Slik gror du skjegget raskere: 10 effektive tips for å øke skjeggvekstSe alle artikler

Slik gror du skjegget raskere: 10 effektive tips for å øke skjeggvekst

Å gro et skjegg virker kanskje ikke som et problem, det er bare å ikke barbere seg på noen uker, eller? Dessverre er det ikke like enkelt for alle.

Å gro et skjegg kan være litt av en utfordring hvis du ikke har riktig verktøy til å øke skjeggveksten. Flere menn velger i dag å droppe barberhøvelen og gro ut skjegget sitt (noe jeg er en personlig fan av). Bare se på kjendiser som Jason Momoa og Drake, som har fyldige, tette skjegg.

Hvis du noen gang har lurt på hvordan du hadde sett ut med en god skjeggvekst, eller hvordan du kan opprettholde et sunt skjegg har jeg noen gode tips for øke skjeggvekst og introduserer deg for de riktige produkter som kan hjelpe med ujevnheter eller kløe. Lagre denne siden under bokmerker, så du kan ha alle tipsene tilgjengelig når du trenger dem om hvordan du kan gro skjegg raskere, og holde skjegget flott og sunt.

Innholdsfortegnelse

3 faser av skjeggvekst

Før du går i gang med skjeggvekstprosessen kan det vært fint å vite litt om hvordan du kan gro skjegg og de enkelte faser i hårets syklus. Prosessen kan være forskjellig fra person til person, men det er generelt tre faser av skjeggvekst:

skjeggvekstprosessen

 • Den anagene fasen – Den første fasen til skjeggvekst er den anagene fasen. Det er her håret begynner å vokse, og celler i hårrøttene deler seg raskt. Når cellene deler seg vokser håret rundt 1 cm i måneden. Denne fasen varer mellom 2-6 år (noen ganger lenger).
 • Den katagene fasen – Den neste fasen er den korteste, og er en overgangsfase mellom vekstfasen og når håret faller av. Under den katagene fasen stopper håret å vokse, og håret skiller seg fra hårsekken, før det til slutt faller ut. Denne fasen varer i rundt 2-3 uker.
 • Den telogene fasen – Gjennom den siste fasen begynner nye hårstrå å dytte ut det gamle håret slik at det faller av. Denne fasen varer i mellom 2-4 måneder og er nødvendig for å gi nytt hår plass til å gro. Når det gamle hårstrået faller av begynner hårsekken syklusen på nytt, og går tilbake til den anagene fasen.

Hvor lang tid tar det å gro et skjegg?

Det er flere ting som påvirker om skjeggveksten er rask eller sakte (eller om det ikke gror jevnt over ansiktet). Når du lærer hvordan du kan få mer skjegg kan det vært greit å ha dette i tankene. Faktorer som kan påvirke skjeggvekst er bl.a.:

skjeggtyper

 • Alder – Fylden og tettheten til skjegget er ofte på sitt beste når man er rundt 30 år. Når du er yngre kan det ta lenger tid å få et fullskjegg.
 • Etnisitet – Tykkheten på håret varierer mye i forhold til hvilken etnisitet du har, og generelt jo tykkere hår du har, desto fyldigere skjegg får du. Folk fra land i middelhavsområde har for eksempel oftere fyldigere skjeggvekst.
 • Genetikk – Hadde faren eller onkelen din fyldig skjegg? Da er det en større sannsynlighet for at du også kan øke skjeggvekst. Noen genetiske markører, som sensitivitet til DHT, kan gi en bedre skjeggvekst. På den andre siden kan det også føre til dårligere hårvekst på hodet. Her får du vite hva du kan gjøre med det.
 • Hormoner – Hormonet testosteron kontrollerer mange av kroppsfunksjonene hos menn, inkludert skjeggvekst. Høyere testosteronnivåer kan gjøre det enklere å gro skjegg, og lave testosteronnivåer kan gjøre det vanskeligere å gro et fyldig skjegg.

Hvordan få mer skjegg

skjeggvekstfaser

Hvis du vil vite hvordan du kan få mer skjegg raskere er det første rådet jeg har til deg: tålmodighet! Hvis målet er å øke skjeggvekst trenger du tid, så være tålmodig, og prøv å ikke barbere eller trimme skjegget i begynnelsen.

Her er noen andre måter du kan øke skjeggveksten på som kan være hjelpsomme for å lære hvordan du kan gro skjegget raskere:

 • Søvn – Riktig mengde søvn er viktig av mange grunner, og en sunn hårvekst er en av dem. Prøv å få minst 7-8 timer hvile hver dag.
 • Trening – Å trene regelmessig kan faktisk forbedre hårvekst. Det øker blodsirkulasjonen, som kan bidra til generell hårvekst, inkludert en bedre skjeggvekst.
 • Stresshåndtering – Denne sier seg selv. Stress er knyttet til mange psykiske og fysiske problemer. Det kan også påvirke hårvekst, eller til og med føre til hårtap.
 • Slutt å røyke – Dette er noe alle som vil lære hvordan de skal gro skjegg burde vite. Røyking ødelegger hårsekkene og reduserer blodsirkulasjon. Begge er dårlig for hårvekst.
 • Et sunt kosthold – Spis masse frukt og grønnsaker, og bruk gjerne et kosttilskudd for håret. Her er en liste over de beste kosttilskuddene du kan prøve!

Ta vare på skjegget

Noen av de beste rådene jeg kan gi deg når det kommer til hvordan du kan gro skjegg raskere handler om hvordan du tar vare på skjegget ditt. Vi har satt sammen en liste over de beste måtene å vedlikeholde skjegget på, og hvordan du kan øke skjeggveksten.

En daglig rutine

En daglig rutine for skjegget er en viktig del av å få en bedre skjeggvekst. Jeg anbefaler også en helhetlig rutine som generelt bidrar til en bedre helse, som inneholder et godt kosthold, trening og holde stressnivåene lave. Alt dette har en innvirkning på hvordan du kan gro et skjegg raskere og bedre.

Vask skjegget daglig

Som en del av din daglige rutine, vil du vaske skjegget grundig. Bruk en skånsom skjeggsjampo for å opprettholde helsen til håret ditt samtidig som du skaper de ideelle forholdene for å vokse skjegg. Velg en skjeggsjampo med tetthetsfremmende ingredienser for best skjeggvekstresultater, som Wonder Beard™ Shampoo.

Bruk et skjeggserum for bedre resultater

I tillegg til å vaske skjegget regelmessig er et skjeggserum en god måte å stimulere ekstra hårvekst. Jeg anbefaler Wonder Beard™ Growth Serum, som inneholder CAPIXYL™ Peptide Complex i tillegg til koffein som bidrar til en sunn hårvekst og økt tetthet i skjegget.

Reduser kløe og brekte hårstrå med skjeggolje

Alle som lærer hvordan man kan gro et skjegg raskere vil være enig om at kløe og brekte hårstrå er vanlig. Kløe i skjegget er dessverre normalt når man gror skjegg, men hvis du tilfører god fuktighet i skjegget kan hjelpe til å redusere kløen. Den beste skjeggolje vil tilføre fuktighet i håret gjennom dagen, og lindre kløe og at hårstråene brekker.

Børst, skrubb, stimuler og style

Når jeg er i dusjen liker jeg å bruke en myk silikonbørste til å lett skrubbe skjegget, og stimulere hårvekst. Jeg anbefaler Hairlust Scalp Delight™ Scalp Massage Brush for å fjerne olje, urenheter og produktrester fra skjegget.

Skrubb ukentlig

En god skrubb en gang i uken er viktig for å forhindre inngrodde hår og flass i skjegget. En enkel måte du kan skrubbe skjegget på er å bruke litt av vår Scalp Delight™ Detox Scrub for å forsiktig skrubbe bort død hud, olje og rester.

Produkter for økt skjeggvekst: Virker det?

Minoxidil

Vil du vite hvordan du kan få mer skjegg raskere vil noen eksperter anbefale Minoxidil. Dette er ett effektivt middel som hjelper til å stimulere hårvekst, men det kan ha noen dårlige bivirkninger som rødhet, kløe eller flass. Du må i tillegg fortsette å bruke det for å opprettholde effekten, og det kan føre til hårtap om du slutter å bruke det.

Dermaroller

Dermaroller består av små nåler som trenger gjennom hudbarrieren for å øke kollagen i huden. Det er bevist å ha en god effekt på huden, og potensielt på å stimulere hårvekst i hodebunn, men det er lite bevis om effekten det har på skjeggvekst.

Skjeggserum

Hvis du vil vite hvordan du kan gro skjegg raskere er mitt beste råd et godt skjeggserum. Med aktive ingredienser som biotin og koffein har dette skjeggserum mange egenskaper som bidrar til en sunn hårvekst. Serumet er i tillegg vegansk og inneholder ingen hormoner!

Skjeggolje

Et godt råd jeg kan gi for å få mer skjegg raskere er å opprettholde fuktigheten i skjegget. En skjeggolje er en god måte å tilføre ekstra fuktighet og holde skjegget mykt, og kan faktisk øke tettheten i skjegget. Hvis du sliter med kløe eller hårstrå som brekker, kan riktig olje, som Wonder Beard™ Grooming Oil,  også hjelpe til å redusere de problemene.

Vanlige problemer med å gro skjegg

Hvis det er første gang du prøver å gro et skjegg raskere kan du kanskje møte på noen problemer. Heldigvis er det meste at det du kommer til å møte på helt normale problemer, og enkle å gjøre noe med. Det er likevel bra å være oppmerksom på dem.

Flekker

Når jeg har grodd ut skjegget tidligere har jeg opplevd noen flekkete områder som gror raskere enn andre. Dette kan gi et ‘flekkete’ utseende, og kan virke frustrerende for de som lærer hvordan de skal gro ut skjegget for første gang.

Den gode nyheten er at flekkete områder er helt normalt, og skjer fordi håret ikke vokser i samme tempo. Et av de beste rådene for en normal skjeggvekst jeg har er å motstå lysten til å barbere av alt og begynne på nytt. Vit at håret kommer til å vokse mer fyldig i løpet av noen uker, så ha litt is i magen og vær tålmodig.

Kløe og flass

Kløe og flass

Hvis du nettopp begynner å gro ut skjegget vil du mest sannsynlig oppleve at skjegget klør. Tørrhet og flass kan også oppstå hvis du ikke pleier skjegget og tilfører ekstra fuktighet. Du kan enkelt redusere kløe og flass i skjegget om du følger en god rutine med vask, skrubb og fuktighet hver dag. Hvis du fortsetter å oppleve tørrhet og flass kan huden prøve å fortelle deg noe. Det samme gjelder om du opplever flass i hodebunn.

Inngrodde hår

Inngrodde hår kan være smertefulle, kløende og rett og slett irriterende når du prøver å gro ut skjegget. Dette er spesielt vanlig dersom du har krøllete hår. Dette kan skje under den anagene fasen når håret kommer ut fra hårsekken, men krøller seg tilbake i huden.

En av de beste måtene å forhindre inngrodde hår på er å opprettholde god fuktighet i skjegget. Tørrhet kan føre til flass og irritasjon, og gjør det mer sannsynlig å oppleve inngrodde hår. Et annet tips mot dette er å forsiktig skrubbe skjegget.

Til syvende å sist kan det være spennende å lære hvordan man kan gro et skjegg raskere, spesielt om du aldri har eksperimentert med skjeggvekst før. Et nytt skjegg og en bedre skjeggvekst kan ha en stor påvirkning på utseende og hvordan du føler deg, og kan til og med bidra til bedre selvtillit. Nå som du har verktøyet og informasjonen til hvordan du kan få en bedre skjeggvekst er det bare å begynne reisen til det perfekte skjegget!

Våre kunder sier

Enestående

Relaterte artikler

Se alle artikler
 • Hvordan få håret til å vokse fortere: 5 tips for raskere hårvekst!

  Hvordan få håret til å vokse fortere: 5 tips for raskere hårvekst!

 • Shampoo mot hårtap, virker det? Her er ingrediensene du skal se etter

  Sjampo mot hårtap, virker det? Her er ingrediensene du skal se etter

 • Hårbørste med naturbust eller svinebust vs. myk vegansk hårbørste?

  Hårbørste med naturbust eller svinebust vs. myk vegansk hårbørste?

 • Uv spray for håret: Slik beskytter du håret mot solens skadelige stråler

  Uv spray for håret: Slik beskytter du håret mot solens skadelige stråler

 • Wet hair look: Slik skaper du den populære wetlook frisyren

  Wet hair look: Slik skaper du den populære wetlook frisyren

Se alle artikler