Vitaminer for håret: Virker det i det hele tatt?Se alle artikler

Vitaminer for håret: Virker det i det hele tatt?

Hvis du er nysgjerrig på hvordan vitaminer for hår fungerer har du kommet til riktig sted! Det finnes utallige kosttilskudd der ute, og ettersom flere kjente folk promoterer flere av de er det er kanskje ikke like lett å vite hva som faktisk fungerer og ikke.

Hva er egentlig hårvitaminer, og hvordan virker det? Gir vitaminer for økt hårvekst deg faktisk et langt Rapunsel-liknende hår? Vi skal gi deg all informasjonen du trenger til å ta gode valg når det kommer til de beste vitaminene for håret, og vårt beste råd til hårvitaminer som faktisk fungerer!

Innholdsfortegnelse

Hva er vitaminer for håret?

De fleste kosttilskudd med vitaminer for håret lover et tykkere, sterkere og sunnere hår. Håret er faktisk det vevet på kroppen som vokser aller raskest, og trenger derfor masse god næring for å støtte vekstprosessen. Et kosttilskudd for håret er laget med de vitaminene og mineralene hårsekkene trenger for å opprettholde en normal og sunn hårvekst.

Vitaminer til håret kommer i mange former, inkludert tabletter og tyggevitaminer. Det finnes ingen bestemt oppskrift produsenter av kosttilskudd må følge, så hvert merke har sin egen blanding med vitaminer og mineraler de mener er de beste for håret, og hvilke mengder som er de mest effektive. Dette er grunnen til at det kanskje ikke er like lett å vite hva som faktisk vil hjelpe.

Burde jeg ta vitaminer for håret?

Den beste måten å få i seg all næringen du trenger til håret er gjennom et velbalansert og variert kosthold.

Vi er klar over at det kanskje ikke er like lett å få i seg alt man trenger hver dag ettersom livet generelt og alle hverdagens oppgaver har en tendens til å komme i veien. Et kosttilskudd kan være et godt hjelpemiddel så du får i deg alt du trenger av vitaminer for hår og negler. For det er ikke bare hår som trenger vitaminer! Det er langt i fra unormalt å ta et kosttilskudd i en eller annen form. I følge Statistisk Sentralbyrå bruker vi nordmenn faktisk over to milliarder kroner i året på kosttilskudd!

Hvorfor er det viktig å få i seg viktige vitaminer og mineraler daglig for håret og neglene? Alt vi får i oss av næring blir sendt rundt dit kroppen har størst behov for det, og det er funksjonene i kroppen som er viktigst for overlevelse som står høyest på listen. Hår og negler er dessverre ikke det. Dersom du ikke får i deg nok vitaminer og mineraler vil faktisk ikke kroppen prioritere disse «uviktige» tingene. Og hva betyr det? At håret ditt kommer til å lide.

Et kosttilskudd med vitaminer for hår og negler kan sørge for at kroppen får i seg nok god næring som den kan fordele gjennom hele kroppen, slik at hårsekkene får den næringen de trenger for å opprettholde en normal hårvekst. Som med alle kosttilskudd anbefaler vi at du snakker med legen din før du tilfører ekstra vitaminer i kosten, for å oppnå de perfekte hår-målene dine.

For sunn og normal hårvekst er det viktig å kombinere hårpleie både innenfra og utenfra.

Påvirker vitaminmangel håret mitt?

Tro det eller ei, men mange lever faktisk med vitaminmangel uten å engang være klar over det. Å være på diett, ha et dårlig kosthold eller stress i hverdagen kan påvirke nivåene av vitaminer i kroppen, som igjen kan påvirke hårveksten din. Et vegetar eller veganer kosthold kan også føre til vitaminmangel, spesielt av vitaminer som er viktige for håret. Kort sagt vil ernæringsmessige mangler fra kosten påvirke håret ditt, og kan i verste fall resultere i hårtap, tørrhet eller skjørhet i håret.

Den eneste måten du kan være sikker på at du ikke har vitaminmangel på er å bli testet av legen din. Hvis du prøver ut en ny diett eller går gjennom en periode med mye stress kan det med andre ord ikke skade å ta en tur innom legekontoret for å snakke om kosthold og sjekke nivåene dine.

Hvordan øke hårveksten med et sunt liv?

Vitaminer for økt hårvekst vil selvfølgelig gi størst effekt hos personer som mangler visse vitaminer. Men, det betyr ikke at vitaminer for hår og negler ikke kan hjelpe personer som allerede lever en sunn livsstil. Det er også et par andre ting som kan hjelpe til å støtte en normal hårvekst i tillegg til hårvitaminer:

1. Næring fra utsiden

Dette er to sider av samme sak: for en sunn og optimal hårvekst må du tenke både på næring fra innsiden, ved hjelp av vitaminer for økt hårvekst; og pleie fra utsiden, ved hjelp av en styrkende sjampo og balsam.

Grow Perfect™ Duo shampoo og balsam skaper optimale forhold for hårvekst. Hemmeligheten er Anagain™ og økologisk rosmarinolje, som har vist seg å forlenge hårets vekstfase. Denne hårstyrkende duoen er det perfekte komplementet til selv de beste vitaminer for økt hårvekst.

Tips: For å booste resultatene dine med denne shampoo og balsamen ytterligere, anbefaler jeg å bruke en topisk behandling, som Grow Perfect™ Hair Growth Serum samtidig. Den er formulert med naturlig avledede ingredienser som er klinisk bevist å øke hårveksten, redusere hårtap og forbedre den generelle hodebunnshelsen.

2. Ta vare på håret ditt

Hvis du ikke behandler håret ditt riktig vil det ikke ha noe å si hvor mye hårvitaminer du tar! Dårlige vaner i din hårpleie fører til at håret brekker av, og det kommer med andre ord aldri til å vokse langt. Det er vel ikke det du vil?

Aller først – legg ned varmeapparatene! Apparater du bruker med varme, som rettetang og krølltang, suger fuktigheten ut av håret slik at håret blir tørt og brekker lettere. Spar heller disse til spesielle anledninger, og husk å alltid bruke en god varmebeskyttende spray før du styler det. Min favoritt er den silikonfrie Thermal Shild™ Heat Protectant.

Hvis du er forsiktig når du børster håret vil du også unngå at du brekker av hårstrå. En god hårmaske, som Split Fix™ Hair Mask, vil i tillegg sørge for å gi håret masse fuktighet.

3. Reduser stressnivået

Stress er en kjent årsak til hårtap, så dersom du klarer å senke stressnivået i hverdagen kan det faktisk fremme en sunn hårvekst. Alle håndterer stress forskjellig, så det er viktig at du prøver forskjellige teknikker for å finne ut hva som hjelper best i ditt liv. Du kan for eksempel prøve regelmessig trening, meditasjon, skrive dagbok, eller tilbringe mer tid utendørs. Dette er metoder som er klinisk bevist å redusere stress for mange!

Reduser stressnivået

4. Få nok søvn

Det er kjent at kroppen reparerer seg selv når du sover. Hvis du ikke får skjønnhetssøvnen din gjør du med andre ord verken håret, huden, neglene eller kroppen generelt, noen tjeneste. Det er anbefalt å få mellom 7-9 timer søvn om natten for et voksent menneske, så legg deg i god tid for å utnytte de gode nattetimene –

Få nok søvn

De beste mineraler og vitaminer for økt hårvekst

Hvilke mineraler og vitaminer burde man se etter i et godt kosttilskudd? Vi har satt sammen en liste over de beste vitaminene for hår og negler slik at det skal være lett for deg å velge et godt kosttilskudd som faktisk virker:

Viktige vitaminer

A-vitamin

A-vitamin er viktig for alle cellene i kroppen ettersom det bidrar til en normal celledeling og opprettholdelsen av immunforsvaret ditt. A-vitamin hjelper hodebunnen med å produsere naturlige oljer som bidrar til å fukte hodebunnen og at håret holdes sunt og ikke tørker ut. Selv om det er viktig for kroppen å få dekket behovet for A-vitamin, skal du passe på med for store doser. A-vitamin er et fettløselig hårvitamin, og derfor kan store doser være vanskelige for kroppen å bruke opp og skille ut. Du kan få i deg vitamin A ved å spise for eksempel søtpotet, gulrøtter og mørkegrønne bladgrønnsaker.

B-vitamin

B-vitaminer hjelper kroppen med flere funksjoner. De påvirker energi, stoffskifte, nerver, muskler, hår, hud og negler. I helhet fremmer B-vitaminene en sunn cellevekst og derfor er b-kompleks vitaminene viktige vitaminer for hår og negler. En av de viktigste B-vitaminene for håret er B12, som hjelper til med dannelsen av røde blodceller som leverer næring og oksygen til hårsekkene. Du kan få i deg vitamin B ved å spise for eksempel korn, nøtter, grønnsaker og noen typer kjøtt og fisk.

Biotin

De beste vitaminene for hår og negler inneholder alltid biotin, og det er ikke uten grunn. Biotin er i gruppen av B-vitaminer (vitamin B7 for å være helt eksakt) som virkelig fortjener en egen kategori. Biotin hjelper til å bryte ned proteinene du får i deg gjennom maten du spiser, og bygge opp proteiner som hår, hud og negler er laget av. Hvis du får i deg for lite biotin vil du oppleve at håret blir svakere og brekker lettere. Biotin kan finnes i blant annet solsikkefrø, peanøttsmør, svinekjøtt, oksekjøtt, laks og egg.

C-vitamin

De fleste kosttilskudd med vitaminer til hår og negler inneholder også C-vitamin. C-vitamin hjelper kroppen med å produsere et protein, kalt kollagen, som er viktig for spesielt strukturen i håret og hodebunnen. C-vitamin hjelper kroppen med å øke opptaket av E-vitamin, jern og kalsium, som gjør at kroppen får alle de gode fordelene fra andre vitaminer og næringsstoffer. Vitamin C er også en antioksidant som beskytter håret og huden mot skade fra frie radikaler. Hvis du får i deg for lite vitamin C kan håret bli tørt, tynt, og du vil oppleve å røyte mer enn normalt.

Få i deg ekstra vitamin C ved å spise blant annet mer sitrusfrukt, kiwi, brokkoli og paprika.

D-vitamin

Noen studier har vist at D-vitamin kan hjelpe til å skape flere hårsekker og lave nivåer av vitamin D er knyttet til hårtap. D-vitamin bidrar også til opptak og utnyttelse av kalsium og spiller en viktig rolle i celledelingsprosessen. Størstedelen av D-vitamin dannes i huden av solens stråler, mens den resterende delen inntas fra ernæring. Selv om påvirkningen til vitamin D for håret fortsatt er noe usikkert er det likevel greit å ikke ta sjansen på vitamin D-mangel, og at du får i deg alle vitaminer for håret som kan være til hjelp! Du finner D-vitamin i blant annet fet fisk, egg, sopp og melk. 

E-vitamin

E-vitamin er, likt som vitamin C, en antioksidant som beskytter hud og hår mot frie radikaler. Det er grunnen til at gode kosttilskudd med vitaminer for økt hårvekst inneholder vitamin E. Matvarer som inneholder E-vitamin er blant annet mandler, solsikkefrø, avokado, rød paprika og brokkoli.

Jern

Jern er nøkkelen bak mange prosesser i kroppen, inkludert hårvekst. Jern er ikke et vitamin for håret, men et mineral. Jern hjelper røde blodlegemer med å transportere oksygen til cellene dine. Dette gjør det til et viktig mineral for mange kroppslige funksjoner, inklusivt håret. Jernmangel (også kjent som anemi) er en av de største årsakene til hårtap, så du vil være sikker på at du får i deg nok av dette mineralet! Mat som inneholder jern er blant annet grovt brød, spinat og linser. Flere kosttilskudd inneholder ikke jern, ettersom for mye av det faktisk kan gjøre deg syk. Dersom du tror du har jernmangel (om du føler deg mye trøtt og slapp), kan det vært lurt å ta en tur til legen for å sjekke nivåene dine.

Sink

Sink hjelper cellene i håret med å vokse og reparere seg selv. Det hjelper også til med den naturlige oljeproduksjonen i hodebunn, som er noe av grunnen til at det er en populær ingrediens i vitaminer for økt hårvekst. Mangel på sink kan føre til blant annet hårtap, svekket immunforsvar, dårlig fordøyelse og ustabile hormoner. Matvarer med et høyt innhold av sink omfatter frø og nøtter; hampfrø, peanøtter, cashewnøtter og mandler, i tillegg til belgfrukter, kjøtt og fisk.

Silika

Silika er et viktig næringsstoff både for hår og hud. Det hjelper spesielt til å reparere skadede hårsekker og bidrar til elastisiteten i håret.

Aminosyrer

Du husker kanskje fra biologitimen at aminosyrene er byggesteinene til proteiner. Håret vårt er laget at et protein kalt keratin, så det gir god mening at aminosyrer er med i blandingen av vitaminer til håret. De kan bidra til å vedlikeholde en optimal produksjon av hårceller og dermed hårets styrke og kvalitet.

Det er også viktig å unngå et par ingredienser når du ser etter vitaminer for hår og negler. Fyllstoffer, kunstig farge, konserveringsmidler og animalsk gelatin er noe du burde styre unna når du er på utkikk etter ditt neste kosttilskudd - hold deg til rene hårvitaminer. Hvis du vil ha et sunnere hår er det siste du vil å ha skadelige produkter i håret, og i kroppen din! Naturlig og plantebasert er absolutt veien å gå.

Hva med et alt-i-ett kosttilskudd?

Hvis du vet du har spesielle vitaminmangler kan det være nyttig for deg å kjøpe en spesiell vitamin for å rette opp i underskuddet (hvis legen anbefaler dette). Det kan likevel være nyttig med alt-i-ett vitaminer for håret. En alt-i-ett variant inneholder alle de hårvitaminer som vil hjelpe håret med å vokse langt og sunt. De vil også hjelpe deg i veien på en sunn hud og sterke negler.

Hårtest

Produkter skreddersydd for ditt hår

Ta testen

Hvor lang tid tar det før jeg ser resultater av hårvitaminer?

Dette er den kjedelige delen – tålmodighet. I gjennomsnitt vokser håret rundt en cm i måneden, så det kommer til å ta noen måneder før du faktisk ser resultater. Det vil si at hvis du gror ut helt nytt hår tar det rundt to år før en nytt, sunt og sterkt hår rekker deg ned til skuldrene.

konsekvent bruk

Vitaminer til håret er en langtidsinvestering for håret. Hvis du er flink til å ta hårvitaminer vil ditt fremtidige hår takke deg, og du vil merke en signifikant forskjell på elastisitet, fylde, styrke og glans i håret.

Før og etter Hairlust

Hairlust før og efter
Før
Foreløpig resultat
Hairlust før og efter
Før
Foreløpig resultat
Hairlust før og efter
Før
Foreløpig resultat
Hairlust før og efter
Før
Foreløpig resultat
Hairlust før og efter
Før
Foreløpig resultat
Hairlust før og efter
Før
Foreløpig resultat

*Resultatene varierer fra person til person.

Se alle anmeldelser

Våre beste kosttilskudd med vitaminer for håret

Er du klar til å prøve hårvitaminer? Dette er våre anbefalinger til de beste vitaminene for håret:

 • Hair Formula Gummies for Women - Disse veganske tyggevitaminene er laget med biotin og sink for å opprettholde en normal hårvekst. Kun tre små tyggevitaminer inneholder faktisk 5mg med biotin, som er 10,000% av dine daglige nivåer! De er også proppfulle av andre gode vitaminer for håret. Nevnte vi at de var veganske og laget på helt naturlige ingredienser? Ingen fyllstoffer! De smaker i tillegg utrolig godt, så du kommer alltid til å huske på å ta den daglige dosen din. Når det kommer til hårvitaminer er tross alt å være konsistens nøkkelen til suksess!
 • Hair Formula Gummies for Men - Disse tyggevitaminene er spesielt laget til menn som begynner å merke de første tegnene på hårtap. Hemmeligheten bak disse hårvitaminene er selen, som hjelper til å opprettholde et normalt hår.
 • Hair Formula Tablets for Women - Hvis du ikke er en fan av tyggevitaminer kommer også våre vitaminer for håret som tabletter. Disse tablettene er faktisk enda mer konsentrerte enn tyggevitaminene våre, ettersom de i tillegg inneholder silika og aminosyrer.
 • Hair Formula Tablets for Men - Disse er laget likt som de andre tablettene våre, men forskjellen er at disse hårvitaminene er laget med spesielle problemområder i fokus. Vi anbefaler å ta to tabletter daglig sammen med et glass vann. For det beste resultatet er det viktig å ta vitaminer for håret sammen med et sunt og variert kosthold.

Hvis du enda ikke er sikker på hva hårvitaminer kan gjøre for deg kan du ta en ekstra titt på over 8000 anmeldelser av Hairlust på Trustpilot. Hver dag deler våre kunder sine anbefalinger og hår-reiser med oss på Trustpilot, og vår anbefaling ligger på 4.3 av 5! Vi er svært opptatt av å utvikle produkter som faktisk fungerer, og som gir kundene våre de absolutt beste opplevelsene!

Ofte stilte spørsmål om vitaminer for hår

 • 1. Hvilke vitaminer for hår er best?

  B12, Biotin, B5, B2 og B3, sink, selen, silika, folsyre og jod

 • 2. Hva er hårvitaminer?

  Det finnes kosttilskudd utviklet med såkalte hårvitaminer som er formulert med vitaminer, mineraler og andre næringsstoffer for å støtte sunt hår.

 • 3. Trenger jeg vitaminer for hår?

  Hvis du opplever hårtap, kan du ha nytte av et kosttilskudd for hår. Kosttilskudd med hårvitaminer kan bidra til å avhjelpe bl.a. vitaminmangel som kan bidra til hårtap.

Til oppsummering: Vitaminer for hår og negler kan hjelpe deg å nå hår-målene dine, spesielt dersom du ikke får i deg nok riktige vitaminer og mineraler gjennom kosten. Prøv gjerne litt forskjellige vitaminer for økt hårvekst for å finne ut hvilke hårvitaminer som passer best til deg og dine behov, og snakk med en lege før du legger til et kosttilskudd i kostholdet ditt. Å husk – vær konsistent, vær tålmodig, og gled deg til et sunt og vakkert hår.

Våre kunder sier

Enestående

Relaterte artikler

Se alle artikler
 • Hvordan få håret til å vokse fortere: 5 tips for raskere hårvekst!

  Hvordan få håret til å vokse fortere: 5 tips for raskere hårvekst!

 • Shampoo mot hårtap, virker det? Her er ingrediensene du skal se etter

  Sjampo mot hårtap, virker det? Her er ingrediensene du skal se etter

 • Hva skyldes hårtap hos kvinner? 8 grunner til at kvinner mister håret

  Hva skyldes hårtap hos kvinner? 8 grunner til at kvinner mister håret

 • Tynt hår hos kvinner: 8 gode tips som gir mer fylde i håret

  Tynt hår hos kvinner: 8 gode tips som gir mer fylde i håret

 • Kaffe i håret: virker det? Alt du trenger å vite om shampoo med koffein

  Kaffe i håret: virker det? Alt du trenger å vite om shampoo med koffein

Se alle artikler