De beste fuktighetsgivende hårkurene for tørt og slitt hår: 6 favoritterSe alle artikler

De beste fuktighetsgivende hårkurene for tørt og slitt hår: 6 favoritter

Hvis du er som meg, kan det føles som kampen mot tørt hår aldri tar slutt, spesielt med de skiftende årstidene i Norge. I dagens artikkel gir jeg deg all min kunnskap om gode, naturlige hårmasker som kan være nettopp den redningen håret ditt trenger.

Sliter du med brukne hårstrå, floker eller slitte tupper som splitter seg? Da er du ikke alene. Enten det er på grunn av rettetang, hårfarge eller miljøfaktorer så fortjener håret ditt litt ekstra kjærlighet for å rette opp i skaden.

Du får her innsikt i de beste hårkurene for tørt og slitt hår, enten du trenger en hårkur for kjemisk skadet hår med gode proteiner, eller en naturlig hårkur som tilfører ekstra fuktighet til lokkene. Jeg går gjennom min anbefaling til de beste hårmaskene, fordelene du kan forvente deg og hvilke ingredienser du bør være spesielt på utkikk etter, uansett hvilken hårtype du har.

Innholdsfortegnelse

Hva er en hårkur?

Tenk på en hårmaske som en ekstra dyptgående og effektiv balsam. En hårkur har litt av de samme egenskapene som en balsam, i og med at den trenger inn i hårstråene, tilfører fukt og næring, og etterlater håret sterkere og bedre beskyttet. Hårkuren gjør bare dette enda mer effektivt enn en balsam. Derfor er en hårkur bedre egnet som en dyptgående behandling en gang imellom, hvor en balsam gir den obligatoriske finish etter hårvask, fukter og forsegler hårstråene, slik at håret er rystet til dagens mange oppgaver.

Tegn på hårskade

Signs of Hair Damage

Hvordan vet du om håret sårt trenger en hårmaske? Her er noen tegn du burde se etter:

 1. Mye krus: Er håret krusete og står opp til alle kanter uansett hvor mye du prøver å temme det? Krusete hår er ofte et tegn på at hårstråene trenger ekstra fuktighet.
 2. Slitte tupper og brukne hårstrå: Hvis håret er sprøtt som et kosteskaft og ikke henger glatt og føles like mykt som du skulle ønske er det på tide å gi de slitte tuppene en runde med ekstra fuktighet. Brukne og slitte tupper kan bety at håret er svakt og trenger en ekstra god hårkur mot tørt og slitt hår.
 3. Flatt, livløst hår: Husker du hvor skinnende glansfullt håret var på et tidspunkt? Hvis håret nå føles livløst og matt kan det vært på tide med en hårmaske for tørt hår.
 4. Store floker: Tar det en evighet å gre ut flokene, og floker håret seg generelt raskt? Dette er ofte et tegn på at håret er tørt og trenger litt ekstra kjærlighet.

Hvis du kjenner deg igjen i noen (eller alle) disse punktene har du kommet til rett sted. La oss hoppe rett inn i hemmeligheten bak forskjellige hårmasker for tørt hår.

Fordeler med en fuktighetsgivende hårkur

Nå som du vet hvilke problemer du skal se etter er det på tide å snakke om ridderen i den skinnende rustningen, en god, fuktighetsgivende hårkur (også kjent som en hårmaske). De beste hårkurene for tørt hår gir ikke bare et midlertidig resultat, men kommer med en rekke utrolige ingredienser som hjelper håret i lengden.

1. Intens fuktighet

En fuktighetsgivende hårkur gir hvert hårstrå sårt etterlengtet fuktighet.

2. Reparerer og gjenoppliver

De beste hårkurene for tørt hår trekker dypt inn i hårstrået for å reparere og gi nytt liv til håret.

3. Glatt og silkemyk tekstur

Drømmer du om å dra fingrene gjennom et silkemykt hår? Fuktighetsgivende hårkurer hjelper til å forvandle stritte lokker til et mykt og glatt hår ved å glatte ut skjellaget i håret og redusere krus.

4. Forbedret elastisitet

Sunt hår er mer sprettent og elastisk, så det brekker med andre ord ikke like lett når du drar i det. De beste hårkurene for slitt hår hjelper til å gjenopprette hårets naturlige elastisitet.

5. Fargebeskyttelse

Hvis du liker å eksperimentere med farge vil en god hårkur være din beste venn. En god hårkur for kjemisk skadet hår er spesielt bra for de som liker å bleke håret, og en god hårmaske vil generelt hjelpe til å holde fargen vibrant lengre. Se også: Slik beskytter du hårfargen mot å falme.

6. Beskyttelse mot skade

Håret går gjennom mye i hverdagen, fra styling verktøy til utvendige miljøfaktorer. De beste hårmaskene for tørt hår er rike på antioksidanter og lager en beskyttende barriere rundt hvert hårstrå for å motvirke ytre, skadelige faktorer.

Hvorfor du burde velge en naturlig hårmaske

Nå som du har en større innsikt i hva en hårmaske kan gjøre for håret ditt, er det på tide å snakke om hvorfor du burde velge en naturlig hårmaske. En naturlig hårmaske er ikke bare en trend, men det er faktisk ekstra bra for både håret OG planeten! Dette er hvorfor du burde velge en naturlig hårkur:

Sikkerhet først

En av fordelene med en naturlig hårkur er at du kan være sikker på at du bruker gode ingredienser i håret. Syntetiske stoffer og sterke kjemikalier kan faktisk være mer ødeleggende enn gode, så når du velger en naturlig hårkur kan du være sikker på at håret får den beste behandlingen, uten de skadelige bivirkningene.

Næringsrikt og godt

Naturlige ingredienser, som sheasmør, olivenolje, hydrolyserte proteiner og aloe vera gir en helhetlig form for næring. De er fullpakket med vitaminer, mineraler og antioksidanter som håret trenger. Det gjør håret sterkt, fremmer en sunn vekst og gir en skinnende glans til lokkene.

Ingen dårlige tilsetningsstoffer

Silikoner, mineraloljer og andre skadelige kjemikalier blir ofte blandet inn i mange hårprodukter. Disse tilsetningsstoffene gir kanskje en midlertidig illusjon av mykt, glansfullt hår, men vil i lengden gjøre mer skade enn godt. Hvis du velger en naturlig hårkur unngår du de dårlige ingrediensene, og håret kommer til å takke deg i det lange løp.

Miljømessige fordeler

Hvis du velger naturlig hårpleie, er du i tillegg bærekraftig og reduserer karbonavtrykket. Mye hårpleie kan inneholde ingredienser avledet fra plast eller råolje, og du vil absolutt holde deg unna disse så godt du kan.

Vegansk og cruelty-free

Mange naturlige hårpleiemerker, inkludert Hairlust, er dedikert til cruelty-free praksiser, så du kan være sikker på at ingen firbeinte venner ble skadet. Du kan med andre ord ha god samvittighet når du bruker veganske produkter.

Passer alle hårtyper

Enten du har en hårtype som er rett, krøllete, bølgete eller et sted midt imellom er naturlige hårmasker skånsomme og passer til alle hårtyper og teksturer.

De beste ingrediensene i naturlige hårkurer

De beste ingrediensene i naturlige hårkurer

Det er på tide å ta et dykk ned i ingredienslisten og se på hva som gjør de beste hårkurene for tørt hår så fantastiske. Dette er ingrediensene du burde være på utkikk etter:

1. Fuktighetsgivende ingredienser

Naturlige fuktighetsbevarende midler, som glyserin og glukose, trekker fuktighet inn i håret uten å tynge det ned. En annen superhelt innen hydrering er sukker avledet Aquaxyl™ som hjelper håret med å holde på fuktigheten i over 8 timer. Snakk om langtidsvirkende fuktighet!

2. Hydrolyserte planteproteiner

Små mirkroproteiner, enten det kommer fra ris, grønnsaker eller gjær, jobber ved å penetrere dypt inn i hårstrået for å gjenoppbygge og styrke skadet hår. Dette hjelper til å forbedre hårets struktur, helse og generelt utseende. Det er de hemmelige våpenet bak de beste hårkurene mot tørt og slitt hår.

3. Næringsrike planteoljer og smør

Planteoljer fra kilder som avokado, solsikkefrø, oliven, mandler eller jojoba er fullpakket med vitaminer og fettsyrer som gir svært etterlengtet næring og fuktighet til håret. Disse ingrediensene etterlater håret skinnende og glatt. Forskjellige smør, som shea og kakao, er fullpakket med antioksidanter og viktige fettsyrer som umiddelbart gjør håret glattere og mer hydrert.

4. Økologisk planteekstrakter med antioksidanter

Mange planteekstrakter, som acai, granateple og multer er fullpakket med antioksidanter som beskytter håret mot frie radikaler og gir liv tilbake til håret. Andre ekstrakter, som havre og hylleblomst finnes i de absolutt beste hårkurene for tørt hår, og de har i tillegg beroligende og lindrende effekt på hodebunnen.

Den beste hårkuren for din hårtype

Nå har du en god innsikt i hva en god hårkur for tørt hår burde bestå av, og det er viktig at vi snakker litt om forskjellige hårtyper og behov før går gjennom mine anbefalinger til de beste hårmaskene for hver type:

 • Hårtype: Tenk på om du har en hårtype som er rett, krøllete, fint eller grovt. Forskjellige hårtyper har forskjellige behov.
 • Hårproblemer: Finn ut hvilke problemområder håret har. Er det skadet, krusete eller spesielt tørt? Se etter en fuktighetsgivende hårkur som er utviklet spesielt for ditt problemområde.
 • Bruk: Tenk på hvor ofte du kommer til å bruke en hårmaske. Noen kurer er svært intensive, og laget for månedlig bruk. Andre kan brukes hver gang du vasker håret.

For å finne ut hvilken hårkur som passer best til ditt behov er det viktig å se på hårpleierutinen din. Nå har vi endelig kommet til mine beste anbefalinger til hårmasker for forskjellige behov. Alle maskene inneholder økologiske ingredienser, er sertifisert veganske og inneholder ikke skadelige ingredienser som parabener, silikoner, sulfater og de vanligste duft-allergenene.

Best proteinmaske for skadet hår

Protein Repair™ Hair Mask er spesielt utviklet for hår som virkelig trenger ekstra pleie. Dette er en hårkur for kjemisk skadet hår, hår som har mistet elastisiteten sin eller er svært skadet. Den sertifiserte økologiske kuren inneholder en blanding av hydrolysert gjær og grønnsak-proteiner som trenger dypt inn i skjellaget til håret. Proteinene styrker håret, reduserer skade og gjør håret generelt sterkere. Masken jobber over lengre tid for å gjenopprette et vakkert, sunt hår.

Hvis håret virkelig trenger ekstra pleie, enten som en hårkur for kjemisk skadet hår, skade fra varme eller miljøskader, er dette redningen. Den silikonfrie formelen passer til alle hårtyper, enten det er rett, krøllete, eller alt imellom.

Best hårkur for krøller

Curl Crush™ Hair Mask er spesielt utviklet for å gi krøllene kjærligheten og pleien de virkelig fortjener. Kuren er godkjent i Curly Girl metoden og passer alle krølletyper.

Visste du at krøllete hår trives best i en delikat balanse mellom proteiner og fuktighet? Curl Crush™ Hair Mask er laget spesielt med dette i tankene. Hårkuren er ikke bare svært fuktighetsgivende, men er også styrkende, takket være de forsterkende, vegetabilske proteinene og næringsrike økologiske oljene og smøret fra avokado, shea og solsikkefrø.

Best hårkur for skadet hår og slitte tupper

De som sliter med tørrhet, skjørt hår og slitte tupper som splitter seg er dette redningen. Split Fix™ Hair Mask er en silikonfri hårkur mot slitt hår som jobber mot å redde håret i det lange løp. Masken jobber ved å forsterke hvert hårstrå for å redusere krus og brekte hårstrå. Den inneholder koffein for å øke sirkulasjon i hodebunnen som stimulerer hårvekst, samt potente antioksidanter fra økologisk acaibær og epleekstrakt som beskytter håret mot fremtidig skade. Resultatet er et hår som vokser seg langt og sunt, og sterke tupper som ikke brekker.

Beste hårkur for kjemisk skadet blondt hår

Hvis du har svært bleket, blondt hår er den lysnende, reparerende hårkuren Enriched Blonde™ Silver Hair Mask din perfekte følgesvenn. Kuren passer til alle lyse nyanser og grått hår. Hårkuren for kjemisk skadet hår tilfører mye fuktighet, samtidig som den gjenoppbygger svake hårfibre for å forhindre at håret brekker. Det som gjør masken ekstra spesiell er at den forbedrer og opprettholder kalde toner i håret, og hjelper til å nøytralisere gultoner. Masken får virkelig liv og glans tilbake i et blekeskadet, matt hår.

Beste hårkur for tørt, krusete hår

Alle med tørt, krusete eller grovt hår, hils på Moisture Hero™ Hair Mask. Har du lett etter en fuktighetsgivende maske som forhindrer krus trenger du ikke å lete lengre.

Moisture Hero™ Hair Mask inneholder Aquaxyl™, et sukkerkompleks som låser fuktighet inn i håret, sammen med jojobaolje og aloe vera gir langtidsvirkende fukt til håret. Masken inneholder i tillegg inulin som beskytter håret mot tap av fuktighet, statisk elektrisitet og krus. Resultatet er et utrolig mykt, glatt og krusfritt hår.

Beste 100% naturlige hårkur

Moisture Hero™ Pre-Shampoo Balm er beviset på at naturlige ingredienser virkelig er den beste hårpleie. Denne 100% naturlige hårmasken for tørt hår skal brukes før du vasker håret, og er en luksuriøs behandling for skadet, krusete hår som trenger ekstra pleie.

Hemmeligheten er en blanding av fuktighetsgivende planteoljer og sheasmør som jobber sammen for å gjenopprette hårets fuktighetsbalanse.

Hvordan bruke en hårkur for best resultat

Det er riktig å bruke masken på riktig måte hvis du vil ha fullt utbytte av alt den har å tilby. De fleste hårkurene for slitt hår skal påføres i fuktig hår etter det er vasket med shampoo, virke i noen minutter, så skylles godt av. Men det er faktisk et par ting til det kan være lurt å tenke på. Lær alt du trenger å vite om bruken av hårmasker her.

Hvor raskt kommer resultatene?

Tålmodighet er en dyd, som det meste her i verden, når det kommer til å forvandle håret fra skadet, til sunt og glansfullt. Noen fordeler kan du se raskere, som mykhet og håndterlighet, men den fulle virkningen av hårkuren vil komme over tid. Det viktigste er å være konsekvent med bruken, så bruk masken en gang i uken for å få det beste resultatet, som faktisk varer.

Hårtest

Produkter skreddersydd for ditt hår

Ta testen

I en verden av hårpleie er den transformerende makten til en fuktighetsgivende hårkur rett og slett magisk. Regelmessig bruk av en hårmaske kan virkelig transformere tørt, slitt hår, til et vakkert, sterkt hår, fullt av liv. Omfavn alt det en naturlig hårkur har å gi, og du kommer til å bli overrasket over resultatet!

Våre kunder sier

Enestående

Relaterte artikler

Se alle artikler
 • Uv spray for håret: Slik beskytter du håret mot solens skadelige stråler

  Uv spray for håret: Slik beskytter du håret mot solens skadelige stråler

 • Wet hair look: Slik skaper du den populære wetlook frisyren

  Wet hair look: Slik skaper du den populære wetlook frisyren

 • Aloe vera for hår: Fordeler og de beste aloe vera shampoene

  Aloe vera for hår: 5 fordeler og de beste aloe vera shampoene

 • Psoriasis i hodebunnen: Symptomer, behandling og kjerringråd

  Psoriasis i hodebunnen: Symptomer, behandling og kjerringråd

 • Vitaminer for håret: Virker det i det hele tatt?

  Vitaminer for håret: Virker det i det hele tatt?

Se alle artikler