hvis du vil ha svar på spørsmålene dine om hvordan du kan oppnå et sunnere hår og motvirke hårtap som kommer av vitaminmangel!

Innholdsfortegnelse

Hva er årsaken til hårtap?

På et eller annet tidspunkt i livet vil de fleste av oss se at vi mister hår og at håret vårt har blitt tynnere. Noen ganger kan det være for en kort periode i livet hvor man virkelig mister mye hår og ser at håret har blitt tynnere, mens andre ganger kan det kanskje strekke seg utover en lengre periode. Før du begynner å ty til behandlinger, kurer eller vitaminer for hårtap, er det viktig å finne ut hvorfor du begynte å miste håret. De fleste gangene vil du se at hårtap og vitaminmangel har en sammenheng.

For både kvinner og menn kan hårtap være arvelig eller et resultat av endringer i hormonelle nivåer. Andre årsaker til hårtap kan være av sunnhetsmessig karakter, som dårlig kost eller reaksjoner på medisinske behandlinger og sykdomsforløp, eller graviditet og stress.

Håravfall hos menn og kvinner kan også skyldes feil vedlikehold av håret. Hårfarging, stramme frisyrer, børste håret feil, bruk av rettetang, hårføner, eller andre varme stylingverktøy er eksempler på hva vi daglig utsetter håret vårt for. Disse dårlige vanene kan føre til alvorlig håravfall hos menn og kvinner, det er derfor ganske vanlig for både unge og gamle å være på jakt etter en kur mot hårtap. Hvis hårtapet ditt er et resultat av dårlige vaner, er det beste rådet å stoppe med disse dårlige vanene og begynne å ta godt vare på håret ditt. Et godt tips kan være å begynne å ta kosttilskudd mot hårtap, fordi det ofte går hånd i hånd med vitaminmangel.

Kan virkelig et kosttilskudd føre til et sunnere hår?

For det første: kan vitaminer faktisk hjelpe håret ditt? Det korte svaret: ja! Akkurat som i resten av kroppen din, har hårsekkene behov for rikelig med næring slik at at et sunt, langt og voluminøst hår kan vokse ut. Hvis du ikke får i deg riktige vitaminer og mineraler kan dette gå ut over hårveksten og kvaliteten på håret ditt. Men hvorfor er det sånn? Hårsekkene dine inneholder de cellene i kroppen som deler seg raskest, og de trenger derfor rikelig med næring for å støtte opp rundt denne prosessen. Samtidig er ikke hårveksten din en del av det mest essensielle for overlevelsen din, så dersom du har vitaminmangel vil kroppen tildele næring og energi til andre viktigere funksjoner først, og du kan derfor oppleve hårtap.

Hvis du ikke får i deg nok mineraler og vitaminer til å støtte alle de viktigste funksjonene til kroppen din, kommer altså ikke kroppen til å prioritere at du skal få et langt og sunt hår. Dersom hårsekkene dine ikke får den næringen de trenger, kommer håret som vokser ut til å være tynnere og svakere.

Visste du at biotin, sink og selen er vitenskapelig bevist å bidra til å opprettholde normalt hår?

Den beste måten du kan være sikker på at du får i deg alle næringsstoffene du trenger for en sunn hårvekst er selvfølgelig gjennom et sunt, variert og balansert kosthold. Dette innebærer også å prøve å unngå sukker og fet mat basert på umettet fett. Et høyt forbruk av alkohol og tobakk er heller ikke bra for verken håret, huden eller neglene. Vi vet alle at et variert kosthold ofte er enklere sagt enn gjort, og det er her et kosttilskudd med vitaminer mot hårtap kommer inn. De beste kosttilskuddene for håret er laget med vitaminer, mineraler og andre næringsstoffer spesielt tilsatt for å opprettholde sunne og sterke hårsekker for en optimal hårvekst.

Hvordan kan vitaminer påvirke håret? Det er stor forskjell på forskjellige vitaminer, individuelle forskjeller hos personer, og hvor flink man er til å huske på å faktisk ta sine kosttilskudd for håret hver dag som kan påvirke resultatet. De beste kosttilskuddene inneholder flere vitaminer, mineraler og andre ingredienser som er kjent for å fremme en sunn hårvekst (vi kommer tilbake til dette litt senere), men det hjelper dessverre lite dersom personen har underliggende sykdommer eller glemmer å ta vitaminer for hårtap regelmessig.

HairLust - Hair Growth Formula Gummies HairLust - Hair Growth Formula Gummies
Spar opptil 50%

Hair Growth Formula Gummies

Sukkerfrie tyggevitaminer med høyt innhold av biotin, som bidrar til å vedlikeholde normalt hår.

349,00 kr

Les mer
HairLust - Hair Growth Formula Tablets HairLust - Hair Growth Formula Tablets
Spar opptil 50%

Hair Growth Formula Tablets

Hårtabletter for kvinner, basert på silika fra bambus, aminosyrer, vitaminer og mineraler.

349,00 kr

Les mer

Påvirker vitaminmangel hårets struktur og hårtap?

Den eneste måten du kan være sikker på at det er vitaminmangel som påvirker kvaliteten på håret ditt og hårtap hos deg personlig, er å snakke med legen din. Hvis du er usikker på om du trenger en legetime for å sjekke opp dette, har vi satt sammen en liste med tegn du kan være på utkikk etter:

 • Sprøtt hår og negler
 • Flass og hud som skaller av
 • Hårtap og tynt hår
 • Røde eller hvite klumper på huden

De 7 beste vitaminene mot hårtap

Er du på utkikk etter de beste vitaminene for hårtap? Det enkleste er å ta en titt på lista over ingrediens til kosttilskuddet for å se at det inneholder spesifikke vitaminer og mineraler som er bevist å fremme en sunn hårvekst.

Obs: Vitaminer mot håravfall trenger ikke å inneholde alle vitaminene vi lister opp for å faktisk være effektive, men jo flere som er inkludert, jo bedre er det.

 • Biotin - Biotin er kanskje det mest kjente vitaminet mot hårtap. Hvis du lider av mangel på biotin kan det være du opplever å miste håret, noe som er grunnen til at biotin er så populært i kosttilskudd for håret.

 • Vitamin A - Vitamin A støtter veksten av nye celler i kroppen. Dette er spesielt viktig for håret vårt, ettersom håret er det menneskelige vevet som vokser raskest. Vitamin A hjelper også hodebunn med å produsere talg, noe som bidrar til en sunn og naturlig oljeproduksjon. Vitamin A er faktisk så viktig for håret at hvis du lider av vitaminmangel vil du kunne oppleve hårtap.

  Det er likevel viktig å ikke overdrive. Dersom du får i deg for mye vitamin A kan dette faktisk også føre til håravfall. I følge retningslinjer i EU er det anbefalt å holde seg på en daglig dose med vitamin A på mellom 800-1500 µg, og ikke mer enn dette.

 • Vitamin C - Vitamin C er en kraftig antioksidant som beskytter hårsekkene fra frie radikaler og fører til en mer effektiv hårvekst. Vitamin C hjelper også til med produksjonen av kollagen i kroppen, som er en utrolig viktig del av en god hårstruktur. Dette er grunnen til at vitamin C er sett på som en av de beste vitaminer for hårtap.

 • Sink - Sink er viktig for produksjon av proteiner (som håret ditt er laget av), og celledelingen som foregår i kroppen din. Begge disse prosessene er essensielle for en optimal hårvekst, og sink som vitaminmangel er også linket opp mot hårtap.

 • Niacin - Niacin, også kjent som vitamin B3, tilfører viktig næring til håret, og hjelper til å opprettholde et sunt hår. Alopecia areata, en spesiell type hårtap, har blitt koblet til vitaminmangel av vitamin B2.

 • Vitamin D - Lave nivåer av vitamin D kan også kobles til hårtap, men akkurat hvilken rolle vitamin D spiller for hårveksten din er det fortsatt noen usikkerhet rundt. Når huden din blir eksponert for sollys produserer den vitamin D. Dersom du ikke får noe særlig sol (for eksempel på vinteren, eller hvis du bor på et sted hvor det ofte er overskyet) kan det føre til mangel på vitamin D, og det kan påvirke produksjonen av nye hårstrå.

 • Vitamin E - Likt som med vitamin C, er vitamin E en antioksidant som beskytter hårsekkene dine mot frie radikaler, og de kan være gode vitaminer mot hårtap. I en studie fra 2010 opplevde personer som led av hårtap en økning på 34,5% i hårvekst etter de fikk et kosttilskudd som inneholdt vitamin E, sammenlignet med 0,1% av personer som ikke fikk et kosttilskudd med vitamin E.

Andre vitaminer mot håravfall det kan være verdt å se etter i et kosttilskudd:

 • Selen
 • Folsyre
 • Pantotensyre
 • Vitamin B6
 • Jod
 • Kolin
 • Vitamin B12
 • Silisiumdioksid
 • Kalsium

Vitaminer mot hårtap - bevisst effekt

En undersøkelse fra september 2018 foretatt av en klinisk og kosmetisk undersøkelsesdermatologi ved navn Dovepress, har ved hjelp av kliniske og medisinske forskere funnet frem til effekter ved bruk av vitaminer mot hårtap. I undersøkelsen tok 120 kvinner i alderen 18-60 år piller mot hårtap i en periode på 180 dager. Undersøkelsen viste at spesifikke vitaminer som sink, biotin, jern, vitamin A, C, E, og B-kompleks i perioden førte til at over 87 % av testpersonene opplevde å minske hårtap. Samtidig opplevde over 70 % av testpersonene en forbedring i hårkvalitet.

Hva er fordelene med alt-i-ett kosttilskudd for håret?

Hvilke fordeler er det med å velge alt-i-ett kosttilskudd for håret? Du kan vel bare kjøpe de vitaminene du vet du trenger litt ekstra av? Den beste måten du kan få i deg alt du faktisk trenger for en sunn hårvekst (og få håret til å vokse fortere) er å ta et kosttilskudd som dekker alle dine næringsmessige behov. Det er mye lettere å huske å ta dem dersom det kun er én alt-i-ett boks å huske på, og det er i tillegg billigere enn å kjøpe alt hver for seg!

Når det kommer til vitaminer mot hårtap er det viktig å være konsekvent når du tar vitaminene. Ved å velge alt-i-ett vitaminer for hårtap vil du enklere huske på å ta den daglige dosen din, og du er raskere på vei til et flottere, mer voluminøst hår. Fortsett å lese dersom du vil ha tips til hva de beste kosttilskuddene med vitaminer for hårtap er.

Før og etter Hairlust

Hairlust før og efter
Før
Foreløpig resultat
Hairlust før og efter
Før
Foreløpig resultat
Hairlust før og efter
Før
Foreløpig resultat
Hairlust før og efter
Før
Foreløpig resultat
Hairlust før og efter
Før
Foreløpig resultat
Hairlust før og efter
Før
Foreløpig resultat
Hairlust før og efter
Før
Foreløpig resultat

*Resultatene varierer fra person til person.

Se alle anmeldelser

Dette er våre beste tips til kosttilskudd med vitaminer for hårtap

Her er våre anbefalinger til deg som opplever hårtap grunnet vitaminmangel, eller ønsker et sunnere og friskere hår generelt:

Hair Growth Formula Tablets

Hair Growth Formula Tablets

Hairlust Hair Growth Formula Tablets inneholder alle vitaminene og mineralene hårsekkene dine trenger for en sunn hodebunn og normal hårvekst. Dette er vår sterkeste blanding av vitaminer mot håravfall, så dersom du er på leting etter en skikkelig boost til håret ditt har du kommet til riktig sted! Hair Growth Formula Tablets inneholder en kraftig dose med klinisk beviste ingredienser, inkludert biotin, vitamin B12, silisiumdioksid og sink. Tablettene er i tillegg laget med helt naturlige, veganske ingredienser, og utformet spesielt for kvinners hårbehov.

HairLust - Hair Growth Formula Gummies HairLust - Hair Growth Formula Gummies
Spar opptil 50%

Hair Growth Formula Gummies

Sukkerfrie tyggevitaminer med høyt innhold av biotin, som bidrar til å vedlikeholde normalt hår.

349,00 kr

Les mer
HairLust - Hair Growth Formula Tablets HairLust - Hair Growth Formula Tablets
Spar opptil 50%

Hair Growth Formula Tablets

Hårtabletter for kvinner, basert på silika fra bambus, aminosyrer, vitaminer og mineraler.

349,00 kr

Les mer

Hair Growth Formula Gummies

Hair Growth Formula Gummies

Likt som tablettene våre, inneholder Hairlust Hair Growth Formula Gummies vitaminer og mineraler som er klinisk bevist å hjelpe med hårvekst. Kosttilskuddet kommer i en deilig og smakfull tyggevitamin-variant som gjør det lett for deg å huske på å ta dine vitaminer for hårtap hver dag!

Vi tilbyr også Hair Growth Formula Gummies for Men og Hair Growth Formula Tablets for Men, som er laget spesielt for menn og de vanligste problemene de møter på når det kommer til vitaminmangel og hårtap, som for eksempel androgen alopeci.

HairLust - Hair Growth Formula Gummies for Men HairLust - Hair Growth Formula Gummies for Men
Spar opptil 50%

Hair Growth Formula Gummies for Men

Sukkerfrie tyggevitaminer med biotin, sink og selen, som bidrar til å vedlikeholde normalt håret.

349,00 kr

Les mer
HairLust - Hair Growth Formula Tablets for Men HairLust - Hair Growth Formula Tablets for Men
Spar opptil 50%

Hair Growth Formula Tablets for Men

Hårtabletter for menn, beriket med 20 vitaminer, mineraler og aminosyrer.

349,00 kr

Les mer

Hvor lang tid tar det før du ser resultater med vitaminer mot hårtap?

De beste vitaminer mot hårtap vil hjelpe deg med å få lengre hår, men som det meste her i verden skjer det dessverre ikke over natten. Hvis du er flink til å ta kosttilskudd mot hårtap daglig (og du ikke har andre underliggende sykdommer som kan påvirke hårveksten din), er det normalt å se resultater mellom tre til seks måneder etter du startet med piller mot hårtap.

Nøkkelen ligger i å huske på å faktisk ta vitaminene sine daglig. Hvis du ikke er vant til å ta piller mot hårtap eller andre kosttilskudd har vi et par råd som kan hjelpe deg å på veien mot et sunnere hår:

 1. Sett vitaminene på et sted hvor de er synlige. Dette vil hjelpe deg å huske på dine vitaminer mot håravfall hver dag. Et par smarte steder å oppbevare vitaminene kan være på nattbordet, på kontorpulten, ved siden av tannbørsten eller på kjøkkenbenken.
 2. Legg til vanen med å ta vitaminer mot hårtap sammen med en annen vane du allerede har. Du kan for eksempel alltid ta vitaminene før du pusser tenner eller vasker ansiktet på kvelden.
 3. Sett en alarm på telefonen din som minner deg på at det er tid for de daglige vitaminene mot håravfall.

Prøv ut et par forskjellige varianter for å finne den metoden som passer best for deg!

Hvis du har hatt en dårlig erfaring med vitaminer mot hårtap tidligere og kanskje sitter igjen med følelsen av at dette er bortkastet å teste ut, er ofte grunnen til at det ikke gikk så bra sist at man ikke var flink nok til å ta vitaminer mot håravfall regelmessig over en lenger tid. Dersom du klarer å innarbeide kosttilskuddet i den daglige rutinen din vil du med mye større sannsynlighet merke resultater, og du vil oppleve at et sunnere og sterkere hår begynner å vokse ut.

Har vitaminer for hårtap noen bivirkninger?

Selv de beste vitaminer for hårtap kan dessverre ha noen bivirkninger. Dette gjelder spesielt dersom du ikke bruker kosttilskuddet som anvist på pakken. For å unngå bivirkninger når du skal ta vitaminer mot håravfall (eller kosttilskudd generelt) anbefales det at du tar vitaminene sammen med et lite måltid og et par glass vann.

Det er også viktig å huske på at kosttilskudd mot hårtap kun er ment som et tilskudd, og skal ikke erstatte et normalt kosthold. Vi anbefaler heller ikke å kombinere piller mot hårtap med andre kosttilskudd som inneholder de samme vitaminene og mineralene. Dersom du er i tvil om hvordan du skal bruke kosttilskuddet anbefaler vi deg å rådføre deg med legen din før du legger til vitaminer mot håravfall i kosten din.

Hvordan fremme hårvekst i tillegg til kosttilskudd?

Hvis du virkelig har et ønske om å få et sterkt og langt hår er det et par andre vaner du burde tillegge deg, i tillegg til å ta vitaminer mot hårtap. Her er våre anbefalinger:

Oppdater vaskerutinen til håret ditt

Oppdater vaskerutinen til håret ditt

Gå til innkjøp av en sjampo og balsam laget spesielt for en sunn hårvekst. Hair Growth & Repair Shampoo + Conditioner inneholder gjenoppbyggende mikroproteiner som hjelper til å reparere hårsekkene og gjør håret sterkere helt ut til hårtuppene.

HairLust - Hair Growth & Repair Set HairLust - Hair Growth & Repair Set
Selger fort ⚡️
Spar 15%

Hair Growth & Repair Set

Gjenoppbyggende shampoo og balsam som skaper optimale forhold for sunn hårvekst.

458,00 kr

389,00 kr

Les mer
HairLust - Hair Growth & Repair Shampoo HairLust - Hair Growth & Repair Shampoo
Selger fort ⚡️

Hair Growth & Repair Shampoo

Sulfatfri shampoo med proteiner som skaper optimale forhold for sunn hårvekst.

229,00 kr

Les mer

Bruk hårmaske

Bruk hårmaske

En ukentlig dyptgående fuktighetsgivende behandling kan gjøre underverker for håret ditt. Vi anbefaler Hair Growth & Protection Mask som er laget med en stor dose styrkende proteiner og fuktighetsgivende planteekstrakter.

HairLust - Hair Growth & Protection Mask HairLust - Hair Growth & Protection Mask
Spar 50%

Hair Growth & Protection Mask

Hårkur for tørt og skadet hår som reparerer og forhindrer splittede tupper.

249,00 kr

124,00 kr

Les mer
HairLust - Protein Reconstructor Mask HairLust - Protein Reconstructor Mask
Spar 50%

Protein Reconstructor Mask

Proteinkur for håret, som gjenoppbygger viktige proteiner og forbedrer elastisiteten.

299,00 kr

149,00 kr

Les mer

Hvis du har lurt på om vitaminer for hårtap faktisk fungerer, har du svaret ditt her! Vitaminer for hårtap kan øke hårveksten din, gi et sunnere hår, og er spesielt effektivt dersom du lider av hårtap på grunn av vitaminmangel. 

Våre kunder sier

Enestående

Relaterte artikler

Se alle artikler
 • Hvordan virker et serum for hårvekst? Fordeler & hvordan bruke det

  Hvordan virker et hårserum? Fordeler & hvordan du bruker det

 • Heatless curls: Hvordan få krøller uten varme steg-for-steg

  Heatless curls: Hvordan få krøller uten varme steg-for-steg

 • Statisk elektrisk hår: Her er 9 metoder for å unngå elektrisk hår

  Statisk elektrisk hår: Her er 9 metoder for å unngå elektrisk hår

 • Renseshampoo: Slik velger du den beste hodebunnskrubben

  Renseshampoo: Slik velger du den beste hodebunnskrubben

 • Sjampo uten silikon: Her er alt du trenger å vite om silikonfri sjampo og balsam

  Sjampo uten silikon: Her er alt du trenger å vite om silikonfri sjampo og balsam

Se alle artikler