6 Beste fuktighetsgivende balsamer for tørt hårSe alle artikler

Beste balsam for tørt hår: De beste ingrediensene og de du bør unngå helt

Føler du at håret er krusete, livløst og tørt? Det er mye som kan føre til tørre hårstrå, men det finnes heldigvis produkter som kan bringe håret tilbake til live. Ett av disse produktene er en god, fuktighetsgivende balsam.

Frizz, slitte tupper, brukne hårstrå og stritt hår er alle tegn på tørt hår. Hvis du er som meg har du kanskje en naturlig tørr hårtype, eller kanskje du opplever tørt hår på grunn av mye hårfarge eller varmeredskaper som rettetang eller hårføner. Det første steget mot et sunnere, glattere, mer hydrert hår er en god balsam for tørt hår.

De beste balsamene inneholder smør, plantestoffer og andre næringsrike ingredienser som hjelper håret med å lukke inn fuktighet, og gjenopprette et glansfullt, mykt og sunt hår.

I denne artikkelen skal jeg snakke om årsaken til tørt hår, hva som er den beste balsamen for tørt hår og hvordan bruke balsam for best resultat.

Innholdsfortegnelse

Hva er årsaken til tørt hår?

Tørt hår føles ofte stritt, og ser livløst og glansløst ut. Det kan også være vanskelig å style, og slitte tupper blir synligere. Noen er født med tørrere hårtyper, og noen får tørt hår på grunn av ytre faktorer. Her er noen mulige årsaker:

Feil vaskerutine

Feil vaskerutine

Flere sjampoer og balsamer inneholder skadelige ingredienser, som sulfater og uttørkende alkoholer, som fjerner hårets naturlige oljer og etterlater det tørt og krusete. Hvis du i tillegg liker å vaske håret for ofte og i varmt vann kan håret raskere bli flatt og tørt. Det er viktig å bruke gode produkter som tilfører rikelig med fuktighet hvis du sliter med tørt hår.

Bleking eller varmeskade

Bleking eller varmeskade

Sterke kjemiske behandlinger, som bleking, eller mye bruk av styling verktøy med varme kan påføre mye skade i håret. Dette kan svekke strukturen i håret slik at håret ikke lenger klarer å holde godt på fuktigheten, og igjen enklere vil brekke. Hvis du ofte farger håret eller bruker rettetang, krølltang eller føner håret er det viktig at du i tillegg bruker en god varmebeskytter og bruker en god deep conditioner for å gjenopprette fuktighet og styrke hårstråene.

Vær og sol

Vær og sol

Flere miljøfaktorer kan også føre til skadet, tørt hår. Tørre, kalde temperaturer og lav luftfuktighet kan føre til at håret holder dårligere på fuktighet. Mye eksponering fra solens UV-stråler kan også skade hårets skjellag og gjøre håret mer sårbart for tørrhet og brukne hårstrå. Konsekvent bruk av god hårbalsam og UV-beskyttende produkter vil hjelpe til å beskytte håret mot vær og vind, og hjelpe til å opprettholde fuktighetsbalansen i håret.

Hvordan velge riktig fuktighetsgivende balsam

Hvis du sliter med tørt, dehydrert hår er en den beste hårbalsamen ett av dine viktigste hjelpemidler på veien tilbake til et hydrert og sunt hår. Men hvordan velge riktig balsam i jungelen av produkter som finnes der ute? Jeg har satt sammen en liste over det viktigste du trenger å vite når du skal velge riktig balsam for tørt hår:

Finn din hårtype

Først må du finne ut hvilken hårtype du har. Dette gjør du enkelt ved å vaske håret som normalt og la det lufttørke. Når håret er helt tørt ser du på hårstråene dine for å finne din hårtype:

 • Rett: ingen tekstur eller krøller
 • Bølgete: løse, S-formede krøller
 • Krøllete: veldefinerte krøller med forskjellig tetthet
 • Coily: små, tette coiler eller spiraler

For å få en dypere forståelse for din hårtype er det viktig å i tillegg se på strukturen i håret. Ta et hårstrå og rull det frem og tilbake mellom fingertuppene. Hvis du nesten ikke kan føle håret har du mest sannsynlig fint, tynt hår. Hvis du kan føle hårstrået greit mellom fingrene har du en middels struktur. Hvis du kan føle hårstrået veldig godt mellom fingrene har du en grov hårstruktur.

Finn hårets porøsitet

Hårets porøsitet er hårets evne til å trekke til seg og holde produkter og fuktighet. Du kan enkelt finne ut hvor porøst håret ditt er med en enkel test du kan gjennomføre hjemme. Slik gjør du det:

Vask håret så det ikke ligger igjen noen produktrester. Når håret er rent og tørt plukker du ut ett hårstrå og legger det i et glass med vann. Hvis hårstrået flyter oppå vannet har håret lav porøsitet. Hvis håret raskt synker til bunnen har du høyporøst hår. Hvis hårstrået flyter midt i glasset har du middels (eller normal) porøsitet. Et lavporøst hår har tette skjellag hvor fuktighet har vanskeligere for å trenge inn i håret, men håret holder godt på fukten det har. Et høyporøst hår trekker til seg produkter og fuktighet godt, men er ikke så god til å holde på det.

Tenk på skade og fuktighetsnivå

Det er viktig å tenke på hvor skadet håret faktisk er når du skal finne ut hvilken som er best balsam for tørt hår. Hvis du ofte bleker, farger eller bruker varme i håret vil håret mer sannsynlig vært tørt, ha slitte tupper og brekke enklere. Den beste hårbalsamen inneholder reparerende, fuktighetsgivende ingredienser som jobber spesielt for å håndtere disse problemene.

Det kan også vært lurt å tenke på protein og fuktighetsnivå. Er håret ditt tynt og gummi-aktig (mangel på proteiner) eller tørt og skjørt? Det er viktig å balansere protein og fuktighet, så den beste balsamen for tørt hår inneholder ofte begge.

De beste og verste ingrediensene

De beste og verste ingrediensene

Den beste hårbalsamen for tørt hår gir rikelig med fuktighet, forsegler skjellaget så håret klarer å holde på fuktigheten og beskytter håret mot fremtidig skade. Dette er ingrediensene du burde se etter, og hva du burde holde deg unna:

 • Naturlige og økologiske ingredienser, aller helst sertifisert vegansk
 • Fuktighetsgivende oljer og smør
 • Fuktbevarende midler som glyserin eller Aquaxyl™ som trekker til seg fuktighet
 • Styrkende mikroproteiner som reparerer skadede skjellag og forbedrer hårets evne til å holde på fuktighet
 • Antioksidantrike og beskyttende planteekstrakter for å beskytte mot fremtidig skade og tørrhet

En god balsam for tørt hår burde ikke inneholde silikoner, sulfater, mineraloljer og parabener. Disse ingrediensene kan tørke ut håret og legge igjen produktrester som hindrer fuktighet fra å trenge inn i hårstrået.

Fuktighetsgivende balsam: Mine favoritter

Best balsam for krusete, porøst hår

Møt den ultimate fuktighetsgivende balsamen: Moisture Hero™ Conditioner. Balsamen er utviklet spesielt for å gjenopprette fuktighet til tørt, krusete, uttørket hår. Denne svært næringsrike balsamen etterlater håret mykt, glansfullt og glatt. Fuktigheten gjenopprettes gjennom økologisk granateple ekstrakt, jojobaolje, Theobroma kakaosmør og effektivt Aquaxyl™, samtidig som prebiotisk inulin og veganske mikroproteiner styrker skjellaget for å fange fuktigheten. For best resultat anbefaler jeg å bruke balsamen sammen med den fuktighetsgivende sjampoen Moisture Hero™ Shampoo.

Best balsam for tørt, skjørt hår

Hvis du sliter med slitte tupper som ofte brekker er Split Fix™ Conditioner perfekt for deg. Den fuktighetsgivende balsamen legger et beskyttende lag rundt skjøre hårstrå, samtidig som planteekstrakter som aloe vera, kakaosmør og acai tilfører næring fra innsiden. Fettsyrer fra jojoba esters hjelper til å gjenoppbygge slitte tupper og forhindre fremtidig skade. Resultatet er lekre, glansfulle lokker som vokser ut sunne, uten å brekke av.

Denne proteinfrie balsamen er perfekt for de som ønsker ekstra fuktighet, og produkter med proteiner gjør håret skjørt.

Ekstra tips: Du sparer 15% hvis du kjøper balsamen sammen med den skånsomme sjampoen Split Fix™ Shampoo, når du velger duo pakken.

Best balsam for tørre krøller

Er du så heldig å ha flotte, naturlige krøller, bølger eller coiler? Da har jeg den beste hårbalsamen for deg. Curl Crush™ Conditioner er en fuktighetsgivende balsam som passer til alle krølletyper. Balsamen inneholder fuktighetsgivende plantestoffer som økologisk aloe vera og bambusekstrakt, i tillegg til styrkende risprotein. Denne blandingen forsterker og mykner krøllene samtidig som den gjør krøllene mer definerte og minimerer krus. For best resultat bruker du den sammen med Curl Crush™ Shampoo.

Hvis du vil ta en pause fra favorittsjampoen din kan jeg også anbefale å prøve en svakt-skummende rensebalsam (også kjent som co-wash), som Curl Crush™ Co-Wash for å skånsomt rense håret og hodebunnen samtidig som du tilfører etterlengtet fuktighet til krøllene.

Best balsam for bleket hår

Fra sommerlig balayage til glamorøs platina, blonde vet å ha det gøy! Men hvis du bleker håret ofte har det sine ulemper: sterke kjemikalier skader hårbåndene og svekker skjellaget slik at håret lettere blir tørt, skadet og brekker.

Du trenger en svært fuktighetsgivene balsam for å bekjempe de skadelige bivirkningene fra blekning. Det er her Enriched Blonde™ Silver Conditioner kommer inn i bildet. Denne kremete lillabalsamen før tørt, bleket hår bruker et unikt lillapigment for å nøytralisere undertoner av gul og oransje samtidig som gode, fuktighetsgivende ingredienser får håret til å se og føles sunnere, mer glansfullt og sterkere enn noensinne. Det beste resultatet ser du om du kombinerer balsamen med Enriched Blonde™ Silver Shampoo.

Best balsam for tynt hår

Er du klar til å legge tynnende hår bak degt? Grow Perfect™ Conditioner kan være redningen. Balsamen inneholder aktive ingredienser som AnaGain™, oppkvikkende koffein og økologisk rosmarinolje og pakker skjøre hårstrå inn i lettvekts fuktighet. Balsamen er spesielt utviklet for å sakke ned røyting ved å øke blodsirkulasjonen og stimulere ekstra hårvekst. Jeg anbefaler å bruke balsamen sammen med den sulfatfrie Grow Perfect™ Shampoo i en god hårpleierutine som jobber mot å stoppe hårtap og fremme en sunn hårvekst.

Best fuktighetsgivende balsam for volum

Mange tror kanskje at et hår med mye fuktighet ikke i tillegg kan være voluminøst og sprettent. Jeg tenkte også dette, før jeg prøvde Volume Wizard™ Conditioner. Denne lettvekts, fuktighetsgivende balsamen tilfører næring og gjør fint hår mykt og voluminøst takket være hveteproteiner, glyserin og sheasmør. Balsamen har en lettvekts, ikke-oljete formel som passer spesielt bra til de med fint, tynt eller lavporøst hår. Hvis du ønsker maksimalt volum anbefaler jeg å prøve balsamen sammen med Volume Wizard™ Shampoo.

Vanlige feil mange gjør med balsam

Så, hvordan bruke balsam riktig? Mange tenker kanskje de vet hvordan de skal bruke en balsam riktig, men det er faktisk flere fallgruver. Her er de vanligste feilene folk gjør når det kommer til hvordan man bruker en fuktighetsgivende balsam:

Påføring ved røttene

Den gylne regelen til hvordan bruke balsam: Unngå å påføre balsam direkte i hodebunn, med mindre du bruker et produkt spesielt utviklet for dette, som Scalp Delight™ Detox Conditioner. Denne detox balsamen inneholder lettvekts oljer og kan påføres direkte i hodebunnen uten å tynge ned håret.

For mye vann

Ikke påfør balsam i klissvått hår, da det kan føre til at produktet sklir av før håret rekker å trekke det til seg. Før du påfører en god balsam for tørt hår, pass på å klem ut overflødig vann fra håret.

Rask rens

La den fuktighetsgivende balsamen få virke i minst 2 minutter for å få det ønskede resultatet før du skyller det ut. Dette gir produktet nok tid til å gjøre jobben sin.

Dårlig distribuering og flokehåndtering

Hvis du har tykt eller krøllete hår er det viktig å gre balsamen gjennom håret for å passe på at produkter blir godt fordelt. Det er også en fin måte å forsiktig gre ut floker i krøllene og minimere krus.

Ignorering av instruksjoner

Les alltid instruksjonene på flasken, da forskjellige produkter kan ha spesielle retningslinjer for hvordan du skal få best mulig resultat.

Hårtest

Produkter skreddersydd for ditt hår

Ta testen

Hårmasker og leave-in balsam

Hårmasker og leave-in balsam

Et svært tørt og krusete hår trenger kanskje mer kjærlighet enn selv den beste hårbalsamen kan gi. Hvis håret virkelig trenger en stor dose fuktighet finnes det heldigvis gode leave-in balsamer, håroljer og hårmasker som kan hjelpe.

For å finne riktig hårmaske, er det igjen viktig å tenke på hårtype og tekstur. Moisture Hero™ Hair Mask tilfører store mengder fuktighet til tørt og skadet hår, og Curl Crush™ Hair Mask passer perfekt hvis du trenger å balansere fuktighet og proteinnivåer i svært teksturerte hårtyper. Hvis håret ditt er mer flatt og livløst kan du prøve Protein Repair™ Hair Mask for å forhindre at håret brekker og bygge opp styrken til hårstråene.

Hvis du sliter med veldig dehydrerte lokker kan de beste leave-in balsamene, som Split Fix™ Leave-in Conditioner, hjelpe til å gjenopprette fuktighetsbalansen i håret, og forhindre at slitte tupper blir verre. Hvis problemet ditt er krus og småhår på avveie anbefaler jeg en balsam mot krus sammen med en god hårolke som inneholder næringsrike plantestoffer, som Moisture Hero™ Hair Oil, for å temme håret.

5 ekstra tips: Pleie til tørt hår

Nå som du har funnet den beste balsamen for tørt hår har jeg satt sammen en liste med noen flere tips som kan få håret sunt, hydrert og glansfullt igjen:

1. Unngå varme

Bruk minst mulig varme i håret. Prøv heller styling teknikker uten varme. Hvis du sverger til rettetangen eller føneren for å få frisyren du elsker er det spesielt viktig at du bruker en god varmebeskytter.

2. Riktig tørking

Vær forsiktig når du tørker håret. Unngå grove håndkler som drar i håret, og faktisk bidrar til at håret blir mer krusete. Prøv heller et mykt bambus håndkle eller en gammel t-skjorte for å presse ut overflødig vann.

3. Gre forsiktig

Ikke dra og slit i håret for å få ut flokene, spesielt ikke om du har krøller. Det er viktig å være forsiktig når du grer ut floker. For å forhindre at håret brekker anbefaler jeg å gre håret når det er vått, og dekket av god, fuktighetsgivende balsam. Dette hjelper også til å bevare integriteten til krøllene.

4. Hopp over en hårvask

Unngå å vaske håret for ofte, da for hyppig hårvask kan strippe de naturlige oljene fra håret og gjøre det tørrere. Prøv deg litt frem og finn ut hvor ofte du faktisk trenger å vaske håret, og prøv å bruk naturlig tørrsjampo eller en co-wash som alternativ mellom hårvaskene.

5. Bruk en pre-shampoo behandling

Vurder om du kan dra nytte av å legge til en behandling som Moisture Hero™ Pre-Shampoo Balm i hårpleierutinen din. Den fuktighetsgivende behandlingen skal påføres i håret før du vasker det, og hjelper til å klargjøre og beskytte håret under vaskeprosessen.

Nå som du har lært hvordan du skal bruke balsam på best måte, hva mine tips til den beste balsamen for din hårtype er, samt andre råd til hvordan du kan gjenopprette og bevare fuktigheten i håret, er du snart på vei til det sunne, skinnende, glatte håret du alltid har ønsket deg. Lykke til!

Våre kunder sier

Enestående

Relaterte artikler

Se alle artikler
 • De 8 beste milde shampoene med lav pH - Alt om hårets og hudens pH

  De 8 beste milde shampoene med lav pH - Alt om hårets og hudens pH

 • Hårgelé for krøller: Hvordan få sprettende og definerte krøller

  Hårgele for krøller: Hvordan få sprettende og definerte krøller

 • Hva er co-washing? Slik bruker du co-wash og finn de beste produktene

  Hva er co-washing? Slik bruker du co-wash og finn de beste produktene

 • Beste hårolje for tørt hår - 9 grunner til å bruke en naturlig hårolje

  Beste hårolje for tørt hår - 9 grunner til å bruke en naturlig hårolje

 • Leave in Conditioner: Hvorfor du trenger det og hvordan det virker

  Leave-in Conditioner: Hvorfor du trenger det og hvordan det virker

Se alle artikler