De beste skjeggoljene for vekst, styling og mykere skjegg.Se alle artikler

De beste skjeggoljene for vekst, styling og mykere skjegg

Hvis du sliter med tørt, skadet eller ujevnt skjegg kan en skjeggolje være din beste venn. En god skjeggolje hjelper til med å tilføre fuktighet, redusere flass, fremme hårvekst og mye mer!

Den beste pleien for skjegget ditt er en kombinasjon av olje og et skjeggvekstserum som gir deg et mykt skjegg med en jevnere hårvekst.

I denne artikkelen skal jeg forklare mer om hva skjeggolje er og hvorfor du burde tenke på å begynne og bruke det. Jeg kommer også til å snakke om hvilke ingredienser som er de beste, og hvordan du skal bruke en skjeggolje.

Innholdsfortegnelse

Hva er skjeggolje?

En skjeggolje er en type hårolje som tilfører fuktighet og gjør skjegget enklere å håndtere. Det kan også hjelpe med hårvekst. De beste skjeggoljene vil hjelpe med en tettere hårvekst og tilføre masse god næring til skjegget. En god skjeggolje vil i tillegg tilføre fuktighet til huden under skjegget og forhindre flass.

En skjeggolje inneholder normalt en kombinasjon av essensielle oljer, bæreroljer og planteekstrakter. De essensielle oljene kan tilføre terapeutiske egenskaper, eller bare gi en god duft i skjegget. Bæreroljer er basen som tynner ut de essensielle oljene og gjør det enklere for huden å absorbere de gode egenskapene. Bærerolje er for eksempel kokos- eller avokadoolje.

Skjeggoljer er ofte brukt for å oppnå et mykere skjegg, for å style skjegget eller for å hjelpe til med en tettere og fyldigere hårvekst.

Skjeggolje vs. skjeggbalsam

Det er ikke alltid enkelt å skille mellom en skjeggolje og en skjeggbalsam, men i motsetning til en skjeggolje har skjeggbalsam en smøraktig base (for eksempel sheasmør) og er brukt for å tilføre fuktighet og å style skjegget. Nedenfor har jeg listet opp noen likheter og forskjeller mellom de to produktene.

Likheter:

 • Begge er brukt for å gjøre skjegget mykere.
 • Begge tilfører fuktigheten til huden under.
 • Begge kan hjelpe med å temme krusete skjegg.
 • Begge inneholder bæreroljer og essensielle oljer.

Skjeggolje vs. skjeggbalsam

Forskjeller:

 • Skjeggbalsam har en tykkere konsistens på grunn av smørbasen.
 • Skjeggbalsam gir ikke skjeggvekst på samme måte en skjeggolje kan. Fordi en skjeggbalsam er tykk kan den hemme hårvekst og føre til utbrudd.
 • Skjeggbalsam er vanligere brukt til styling enn skjeggoljer.
 • En balsam er ofte utviklet for de med lengre skjegg, og har ikke like mange fordeler for kort skjegg.

10 grunner til å bruke en skjeggolje

De beste skjeggoljene, som min favoritt Wonder Beard™ Grooming Oil, har mange fordeler:

1. Fuktighet

De beste skjeggoljene tilfører fuktighet til både skjegget og huden under.

2. Mykhet

Skjeggoljer er gode oljer til skjegget ettersom et skjegg ofte kan bli tørt og brekke, og en god olje vil gjøre skjegget mykt og sterkt.

3. Hårvekst

Noen produkter virker som skjeggolje for vekst ved å få skjegget til å se fyldigere ut, og fremme hårvekst. Dette er på grunn av aktive ingredienser tilført i oljen som støtter en sunn hårvekst.

4. Påfyll

Det er viktig å vaske skjegget regelmessig, men om du vasker det for ofte kan du fjerne de naturlige oljene hårsekkene produserer. En god olje til skjegget kan gi en påfyll av oljer og gi en sunn talgproduksjon.

5. Reduser klør

Død hud som flasser under skjegget kan skape irritasjon, kløe og betennelse. En skjeggolje kan hjelpe til å lindre irritasjon i huden, tilføre fuktighet og redusere flass.

6. Temme håret

Om du har litt lenger skjegg kan det virke bustete og du kan få småhår som ikke vil legge seg pent. En skjeggolje kan hjelpe til å få skjegget pent og jevnt.

7. Næring

Olje til skjegg inneholder ofte essensielle oljer og vitaminer, som biotin og vitamin E, som tilfører næring til håret og gjør det sunt.

8. Glans

Skjegg kan se matt ut dersom du ikke tilfører nok fuktighet. En skjeggolje kan tilføre litt glans tilbake til skjegget så det ser sunnere ut.

9. Bra for sensitiv hud

De beste skjeggoljene er laget med naturlige, høykvalitets bæreroljer og terapeutiske essensielle oljer som har flere fordeler, og kan være beroligende på sensitiv hud.

10. God lukt

Skjeggolje kan få skjegget til å lukte godt. Prøv å bytte ut parfyme med en velduftende, fuktighetsgivende skjeggolje.

Hvorfor burde du bruke skjeggolje?

Hvis du liker et velstelt, mykt og velduftende skjegg er skjeggolje produktet for deg. Skjeggolje er laget for alle skjeggtyper og lengder, så alle som har skjegg kan bruke det.

Hvis du har to-dagers stubber kan Wonder Beard™ Growth Serum være et godt alternativ, spesielt om målet er å gro ut skjegget lenger.

Skjegg, i likhet med håret på hodet, har en spesiell tekstur og type. Nedenfor har jeg listet opp noen skjeggtyper, og hvordan du best kan ta vare på skjegget med olje til skjegget.

Identifiser din skjeggtype

skjeggtyper

Rett hår i skjegget

Et rett skjegg kan typisk bli veldig langt, og er noen ganger omtalt som vikingskjegg. For å ta vare på denne skjeggtypen burde du regelmessig gre gjennom skjegget for å fjerne floker, og bruke skjeggolje i lengdene av skjegget så det forblir sunt når det vokser.

Bølgete hår i skjegget

Et bølgete skjegg kan raskt se rotete ut. Her er det viktig å trimme skjegget regelmessig for å holde formen på plass. En skjeggolje kan også hjelpe til å holde småhår på plass, i tillegg til å gre gjennom skjegget.

Krøllete hår i skjegget

Et krøllete skjegg ser ofte fyldigere og kortere ut, ettersom håret er svært krøllete. Denne tette hårtypen kan ha en tendens til å bli tørt raskere. En skjeggolje vil hjelpe til å tilføre fuktighet og glans til skjegget. Bruk oljen daglig og påfør den får du grer gjennom håret.

Flekkete hår i skjegget

Det er svært normalt og ha områder der hår ikke vokser ut. En skjeggolje kan hjelpe tynne hår med å virke fyldigere, slik at skjegget ser tettere ut. Å bruke en skjeggolje for vekst og et skjeggserum sammen kan til og med hjelpe til å øke hårvekst.

Grått hår i skjegget

Det er ikke bare håret på toppen av hodet som blir grått, skjegget vil også bli grått over tid. Grått hår er ofte tørt og stivt, og en god olje til skjegget er et godt alternativ som vil gjøre skjegget mykere. Oljen til skjegget burde påføres gjennom hele skjegget, i tillegg til huden under skjegget for å hjelpe med fuktighet.

De beste ingrediensene i en god skjeggolje

Her er en liste over de beste ingrediensene en skjeggolje kan inneholde, delt inn i bærerolje, planteekstrakt og vitaminer.

De beste ingrediensene i en god skjeggolje

Bæreroljer

 • Sheasmør estere – Har et høyt innhold av fettsyrer og en beroligende og fuktighetsgivende effekt.
 • Avokadoolje – Hjelper til å holde floker borte, kan hjelpe til å reparere ødelagte skjellag i håret, og gjenoppretter huden under skjegget.
 • Arganolje – Supert for tykkere hårstrå da det holder godt på fuktighet og gjør håret mer glansfullt.
 • Aprikoskjerneolje – En lett olje som tilfører fuktighet. En av de beste oljene til skjegg for å gjøre skjegget mykere.
 • Søt mandelolje – Kan hjelpe til å redusere flass i skjegget ved å roe betent hud og tilføre beroligende fuktighet.
 • Solsikkefrøolje – Er betennelsesdempende og gir en sunn hårvekst ved å pleie slitte tupper.
 • Kokosolje – Kan gå dypt inn i hårstrået og tilføre mye god fuktighet som forhindrer at håret brekker.
 • Marulaolje – Enda en lett olje. Denne kan hjelpe mot akne da den har gode antimikrobielle egenskaper.

Planteekstrakter og vitaminer

 • Rosmarinbladekstrakt – Har betennelsesdempende egenskaper, og kan hjelpe til å forbedre blodsirkulasjon.
 • Vitamin E – Inneholder antioksidanter for å hjelpe til og bekjempe frie radikaler.
 • Densi’Beard™ – Denne naturlige, aktive ingrediensen er klinisk bevist å øke tetthet i skjegget. Densi’Beard™ er laget av forskjellige hirsekorn fra Frankrike. Dette er en viktig ingrediens i de beste skjeggoljene for vekst.

Dette er ingrediensene du burde se etter i den beste skjeggoljen. Jeg anbefaler også å velge et produkt som er 100% naturlig, økologisk og vegansk sertifisert for å unngå skadelige ingredienser, som silikoner og syntetiske dufter, som kan skape irritasjon. Wonder Beard™ Grooming Oil oppfyller alle disse kriteriene, så etter min mening er det den beste skjeggoljen som finnes.

Hvordan bruke skjeggolje

Det er noe variasjon i hvordan du skal bruke en skjeggolje basert på din hårtype, lengde, hvor godt håret holder på fuktighet og klima der du bor, men jeg anbefaler uansett å bruke en olje til skjegget daglig.

Den beste tiden å påføre en skjeggolje på er etter du har dusjet eller vasket ansiktet. Da er huden og håret mykest, og oljen kan trenge dypt inn i både hud og hår for best effekt.

Her er en rutine til hvordan du kan bruke skjeggolje:

Steg 1

Ta 2-3 dråper av Wonder Beard™ Grooming Oil og masser dem mellom hendene. Dette vil hjelpe til å spre oljen jevnt gjennom håret.

Steg 2

Massér oljen gjennom skjegget, og fokuser spesielt på tuppene der skjegget ofte er tørrest. Hvis du ha et kort skjegg, stryk håndflatene over siden og foran på skjegget så oljen legger seg jevnt.

Steg 3

Når du har påført oljen i skjegget kan du bruke den gjenværende oljen på hendene til å massere huden under skjegget.

Steg 4

Bruk enten fingrene eller en kam for å gre gjennom skjegget og passe på at oljen blir jevnt fordelt på alle hårstråene.

Dersom skjegget ditt er svært tørt kan du i tillegg til å påføre olje i skjegget etter du har dusjet, også påføre ekstra olje før du legger deg.

Flere tips til pleie av skjegget

Her kommer noen flere tips du kan bruke om du vil holde skjegget sunt og sterkt.

Bruk et kosttilskudd for hårvekst

Det er viktig å få i seg riktig næring når du skal gro ut håret. Et kosttilskudd som Hair Formula Gummies eller tabletter er en enkel måte du kan være sikker på at du får i deg riktig vitaminer og mineraler for en sunn hårvekst.

Bruk et serum for skjeggvekst

Å tilføre Wonder Beard™ Growth Serum til rutinen din kan hjelpe til å stimulere en sunnere hårvekst. Det er også en god olje til skjegg som gjør både huden og håret mykere.

Bruk en skjeggshampoo

Å opprettholde skjegghygiene er avgjørende for sunt skjegghår og hud. Bruk Wonder Beard™ Shampoo formulert med stimulerende ingredienser som koffein og CAPIXYL™ for å fjerne død hud, overflødig talg og annet rusk, samtidig som du fremmer sunn skjeggvekst. Avslutt alltid vaskeritualet med en fuktighetsgivende skjeggvekstolje.

Daglig børsting

Hvis du børster skjegget hver dag vil det bli mindre flokete og vokse ut sunnere. Det kan være lurt å bruke  Wet Hair Detangler Brush i dusjen, som hjelper deg med å skånsomt gre ut floker uten å brekke eller dra ut mer hår enn nødvendig. Hvis du har tykt hår kan en naturbørste hjelpe deg å få ut vanskelige floker.

Trim regelmessig

Slitte tupper er ikke bra for en sunn hårvekst, så trim skjegget regelmessig. Hvis du vil gro ut skjegget, trim det hver 6-8 uke. Hvis du vil opprettholde lengden du har nå, trim en gang i uken eller annenhver uke.

Virker egentlig skjeggolje for vekst?

De beste skjeggoljen for vekst kan bidra til en sunn hårvekst og et skjegg du kan være stolt av. Hårveksten din kan bli påvirket av mye, som genetikk, miljø, helse og andre faktorer, og den beste måten du kan være sikker på at du får din optimale hårvekst på er å bruke gode produkter som støtter en sunn hårvekst.

Vil du vite mer om hvordan du kan bruke en skjeggolje for vekst? Her er noen fler tips til hvordan du kan gro ut skjegget raskere.

Jeg håper denne informasjonen har vært nyttig, og at du har lært mer om hvordan bruke skjeggolje, og alle fordelene det kan ha.

Våre kunder sier

Enestående

Relaterte artikler

Se alle artikler
 • Uv spray for håret: Slik beskytter du håret mot solens skadelige stråler

  Uv spray for håret: Slik beskytter du håret mot solens skadelige stråler

 • Wet hair look: Slik skaper du den populære wetlook frisyren

  Wet hair look: Slik skaper du den populære wetlook frisyren

 • Aloe vera for hår: Fordeler og de beste aloe vera shampoene

  Aloe vera for hår: 5 fordeler og de beste aloe vera shampoene

 • Psoriasis i hodebunnen: Symptomer, behandling og kjerringråd

  Psoriasis i hodebunnen: Symptomer, behandling og kjerringråd

 • Vitaminer for håret: Virker det i det hele tatt?

  Vitaminer for håret: Virker det i det hele tatt?

Se alle artikler