Tips til styling av krøllete hår: Slik får du frem naturlige krøllerSe alle artikler

Tips til styling av krøllete hår: Slik får du frem naturlige krøller

Tar krøllene over tiden og livet ditt, og spiller sjeldent på lag? Enten du har kjempet denne kampen lenge eller nettopp har begynt å omfavne din naturlige tekstur, er det viktig å vite hvordan du styler krøllete hår for det flotteste resultatet.

Nøkkelen til flotte, definerte krøller ligger i hvordan du styler krøllete hår. I denne utfyllende guiden tar vi et dypdykk i hvordan du kan style krøller, forskjellige teknikker, som LOC metoden, og andre krøllete hår tips til hvordan man styler krøllete og bølgete hår. Dette er din nye bibel til hvordan du kan få frem naturlige krøller, de perfekte produktene til din hårtype og hvordan du får det mest definerte, sunne og myke resultatet.

Innholdsfortegnelse

Hvordan style krøller

Hårstyling for krøller er en kunst i seg selv. Det krever både god teknikk og gode produkter for å oppnå det beste resultatet. Det er derfor viktig å vite hva du driver med, og hva som vil fungere best for din hårtype, når du styler krøller. Tipsene i denne artikkelen vil være nyttige enten du trenger ekstra hjelp til hvordan du kan få frem naturlige krøller, eller krøller håret med andre metoder.

Begynn med fuktig hår

Begynn med fuktig hår

Begynn med å vaske håret med en shampoo og balsam uten sulfater, for et rent utgangspunkt. Hvis du ønsker å friske opp krøllene mellom hårvaskene, prøv en oppfriskende krølle spray, som vil hjelpe til å gjenopprette din naturlige tekstur.

Gre gjennom vått hår

Bruk en bredtannet kam eller flokebørste for å forsiktig gre ut floker av håret. Husk å aldri gre gjennom håret når det er tørt, da dette kan ødelegge hårets naturlige krøllemønster, og skape krus i håret.

Tørk håret riktig

La krøllene lufttørke for å beholde hårets naturlige form og tekstur. Prøv «plopping», som innebærer å tørke håret med en t-skjorte eller et hårhåndkle for å fremheve krøllene og redusere krus. Hvis du foretrekker å bruke en hårføner, bruk alltid en diffuser for å best få frem naturlige krøller.

Finn dine favorittprodukter

Et av mine beste krøllete hår tips er å bruke riktig kombinasjon av produkter i håret. Dette vil hjelpe deg med å oppnå de perfekte krøllene, og passe på at de holder seg fine gjennom hele dagen. Enten du foretrekker krem, gel, mousse eller olje, er det viktig å finne produkter som er laget for din hårtype, for å få riktig hold og fuktighet ut av produktene. Jeg anbefaler å kun bruke produkter godkjent i Curly Girl metoden, uten silikoner, sulfater og mineraloljer.

Påfør produkter strategisk

Påfør produkter strategisk

Fordel produktet i fuktig hår, og pass på at du dekker hver krølle godt, fra røttene og helt ut i lengdene. Gni produktet først godt inn i håndflatene så du er sikker på at du får en jevn påføring. Klem inn produktet for å fremheve krøllene.

Påfør i seksjoner

Ved å dele opp håret i seksjoner blir det enklere å fordele produktet jevnt gjennom håret, og lettere å definere hver krølle etter behov.

Kast på håret

Ønsker du ekstra volum og løft ved røttene, flipp håret opp ned. Med hodet ned får du hjelp fra tyngdekraften for å få et flott, voluminøst resultat.

Definer med presisjon

Definer med presisjon

Bruk en krølledefinerende børste, eller prøv finger coiling (beskrevet nedenfor) for å fremheve definisjonen til hver individuelle krølle. Dette steget kan hjelpe til å temme krus og få jevne krøller.

Ikke rør!

Når du har påført produktene, la dem tørke helt før du tar deg i håret. Hvis du prøver å omforme eller manipulere krøllene kan du ende opp med et dårligere resultat, eller mye krus.

Disse grunnleggende teknikkene vil gjøre det enkelt å oppnå det fulle potensialet av din naturlige tekstur. Husk at hvordan du får frem naturlige krøller er individuelt, og avhenger av flere faktorer, som hårtype, klima og preferanse. Det er mange forskjellige teknikker å style krøller på, avhengig av hvilket resultat du ønsker. Dette kommer vi selvfølgelig nærmere innpå nå.

Hvordan friske opp krøllene på morgenen

Mange har nok opplevd krøller som lever sitt eget liv når de våkner på morgenen. Håret kan ha blitt matt, krusete eller flatt etter nattesøvnen. Det er derfor viktig å vite hvordan du på best måte kan friske opp krøllene så de er klare til å møte en ny dag:

 1. Start med fuktighet: Start med å spraye krøllene med en krølle spray. Bruk enten vann eller vann blandet med en lett leave-in balsam. Dette hjelper til å rehydrere håret og reaktivere hårets naturlige krøllemønster.
 2. Påfør stylingprodukter: Så er det på tide med dine favoritt krølleprodukter. Fordel produktet jevnt gjennom håret, og fokuser spesielt på områder som trenger ekstra definisjon eller fuktighet.
 3. Bruk din foretrukne styling teknikk: Enten du liker å manuelt klemme opp krøllene for ekstra volum, eller bruke en diffuser å tørke håret raskere, bruker du den teknikken du foretrekker for ønsket resultat.
 4. Sett opp håret: Sliter du med at krøllene faller ut gjennom natten, kan du prøve å sette opp håret i en løs, høy dott/bun før du legger deg. Dette hjelper til å beskytte håret mot friksjon og floker når du sover, og gjør det enklere å friske opp på morgenen.

Video: Hvordan friske opp krøllene

Det er altså enklere å friske opp krøllene enn du kanskje har tenkt. Med hjelp av litt krølle spray, stylingprodukter og riktig teknikk vil krøllene raskt få nytt liv.

Teknikker til hårstyling av krøllete hår

Det finnes mange teknikker til styling av krøllete eller bølgete hår, og du må finne ut hva som fungerer best for ditt hår. Forskjellige teknikker og produkter har helt klart sine egne fordeler og resultater. Men det er også mange kreative navn på disse teknikkene, så jeg har satt sammen en liten ordbok for deg – med de engelske termene – så du enklere kan forstå de forskjellige teknikkene.

Praying hands -metoden

Med denne teknikken bruker du håndflatene til å påføre produkter i håret. Ved å forsiktig stryke håndflaten over krøllene, kan du jevnt fordele produktet uten å ødelegge krøllene. Denne metoden hjelper til å glatte ut håret, for definerte krøller uten krus.

Raking & shaking

Raking er å bruke fingrene til å gre gjennom vått hår, for å få frem definisjon og jevn fordeling av produktet. Hvis du lett rister i håret når fingrene er ved tuppene vil du oppnå ekstra bevegelse og forbedret form i krøllene.

SOTC-metoden (Scrunch Out the Crunch)

SOTC er en metode hvor du presser ut den stive geleen som setter seg når håret tørker. Når håret er helt tørt klemmer du forsiktig krøllene for å få et mykere, glatt resultat. Du kan også bruke en dråpe hårolje for å myke opp gelen, men pass på at geleen er helt tørket så du ikke ødelegger krøllen. Les mer om hvordan du bruker gel for krøller her.

LOC-metoden (Leave-in, Oil, Cream)

LOC-metoden er en populær teknikk for styling av krøllete hår. Du skal her påføre tre produkter, i en spesifikk rekkefølge: leave-in balsam, olje og tilslutt krem. Leave-in balsamen tilfører fuktighet, oljen lukker inn fuktigheten og kremen definerer krøllene. LOC-metoden kan endres basert på hårtype og tekstur. Har du for eksempel bølgete hår kan du bruke en krølle spray med vann i stedet for en leave-in balsam, så krøllene ikke blir for tunge.

Root clipping

«Root clipping» er en teknikk som gir ekstra volum ved røttene når håret tørker. Du plasserer klyper i seksjoner av håret, slik at håret ikke legger seg flatt mens det tørker.

Finger coiling

Etter at du har påført produkter i håret kan tvinning hjelpe deg med ekstra presisjon og kontroll. Dette er en metode hvor du tar en liten seksjon hår, og tvinner det rundt en finger. Du trekker så fingeren forsiktig nedover og ut av håret, slik at seksjonen med hår får en definert krøll.

Finger rolling

Denne metoden ligner på finger coiling, men her bruker du i stedet to fingre og krøller håret nedenfra og opp mot hodebunnen. Dette resulterer i tettere krøller.

Plopping

Plopping er en teknikk som brukes når du tørker krøllete hår, for å fremheve hårets naturlige tekstur og minimere krus. Med denne metoden pakker du vått hår inn i en t-skjorte eller et håndkle for å fremheve krøller og redusere tørketiden. Samle forsiktig håret på toppen av hodet og pakk det inn i stoffet. Denne teknikken gir deg både mer definerte krøller og voluminøst hår.

Mikro-plopping

Mikro-plopping bruker, i likhet med vanlig plopping, et håndkle for å forsiktig klemme ut ekstra vann eller produkter fra håret, men uten å pakke det inn. Du bruker her et håndkle som du forsiktig klemmer gjennom seksjoner av håret for å raskere tørke det, samtidig som du skaper mer definisjon i krøllene.

Bollemetoden (Bowl method)

Denne teknikken passer godt for de med fint, krøllete hår som ønsker mer definisjon, uten å tynge ned håret. Med denne metoden påfører du krøllekrem og/eller gel, og dypper håret ned i en bolle med varmt vann et par ganger slik at alt håret blir vått. Klem krøllene etter hvert dypp, og bruk plopping (eller mikro-plopping) metoden når håret er vått.

Bli kjent med disse teknikkene for å finne ut hvilken som passer best for ditt hår, for å best finne ut hvordan du kan få frem dine naturlige krøller. Enten du ønsker definisjon, volum eller fuktighet finnes det en teknikk som kan hjelpe deg med å nå målet. Det kan kreve et par forsøk for å finne ut hva som fungerer best for deg, men det er verdt det når du finner din perfekte hårstyling for krøller.

Video: Hårstyling for krøller - Volum vs. definisjon

Styling av bølgete hår

Når det kommer til styling av bølgete hår er det viktig å vite hvordan du kan få frem naturlige bølger uten å tynge ned håret. Her er noen viktige ting å tenke på:

 • Bruk mindre produkter: I motsetning til svært krøllete hår, trenger bølger mindre produkter for å opprettholde tekstur og form. Prøv å finne ett godt produkt, i stedet for flere, så det ikke tynger ned håret.
 • Velg lette produkter: Når du velger produkter for bølgete hår, velg lette formler i stedet for tunge, oljerike produkter. Tyngre produkter er laget for hårstyling av krøller som er tettere, og hår som oftere er tørrere. Bølget hår vil fort bli fett og flatt av feil produkter. Se etter en god mousse, lett krem eller volum sprayer som fremhever definisjon, uten å gå utover volum.
 • Omfavn din naturlige tekstur: Bølgete hårteksturer kan ofte legge seg perfekt, helt av seg selv. La bølgene tørke naturlig, for en enkel, beach-look.

Følg disse anbefalingene for styling av bølgete hår, for å fremheve dine naturlige, vakre bølger.

Styling av kort, krøllete hår

I likhet med bølger er det et par ting det kan være fint å tenke over når du skal style kort, krøllete hår. Enten du har en pixie, bob eller en annen kort frisyre er dette mine beste krøllete hår tips for kort hår:

 • Volum, volum, volum: Korte, krøllete hår har ofte mer volum, så finn den beste teknikken for å virkelig få frem dette i ditt hår. Volumprodukter, som en mousse eller volum spray, kan gi et godt volum og løft ved røttene.
 • Definisjon: Med kortere hår er definisjon av krøllene viktige, slik at håret ikke ser bustete og ustelt ut. Bruk stylingprodukter med god hold og krølle-fremmende egenskaper for å definere hver krøll, og være sikker på at krøllene holder seg hele dagen.
 • Minimalist tilnærming: Det er ikke vanskelig å lære og style kort, krøllete hår. En god vaskerutine og krøllekrem er noen ganger alt som skal til for å få frem naturlige krøller i kort hår. Du kan også bruke tilbehør, som hårbøyler, klemmer eller skjerf, som kan ta frisyren til nye høyder.
 • Jevnlige frisørtimer: Hvis du vil opprettholde en kort frisyre er det viktig med regelmessige besøk hos frisøren for å opprettholde stilen. Korte frisyrer kan raskt miste strukturen, og dermed definisjonen sin. En regelmessig klipp, hver 6-8 uke, holder de korte krøllene på plass.

Ved å ta disse hensynene med kort, krøllete hår vil du kunne rocke signaturstilen din i lang tid fremover, med den største enkelhet.

De 10 beste krølleproduktene

I tillegg til forskjellige teknikker og metoder til hvordan du kan få frem naturlige krøller er det viktig å bruke riktige produkter. Her er mine anbefalinger til de beste produktene for å tilføre næring, definere og fremheve de fantastiske krøllene dine:

 1. Curl Crush™ Defining Gel: Denne varmebeskyttende krøllegeleen gir et glansfullt resultat med middels hold. Den tilfører fuktighet og en beskyttende film rundt håret for å beskytte mot varmeskade og krus fra høy luftfuktighet.
 2. Curl Crush™ Defining Cream: Denne leave-in krøllekremen hjelper til å definere krøllene og bekjempe krus. Den næringsrike formelen er perfekt for hydrering, mykgjøring og definisjon av tørre, uregjerlige krøller.
 3. Curl Crush™ Defining Mousse: Denne lette moussen fungerer fint til alle krølletyper, og gir ekstra volum, definisjon og spretne krøller med langvarig hold.
 4. Curl Crush™ Fine Mist Spray Bottle: Et essensielt verktøy for å friske opp krøller mellom hårvaskene. Fyll flasken med vann eller en leave-in balsam blanding for enkel påføring.
 5. Bamboo Defining Brush: Denne innovative børsten glir enkelt gjennom krøllene for å enkelt fordele produkter, kontrollere krus og skape definerte krøller. Prøv børsten i stedet for finger coiling for samme resultat, med mindre anstrengelse. Se videoen nedenfor for bruksanvisning.
 6. Bamboo Comb: Perfekt for bruk i dusjen for å gre ut floker i våte krøller, uten å brekke hårstrå.
 7. Wet Hair Detangler Brush: Børsten har myke tupper som ikke river i håret, når du børster ut floker i våte krøller.
 8. Volume Wizard™ Pre-Styling Spray: Denne volumsprayen tilfører næring og et vektløst volum, perfekt for fint hår og bølger.
 9. Thermal Shield™ Heat Protectant: Beskytt krøllene mot varmeskade med denne silikonfrie sprayen, enten du bruker en diffuser eller andre varmeverktøy for å style krøller.
 10. Moisture Hero™ Hair Oil: Plei tørt, krusete eller grovt hår med denne 100% naturlige håroljen. Dette produktet passer perfekt som en del av LOC-metoden.

7 krøllete hår tips for best resultat

Det er ikke bare styling som går inn i flotte, definerte krøller. Det er også viktig å tilføre riktig næring slik at du alltid har det beste utgangspunktet å jobbe med. Et sunt, hydrert og sterkt hår gir alltid det beste resultatet når du styler krøller, og vil i tillegg spare deg for tid og anstrengelse. Her er noen av mine beste tips til hvordan du best kan passe på krøllene dine:

Riktig vaskerutine

Start med å vaske håret med produkter spesielt utviklet for krøllete hår. Tenk på om Curly Girl metoden, som innebærer low-poo shampoo eller co-wash uten skadelige sulfater og silikoner, er rett for deg. Følg opp med en balsam for krøller uten silikoner, for å tilføre næring og fuktighet til krøllene, uten å tynge dem ned.

Vær strategisk med balsam

Når du bruker en god balsam for krøller, ikke skyll ut alt produktet. En liten mengde produkt hjelper til å holde på fuktighet og næringsstoffer bedre, slik at krøllene holder seg ekstra hydrerte og blir enklere å håndtere.

Velg rett frisyre

Velg en frisyre som passer til ditt naturlige krøllemønster. Hør med en frisør som spesialiserer seg på krøller, for å finne den perfekte klippen som komplimenterer din tekstur. Klipp også håret regelmessig for å opprettholde formen på frisyren, og for å forhindre slitte tupper. Tro meg, det gjør styling av håret mye lettere.

Beskytt krøllene gjennom natten

Beskytt krøllene under nattesøvnen med et mykt putetrekk av bambus. Bambus hjelper til å redusere friksjon og forhindre krus og floker, slik at morgenrutinen for å friske opp krøllene går som en lek.

Tenk på hårets porøsitet

Forstå hårets porøsitet, hårets evne til å trekke til seg fuktighet. Dette gjør det lettere å tilpasse hårpleierutinen din. Hår med lav porøsitet trenger lettere produkter og vanndamp for å åpne skjellaget i håret. Hår med høy porøsitet trenger ofte rikere produkter med reparerende proteiner, som hjelper til å forsegle inn fuktighet.

Gode håroljer

Inkluder naturlige håroljer i rutinen din for god fuktighet og næring til krøllene.

Fuktighetsgivende hårkur

Jeg anbefaler en god fuktighetsgivende hårkur en gang i uken for å gi krøllene en ekstra dose fuktighet og næring. Velg en hårkur spesielt utviklet for krøller, som hjelper til å reparere skade, redusere krus og forbedre krøllenes definisjon.

Hårtest

Produkter skreddersydd for ditt hår

Ta testen

Jeg håper du har funnet artikkelen om hvordan du kan style krøllete hår nyttig. Jeg anbefaler å prøve ut forskjellige teknikker og produkter for å finne ut hva som passer best for dine krøller. Prøv gjerne teknikkene flere ganger, da det ofte kan ta litt tid å mestre nye metoder. Det kan også være lurt å se på videoer som viser hvordan du kan style krøllete hår, eller friske det opp, for mer inspirasjon. Lykke til!

Våre kunder sier

Enestående

Relaterte artikler

Se alle artikler
 • Krøllekrem eller krølleskum? Her er de 5 beste fordelene

  Krøllekrem eller krølleskum? Her er de 5 beste fordelene

 • Hva er The Curly Girl Method? Slik kommer du i gang med metoden

  Hva er The Curly Girl Method? Slik kommer du i gang med metoden

 • Hårgelé for krøller: Hvordan få sprettende og definerte krøller

  Hårgele for krøller: Hvordan få sprettende og definerte krøller

 • Hva er co-washing? Slik bruker du co-wash og finn de beste produktene

  Hva er co-washing? Slik bruker du co-wash og finn de beste produktene

 • Clarifying shampoo: Slik bruker du en rensesjampo

  Clarifying shampoo: Slik bruker du en rensesjampo

Se alle artikler