Den beste skjeggsjampoen: Slik vasker du skjegget grundigSe alle artikler

Den beste skjeggsjampoen: Slik vasker du skjegget grundig

Enten du nettopp har begynt å gro ut skjegget, eller har et stort og fyldig skjegg, tar du like godt vare på det som du burde? Bruker du en skjeggvask? En såkalt beard shampoo? I denne artikkelen tar vi et dypdykk ned i verden av skjeggvask, skjeggsjampo og alt annet du trenger å vite for å opprettholde et flott skjegg.

Se for deg dette: du har jobbet hardt for å gro et flott, tett skjegg, men det kan være vanskelig å ta seg av til tider, ikke sant? Både kløe, flass og uregjerlig hår kan være til stor irritasjon, men ikke gi opp enda. Jeg er her for å hjelpe!

I denne artikkelen skal vi gå gjennom alt du trenger å vite, og litt til. Med riktig kunnskap i bunn vil du se at det er enklere enn du tror. Jeg tar for meg skjegg shampoo, skjeggvask, og ekstra skjeggpleietips fra noen som virkelig vet hva de snakker om. Er du klar til å begynne på reisen til det perfekte skjegget, er det bare å lese videre.

Innholdsfortegnelse

Hvorfor burde jeg bruke skjeggvask?

Why Should You Wash Your Beard?

For det første, hvorfor trenger egentlig skjegget å vaskes? Se for deg at skjegget er den perfekte grobunn for alle mulige ting, fra matrester til støv og smuss som flyter rundt i luften. Jeg vet ikke med deg, men jeg vil i alle fall ikke ha et eget økosystem boende i skjegget mitt.

Skjeggsjampo eller skjeggvask er laget spesielt for å rense de tykke hårene i skjegget, og fjerne smuss, støv og andre ting som måtte gjemme seg der. Men en skjeggsjampo handler ikke bare om å holde skjegget rent. Det er faktisk mange fordeler med å vaske skjegget:

 • Forhindre kløe: En regelmessig vask med en beard shampoo hjelper til å fjerne døde hudceller og overflødige oljer som kan føre til ubehag og kløe.
 • Reduser flass: Flass i skjegget kan være sjenerende. En beard shampoo kan effektivt hjelpe til å fjerne flass og gi skjegget et friskere utseende.
 • Få et mykere skjegg: De beste skjeggvaskene inneholder fuktighetsgivende og mykgjørende ingredienser som gjør skjegget glattere og enklere å håndtere.
 • Øk skjeggveksten: Et rent og sunt utgangspunkt hjelper til å stimulere skjeggvekst. En beard shampoo med spesielle vekstfremmende egenskaper kan hjelpe til å stimulere hårsekkene til en jevnere hårvekst.
 • La skjegget lukte godt: Skjegget kan trekke til seg alle mulige lukter, noen gode, andre vil du helst ikke ha rundt deg. Mange skjeggvekst sjampoer kommer meg deilige lukter som sitter igjen i skjegget lenge, så du kan føle deg fresh gjennom hele dagen.
 • Få styr på skjegget: En spesialisert beard shampoo vil hjelpe deg med å temme et uregjerlig skjegg, gre ut floker og style skjegget enklere. Enten du ønsker en vill viking-look eller et perfekt gentleman style -skjegg er en god skjeggvask din beste venn.

Det krever ikke mye å legge til en god skjeggsjampo i skjeggpleie rutinen din, men det kan faktisk utgjøre en stor forskjell på hvordan skjegget ditt ser ut.

Skjeggsjampo vs. hårsjampo

Kan du bruke hvilken som helst sjampo til å vaske skjegget ditt? Jeg ville ikke ha anbefalt det.

Vanlige sjampoer er laget med et spesifikt formål: å vaske håret på toppen av hodet ditt. Vanlige hårsjampoer inneholder ingredienser som er ment for blant annet oljete hodebunn eller hårvolum. Men skjegg har ikke samme tekstur eller behov som håret på toppen av hodet. Huden under skjegget er mer sensitivt og utsatt for irritasjon, og håret er tykkere og ofte tørrere.

Det er her skjeggsjampo kommer inn i bildet. De beste skjeggsjampoene er ofte mer skånsomme og fuktighetsgivende, med ingredienser som fokuserer spesielt på hud og hår i skjeggområdet, og behandler det med den verdigheten det fortjener. Skjeggvask er ofte utformet for å mykne håret slik at det blir enklere å børste gjennom og style.

Hvis du bruker en sjampo med høyere pH-verdi kan det forstyrre den delikate balansen mellom skjegget og huden, og du kan oppleve irritasjon og tørrhet. De beste skjeggsjampoene har en balansert pH-verdi tilpasset området det er utviklet for.

Når det kommer til skjegget ditt er det med andre ord viktig å bruke riktig produkter. Det er som å få en dress skreddersydd, i stedet for å låne en av den eldre fetteren din. Hvis den sitter riktig, føles det bare bedre.

Steg for steg: Hvordan vaske skjegget

La oss komme i gang: hvordan vasker du skjegget effektivt med en skjeggshampoo. Her er hemmeligheten bak den beste vaskerutinen for skjegget.

Steg 1: Klargjør skjegget

Start med å fukte hele skjegget godt. Dette er viktig for at skjeggsjampoen skal få virke ordentlig og jevnt gjennom skjegget.

Steg 2: Påfør skjeggsjampoen

Finn fram skjeggsjampoen din, hell en liten mengde produkt i håndflaten (på større med en krone) og gni håndflatene sammen så produktet begynner å skumme. Masser produktet gjennom skjegget i sirkelbevegelser, og pass på at du dekker alle hårstråene godt.

Steg 3: Skyll av produktet

Bruk lunkent vann til å skylle ut produktet godt fra skjegget, og ikke etterlat produktrester.

Steg 4: Tørk skjegget med et håndkle

Etter du har skylt ut produktet godt bruker du et håndkle til å forsiktig klemme skjegget tørt. Ikke rufs rundt i skjegget som du ville gjort med håret på toppen av hodet, husk at skjegget er mer delikat. Klem og trykk forsiktig, til skjegget føles tørt.

Steg 5: Gre ut floker

Da er det på tide å få ut eventuelle floker av skjegget. Med en skjeggbørste eller en bredtannet kam grer du forsiktig gjennom skjegget og får ut flokene. Hvis du er forsiktig når du grer, vil skjegget takke deg i lengden.

Step 6: Finpussen

Alt skjegg elsker litt ekstra oppmerksomhet, så etter en god vask anbefaler jeg å påføre en liten mengde god skjeggolje for å holde skjegget mykt. Hvis du ønsker å forbedre skjeggveksten anbefaler jeg å i tillegg påføre et skjeggvekstserum.

Hvor ofte burde du vaske skjegget?

Nå som du vet hvordan du skal vaske skjegget er det på tide å snakke om hvor ofte du burde la magien til en god skjeggsjampo virke. Men det er flere faktorer som spiller inn og avgjør hvor ofte du skjegget trenger en god rens. Her er noen viktige ting å ta hensyn til:

Hudtypen din: Hudtypen din er kompasset til dette spørsmålet. Har du oljete hud trenger du kanskje å vaske skjegget oftere. Hvis huden er på den tørre siden burde du vaske det sjeldnere, for å opprettholde fuktighetsnivået i huden.

Daglig rutine: Er du ute på tokt på åpent hav, eller utforsker alt naturen har å by på? Dine daglige aktiviteter har mye å si på hvor ofte du burde ta deg en skjeggvask. Er du mye utsatt for støv, forurensning eller svette, burde du absolutt vaske skjegget oftere.

Produktrester og styling: Hvis du er spesielt glad i skjeggoljer, pomader eller voks (og hvem er vel ikke det?) kan det bygge seg opp mye produktrester som blir liggende i skjegget. Jo mer, og oftere du bruker produkter, desto oftere trenger skjegget en rens for å se friskt og sunt ut.

Lengde og stil: Kortere skjegg trenger ikke like mye oppmerksomhet som lange skjegg. Dette er fordi lange skjegg ofte samler opp mer partikler og raskere floker seg, så det trenger derfor hyppigere vask.

Optimal vaskefrekvens for skjegget

Så hvor ofte burde du vaske skjegget? For de fleste er det best å vaske skjegget 2-3 ganger i uken. Dette gjør at du kan holde skjegget rent, men samtidig la huden opprettholde sine naturlige oljer og ikke tørke ut.

Husk at det er viktig å lytte til skjeggets behov. Hvis det begynner å se rotete ut eller lukte litt rart, er det på tide med en skånsom vask. Prøv deg gjerne litt frem for å finne ut hvor ofte ditt skjegg trenger en god rens.

Hva inneholder de beste skjeggsjampoene?

What to Look for in the Best Beard Wash

Nå som du vet hvordan og hvor ofte du skal vaske skjegget, er det på tide å ta et dypdykk ned i ingredienser. Hva skiller den beste skjeggsjampoen fra de andre?

1. Skånsomme, naturlig ingredienser

For det første burde en skjegg shampoo være som en lett bris, spesielt hvis huden er på den mer sensitive siden. Se etter ingredienser som ikke irriterer huden, med andre ord skal du holde deg unna parabener, sulfater og sterke kjemikalier. Se heller etter beroligende aloe vera, havreekstrakt og andre plantebaserte ingredienser. Dette hjelper til å holde skjegget rent, uten å skape irritasjon.

2. Ingredienser for skjeggvekst

De fleste som legger ut på en skjegg-reise ønsker seg et tett og fyldig skjegg (både langt og kort). Hvis skjegget trenger litt ekstra hjelp til å komme dit burde du se etter naturlige skjeggsjampoer med vekstfremmende ingredienser. Stimulerende koffein, økologisk rosmarinolje og tetthets fremmende CAPIXYL™ hjelper til å stimulere hårsekkene, og du vil oppleve en tettere og bedre skjeggvekst.

3. Fuktighetsgivende ingredienser

Et skjegg verdig beundring handler ikke bare om lengde, men hvordan det føles mot huden og i hendene til andre. Se etter en skjeggshampoo med fuktighetsgivende ingredienser som aloe vera og plantebasert glyserin. Dette gjør skjegget mykt og deilig, og gjør skjegget til en glede å opprettholde og ta på.

Min anbefaling: Den beste skjeggsjampoen

Nå som du vet hvilke ingredienser du burde se etter vil jeg tipse deg om min absolutte favoritt som faktisk inneholder alle disse ingrediensene!

Uansett hva din skjegg drøm er, et fyldigere skjegg, et langt, viking liknende skjegg eller et rett og slett en luksuriøst renserutine, får Wonder Beard™ Shampoo jobben gjort. Denne skånsomme skjeggsjampoen fjerner enkelt oljer, smuss og alt annet dagen har kastet mot deg. Skjegget etterlates mykt, næringsrikt og flokefritt, klar til å takle en ny dag med utfordringer.

Produktet inneholder imponerende 98,9% naturlige ingredienser, så du kan være sikker på at det kun er det beste for skjegget. Skjeggsjampoen inneholder tetthetsfremmende CAPIXYL™ og koffein som øker sirkulasjon, noe som virkelig fremmer et fyldigere skjegg. Aloe vera og havreekstrakt beroliger huden slik at vasken blir like komfortabel som den er effektiv. Denne naturlige skjeggshampoen har i tillegg en deilig duft av rosmarin, mynte og økologiske urter som skaper en aroma som både er fengende og forfriskende.

Wonder Beard™ Shampoo passer til alle hudtyper og skjegg teksturer. Det har ikke noe å si om skjegget er kort, langt, rett eller kort. Dette er en skjegg shampoo som takler alle dine utfordringer.

Tips: Spar 20% når du kjøper hele Wonder Beard™ pakken som inneholder sjampo, næringsrik skjeggolje og et skjeggvekstserum. Jeg kan love at det tar skjeggpleierutinen din til neste nivå.

Vanlige feil folk gjør når de vasker skjegget

Før du starter en ny skjeggvask rutine vil jeg dele noen vanlige feil jeg har sett folk gjøre, som du må holde deg unna.

1. For varmt vann

Se for deg en deilig, varm dusj en kald morgen. Varmen omfavner deg som en god klem. Men skjegget ditt er kanskje ikke like enig. Hvis du vasker skjegget i veldig varmt vann kan dette fjerne alle gode oljer som hjelper til å holde skjegget hydrert og sunt. Prøv heller lunkent vann som er mer skånsomt mot skjegg og hud.

2. Overvasking

Det er fint å være entusiastisk når du får det en ny skjeggpleie rutine, men hvis du vasker skjegget for ofte kan du faktisk ende opp med et verre resultat. Du kan kanskje føle at en daglig vask og skrubb er sunt, men det kan også fjerne alle naturlige oljer fra skjegget. Hold deg derfor til maks 2-3 ganger i uken. Skjegget ditt, og planeten, vil takke deg.

3. Dårlige produkter

Som nevnt burde du holde deg unna vanlige sjampoer og sterke såper når du vasker skjegget. Bruk heller spesialiserte skjeggprodukter som passer til dine unike behov. Riktig produkt vil ha store fordeler for deg og skjegget.

4. Ikke glem olje

Du har nå renset skjegget med et godt produkt. Men vent, et steg mange overser er hydrering. En god, fuktighetsgivende skjeggolje eller serum. Dette gir ikke bare fuktighet til skjegget, men etterlater seg ofte også en diskré, deilig duft.

5. Dårlig tid

Å rense skjegget er ikke bare enda en oppgave du må gjennom, det er faktisk selvpleie. Hvis du forter deg gjennom vasken kan du ofte ende opp med et dårlig resultat. Nyt heller øyeblikket. Masser skjegget godt slik at skummet kommer ordentlig frem, og skyll godt ut alt av produkter. Skjegget vil takke deg for den ekstra oppmerksomheten.

Hvis du ikke hopper over disse feilene mange ofte gjør, vil reisen til drømme skjegget være kortere enn du tror.

Hårtest

Produkter skreddersydd for ditt hår

Ta testen

5 skjeggpleietips fra eksperter

Expert Beard Care Tips

Nå har du all informasjonen du trenger for å virkelig gi skjegget ditt den pleien det fortjener, så det er på tide med noen ekstra stelle- og produkttips. Selv den beste sjampo kan ikke gjøre jobben helt alene!

1. Regelmessig trim

Hvis drømmen er et langt, fyldig skjegg, er det spesielt viktig mer regelmessig trimming av skjegget for å holde det sunt og jevnt. En jevnlig trim forhindrer slitte tupper og hjelper til å holde formen på skjegget. Husk at alt hår ikke vokser jevnt, men i faser, så dette gjør at du vil ende opp med et fyldigere, lengre skjegg i lengden.

2. Næringsrik skjeggolje

En god skjeggolje er skjeggets daglige venn. Et par dråper hver morgen vil hjelpe til å holde skjegget hydrert, forhindre tørrhet og legge skjegget i riktig form. Masser inn oljen godt, helt ned til huden under skjegget.

3. Mestre børste og styling

Du børster ikke kun gjennom skjegget for å få ut floker, men også for å fordele olje jevnt gjennom skjegget og legge skjegget i riktig form. Prøv en børste eller kam i bambus som forsiktig grer gjennom skjegget, og start ved røttene og jobb deg forsiktig nedover til tuppene. Denne teknikken stimulerer ikke bare hårsekkene, men gjør håret mykere og enklere å håndtere.

4. Vann og kosthold

Tilstanden til skjegget ditt handler ikke bare om hva som skjer på utsiden, men også helsen din generelt. Det er viktig å holde seg hydrert for at skjegget skal ha det best mulig. Når det kommer til kosthold er det viktig å få i seg gode vitaminer, mineraler og proteiner (frukt, grønnsaker, magert kjøtt og fullkorn). Eller du kan prøve kosttilskudd laget med ingredienser som biotin og sink, som hjelper til å opprettholde sunt hud og hår. Husk at innsiden er like viktig som utsiden!

5. Øk vekst med et serum

For de som ønsker å forbedre hårveksten sin, anbefaler jeg å legge til et skjeggvekstserum i skjeggpleierutinen. Disse spesialiserte serumene er laget med potente ingredienser som stimulerer hårsekkene og fremmer en sunn, fyldigere og raskere hårvekst.

Husk på alle tipsene du har fått i denne artikkelen, og jeg vet du vil lykkes på din skjegg-reise. Husk at hvert skum av skjeggsjampoen, hver gjennombørstning og hver dråpe olje bidrar til det mesterverket som er ditt skjegg.

Våre kunder sier

Enestående

Relaterte artikler

Se alle artikler
 • Wet hair look: Slik skaper du den populære wetlook frisyren

  Wet hair look: Slik skaper du den populære wetlook frisyren

 • Aloe vera for hår: Fordeler og de beste aloe vera shampoene

  Aloe vera for hår: 5 fordeler og de beste aloe vera shampoene

 • Psoriasis i hodebunnen: Symptomer, behandling og kjerringråd

  Psoriasis i hodebunnen: Symptomer, behandling og kjerringråd

 • Vitaminer for håret: Virker det i det hele tatt?

  Vitaminer for håret: Virker det i det hele tatt?

 • Krøllekrem eller krølleskum? Her er de 5 beste fordelene

  Krøllekrem eller krølleskum? Her er de 5 beste fordelene

Se alle artikler