10 Frisyrer for langt hår: Fra etasje klippet langt hår til hårklipp med luggSe alle artikler

10 Frisyrer for langt hår: Fra etasje klippet langt hår til hårklipp med lugg

Med langt, sunt hår kan du leke deg mer med mange frisyrer til forskjellige anledninger. Du kan velge en helt rett stil, etasje klippet langt hår, langt hår med lugg, gradert langt hår, ja mulighetene er mange.

Langt hår er det ultimate utgangspunktet for alle frisyrer og oppsatser, og jeg skal i denne artikkelen gå gjennom flere hårfrisyrer for langt hår, fra oppklippet langt hår til pannelugg og vakre, store krøller.

Hvis du er som meg og har fint, tynt hår syns du kanskje det er vanskelig å oppnå godt volum i håret som faktisk sitter. Men ta det med ro, jeg har satt sammen alle mine beste tips for alle hårtyper, så du kan få frisyren du drømmer om.

I denne artikkelen har jeg satt sammen styling tips, fantastiske frisyrer for langt hår, og generelle hårpleie tips for å opprettholde et sunt, glansfullt og vakkert hår – helt ut i lengdene.

La meg ta deg inn i et eventyr av hårfrisyrer for langt hår. Kom igjen!

Innholdsfortegnelse

Hvordan velge den beste hårklippen for langt hår

Du har kanskje hatt langt hår en stund, eller lengden begynner endelig å komme dit du vil, men hvilken frisyre burde du egentlig gå for? Det er viktig å finne ut hvilken lange hårfrisyre som passer nettopp deg og dine unike preferanser. Her er noen ting det kan være lurt å tenke på:

Hvordan velge den beste hårklippen for langt hår

1. Tykkelse på håret

Tykkelsen på håret har mye å si når du skal velge en frisyre for langt hår. Har du et tykt hår er du spesielt heldig, og kan komme unna med de fleste frisyrer. Fra et rufsete oppklippet langt hår, til glatt, langt hår med lugg. Hvis du på den andre siden ikke er velsignet med en tykk manke, har jeg også noen fantastiske frisyrer for langt, tynt hår på lur.

2. Hårtype

Hårtypen din påvirker også valg av frisyre. Krøller kommer virkelig til live med et oppklippet langt hår, og langt hår med lugg passer spesielt godt til dem med en rett hårtype. En bølgete hårtype blir godt balansert med en blanding, både en gradert klipp og en type pannelugg.

3. Oljete hodebunn

Hvor raskt blir håret ditt oljete og fett? Hvis du ofte trenger en runde med tørrsjampo burde du gå for en frisyre som ikke krever mye vedlikehold og daglig styling. Hvis du på den andre siden sjeldent opplever fett hår kan du leke deg mer med komplekse frisyrer.

4. Styling

Styling

Hvor mye tid er du faktisk villig til å bruke på styling av håret? Noen hårfrisyrer for langt hår krever mye styling, som en lugg eller et etasje klippet langt hår, og andre frisyrer kan man bare rulle ut av sengen med, og håret ligger som det skal. Velg en frisyre som passer til din daglige rutine.

5. Frisørbesøk

Sist, men ikke minst, hvor ofte vil du dra til frisøren for å opprettholde frisyren? Noen frisyrer for langt hår trenger oftere en stuss for å holde på formen, og andre kan du la vokse ut uten at det påvirker formen på håret.

Tenk på disse faktorene før neste besøk til frisøren, så du får den beste hårklippen for langt hår som passer deg og alle dine behov. Da er det på tide å utforske noen flotte frisyrer!

Oppklippet langt hår

Et gradert langt hår er alltid trendy, og det er ikke uten grunn. En oppklippet frisyre tilfører dybde, tekstur og dimensjoner i de lange lokkene. Her er noen eksempler på oppklippet langt hår:

1. Butterfly klipp

En «butterfly cut» er en frisyre med flere oppklipte lag og lengder på håret, og passer perfekt for de som ønsker en livlig frisyre med volum og tekstur. Denne frisyren passer best for de med tykkere hår, da du fjerner en god del hår for å oppnå den ønskede effekten.

Styling tips: Omfavn din naturlige tekstur med denne stilen hvis du har en bølgete hårtype. Spray en volumspray for å oppnå et fyldigere resultat til hårlagene. Eller du kan bruke en krøllestav (med en varmebeskytter!) for å virkelig løfte fram butterfly-effekten.

2. Etasje klipp for langt hår med bølger

Et oppklippet hår i forskjellige «etasjer» er en enkel, uanstrengt frisyre for de med krøllete eller bølgete hår som virkelig vil få frem hårets naturlige tekstur og fall.

Styling tips: Hvis du har naturlig bølgete hår anbefaler jeg å la håret lufttørke. Bruk en krøllemousse for ekstra volum, eller en krøllekrem for myk definisjon og fuktighet.

3. Lett gradert langt hår

Denne allsidige og vedlikeholdsvennlige V-formede frisyren passer godt til rette frisyrer, eller for de med lett fall i håret. En lett oppklippet frisyre lager dimensjoner og et lite løft i tynnere, fint langt hår, uten å klippe bort for mye av selve håret.

Styling tips: Bruk en ventilert børste og hårføner for å tilføre ekstra volum ved røttene, eller lag krøller uten varme for en mer avslappet look.

4. Klassisk oppklippet langt hår med gardinlugg

Denne tidløse, elegante klippen med gardinlugg (eller «curtain bangs») passer spesielt godt til de med naturlig rett eller lett bølgete hår som ønsker seg en elegant, men avslappet frisyre.

Styling tips: Lær hvordan du gjør en vakker blowout hjemme for å få frem lagene i frisyren, og fullfør looken med en hårspray med middels hold. Style luggen med en rundbørste for et mykt, ansikts innrammende resultat.

Du kan også leke deg med flere fargenyanser med balayage, striper eller andre teknikker som virkelig får frem de forskjellige graderingene i håret, og som skaper ekstra dybde og dimensjon. Enten du ønsker deg en vågal butterfly klipp eller et mindre oppklippet langt hår med lugg finnes det mange varianter å velge mellom. Det er en vakker hårklipp som venter det lange håret ditt, rett rundt hjørnet!

Hårklipp for langt hår med lugg

Langt hår med lugg er her for å bli! En pannelugg kan endre en hel frisyre, ramme inn ansiktet og skape et unikt uttrykk. Her er tre fantastiske stiler du burde vurdere:

1. Etasje klippet langt hår med rufsete lugg

Denne stilen passer perfekt til de som ønsker seg et mer rebelsk uttrykk. Det passer godt til rette og bølgete hårtyper, og kan enkelt styles til ønsket frisyre. Det kan likevel være fint å være klar over at en rufsete pannelugg krever litt ekstra tid for å få den ønskede looken. En stuss hver 4-6 uke vil hjelpe til å opprettholde formen på luggen.

Styling tips: Bruk et volumpudder for tekstur når du styler håret, og bruk fingrene får å skape den rufsete, edgy looken.

2. Langt hår med gardinlugg

En gardinlugg passer til mange hårtyper. De rammer vakkert inn ansiktet og gjør enhver frisyre mer elegant. Denne type pannelugg er veldig allsidig, og hvis du ikke ønsker å style luggen kan du bare legge lokkene bak ørene.

Styling tips: Bruk en rundbørste med en hårføner, eller en rettetang, for å skape en lett bølge bort fra ansiktet for å få den berømte «curtain» effekten.

3. Langt, krøllete hår med lugg

Hvis du har naturlig krøllete hår kan en lugg ta frisyren til nye høyder. En pannelugg passer godt til de som virkelig vil få frem teksturen i krøllene, og ramme inn ansiktet. Hvis du har svært krøllete hår og ønsker en lugg anbefaler jeg å finne en frisør som faktisk spesialiserer seg på denne hårteksturen.

Styling tips: Påfør ditt favoritt stylingprodukt for krøller og la krøllene lufttørke for en naturlig, uanstrengt look.

Frisyrer for fint, langt hår

Jeg vet hvor frustrerende det kan være å ha fint, tynt hår. Men tro meg, det finnes mange flotte frisyrer til oss også. Den rette frisyren sammen med riktige hårprodukter kan faktisk få håret til å se fyldig og voluminøst ut. Dette er mine absolutt favoritt frisyrer for de med fint, langt hår:

1. Rett frisyre for tynt, langt hår

En rett frisyre, hvor du klipper tuppene rett av uten noen form for gradering, gir håret en fyldigere følelse. Hvis du ikke liker den helt rette linjen kan du be frisøren skape en U-form, som gir et mer naturlig resultat.

Styling tips: For å få den beste effekten av en rett frisyre anbefaler jeg å føne håret med hodet opp-ned, sammen med en volumspray, for å få ekstra fylde og liv i håret. Hvis du skal style tørt hår burde du bruke et volumpulver for å tilføre ekstra tekstur og volum i håret.

2. Langt, fint hår med ansikts innramming

Langt hår med ansikts innramming passer perfekt for dem med tynt hår. Lagene rundt ansiktet gir ekstra dybde og dimensjon, slik at håret ser fyldigere ut og gir deg et mykere utseende.

Styling tips: Litt saltvannspray kan gi en følelse av lette lag og skape et mer dynamisk resultat.

3. Frisyrer for langt hår med lett pannelugg

En lett, tilfeldig lugg er en mindre fremtredende versjon av panneluggen som går rett over pannen. Den rette linjen over ansiktet gir struktur, og trekker oppmerksomheten mot øynene, samtidig som håret virker fyldigere. Hvis håret er veldig tynt kan en tynnere versjon hvor du bruker mindre hår til luggen være flatterende, da de ikke vil ta bort for mye fylde fra resten av håret.

Styling tips: Bruk en naturlig tørrsjampo hvis du vil unngå at luggen ser oljete ut mellom hårvaskene, og som en rask touch-up av frisyren. I resten av håret anbefaler jeg en volumspray for å få ekstra liv i de fine hårstråene.

Hvorfor passer ikke svært oppklipte frisyrer til fint, tynt hår? Et svært etasje klippet langt hår kan få fint hår til å virke enda tynnere. Gradert langt hår fjerner vekt og fylde fra håret, og et tynt hår kan da se skjørt og svakt ut.

Hvis du vil ha maksimal effekt fra disse frisyrene for tynt hår anbefaler jeg volumshampoo, balsam og hårpulver som kan gi en ekstra boost, med et fyldigere resultat og nytt liv til håret.

Forbered deg til hårklippen

Før du booker en time hos frisøren er det et par ting du burde tenke på. Slik forbereder du deg før klippen, enten du kun ønsker en liten stuss, eller et oppklippet langt hår, med eller uten pannelugg:

Behandle håret med en hårmaske

Før timen din burde du behandle håret med en god, næringsrik hårmaske. Dette vil hjelpe til å hydrere og styrke håret, og gi det beste utgangspunktet for en ny frisyre. Hvis du har slitte tupper burde du prøve Split Fix™ Hair Mask. Hvis du har veldig tørt og krusete hår, prøv Moisture Hero™ Hair Mask.

Unngå å vaske håret før det skal farges

Hvis du skal bleke eller farge håret hos frisøren, burde du unngå å vaske håret samme dag. Nyvasket hår og hodebunn er ofte mer sensitivt for kjemikaliene som brukes ved farging. Vurderer du å farge håret blondt, burde du først lese 10 behandlingstips for bleket hår.

Snakk med frisøren din

Før frisørtimen burde du snakke med frisøren din om tilstanden til håret ditt og hvilken frisyre du kunne tenke deg. Da kan de gi deg anbefalinger basert på din hårtype, og forberede deg på hva du kan forvente av timen.

Hvor ofte bør du klippe langt hår?

Hvor ofte bør du klippe langt hår?

Hvis du vil opprettholde et sunt, langt hår er det ikke bare den første hårklippen som er viktig, men også hvordan du tar vare på det etterpå. Hvis du vil at håret skal forbli sunt (og kanskje vokse enda lengre?) er det viktig å klippe seg regelmessig.

Jeg anbefaler å trimme tuppene hver 2-4 måned. Dette kan kanskje virke for ofte hvis du prøver å få lengre hår, men en regelmessig klipp vil faktisk hjelpe deg på veien mot ditt Rapunsel hår.

Pleie etter hårklippen

Hemmeligheten bak vakkert, langt hår er konstant pleie, selv etter frisørbesøket. Når du endelig har fått drømme frisyren, er det på tide å ta vare på lokkene. Her har du mine beste råd:

1. Velg produkter spesielt tilpasset din hårtype

Invester i gode hårprodukter som er skreddersydd din hårtype, enten det er rett, bølgete eller krøllete hår. Hvis du bruker de rette produktene vil du sørge for at håret alltid holder seg sunt og sterkt.

2. Håroljer og leave-in balsam

Hvis håret er fargebehandlet, er det viktig å bruke gode håroljer og leave-in balsam for å beskytte, styrke og tilføre fuktighet til håret, slik at det ikke blir tørt, livløst og brekker.

3. Bruk farge vennlige produkter

Hvis du har endret fargen på håret burde du bytte til en shampoo og balsam spesielt utviklet for farget hår. Dette vil hjelpe deg med å opprettholde fargen, og unngå at håret blir misfarget. Hvis du har blondt hår, prøv en skånsom sølvshampoo og balsam.

4. Vær forsiktig med stylingverktøy for håret

Vær forsiktig med hva du styler håret med, spesielt hvis håret er kjemisk behandlet eller naturlig skjørt. Bruk et bambushåndkle for å minimere friksjon og krus. Gre ut floker forsiktig med en wet brush eller en bredtannet kam.

5. Finn riktige stylingprodukter

Eksperimenter med stylingprodukter for å få frem det beste i din nye frisyre. Enten det er en volumspray, hår-leire eller krøllegel kan det rette produktet virkelig få frisyren til et nytt nivå. Ikke vær rett for å prøve nye teknikker, din nye favoritt frisyre venter på å bli oppdaget!

6. Styling uten varme

Beskytt håret mot varmeskade ved å prøve ut styling teknikker som ikke krever varme. Krøller uten varme, fletter og oppsatser kan gi flotte frisyrer uten at du påfører håret unødvendig varme.

I denne artikkelen har vi gått gjennom de beste frisyrene for langt hår, og jeg håper du har funnet den perfekte frisyre til nettopp deg. Husk at den rette frisyren kan være nøkkelen til å få frem ditt hårs fulle potensial, og mulighetene er endeløse. Ikke vær redd for å eksperimentere med håret og forskjellige hårpleierutiner (husk at hår heldigvis vokser ut igjen). Så omfavn alt håret har å tilby, og gled deg over et sunt, vakkert og langt hår.

Våre kunder sier

Enestående

Relaterte artikler

Se alle artikler
 • Hårbørste med naturbust eller svinebust vs. myk vegansk hårbørste?

  Hårbørste med naturbust eller svinebust vs. myk vegansk hårbørste?

 • Tips til styling av krøllete hår: Slik får du frem naturlige krøller

  Tips til styling av krøllete hår: Slik får du frem naturlige krøller

 • Wet hair look: Slik skaper du den populære wetlook frisyren

  Wet hair look: Slik skaper du den populære wetlook frisyren

 • 20 fine halvlange frisyrer fra korte bob-frisyrer til lob-frisyrer

  20 fine halvlange frisyrer: Fra korte bob-frisyrer til lob-frisyrer

 • 15 Frisyrer for kort hår for kvinner + Enkle stylingtips

  15 Frisyrer for kort hår for kvinner + Enkle stylingtips

Se alle artikler