Beste hårolje for tørt hår - 9 grunner til å bruke en naturlig håroljeSe alle artikler

Beste hårolje for tørt hår - 9 grunner til å bruke en naturlig hårolje

Hvis du sliter med et tørt, krusete eller krøllete hår kan redningen være å legge til en naturlig hårolje i hårpleierutinen din. Men det finnes så mange produkter å velge mellom der ute, så hvilken olje er egentlig best for deg, og hvordan bruker du egentlig en hårolje? Jeg har satt sammen mine beste råd for hvordan du bruker en hårolje og hva den beste hårolje for tørt hår er.

Jeg har selv hatt problemer med et krøllete hår som tørker ut, så jeg kjenner godt til kampen om å finne de beste produktene som faktisk hjelper håret ditt. Jeg har prøvd utallige produkter, men et av de beste produktene jeg har prøvd er uten tvil en god, økologisk hårolje for krøller. En god hårolje tilfører ikke bare etterlengtet fuktighet til håret, men det hjelper også til å definere krøllene mine og forhindre at håret brekker. Jeg vet at det finnes utallige håroljer der ute, så jeg håper denne artikkelen kan hjelpe deg på veien til å finne din perfekte hårolje for tørt hår og krøller.

Innholdsfortegnelse

9 grunner til å bruke en hårolje for tørt hår

grunner til å bruke en hårolje

En god, naturlig hårolje for krøller tilfører ikke bare rikelig med fuktighet og næring til håret, men du får også en rekke andre fordeler! Her er noen av hovedgrunnene til at du burde begynne å bruke en hårolje for tørt hår:

 1. Intens fuktighet – En hårolje for tørt hår trenger dypt ned i hårstrået og tilfører etterlengtet fuktighet til tørre og skadde hårstrå. Dette kan hjelpe til å forbedre helsen og utseende til håret.
 2. Kontroller krus – En god hårolje for krøller kan hjelpe til med å kontrollere krusete hår ved å rette ut og mykgjøre hårkutikula slik at utvendig fuktighet ikke trenger inn i håret. Dette er spesielt nyttig for de med tørt, porøst hår eller krøllete hår, som lettere blir krusete.
 3. Varmebeskyttende – Hvordan bruke en hårolje som varmebeskytter? Ved å påføre riktig hårolje før du bruker for eksempel en hårføner eller en rettetang, kan dette hjelpe til å beskytte håret mot skade ved å skape en barriere rundt hårstråene. Dette forhindrer at håret brekker og at tuppene på håret blir slitte.
 4. Letthåndterlig – Det kan være utfordrende å temme et tørt og krøllete hår, med mindre du har en god, økologisk hårolje uten silikon. Oljen tilfører vekt og fuktighet til håret så det blir lettere å både få ut floker og style håret.
 5. Tilfører glans – Hårolje for tørt hår kan tilføre en vakker, sunn glans. Dette kan være spesielt bra for de med et mer krøllete hår, da tette krøller ofte ser tørre og matte ut uten god fuktighet.
 6. Lukker inn fuktighet – De beste håroljene for tørt hår skaper en beskyttende barriere rundt hvert hårstrå som lukker inn fuktigheten i håret slik at det ikke tørker ut, og ser sunt og glansfullt ut gjennom dagen.
 7. Reduserer statisk hår – Tørt hår kan ofte føre til statisk elektrisk hår. Ved å påføre en hårolje for tørt hår kan du forhindre at håret blir statisk og elektrisk, og at det ligger pent.
 8. Forhindrer brukne hårstrå – Et krøllete hår er spesielt utsatt for slitasje og brukne hårstrå på grunn av den grove strukturen og floker som oppstår. En hårolje for krøller tilfører næring og fuktighet som hjelper til å styrke håret, og reduserer risikoen for hår som knekker.
 9. Tilfører næring – Gode håroljer inneholder næringsrike ingredienser, som vitaminer, antioksidanter og essensielle fettsyrer. Disse næringsrike ingrediensene hjelper til å styrke håret fra innsiden, fremme en sunn hårvekst og bidra til et generelt sunt hår.

Hvorfor har mange håroljer silikon?

Du kan ofte finne silikoner i ingredienslisten til håroljer, ettersom silikoner kan hjelpe til med å glatte ut, temme og tilføre glans til håret. Silikoner legger seg i tillegg som et lag rundt hårstrået, og vil gi et umiddelbart resultat.

Hvis håret ditt er naturlig rett eller du ønsker et silkeglatt utseende kan en hårolje med silikon være riktig for deg. Silikon vil gi deg glans og glatthet uten å veie ned håret. Split Fix™ Hair Oil er et godt eksempel på en hårolje for tørt hår som inneholder silikon. Denne håroljen hjelper til å redusere krus, tilføre fuktighet og beskytter håret mot skade fra varmeverktøy. Split Fix™ Hair Oil passer godt til å style tørre og slitte tupper, og vil være et godt alternativ for de som ønsker å glatte ut håret uten at det ser tungt eller fett ut.

Men, en hårolje med silikon passer ikke til alle hårtyper.

Hårolje uten silikon

Silikonbaserte produkter kan tynge håret og legge igjen produktrester på hårstrået, noe de med en mer krøllete hårtype burde prøve å unngå. Produktrestene kan gjøre det vanskelig for fuktighet og andre næringsrike ingredienser å trenge inn i håret, som kan føre til at håret blir livløst og mindre definert. En hårolje uten silikon vil hjelpe til å tilføre fuktighet og næring til håret uten å legge igjen rester i håret. En hårolje for krøller hjelper med å holde på formen og spretten til krøllene, og bidra til et generelt sunnere hår. Den beste hårolje for tørt hår inneholder med andre ord ikke silikon.

Kun håroljer uten silikon kan få en økologisk sertifisering, så hvis det er viktig for deg må du passe på å velge et produkt som ikke inneholder silikon. Les mer om hårprodukter uten silikon her.

Hvordan velge den beste hårolje for tørt hår

Hvordan velge den beste hårolje for tørt hår

Jeg anbefaler alltid å velge en hårolje uten silikoner, eller mineraloljer, hvis du har et veldig tørt, krusete eller krøllete hår som trenger mye fuktighet. Her er de beste ingrediensene du burde være på utkikk etter i en naturlig hårolje for tørt hår, uten silikoner:

 • Caprylic/Capric Triglyceride – Denne ingrediensen er et naturlig alternativ til silikoner som gjør håret mykt. Ingrediensen bidrar også til å gjøre håroljen uten silikon lettere (så det ikke tynger ned håret), og trenger dypt ned i håret, i stedet for å legge seg rundt hvert hårstrå.
 • Kokos, solsikke, jojoba, avokado og mandeloljer – Disse plantebaserte oljene gir dyptvirkende fuktighet og næring til et tørt og krøllete hår. Den beste hårolje for tørt hår består av mest mulig naturlige oljer.
 • Sheasmør-etylester – Ester er økologiske forbindelser som oppstår fra reaksjonen mellom alkohol og fettsyrer. Disse forbindelsene er lettere enn rent sheasmør, som kan være for tungt for noen hårtyper.

Min beste anbefaling til en hårolje uten silikoner for tørt og krøllete hår er Moisture Hero™ Hair Oil. Hvorfor er dette den beste hårolje for krøller? Fordi den er lett, uten silikoner og inneholder økologiske ingredienser som trenger inn i hårstrået for en god fuktighet, uten å tynge håret. Den naturlige håroljen inneholder næringsrike, økologiske oljer, inkludert avokado, kokos, jojoba, nype og mer, men gjør ikke håret fett. Dette er også en god hårolje for dem med et mer porøst og krusete hår.

Les mer om de beste produktene for krøller her.

Naturlig vs. økologisk olje

Naturlig hårolje er, som navnet tilsier, laget av naturlige ingredienser og inneholder ikke syntetiske kjemikalier. Økologisk hårolje er laget av ingredienser som er dyrket og prosessert uten sprøytemidler, ugressmidler eller kjemisk gjødsel. Forskjellen mellom dem ligger i sertifiseringsprosessen. Økologiske håroljer er sertifisert av en merkeordning, som Ecocert, mens naturlig hårolje ikke er sertifisert.

Valget mellom en økologisk og en naturlig hårolje avhenger av personlig preferanse. Økologisk hårolje er generelt sett på som tryggere for miljøet og bedre for helsen din, da de ikke inneholder skadelige kjemikalier. Men produktene kan være dyrere på grunn av den strenge sertifiseringsprosessen. Naturlige håroljer kan på den andre siden fortsatt inneholde noen prosesserte kjemikalier, men er som regel billigere. Etter min mening er de beste håroljene 100% naturlige og økologiske.

Slik bruker du en naturlig hårolje

Her er tre tips til hvordan du kan bruke en naturlig hårolje i din daglige hårrutine:

 1. Hvordan bruke hårolje #1: Pre-shampoo behandling – En pre-shampoo behandling med hårolje fungerer som en deep conditioner som tilfører masse fukt og forhindrer sjampoen i å tørke ut håret. Hvordan bruke hårolje som pre-shampoo: Påfør håroljen fra midten av hårets lengde og ned til tuppene, fokuser særlig på ekstra tørre områder. Vask deretter håret som normalt med sjampo og balsam.
 2. Hvordan bruke hårolje #2: Styling – Hårolje kan også brukes til å style håret, tilføre glans, gjøre det glatt og hjelpe til å kontrollere babyhår. Hvordan bruke hårolje i styling: Påfør en liten mengde av olje i håret, fokuser spesielt på tuppene og områder som er ekstra krusete eller har babyhår. Påfør oljen enten i fuktig hår før du styler det, eller i tørt hår for å temme babyhårene og tilføre glans.
 3. Hvordan bruke hårolje #3: Hodebunnsmassasje – En hårolje uten silikon kan også brukes til en avslappende hodebunnsmassasje. Dette kan hjelpe til å øke blodsirkulasjonen i hodebunnen og fremme en sunn hårvekst. Hvordan bruke hårolje til hodebunnsmassasje: Ha en liten mengde hårolje på fingertuppene og masser forsiktig oljen inn i hodebunnen med sirkelbevegelser. Ikke ta i for hardt, og unngå å dra i håret. La oljen virke i minst 30 minutter før du vasker den ut. Prøv deg frem med håroljer til dette formålet, da det ikke passer alles hårtype å påføre olje i hodebunnen. Les mer om dette lenger ned.

Du kan også bruke en hårolje for å tilføre næring og fuktighet i skjegg. Hvis du vil ha mer info om dette temaet kan du sjekke ut de beste skjeggoljene for hårvekst

Hvordan bruke hårolje i hodebunn

Håroljing, som betyr å massere olje direkte i hodebunn ved hårrøttene, er en tradisjonell Ayurvedisk praksis som nylig har blitt populær. Ideen bak praksisen er at økologiske håroljer kan tilføre næring og fuktighet til hodebunn, som deretter fører til en sunnere hårvekst. Det er likevel viktig å merke seg at denne praksisen ikke passer for alle.

Noen kan ha stor nytte av håroljing, mens andre kan oppleve hodebunnsproblemer og irritasjon. Det er derfor viktig å prøve seg forsiktig frem og kun teste på et lite område for å se hvordan det påvirker din hud og hodebunn. Hvis du vil prøve håroljing anbefaler jeg å bruke en hårolje uten silikon som kan bygge seg opp i hodebunnen. Jeg anbefaler også å holde deg unna håroljing dersom du sliter med flass, hårtap eller andre hodebunnsproblemer.

I stedet for å påføre olje direkte i hodebunnen og ved hårrøttene anbefaler jeg å bruke et spesielt utformet hodebunnserum, som Grow Perfect™ Hair Growth Serum, for å tilføre næring til hodebunnen. Serumet er laget med naturlige ingredienser som biotin, koffein og Capixyl™, som kan hjelpe med å stimulere hårvekst og forhindre hårtap. Dette serumet er lettere, mindre fettete og enklere å påføre, som gjør det til et godt alternativ til håroljing. (Tips: Hvis du vil lære mer om hårvekst serum, sjekk ut “Hvordan virker hårserum?”)

Tips og triks til hvordan bruke hårolje

 • Det er viktig at du vet hvilken hårtype du har og hva håret ditt faktisk trenger, for å finne ut hva det beste produktet for deg er. For de fleste hårtyper anbefaler jeg en flerfunksjonell hårolje som kan bli brukt både som en balsam, en pre-shampoo behandling og i styling, som Moisture Hero™ Hair Oil. Hvis du har krøllete hår, bruk en hårolje for krøller uten silikon.
 • Prøv forskjellige teknikker. Noen syns det er best å påføre hårolje i fuktig hår, og andre liker best å bruke det som en pre-shampoo behandling. Prøv forskjellige teknikker for å finne ut hva som passer best for ditt hår.
 • Bruk mindre produkt. Litt hårolje holder lenge. Begynn med en dråpe eller to og jobb deg oppover hvis du føler at du trenger mer.
 • Påfør hårolje jevnt. For å unngå områder som ser fett ut er det viktig å påføre oljen jevnt gjennom håret. Påfør mest ved tuppene hvor håret er tørrest, og jobb deg oppover.
 • Bruk en bredtannet kam eller børste. Etter at du har påført håroljen anbefaler jeg å bruke en bredtannet kam eller børste for å fordele oljen jevnt gjennom håret.
 • Ikke påfør hårolje i hodebunnen hvis du sliter med flass eller andre problemer. Å påføre hårolje direkte på hodebunnen kan som nevnt ovenfor være fordelaktig for noen, men det kan også føre til hodebunnsproblemer eller irritasjon. Hvis du har flass eller andre hudlidelser burde du unngå å påføre hårolje direkte på hodebunnen.
 • Bland håroljer med andre produkter. Du kan blande hårolje for tørt hår med balsamen eller styling produktene dine for å tilføre ekstra fuktighet og glans.

Husk at alle har forskjellige utfordringer og utgangspunkt, så det kan ta tid å finne den beste måten å bruke hårolje på for deg. Men etter litt prøving og feiling kommer du til å finne ut hvordan dette utrolige produktet kan hjelpe til å holde håret sunt, hydrert og føles på sitt beste.

Andre produkter for tørt og krøllete hår

I tillegg til en god hårolje for tørt hår kan det være verdt å også se på andre produkter som kan hjelpe et tørt og krøllete hår. Her er mine anbefalinger til produkter du burde legge til i hårpleierutinen din:

 1. Moisture Hero™ Pre-Shampoo Balm: Dette produktet passer perfekt til de med tørt og krøllete hår som vil passe på at håret holder seg hydrert gjennom vaskeprosessen. Den er laget med naturlige oljer og smør som beskytter og tilfører næring til håret før du går i dusjen.
 2. Split Fix™ Leave-in Conditioner: Denne leave-in balsamen er laget for å reparere slitte tupper og forhindre fremtidig skade. Produktet inneholder en blanding av naturlige oljer og ekstrakter som styrker og beskytter håret (tips: lær mer om hvorfor du burde bruke en leave-in conditioner her).
 3. Moisture Hero™ Shampoo & Conditioner: Hvis du er ute etter en ny sjampo og balsam for ekstra fuktighet er disse produktene er supert alternativ. De inneholder naturlige oljer og ekstrakter som gir næring og beskytter håret, samtidig som det gjør håret lettere å gre gjennom og reduserer krus.
 4. Split Fix™ Shampoo & Conditioner: Dette settet med sjampo og balsam er laget for å reparere håret og forhindre slitte tupper, samtidig som det tilfører næring og beskytter håret. Produktet inneholder en blanding av naturlige oljer og proteiner som styrker og tilfører fuktighet til håret, slik at håret ser og føles sunt.
 5. Curl Crush™ Shampoo & Conditioner: Hvis du har krøllete hår er dette settet med sjampo og balsam et must! Det hjelper til å forsterke og definere krøllene, og tilfører fuktighet og næring. Den fuktighetsgivende formelen reduserer i tillegg krus og gjør håret lettere å gre gjennom. For å lære mer om hvordan du skal behandle et krøllete hår, sjekk ut artikkelen vår om de beste produktene for krøllete hår.

Konklusjon? Håroljer kan definitivt forbedre hårpleien din. For de med et spesielt tørt, krusete eller krøllete hår anbefaler jeg å prøve Moisture Hero™ Hair Oil. Jeg anbefaler også Split Fix™ Hair Oil hvis du er på utkikk etter en hårolje som hjelper til å forhindre slitte tupper, og for en silkemyk følelse. Uansett hvilken hårolje du velger, bruk den som anvist, og prøv deg frem med forskjellige metoder for å finne det beste resultatet for ditt hår. Med litt tålmodighet kan du oppnå det sunne, hydrerte og vakre håret du alltid har drømt om.

Hårtest

Produkter skreddersydd for ditt hår

Ta testen

Våre kunder sier

Enestående

Relaterte artikler

Se alle artikler
 • De 8 beste milde shampoene med lav pH - Alt om hårets og hudens pH

  De 8 beste milde shampoene med lav pH - Alt om hårets og hudens pH

 • 6 Beste fuktighetsgivende balsamer for tørt hår

  Beste balsam for tørt hår: De beste ingrediensene og de du bør unngå helt

 • Hårgelé for krøller: Hvordan få sprettende og definerte krøller

  Hårgele for krøller: Hvordan få sprettende og definerte krøller

 • Hva er co-washing? Slik bruker du co-wash og finn de beste produktene

  Hva er co-washing? Slik bruker du co-wash og finn de beste produktene

 • Leave in Conditioner: Hvorfor du trenger det og hvordan det virker

  Leave-in Conditioner: Hvorfor du trenger det og hvordan det virker

Se alle artikler