Hvordan får man langt hår fort? 9 metoder til hvordan få lengre hårSe alle artikler

Hvordan får man langt hår fort? 9 metoder til hvordan få lengre hår

Drømmer du om et langt og fyldig hår? Det krever som regel en god del tålmodighet. Men det er faktisk noe kan gjøre for at prosessen med hvordan å spare til langt hår kan gå litt raskere…

Lurer du på hvordan du kan få langt hår fort? Da har du kommet til riktig sted. Vi kan kanskje ikke si hvordan du kan få lengre hår over natten (selv om vi skulle ønske det!), men vi skal fortelle deg om kjente metoder som hjelper til å fremme en sunn hårvekst. Så hvis du vil vite hemmeligheten bak hvordan du kan få et langt hår er det bare å fortsette og lese!

Vil du vite hvordan du kan få langt hår fort? Fortsett å lese!

Innholdsfortegnelse

Det grunnleggende om hårets vekstsyklus

Før vi kan snakke om hvordan du kan få et langt hår er det viktig for deg å vite det grunnleggende om hvordan håret faktisk vokser.

Hvordan vokser håret?

Håret vokser fra hårsekkene som ligger under hodebunn. Vi har rundt 100,000 hårsekker i hodebunn, og hver av hårsekkene gror ut ett hårstrå.

Hårets fire vekstfaser:

vekstfaser

 • 1. Den anagene fasen/vekstfasen, som varer mellom to til syv år
 • 2. Den katagene fasen/overgangsfasen, som varer noen uker
 • 3. Den telogene fasen/hvilefasen, som varer i rundt tre måneder
 • 4. Den eksogene fasen, også kjent som fasen hvor du mister mye hår

Hvor fort vokser håret?

Hvor fort vokser håret? Håret vokser gjennomsnittlig 0,5 cm til 1,7 cm per måned, og hvor mye det faktisk vokser avhenger av faktorer som alder, gener og kjønn.

Hvorfor stopper håret å vokse?

Forskjellige type hårtap (som androgen alopeci) kan sakte ned eller stoppe hårveksten helt.

Hvis håret ditt vokser sakte kan det være et resultat av dårlig hår- og hodebunnspleie. Hvis du ikke tar vare på hodebunnen din er ikke hårsekkene i stand til å opprettholde optimal vekst! På lik måte kan du oppleve at håret brekker av om du ikke tar vare på håret ditt. Dette vil forhindre at du får lengre hår, til tross for at håret egentlig vokser i normal fart.

Nøkkelen til suksess når det gjelder å få langt hår fort, er å forlenge hårvekstfasen i livssyklusen og samtidig forhindre at håret brekker.

Hvis du vil vite hvordan du kan få langt hår på kort tid er altså nøkkelen å forlenge vekstfasen til håret, og samtidig forhindre at håret brekker. En bedre forståelse av hårets livssyklus og god, nærende hårpleie, både fra innsiden og utsiden, samt ekstra kjærlighet til hodebunnen vil kunne hjelpe deg med å få langt hår på kort tid. 

Les videre hvis du vil vite hemmeligheten bak hvordan du kan få langt hår fort!

Før og etter Hairlust

Hairlust før og efter
Før
Foreløpig resultat
Hairlust før og efter
Før
Foreløpig resultat
Hairlust før og efter
Før
Foreløpig resultat
Hairlust før og efter
Før
Foreløpig resultat
Hairlust før og efter
Før
Foreløpig resultat

*Resultatene varierer fra person til person.

Se alle anmeldelser

De viktigste ingrediensene for langt hår

De viktigste ingrediensene

For å gi håret den beste pleien og øke sannsynligheten for å få langt hår på kort tid må du vite litt om hvilke ingredienser som faktisk hjelper til å fremme hårveksten. Hvis du vil lære hvordan du kan spare til langt hår fort anbefaler vi å se etter produkter som inneholder disse ingrediensene:

Hvordan få langt hår: Påfør mynteolje i hodebunn

Hvis du påfører mynteolje på huden øker blodsirkulasjonen i området. Dette er gode nyheter for alle som vil få langt hår på kort tid, ettersom økt blodsirkulasjon rundt hårsekkene hjelper med hårvekst. Dette er fordi blod inneholder viktige næringsstoffer og oksygen som håret trenger for å opprettholde en sunn hårvekst. Det betyr at jo mer blod som sirkulerer rundt hårsekkene, jo bedre er det!

Vil du prøve det selv? Vi anbefaler Grow Perfect™ Thickening Spray som kombinerer økologisk mynteolje med andre botaniske ingredienser som styrker, gir fuktighet og reparerer både hår og hodebunn. Dette hjelper til å skape et optimalt miljø som gjør at du kan få langt hår på kort tid.

Hvordan få langt hår: Vekk hårsekkene dine med koffein

Tro det eller ei, men det samme koffeinet som finnes i teen din kan også hjelpe til å øke hårveksten. Koffein hjelper til med hårvekst ved å blokkere DHT, et hormon som bidrar til hårtap. I likhet med mynteolje øker også koffein blodsirkulasjonen rundt hårsekkene.

Hvordan få langt hår: Gi næring til hårstråene med proteiner

Hvis håret ikke blir lengre fordi det brekker av kan proteiner være redningen. Håret ditt er tross alt laget av proteiner! Hvis du tilfører proteiner til håret kan det hjelpe til å gjenoppbygge en sunn og sterk struktur i hårstråene så de ikke brekker. Men, det finnes mange typer protein som ikke kan hjelpe håret ditt fordi molekylene er for store for å klarer å trenge gjennom hårskaftet. Hemmeligheten er å bruke mikro-proteiner fra plantebaserte kilder så du kan få langt hår på kort tid. Fordi mikro-proteinene er så små kan de enkelt nå den delen av hårstrået som trenger det mest.

Hvis du skal kjøpe nye produkter anbefaler vi deg å se etter produkter som Protein Repair™ Hair Mask, som inneholder Dynagen™ og Gluadin® Kera-P LM i ingredienslisten. Disse mikro-proteinene er spesielt satt sammen for å styrke håret, så du kan få et sterkt og langt hår på kort tid uten å knekke. 

Hvordan få langt hår: Prøv rotekstrakt fra basilikum

Dette rotekstraktet, også kjent som RootBioTec™, er avledet fra basilikumplanten. I tillegg til å smake godt, er basilikum en kraftig plante full av antioksidanter og næringsstoffer. Påføring av RootBioTec™ i hodebunnen har vist seg å redusere hårtapet med 31% etter bare to måneders bruk! Denne ingrediensen kan du blant annet finne i Grow Perfect™ Hair Growth Serum, som inneholder hele 4 aktive ingredienser for hårvekst: Redensyl™, CAPIXYL™, RootBioTec™ og AnaGain™. Du kan lese mer om sistnevnte nedenfor.

Hvordan få langt hår: Forleng vekstfasen med ekstrakt fra ertespirer

Hvis du vil få langt hår på kort tid er AnaGain™, utvunnet fra ertespirer, en annen nøkkelingrediens du burde se etter. AnaGain™ fungerer ved å øke antall hårstrå som befinner seg i vekstfasen, som gjør at du mister mindre hår og får et lengre og tykkere hår. Det kan bety så mye som en 78% økning i hårvekst på kun tre måneder!

Hvordan få langt hår: 9 beviste metoder

Nå som du vet hvilke ingredienser du kan bruke for å få langt hår fort er det på tide å snakke om hårpleie! Hårpleierutinen du har spiller også en viktig rolle i hvordan du kan få langt hår fort.

1. Hvordan få lengre hår: Rens håret

Det første du må gjøre hvis du vil spare til langt hår fort er å se på hvordan du vasker håret ditt. Hvordan du vasker håret har overraskende mye å si på forskjellen mellom et skinnende, sterkt hår og et flatt og livløst hår.

Hvordan få lengre hår som er sunt og sterkt? Det er viktig å bruke en sjampo og balsam som støtter en normal hårvekst. Jeg anbefaler Grow Perfect™ Duo utviklet spesielt for å fremme hårvekst i tynt hår. Hvis problemet ditt er tørt hår som knekker, har vi en annen løsning for deg, nemlig Split Fix™ Duo.

Så er det på tide å ta en titt på hvor ofte du vasker håret. Hvis du vasker for ofte kan du ende opp med å tørke ut håret ditt, som gjør at det brekker lettere. Hvis du på den andre siden vasker håret for lite kan det bygge seg opp rester og overflødig olje som tetter hårsekkene og gjør at håret vokser saktere.

Hvis målet er å få langt hår på kort tid anbefaler vi å vaske håret to til tre ganger i uken, avhengig av hva håret trenger.

Når du vasker håret anbefaler vi at du skyller det med kaldt vann (varmt vann kan tørke ut håret og gjøre det sprøtt, som fører til at det brekker lettere). Og aldri hopp over balsamen!

2. Hvordan få lenger hår: Tørk smart

Hvis du vil vite hvordan du kan få langt hår fort har det mye å si hvordan du behandler håret når det er vått. Håret er mest sårbart når det er vått, så det er for eksempel smart å tørke det med et håndkle i bambus, som Bamboo Hair Towel Wrap, i stedet for ett håndkle i bomull. Bambus har mykere fibre enn bomull, og er i tillegg mer absorberende. Det betyr mindre krus i håret, og færre brekte hårstrå.

Når du skal gre ut floker av håret burde du bruke en bredtannet kam eller Wet Hair Detangler Brush, som er spesielt laget for å gre ut floker i vått hår uten å skade det.

3. Hvordan få lengre hår: Ta vare på hodebunn

Alle som vil få langt hår på kort tid burde legge ekstra godt merke til dette steget! Som vi har nevnt tidligere vokser håret fra hårsekkene, som ligger under hodebunnen. Dessverre gjør de færreste av oss noe for å faktisk pleie hodebunnen vår.

En ting du burde gjøre er å legge til en hodebunnskrubb i hårpleierutinen din, som Scalp Delight™ Detox Scrub. Denne skrubben eksfolierer forsiktig bort produktrester, overflødig sebum og døde hudceller som kan tette hårsekkene og forhindre hårvekst. Den inneholder i tillegg ingredienser som fremmer hårvekst, som rosmarinolje og Gluadin® Kera-P LM. For å maksimere resultatet burde du bruke detox skrubben sammen med Scalp Delight™ Scalp Massage Brush, som har myke og fleksible silikontupper som hjelper til å både eksfoliere og stimulere hodebunn.

Et ekstra tips til hvordan du kan spare til langt hår fort er å prøve Grow Perfect™ Thickening Spray. Dette unike produktet støtter en sunn hodebunn ved å tilføre mynteolje, aloe vera juice og mikro-proteiner. Dette hjelper til å berolige og gi næring til hodebunn, og vil også hjelpe til å øke den generelle helsen til håret over tid. Du vil også merke at håret ser tykkere ut med en gang, ettersom den øker volumet i håret ved røttene!

4. Hvordan få lengre hår: Unngå varme stylingverktøy

Hvis du ønsker å få langt hår fort, bør du minske (les: stoppe) bruken av varme stylingverktøy til håret. Det gjelder både rettetang, hårføner, krølltang osv... Hvis du absolutt må føne håret, så sørg for at du bruker en hårføner som er innstilt på lav til kald temperatur og at bruker varmebeskyttende spray - ellers risikerer du å skade håret, hvilket fører til ødelagte tupper og krusete hår. Min favoritt er Thermal Shield™ Heat Protectant.

Hvis du oppholder deg i direkte sol, bør du beskytte håret med en solhatt, eller bruke UV-beskyttende produkter i håret, som vår Sun Defense Hair Mist.

5. Hvordan få lengre hår: Næring fra innsiden og ut

Hvis du vil vite hvordan du kan få langt hår fort er det greit å være klar over at å øke blodstrømmen til hodebunn ikke kommer til å hjelpe dersom du ikke får i deg riktig næring i utgangspunktet! Det er derfor viktig å spise et hårvennlig kosthold som inkluderer:

 • Magre proteiner (f.eks. kyllingbryst, bønner og linser)
 • Masse frukt og grønt (spesielt grønne bladgrønnsaker!)
 • Sunne fettsyrer (f.eks. avocado, laks og nøtter)

For å være sikker på at du får i deg all næringen du trenger for en sunn hårvekst kan det vært lurt å vurdere et kosttilskudd, som Hair Formula Gummies for Women. Disse deilige hårvitaminene inneholder biotin, silica, folsyre, vitamin C og sink – ting som er nødvendig for en sunn hårvekst. De er i tillegg veganske og laget med helt naturlige ingredienser, så du kan være sikker på at det er godt for deg. Hvis du ikke liker vingummi kan du også prøve tablettene våre med ekstra styrke. (Ikke overbevist? Les innlegget vårt “Vitaminer for håret: virker det i det hele tatt?”)

6. Hvordan få lengre hår: Fuktighet, fuktighet, fuktighet!

Hvordan spare til langt hår fort? Fuktighet! Jeg sier det igjen: Fuktighet! Et hår med mye fuktighet er et sterkt hår. Og som du så klart vet er du avhengig av at håret ikke brekker hvis du vil få langt hår på kort tid. Vår anbefaling er Split Fix™ Hair Mask en til to ganger i uken. Den økologiske sertifiserte behandlingen gir fuktighet og beskytter hårstråene fra utsiden, med fuktighetsgivende planteekstrakter.

Gi håret fuktighet gjennom dagen med Split Fix™ Leave-in Conditioner som hydrerer og etterfyller håret for å forhindre flisete tupper, krus og floker.

7. Hvordan få lengre hår: Få deg gode kveldsrutiner

Har virkelig søvn og kveldsrutiner noe å gjøre med hvordan du kan spare til langt hår fort? Det vil kanskje overraske deg hvor mye det faktisk har å si. Akkurat som de daglige rutinene kan påvirke hårveksten er det også viktig å tenke på håret om natten dersom målet er å få langt hår på kort tid. Her er noen steg du burde følge:

 • Begynn med å børste gjennom håret for å stimulere blodstrømmen til hodebunn, og spre de naturlige oljene fra hodebunn gjennom håret.
 • Neste steg er å style håret i en beskyttende frisyre, som for eksempel løse fletter eller en løs dott. Tips: Bruk Hair Rings i stedet for vanlige hårstrikk for å forhindre at hårstrå brekker av når du sover.
 • Tilslutt burde du bytte ut sengetøyet ditt med et Silky Bamboo Pillowcase og Silky Bamboo Duvet Cover. De myke fibrene til bambus forhindrer at krus og floker former seg over natten, så du kan våkne med et mykt og sunt hår! Som en bonus tørker ikke bambus ut håret på samme måte bomull gjør. Si farvel til tørt og skadet hår!

8. Hvordan få lengre hår: Klipp håret oftere

Ironisk nok er frisørsaksen og en hårklipp dine beste venner når du gjerne vil få lengre hår. Naturligvis er det ikke den regelmessige klippen i seg selv som får håret til å vokse fortere. Det er for å forebygge at håret splittes. Splittet hår vil jobbe seg oppover, og kan i verste fall resultere i at du må få klippet flere centimeter av ved neste frisørbesøk. Kort sagt vil et utsatt besøk hos frisøren som regel resultere i at håret knekker, men det kommer selvfølgelig an på hvilken tilstand og hårtype du har. Vi anbefaler at du snakker med din frisør, slik at dere sammen kan finne den rytmen som passer best for din hårtype. Se også 10 Frisyrer for langt hår.

Hårtest

Produkter skreddersydd for ditt hår

Ta testen

9. Hvordan få lengre hår: Unngå stramme håroppsetninger

Det siste rådet på min ”hvordan få langt hår fort”-liste, er absolutt ikke et mindre viktig punkt, da det omhandler daglige håroppsatser og frisyrer. Sørg for å bruke riktige redskaper når du setter opp håret, og unngå å stramme eller rive for mye i håret.

Visste du at håret faktisk kan knekke av stramme hestehaler? Dette skjer når håret når sitt bristepunkt og knekker av der hårstrikken sitter. Men ta det med ro, det betyr selvfølgelig ikke at du har forbud mot å noensinne sette håret opp igjen. Det handler om å velge vekk de strammeste frisyrene og unngå å benytte en hårstrikk eller hårklemme med samlinger av metall. Vi anbefaler å bruke skånsomme Hair Rings, som er lette og behagelige for håret, og forårsaker minimal skade på hårlokkene.

Vi håper vi har svart på alle spørsmålene du har om hvordan man kan få langt hår fort!

Våre kunder sier

Enestående

Relaterte artikler

Se alle artikler
 • Vitaminer for håret: Virker det i det hele tatt?

  Vitaminer for håret: Virker det i det hele tatt?

 • Hva skyldes hårtap hos kvinner? 8 grunner til at kvinner mister håret

  Hva skyldes hårtap hos kvinner? 8 grunner til at kvinner mister håret

 • Tynt hår hos kvinner: 8 gode tips som gir mer fylde i håret

  Tynt hår hos kvinner: 8 gode tips som gir mer fylde i håret

 • Kaffe i håret: virker det? Alt du trenger å vite om shampoo med koffein

  Kaffe i håret: virker det? Alt du trenger å vite om shampoo med koffein

 • Virker rosmarinolje for hårvekst? Fordeler og andre tips for hårvekst

  Virker rosmarinolje for hårvekst? Fordeler og andre tips for hårvekst

Se alle artikler